abonnement Unibet Coolblue
pi_141851091


laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
pi_141851105
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 14:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon een undercover doping schorsing, vorige jaar vielen er bij bosjes uit op Wimbledon, een daarvan was dus gewoon een doping schorsing, waar rook is, is vuur.
pi_141851429
van nu.nl:
quote:
Andy Schleck

Fränk Schleck en Haimar Zubeldia zijn de voornaamste troeven van Trek in het algemeen klassement. Vorig jaar dacht Andy Schleck daar nog een kans op te maken, maar de jongste van de gebroeders is nu een knecht in de bergen.

"Ik ben hier met lagere ambities, maar dat lijkt me realistisch gezien de laatste jaren. Toch blijf ik een renner met veel capaciteiten en zou ik best een rit kunnen winnen. Het zou ongepast zijn als ik nu de leider van het team wilde worden, ik ga de andere klimmers helpen en daar ben ik tevreden mee."

De 29-jarige Schleck, in 2010 nog winnaar van de Tour omdat Alberto Contador uit de uitslag werd geschrapt, denkt ooit weer te kunnen strijden om de eindzege in een grote ronde.

"Anders had ik hier niet gezeten. Mijn doel blijft terugkomen op mijn oude niveau en daar geloof ik heilig in. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben een vechter. Het leven zit vol verrassingen."
Blijft toch toevallig dat net nadat zijn broer gepakt is, hij daarna totaal niks meer presteert :')
  donderdag 3 juli 2014 @ 15:17:34 #4
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_141853685
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 14:16 schreef planethugo het volgende:
van nu.nl:

[..]

Blijft toch toevallig dat net nadat zijn broer gepakt is, hij daarna totaal niks meer presteert :')
Mwah, bekken gebroken in de Dauphine van dat jaar. Voor wielrenners vaak een vrij zware blessure.
The more debt, the better
pi_141860089
Die Mannschaft een infuusje gehad met bedorven Intralipid?
  maandag 7 juli 2014 @ 10:15:47 #6
40566 Ericr
Livewrong
pi_141997621
quote:
Ángel Di María zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen tijdens het WK. Tijdens de kwartfinale tegen België (1-0 winst) liep de dribbelaar van Real Madrid een hamstringblessure op. Hiervan hoopt hij echter versneld te herstellen middels bloedtherapie.

"Ik doe er alles aan om in ieder geval de finale te halen", aldus Di María, wiens ploeggenoten in de halve finale eerst moeten zien te winnen van Nederland. Het injecteren van plasmarijke bloedplaatjes moet het herstelproces van de vleugelaanvaller doen versnellen.

Het duel met Nederland komt hoe dan ook te vroeg voor Di María, die Argentinië in de achtste finale voorbij Zwitserland schoot (1-0). De aanvaller denkt door de bloedplaatjes een goede kans te maken op de eindstrijd.
http://www.elfvoetbal.nl/(...)e-om-finale-te-halen

:')

Waarschijnlijk PRP-therapie maar dan nog vrij dubieus lijkt me.
  maandag 7 juli 2014 @ 10:27:59 #7
14505 OProg
A Life in Music
pi_141997856
Het is wel gewoon toegestaan vanaf 1 januari 2010.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 7 juli 2014 @ 10:44:14 #8
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141998178
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 10:15 schreef Ericr het volgende:

[..]

http://www.elfvoetbal.nl/(...)e-om-finale-te-halen

:')

Waarschijnlijk PRP-therapie maar dan nog vrij dubieus lijkt me.
hetzelfde als dit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Blood-spinning
  maandag 7 juli 2014 @ 10:57:03 #9
40566 Ericr
Livewrong
pi_141998453
quote:
Waarschijnlijk wel of een variant daarvan.

Blijft hoe dan ook dubieus dat sporters zich mogen bedienen van welke bloedtherapie ook. Eenmaal geblesseerd mag je veel meer dan in gezonde staat, kans op misbruik is dus groot.
pi_142128715
quote:
Oud-wielrenner Voskamp bekent dopinggebruik
Oud-wielrenner Bart Voskamp geeft toe dat hij tijdens zijn loopbaan doping heeft gebruikt.

Dat doet de 46-jarige Nederlander in het programma Andere Tijden Sport. Voskamp reed tussen 1993 en 1999 voor TVM.
Deze Nederlandse ploeg raakte in 1998 betrokken bij een dopingaffaire, toen tijdens de Tour de France naar buiten kwam dat eerder dat jaar een TVM-vrachtwagen met daarin 104 ampullen epo werd aangehouden.
Dit gebeurde door de Franse douane in Reims. De vrachtwagen kwam uit het Spaanse Murcia.
Ploegleider Cees Priem, verzorger Jan Moors en ploegarts Andrej Michailov belandden enkele weken in de gevangenis en werden in 2002 veroordeeld voor georganiseerd dopinggebruik.
Blijlevens
Voskamp en zijn voormalige ploeggenoot Jeroen Blijlevens erkennen dat een deel van de epo voor hen bestemd was.
"Ik was een van die renners die daar wat ampullen gekocht had", aldus Blijlevens, die medio 2013 al dopinggebruik bekende. "Ik ben ervan overtuigd dat Cees dat niet wist."
Voskamp was tussen 1993 en 2005 actief als prof. De Nederlander won in 1994 en 1997 een etappe in de Ronde van Spanje en toonde zich in 1996 de sterkste in een rit in de Tour de France.
Verrassend...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 10 juli 2014 @ 09:11:31 #11
426493 crew  PippenScottie
pi_142129184
Natuurlijk Jeroen, Priem wist van niets...

Heeft Voskamp niet ook al tien kansen gehad om schoon schip te maken, bij de commissie Sorgdrager en bij de KNWU?
Waarom dan zo lang wachten?

En bij Erik Dekker blijft het nog altijd oorverdovend stil.
pi_142131469
15 jaar geleden. :O
Dit boeit echt niemand meer.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 10 juli 2014 @ 11:23:52 #13
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_142131870
Vraag me af wanneer Knaven gaat bekennen.
  donderdag 10 juli 2014 @ 15:02:45 #14
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142138600
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 11:06 schreef superniger het volgende:
15 jaar geleden. :O
Dit boeit echt niemand meer.
Dit soort oude dingen komen altijd voor of tijdens de TDF naar buiten, kun je de klok op gelijk zetten. Media scoort weer lekker, maar de sport gaat er niet op vooruit.
  donderdag 10 juli 2014 @ 15:07:23 #15
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142138747
quote:
10s.gif Op donderdag 10 juli 2014 08:24 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Verrassend...
Die touretappe was hem toch al afgenomen.
pi_142139119
Dit is wel een aardige

http://www.nrc.nl/sport/2(...)erecht-vast-in-1998/

Blijlevens en Voskamp pleiten Cees Priem vrij van betrokkenheid bij dat Epo-transport.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 10 juli 2014 @ 15:25:59 #17
426493 crew  PippenScottie
pi_142139369
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:19 schreef 99.999 het volgende:
Dit is wel een aardige

http://www.nrc.nl/sport/2(...)erecht-vast-in-1998/

Blijlevens en Voskamp pleiten Cees Priem vrij van betrokkenheid bij dat Epo-transport.
Als ze dit in 1998 hadden gedaan had Priem niet een half jaar in de gevangenis hoeven zitten...
pi_142139389
quote:
1s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:25 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Als ze dit in 1998 hadden gedaan had Priem niet een half jaar in de gevangenis hoeven zitten...
Juist, het heeft nogal consequenties gehad.
  donderdag 10 juli 2014 @ 15:27:43 #19
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142139428
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:26 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Juist, het heeft nogal consequenties gehad.
En nog steeds niet het complete verhaal :(

Ook wel raar dat Priem zonder direct bewijs dan veroordeeld is.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 15:55:35 #20
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142206882
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:07:20 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_142207185
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Lekker vaag weer dat dat niet eerder naar buiten is gebracht :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:12:08 #22
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142207300
Maar menchov mocht alleen tijdens de Tour niet meedoen? :?
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 16:12:10 #23
426493 crew  PippenScottie
pi_142207303
Dus ook wielrennen doet aan silent bans.
Staat genoteerd (maar ik ben totaal niet verrast).
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:12:26 #24
163768 Happel
Je Suis Roi
pi_142207311
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Wat betekent Biological Passport Finding?
Elite
Feyenoordsupporters gaan naar de hemel, als er in de hel geen plaats meer is
Tegen TTIP
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:13:43 #25
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142207355
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:12 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Maar menchov mocht alleen tijdens de Tour niet meedoen? :?
Als ik het goed heb begrepen vervallen zijn resultaten in de Tour van 2009, 2010 en 2012.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:14:22 #26
14505 OProg
A Life in Music
pi_142207376
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:12 schreef Happel het volgende:

[..]

Wat betekent Biological Passport Finding?
Afwijkingen in het bloedpaspoort. Zelfde als Roman Kreuziger nu.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:14:36 #27
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142207382
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:12 schreef Happel het volgende:

[..]

Wat betekent Biological Passport Finding?
Geen idee om eerlijk te zijn.
pi_142207466
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Als ik het goed heb begrepen vervallen zijn resultaten in de Tour van 2009, 2010 en 2012.
klopt,dus Giro-zege van 2009 blijft dan wel staan zeg maar

Ook heel vreemd.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:19:50 #29
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142207535
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Als ik het goed heb begrepen vervallen zijn resultaten in de Tour van 2009, 2010 en 2012.
Ik vind dit termen boven het tabelletje een beetje verwarrend. Maar denk ook dat ze dit bedoelen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 16:21:06 #30
426493 crew  PippenScottie
pi_142207574
Barredo en Hoste dus ook gewoon door de UCI gepakt en geschorst.
Waarom moet dit toch zo moeilijk en ontransparant gaan.
pi_142207586
Barredo was toch al bekend?

Hoste sowieso; http://www.hln.be/hln/nl/(...)n-150-000-euro.dhtml
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 16:28:05 #32
426493 crew  PippenScottie
pi_142207739
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:21 schreef franklop het volgende:
Barredo was toch al bekend?

Hoste sowieso; http://www.hln.be/hln/nl/(...)n-150-000-euro.dhtml
Van Barredo weet ik dat de UCI een strafprocedure was begonnen en dat de Rabobank ploeg hem had ontslagen.
Dat de UCI hem ook daadwerkelijk heeft geschorst is volgens mij nooit bekend gemaakt.

Hoste inderdaad wel geschorst.
pi_142207756
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Waren vorig jaar ook al geruchten dat een oud rondewinnaar gepakt zou zijn op basis van het biologisch paspoort, veel mensen dachten al dat het om Menchov ging, die korte tijd later ineens stopte. Nu met zekerheid dus. Ach, dat hij gebruikte wisten we al, denk niet dat iemand hier wakker van ligt.

Die geschrapte resultaten lijken volstrekt arbitrair.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:31:01 #34
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142207796
Die silence bans zijn echt belachelijk.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_142207871
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:31 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Die silence bans zijn echt belachelijk.
Doen ze bij tennisspelers toch beter, daar lekken ze tenminste niet uit.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_142207971
Dus Menchov wordt (in het geheim) geschorst in 2013 op basis van het bloedpaspoort en raakt daardoor zijn uitslagen van 2009 (4 jaar daarvoor!), 2010 en 2012 in de Tour kwijt, maar ook enkel de uitslagen in de Tour van die jaren?

Veel vager kan het niet worden..
pi_142207977
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:33 schreef franklop het volgende:

[..]

Doen ze bij tennisspelers toch beter, daar lekken ze tenminste niet uit.
dit is ook niet gelekt. UCI heeft het gewoon op hun website gezegd, alleen geen persbericht van een van de partijen. Eigenlijk wel slim, wat bereik je er mee als je er groot mee uitpakt? Menchov fietst toch niet meer, dus uit dat oogpunt is het niet relevant, en het is alleen maar slecht voor de reputatie van het wielrennen als je hier veel aandacht aan besteed.
pi_142208553
Hilarisch trouwens, Barredo is zijn resultaten van 2007 tot 2011 kwijt, inclusief zege in Clasica San Sebastian in 2009.

Nummer 2? Roman Kreuziger :D.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 17:26:48 #39
426493 crew  PippenScottie
pi_142209849
Gefeliciteerd Karsten Kroon met de zege in de vijfde etappe van Parijs-Nice... In 2008!
pi_142210451
Het schrappen van de resultaten bij Barredo is ook wel enorm vaag. Natuurlijk waren er wel geruchten, maar om dan opeens vanuit het niets alle resultaten vanaf oktober 2007 t/m september 2011 te schrappen..
pi_142210609
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 17:26 schreef PippenScottie het volgende:
Gefeliciteerd Karsten Kroon met de zege in de vijfde etappe van Parijs-Nice... In 2008!
*O*
in a crowd you lose humanity
  zaterdag 12 juli 2014 @ 17:52:48 #42
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142210675
Dit betekent dat Nico Sijmens een etappe heeft gewonnen in de Vuelta van 2010.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:03:56 #43
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142210953
Die silent bans kunnen nog voor een hoop juridische rotzooi gaan zorgen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:18:25 #44
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142211379
quote:
Zwemkampioene Muffat (24) stopt
zaterdag 12 jul 2014, 16:11 (Update: 12-07-14, 17:13)
Camille Muffat
Camille MuffatAFP
De Franse zwemster Camille Muffat, die bij de Olympische Spelen in Londen de titel veroverde op de 400 meter vrije slag, zet op 24-jarige leeftijd een punt achter haar carrière.

Muffat, die in Londen ook zilver greep op de 200 vrij en met de Franse estafetteploeg brons op de 4x200 meter vrije slag, was aanvankelijk van zins om haar titel te verdedigen bij de Zomerspelen in Rio in 2016. Ze zegt nu dat ze er niet in gelooft daar over twee jaar toe in staat te zijn.

"Misschien maak ik een fout, maar ik denk niet dat ik er spijt van zal hebben', verklaarde Muffat tegenover de Franse sportkrant L'Équipe.
Dit klinkt dubieus.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:32:06 #45
14505 OProg
A Life in Music
pi_142211798
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Dit klinkt dubieus.
We horen het vanzelf wel als de 'twijfel toch toe heeft geslagen' en de comeback komt.

Na toevallig precies twee jaar natuurlijk.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:38:11 #46
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142211976
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:32 schreef OProg het volgende:

[..]

We horen het vanzelf wel als de 'twijfel toch toe heeft geslagen' en de comeback komt.

Na toevallig precies twee jaar natuurlijk.
een phelpsie :D
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 12 juli 2014 @ 18:41:46 #47
862 Arcee
Look closer
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:51:39 #48
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142212377
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:33 schreef franklop het volgende:

[..]

Doen ze bij tennisspelers toch beter, daar lekken ze tenminste niet uit.
lol, zoek maar eens op Cilic

http://tennishasasteroidproblem.blogspot.nl/p/doping-cases.html
pi_142212684
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Zat dat document even te lezen. Bij zowat alle renners staat er 1 regeltje als reden voor de schorsing, bij Armstrong staat er een enorme waslijst :D
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:01:14 #50
14505 OProg
A Life in Music
pi_142212705
Dit is trouwens ook wel een 'fraai' verhaal:

http://tennishasasteroidp(...)03/take-shelter.html

:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:22:25 #51
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142213487
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:41 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]

Lekker strepen.
Heeft VDB2 eindelijk zijn podiumplaats in de tour! *O*
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:56:20 #52
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_142214846
Het schrappen van Barredo betekent ook een extra 2e plaats voor Van Avermaet, nu in San Sebastian, daar was hij nog geen 2e geworden.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:58:02 #53
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_142214934
Het blijft wachten tot het schrappen van zo'n figuur eens verrassende gevolgen heeft. Plots neemt er iemand die 4e eindigde in een rit bonificaties die hem een eindzege zouden opleveren of zo.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_142216344
quote:
99s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het blijft wachten tot het schrappen van zo'n figuur eens verrassende gevolgen heeft. Plots neemt er iemand die 4e eindigde in een rit bonificaties die hem een eindzege zouden opleveren of zo.
Dat zou lachen zijn. _O-
Of net genoeg punten voor de groene of bollentrui of zo (alleen herzien ze die resultaten niet, geloof ik).
in a crowd you lose humanity
pi_142217723
Moeten al die figuren ook al het prijzengeld enzo terugbetalen? Dat zou tenminste ook wel helpen om het wat te ontmoedigen. ^O^
Jack does it in real time...
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:20:44 #56
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_142218255
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:37 schreef Marcoss het volgende:
Dus Menchov wordt (in het geheim) geschorst in 2013 op basis van het bloedpaspoort en raakt daardoor zijn uitslagen van 2009 (4 jaar daarvoor!), 2010 en 2012 in de Tour kwijt, maar ook enkel de uitslagen in de Tour van die jaren?

Veel vager kan het niet worden..
Cookson _O_

Zo'n enorme verbetering is dat.

:')
pi_142218568
quote:
The Union Cycliste Internationale (UCI) confirms that it has imposed a 2-year ban on Russian rider Denis Menchov as a result of anti-doping rule violations based on his Athlete Biological Passport. The rider is declared ineligible until 9 April 2015 and is disqualified from the Tour de France 2009, 2010 and 2012, competitions during which abnormalities were clearly identified. The proceedings were initiated in 2013. The rider has exercised his procedural rights and accepted a proposal of sanction in accordance with the UCI Anti-Doping Rules. WADA and RUSADA have been duly informed and the sanction included on the UCI list of doping sanctions.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:32:11 #58
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_142218736
Arme Menchov, die ene Vuelta was hij ook al terug kwijt aan Heras.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_142218751
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:07 schreef DeeBee het volgende:
Moeten al die figuren ook al het prijzengeld enzo terugbetalen? Dat zou tenminste ook wel helpen om het wat te ontmoedigen. ^O^
Officieel wel, maar ik heb zo'n vermoeden dat niemand dat uit zichzelf doet.
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 14 juli 2014 @ 12:09:29 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142277405
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 14 juli 2014 @ 12:14:00 #61
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_142277549
Schaamteloze oldschool dope spanjaard. Die kan geen dag te vroeg met pensoen gaan wat mij betreft.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_142299052
quote:
Atleten Powell en Simpson krijgen flinke strafverlaging

De dopingschorsing van de Jamaicaanse atleten Asafa Powell en Sherone Simpson is teruggebracht van 18 naar 6 maanden.

Het internationaal sporttribunaal CAS maakte dat besluit maandag bekend en voegde er meteen aan toe dat beide topsprinters vrij zijn om wedstrijden te lopen. De 6 maanden schorsing hebben ze er namelijk al op zitten.

Powell, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, en Simpson, winnares van olympisch zilver op de 100 meter in 2008, hadden bij het CAS hun dopingschorsing aangevochten, die de eigen bond hun in 2013 had opgelegd. Ze waren positief bevonden op het verboden middel oxilofrine.

Powell voerde aan dat de verboden stof in een legaal voedingssupplement zat, maar dat de fabrikant het ingrediënt niet had vermeld op het etiket.
http://www.nusport.nl/ove(...)-strafverlaging.html

:')
pi_142299102
:') :') :')
  maandag 14 juli 2014 @ 21:07:47 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_142299118
Manmanman :') :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 14 juli 2014 @ 21:08:48 #65
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142299181
Even erg dan een silent ban. :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 14 juli 2014 @ 21:10:18 #66
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142299272
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:19 schreef 99.999 het volgende:
Dit is wel een aardige

http://www.nrc.nl/sport/2(...)erecht-vast-in-1998/

Blijlevens en Voskamp pleiten Cees Priem vrij van betrokkenheid bij dat Epo-transport.
Thijssie had een mooi verhaal in het AD waar Priem een stuk minder onschuldig overkomt
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 14 juli 2014 @ 21:11:20 #67
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142299343
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:20 schreef Zelva het volgende:

[..]

Cookson _O_

Zo'n enorme verbetering is dat.

:')
is dit niet allemaal van voor het Cookson-tijdperk?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_142307671
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 14 juli 2014 @ 23:57:47 #69
14505 OProg
A Life in Music
pi_142307983
quote:
Toch netjes dat het CAS de kastanjes uit het vuur haalt voor de Jamaicaanse bond. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 15 juli 2014 @ 00:19:26 #70
426493 crew  PippenScottie
pi_142308882
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 21:11 schreef rubbereend het volgende:

[..]

is dit niet allemaal van voor het Cookson-tijdperk?
Het dopinggebruik wel, maar de manier van naar buiten brengen van deze schorsing is helemaal Cookson.

http://road.cc/content/ne(...)-transparency-issues

Blijkbaar stuurt de UCI nu geen persberichten meer uit als een dopingzondaar wordt betrapt, maar moeten journalisten dagelijks controleren of een PDF'je op de site van de UCI is ge-update...
Cookson... :{
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 15 juli 2014 @ 00:21:48 #71
426493 crew  PippenScottie
pi_142308960
Hoe onafhankelijk, betrouwbaar, etc.. is het CAS eigenlijk?

Ik ben niet echt blij dat Powell en Simpsons er met zo'n lichte straf vanaf komen, maar er is hier in elk geval sprake geweest van een normale procedure waar de sporter beroep aan tekent en deels in het gelijk wordt gesteld. Lijkt me dan toch prima?
pi_142336980
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 21:10 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Thijssie had een mooi verhaal in het AD waar Priem een stuk minder onschuldig overkomt
Wat was de strekking van dat stuk eigenlijk? Heb net nog niet kunnen lezen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 16 juli 2014 @ 17:06:12 #73
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142367248
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 21:02 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Wat was de strekking van dat stuk eigenlijk? Heb net nog niet kunnen lezen.
Dat er toch wel heel veel gebruikers waren bij TVM, dat het wel heel vreemd zou zijn als je er niks van mee zou krijgen. Ik zal hem er nog eens bijpakken straks.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 16 juli 2014 @ 18:05:54 #74
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142369162
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 00:19 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het dopinggebruik wel, maar de manier van naar buiten brengen van deze schorsing is helemaal Cookson.

http://road.cc/content/ne(...)-transparency-issues

Blijkbaar stuurt de UCI nu geen persberichten meer uit als een dopingzondaar wordt betrapt, maar moeten journalisten dagelijks controleren of een PDF'je op de site van de UCI is ge-update...
Cookson... :{
Hij beloofde verandering en die is er :D
pi_142369561
quote:
Ik zie het probleem niet als het echt zo is dat het niet bij de ingrediënten stond.
  woensdag 16 juli 2014 @ 18:22:06 #76
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142369619
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 18:19 schreef Gramulanion het volgende:

[..]

Ik zie het probleem niet als het echt zo is dat het niet bij de ingrediënten stond.
Als het echt zo was, wat denk wat voor rechtszaak zo bedrijf krijgt? kunnen ze gelijk inpakken, is gewoon cover up, die het grote publiek als zoete koek slikt.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 16 juli 2014 @ 19:21:15 #77
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142371730
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_142390251
Sachenbacher. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 17 juli 2014 @ 13:22:57 #79
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  Redactie Sport donderdag 17 juli 2014 @ 13:56:57 #80
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_142396201
Oud nieuws.

[ Bericht 91% gewijzigd door DeLuna op 17-07-2014 14:42:10 ]
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  donderdag 17 juli 2014 @ 14:42:18 #81
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_142397574
quote:
Van zijn Facebookpagina:

quote:
Verbijsterd!

Maandag ben ik gebeld door de atletiekunie met de mededeling dat de dopingcontrole van de wedstrijd Soester Stabhochsprung-Festival op 31 mei 2014 in Soest (Duitsland) positief was. Ik kon niet geloven wat ze vertelden, ik was verbijsterd! Nog geen paar dagen daarvoor kreeg ik een brief dat een andere dopingcontrole, die van de Gouden Spike op 14 juni 2014 in Leiden, negatief was. Ik had ook niets anders verwacht. Ik ben tegen doping en wil er niets mee te maken hebben. Dit is een nachtmerrie.

Als topsporter zorg ik zeer goed voor mijn lichaam. Daarom ben ik ook behoedzaam met wat ik eet en drink. Nooit eerder ben ik positief getest. Ik sta voor een schone en eerlijke sport en zal nimmer doping geduide stoffen nemen om mijn prestaties te bevorderen. Dit blijkt mede uit het feit dat ik twee weken later (zonder dat ik op de hoogte was van de eerdere positieve test) tijdens een wedstrijd negatief ben getest. Reden waarom ik op dit moment druk doende ben om uit te zoeken op welke wijze de stof in mijn lichaam terecht is gekomen, die heeft geleid tot de positieve test.

Ik hoop op een positieve afloop van deze zaak, zodat ik mij weer volledig kan richten op mijn sport.

Ik wil het hier voorlopig bij laten en wil verder geen commentaar geven
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
pi_142398861
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Van zijn Facebookpagina:

[..]

:')

Elke atleet is altijd maar verbijsterd. Hoeveel atleten geven direct toe dat ze gebruikt hebben wanneer het in de media uitlekt? 0% , omdat iedereen hoopt op de contra ?
U MAD?
pi_142399386
quote:
Ik hoop op een positieve afloop van deze zaak, zodat ik mij weer volledig kan richten op mijn sport.


Verder inderdaad weer hetzelfde liedje als altijd bij een positieve test. :Z
Jack does it in real time...
pi_142399454
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:
Nooit eerder ben ik positief getest.
Altijd een goed argument.
pi_142402442
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:
Ik hoop op een positieve afloop
:D
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 juli 2014 @ 17:06:36 #86
426493 crew  PippenScottie
pi_142402501
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
pi_142404409
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 17:06 schreef PippenScottie het volgende:
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
Quelle surprise
pi_142405158
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Van zijn Facebookpagina:

[..]

Het standaard riedeltje van een sporter die betrapt is.

Overigens weinig aandacht voor dit geval, maar ja het is dan ook geen wielrenner.
pi_142405225
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 17:06 schreef PippenScottie het volgende:
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
Woont die net als Henao op grote hoogte?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 juli 2014 @ 18:24:05 #90
426493 crew  PippenScottie
pi_142406054
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 18:05 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het standaard riedeltje van een sporter die betrapt is.

Overigens weinig aandacht voor dit geval, maar ja het is dan ook geen wielrenner.
Wordt in alle media vermeld hoor.

Maar in Nederland wordt op een gemiddelde dag on juli meer aandacht aan wielrennen besteed dan in een jaar aan atletiek.

Bovendien zijn er geen volksstammen atletiekfans die zeggen dat er sprake is van een heksenjacht.
  donderdag 17 juli 2014 @ 19:00:23 #91
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142407777
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 17:06 schreef PippenScottie het volgende:
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
is dat een bekende renner?
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:23:20 #92
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142412090
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 19:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is dat een bekende renner?
Ja.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 17 juli 2014 @ 20:26:10 #93
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142412265
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:23 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja.
Apart eigenlijk wel, hij is vooral bekend omdat hij naar Sky ging, terwijl hij toch niet bar veel gepresteerd heeft (ja een keer Britain gewonnen, nou, leuk) :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 juli 2014 @ 20:26:56 #94
426493 crew  PippenScottie
pi_142412302
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 19:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is dat een bekende renner?
Nu wel.
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:28:43 #95
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142412395
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Van zijn Facebookpagina:

[..]

Ben nu wel benieuwd waar ie op gepakt is.
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:31:06 #96
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142412530
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Apart eigenlijk wel, hij is vooral bekend omdat hij naar Sky ging, terwijl hij toch niet bar veel gepresteerd heeft (ja een keer Britain gewonnen, nou, leuk) :P
dus er is nu eindelijk een renner gepakt in zijn sky periode?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 17 juli 2014 @ 20:32:16 #97
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142412597
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus er is nu eindelijk een renner gepakt in zijn sky periode?
Nee, de schommelende waarden waar het over gaat komen uit de tijd dat hij de Tour of Britain won in 2012, toen reed hij nog voor een kleine ploeg. Vanaf 2013 zat hij bij Sky.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:34:52 #98
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142412755
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:32 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nee, de schommelende waarden waar het over gaat komen uit de tijd dat hij de Tour of Britain won in 2012, toen reed hij nog voor een kleine ploeg. Vanaf 2013 zat hij bij Sky.
Omdat ze hem van 31 dec 2013-2015 schorsen, daarom dacht ik dat.
pi_142413178
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus er is nu eindelijk een renner gepakt in zijn sky periode?
Gaat niet gebeuren, zoon van Cookson werkt bij sky
pi_142413463
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:41 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren, zoon van Cookson werkt bij sky
:D Serieus?
  vrijdag 18 juli 2014 @ 10:48:53 #101
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142434038
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:47 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

:D Serieus?
Blijkbaar wel.

Quote van UCI over de TUE van Froome:

quote:
Christopher Froome’s TUE for oral use of glucocorticosteroids was granted on April 29, 2014 based on duly documented medical history and in compliance with the applicable UCI Regulations and the relevant WADA guidelines. The TUE was granted for a limited period, following the usual procedure.

The process was fully transparent as it is UCI’s policy to systematically record all TUEs on ADAMS. WADA was therefore informed throughout the process.

The UCI wishes to emphasise that under the applicable rules – which are consistent with the WADA Code and the WADA TUE Standard and Guidelines – any rider with the same symptoms as Christopher Froome would have received a similar TUE.

The UCI would like to express its profound disappointment with the speculations that have been made suggesting its President could have any influence on the granting of TUEs. The UCI President and the UCI Administration have absolutely no involvement with decisions on TUEs. Insinuating that Brian Cookson’s son’s employment with Team Sky could have something to do with the decision to grant the TUE is an unfounded allegation which will be dealt with seriously.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')