Wist nog niet dat ze weer een nieuwe hebben maar klinkt erg goed. Een dezer dagen even oppikken, ben aardig fan van 't Uiltjequote:Op dinsdag 9 september 2014 00:03 schreef Quoi het volgende:
Iemand Mind Your Step van 't Uiltje al gedegusteerd?Lekkere stout, zeg ik je
Cranberries en romige chocola, zoiets
Oeps!!!quote:Op dinsdag 9 september 2014 16:03 schreef RacerDKB het volgende:
Dit is topic #29, als je de ''open nieuw deel''-knop gebruikt dan hoogt ie automatisch het nummer in de topictitel op.
ben er laatst geweest... de ongelovige thomas was wel goed te doenquote:Op woensdag 10 september 2014 15:57 schreef Zemmus het volgende:
Ben wel benieuwd naar die nieuwe stout van jopen! Meesterstuk 2012 en de extra stout zijn ook echt fijne bieren!
Ik ben benieuwd. Als Grolsch-liefhebber wil ik deze twee nieuwe zeker een keer uitproberen. En ik waardeer hun poging om speciaalbieren aan de man te brengen. Hoop alleen niet dat het te zoete bende is.quote:Grolsch komt met twee nieuwe speciaalbieren
De Enschedese bierbrouwer Grolsch komt met twee nieuwe speciaalbieren. De bieren hebben de namen Milde Amber en Kruidige Pale Ale. Beide biertjes zijn vanaf 15 september te koop in een six-pack.
Kopers van de nieuwe biersoorten kunnen via een website hun mening geven over het bier, over de naam en over het glas dat bij het biertje hoort. Deze beoordelingen neemt Grolsch mee, om volgend voorjaar de biersoorten opnieuw te introduceren met een nieuwe naam en een glas.
Kruidige Pale Ale
Kruidige Pale Ale is een aangenaam bitter bier en heeft een licht pittige smaak. Deze Pale Ale is gebrouwen met drie soorten Amerikaanse hop en heeft 6% alcohol. De adviesprijs voor een sixpack Kruidige Pale Ale met 0,30 flesjes is ¤5,99.
Milde Amber
Milde Amber is mild van smaak met een bitterzoet randje. Milde Amber van Grolsch bevat twee moutsoorten, namelijk pale mout en karamel mout. Dit bier smaakt uitstekend bij salades of pasta's. Milde Amber heeft 5% alcohol. De adviesprijs voor een sixpack Milde Amber met 0,30 flesjes is ¤5,49.
Ik dacht al dat ik heel veel gemist had in een paar uurquote:Op dinsdag 9 september 2014 16:03 schreef RacerDKB het volgende:
Dit is topic #29, als je de ''open nieuw deel''-knop gebruikt dan hoogt ie automatisch het nummer in de topictitel op.
Klinkt wel lekker ja. Ben benieuwd.quote:Op woensdag 10 september 2014 17:14 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd. Als Grolsch-liefhebber wil ik deze twee nieuwe zeker een keer uitproberen. En ik waardeer hun poging om speciaalbieren aan de man te brengen. Hoop alleen niet dat het te zoete bende is.
Die vond ik ook top jaquote:Op donderdag 11 september 2014 10:44 schreef Rvhkd het volgende:
Vorig weekend trouwen een Aventinus Eisbock op, wat een heerlijk biertje is dat zeg. Beetje zoetig en een goede dot alcohol erin! Zowieso een goede brouwerij!
Da's een goede unit ja! Net even in Untappd nagekeken en die heb ik 4,5* gegevenquote:Op donderdag 11 september 2014 10:44 schreef Rvhkd het volgende:
Vorig weekend trouwen een Aventinus Eisbock op, wat een heerlijk biertje is dat zeg. Beetje zoetig en een goede dot alcohol erin! Zowieso een goede brouwerij!
Speculaas. Wowquote:Op zondag 14 september 2014 22:22 schreef Karstman het volgende:
Was op Terschelling dit weekend en dronk Scelling Blond, Koan en Stout. Wordt gebrouwen bij Wolf in België van gerst dat op Terschelling verbouwd wordt. Best te drinken. Koan is friszoet maar verder niet heel speciaal. De Blond lijkt erg op Vedett Blond maar dan wat minder droog. De Stout is aan de zoete kant met veel laurier, speculaas en wat chocola en kersen.
daar verschillen de meningen en wijsheden over. sommigen zeggen liggend ivm kurk, anderen zeggen liggend omdat die dan gelijkmatiger rijpt, anderen zeggen dat de kurken van nu zo modern zijn dat ze niet of nauwelijks uitdrogen etc. die oude gueuzes liggen vaak wel, maar ik weet niet of dat nou alleen voor dat type bier is. ik laat ze altijd recht op staan. vooralsnog werkt dat prima en zit je niet te kutten met het uitschenken (ivm gist).quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:40 schreef Deetch het volgende:
En even een vraagje aan de kenners:
Ik heb nog een 0.75L Karmeliet staan, moet die liggend of staand opgeslagen en hoe lang houdbaar (afgezien van houdbaarheid datum)
Het zijn net pepernoten!quote:Op dinsdag 16 september 2014 15:40 schreef BillDauterive het volgende:
Dirck III, de slijterijafdeling van Dirk, heeft deze week bokbier in de reclame.
Is dit niet erg vroeg? Bokbier hoort toch pas vanaf oktober verkocht te worden.
Overigens is alleen de Chouffe Bok 6666 echt interessant volgens mij. Amstel bokquote:Op dinsdag 16 september 2014 15:40 schreef BillDauterive het volgende:
Dirck III, de slijterijafdeling van Dirk, heeft deze week bokbier in de reclame.
Is dit niet erg vroeg? Bokbier hoort toch pas vanaf oktober verkocht te worden.
wat voor Day?quote:Op dinsdag 16 september 2014 19:16 schreef opperkleurder het volgende:
Nog mensen die Zwanze Day willen gaan vieren? Ik ben dit weekend in Lille dus denk dat ik even langs wip bij La Capsule, lees daar goede dingen over.
In 53 café's over de hele wereld wordt een eenmalig een speciaal brouwsel van Cantillon geschonken. Het gaat om de Cuvee Florian (genoemd naar de zoon van de brouwer) een mix van een drie jaar gerijpte Iris Grand Cru en Kriek. In Nederland krijgt alleen de Bierkoning in Amsterdam een vat.quote:
Ah, nog nooit van gehoord...quote:Op dinsdag 16 september 2014 19:34 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
In 53 café's over de hele wereld wordt een eenmalig een speciaal brouwsel van Cantillon geschonken. Het gaat om de Cuvee Florian (genoemd naar de zoon van de brouwer) een mix van een drie jaar gerijpte Iris Grand Cru en Kriek. In Nederland krijgt alleen de Bierkoning in Amsterdam een vat.
Tja, van Dirck III kan je ook niet verwachten dat ze veel keuze hebben uit bokbier.quote:Op dinsdag 16 september 2014 19:26 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Overigens is alleen de Chouffe Bok 6666 echt interessant volgens mij. Amstel bok
Dirck III heeft nu aan bokbier te koop: Chouffe, gulpener, heineken, bavaria, alfa, amstel, brand en steenbrugge. Volgende week komen er twee bij, (Grolsch en la trappe als ik het me goed herinner).quote:Op dinsdag 16 september 2014 19:56 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Tja, van Dirck III kan je ook niet verwachten dat ze veel keuze hebben uit bokbier.
Bokbier van Amstel vind ik lekkerder dan die van Heineken of Grolsch.
Dat heeft de AH ook, zo ongeveerquote:Op dinsdag 16 september 2014 20:07 schreef LostFormat het volgende:
[..]
Dirck III heeft nu aan bokbier te koop: Chouffe, gulpener, heineken, bavaria, alfa, amstel, brand en steenbrugge. Volgende week komen er twee bij, (Grolsch en la trappe als ik het me goed herinner).
Keuze genoeg?
Ja, omdat dit het hele aanbod is. Dirck III is goedkoper.quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:32 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat heeft de AH ook, zo ongeveerDeze week ga ik in ieder geval Chouffe en Gulpener halen, heerlijk
Vandaag de Chouffe en de Steenbrugge gehaald. Straks eens eentje soldaat maken.quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:36 schreef LostFormat het volgende:
[..]
Ja, omdat dit het hele aanbod is. Dirck III is goedkoper.
Ik vond 'm heerlijk!quote:Op woensdag 17 september 2014 15:52 schreef mckroket het volgende:
manman ik heb gisteren die pepperspray porter op van het uiltje. wat een compleet ranzig bier zeg.
ik houd van stouts en porters en ik houd ook van pittig eten. ik gooi overal sambal en tabasco door. maar dit bier slaat nergens op. hij ruikt en ziet er fantastisch uit, maar na 1 slok proef je niks meer behalve peper. hij was niet te heet ofzo, je gaat er niet van tranen, maar je proeft niks anders dan pittigheid in je keel. dit blijft echt vervelend lang hangen, ik heb 5 slokken genomen en daarna alles weggepleurd maar daarna toch nog 20 minuten met die gekke smaak in mn keel rondgelopen.
wat een complete mislukking zeg. ik vond de rook en vuur van de molen echt miljoenen keren beter, die was zelfs echt super lekker. (iets met balans enz)
en op ratebeer iedereen zeggen, ja ik houd van pittig dus dit is geweldig. nee, dit bier slaat nergens op. alleen maar fanboys "kijk mij nou dit lekker vinden".
ga mij niet vertellen dat iemand dit lekker vind hier he
Vond Cookie Bier opzich wel lekker. Net pepernoten. Mijn vriendin vond het naar wierook smakenquote:Op woensdag 17 september 2014 20:39 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Ik vond 'm heerlijk!
GeintjeNooit gehad, maar hij klinkt vrij smerig inderdaad
. Beetje zoals mijn Cookie Beer van een tijdje terug. Bier = oké! Koekjes = oké! Maar die combi is geen succesrecept
Neuh, skuum wordt ook in supermarkten verkocht. Gangbare prijs is 1.35/1.45quote:Op donderdag 18 september 2014 08:23 schreef larry_flynt het volgende:
Bij de Vomar verkopen ze skuumkopje voor 1 euro nog wat. Dacht dat ze dit alleen bij slijterijen verkochten. Bij mijn vriendin zit een coop, daar verkopen ze gewoon de leckere en ander lokaal bier en veel speciaal bier. Moeten meer supermarkten doe.
Bij m'n ouders heeft de Spar het inderdaad.quote:Op donderdag 18 september 2014 09:04 schreef Qwea het volgende:
[..]
Neuh, skuum wordt ook in supermarkten verkocht. Gangbare prijs is 1.35/1.45
Hmm... Skuumkoppe...quote:Op donderdag 18 september 2014 09:04 schreef Qwea het volgende:
[..]
Neuh, skuum wordt ook in supermarkten verkocht. Gangbare prijs is 1.35/1.45
De La Trappe bok vind ik erg lekker. Het is wel wat meer een zware hufter qua smaak dan veel andere bokbieren.quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:07 schreef LostFormat het volgende:
[..]
Dirck III heeft nu aan bokbier te koop: Chouffe, gulpener, heineken, bavaria, alfa, amstel, brand en steenbrugge. Volgende week komen er twee bij, (Grolsch en la trappe als ik het me goed herinner).
Keuze genoeg?
Ik vind de trip beter. En de goud.quote:
Excel openen hahah.quote:Op vrijdag 19 september 2014 12:48 schreef larry_flynt het volgende:
Ik wil een bier database aanleggen en maken. Een soort excelbestand waarin komt te staan wat ik in mijn koelkast of voorraadkast heb staan, wat voor bier het is en wat de houdbaarheidsdatum is.
Iemand een idee hoe ik dit kan aanpakken?
Ja zou kunnen, had gehoopt op een iets mooier programma :pquote:Op vrijdag 19 september 2014 13:19 schreef nils7 het volgende:
[..]
Excel openen hahah.
Met in de headers: Merk, Product, THT
Zo iets?
Je kan nog zelfs een lijstje maken met welke bieren tegen hun THT beginnen aan te lopen.
VB leren en iets bouwen? Zijn daar geen sites voor, voor whisky heb je whiskybase bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 19 september 2014 13:28 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Ja zou kunnen, had gehoopt op een iets mooier programma :p
Website maken. Heb ik ook. www.q-creations.nl/bierquote:Op vrijdag 19 september 2014 12:48 schreef larry_flynt het volgende:
Ik wil een bier database aanleggen en maken. Een soort excelbestand waarin komt te staan wat ik in mijn koelkast of voorraadkast heb staan, wat voor bier het is en wat de houdbaarheidsdatum is.
Iemand een idee hoe ik dit kan aanpakken?
Die "UPA" is lekker!quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:52 schreef Karstman het volgende:
De buit van vandaag:
[ afbeelding ]
2 meneer de Uijl, bowmore aged stout
1 Uyl PA
2 Leidsch Blond IPA
2 Panty, een stout van Oedipus uit Amsterdam. Heb hun Mannenliefde laatst gehad en die was lekker dus eens kijken wat de stout doet.
Volgens de medewerker van Dirck III krijgen ze die volgende week en komt die dan meteen in de reclame, net als Texels Bock.quote:Op donderdag 18 september 2014 15:20 schreef Chandos het volgende:
[..]
De La Trappe bok vind ik erg lekker. Het is wel wat meer een zware hufter qua smaak dan veel andere bokbieren.
Klopt. Zover ik gezien heb zijn de aantallen in de filialen niet heel hoog dus niet te lang wachten.quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:22 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Volgens de medewerker van Dirck III krijgen ze die volgende week en komt die dan meteen in de reclame, net als Texels Bock.
Ziet er leuk uit! Waarom ben je gestopt met bier drinken?quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:44 schreef Qwea het volgende:
[..]
Website maken. Heb ik ook. www.q-creations.nl/bier
Niet up to date want gestopt met drinken en wat weggegeven, maar gaat om het idee
Ik gebruik Google Sheets om bij te houden wat ik gedronken heb. Een tabel voor de bieren en een tabel voor de brouwerijen, en een paar sheets met stats. Een eitje om daar nog een tabel van de voorraad bij te doen, maar mijn eigen voorraad is zelden groter dan 10 flessen.quote:Op vrijdag 19 september 2014 13:28 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Ja zou kunnen, had gehoopt op een iets mooier programma :p
Omdat ik me volledig op mijn sport wil toeleggen (cardio en krachttraining) en ik zo veel mogelijk clean wil eten. Plus ik moet snoeihard trainen voor mudmasters in maart. En bier zorgt voor loze kcals die niks toevoegenquote:Op vrijdag 19 september 2014 22:03 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit! Waarom ben je gestopt met bier drinken?
Begrijpelijk! Succes!quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:25 schreef Qwea het volgende:
[..]
Omdat ik me volledig op mijn sport wil toeleggen (cardio en krachttraining) en ik zo veel mogelijk clean wil eten. Plus ik moet snoeihard trainen voor mudmasters in maart. En bier zorgt voor loze kcals die niks toevoegen
Oeh, daar ga ik ook even langs.quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:22 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Volgens de medewerker van Dirck III krijgen ze die volgende week en komt die dan meteen in de reclame, net als Texels Bock.
Misschien even erbij vermelden waar je ongeveer woontquote:Op zaterdag 20 september 2014 15:25 schreef Tchock het volgende:
Hoi!
Ik ben al jaren bierfan, maar sinds kort houd ik met een app bij welke bieren ik drink en hoe ik ze vond. Hartstikke leuk. Vandaar mijn vraag: waar kan ik echte exotische bieren kopen? En dan bedoel ik niet per se uit tropische landen, maar gewoon binnenlandse en buitenlandse bieren die nauwelijks verkrijgbaar zijn. Alles uit de Gall&gall heb ik inmiddels ongeveer wel gedronken.Ik kan natuurlijk dingen online gaan bestellen maar dat wordt erg snel duur.
[..]
Oeh, daar ga ik ook even langs.
Ik woon zelf in Amsterdam, maar kom wekelijks in Den Haagquote:Op zaterdag 20 september 2014 16:36 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Misschien even erbij vermelden waar je ongeveer woont
Zie OP!quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:39 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ik woon zelf in Amsterdam, maar kom wekelijks in Den Haag
Helemaal overheen gekeken! Daar studeer ik vlakbij, binnenkort eens kijkenquote:Op zaterdag 20 september 2014 16:44 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Zie OP!
In Amsterdam bij=
De Bierkoning Paleisstraat 125 1012 ZL Amsterdam
Untappd. Ik vind het echt geweldig, is een soort combinatie tussen logboek en sociaal netwerk. Je kunt vrienden toevoegen, biertjes aanraden, foto's toevoegen, "badges" (achievements) halen.quote:
Ik denk dat hij Untappd bedoeld. Erg leuke app die er mede voor heeft gezorgd dat speciaal bier een echte hobby van mij is geworden.quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:45 schreef Felagund het volgende:
Hoe heet die app?
Ben bang dat ik je verder weinig kan helpen, google geeft nog dit:
http://bierkoning.nl
Misschien daar eens langs gaan? Er zullen vast nog wel meer speciaalbierwinkels in Amsterdam zitten.
Ik ben zelf al blij dat ik hier nu een supermarkt heb gevonden waar ik ook Belgisch bier en ander speciaalbier kan kopen.
Hier ookquote:Op zaterdag 20 september 2014 16:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Untappd heeft er ook voor gezorgd dat ik meer ben gaan drinken en ineens een aardige voorraad bier heb.
Slechte app dus. Niet aan beginnen.
Heb hem net geïnstalleerd.quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Untappd heeft er ook voor gezorgd dat ik meer ben gaan drinken en ineens een aardige voorraad bier heb.
Slechte app dus. Niet aan beginnen.
Welcome to the darkside!quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:49 schreef Felagund het volgende:
[..]
Heb hem net geïnstalleerd.En ik ga nu bier halen.
Zolang je er 1 of maar een paar per avond drinkt valt het nog wel mee toch? Er zijn ook zat mensen die 10 pils of zo op een avond drinken. Vind ik nog een stuk erger.quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:48 schreef Tchock het volgende:
[..]
Hier ook
Sinds ik begon met Untappd op 16 juli heb ik 60 verschillende biertjes gedronken en ik heb er hier nog een stuk of 15 staan.
Is wel vrij prijzigquote:Op zaterdag 20 september 2014 16:45 schreef Tchock het volgende:
[..]
Helemaal overheen gekeken! Daar studeer ik vlakbij, binnenkort eens kijken
Ja, precies.quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:55 schreef Felagund het volgende:
[..]
Zolang je er 1 of maar een paar per avond drinkt valt het nog wel mee toch? Er zijn ook zat mensen die 10 pils of zo op een avond drinken. Vind ik nog een stuk erger.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 20 september 2014 17:00 schreef Tchock het volgende:
Ik heb deze uit Italië gekregen (prachtige fles trouwens) maar heb nog niet echt een goed moment gevonden om hem aan te breken. Iemand wel eens gehad? En helpt zo'n beugel nou echt om je bier vers te houden of moet 'ie alsnog in één keer op?Toevallig vorig jaar op, meegenomen uit Italië door m'n huisgenoot. Ik vond hem best aardig geloof ikSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je hebt er wat sites voor. googlen op beercellarquote:Op vrijdag 19 september 2014 13:28 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Ja zou kunnen, had gehoopt op een iets mooier programma :p
Voor mij is het meer dat m'n bier aankopen anders zijn. Waar ik in het verleden nog wel eens weken achterelkaar hetzelfde bier dronk (afgewisseld met wat nieuws) heb ik nu meer de rare drang om alleen maar nieuw spul te proberen. Om die stomme badges te unlockenquote:Op zaterdag 20 september 2014 16:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Untappd heeft er ook voor gezorgd dat ik meer ben gaan drinken en ineens een aardige voorraad bier heb.
Slechte app dus. Niet aan beginnen.
Heb ook het idee dat het iets typisch Amerikaans is.quote:Op zondag 21 september 2014 12:40 schreef mckroket het volgende:
Ik heb nog nooit een pompoenbier op hoor... nog nooit gezien ook trouwens. Volgens mij maken onze nederlandse en belgische vrienden dit niet echt?
Het schijnt nogal arbeidsintensief te zijn (de pompoen bewerken zodat je deze kunt gebruiken). Een aantal Nederlandse brouwers heeft hier wel eens wat mee gedaan, maar alleen als speciale optie. In ieder geval Maximus en de Leidse brouwerijen; van die laatstgenoemde kwam ook het commentaar over het bewerken van de pompoenen.quote:Op zondag 21 september 2014 13:00 schreef Saind het volgende:
[..]
Heb ook het idee dat het iets typisch Amerikaans is.
35.000 is wel extreem veel, dat geloof ik eigenlijk niet. Maar ik heb een paar inkopers bij slijterijen op Untappd, en die proeven gewoon elk nieuw bier wat ze in het assortiment krijgen. Paar slokjes dan, maar in de VS/Canada komt zo veel nieuw bier uit dat het hard gaat; ze zitten zo op 2500 na een jaar of 2 untappen en dat aantal geloof ik wel. Zeker omdat veel slijters ook een barretje hebben met een stuk of 15-20 (snel) roterende taps.quote:Op zondag 21 september 2014 15:20 schreef mckroket het volgende:
http://www.spoelenmaar.nl/een-enorme-bierweek
ben ik de enige die dit kansloos vind? (ieder zijn eigen hobby uiteraard, maar sommige dingen kan ik niet begrijpen)
ik houd van bier, en ik vind bier proeven leuk. maar waarom zou je in hemelsnaam 50 bieren per dag proeven (oftewel 2 slokjes bier per keer). wat is daar de lol van? waar doe je het voor? enkel alleen voor het getal? de zoektocht naar goed bier is het niet, want nog geen 1% van de bieren die hun proeven kan je misschien thuis op voorraad houden.
de toprater op ratebeer heeft 35000 rates. stel dat hij al 15 jaar rate (backlog oid). dan hebben we het over meer dan 6 (verschillende!!!) bieren elke dag voor 15 jaar lang.
wat ik me ook afvraag, wat voor werk doen die mensen om dit te kunnen financieren? zeker die bieren die hun proeven zijn vaak redelijk duur.
Lijkt mij ook verschrikkelijk hoor. Als je dan een keer een lekker zeldzaam biertje hebt geniet je er toch totaal niet van?quote:Op zondag 21 september 2014 15:20 schreef mckroket het volgende:
http://www.spoelenmaar.nl/een-enorme-bierweek
ben ik de enige die dit kansloos vind? (ieder zijn eigen hobby uiteraard, maar sommige dingen kan ik niet begrijpen)
ik houd van bier, en ik vind bier proeven leuk. maar waarom zou je in hemelsnaam 50 bieren per dag proeven (oftewel 2 slokjes bier per keer). wat is daar de lol van? waar doe je het voor? enkel alleen voor het getal? de zoektocht naar goed bier is het niet, want nog geen 1% van de bieren die hun proeven kan je misschien thuis op voorraad houden.
de toprater op ratebeer heeft 35000 rates. stel dat hij al 15 jaar rate (backlog oid). dan hebben we het over meer dan 6 (verschillende!!!) bieren elke dag voor 15 jaar lang.
wat ik me ook afvraag, wat voor werk doen die mensen om dit te kunnen financieren? zeker die bieren die hun proeven zijn vaak redelijk duur.
Het zou me ook niet verbazen als op een gegeven moment zelfs voor een fijnproever alles hetzelfde smaakt.quote:Op zondag 21 september 2014 18:09 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Maar ik heb een paar inkopers bij slijterijen op Untappd, en die proeven gewoon elk nieuw bier wat ze in het assortiment krijgen. Paar slokjes dan, maar in de VS/Canada komt zo veel nieuw bier uit dat het hard gaat; ze zitten zo op 2500 na een jaar of 2 untappen en dat aantal geloof ik wel. Zeker omdat veel slijters ook een barretje hebben met een stuk of 15-20 (snel) roterende taps.
Je ziet wel dat die mensen enorm verwend en blasé worden, raten eigenlijk alles op 3.5-4 sterren, zelfs de meest zeldzame en gezochte bieren. Dus ik denk inderdaad wel dat het meer om het aantal gaat dan daadwerkelijk met de wereld delen wat je van het bier vond.
50 is inderdaad nogal veel. Op de bierfestivals waar ik ben geweest is zo'n 10-12 per dag toch wel mijn limiet geweest. En dat is dan echt over bijna een hele dag uitgespreid. Maar dan hebben we het over 20cc. Het heerschap onder de link zal nog geen 5cc per bier geprobeerd hebben.quote:Op zondag 21 september 2014 15:20 schreef mckroket het volgende:
http://www.spoelenmaar.nl/een-enorme-bierweek
ben ik de enige die dit kansloos vind? (ieder zijn eigen hobby uiteraard, maar sommige dingen kan ik niet begrijpen)
ik houd van bier, en ik vind bier proeven leuk. maar waarom zou je in hemelsnaam 50 bieren per dag proeven (oftewel 2 slokjes bier per keer). wat is daar de lol van? waar doe je het voor? enkel alleen voor het getal? de zoektocht naar goed bier is het niet, want nog geen 1% van de bieren die hun proeven kan je misschien thuis op voorraad houden.
de toprater op ratebeer heeft 35000 rates. stel dat hij al 15 jaar rate (backlog oid). dan hebben we het over meer dan 6 (verschillende!!!) bieren elke dag voor 15 jaar lang.
wat ik me ook afvraag, wat voor werk doen die mensen om dit te kunnen financieren? zeker die bieren die hun proeven zijn vaak redelijk duur.
Het Noorse Nøgne Ø had het vorig jaar ook.quote:Op zondag 21 september 2014 13:00 schreef Saind het volgende:
[..]
Heb ook het idee dat het iets typisch Amerikaans is.
Ik vond 'm verschrikkelijk.quote:Op zondag 21 september 2014 22:20 schreef Fogel het volgende:
[..]
Het Noorse Nøgne Ø had het vorig jaar ook.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |