abonnement Unibet Coolblue
pi_148934121
Tsja, vind de ophef van de hogere legerleiding een beetje vreemd, dit speelt nl al wat langer. Daarbij vind ik het apart dat ze nu wel aan de bel trekken of komt het omdat het nu een vrouw betreft?

quote:
AFMP publiceert lijst 'geheime' landen

AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels vindt dat Defensiemedewerkers er recht op hebben te weten of zij een relatie aangaan/hebben met een persoon die op de 'geheime landen lijst' staat. Daarom noemde zij dinsdagochtend 10 juni op Radio 1 de landen die geen antecedentenonderzoek doen voor de MIVD.

Door deze 'geheime' lijst kan een militair van wie zijn of haar partner uit zo’n land komt, ontslagen worden nog zonder dat hij de mogelijkheid heeft gehad te kiezen tussen zijn baan of zijn geliefde. De AFMP vindt dat onterecht.Door deze 'geheime' lijst kan een militair van wie zijn of haar partner uit zo’n land komt, ontslagen worden nog zonder dat hij de mogelijkheid heeft gehad te kiezen tussen zijn baan of zijn geliefde. De AFMP vindt dat onterecht.

De AFMP mengt zich hiermee publiekelijk in de kwestie rond het intrekken van Verklaringen van Geen Bezwaar (VGB) van militairen met vertrouwensfuncties. Het gaat met name om militairen met een partner uit een land waar hun antecedenten over de afgelopen vijf jaren niet kunnen worden nagegaan. Om deze reden zijn al minstens enige tientallen militairen geschorst en volgt ontslag. Zij konden dit niet zien aankomen, want de lijst van deze landen is ‘vertrouwelijk'. Het beschadigt de betreffende medewerkers en het leidt tot onrust op de werkvloer. Om andere militairen deze ellende te besparen noemde de voorzitter de eigen lijst die is samengesteld op basis van beschikbare informatie die Defensie aan werknemers gaf wiens VGB-bewijs is ingetrokken. Het gaat om de volgende landen:

Afrika

Burundi
Egypte
Ghana
Kenia
Marokko
Zambia


Europa

Moldavië
Oekraine
Rusland
Servië
Wit-Rusland


Azië

China
Georgië
Indonesië
Jemen
Libanon
Philipijnen
Sri Lanka
Saoedi-Arabië
Turkije


Zuid-Amerika

Colombia
Nicaragua
Peru
Venezuela


Deze lijst is overigens wellicht nog niet compleet; updates zullen we hier melden.

Onrust op werkvloer
De AFMP, de MARVER, collega-vakbond VBM en een aantal externe advocaten houden deze kwestie in een samenwerkingsverband al geruime tijd nauwlettend in de gaten. Het is een steeds groter wordende bron van zorg. Alleen al bij de samenwerkende partijen zijn er 27 zaken bekend van militairen die hun VGB kwijtraakten omdat ze volgens Defensie een “foute” partner hebben, en het aantal kwesties neemt toe. Dit leidt tot groeiende onrust op de werkvloer. Ook leidinggevenden geven aan problemen te hebben met de rigoureuze wijze waarop Defensie te werk gaat. Collega's zien mensen verdwijnen omdat ze na intrekking van de VGB zijn geschorst. Als militairen naar de lijst vragen om te kijken of hun (toekomstige) liefde ook op de lijst staat, krijgen ze geen afdoende antwoord. Defensie en de MIVD beroepen zich namelijk op een ‘vertrouwelijke’ lijst van landen die geen antecedenten verstrekken. Er zijn zelfs situaties bekend waarvan mensen al geruime tijd een gezin hebben, eerder te horen kregen dat er geen probleem was, waarbij nu de VGB wordt ingetrokken.

Vertrouwensfunctie
Alle militairen en een aantal burgers hebben een vertrouwensfunctie, daarvoor is een VGB vereist. Ook de partner wordt gescreend. De AFMP vindt dat overdreven omdat lang niet alle medewerkers een functie hebben die de nationale veiligheid in gevaar kan brengen. Daar komt bij dat, voor zover ons bekend, nergens zwart op wit staat dat alle militaire functies daadwerkelijk vertrouwensfuncties zijn. De AFMP heeft dit ingebracht in een bezwaarprocedure.

Wat wil de AFMP
De AFMP wil dat Defensie het VGB beleid soepeler toe gaat passen en kritisch beziet welke functies in de toekomst als vertrouwelijk moeten worden aangemerkt. En mocht het dan toch zo zijn dat er problemen met de VGB onstaan? Dan moet de werkgever zich als een goed werkgever gedragen en betrokken werknemer in eerste instantie een andere baan binnen Defensie bieden, en als dat écht niet mogelijk is helpen bij het zoeken van een baan buiten Defensie.

Nadere ontwikkelingen rondom deze kwestie zullen we melden via deze website. Zie verder ook het AFMP-verenigingsblad OpLinie nr. 4 (hierin staan Georgië en Sri Lanka overigens nog niet genoemd). Deze uitgave verschijnt op donderdag 12 juni en is nu op deze website te downloaden.
AFMP
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 19:26:23 #227
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149082354

Chinese marineschepen meren af in Rotterdam


Drie Chinese marineschepen zijn maandag afgemeerd aan de Wilhelminakade in Rotterdam. De Chinese marine legt daarmee voor het eerst een bezoek af aan Europa. Vrijdag vertrekken de schepen weer en vervolgen ze hun reis naar Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

De schepen en de bemanning werden welkom geheten door de plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Ben Bekkering en de marinierskapel. Op de kade stonden ook ongeveer zeshonderd Chinezen die in Nederland wonen. Zij zijn uitgenodigd om de schepen te bezoeken. Woensdag is er een open dag voor Nederlandse belangstellenden.

De Chinese marine werkt in de Golf van Aden samen met de Nederlandse marine tegen piraterij. "De Chinezen doen steeds meer mee aan internationale missies. Daardoor kom je elkaar steeds meer tegen. Dan is het belangrijk dat je elkaars organisaties kent. Dat is de reden dat de Chinese marine nu in Nederland is", aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marine.

Bron: Chinese marineschepen meren af in Rotterdam
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 19:28:52 #228
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149082485
Oud-Mariniers willen Michiel de Ruyter-demonstranten in het water gooien

Tijdens de première van de film over Michiel de Ruyer in het Scheepvaartmuseum wil zoals bekend een groep (beroeps)klagers gaan demonstreren. Een aantal voormalige leden van het Korps Mariniers is woedend over dat voornemen en wil de demonstranten in het water gooien.

Leden van de actiegroep Michiel de Rover zijn boos over de film omdat die zou verdoezelen dat De Ruyter 'beschermheer van de Nederlandse slavenhandel' zou zijn. De filmmakers wijzen er echter op dat de zeeheld juist met eigen geld slaven vrijkocht.

De kwaadheid van de oud-Mariniers is terug te voeren op het feit dat Michiel de Ruyter ook de stichter is van de Koninklijke Marine, zo is te lezen op AT5. Met het verwijderen van werkschuw tuig heeft het korps in de hoofdstad al enige ervaring. Zo veegden mariniers in 1970 een paar honderd hippies bij het monument op de Dam weg, wat overigens tot de nodige beroering leidde.

De Marineleiding zegt een aantal mensen achter de oproep te kennen, en heeft de oudgedienden opgeroepen het hoofd koel te houden. Een woordvoerder wijst erop dat een dergelijke actie niet bij defensie past. "Wij zijn er juist om mensen te beschermen."

Bron: Oud-Mariniers willen Michiel de Ruyter-demonstranten in het water gooien
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 20:26:48 #229
257132 crew  Awsom
pi_149084507
Dat wil ik wel zien gebeuren :D
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 20:28:14 #230
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149084552
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 20:26 schreef Awsom het volgende:
Dat wil ik wel zien gebeuren :D
Ja. :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 21:14:25 #231
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149086527
Tientallen demonstranten bij première 'Michiel de Ruyter' met Frank Lammers: 'Stop verheerlijking!'

AMSTERDAM - Bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam demonstreren dertig tot veertig mensen tegen de film Michiel de Ruyter die daar maandagavond groots in première gaat. De actiegroep Michiel de Rover verzet zich tegen de heldenstatus van de zeevaarder (1607-1676).

Zo'n vijftien oud-mariniers houden een tegendemonstratie en komen juist op voor hun held. De politie is erbij en houdt de twee groepen uit elkaar. De film is geregisseerd door Roel Reiné uit Eindhoven. De hoofdrol wordt gespeeld door Frank Lammers uit Mierlo.

Actiegroep Michiel de Rover vindt de verheerlijking van Nederlands grootste zeeheld De Ruyter misplaatst. Volgens de actiegroep heeft De Ruyter forten in West-Afrika veroverd op de Engelsen waardoor Nederland een prominente rol kon spelen in de slavenhandel.

Ze staan op zo'n honderd meter van de ingang van het museum, waar veel bekende Nederlanders hun opwachting maken. Met lawaai laten ze hun ongenoegen blijken over de ,,verering van De Ruyter''. Op een spandoek staat ,,Geen goed woord over voor Michiel de Rover''.

Met water gooien
De oud-mariniers, die ook voor de première zijn uitgenodigd, hadden eerder op Facebook aangekondigd dat ze demonstranten in het water gaan gooien. "Dat was een grap en we zijn het zeker niet van plan. Wel willen we met de betogers het gesprek aangaan'', zegt één van hen.

Maar de actiegroep had daar geen behoefte aan. Michiel de Ruyter geldt als de oprichter van het Korps Mariniers, in 1665.

De film Michiel de Ruyter gaat maandagavond groots in première bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bekijk hier de foto's van de rode loper.

Bron: http://www.omroepbrabant.(...)+Stop+verheerlijking!.aspx
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 26 januari 2015 @ 21:19:13 #232
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_149086776
Jammer,was leuke tv geweest.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 27 januari 2015 @ 08:49:52 #233
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_149096624
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 21:19 schreef Pumatje het volgende:
Jammer,was leuke tv geweest.
>:)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 27 januari 2015 @ 17:15:10 #234
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149110207
Onderzeeër Marinemuseum dicht vanwege asbest

De onderzeeër in het Marinemuseum in Den Helder is voorlopig niet meer toegankelijk voor publiek. Er zijn asbestvezels in de boot gevonden. De kans is verwaarloosbaar klein dat bezoekers hebben blootgestaan aan de gevaarlijke stof, zegt de GGD.

Medewerkers van het museum hebben mogelijk wel blootgestaan aan het asbest. Defensie onderzoekt dat nog, schrijft minister Hennis-Plasschaert aan de Tweede Kamer. Volgens een woordvoerder van het museum is de kans dat medewerkers gezondheidsrisico's hebben gelopen erg klein.

De onderzeeboot Tonijn werd in 1991 uit de vaart genomen en ligt sinds 1994 bij het museum in Den Helder. Oud-bemanningsleden geven bezoekers uitleg in de onderzeeër.

Bron: http://nos.nl/artikel/201(...)-vanwege-asbest.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 3 februari 2015 @ 00:19:08 #235
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149316040
NAVO-flitsmacht met Nederlanders naar Polen

BRUSSEL -
De nieuwe NAVO-flitsmacht, waaraan Nederland meedoet, gaat eind mei/begin juni oefenen. De militairen moeten naar Polen. Het is de eerste test om te kijken hoe snel de troepenmacht kan oprukken. In april is een paraatheidsoefening waarbij nog geen militairen worden verplaatst.

Dat is maandag van hooggeplaatste diplomaten in Brussel vernomen. Behalve Nederland zijn Duitsland en Noorwegen bij de flitsmacht betrokken. Aan de oefening richting Polen doen naar verwachting 500 tot 800 manschappen mee, onder wie enkele honderden Nederlanders.

De NAVO besloot vorig jaar tot de oprichting van een flitsmacht zodat de militaire alliantie binnen enkele dagen een NAVO-bondgenoot te hulp kan schieten. Nederland, Noorwegen en Duitsland besloten een voorlopige macht op te zetten om ervaring op te doen. In noodgevallen moet deze interim-macht echter meteen inzetbaar zijn.

De ministers van Defensie van de 28 NAVO-lidstaten buigen zich donderdag in Brussel over het concept van de nieuwe flitsmacht. Minister Jeanine Hennis en haar Duitse en Noorse collega zullen hun plannen verder uit de doeken doen.

De flitsmacht, die volgend jaar operationeel zou kunnen zijn, is een reactie op de Russische agressie tegen NAVO-partner Oekraïne. NAVO-bondgenoten in de regio voelen zich bedreigd door Moskou.

De militaire alliantie gaat in zes Oost-Europese NAVO-landen ook steunpunten opzetten om haar zichtbaarheid te vergroten en de Russen af te schrikken. Het gaat om zogenoemde integratie-eenheden van veertig officieren, twintig uit het gastland en twintig uit andere NAVO-landen. Zij bereiden bijvoorbeeld de komst voor van buitenlandse NAVO-militairen die komen oefenen.

bron: http://www.telegraaf.nl/f(...)VO-flitsmacht__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator dinsdag 3 februari 2015 @ 00:45:42 #236
257132 crew  Awsom
pi_149316460
NAVO-partner Oekraïne


???
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 3 februari 2015 @ 00:46:30 #237
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149316468
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 00:45 schreef Awsom het volgende:
NAVO-partner Oekraïne

???
dat zou alles veel makkelijker hebben gemaakt. O-)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_149353049
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 00:45 schreef Awsom het volgende:
NAVO-partner Oekraïne

???
Klopt toch via partnership for peace.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 4 februari 2015 @ 12:18:45 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149353699
Partner ≠ lid he
  woensdag 4 februari 2015 @ 12:22:23 #240
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_149353807
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 12:18 schreef Erasmo het volgende:
Partner ≠ lid he
Twee woorden na NAVO-partner staat NAVO-bondgenoot ter contrast.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 5 februari 2015 @ 15:20:10 #241
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149389548
Nederland voorop bij flitsmacht NAVO

BRUSSEL -
Nederland, Duitsland en Noorwegen nemen het voortouw bij het opzetten van een zeer snel inzetbare flitsmacht van de NAVO, die aan acute dreigingen aan de oost- of zuidflank van het bondgenootschap het hoofd moet bieden. Troepen van de drie landen oefenen de komende tijd de inzetbaarheid en de reactiesnelheid die nodig zijn voor de flitsmacht, die eind 2016 operationeel moet zijn.

„Dat moet de NAVO in staat stellen snel te reageren op dreigingen', zei minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag in Brussel, waar de NAVO-ministers van defensie bijeen zijn.

„We gaan de komende maanden testen hoeveel tijd nodig is om eenheden ter plaatse te krijgen. De huidige veiligheidssituatie vraagt om snelle inzetbaarheid van onze strijdkrachten.”

Nederland stelt voor de testfase ongeveer tweehonderd militairen ter beschikking, Duitsland en Noorwegen samen ongeveer zeshonderd. De uiteindelijke flitsmacht - de 'Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) - zal zo'n 5000 soldaten sterk zijn, onder meer uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Na de testfase zal volgens minister Hennis de rol van Nederland worden overgenomen door Spanje. Nederland blijft daarna wel ondersteuning leveren.

De VJTF wordt onderdeel van de snelle reactiemacht van de NAVO, de NATO Response Force. De defensieministers zullen donderdag besluiten die NRF de komende jaren uit te breiden van 13.000 soldaten nu naar 30.000, aldus NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

De nieuwe flitsmacht moet uiteindelijk binnen 48 uur inzetbaar zijn. „De NAVO-opperbevelhebber moet met één druk op de knop alles in beweging kunnen zetten”, zei Hennis. Mocht zich op korte termijn al een militaire crisis voordoen, bijvoorbeeld rond Oekraïne, dan moet de NFR in actie komen, maar dat zal voorlopig langer duren dan met de echte flitsmacht.

Om eenheden van de flitsmacht bij operaties te kunnen ondersteunen en coördineren, zullen in de drie Baltische staten, Polen, Roemenië en Bulgarije NAVO-steunpunten worden ingericht.

Minister Hennis zei dat de testfase ook bedoeld is om te zien waar de NAVO-strijdkrachten tekortschieten. Zo noemde zij het schrappen van de Nederlandse tanks 'een aderlating'.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ij_flitsmacht__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 7 februari 2015 @ 17:06:47 #242
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149449431
Eindoefening mariniers voortaan in Rotterdam

Mariniers in opleiding houden hun eindoefening voortaan naar alle waarschijnlijkheid in Rotterdam. Als de eerste twee oefeningen dit jaar bevallen, worden ze in de toekomst in de maasstad gehouden, aldus de marine. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van burgemeester Ahmed Aboutaleb in vervulling. Tot nu toe worden de oefeningen op verschillende plaatsen in ons land gehouden.

De eerste oefening met dertig militairen van de mariniersopleiding van de Van Ghentkazerne is op zondag 15 en maandag 16 maart. De aankomende mariniers dalen met touwen van de Van Brienenoordbrug af, en voeren op het RDM-terrein op Heyplaat een amfibische landing uit. Ook worden daar patrouilles uitgevoerd en volgt een aanval op een gebouw. In september wordt dat herhaald door een andere groep.

Bron: Eindoefening mariniers voortaan in Rotterdam
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † zondag 8 februari 2015 @ 11:56:21 #243
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_149466771
'Voer dienstplicht in vanwege Russische dreiging en IS-terreur'

Door de onvoorspelbare militaire ambities van Rusland en de dreiging van de Islamitische Staat (IS) moet Nederland de militaire dienstplicht weer invoeren. Daarvoor pleit Kamerlid Joram van Klaveren van Groep Bontes/Van Klaveren.
Daarnaast kan de dienstplicht helpen ontspoorde allochtonen weer op het rechte pad te brengen, laat Van Klaveren weten tegenover NU.nl.

Maandag behandelt de Tweede Kamer zijn initiatiefnota waarin hij pleit voor de herinvoering van de militaire dienstplicht voor alle Nederlanders vanaf de leeftijd van 18 jaar.

"De dienstplicht werd in 1993 na de val van het Sovjet Rijk en de beëindiging van de Koude Oorlog opgeschort", zegt Van Klaveren. "De militaire opleving van Rusland en de terroristische dreiging van IS tonen aan dat Nederland serieus werk moet maken van het op orde brengen van de krijgsmacht."

De dienstplicht zal ertoe leiden dat Nederland weer kan beschikken over een volwaardige krijgsmacht, denkt het voormalige PVV-Kamerlid.

Bezuinigingen

Al jaren is Defensie een bezuinigingspost op de rijksbegroting en dat heeft de organisatie uitgehold. Door de samenleving weer in contact te brengen met de krijgsmacht, verwacht Van Klaveren dat het draagvlak voor krijgsmacht zal toenemen.

Het personeelstekort bij het ministerie denkt Van Klaveren op te lossen met de aanwas van dienstplichtigen. Hierdoor kunnen de beroepsmilitairen zich beter focussen op hun militaire werk.

“Door de gehele samenleving in aanraking te laten komen met Defensie, zullen veel meer competente jong-volwassenen voor een carrière bij de krijgsmacht kunnen kiezen die anders nooit met de krijgsmacht in aanraking zouden komen.”

Heropvoeding

Een belangrijke andere reden voor de herinvoering van de dienstplicht is de opvoedkundige en disciplinerende rol die het half jaar in het leger op de jeugd van Nederland kan hebben.

"We zien in Nederland een oververtegenwoordiging van niet-Westerse allochtonen in de criminaliteitscijfers. Wie de fout in gaat moet hard worden aangepakt, maar we moeten ook kijken naar hoe we deze ellende kunnen voorkomen", zegt Van Klaveren.

In het leger zullen de jongeren orde, structuur en discipline in hun leven krijgen, denkt hij. Daarnaast biedt het probleemjongeren een toekomstperspectief en komen zij in aanraking met verschillende jongeren uit verschillende lagen van de samenleving. "Dat zal de integratie bevorderen."

"Zij krijgen een doel in hun leven, gaan niet zomaar op straat hangen en komen minder snel in de verleiding zich met criminele zaken bezig te houden. En als ze het goed doen, komen ze misschien wel in aanmerking voor een baan bij Defensie", aldus Van Klaveren.

Van Klaveren is niet bang dat hij met zijn plan de deuren van Defensie opent voor potentiële jihadisten.

"De screening zal uitvoerig zijn. Dat wordt goed gecheckt door onze inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Als je al verkeerde intenties hebt, kun je je nu ook al aanmelden bij het leger."

Vrouwen

In het voorstel van Van Klaveren zullen zowel mannen als vrouwen voor de duur van zes maanden in dienst treden. "Hierdoor zullen zij geen studievertraging oplopen." Ook worden zij financieel gecompenseerd. "Van het Rijk ontvangen zij het minimumloon inclusief vakantiegeld, huisvesting en reiskostenvergoeding."

De dienstplichtigen zullen in het half jaar naast de militaire basistraining die zij krijgen kunnen worden ingezet bij rampenbestrijdingen en beveiligingswerkzaamheden. Zij worden niet uitgezonden voor militaire missies. De dienstplicht gaat niet ten koste van de huidige beroepskrijgsmacht.

Voor jongeren die de dienstplicht niet kunnen vervullen bestaat de vervangende burgerdienst die drie maanden langer duurt. Zij moeten werkzaamheden uitvoeren die het algemeen belang van het land dienen. Van Klaveren: "Als je gewetensbezwaren hebt, kun je bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis werken."

Het hele plan kost de staat 600 miljoen euro per jaar en past wat Van Klaveren betreft in het voornemen dat verschillende politieke partijen hebben uitgesproken om het defensiebudget structureel te verhogen.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)ing-en-terreur-.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_149466860
“Door de gehele samenleving in aanraking te laten komen met Defensie, zullen veel meer competente jong-volwassenen voor een carrière bij de krijgsmacht kunnen kiezen die anders nooit met de krijgsmacht in aanraking zouden komen.”

Welke carrière? Tot je 35e rondlopen en dan bedankt worden?
  Moderator zondag 8 februari 2015 @ 12:07:42 #245
257132 crew  Awsom
pi_149466978
Ach, Joram en Bontes schreeuwen alleen maar populistische kreten, die moet je niet al te serieus nemen. Na de volgende verkiezingen zie je ze toch niet meer.
pi_149467069
Niks mis met herinvoering van de dienstplicht. Mits dr weer geld beschikbaar komt voor defensie en er uiteraard weer net als vroegah de mogelijkheid is om te blijven tot je flo.

Maar we kunnen uiteraard ook blijven schreeuwen dat het tegenwoordig kut is bij defensie en verder gewoon niks doen. Daar word t vast ook beter van.....
pi_149467127
Wat moet je in godsnaam met dienstplichtigen in tijden als deze.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_149467224
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:15 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Wat moet je in godsnaam met dienstplichtigen in tijden als deze.
Bewakingstaken laten uitvoeren zoals de Natres
pi_149467305
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:19 schreef vervoerder23 het volgende:

[..]

Bewakingstaken laten uitvoeren zoals de Natres
Maak de Natres dan gewoon groter.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  zondag 8 februari 2015 @ 12:42:04 #250
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149467716
Valt weer een beetje in de categorie ''Leuk idee, uitvoering is kut.''
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')