Da's natuurlijk leuk gezegd (en gejat, want het is een oude quote die is toe te wijzen aan Ernest Rutherford), maar ook achterhaald.quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:31 schreef Shivo het volgende:
Zoals een collega "wet lab" bioloog ooit eens tegen me zei, "als je statistiek nodig hebt om je gelijk te bewijzen dan klopt je theorie waarschijnlijk niet".
Waar ergens?quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:03 schreef Worteltjestaart het volgende:
Ik mag trouwens begin november eindelijk eens op kosten van de baas naar een congresin de VS, ook leuk, ben ik nog niet eerder geweest.
Alleen jammer dat mijn abstract niet voor een oral in aanmerking kwam, maar voor een posterslot.
Maar hey... je moet niet teveel zeuren dan
Dat is ook weer te kort door de bocht, de mens is veel te gevoelig voor patronen zien waar ze niet zijn en andersom. Wel is statistiek te vaak te onbayeseaans, niet elke p = .01 betekent hetzelfde.quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:48 schreef Worteltjestaart het volgende:
Laatste post was van mijn hand:
[..]
Da's natuurlijk leuk gezegd (en gejat, want het is een oude quote die is toe te wijzen aan Ernest Rutherford), maar ook achterhaald.
Zonder statistiek bestaat er geen evidence-based medicine meer; en je kunt moeilijk beargumenteren dat we het hier wel over een echte wetenschappelijke discipline hebben.
Wat wel eens wordt vergeten, is dat écht revolutionaire theoriën, die geen statistiek nodig hebben, veel minder vaak het daglicht zien dan 'alledaagse' wetenschap waarbij afwijkende waarnemingen de hypothese bevestigen of ontkrachten. En hóe bewijs je dat een waarneming afwijkens is...?
Wat ook weer niet wil zeggen dat statistiek altijd juist bedreven wordt.
Te vaak denkt een wetenschapper dat hij/zij met middelbareschoolstatistiek en een t-testje er wel is...
Overigens ben ik geen statisticus.
Bethesda (lees buitenwijk Washington DC)...quote:
Eensquote:Dat is ook weer te kort door de bocht, de mens is veel te gevoelig voor patronen zien waar ze niet zijn en andersom. Wel is statistiek te vaak te onbayeseaans, niet elke p = .01 betekent hetzelfde.
Ik hoop voor je dat het congres niet op de NIH campus is. Gedoe met security (het is net een vliegveld) en waardeloze lunch/koffie faciliteiten. Mag eind oktober weer die kant op.quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:18 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Bethesda (lees buitenwijk Washington DC)...
[..]
...
Cool, heb ook een vongres in november in de US, maar toch een anderequote:Op dinsdag 16 september 2014 21:18 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Bethesda (lees buitenwijk Washington DC)...
[..]
Volgens mij wilde ik reageren op degene waar jij op reageerde want ik was het met jou eens dat statistiek wel nodig isquote:Eensik chargeer ook wel wat natuurlijk, maar ik wil maar aangeven dat de moderne wetenschap niet zonder statistiek kan, ook al wordt het te vaak onjuist gehanteerd...
Hmm ik deel die ervaring niet, ik heb 9 (!) cursussen statistiek tijdens mijn opleiding gekregen die eigenlijk alle negen in meer of mindere mate toegepast waren op experimentele situaties.quote:Op dinsdag 16 september 2014 22:50 schreef Bosbeetle het volgende:
Het grootste manco vind ik hoe er les gegeven werd in statistiek. Ik heb statistiek gehad op MBO, HBO en universiteit en bij geen van de drie was het toegepast op waarvoor ik (en mijn mede studenten) in de praktijk statistiek gebruiken.
Ik kan de voorbeelden van de pillen machine die pillen maakt met een afwijking en volgens een nette normaal verdeling met een n van tienduizenden of honderdduizenden waar dan een sample genomen wordt zo voor de geest halen. Dit zijn hele duidelijke situaties waar vrijwel geen enkele onderzoeker mee te maken krijgt. Er zou eigenlijk een vak statistiek voor experimentele situaties moeten zijn.
Hij is wel een beetje kort door de bocht, maar past daardoor prima in mijn straatje.quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:31 schreef Shivo het volgende:
Zoals een collega "wet lab" bioloog ooit eens tegen me zei, "als je statistiek nodig hebt om je gelijk te bewijzen dan klopt je theorie waarschijnlijk niet".
Ah! Hier ook de eerste onderwijstaken komend semester... Algemeen introductievak voor eerstejaars... maar zit net de werkcollegeopdrachten door te lezen, en het is ehm.... nogal... ehm..... goh... hoe zal ik het zeggen....quote:Op dinsdag 16 september 2014 22:56 schreef dotKoen het volgende:
Ik ben binnenkort nog juniordocent bij een bachelorvak wetenschapsmethodologie. Mijn eerste onderwijstaak als PhD-student.
quote:Op woensdag 17 september 2014 09:52 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ah! Hier ook de eerste onderwijstaken komend semester... Algemeen introductievak voor eerstejaars... maar zit net de werkcollegeopdrachten door te lezen, en het is ehm.... nogal... ehm..... goh... hoe zal ik het zeggen....
In het kort: ze moeten leren hoe ze een word document OPENEN. Ja. Openen ja. En daarna hoe ze bold en italics moeten gebruiken. En opsommingstekens. En daarna, als allerlaatste na nog wat dingen, hoe ze een bijlage aan een email moeten hangen.
En daar staat 2 uur voor. Ik ben benieuwd.
Verkeerde studie? Ik heb echt niets anders dan toepasbare statistiek gehad.quote:Op dinsdag 16 september 2014 22:50 schreef Bosbeetle het volgende:
Het grootste manco vind ik hoe er les gegeven werd in statistiek. Ik heb statistiek gehad op MBO, HBO en universiteit en bij geen van de drie was het toegepast op waarvoor ik (en mijn mede studenten) in de praktijk statistiek gebruiken.
Ik kan de voorbeelden van de pillen machine die pillen maakt met een afwijking en volgens een nette normaal verdeling met een n van tienduizenden of honderdduizenden waar dan een sample genomen wordt zo voor de geest halen. Dit zijn hele duidelijke situaties waar vrijwel geen enkele onderzoeker mee te maken krijgt. Er zou eigenlijk een vak statistiek voor experimentele situaties moeten zijn.
Bij mij waren er nog genoeg studenten die de handleiding met opdrachten (ja die kregen ze erbijquote:Op woensdag 17 september 2014 11:13 schreef motorbloempje het volgende:
Ik vraag me vooral af of die studenten me serieus gaan nemen als ik ze dat laat doenik zou mezelf ook niet serieus nemen
Of onder promovendi. Net als Excelskills of enig idee van databases.quote:Op woensdag 17 september 2014 11:53 schreef Grumpey het volgende:
Kan je het practicum niet gebruiken voor wat hogere orde WORD-skills? Daar is nog wel een chronisch gebrek aan onder studenten...
Autist-alert: het is verbazend hoe weinig sommige mensen afweten van hele basale zaken, zoals Word, Excel, of het installeren van een grafische kaart. Voor de doorsnee mens kan ik dat best begrijpen, maar als je interesse hebt in een ingenieursopleiding, dan komen dat soort zaken toch automatisch in je bagage?quote:Op woensdag 17 september 2014 14:56 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Of onder promovendi. Net als Excelskills of enig idee van databases.
Word en Excel zijn eerder tools voor secretaresses dan voor wetenschappers.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:29 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Autist-alert: het is verbazend hoe weinig sommige mensen afweten van hele basale zaken, zoals Word, Excel, of het installeren van een grafische kaart. Voor de doorsnee mens kan ik dat best begrijpen, maar als je interesse hebt in een ingenieursopleiding, dan komen dat soort zaken toch automatisch in je bagage?
Niet dus.
Ik heb een collega die heel moederlijk met haar studenten achter een PC gaat zitten, om ze uit te leggen hoe je een vermenigvuldiging in Excel moet doen.
Zo kan het natuurlijk ook, maar ik heb daar niet echt het geduld voor.
Tuurlijk, maar het hoort toch wel bij 'digital literacy' dat je een mailmerge kunt maken met vragenlijsten voor je cohort of iets dergelijks.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:44 schreef thabit het volgende:
[..]
Word en Excel zijn eerder tools voor secretaresses dan voor wetenschappers.
Ik kan je wel een overzichtje sturen dat je daarbij helpt. (Ik stuur het ook altijd aan studenten als ze met hun analyses beginnen.)quote:Op woensdag 17 september 2014 08:58 schreef Worteltjestaart het volgende:
Punt met statistiek voor mij is, dat ik geen logica zie in welke methodiek wanneer moeten toepassen. Misschien mis ik gewoon een paar belangrijke hersenkoppelingen...
quote:Op woensdag 17 september 2014 15:38 schreef Pluizel het volgende:
Gisteren mn eerste oral presentation ooit gehad @ groot europees congres. Nailed it! Nu wel blij dat het klaar is en ik de rest van het congres kan chillen.
Ik vind een vak als 'informatievaardigheden' waarin je studenten leert hoe gebruik te maken van databases en je samen ideeën ontwikkelt over wat bruikbare (digitale) hulpmiddelen voor hen kunnen zijn, best zinvol. Studenten leren om met Word om te gaan is echt niet meer van deze tijd. Wie dat nog niet kan, heeft ofwel niets op de universiteit te zoeken of moet zelf kennis en vaardigheden bijspijkeren.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:53 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Tuurlijk, maar het hoort toch wel bij 'digital literacy' dat je een mailmerge kunt maken met vragenlijsten voor je cohort of iets dergelijks.
Mee eens, maar ik kom het toch wel eens tegen hoor.quote:Op woensdag 17 september 2014 16:51 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Ik vind een vak als 'informatievaardigheden' waarin je studenten leert hoe gebruik te maken van databases en je samen ideeën ontwikkelt over wat bruikbare (digitale) hulpmiddelen voor hen kunnen zijn, best zinvol. Studenten leren om met Word om te gaan is echt niet meer van deze tijd. Wie dat nog niet kan, heeft ofwel niets op de universiteit te zoeken of moet zelf kennis en vaardigheden bijspijkeren.
Nee, alleen vragen over dingen die ik wel had uitgezocht, maar die ik om wille van de tijd uit mn praatje had geknipt. En nog 2 zeiksnorren die even wilden zeuren.quote:Op woensdag 17 september 2014 16:49 schreef Claudia_x het volgende:
[..]![]()
Kreeg je nog kritische vragen waar je iets aan hebt?
Typisch. Nou ja, het geeft je wel wat zich op waar toekomstige reviewers over kunnen vallen, maar het is veel fijner als je door zo'n praatje daadwerkelijk ideeën opdoet.quote:Op woensdag 17 september 2014 17:01 schreef Pluizel het volgende:
[..]
Nee, alleen vragen over dingen die ik wel had uitgezocht, maar die ik om wille van de tijd uit mn praatje had geknipt. En nog 2 zeiksnorren die even wilden zeuren.
Nonsense. Ik spendeer 50% van mijn tijd met Word en Excel.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:44 schreef thabit het volgende:
[..]
Word en Excel zijn eerder tools voor secretaresses dan voor wetenschappers.
Ik nog maar van 1 (wel twee artikelen met citaties, maar eentje heeft maar een citatie).quote:
Ik kreeg vandaag door dat een artikel waar ik ook auteur op ben is geaccepteerdquote:
Proficiat! Een flinke opluchting zeker als je die eerste horde hebt genomen?quote:Op donderdag 18 september 2014 19:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik kreeg vandaag door dat een artikel waar ik ook auteur op ben is geaccepteerd
(1 down 2 to go)
Ik werk nu op een plek waar ik veel samenwerkingen doe dus de artikelen (waar ik niet eerste auteur op ben) zijn een stukje makkelijker te krijgen dan die in mijn proefschrift. Ik denk dat dat ook een beetje hoort bij een post-doc (of in ieder geval 1 waar je veel samenwerkt) Er zitten nog wel 1 of 2 artikelen waar ik wel mede/eerste auteur ben in de pen en daar zit meer werk in het schrijven en vooral ook het bepalen van de lijn van een artikel, binnen een samenwerking heb ik wat meer een klein afgepast onderdeel van een onderzoek en dat is eigenlijk een stuk eenvoudiger, al moet ik dan natuurlijk ook bewaken dat het deel dat ik gedaan heb correct in het artikel komt.quote:Op donderdag 18 september 2014 21:03 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Proficiat! Een flinke opluchting zeker als je die eerste horde hebt genomen?
hehe toen ik bij les programmeren assisteerde bleek hulp bij het openen van een project vooral de eerste 5 lessen erg belangrijkquote:Op woensdag 17 september 2014 09:52 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ah! Hier ook de eerste onderwijstaken komend semester... Algemeen introductievak voor eerstejaars... maar zit net de werkcollegeopdrachten door te lezen, en het is ehm.... nogal... ehm..... goh... hoe zal ik het zeggen....
In het kort: ze moeten leren hoe ze een word document OPENEN. Ja. Openen ja. En daarna hoe ze bold en italics moeten gebruiken. En opsommingstekens. En daarna, als allerlaatste na nog wat dingen, hoe ze een bijlage aan een email moeten hangen.
En daar staat 2 uur voor. Ik ben benieuwd.
Ik zit denk ik teveel in experimente kleine experimenten hoek al kruip ik daar inmiddels een beetje uit.quote:Op woensdag 17 september 2014 11:36 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Verkeerde studie? Ik heb echt niets anders dan toepasbare statistiek gehad.
Is dit correct Engels?quote:Op donderdag 18 september 2014 22:43 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik zit denk ik teveel in experimente kleine experimenten hoek al kruip ik daar inmiddels een beetje uit.
Ik moet zeggen dat ik geluk had dat aan het begin van mijn AiO dit artikel uit kwam: http://jcb.rupress.org/content/177/1/7.short ik denk dat ik daar meer aan gehad heb dan aan alle andere vakken.
NederEngels is best knap voor mensen uit australië of bedoel je down under engels?quote:Op donderdag 18 september 2014 22:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Is dit correct Engels?
"Different types of error bars give quite different information, and so figure legends must make clear what error bars represent." Ik ben deze constructie nog niet tegengekomen bij een dergelijk zinsverband, ik vraag me daarom af of dat dit een geval van NederEngels is.
Ik vroeg het me maar af. Meestal kom ik in dat soort literatuur constructies met thus of as a consequence... of zoiets tegen in plaats van and so...quote:Op donderdag 18 september 2014 23:07 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
NederEngels is best knap voor mensen uit australië of bedoel je down under engels?
(School of Psychological Science and 2Department of Biochemistry, La Trobe University, Melbourne, Victoria, Australia 3086 )
Ik bedoelde Engels door een niet-Engelstalige waarbij ik idd. het eerst aan een Nederlandstalige dacht. Ik ben constructies met thus en "as a consequence" (toegegeven, dat laatste is onnodig lang en indirect) gewend.quote:Op donderdag 18 september 2014 23:07 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
NederEngels is best knap voor mensen uit australië of bedoel je down under engels?
(School of Psychological Science and 2Department of Biochemistry, La Trobe University, Melbourne, Victoria, Australia 3086 )
Ja, maar het is meer spreektaal.quote:Op donderdag 18 september 2014 22:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Is dit correct Engels?
"Different types of error bars give quite different information, and so figure legends must make clear what error bars represent." Ik ben deze constructie nog niet tegengekomen bij een dergelijk zinsverband, ik vraag me daarom af of dat dit een geval van NederEngels is.
Ik 7.quote:
lol ok dan heb je niet echt veel nuttig statistiek-onderwijs gekregen iddquote:Op donderdag 18 september 2014 22:43 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik zit denk ik teveel in experimente kleine experimenten hoek al kruip ik daar inmiddels een beetje uit.
Ik moet zeggen dat ik geluk had dat aan het begin van mijn AiO dit artikel uit kwam: http://jcb.rupress.org/content/177/1/7.short ik denk dat ik daar meer aan gehad heb dan aan alle andere vakken.
Vooral statistiek voor experimenten met n's in de duizenden waar de uitkomsten aan een normaalverdeling voldoen.quote:Op vrijdag 19 september 2014 09:21 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
lol ok dan heb je niet echt veel nuttig statistiek-onderwijs gekregen idd
Hier 31. Shivo zit me op de hielen met een h-index van 28.quote:
quote:Op donderdag 18 september 2014 22:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
...
"Different types of error bars give different information; legends must clearly indicate what the error bars represent."
...
De h in de h-index is het maximale aantal artikelen dat je hebt met meer of een gelijk aantal citaties aan h. Een metriek ingevoerd om spammende onderzoekers tegen te gaan (niet dat het helpt, je kan nog altijd cykels van zelfcitaties vormen, wat ook daadwerkelijk gebeurt).quote:Op vrijdag 19 september 2014 12:34 schreef thabit het volgende:
Ik weet niet wat een h-index is, maar mijn Erdösgetal is 3.
Mijne 5quote:Op vrijdag 19 september 2014 12:34 schreef thabit het volgende:
Ik weet niet wat een h-index is, maar mijn Erdösgetal is 3.
Mijn K-index is 0.39quote:Op vrijdag 19 september 2014 12:24 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Hier 31. Shivo zit me op de hielen met een h-index van 28.
Ha, leuk. Van wie "stam" jij eigenlijk "af" in de wiskundige stamboom?quote:Op vrijdag 19 september 2014 12:34 schreef thabit het volgende:
Ik weet niet wat een h-index is, maar mijn Erdösgetal is 3.
Van Carl Friedrich Gauss.quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:19 schreef Gentianella het volgende:
[..]
Ha, leuk. Van wie "stam" jij eigenlijk "af" in de wiskundige stamboom?
Hij was niet alleen een briljante wiskundige. http://en.wikipedia.org/wiki/Gauss%27s_lawquote:
Ik zou er niet al te veel tijd in steken om je in de breedte in te lezen over dat soort dingen. Gewoon je onderzoek doen en gaandeweg ontdekken wat je handig vindt. Tevoren één goed boek (hooguit twee) lezen over kwalitatieve methoden. (Ik ken eigenlijk alleen het boek van onze Utrechtse Hennie Boeije: http://www.bol.com/nl/p/a(...)ch/1001004006839925/)quote:Op vrijdag 19 september 2014 18:21 schreef motorbloempje het volgende:
Een van de 'Sociale lui' hier nog gouden tips voor boeken die meer inzicht geven in het opschrijven/verwerken/etc. van field notes die jullie zelf heel erg fijn vonden lezen/gebruiken als leidraad?
Er is zoveel te vinden, bomen, bos. Heb gelukkig nu een aardige stapel te lezen artikelen liggen over bepaalde uitdagingen en problemen met onderzoeksmethoden die ik overweeg, en daar wordt ook wat gesproken over het uitwerken van fieldnotes, maar kan wel wat extra inspiratie gebruiken.
Zelfde geldt eigenlijk voor 'ethics' zoals bijvoorbeeld "Danger in the field: Ethics and Risk in Social Research".
http://academic.research.(...)rer#12779261&1112639quote:
Bij mij ookquote:Op vrijdag 26 september 2014 10:05 schreef papernote het volgende:
[..]
http://academic.research.(...)rer#12779261&1112639
Vervang Einstein door je eigen naam. Bij mij zitten er drie mensen tussen mij en Erdös.
Vond ik ook altijd zo vaag! Ik dacht, dan zetten ze de aangedragen personen juist NIET te reviewen. Ook meegemaakt da je kon aangeven wie je niet als reviewer wenste. Daar was ik altijd bang dat ze juist die personen charterdenquote:Op vrijdag 26 september 2014 13:33 schreef Operc het volgende:
Vraagje. Ik hoor en merk steeds vaker dat mensen die een paper submitten zelf een aantal reviewers moeten aandragen. Is dat een trend in alle vakgebieden en wat vinden jullie daarvan? Ikzelf vind het behoorlijk raar omdat het naar mijn mening het review proces behoorlijk ondermijnt.
Balenquote:Op vrijdag 26 september 2014 17:57 schreef Claudia_x het volgende:
Vandaag weer een artikel teruggekregen zonder dat 'ie een reviewronde inging, waarbij twee van de drie genoemde bezwaren duiden op het niet begrijpen van de statistiek. Ik begin een steeds grotere weerzin te krijgen tegen deze kant van het werk. Als mijn carrière in de wetenschap ergens op stuk gaat lopen de komende jaren, dan is het hierop.
Ik denk dat er een experimenteel onderzoek nodig is om deze vraag te kunnen beantwoorden.quote:Op zondag 28 september 2014 12:01 schreef paddy het volgende:
Heb een vraag waar jullie misschien om moeten lachen, maar ik het antwoord alleen maar van kan gokken. Wanneer je met een auto over een dier of mens rijdt, is er dan meer schade wanneer je dat langzaam doet, dan wanneer je dat snel doet? Mijn gok is dat er minder schade is wanneer snel, maar ik gok maar wat :p (Ben echt benieuwd)
Ik dacht hier een serieus antwoord te krijgenquote:Op zondag 28 september 2014 12:10 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik denk dat er een experimenteel onderzoek nodig is om deze vraag te kunnen beantwoorden.
Bij een botsing incasseert de mens of het dier de energie van de rijdende auto. Hogere snelheid = meer energie = meer lichamelijke schade.quote:Op zondag 28 september 2014 12:13 schreef paddy het volgende:
Ik dacht hier een serieus antwoord te krijgen
Oke, had ik het toch fout. Ik dacht juist het tegenovergestelde. Hoe langer de druk hoe meer schade. Bedankt!quote:Op zondag 28 september 2014 12:40 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Bij een botsing incasseert de mens of het dier de energie van de rijdende auto. Hogere snelheid = meer energie = meer lichamelijke schade.
Dat lijkt me ook de enige functie...quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:37 schreef oompaloompa het volgende:
Ik gebruik academia.edu vooral als een soort van egostreling om te kunnen zien wanneer mensen mij googlen
Voelt dat nou net als wanneer de Postcode loterij jouw straat heeft getrokken maar je zelf geen lot hebt?quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo dan valt ineens de nobelprijs in je vakgebied
Voor een heel stel mensen zeer zeker die weten nu dat ze er dicht bij zaten maar net niet zijn geworden... Er was altijd een debat gaande wie nou precies single-molecule microscopy bedacht had.. en het is dus blijkbaar gevallen op Eric Betzig...quote:Op woensdag 8 oktober 2014 19:16 schreef cynicus het volgende:
[..]
Voelt dat nou net als wanneer de Postcode loterij jouw straat heeft getrokken maar je zelf geen lot hebt?
Nouja als je een hot-shot bent en tegen de nobelprijs aanschuurt is het ergste dat kan gebeuren dat hij valt bij een andere hot-shot in je veld.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 19:24 schreef cynicus het volgende:
Ah, zo. Maar het is natuurlijk wel vaker zo dat een nieuw idee op vrijwel hetzelfde moment door meerdere onafhankelijke groepen/individuen bedacht wordt. Diegene met de meeste publiciteit en misschien ook de meest Angelsaksische connecties gaat er dan met de geschiedenis (en Nobelprijs) vandoor. Dat kan inderdaad zuur zijn, lijkt me.
Dat kan ik me goed voorstellen, zeker als je al meermaals getipt bent voor de prijs, dan heb je wel verwachtingen.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 19:27 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nouja als je een hot-shot bent en tegen de nobelprijs aanschuurt is het ergste dat kan gebeuren dat hij valt bij een andere hot-shot in je veld.
Dat vroeg ik me al af en vermoedde al zoiets. Hopenlijk lukt het fondsenwerven dan ook wat beter de komende tijdquote:Maar aan de andere kant is het voor een veld wel goed het creeërt toch een buzz.
twitter:DeSpeld twitterde op woensdag 08-10-2014 om 20:50:34Campina komt met yoghurt voor hogeropgeleiden - Academische zuivel voorziet in behoefte aan doelgroepyoghurt http://t.co/UdqFfkt8ue reageer retweet
Ook in mijn vakgebied. Stefan Hell is een topper in biomedisch imaging. Die heeft zo'n supergroep in een Duits instituut, met een gigantisch budget en een aantal hand picked professoren die hem assisteren. Die lui hebben in bijna iedere uitgave van Nature Photonics, of Nature Medicine of Nature wel een artikel staan. Wel een terechte winnaar.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo dan valt ineens de nobelprijs in je vakgebied
Tja die nobelprijs sfeer had hij natuurlijk ook altijd al een beetje om hem heen hangen, de abbe limit veranderen in de abbe-hell limitquote:Op vrijdag 10 oktober 2014 04:35 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ook in mijn vakgebied. Stefan Hell is een topper in biomedisch imaging. Die heeft zo'n supergroep in een Duits instituut, met een gigantisch budget en een aantal hand picked professoren die hem assisteren. Die lui hebben in bijna iedere uitgave van Nature Photonics, of Nature Medicine of Nature wel een artikel staan. Wel een terechte winnaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |