abonnement Unibet Coolblue
pi_141517622


Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!


Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!





Alles over het open scheermes.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.





Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.








Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/



Lather tip van Snowballed
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php



Om vooral beginners die geïnteresseerd zijn in klassiek natscheren op weg te helpen, leek het mij en Sosuacafe leuk om een aantal gebruikers een aanbevolen scheerset te laten samenstellen. Het uitgangspunt hierbij is dat er producten aanbevolen worden waar in algemene zin goede ervaringen mee zijn.

Er zijn totaal drie verschillende scheersets, budget, mid-range en een luxe scheerset. De andere twee scheersets zijn op het moment van schrijven nog niet samengesteld, en zullen op een later moment toegevoegd worden.

Budget:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer

Het is onmogelijk om iedereen het naar hun zin te maken met dit soort sets, en er zijn mensen die waarschijnlijk andere scheerproducten aanbevelen, en daarom wil ik toch benadrukken dat deze aanbeveling ook voor een deel subjectief is.





Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:





Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe en Ubershave



Er is mij gevraagd of ik een deluxe scheersetje wilde showen.
Dat wil ik wel
Hierbij laat ik producten zien die ik zelf ook allemaal in huis heb (of gehad heb) en in mijn geval bij 1 en dezelfde winkel vandaan komen, omdat die alles in huis hebben voor redelijke prijzen en omdat dat lekker gemakkelijk is. Scheelt me verzendkosten meeberekenen ook. In dit geval is dat Barbiere Di Figaro, mijn "huisdealer"

Laat ik alvast beginnen met het feit dat dit een set is waar je, met gemak, een jaar vooruit kan (wat betreft de verbruiksartikelen iig)

Als eerste: de krabber!

Hierbij heb ik gekozen voor de Pearl TTO SBF11GB http://www.barbieredifiga(...)p;lt;div>http
Mooie stevige krabber met TTO systeem. Krabber is niet te mild, niet te agressief. Beetje vergelijkbaar met de Merkur 34C HD wat dat betreft. Handvat is lekker zwaar, goed afgewerkt en heeft een zeer fijne grip. Welke met natte handen niet zomaar uit je handen zal glijden. Gekozen voor de Gold/Black afwerking omdat ik dat gewoon mooi vind staan.

P.S Voor de wat meer ervaren shavers onder ons, er is ook een 3 delige open comb variant in deze afwerking. Wat agressievere krabber, die nog wel heel comfortabel scheert. Zeer efficient ding. Voordeel dat het handvat ook onder andere scheerkoppen te gebruiken is. (wat ik zelf vrij regelmatig ook doe)

Optioneel: Scheerstand Pearl SHDSBF Gold Black [url]http ://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheerstand-pearl-shdsbf-gold-black[/url]
Standaard om de krabber in te zetten, in dezelfde afwerking als het krabbertje.
Zwaar ding overigens, krabber zal niet zomaar omvallen, thats for sure!
Matcht mooi en zorgt weer voor net dat beetje meer ruimte op de plank

Krabber heb je natuurlijk niets aan zonder mesjes.
Dus: DE samplepack 9 supermerken http://www.barbieredifiga(...)ack-9-supermerken-nl
Omdat je het toch wel fijn is om te leren welk mesje het beste bij je past en goed voor je werkt, een samplepack van 9 verschillende merken mesjes. Kun je wel even mee vooruit

En dan natuurlijk: de kwast!

Dit stuk gereedschap is naast de krabber hetgeen wat het meest lang mee moet gaan naar mijn mening en daarom staat kwaliteit gewoon voorop. Mag dus best een eurootje meer kosten
De keus hier is redelijk simpel Simpsons Berkely 46 Best badger http://www.barbieredifiga(...)rkely-46-best-badger
Simpsons zal de meesten van jullie wel een belletje doen rinkelen.
Ze maken zeer hoge kwaliteit handgemaakte kwasten, zeer gewild onder shavers.
Niet al te grote kwast met het alom bekende Best Badger haar van Simpsons.
Zachte haren met genoeg backbone om gewoon ook de harde zepen prima aan te kunnen.

Optioneel: Roestvrijstalen scheerkom met voet http://www.barbieredifiga(...)n-scheerkom-met-voet
Altijd handig als je een dedicated scheerkommeetje zoekt en niet je random soepkom uit het keukenkastje wil gebruiken. Staat overigens ook nog eens lekker bij de wasbak

Nu gaan we over op hetgeen wat een scheerbeurt echt kan maken of breken: zeep.

Ook hier heb ik door de jaren heen ontzettend veel merken van geprobeerd en heb hierdoor wel duidelijk mijn favorieten leren kennen.

1 van mijn most high ranking zepen: Tcheon Fung Sing oftewel TFS.
Het is geen geheim dat ik groot fan ben van de Italiaanse TFS zepen. Heb bijna iedere geur wel in huis gehad. Zeer te spreken over de prestaties van de zeep en hun unieke geuren.
Dit is wel de geur die het allemaal gestart heeft voor mij.
TFS Scheerzeep Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)-neroli-forte-150-ml

De heerlijke zoete, frisse geur van de zeep, daar is er echt geen 2e van!
Uniek geurtje, zodra je hem ruikt, ben je verkocht. Kan ik bijna garanderen
De performance van de zeep is absoluut top notch.
Erg makkelijk op te kloppen zepen, wat hem ook voor de beginners een aanrader maakt.
Heel dik, luxe lather met een flinke hoeveelheid slick.

Natuurlijk wil je wel iets matchends hebben voor na je scheerbeurt.
TFS Aftershave Balm Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)eroli-forte-100ml-nl

Zeer fijne aftershave balsem. Niet te dik, niet te dun. Zeer zacht op de huid, verzorgt echt heel lekker En de geur, die blijf je vrijwel de hele dag wel ruiken, heerlijk!

Optioneel: Aluinblok. 1tje van de Kruidvat. Cheap, goedkoop en groot.
Kan weinig mis aan gaan denk ik zo



[ Bericht 4% gewijzigd door THEFXR op 26-06-2014 23:12:12 ]
  woensdag 25 juni 2014 @ 07:53:37 #2
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141522597
Te laat. Zzzzz. Post wel een stukje van ubershave naar je.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  woensdag 25 juni 2014 @ 10:00:57 #3
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_141524523
De topicnummering klopt niet, zou XX moeten zijn :P
pi_141524697
Welk stukje? :D
  woensdag 25 juni 2014 @ 11:22:53 #5
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141526509
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 10:09 schreef Ubershave het volgende:
Welk stukje? :D
over die scheerartikelen.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141527650
:D
  woensdag 25 juni 2014 @ 13:33:15 #7
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141530338
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 12:01 schreef Ubershave het volgende:
:D
misschien kan jij hem even forwarden naar fxr. Mobiel gaat dat wat lastig. Mits hij weet hoe hij de OP moet aanpassen.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141530559
Ok, die heeft PM :D
  woensdag 25 juni 2014 @ 19:36:25 #9
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141544139
Ik wil een begin maken met scheren met een DE razor;

ik zit te denken aan de volgende set;
Muhle R89
hjm scheerkwast dashaar grijs
Taylor of Old Bond Str. scheercrème Avocado 150gr
Taylor of Old Bond Str. pre shave olie 30ml
Taylor of Old Bond Str. after shave balm Mr Taylor 75ml

Zie ik iets over het hoofd, zouden jullie iets anders aanraden en hoeveel scheerbeurten kan je ongeveer doen met de schreercreme?
World domination is my middle name.
pi_141544447
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:36 schreef Daklem het volgende:
Ik wil een begin maken met scheren met een DE razor;

ik zit te denken aan de volgende set;
Muhle R89
hjm scheerkwast dashaar grijs
Taylor of Old Bond Str. scheercrème Avocado 150gr
Taylor of Old Bond Str. pre shave olie 30ml
Taylor of Old Bond Str. after shave balm Mr Taylor 75ml

Zie ik iets over het hoofd, zouden jullie iets anders aanraden en hoeveel scheerbeurten kan je ongeveer doen met de schreercreme?
Zonder mesjes heb je niet zo veel aan die R89 ;)
  woensdag 25 juni 2014 @ 19:44:02 #11
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141544517
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:42 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Zonder mesjes heb je niet zo veel aan die R89 ;)
Scherp. daar ben ik nog niet helemaal over uit maar denk dat ik eens een start ga maken met de Derby mesjes. Heb geen zeer grove baardgroei dus ze hoeven ook niet zeer scherp en agressief te zijn.
World domination is my middle name.
  woensdag 25 juni 2014 @ 19:45:44 #12
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141544586
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:44 schreef Daklem het volgende:

[..]

Scherp. daar ben ik nog niet helemaal over uit maar denk dat ik eens een start ga maken met de Derby mesjes. Heb geen zeer grove baardgroei dus ze hoeven ook niet zeer scherp en agressief te zijn.
kan je beter astra nemen. Zijn iets milder.

Overigens is preshave olie een beetje meh. Er zijn ook andere preshave spullen, en ik gok dat 75% van de scheerders niet eens een preshave gebruikt. Gewoon goed natmaken en eventueel een hete handdoek.

In plaats van advocado kan je ook eens kijken naar jermyn street, icm de jermyn st aftershave.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141544940
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:44 schreef Daklem het volgende:

[..]

Scherp. daar ben ik nog niet helemaal over uit maar denk dat ik eens een start ga maken met de Derby mesjes. Heb geen zeer grove baardgroei dus ze hoeven ook niet zeer scherp en agressief te zijn.
Zit momenteel mobiel maar als je kopen via ebay geen probleem vindt weet ik nog wel een handige link voor een samplepakket mesjes, totaal 50 mesjes van Derby, Astra, Shark, Rapira en nog een merk voor ongeveer ¤8,50
  woensdag 25 juni 2014 @ 19:56:44 #14
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141545038
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:54 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Zit momenteel mobiel maar als je kopen via ebay geen probleem vindt weet ik nog wel een handige link voor een samplepakket mesjes, totaal 50 mesjes van Derby, Astra, Shark, Rapira en nog een merk voor ongeveer ¤8,50
geen probleem om via ebay te kopen. alvast bedankt voor het linkje :)
World domination is my middle name.
pi_141545176
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:56 schreef Daklem het volgende:

[..]

geen probleem om via ebay te kopen. alvast bedankt voor het linkje :)
http://m.ebay.com/itm/251163740970?nav=Search Die verkoper heeft ook nog andere pakketjes mocht je meer keuze willen, ik had mesjes na iets meer dan een week binnen meen ik..
  woensdag 25 juni 2014 @ 22:00:18 #16
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141552734
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juni 2014 20:00 schreef Cliffy het volgende:

[..]

http://m.ebay.com/itm/251163740970?nav=Search Die verkoper heeft ook nog andere pakketjes mocht je meer keuze willen, ik had mesjes na iets meer dan een week binnen meen ik..
Thanks voor de link. ga eens ff loeren.

is de kwast die ik heb geselecteerd een beetje een fatsoenlijke? Dat vind ik het meest lastige om te kiezen om eerlijk te zeggen..
World domination is my middle name.
pi_141553003
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 22:00 schreef Daklem het volgende:

[..]

Thanks voor de link. ga eens ff loeren.

is de kwast die ik heb geselecteerd een beetje een fatsoenlijke? Dat vind ik het meest lastige om te kiezen om eerlijk te zeggen..
Ik heb geen idee welke kwast het zou zijn :P
  woensdag 25 juni 2014 @ 22:06:13 #18
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141553107
World domination is my middle name.
  woensdag 25 juni 2014 @ 22:08:30 #19
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141553247
Welke Arko scheercreme vinden jullie goed?
pi_141553350
quote:
Daar zou ik je echt niks over kunnen vertellen ;) Paar reviews googlen?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 25 juni 2014 @ 22:20:13 #21
74056 crew  ToT
pi_141553934
Ben momenteel een Dorco mesje aan het uittesten, maar die bevalt me niet echt. Mag wel wat scherper.
pi_141558306
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 19:36 schreef Daklem het volgende:
Ik wil een begin maken met scheren met een DE razor;

ik zit te denken aan de volgende set;
Muhle R89
hjm scheerkwast dashaar grijs
Taylor of Old Bond Str. scheercrème Avocado 150gr
Taylor of Old Bond Str. pre shave olie 30ml
Taylor of Old Bond Str. after shave balm Mr Taylor 75ml

Zie ik iets over het hoofd, zouden jullie iets anders aanraden en hoeveel scheerbeurten kan je ongeveer doen met de schreercreme?
Je kunt ook fijn scheren met producten die niet zo veel geld kosten. Een Rimei krabber kost 3 euro en scheert net zo goed als alle andere krabbers.
  woensdag 25 juni 2014 @ 23:28:07 #23
148823 znarch
ondertitel
pi_141558475
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:25 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Je kunt ook fijn scheren met producten die niet zo veel geld kosten. Een Rimei krabber kost 3 euro en scheert net zo goed als alle andere krabbers.
Nee dat doet hij niet. Zou ik alleen doen als je echt zo goedkoop mogelijk wil beginnen.

Voor een paar Euro kun je je geen buik vallen maar kwaliteit is het niet.

Maar dat is aan jezelf.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_141558514
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:28 schreef znarch het volgende:

[..]

Nee dat doet hij niet. Zou ik alleen doen als je echt zo goedkoop mogelijk wil beginnen.

Voor een paar Euro kun je je geen buik vallen maar kwaliteit is het niet.

Maar dat is aan jezelf.
Ligt aan jouw scheervaardigheden dan.
pi_141558689
Heeft niets met scheervaardigheden te maken, agian, een Rimei is kwalitatief gezien gewoon troep.
  woensdag 25 juni 2014 @ 23:34:13 #26
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141558812
Rimei is een leuk speeltje om een beetje techniek te leren. Ik scheer mij er ook wel eens mee. Gaat verder prima, maar haalt het niet bij mijn gillette. Alleen het mesje wisselen is een beetje ruk met die rimei.

Ben gewoon verwend met m'n flair tip.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141559253
Gezien de eerste keuzes mag het best iets kosten bij Daklem ;)
  woensdag 25 juni 2014 @ 23:50:32 #28
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141559823
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:25 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Je kunt ook fijn scheren met producten die niet zo veel geld kosten. Een Rimei krabber kost 3 euro en scheert net zo goed als alle andere krabbers.
een Chinese Gillette kost 1,50 euro en scheert net zo goed als alle andere krabbers.
pi_141559836
Er zijn verschillende wegen naar Rome en met een Rimei kom je ook in Rome. Techniek blijft een groot factor spelen. Ik weet wel zeker dat ik met mijn Rimei een beter scheerresultaat krijg dan Ubershave bijvoorbeeld met zijn krabbers die 100 euro kosten of zo.
  woensdag 25 juni 2014 @ 23:52:45 #30
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141559965
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:50 schreef hafez1234 het volgende:
Er zijn verschillende wegen naar Rome en met een Rimei kom je ook in Rome. Techniek blijft een groot factor spelen. Ik weet wel zeker dat ik met mijn Rimei een beter scheerresultaat krijg dan Ubershave bijvoorbeeld met zijn krabbers die 100 euro kosten of zo.
je begint op een Chinese spambot te lijken
  woensdag 25 juni 2014 @ 23:56:29 #31
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141560176
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:50 schreef hafez1234 het volgende:
Er zijn verschillende wegen naar Rome en met een Rimei kom je ook in Rome. Techniek blijft een groot factor spelen. Ik weet wel zeker dat ik met mijn Rimei een beter scheerresultaat krijg dan Ubershave bijvoorbeeld met zijn krabbers die 100 euro kosten of zo.
:') _O- gluur je door z'n raampje?
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141560181
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je begint op een Chinese spambot te lijken
Moet ie er wel dorco mesjes bij aanprijzen ;)
  woensdag 25 juni 2014 @ 23:59:03 #33
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141560303
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:56 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

:') _O- gluur je door z'n raampje?
en nog niet eens duur, zag laatst een NOS fatboy mint condition, 1067 euro
  donderdag 26 juni 2014 @ 00:43:22 #34
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141562044
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

een Chinese Gillette kost 1,50 euro en scheert net zo goed als alle andere krabbers.
Waar dan? Deze is 2,44 en goedkoper ben ik hem niet tegen gekomen.

http://www.tinydeal.com/gillette-fusion-two-sided-manual-razor-for-male-p-83039.html?currency=EUR&affiliateid=1249835587Og&sk=1249835587Og&change_lang=1&language=en
Grom.
pi_141564838
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:50 schreef hafez1234 het volgende:
Er zijn verschillende wegen naar Rome en met een Rimei kom je ook in Rome. Techniek blijft een groot factor spelen. Ik weet wel zeker dat ik met mijn Rimei een beter scheerresultaat krijg dan Ubershave bijvoorbeeld met zijn krabbers die 100 euro kosten of zo.
Ieder zijn meug, alleen dat op de man spelen moet je echt eens afleren.
  donderdag 26 juni 2014 @ 07:56:18 #36
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141564845
Scheermesjes via eBay gekocht. Nu eens rustig op zoek naar een fatsoenlijke kwast.

Budget +- 50 euro.
Wil hem gebruiken voor face lathering (nog) niet voor bowl lathering.
Liefst een goede best badger dan een matige super badger.

die Rimei, tsja, zoiets heeft zelf niet mijn voorkeur. Het zal ongetwijfeld prima zijn, maar in mijn ogen koop je maar een enkele keer een scheermes en ga ik liever voor een bekender merk.
World domination is my middle name.
  donderdag 26 juni 2014 @ 07:59:59 #37
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141564870
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 07:56 schreef Daklem het volgende:
Scheermesjes via eBay gekocht. Nu eens rustig op zoek naar een fatsoenlijke kwast.

Budget +- 50 euro.
Wil hem gebruiken voor face lathering (nog) niet voor bowl lathering.
Liefst een goede best badger dan een matige super badger.

die Rimei, tsja, zoiets heeft zelf niet mijn voorkeur. Het zal ongetwijfeld prima zijn, maar in mijn ogen koop je maar een enkele keer een scheermes en ga ik liever voor een bekender merk.
ik heb een edwin jagger. Zeer tevreden over.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141565060
50 euro = Simpsons Berkeley Best Badger :)
Niet te groot, niet te klein. Zacht met goede backbone voor harde zepen. Prima bowl en facelather kwast :)
  donderdag 26 juni 2014 @ 09:57:09 #39
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_141566449
Ik merk wel verschil tussen mijn 2 krabbers. Ik heb een Edwin Jagger de89 en een Gillete van m'n opa. Dat is geloof ik een superspeed.
deze:


Ik vind de Edwin Jagger beter scheren. De Gillette vind ik veel te mild, maar ja ik scheer me er toch weleens mee. Het resultaat is prima, maar daar moet ik echt veel meer voor doen dan met de Edwin Jagger.

quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 08:21 schreef Ubershave het volgende:
50 euro = Simpsons Berkeley Best Badger :)
Niet te groot, niet te klein. Zacht met goede backbone voor harde zepen. Prima bowl en facelather kwast :)
Ik ben echt heel tevreden over mijn Simpsons. Prima kwast (Commodore x3), en al mijn plannen om nog meer kwasten te kopen zijn echt verdwenen. Ik heb er gewoon geen behoefte aan, deze kwast kan alles. (nou ja stiekem wil ik deze nog)
Siesta & Fiesta!
pi_141568399
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 07:56 schreef Daklem het volgende:
Scheermesjes via eBay gekocht. Nu eens rustig op zoek naar een fatsoenlijke kwast.

Budget +- 50 euro.
Wil hem gebruiken voor face lathering (nog) niet voor bowl lathering.
Liefst een goede best badger dan een matige super badger.

die Rimei, tsja, zoiets heeft zelf niet mijn voorkeur. Het zal ongetwijfeld prima zijn, maar in mijn ogen koop je maar een enkele keer een scheermes en ga ik liever voor een bekender merk.
http://www.razorstore.nl/(...)scheerset-zwart.html

Is zoiets misschien niet iets voor je? Heb je er meteen een leuk houdertje bij ;)
pi_141569850
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 07:56 schreef Daklem het volgende:
Scheermesjes via eBay gekocht. Nu eens rustig op zoek naar een fatsoenlijke kwast.

Budget +- 50 euro.
Ik ben het eens met Ubershave, met mijn kennis van nu had ik een Simpson Berkeley gehaald als mijn eerste premium kwast. Goede prijs/kwaliteit en allround inzetbaar.
Ondanks dat ik heel prettig scheer met mijn Kent kwast ben ik er nu wel achter dat groter en zachter niet per se pluspunten zijn voor zo'n ding.

Alvast veel plezier met je nieuwe hobby, geniet van de luxe producten :P.
  donderdag 26 juni 2014 @ 12:31:58 #42
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141570772
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:03 schreef n0ir het volgende:

[..]

Ik ben het eens met Ubershave, met mijn kennis van nu had ik een Simpson Berkeley gehaald als mijn eerste premium kwast. Goede prijs/kwaliteit en allround inzetbaar.
Ondanks dat ik heel prettig scheer met mijn Kent kwast ben ik er nu wel achter dat groter en zachter niet per se pluspunten zijn voor zo'n ding.

Alvast veel plezier met je nieuwe hobby, geniet van de luxe producten :P.
Goed om te horen dat groter niet altijd beter is. Ik zat zelf al naar een Simpson te kijken maar door jullie adviezen, staat de keuze van het merk al wel vast. Nu nog even kijken welk type kwast het beste bij mij zou passen. :)
World domination is my middle name.
  donderdag 26 juni 2014 @ 12:33:12 #43
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141570812
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 11:16 schreef Cliffy het volgende:

[..]

http://www.razorstore.nl/(...)scheerset-zwart.html

Is zoiets misschien niet iets voor je? Heb je er meteen een leuk houdertje bij ;)
Thx! Denk toch niet dat ik voor deze optie ga. Geef toch liever iets meer uit voor een betere kwast, dan voor een houder. Ziet er mooi uit maar denk dat ik in eerste instantie eerder ga voor een betere kwast :).
World domination is my middle name.
pi_141570933
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:33 schreef Daklem het volgende:

[..]

Thx! Denk toch niet dat ik voor deze optie ga. Geef toch liever iets meer uit voor een betere kwast, dan voor een houder. Ziet er mooi uit maar denk dat ik in eerste instantie eerder ga voor een betere kwast :).
Begrijpelijk, ik heb ook gewoon een houdertje van ¤3 :D
  donderdag 26 juni 2014 @ 13:26:49 #45
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141572401
Simpson The Berkeley bestbadger
Muhle beschermkapje voor mes
Muhle R89
Proraso scheercrème (groen) 150ml
Taylor of Old Bond Str. scheercrème Jermyn Street 150gr
Proraso after shave balm 100ml

+ 50 mesjes (ASTRA, DERBY, PERMA SHARP, RAPIRA, SHARK)

De Jermyn Street aftershave was uitverkocht, dus deze bestel ik later wel

:9
World domination is my middle name.
pi_141572656
Prima spul!
pi_141573151
Das idd een hele nette setup ja :)
  donderdag 26 juni 2014 @ 14:34:40 #48
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141574472
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:26 schreef Daklem het volgende:
Simpson The Berkeley bestbadger
Muhle beschermkapje voor mes
Muhle R89
Proraso scheercrème (groen) 150ml
Taylor of Old Bond Str. scheercrème Jermyn Street 150gr
Proraso after shave balm 100ml

+ 50 mesjes (ASTRA, DERBY, PERMA SHARP, RAPIRA, SHARK)

De Jermyn Street aftershave was uitverkocht, dus deze bestel ik later wel

:9
*O* goeie.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  donderdag 26 juni 2014 @ 17:51:48 #49
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141582472
Pakje is nu al verzonden en wordt morgen geleverd. Aankomende week zullen de mesjes wel binnen komen. Dan kan ik mij eens gaan voorbereiden op het scheren.

Ben benieuwd naar de ervaring en hoevaak ik mijzelf snijd de eerste keer!

Ik kan bijna niet wachten *O*
World domination is my middle name.
pi_141582871
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:51 schreef Daklem het volgende:
Pakje is nu al verzonden en wordt morgen geleverd. Aankomende week zullen de mesjes wel binnen komen. Dan kan ik mij eens gaan voorbereiden op het scheren.

Ben benieuwd naar de ervaring en hoevaak ik mijzelf snijd de eerste keer!

Ik kan bijna niet wachten *O*
Hopen dat je er een paar mesjes bij krijgt dus ;) Anders kan je bij de Hema ook mesjes kopen mocht je echt niet kunnen wachten :D
  donderdag 26 juni 2014 @ 18:20:57 #51
148823 znarch
ondertitel
pi_141583493
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 18:02 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Hopen dat je er een paar mesjes bij krijgt dus ;) Anders kan je bij de Hema ook mesjes kopen mocht je echt niet kunnen wachten :D
Muhle krijg je Derby bij gok ik.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  donderdag 26 juni 2014 @ 18:36:04 #52
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141584112
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 18:20 schreef znarch het volgende:

[..]

Muhle krijg je Derby bij gok ik.
Dat zou wel top zijn! Kan ik van het weekend eens goed te tijd nemen om te scheren.
World domination is my middle name.
pi_141611002
Weet iemand zo uit zijn hoofd welke drogist Tabac zeep in zijn assortiment heeft? (de puck harde zeep)
Immer.
pi_141611044
DA
  vrijdag 27 juni 2014 @ 12:08:40 #55
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141611955
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 11:37 schreef Firenzo het volgende:
Weet iemand zo uit zijn hoofd welke drogist Tabac zeep in zijn assortiment heeft? (de puck harde zeep)
het winkeltje in het bejaardentehuis. Nojoke. :')
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141614098


Zo, einde van de week is weer aangekomen!
Tijd voor Tabac Original Friday!
Vandaag ook maar weer eens een straight uit de kast getrokken. Meteen ook de grootste en mooiste die ik heb op het moment :)

Setup:
R.Schäfer 6/8 Full Hollow
Semogue SOC 2 Band Finest Badger
Tabac Scheerzeep
Tabac Aftershave Lotion
Pinaud Clubman Moustache Wax
En in het haar vandaag: JS Sloane Heavyweight Brilliantine

Gisterenavond eerst het mes maar weer eens uit het vet gehaald en flink over de strop heen gehaald. 40x moest genoeg zijn dacht ik zo :D

Tijdens het douchen alle baardharen goed schoongemaakt en nat gehouden om vervolgens aan de wasbak verder te gaan.

Had wel weer zin in Tabac. Zo'n lekker oude mannenluchtje :D Er is rond Tabac nogal een haat/liefde sfeertje wat betreft het luchtje. Of je vind het helemaal niets of je vind t heerlijk. Ik val onder die 2e categorie.

Opkloppen van de Tabac ging zoals altijd weer uitstekend. Ook wel iets waar de Tabac enigzins bekend om staat, het schuim en de prestaties.

Zeer vol en dik schuim, zeer slick en erg zacht voor het huidje!

Nu het scheren, best wel weer ff spannend met deze flinke knaap.
Ging verder boven verwachting goed!
Alles met 2 passes glad en nog wat kleine touch-ups aan de goatee.

De shave afgerond met de Tabac Aftershave Lotion.
Bij het opdoen een lichte prik en daarna lekker rustgevend gevoel op de huid.
Dat typische Tabac luchtje erbij, helemaal top!

Vandaag ook weer de Clubman Moustache Wax weer gepakt.
Het is, wat het al zegt, een snorrenwax :D
Ik gebruik het spul om soms de fuzzyness van de goatee wat te verminderen, wat het prima doet.
Tis alleen wel vrij dik, daardoor lastig op te warmen in de hand en ook wat lastiger uit te wrijven in de baardharen.
Zit een klein kammetje bij zodat je het een beetje mooi kan verdelen en in model kammen. Werkt uitstekend :D

En dan als laatste vandaag, de JS Sloane in het haar.
Deze pomade blijft tot op heden 1 van mijn favorieten!
Lekker zoet geurend, hele hele stevige hold en blijft zelfs met dit warme weer goed zitten,
Potje begint wel bijna leeg te raken helaas :(
Gelukkig is er al een nieuwe onderweg dankzij de mensen van Pomade-online.nl :D (prijsvraagje gewonnen)

Nou ja, dat was t weer voor vandaag!
Ik wens jullie allemaal een heel prettig en zonnig weekend! En tot zondag!
  vrijdag 27 juni 2014 @ 13:23:56 #57
148823 znarch
ondertitel
pi_141614174
Die tabac lucht met dit weer? :P
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_141614350
Ja, heerlijk! :D Had er echt weer een keer zin in :D
pi_141615246
Haha, nou ik ben bepaald geen fan van Tabac, maar dat is puur vanwege de "geur". Daar kun je dikke plakken van snijden zo zwaar ;)
pi_141615296
Nee, jij valt onder de Tabac-hater ipv de Tabac-lovers :D

De geur is idd vrij zwaar, dat klopt :D
pi_141618251
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:51 schreef Daklem het volgende:
Pakje is nu al verzonden en wordt morgen geleverd. Aankomende week zullen de mesjes wel binnen komen. Dan kan ik mij eens gaan voorbereiden op het scheren.

Ben benieuwd naar de ervaring en hoevaak ik mijzelf snijd de eerste keer!

Ik kan bijna niet wachten *O*
Ik zag dat je overwoog een TOBS preshave oil aan te schaffen: de meeste preshave oils zijn mengsels van olijfolie (en soms een beetje castor oil) met een geur.

Ik heb zelf dus bij wijze van test olijfolie (3-4 druppels) gebruikt om te kijken of het resultaat gaf alvorens een preshave te kopen. Werkte erg goed, geeft vooral de huid in mijn nek wat meer weerstand tegen razorburn.
Immer.
  vrijdag 27 juni 2014 @ 16:19:16 #62
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141619832
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 15:24 schreef Firenzo het volgende:

[..]

Ik zag dat je overwoog een TOBS preshave oil aan te schaffen: de meeste preshave oils zijn mengsels van olijfolie (en soms een beetje castor oil) met een geur.

Ik heb zelf dus bij wijze van test olijfolie (3-4 druppels) gebruikt om te kijken of het resultaat gaf alvorens een preshave te kopen. Werkte erg goed, geeft vooral de huid in mijn nek wat meer weerstand tegen razorburn.
Goede tip!

Met een beetje geluk ga ik dit weekend de eerste keer scheren met een DE razor dus kan ik dit meteen uitproberen.

Wat zouden jullie adviseren wat betreft het aantal passes?
Eerst 1 pass en techniek onder controle krijgen en dan uitbreiden met een 2e en eventueel 3e pass? of gewoon direct all-the-way?

De eerste keer scheren met een DE razor,
World domination is my middle name.
  vrijdag 27 juni 2014 @ 16:50:11 #63
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141620766
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 16:19 schreef Daklem het volgende:

[..]

Goede tip!

Met een beetje geluk ga ik dit weekend de eerste keer scheren met een DE razor dus kan ik dit meteen uitproberen.

Wat zouden jullie adviseren wat betreft het aantal passes?
Eerst 1 pass en techniek onder controle krijgen en dan uitbreiden met een 2e en eventueel 3e pass? of gewoon direct all-the-way?

De eerste keer scheren met een DE razor,
hoeveel clips heb je bekeken over scheren?
  vrijdag 27 juni 2014 @ 16:52:50 #64
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141620841
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 16:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoeveel clips heb je bekeken over scheren?
Best wel een aantal op youtube. Veel van geofatboy die wel een goede uitleg hadden. Ik heb een redelijk gevoelige huid dus ik twijfel sowieso of een 3e pass voor mij is weggelegd.

wat is jouw ervaring hier in?
World domination is my middle name.
  vrijdag 27 juni 2014 @ 16:56:57 #65
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141620940
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 16:52 schreef Daklem het volgende:

[..]

Best wel een aantal op youtube. Veel van geofatboy die wel een goede uitleg hadden. Ik heb een redelijk gevoelige huid dus ik twijfel sowieso of een 3e pass voor mij is weggelegd.

wat is jouw ervaring hier in?
ik heb de eerste maand alleen maar 2/3 passes WTG gedaan, ivm gevoelige huid.
  vrijdag 27 juni 2014 @ 18:36:21 #66
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141623610
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 16:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik heb de eerste maand alleen maar 2/3 passes WTG gedaan, ivm gevoelige huid.
Daar dacht ik ook aan. Ik heb normaal gezien ook een gevoelige huid als ik scheer met gillette fusion.

Pakje is binnen :) Bij de Mühle R89 wordt inderdaad 1x Derby mesje geleverd. :)
World domination is my middle name.
pi_141626167
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 13:56 schreef Ubershave het volgende:
Nee, jij valt onder de Tabac-hater ipv de Tabac-lovers :D

De geur is idd vrij zwaar, dat klopt :D
Geen hater, want ik vind het op zich wel goede zeep. De geur trek ik alleen niet, maar het helpt vast niet als je schoonpa zich na het scheren regelmatig overgiet met Tabac aftershave. M'n opa gebruikte het ook.
pi_141626751
Hahahah :D

Ja de Tabac aftershave is ook lekker ja :D

De prestaties van de zeep kun je niet omheen nee :D
  vrijdag 27 juni 2014 @ 20:36:58 #69
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_141627417
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 23:50 schreef hafez1234 het volgende:
Er zijn verschillende wegen naar Rome en met een Rimei kom je ook in Rome. Techniek blijft een groot factor spelen. Ik weet wel zeker dat ik met mijn Rimei een beter scheerresultaat krijg dan Ubershave bijvoorbeeld met zijn krabbers die 100 euro kosten of zo.
Is dit een kloon van DL?
pi_141627536
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 18:36 schreef Daklem het volgende:

[..]

Daar dacht ik ook aan. Ik heb normaal gezien ook een gevoelige huid als ik scheer met gillette fusion.

Pakje is binnen :) Bij de Mühle R89 wordt inderdaad 1x Derby mesje geleverd. :)
Bij mij is 2 passes voldoende met een R89 icm derby mesje. Ook een redelijk gevoelige huid, geen stugge baardgroei
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
  vrijdag 27 juni 2014 @ 20:55:21 #71
266264 Drinky
L'amour et la violence
pi_141628071
Beetje met de adjustable geexperimenteerd de afgelopen dagen, van heel agressief tot mild. Stand 3 blijft op de black beauty perfect voor mijn huid. Kan ATG scheren zonder irritatie of sneetjes in 2 passes met Feather mesjes.

Merk trouwens met mijn 2e borstel ook dat de lijm los gaat en denk dat ik het binnenkort weer vast mag gaan lijmen. Had betere kwaliteit van HJM (Muehle) verwacht.
I just warped whoop whoop!
Op dinsdag 27 juli 2010 04:05 schreef Righteous het volgende:
Drinky is een baas
  vrijdag 27 juni 2014 @ 20:58:07 #72
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141628143
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 20:55 schreef Drinky het volgende:
Beetje met de adjustable geexperimenteerd de afgelopen dagen, van heel agressief tot mild. Stand 3 blijft op de black beauty perfect voor mijn huid. Kan ATG scheren zonder irritatie of sneetjes in 2 passes met Feather mesjes.

Merk trouwens met mijn 2e borstel ook dat de lijm los gaat en denk dat ik het binnenkort weer vast mag gaan lijmen. Had betere kwaliteit van HJM (Muehle) verwacht.
Ik had eerst ook de HJM op het oog maar ben toch voor de Simpson gegaan. Vandaag binnen gekregen, nog niet gebruikt.
World domination is my middle name.
pi_141628234
Welke Simpson heb je besteld Daklem?
  vrijdag 27 juni 2014 @ 21:03:01 #74
148823 znarch
ondertitel
pi_141628401
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 20:36 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Is dit een kloon van DL?
Niet letterlijk. Wel grofweg hetzelfde qua posten/gedrag ja.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_141629022
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 21:00 schreef Ubershave het volgende:
Welke Simpson heb je besteld Daklem?
De Berkeley in best badger toch?
  vrijdag 27 juni 2014 @ 21:25:02 #76
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141629222
Waar is DL?
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141629646
Ah, ja! :D

Das geen slechte keus nee! :D Mooie kwast !

offtopic: gebanned, remember?
  vrijdag 27 juni 2014 @ 22:18:02 #78
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141631016
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 21:20 schreef MarcelR het volgende:

[..]

De Berkeley in best badger toch?
Klopt. Ga hem morgen testen :)
World domination is my middle name.
pi_141631919
Ik hoop dat 'ie bevalt!
Ik gebruik zijn kleine broertje als reiskwast, de Simpson Case. Heel fijn ding!
pi_141632468
Ik heb daarvan het nog kleinere broertje, de Wee Scot (van Marcel) en daar blijf ik tot op de dag van vandaag ook erg tevreden over. Dingetje presteert net zo goed als zn 3x grotere broers :D
pi_141636163
Ik scheer zelf nu een jaar met een 'shavette', niet van Dovo, maar van bluebeard.
Prima te doen en bij elke scheerbeurt een nieuw derby mesje. Helaas blijken deze toch ook al vrij snel bot te worden tijdens het scheren. Denk nu na de OP te hebben gelezen, maar eens die astra te bestellen.
Verder gebruik ik de proraso scheercreme voor gevoelige huid en die balsem, prima producten.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 02:45:41 #82
148823 znarch
ondertitel
pi_141637298
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 01:24 schreef Martinous het volgende:
Ik scheer zelf nu een jaar met een 'shavette', niet van Dovo, maar van bluebeard.
Prima te doen en bij elke scheerbeurt een nieuw derby mesje. Helaas blijken deze toch ook al vrij snel bot te worden tijdens het scheren. Denk nu na de OP te hebben gelezen, maar eens die astra te bestellen.
Verder gebruik ik de proraso scheercreme voor gevoelige huid en die balsem, prima producten.
Of probeer mesjes van de hema. Als je geen geduld hebt =) scheelt je ook verzendkosten en ze zijn stuk scherper dan derby.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  zaterdag 28 juni 2014 @ 10:00:28 #83
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141639033
Zojuist voor de eerste keer geschoren met de volgende setup:



u ziet:
- Mühle R89 DE razor
- Derby razor
- Simpson Berkeley 46 best badger
- Taylor of old bond street Jermyn Street
- Proraso after shave balsem

Ervaring
Eerst uitgebreid gedoucht en gezorgd dat mijn baardharen (3 dagen niet geschoren) goed soepel waren.
tijdens het douchen heb ik de Simpson kwast in de wasbak met warm water laten rusten zodat hij goed de tijd heeft gehad om water op te nemen en hierna voorzichtig uitgeknepen. Hierna heb ik de kwast in de pot van Taylor of old bond street gestopt en ben ik op mijn gezicht de scheercreme tot schuim gaan "kloppen". Voor de eerste keer viel mij dit zeker niet tegen. De kwast was erg zacht en prettig voor mijn huid en binnen no-time had ik fatsoenlijk schuim om aan de slag te kunnen.

Pass1; merkte dat ik een beetje zenuwachtig was om het mes tegen mijn huid te zetten. Ik heb mij voorheen altijd met Gillette Mach 3 en Proglide geschoren dus ben wel gewend om met mesjes te scheren. Waarschijnlijk komt het door de geheel nieuwe ervaring van het scheren waar ik aan moet wennen. De eerste pass heel voorzichtig geschoren en vooral rustig mijn tijd genomen om alle hoekjes te kunnen scheren. Zo, de eerste pass is gelukt, zonder mijzelf te snijden.

Nog niet alle haartjes waren weg doordat ik voorzichtig aan heb geschoren, dus heb pass2 gedaan, WTG. Merkte bij het aanbrengen van de creme dat ik te weinig creme heb gepakt om mijn gezicht weer helemaal onder het schuim te krijgen. Kwestie van ervaring denk ik.

De 2e pass ging ook erg goed en nu voelt het al stukken beter aan. Nog geen baby zacht huidje maar dat komt omdat ik niet van oor naar neus heb geschoren en ook nog niet tegen de haarrichting in. Dit komt vast nog wel als ik mij comfortabel genoeg voel om dit te gaan uitproberen.

Conclusie:
Scheren gaat eigenlijk zeer eenvoudig. had dit lastiger verwacht. Weinig druk op het mes uitoefenen maar het mes zijn werk laten doen. Ik had ook verwacht dat het Derby mesje welke is bijgeleverd, een stuk scherper zou zijn, maar dit valt mij 100% mee. Ik ben benieuwd naar de mesjes van Astra. Ik hoop dat ik dit proefpakket volgende week binnen krijg.

Ik heb er een nieuwe hobby bij! Het voordeel dat ik mij vaker ga scheren en het is vele malen leuker door de hele ervaring en het resultaat.

Ik probeerde het scheren met Gillette altijd zoveel mogelijk uit te stellen omdat ik het zo verschrikkelijk duur vond, en altijd huilend bij de kassa ging afrekenen als ik weer mesjes nodig had. Hierdoor deed ik altijd te lang met mesjes en zorgt weer voor irritatie en onscherpe mesjes.

Bedankt. Deze topicreeks heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar scheren op de klassieke manier, en na mijn eerste keer kan ik zeggen, geen spijt gehad van mijn aankoop!

*O* :W
World domination is my middle name.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 10:13:32 #84
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141639163
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 10:00 schreef Daklem het volgende:
Zojuist voor de eerste keer geschoren met de volgende setup:

[ afbeelding ]

u ziet:
- Mühle R89 DE razor
- Derby razor
- Simpson Berkeley 46 best badger
- Taylor of old bond street Jermyn Street
- Proraso after shave balsem

Ervaring
Eerst uitgebreid gedoucht en gezorgd dat mijn baardharen (3 dagen niet geschoren) goed soepel waren.
tijdens het douchen heb ik de Simpson kwast in de wasbak met warm water laten rusten zodat hij goed de tijd heeft gehad om water op te nemen en hierna voorzichtig uitgeknepen. Hierna heb ik de kwast in de pot van Taylor of old bond street gestopt en ben ik op mijn gezicht de scheercreme tot schuim gaan "kloppen". Voor de eerste keer viel mij dit zeker niet tegen. De kwast was erg zacht en prettig voor mijn huid en binnen no-time had ik fatsoenlijk schuim om aan de slag te kunnen.

Pass1; merkte dat ik een beetje zenuwachtig was om het mes tegen mijn huid te zetten. Ik heb mij voorheen altijd met Gillette Mach 3 en Proglide geschoren dus ben wel gewend om met mesjes te scheren. Waarschijnlijk komt het door de geheel nieuwe ervaring van het scheren waar ik aan moet wennen. De eerste pass heel voorzichtig geschoren en vooral rustig mijn tijd genomen om alle hoekjes te kunnen scheren. Zo, de eerste pass is gelukt, zonder mijzelf te snijden.

Nog niet alle haartjes waren weg doordat ik voorzichtig aan heb geschoren, dus heb pass2 gedaan, WTG. Merkte bij het aanbrengen van de creme dat ik te weinig creme heb gepakt om mijn gezicht weer helemaal onder het schuim te krijgen. Kwestie van ervaring denk ik.

De 2e pass ging ook erg goed en nu voelt het al stukken beter aan. Nog geen baby zacht huidje maar dat komt omdat ik niet van oor naar neus heb geschoren en ook nog niet tegen de haarrichting in. Dit komt vast nog wel als ik mij comfortabel genoeg voel om dit te gaan uitproberen.

Conclusie:
Scheren gaat eigenlijk zeer eenvoudig. had dit lastiger verwacht. Weinig druk op het mes uitoefenen maar het mes zijn werk laten doen. Ik had ook verwacht dat het Derby mesje welke is bijgeleverd, een stuk scherper zou zijn, maar dit valt mij 100% mee. Ik ben benieuwd naar de mesjes van Astra. Ik hoop dat ik dit proefpakket volgende week binnen krijg.

Ik heb er een nieuwe hobby bij! Het voordeel dat ik mij vaker ga scheren en het is vele malen leuker door de hele ervaring en het resultaat.

Ik probeerde het scheren met Gillette altijd zoveel mogelijk uit te stellen omdat ik het zo verschrikkelijk duur vond, en altijd huilend bij de kassa ging afrekenen als ik weer mesjes nodig had. Hierdoor deed ik altijd te lang met mesjes en zorgt weer voor irritatie en onscherpe mesjes.

Bedankt. Deze topicreeks heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar scheren op de klassieke manier, en na mijn eerste keer kan ik zeggen, geen spijt gehad van mijn aankoop!

*O* :W
cool man, zo'n goede ervaring de eerste keer en nog zonder bloed ook.
Ik ken ook niemand die ooit is teruggegaan is naar het scheren met cardridges.

btw, die beschermkap voor je razor, die zat er gewoon bij of kan je die ook los kopen?
  zaterdag 28 juni 2014 @ 10:19:50 #85
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141639232
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 10:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

cool man, zo'n goede ervaring de eerste keer en nog zonder bloed ook.
Ik ken ook niemand die ooit is teruggegaan is naar het scheren met cardridges.

btw, die beschermkap voor je razor, die zat er gewoon bij of kan je die ook los kopen?
De beschermkap kon ik los kopen voor een paar euro. Vond het wel de moeite waard, aangezien wij een kat hebben die meent overal kopjes aan te moeten geven, én als ik op vakantie ga om mee te nemen. :D
World domination is my middle name.
pi_141640022
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 10:00 schreef Daklem het volgende:
Zojuist voor de eerste keer geschoren met de volgende setup:

[ afbeelding ]

u ziet:
- Mühle R89 DE razor
- Derby razor
- Simpson Berkeley 46 best badger
- Taylor of old bond street Jermyn Street
- Proraso after shave balsem

Ervaring
Eerst uitgebreid gedoucht en gezorgd dat mijn baardharen (3 dagen niet geschoren) goed soepel waren.
tijdens het douchen heb ik de Simpson kwast in de wasbak met warm water laten rusten zodat hij goed de tijd heeft gehad om water op te nemen en hierna voorzichtig uitgeknepen. Hierna heb ik de kwast in de pot van Taylor of old bond street gestopt en ben ik op mijn gezicht de scheercreme tot schuim gaan "kloppen". Voor de eerste keer viel mij dit zeker niet tegen. De kwast was erg zacht en prettig voor mijn huid en binnen no-time had ik fatsoenlijk schuim om aan de slag te kunnen.

Pass1; merkte dat ik een beetje zenuwachtig was om het mes tegen mijn huid te zetten. Ik heb mij voorheen altijd met Gillette Mach 3 en Proglide geschoren dus ben wel gewend om met mesjes te scheren. Waarschijnlijk komt het door de geheel nieuwe ervaring van het scheren waar ik aan moet wennen. De eerste pass heel voorzichtig geschoren en vooral rustig mijn tijd genomen om alle hoekjes te kunnen scheren. Zo, de eerste pass is gelukt, zonder mijzelf te snijden.

Nog niet alle haartjes waren weg doordat ik voorzichtig aan heb geschoren, dus heb pass2 gedaan, WTG. Merkte bij het aanbrengen van de creme dat ik te weinig creme heb gepakt om mijn gezicht weer helemaal onder het schuim te krijgen. Kwestie van ervaring denk ik.

De 2e pass ging ook erg goed en nu voelt het al stukken beter aan. Nog geen baby zacht huidje maar dat komt omdat ik niet van oor naar neus heb geschoren en ook nog niet tegen de haarrichting in. Dit komt vast nog wel als ik mij comfortabel genoeg voel om dit te gaan uitproberen.

Conclusie:
Scheren gaat eigenlijk zeer eenvoudig. had dit lastiger verwacht. Weinig druk op het mes uitoefenen maar het mes zijn werk laten doen. Ik had ook verwacht dat het Derby mesje welke is bijgeleverd, een stuk scherper zou zijn, maar dit valt mij 100% mee. Ik ben benieuwd naar de mesjes van Astra. Ik hoop dat ik dit proefpakket volgende week binnen krijg.

Ik heb er een nieuwe hobby bij! Het voordeel dat ik mij vaker ga scheren en het is vele malen leuker door de hele ervaring en het resultaat.

Ik probeerde het scheren met Gillette altijd zoveel mogelijk uit te stellen omdat ik het zo verschrikkelijk duur vond, en altijd huilend bij de kassa ging afrekenen als ik weer mesjes nodig had. Hierdoor deed ik altijd te lang met mesjes en zorgt weer voor irritatie en onscherpe mesjes.

Bedankt. Deze topicreeks heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar scheren op de klassieke manier, en na mijn eerste keer kan ik zeggen, geen spijt gehad van mijn aankoop!

*O* :W
Ubershave kloon?
  zaterdag 28 juni 2014 @ 11:15:29 #87
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141640053
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 11:13 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Ubershave kloon?
Nope, en leg eens uit hoe ik een kloon kan zijn van iemand die zich vele malen later heeft aangemeld?
World domination is my middle name.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 11:19:43 #88
97745 Thorical
finding a way
pi_141640142
[quote
Conclusie:
Scheren gaat eigenlijk zeer eenvoudig. had dit lastiger verwacht. Weinig druk op het mes uitoefenen maar het mes zijn werk laten doen. Ik had ook verwacht dat het Derby mesje welke is bijgeleverd, een stuk scherper zou zijn, maar dit valt mij 100% mee. Ik ben benieuwd naar de mesjes van Astra. Ik hoop dat ik dit proefpakket volgende week binnen krijg.

Ik heb er een nieuwe hobby bij! Het voordeel dat ik mij vaker ga scheren en het is vele malen leuker door de hele ervaring en het resultaat.

Ik probeerde het scheren met Gillette altijd zoveel mogelijk uit te stellen omdat ik het zo verschrikkelijk duur vond, en altijd huilend bij de kassa ging afrekenen als ik weer mesjes nodig had. Hierdoor deed ik altijd te lang met mesjes en zorgt weer voor irritatie en onscherpe mesjes.

Bedankt. Deze topicreeks heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar scheren op de klassieke manier, en na mijn eerste keer kan ik zeggen, geen spijt gehad van mijn aankoop!

*O* :W
[/quote]

Leuk dat het je zo goed bevallen is. Een goed schuim maken is zo eenvoudig nog niet en let op, "Laat het mes het werk doen." Houd het onder aan het handvat vast en niet drukken.
Succes met je volgende scheerbeurten.
pi_141640146
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 11:13 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Ubershave kloon?
De enige kloon hier ben jij volgens mij.
pi_141640826
Goed te zien dat alles zo lekker gegaan is :D
Zonder bloed door de eerste shave heen, nice!
Hoe beviel de Proraso je?
  zaterdag 28 juni 2014 @ 12:56:25 #91
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141642100
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 11:57 schreef Ubershave het volgende:
Goed te zien dat alles zo lekker gegaan is :D
Zonder bloed door de eerste shave heen, nice!
Hoe beviel de Proraso je?
Ik had inderdaad wel verwacht mij een aantal keer te snijden. Gelukkig is mij dat de eerste keer bespaard gebleven :)
Proraso aftershave bevalt goed. Hij hydrateert goed en kalmeert prima. Ik had deze gekozen omdat hier geen geur aan zit. De geur van Jasmyn Street kwam er netjes doorheen en ruik hem nu nog.

Hij doet wat hij moet doen.
World domination is my middle name.
pi_141646101
Weer een tevreden DE shaver in de groep! :D Nice!
pi_141647727
Goed om te lezen!
pi_141676197












Zo, einde van de week. Weer tijd voor een shave!
Dit keer met wat aardig bijzondere spulletjes.

Setup:
R.Schäfer 6/8 Full Hollow straight razor (30x gestropt)
Simpsons Wee Scot
Chicman Paris Shaving Stick (vintage, +/- 45 jaar oud)
Captain's Choice Cat O Nine Tails
En vandaag in het haar: Reuzel Waterbased

De bijzondere items van vandaag zijn uiteraard de straight. Grootste en meest mooie straight die ik op t moment in huis heb. Voor een prikkie overgenomen van iemand op het forum, die hem ook prachtig geslepen heeft! Prachtig ding, super formaat. Absoluut 1 van mn meest fijne scheermessen in de collectie.

Verder is de scheerstick van vandaag ook vrij bijzonder. Deze stick is zo'n 45 jaar oud. Gevonden bij oude winkelpartij in Zwitserland (als ik me niet vergis). Hele partij was nieuw in doos. En dit is 1 van die sticks die ik destijds bij Barbiere di Figaro met geluk heb kunnen bemachtigen. Helaas zijn alle sticks al lang en breed verdwenen. De kans dat er nog een keer zo'n vondst gedaan word is vrij nihil,
Word vooral veel gebruikt op vakantie. Maar nu dus vandaag met mijn shave!

De Simpson Wee Scot is echt een klein beest op zich. Kwastje ziet er zo ieniemienie uit, maar is tot grootse prestaties in staat. Doet niet onder voor zijn dubbel zo grote broertjes!

Goed, dan nu maar eens door met het scheren.

Eerst het gezicht licht vochtig gemaakt en met de stick flink over mn gezicht gewreven, zodat er een goed laagje zeep op mn gezicht verspreid zat. Daarna met redelijk vochtige kwast de boel opgeschuimd tot een fantastische, zeer dikke laag schuim! Rook wel een beetje zoet/muffig, maar het was zo lekker, zo slick!

Daarna de eerste pass maar eens scheren!
Wang 1 ging perfect, nek ging perfect. Kom ik bij wang 2 aan, eerste helft ging perfect! 2e helft toch een hapje net naast mijn snor gedeelte. Voelde er niets van en kwam hem ook pas tegen na het afspoelen.
De rest van de nek ging ook vlekkeloos!

Mooi weer 3 passes gedaan en alles spek en spekglad.
Jammer genoeg wel dat ene sneetje, damn!

Shave afgerond met een hele flinke splash Captain's Choice.
De eerste sting met opdoen was al flink, maar dat trok gauw weg naar een heerlijk warm gloeiend gevoel. Huid voelt echt superlekker op t moment. De geur blijft niet al te lang hangen, das wel jammer.
Verder een hele fijne aftershave!

Vandaag ook de Reuzel maar weer ingedaan. Wil dat blik op zien te krijgen. Ben nu op ongeveer 2/3 van dat blik. Reuzel werkt gewoon met mijn haar niet zo geweldig. Deze morgen wilde het wel redelijk meewerken eigenlijk. Zit op zich neiteens zo slecht....ben wel benieuwd of het de rest van de dag zo lekker blijft zitten.....i have my doubts.....

Anyway, was weer een fijne shave :D Begin weer steeds meer te genieten van scheren met mn straight!
Ik denk dat ik dit de aankomende tijd wel weer even blijf doen! :D

Ik wens iedereen een hele fijne, zonnige Zondag!

Woensdag weer een nieuwe shave! Tot dan!
  zondag 29 juni 2014 @ 13:28:24 #95
164283 Luco
Buongiorno!
pi_141678128
Zijn er hier ook mensen die straights restaureren?
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
pi_141678220
Buffel en Shaggy o.a op Shaving Society
  zondag 29 juni 2014 @ 14:14:10 #97
164283 Luco
Buongiorno!
pi_141679440
Shaggy tijdelijk niet helaas, had hem al een bericht gestuurd
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
pi_141679479
Meld je dan maar bij Buffel :D Die is ook erg bedreven met straights :D
  zondag 29 juni 2014 @ 14:48:11 #99
365082 IPA35
Patriarch
pi_141680480
Ben opzoek geweest naar Arko scheercrème maar niks kunnen vinden.
Ze hadden alles van Arko behalve de scheercrème.

Ben wedergekeerd met een tube Cool aftershave en een nieuw tubetje van de Classic crème (voor 99 cent hehehe).

Ik vroeg er bij de kassa nog naar en misschien dat ze die in de toekomst wel zouden krijgen maar goed, als ik in Arnhem ben zal ik daar eens een kijkje nemen.

Ook nog de befaamde stick in de handen gehad, ik dacht dat ze groter zouden zijn.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141680999
Inmiddels ongeveer negen maanden met een safety razor aan het scheren. Destijds 32 verschillende setjes met mesjes gekocht en op een na heb ik ze nu pas allemaal een of meerderre keren getest. De perma sharp en Personna super zijn tot nu toe het beste. Merkur vond ik echt slecht scheren.

Verdere verbruik in de negen maanden. Ongeveer 1,5 kom scheercreme, 1,5 tube aftershave balsem en een porseleinen scheerkom die ik op de grond liet vallen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 29 juni 2014 @ 15:21:37 #101
74056 crew  ToT
pi_141681442
Ik ben met Personna begonnen, maar haalde mezelf continu open. Inmiddels 2 andere mesjes geprobeerd en het openhalen is enorm verminderd. Ik denk dat ik die Personna binnenkort weer een kans ga geven.
  zondag 29 juni 2014 @ 15:28:22 #102
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141681690
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 14:48 schreef IPA35 het volgende:
Ben opzoek geweest naar Arko scheercrème maar niks kunnen vinden.
Ze hadden alles van Arko behalve de scheercrème.

Ben wedergekeerd met een tube Cool aftershave en een nieuw tubetje van de Classic crème (voor 99 cent hehehe).

Ik vroeg er bij de kassa nog naar en misschien dat ze die in de toekomst wel zouden krijgen maar goed, als ik in Arnhem ben zal ik daar eens een kijkje nemen.

Ook nog de befaamde stick in de handen gehad, ik dacht dat ze groter zouden zijn.
je bent in turkse supermarkten geweest of markten?
  zondag 29 juni 2014 @ 15:32:21 #103
365082 IPA35
Patriarch
pi_141681810
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je bent in turkse supermarkten geweest of markten?
Ik ben vrijdag langs een plek geweest waar meerdere winkeltjes zitten maar die waren inmiddels allemaal van eigenaar gewisseld of zo en er was alleen nog maar een slager, een groenteboer en een hele klein zaakje die het ook niet verkocht. Gisteren bij een andere zaak geweest waar ze dus in feite alles van Arko hadden behalve de scheercrèmes.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 29 juni 2014 @ 16:03:17 #104
365082 IPA35
Patriarch
pi_141682856
Ik was ook bij zo'n zaak genaamd Op = Op en daar hebben ze al die ouwe geurtjes.

Ik probeerde de Blue Stratos maar bah wat een walgelijke geur is dat zeg, ook Pitralon (Classic) is echt een nare geur. Ook de groene Brut vond ik maar niks.

Ik heb mijn broerje gevraagd Floïd mee te nemen uit Spanje maar hopelijk ruikt dat niet zo naar als dat.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 29 juni 2014 @ 17:06:32 #105
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141685638
Welke goedkope mesjes zijn aan te raden voor een beginner, behalve die van DE ?
Ik hoef namelijk niet gefreddykreugered te worden bij mijn scheerbeurt.
Grom.
  zondag 29 juni 2014 @ 17:28:38 #106
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141686361
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 17:06 schreef Teddyburrr het volgende:
Welke goedkope mesjes zijn aan te raden voor een beginner, behalve die van DE ?
Ik hoef namelijk niet gefreddykreugered te worden bij mijn scheerbeurt.
?
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141686381
Het zou enorm helpen als je de vraag DUIDELIJK zou stellen.

Voor welk scheersysteem zoek je mesjes?
  zondag 29 juni 2014 @ 18:09:34 #108
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141687754
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 17:29 schreef Ubershave het volgende:
Het zou enorm helpen als je de vraag DUIDELIJK zou stellen.

Voor welk scheersysteem zoek je mesjes?
Voor een krabber. Ik zoek mesjes die goedkoop en vergevingsgezind zijn.
Derby extreme zijn mild. Welke opties heb ik nog meer?

Deze heb ik besteld.
http://www.tinydeal.com/g(...)e_lang=1&language=en
Grom.
  zondag 29 juni 2014 @ 18:12:28 #109
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141687845
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 18:09 schreef Teddyburrr het volgende:

[..]

Voor een krabber. Ik zoek mesjes die goedkoop en vergevingsgezind zijn.
Derby extreme zijn mild. Welke opties heb ik nog meer?

Deze heb ik besteld.
http://www.tinydeal.com/g(...)e_lang=1&language=en
het staat allemaal in de OP
  zondag 29 juni 2014 @ 18:32:56 #110
365082 IPA35
Patriarch
pi_141688699
Krabbermesjes zijn altijd DE mesjes ;) .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141690083
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 18:09 schreef Teddyburrr het volgende:

[..]

Voor een krabber. Ik zoek mesjes die goedkoop en vergevingsgezind zijn.
Derby extreme zijn mild. Welke opties heb ik nog meer?

Deze heb ik besteld.
http://www.tinydeal.com/g(...)e_lang=1&language=en
http://www.ebay.com/itm/1(...)&hash=item2a3bc24f81
  zondag 29 juni 2014 @ 19:06:05 #112
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141690116
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 18:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het staat allemaal in de OP
Daar staat alleen derby extreme. Ik zoek alternatieven voor dat mesje.

quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 18:32 schreef IPA35 het volgende:
Krabbermesjes zijn altijd DE mesjes ;) .
DE is een afkorting voor double edged oid neem ik aan?
Ik gebruikte het als afkorting voor Derby Extreme. :P
Grom.
  zondag 29 juni 2014 @ 19:11:09 #113
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141690406
quote:
Volgens OP:
Scheerkarakter:
Scherp, Agressief

Lijkt me niet ideaal voor een beginner.
Grom.
  zondag 29 juni 2014 @ 19:28:56 #114
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141691238
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 19:11 schreef Teddyburrr het volgende:

[..]

Volgens OP:
Scheerkarakter:
Scherp, Agressief

Lijkt me niet ideaal voor een beginner.
ga ergens anders leuk doen.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  zondag 29 juni 2014 @ 19:32:01 #115
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141691355
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 19:28 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

ga ergens anders leuk doen.
Wat is jouw probleem? Ik geeft toch duidelijk aan wat ik voor mesjes ik zoek en waarom.
Grom.
pi_141691699
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 19:32 schreef Teddyburrr het volgende:

[..]

Wat is jouw probleem? Ik geeft toch duidelijk aan wat ik voor mesjes ik zoek en waarom.
Die krabber wat je hebt besteld is mild. Dus samen met een astra mesje is een het goede combo.
  zondag 29 juni 2014 @ 19:40:26 #117
425521 Teddyburrr
Bijten of knuffelen?
pi_141691867
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 19:37 schreef hafez1234 het volgende:
Die krabber wat je hebt besteld is mild. Dus samen met een astra mesje is een het goede combo.
Aha, zo had ik het niet bekeken thanks.
Grom.
  zondag 29 juni 2014 @ 19:49:00 #118
148823 znarch
ondertitel
pi_141692446
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 19:40 schreef Teddyburrr het volgende:

[..]

Aha, zo had ik het niet bekeken thanks.
Waarom geen samplepack met verschillende mesjes? Per persoon verschilt het toch wat je prettig vind of niet.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_141695545
Idd, sample pack's zijn een heel goed idee om erachter te komen wat werkt voor je en wat niet.
  zondag 29 juni 2014 @ 21:51:08 #120
365082 IPA35
Patriarch
pi_141700135
Ik zag dit liggen:



Werkt dat ding een beetje? Zit te denken het cadeau te doen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 29 juni 2014 @ 22:21:06 #121
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141701814
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 21:51 schreef IPA35 het volgende:
Ik zag dit liggen:

[ afbeelding ]

Werkt dat ding een beetje? Zit te denken het cadeau te doen.
geen gewicht, dus handmatig druk uitoefenen, niet goed voor een beginneling.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 29 juni 2014 @ 22:55:49 #122
74056 crew  ToT
pi_141703804
Het scheren gaat steeds beter! Ik scheer mijn hoofd ook kaal, en lange halen van mijn hoofd tot aan de adamsappel gaan prima! ^O^

Het blijft alleen nog uitproberen hoe ik de baardharen zo zacht mogelijk krijg; zelfs na het douchen heb ik soms dat die op mijn keel nog net wat te stug zijn. Andere keren kan ik me probleemloos gewoon zonder scheerschuim onder de douche scheren.
  zondag 29 juni 2014 @ 23:24:01 #123
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141705581
quote:
2s.gif Op zondag 29 juni 2014 22:55 schreef ToT het volgende:
Het scheren gaat steeds beter! Ik scheer mijn hoofd ook kaal, en lange halen van mijn hoofd tot aan de adamsappel gaan prima! ^O^

Het blijft alleen nog uitproberen hoe ik de baardharen zo zacht mogelijk krijg; zelfs na het douchen heb ik soms dat die op mijn keel nog net wat te stug zijn. Andere keren kan ik me probleemloos gewoon zonder scheerschuim onder de douche scheren.
je kan het volgende doen:
Heet water in de wasbak, daar een washandje weken en dat op je baardharen drukken a 1 hele min per keer.
Onder de douche zonder schuim scheren = ik heb de tijd er niet voor over.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 29 juni 2014 @ 23:26:10 #124
74056 crew  ToT
pi_141705725
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 23:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je kan het volgende doen:
Heet water in de wasbak, daar een washandje weken en dat op je baardharen drukken a 1 hele min per keer,
Dat heb ik in het begin gedaan, maar dat hielp helaas erg weinig. :@ Zelfs meer dan een minuut, en 2x achter elkaar met een handdoek vol heet water tegen mijn keel en wangen.
  zondag 29 juni 2014 @ 23:27:07 #125
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141705826
quote:
2s.gif Op zondag 29 juni 2014 23:26 schreef ToT het volgende:

[..]

Dat heb ik in het begin gedaan, maar dat hielp helaas erg weinig. :@ Zelfs meer dan een minuut, en 2x achter elkaar met een handdoek vol heet water tegen mijn keel en wangen.
scheerolie bij de DA of etos, zou ook kunnen.
  zondag 29 juni 2014 @ 23:27:41 #126
365082 IPA35
Patriarch
pi_141705860
Hoeft niet echt. Ik wrijf meestal alleen met een warm washandje over mijn gezicht even kort. Gewoon goed inzepen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 29 juni 2014 @ 23:30:42 #127
74056 crew  ToT
pi_141706032
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 23:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

scheerolie bij de DA of etos, zou ook kunnen.
Scheerolie is wel een goede optie, denk ik. Laatst had ik wat zonnebrandolie op mijn gezicht zitten, en dat maakte de baardharen wel soepeler.
pi_141706225
drupje olijfolie kan ook. stukken goedkoper :D
  zondag 29 juni 2014 @ 23:34:04 #129
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141706251
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 23:27 schreef IPA35 het volgende:
Hoeft niet echt. Ik wrijf meestal alleen met een warm washandje over mijn gezicht even kort. Gewoon goed inzepen.
sommige mannen hebben zachte haren en sommige hebben staaldraad
  maandag 30 juni 2014 @ 07:47:45 #130
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141714160
Ik heb mij gisteren nog eens geschoren met mijn Mühle R89.

Dit keer ook eens voorzichtig tegen de richting in geschoren. Toch flink wat uitslag bij mijn keel. Wellicht dat tegen de richting in scheren niet voor mij is weggelegd. Voor de rest wel een prima resultaat. paar kleine bloedingen maar niets ernstigs.

Ik hoop dat snel mn bestelde proefpakket binnen komt, kan ik eens de Astra mesjes proberen.
World domination is my middle name.
  maandag 30 juni 2014 @ 16:04:03 #131
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141726147
Bescheiden verzameling lotions en zeep uit Spanje.


http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  maandag 30 juni 2014 @ 16:37:03 #132
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141727131
quote:
1s.gif Op maandag 30 juni 2014 16:04 schreef SosuaCafe het volgende:
Bescheiden verzameling lotions en zeep uit Spanje.


[ afbeelding ]
ik heb die aqua velva weleens gezien in belgie, maar niet van williams, kostte toen 4,50
is dat een redelijke prijs?
  maandag 30 juni 2014 @ 16:37:48 #133
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141727146
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 07:47 schreef Daklem het volgende:
Ik heb mij gisteren nog eens geschoren met mijn Mühle R89.

Dit keer ook eens voorzichtig tegen de richting in geschoren. Toch flink wat uitslag bij mijn keel. Wellicht dat tegen de richting in scheren niet voor mij is weggelegd. Voor de rest wel een prima resultaat. paar kleine bloedingen maar niets ernstigs.

Ik hoop dat snel mn bestelde proefpakket binnen komt, kan ik eens de Astra mesjes proberen.
Het ATG scheren komt later wel, eerst wat meer controle en techniek krijgen ;)
pi_141727174
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 16:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik heb die aqua velva weleens gezien in belgie, maar niet van williams, kostte toen 4,50
is dat een redelijke prijs?
is een fles van 200ml dus dat lijkt me een prima prijs ;)
  maandag 30 juni 2014 @ 16:40:28 #135
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141727219
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 16:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik heb die aqua velva weleens gezien in belgie, maar niet van williams, kostte toen 4,50
is dat een redelijke prijs?
Volgens mij was die in Spanje een kleine 3 euro. Maar ik heb geen idee wat hij in NL kost.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141739352
Ik ben op zoek naar een goede scheerkwast voor de verjaardag van mn vader. Prijs ongeveer tussen de 20 en 30 euro. Hij wil namelijk geen dure kwast omdat hij m niet veel gebruikt (heb m al een aantal x proberen om te praten maar het lukt niet). Scheert zich nu met wilkenson quattro titanium, vichy scheerschuim en doet ruim een mnd met een cartridge mesje en geen razor burn.. Dus ja ompraten is lastig. Ik wil de kwast zaterdag geven dus een chinese kwast via ebay bestellen is geen optie.. bedankt alvast voor de suggesties
pi_141739675
De Semogue kwasten zijn goede kwaliteit en niet duur :) Top kwaliteit varkenshaar :)

Diverse Omega kwasten die niet duur zijn en erg goed. Ook hier word weer top kwaliteit varkenshaar gebruikt.
  maandag 30 juni 2014 @ 21:47:33 #138
365082 IPA35
Patriarch
pi_141741061
quote:
1s.gif Op maandag 30 juni 2014 16:04 schreef SosuaCafe het volgende:
Bescheiden verzameling lotions en zeep uit Spanje.


[ afbeelding ]
Heb deze dingen besteld met de La Toja balsem i.p.v. de scheercrème :D .

Kan iemand de geur van Floïd en Aqua Velva eens omschrijven?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141743043
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 21:17 schreef zmokkie het volgende:
Ik ben op zoek naar een goede scheerkwast voor de verjaardag van mn vader. Prijs ongeveer tussen de 20 en 30 euro. Hij wil namelijk geen dure kwast omdat hij m niet veel gebruikt (heb m al een aantal x proberen om te praten maar het lukt niet). Scheert zich nu met wilkenson quattro titanium, vichy scheerschuim en doet ruim een mnd met een cartridge mesje en geen razor burn.. Dus ja ompraten is lastig. Ik wil de kwast zaterdag geven dus een chinese kwast via ebay bestellen is geen optie.. bedankt alvast voor de suggesties
http://www.razorstore.nl/(...)wast-zwart-hars.html

http://www.barbieredifiga(...)impsons-special-pure

http://www.razorstore.nl/(...)tatie-ebbenhout.html

http://www.barbieredifiga(...)ue-owners-collection

keuze genoeg!
pi_141769806
Zojuist voor het eerst DE geschoren, met de Chinese Gillette tech. Ging makkelijker dan gedacht. Twee kleine sneetjes, dus dat valt reuze mee. Astra mesjes zijn onderweg, binnenkort maar eens een serieus scheermes kopen :)
  dinsdag 1 juli 2014 @ 17:56:53 #141
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141772460
Ik vond vanmorgen wat op de deurmat.

  dinsdag 1 juli 2014 @ 21:03:48 #142
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141783939
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 16:56 schreef TGun het volgende:
Zojuist voor het eerst DE geschoren, met de Chinese Gillette tech. Ging makkelijker dan gedacht. Twee kleine sneetjes, dus dat valt reuze mee. Astra mesjes zijn onderweg, binnenkort maar eens een serieus scheermes kopen :)
grappig. Elke keer als ik een geboortedatum rond jaren 90-00 zie denk ik, oh dat zijn nog kinderen. Maar dan ga ik tellen... :') feck, ik ben oud. :'(

Overigens is een tech ook een serieus scheermes, alleen de vraag is wat je er aan kwijt wil. Een Opel is ook een auto i.t.t. een Volvo. Alleen de Volvo is "iets" comfortabeler en steviger.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 1 juli 2014 @ 21:27:07 #143
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141785370
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 21:47 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Heb deze dingen besteld met de La Toja balsem i.p.v. de scheercrème :D .

Kan iemand de geur van Floïd en Aqua Velva eens omschrijven?
Floïd, als de binnenzak van Salvador Dali.

Aqua V: fris, met een hint klassieke after shave van je vader.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 1 juli 2014 @ 21:28:14 #144
365082 IPA35
Patriarch
pi_141785444
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 21:27 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

Floïd, als de binnenzak van Salvador Dali.

Toch wel een zware menthol geur juist?

Kan me er echt niks bij voorstellen _O- .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 1 juli 2014 @ 21:28:30 #145
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141785475
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 21:28 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Toch wel een zware menthol geur juist?

Kan me er echt niks bij voorstellen _O- .
Helemaal niet.

Voor menthol kan je beter de splash van Proraso nemen.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 1 juli 2014 @ 21:32:29 #146
365082 IPA35
Patriarch
pi_141785765
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 21:28 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

Helemaal niet.

Voor menthol kan je beter de splash van Proraso nemen.
Oh. Dat dacht ik omdat de vigoroso meer methol heeft dan de suave.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141786393
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 21:03 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

grappig. Elke keer als ik een geboortedatum rond jaren 90-00 zie denk ik, oh dat zijn nog kinderen. Maar dan ga ik tellen... :') feck, ik ben oud. :'(

Overigens is een tech ook een serieus scheermes, alleen de vraag is wat je er aan kwijt wil. Een Opel is ook een auto i.t.t. een Volvo. Alleen de Volvo is "iets" comfortabeler en steviger.
Haha :D

Heb nog geen volle dikke baard dus dat zal ook wat schelen. Maar als dit bevalt ga ik toch voor een duurdere, betaal ik toch liever 30 a 50 euro voor iets waar ik nog jaren plezier van kan hebben!
Dat bedoelde ik meer met ''serieuzer''.. ;)
  dinsdag 1 juli 2014 @ 22:23:54 #148
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141789547
deze ging op ebay voor $330 van de hand :D

  dinsdag 1 juli 2014 @ 22:25:49 #149
258860 Cliffy
Groovy!
pi_141789693
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 22:23 schreef THEFXR het volgende:
deze ging op ebay voor $330 van de hand :D

[ afbeelding ]
werkt niet :P
pi_141789935
Werkt idd alleen als je erop klikt en inlogt :P
  dinsdag 1 juli 2014 @ 22:30:30 #151
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141790071
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 22:28 schreef Ubershave het volgende:
Werkt idd alleen als je erop klikt en inlogt :P
heb hem gefixed
  dinsdag 1 juli 2014 @ 22:33:56 #152
258860 Cliffy
Groovy!
pi_141790348
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 22:23 schreef THEFXR het volgende:
deze ging op ebay voor $330 van de hand :D

[ afbeelding ]
gekkenwerk
pi_141809594


Het is weer woensdag. De week ligt weer in 2en. Tijd voor een shave. Na het weer van gisteren was ik er nog niet helemaal uit wat voor geur dat goed zou passen bij het weer van vandaag....dus ik heb iets gezocht wat een beetje ertussen in zou zitten, niet te fris en niet te zwaar. Dus de gehele line-up van BAUME.BE er eens bij gepakt.

Setup:

R.Schäfer 6/8 Full Hollow (30x strop)
BAUME.BE (Pre-Production) Pre-Shave
BAUME.BE Scheercreme
BAUME.BE ASB
En in het haar vandaag: JS Sloane Heavyweight Brilliantine

Vandaag zoals jullie zien WEER mijn straight van de plank gehaald.
Deze gisterenavond nog even 30x over de strop gehaald, dus zie zou wel mooi scherp zijn voor vandaag.

Had ook wel weer een keer zin om de pre-shave erbij te gebruiken.
Ik geloof dat ik dit wel eens eerder vermeld heb, maar dit is zon beetje de enige pre-shave die je echt de volledige scheerbeurt lang zijn werk voelt doen. Waar andere pre-shaves toch na de eerste pass hun werk wel gedaan hebben, blijft deze toch echt de volle 3 passes (en mogelijk wel meer als je er meer doet) aanwezig.

Ook vandaag mijn sample potje BAUME.BE scheercreme weer voor de dag gehaald. Blijft wel lekker spul. Klopt makkelijk, beschermt lekker en ruikt ook goed :) En het kleurtje, blijft ook leuk om te zien!

Opkloppen en inzepen ging vandaag weer met het grootste gemak. Werd er wel even aan herinnerd dat deze creme best een slokje water mag hebben :)
Had m in eerste instantie veel te droog opgesmeerd. Drupje water erbij en de slick kwam direct goed naar boven.

Hoppa! Scheren maar!

3 passes geschoren, zonder enige irritatie of schade.
Alles spek en spekglad!
Alleen op de laatste pass was m'n creme wat droger omdat ik te lang bezig was met de nek. Niets wat een klein drupje water niet op kon lossen :D

Huidje heerlijk verzorgd achter gelaten bij het scheren!
Bij het navoelen van het gezicht en nek is nog duidelijk de aanwezigheid van de pre-shave te voelen. Even gezicht goed afspoelen en afdoen met een handdoek en alles is er netjes af.

Daarna 4 pompjes BAUME gepakt en lekker de shave mee afgerond.
Damn, wat voelt dat weer goed!

Met de JS Sloane ging alles vandaag ook wel oke. Was iets te nat gestart, dus ik had iets meer product nodig als normaal om het haar in model te krijgen, maar dat is allemaal prima gelukt :D

Kan weer goed voor de dag komen vandaag!

Fijne zonnige Woendag allemaal!
pi_141885501


Het is weer vrijdag! Tijd voor een nieuwe shave!
Dit keer niets nieuws, gewoon de (bijna) zelfde setup als vorige week!

Wel wat nieuws in huis deze week met dank aan Alexander Vd Hoeven van The BiG Shave voor een pot Layrite Super Hold en een pot Showtime en een fles Alcolado Glacial. En de heren van Pomade-online.nl voor een NL Shirtje en een pot JS Sloane Heavyweight Brilliantine. En nog een nieuwe pot BAUME.BE scheercrème binnen gekregen, waar ik vandaag weer mee zal scheren!

Setup:

R.Schäfer 6/8 Full Hollow (30x strop)
Semogue SOC 2 Band Finest
BAUME.BE (Pre-Production) Pre-Shave
BAUME.BE Scheercrème
BAUME.BE ASB
En in het haar vandaag: Layrite Super Hold

Was wel weer een lekkere shave hoor eej :P
Jullie hebben het van vorige week kunnen lezen, ben erg blij met de pre-shave. Ook vandaag, de crème had nog veel meer water kunnen hebben. Hij lust best een flink slokje al zeg ik het zelf. Toch wel een aantal momenten gehad dat het nog iets te droog was, maar dat is mijn eigen fout. Note to self: needs more water!
Op mijn nek op 2 plekjes net het mes met iets verkeerde hoek aangezet, wat tot een klein geschraapt stukje leidde aan beide kanten.

Verder alles wel mooi spek en spekglad.

Ook vandaag weer lekker 4 pompjes van de ASB opgedaan, koelde heerlijk af, verzorgd echt superlekker (huidje voelt zo superzacht aan nu) en van de geschraapte stukjes helemaal geen last meer :)

Dat was het weer voor deze vrijdag, aankomende zondag ga ik de nieuwe producten in gebruik nemen!

Prettig (gruwelijk zonnig) weekend allemaal!
  vrijdag 4 juli 2014 @ 13:10:51 #155
258860 Cliffy
Groovy!
pi_141885591
Mijn Lord L6 ligt nog steeds bij de douane -O-
  vrijdag 4 juli 2014 @ 13:35:59 #156
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_141886600
Wat ben je kwijt geweest aan die baume spullen?
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_141886662
Die pre-shave is omdat ik tester ben daarvan
Die ASB fles heb ik nu iets meer dan anderhalf jaar geleden gekocht voor net geen 30 euro meen ik
De creme cadeau gekregen van mijn vrouw :D Dus die heeft me ook niets gekost :D
pi_141889194
Werkt die Layrite super hold nou beter/fijner dan de gewone?
  vrijdag 4 juli 2014 @ 15:13:31 #159
365082 IPA35
Patriarch
pi_141889987
TOBS Mr. Taylor crème en gel gebruikt. Helemaal prima.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141890432
De gewone nog niet geprobeerd, maar de Super Hold doet het geweldig :D
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 4 juli 2014 @ 16:36:43 #161
74056 crew  ToT
pi_141892780
Godver! :')
Even 3 biertjes in deze hitte gedronken en toen ik ging douchen heb ik me geschoren.
Door die hitte (en weinig eten) kwam het bier erg hard aan.
Je dan nog scheren met een DE razor heeft interessante effecten! _O-
pi_141892885
Oeh, vertel :D
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 4 juli 2014 @ 17:26:50 #163
74056 crew  ToT
pi_141894442
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 16:39 schreef Ubershave het volgende:
Oeh, vertel :D
Ach valt op zich wel mee hoor; butlje bovenop mijn hoofd opengehaald, maar een sneetje in mijn hals bloedde echt flink! het leek echt alsof ik me anderhalf keer de breedte van het mesje had gesneden, maar na afspoelen bleek het maar anderhalve centimeter te zijn! :') Is nog steeds wel vrij gevoelig overigens.
_O- Het bultje op mijn hoofd bloedde overigens langer na! :')
  vrijdag 4 juli 2014 @ 20:05:29 #164
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141900817
Mijn nieuwe scheermessen zijn binnen.

10x Derby
10x Astra
10x Perma Sharp
10x Rapira
10x Shark

De Derby zat ook al bij mn Mühle scheermes. Bevalt op zich prima, mag misschien wel wat scherper.
Ben benieuwd naar mijn ervaring met de andere mesjes :-).

Denk dat ik morgen éen van bovenstaande mesjes ga proberen, weet alleen nog niet welke :-)
World domination is my middle name.
  zaterdag 5 juli 2014 @ 00:56:25 #165
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141916388
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 20:05 schreef Daklem het volgende:
Mijn nieuwe scheermessen zijn binnen.

10x Derby
10x Astra
10x Perma Sharp
10x Rapira
10x Shark

De Derby zat ook al bij mn Mühle scheermes. Bevalt op zich prima, mag misschien wel wat scherper.
Ben benieuwd naar mijn ervaring met de andere mesjes :-).

Denk dat ik morgen éen van bovenstaande mesjes ga proberen, weet alleen nog niet welke :-)
rapira is iig scherp
pi_141921315
Rapira is idd scherp, de rest is een beetje middle of the road, Derby minst scherp samen met de perma sharp
  zaterdag 5 juli 2014 @ 11:00:40 #167
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_141923078
Zojuist met een Astra mesje geschoren. Heb het idee alsof ik een stuk gladder heb geschoren dan met het Derby mesje.

Of dit ook waar is weet ik niet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik het scheren en de techniek na 4x scheren wat beter onder de knie begin te krijgen.

Heb mij wel voor het eerst een paar keer gesneden bij mijn kin.

Al met al bevallen de Astra mesjes voorlopig beter dan Derby.
World domination is my middle name.
  zaterdag 5 juli 2014 @ 12:17:32 #168
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141924762
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 11:00 schreef Daklem het volgende:
Zojuist met een Astra mesje geschoren. Heb het idee alsof ik een stuk gladder heb geschoren dan met het Derby mesje.

Of dit ook waar is weet ik niet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik het scheren en de techniek na 4x scheren wat beter onder de knie begin te krijgen.

Heb mij wel voor het eerst een paar keer gesneden bij mijn kin.

Al met al bevallen de Astra mesjes voorlopig beter dan Derby.
De astra is idd scherper dan de derby
  zaterdag 5 juli 2014 @ 13:41:29 #169
365082 IPA35
Patriarch
pi_141927180
Grappig. Ik dacht dat Perma Sharp juist scherp was.

Verder is Shark wat mij betreft niet veel scherper dan Derby hoor.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141941307
Perma Sharp schaar ik zelf ook onder de scherpere mesjes. Typisch geval van UEKAZ (uw ervaring kan anders zijn).
  zaterdag 5 juli 2014 @ 20:17:06 #171
365082 IPA35
Patriarch
pi_141941389
Wel grappig hoe men in dit topic massaal B&B terminologie hanteert :P .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141942122
UEKAZ is anders hartstikke Nederlands ;)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 5 juli 2014 @ 20:40:01 #173
74056 crew  ToT
pi_141942355
:') Dat sneetje in mijn hals die ik in een aangeschoten bui kreeg, is toch een stukkie erger dan ik dacht! _O- Ik heb echt een goede lamp op de badkamer nodig om alles goed te kunnen zien.
pi_141963803


Jaaa! Het is weer zover, het is zondag!
Iedereen lekker aan het uitbrakken na de winst van gisterenavond.
En ik, als niet-voetbal liefhebber heb t lekker allemaal gemist :D (tot vanmorgen op Facebook dan, maar goed)

Ik zal vandaag wel een klein oranje tintje eraan doen, gewoon omdat het kan.

De shave van vandaag word opgedragen aan 1 van m'n nieuwe buddy's. You know who you are ;)

Setup:
R.Schäfer 6/8 Full Hollow (30x strop)
HardRight reknotted met een TGN 2 Band Finest XH
Mitchell's Woolfat aka The Fat
Alcolado Glacial
En in het haar vandaag: Showtime

Gisterenavond de eerste 20x over de strop gedaan, vanmorgen de andere 10x.
Eindelijk begint de techniek van het stroppen wel een stuk beter te worden....beetje bij beetje.
Mesje was weer lekker scherp vandaag

Vandaag dus weer eens mijn HardRight voor de dag gehaald.
Had wel weer een keer zin in de zachte TGN knot :D
Leuke bijkomstigheid is natuurlijk het oranje handvat hé :P Doen we onze voetballende jongens toch nog een beetje supporten.

Vandaag dus ook The Fat weer eens voor de dag gehaald.
Is ook wel alweer een flinke poos geleden dat ik die gebruikt heb. Ding krijgt al helemaal scheuren in de puck van het uitdrogen :P
Arm ding, zal m maar vaker gaan gebruiken.

Opkloppen ging redelijk makkelijk. Was in eerste instantie begonnen met iets teveel water, dus mixture was een beetje te dun. Wat zeep vanaf de puck bijgepakt en zo weer wat dikker gemaakt. Mooie flinke bak schuim vanaf gekregen.

Scheren ging verder uitstekend. Wel mijn adamsappel aangetikt wat resulteerde in een drupje bloed en een pukkeltje op mijn nek onthoofd, wat ook resulteerde in een drupje bloed.

Na het afspoelen met koud water was er al niets meer van zichtbaar, dus zo erg was t niet ;)

Daarna de shave eens afgerond met de Alcolado Glacial.
Dat is een partij heerlijk spul!
Eerst een flinke sting met het opdoen en daarna gaat de menthol erin zijn werk doen. Flinke frisse tintel over het hele gezicht, echt heerlijk met dit warme weer!

Het haar vandaag: Showtime.
Ga het nog eens een kans geven, dit keer op helemaal droog haar en bijna anderhalf keer zoveel spul erin :P
Kijken of dat wel goed wil blijven zitten zoals ik dat wil.
Het in model brengen ging prima, nu maar even afwachten wat het verder doet.....

Dat was het weer voor vandaag! :D

Geniet allemaal maar van jullie zondag (met of zonder kater) ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2014 12:19:30 ]
  zondag 6 juli 2014 @ 12:23:59 #175
365082 IPA35
Patriarch
pi_141963907
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:19 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]
en een pukkeltje op mijn nek onthoofd, wat ook resulteerde in een drupje bloed.
Dan ben je er in ieder geval vanaf.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_141964399
:D ja, dat absoluut :D
pi_141989281
Ben een weekje met een shavette aan het scheren. Scheren met een shavette is fijner scheren dan met een krabber als je de techniek goed beheerst. Met een shavette kan ik beter zien waar ik scheer vooral handig rond mijn bakkebaard.
pi_141991332
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 23:24 schreef hafez1234 het volgende:
Ben een weekje met een shavette aan het scheren. Scheren met een shavette is fijner scheren dan met een krabber als je de techniek goed beheerst. Met een shavette kan ik beter zien waar ik scheer vooral handig rond mijn bakkebaard.
Welke heb je? Wat is de beste shavette met de meeste BANGFORBUCK? Iemand dat al uitgezocht?
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
  maandag 7 juli 2014 @ 00:43:27 #179
148823 znarch
ondertitel
pi_141991979
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 23:24 schreef hafez1234 het volgende:
Ben een weekje met een shavette aan het scheren. Scheren met een shavette is fijner scheren dan met een krabber als je de techniek goed beheerst. Met een shavette kan ik beter zien waar ik scheer vooral handig rond mijn bakkebaard.
Na een week. Sure :W
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_141992334
quote:
10s.gif Op maandag 7 juli 2014 00:22 schreef alxzhu het volgende:

[..]

Welke heb je? Wat is de beste shavette met de meeste BANGFORBUCK? Iemand dat al uitgezocht?
Ik heb deze:

http://www.ebay.com/itm/M(...)&hash=item2a3d0a0c03

Is echt een kwaliteit product. Mooi afgewerkt. Zal morgen foto's plaatsen.
quote:
1s.gif Op maandag 7 juli 2014 00:43 schreef znarch het volgende:

[..]

Na een week. Sure :W
Geen reden om jaloers te zijn. :D
  maandag 7 juli 2014 @ 01:15:39 #181
148823 znarch
ondertitel
pi_141992839
Na pak hem beet 4 tot 6x scheren Is je techniek niet goed. Wat je zelf ook moge denken.


Oh wacht. Je bent hafez. Tuurlijk vent. Na 1x was je al bbs. Jij bent een pro.

Ik wou dat ik zo goedkoop, goed en efficiënt kon scheren als jij. Dat lukt me na een jaar nog niet.

Ben oprecht jaloers Ja. :)
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  maandag 7 juli 2014 @ 01:24:25 #182
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141993062
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 00:57 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Ik heb deze:

http://www.ebay.com/itm/M(...)&hash=item2a3d0a0c03

Is echt een kwaliteit product. Mooi afgewerkt. Zal morgen foto's plaatsen.

[..]

Geen reden om jaloers te zijn. :D
hoe breek je dat mesje dan in tweeen?
pi_141993162
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 01:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoe breek je dat mesje dan in tweeen?
Gewoon in papieren omhulsel breken. Kreeg 10 Dorco mesjes erbij, maar die zijn niet zo scherp vergeleken met Astra mesjes.
pi_142006395




Zo, eens lekker de boel weer omgegooid.
Oude glazen hi-fi meubel wat er stond eruit gezet, iemand anders blij mee gemaakt.
M'n vrouw d'r oude bureau en kast bij mij op de kamer gezet en gevuld.
Stukken fijner ingedeeld, klein beetje meer ruimte voor aftershave balms en splashes en pre-shaves enzo...
Maar voor de zepen momenteel een stuk minder ruimte....:P Voorlopig iig....
  maandag 7 juli 2014 @ 15:45:02 #185
258860 Cliffy
Groovy!
pi_142007465
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 15:16 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Zo, eens lekker de boel weer omgegooid.
Oude glazen hi-fi meubel wat er stond eruit gezet, iemand anders blij mee gemaakt.
M'n vrouw d'r oude bureau en kast bij mij op de kamer gezet en gevuld.
Stukken fijner ingedeeld, klein beetje meer ruimte voor aftershave balms en splashes en pre-shaves enzo...
Maar voor de zepen momenteel een stuk minder ruimte....:P Voorlopig iig....
Tering.
pi_142013197
En dan zijn er al een hele hoop zepen en pre-shaves verkocht afgelopen maand :P Ik had nog veeel meer :D
  maandag 7 juli 2014 @ 18:38:51 #187
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142013664
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 01:28 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Gewoon in papieren omhulsel breken. Kreeg 10 Dorco mesjes erbij, maar die zijn niet zo scherp vergeleken met Astra mesjes.
Dorco's komen uit Thailand, die gasten hebben dons erop.
  maandag 7 juli 2014 @ 18:40:03 #188
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142013706
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 15:16 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Zo, eens lekker de boel weer omgegooid.
Oude glazen hi-fi meubel wat er stond eruit gezet, iemand anders blij mee gemaakt.
M'n vrouw d'r oude bureau en kast bij mij op de kamer gezet en gevuld.
Stukken fijner ingedeeld, klein beetje meer ruimte voor aftershave balms en splashes en pre-shaves enzo...
Maar voor de zepen momenteel een stuk minder ruimte....:P Voorlopig iig....
LOL, hoop dat jij nooit met het vliegtuig hoeft, want dan nemen ze het in beslag
pi_142015147
:D Gewoon niet met vliegtuig gaan dan :P
  maandag 7 juli 2014 @ 21:47:37 #190
164283 Luco
Buongiorno!
pi_142024265
Laatst in Groningen een straight gevonden voor 8¤, al heb ik geen flauw idee wat ik gekocht heb. Het logo zegt me niks. De tekst op het heft doet me vermoeden dat het een van de zeven messen uit een weekset is. Iemand enig idee wie dit mes gemaakt heeft?

http://www.imgur.com/a/jv1AB
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 7 juli 2014 @ 21:52:59 #191
74056 crew  ToT
pi_142024707
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 15:16 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Zo, eens lekker de boel weer omgegooid.
Oude glazen hi-fi meubel wat er stond eruit gezet, iemand anders blij mee gemaakt.
M'n vrouw d'r oude bureau en kast bij mij op de kamer gezet en gevuld.
Stukken fijner ingedeeld, klein beetje meer ruimte voor aftershave balms en splashes en pre-shaves enzo...
Maar voor de zepen momenteel een stuk minder ruimte....:P Voorlopig iig....
:o Dude, WTF?
Je doet je naam wel eer aan he! :D
pi_142024861
Je moet t toch een beetje netjes bijhouden? :+
  maandag 7 juli 2014 @ 22:48:27 #193
430565 Florentius
Too old for this shit :)
pi_142028169
Ubershave, dat is nog eens van een moetje een hobby maken zeg!!!
Maar goed voor je portemonnee dat je scheren een hobby is geworden en niet dure pakken of auto's :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Florentius op 08-07-2014 02:28:44 ]
  maandag 7 juli 2014 @ 23:06:59 #194
365082 IPA35
Patriarch
pi_142029062
Zojuist zo goed als BBS met dank aan TOBS.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142035438
Iemand ervaring met de dassen haren kwast van de DM Drogerie? Zag er gisteren een daskwast staan voor 8.95. Zelf vorige week een Omega binnen gekregen dus heb de kwast uiteindleijk niet gehaald, maar vroeg het me af.
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_142045290
Mijn setup nu:



Gebruik Palmolive voor de afwisseling in plaats van Balea. Cien aftershave van de Lidl is een aanrader. Werkt goed, maar ik gebruik een vochtinbrengende crème erbij. De Cien aftershave hydrateert mijn huid niet. De shavette heb ik uit China. Werkt zoals het behoort, ziet er goed uit en is goedkoop.

Heb mijn straight razor binnen:



Moet nog de materialen kopen om hem scherp te maken/houden.

[ Bericht 0% gewijzigd door hafez1234 op 08-07-2014 14:16:49 ]
pi_142045366
Wat is dat voor ding dan? Die straight? Maat, merk en waar vandaan?
pi_142045399
Als het een Gold Dollar is, daar ga je nog wel wat werk aan hebben wil je die goed scheerklaar krijgen
pi_142045807
Ik moet een steen kopen eerst om hem scherp te maken. Maar het is een kwaliteit razor. Dat ik weet ik zeker. Ik heb een oog voor kwaliteit.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 14:34:22 #200
258860 Cliffy
Groovy!
pi_142046770
Je gaat toch niet betalen voor een steen? Nog nooit in het bos geweest?
pi_142046864
:+ Cliffy, we hebben ook buiten trottoirs hoor :D
pi_142047401
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 14:34 schreef Cliffy het volgende:
Je gaat toch niet betalen voor een steen? Nog nooit in het bos geweest?
Ja, ik ga in het bos zoeken. In Limburg bij de mergelgrotten ofzo. Ze vragen op het internet 40 euro voor een slijpsteen. 40 euro voor een steen :') :')
  dinsdag 8 juli 2014 @ 14:52:55 #203
148823 znarch
ondertitel
pi_142047535
Weet je uberhaubt wat voor straight het is? _O-
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142047640
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 14:52 schreef znarch het volgende:
Weet je uberhaubt wat voor straight het is? _O-
Blade is 11 cm lang. Is gemaakt van Valyrisch staal dus super scherp.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:04:02 #205
148823 znarch
ondertitel
pi_142047958
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 14:55 schreef hafez1234 het volgende:
Valyrisch staal
Ja bijna! Merk? Fabrikant? Of heb je zomaar wat gekocht? _O- _O-
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142047970
:')
pi_142048165
Let me guess. De goedkoopste 2 euro "straight" die je op DX ofzo kon krijgen maar gekocht. Niet wetende wat voor materiaal dat je gaat krijgen, dus ook niet weet of je hier ooit een fatsoenlijke snede op geslepen gaat krijgen.
pi_142048377
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:09 schreef Ubershave het volgende:
Let me guess. De goedkoopste 2 euro "straight" die je op DX ofzo kon krijgen maar gekocht. Niet wetende wat voor materiaal dat je gaat krijgen, dus ook niet weet of je hier ooit een fatsoenlijke snede op geslepen gaat krijgen.
Nee. Gewonnen op een ebay veiling. En maak je geen zorgen. Ik ga er een fatsoenlijk snede op krijgen.
pi_142048418
Als het me niet lukt ga ik naar het Japanse restaurant bij mij in de buurt. Die weten wel hoe je iets scherp krijgt.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:19:39 #210
148823 znarch
ondertitel
pi_142048529
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:16 schreef hafez1234 het volgende:
Als het me niet lukt ga ik naar het Japanse restaurant bij mij in de buurt. Die weten wel hoe je iets scherp krijgt.
_O- _O- _O- _O- _O- _O- :W :W :W :W
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:20:42 #211
258860 Cliffy
Groovy!
pi_142048563
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:16 schreef hafez1234 het volgende:
Als het me niet lukt ga ik naar het Japanse restaurant bij mij in de buurt. Die weten wel hoe je iets scherp krijgt.
beetje wasabi erop
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:21:49 #212
148823 znarch
ondertitel
pi_142048599
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:20 schreef Cliffy het volgende:

[..]

beetje wasabi erop
En sambal!

Begin medelijden te krijgen en te hopen dat hij dat ding niet echt heeft gekocht. :'(
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142048891
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:21 schreef znarch het volgende:

[..]

En sambal!

Begin medelijden te krijgen en te hopen dat hij dat ding niet echt heeft gekocht. :'(
Hij is al geslepen. Scheer met gemak haren weg op me hand nu ik het probeer. Moet alleen de materialen kopen voor onderhoud.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:30:35 #214
148823 znarch
ondertitel
pi_142048927
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:29 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Hij is al geslepen. Scheer met gemak haren weg op me hand nu ik het probeer. Moet alleen de materialen kopen voor onderhoud.
Maar je weet nog steeds niet wat je gekocht hebt :D
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142048988
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:30 schreef znarch het volgende:

[..]

Maar je weet nog steeds niet wat je gekocht hebt :D
Jawel een straight razor. Maakt mij niet uit welk merk het is. Hij ziet er mooi uit en is scherp. Ik ben tevreden. Top aankoop. ^O^ ^O^ ^O^ ^O^
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:33:04 #216
148823 znarch
ondertitel
pi_142049018
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:32 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Jawel een straight razor. Maakt mij niet uit welk merk het is. Hij ziet er mooi uit en is scherp. Ik ben tevreden. Top aankoop. ^O^ ^O^ ^O^ ^O^
Merk? Staalsoort?

Tuurlijk maakt dat uit, je hebt nu geen idee in hoeverre dat ding uberhaubt geschikt is om mee te scheren.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:38:22 #217
148823 znarch
ondertitel
pi_142049206
Oh wacht hij was van valyrisch staal _O- _O- _O-
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142049276
Nu lijkt het alsof je jaloers bent op mijn aankoop.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:43:38 #219
148823 znarch
ondertitel
pi_142049395
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:40 schreef hafez1234 het volgende:
Nu lijkt het alsof je jaloers bent op mijn aankoop.
Als varlyrisch staal zou bestaan misschien wel. Nee, ben er niet echt jaloers op.

Vraag me af wat je hier nog doet met je domme getrol.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142049545
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:43 schreef znarch het volgende:

[..]

Als varlyrisch staal zou bestaan misschien wel. Nee, ben er niet echt jaloers op.

Vraag me af wat je hier nog doet met je domme getrol.
Vraag me af wat jij hier nog doet met denigrerende posts.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:50:00 #221
148823 znarch
ondertitel
pi_142049580
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:48 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Vraag me af wat jij hier nog doet met denigrerende posts.
Ik beweer geen spullen te kopen die niet bestaan ;(
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:51:32 #222
421524 SadPanda
#FreePalestine #FreeBahrain
pi_142049637
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:43 schreef znarch het volgende:

[..]

Als varlyrisch staal zou bestaan misschien wel. Nee, ben er niet echt jaloers op.

Vraag me af wat je hier nog doet met je domme getrol.
Bestaat gewoon hoor:
http://nl.westeropedia.wikia.com/wiki/Valyrisch_Staal
Anti-Turkije
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:52:59 #223
148823 znarch
ondertitel
pi_142049683
quote:
Nog een troll. Welkom :W :W
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:53:55 #224
421524 SadPanda
#FreePalestine #FreeBahrain
pi_142049712
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:52 schreef znarch het volgende:

[..]

Nog een troll. Welkom :W :W
Beetje triest dat je feiten ontkent.
Anti-Turkije
  dinsdag 8 juli 2014 @ 15:55:46 #225
148823 znarch
ondertitel
pi_142049769
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:53 schreef SadPanda het volgende:

[..]

Beetje triest dat je feiten ontkent.
Leer wat een feit is knul.

quote:
Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, ofwel zintuiglijk kan worden waargenomen of instrumenteel gemeten.
Misschien is het tijd voor je medicatie ofzo.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:03:32 #226
421524 SadPanda
#FreePalestine #FreeBahrain
pi_142050040
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:55 schreef znarch het volgende:

[..]

Leer wat een feit is knul.

[..]

Misschien is het tijd voor je medicatie ofzo.
Op Wikipedia staan alleen feiten.
Anti-Turkije
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:04:46 #227
148823 znarch
ondertitel
pi_142050085
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 16:03 schreef SadPanda het volgende:

[..]

Op Wikipedia staan alleen feiten.
Geef maar een wikipedia link dan waar staat hoe je aan Valyrisch staal komt :W
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:04:55 #228
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_142050093
quote:
Zit ik hier te lachen op werk, iedereen me raar aankijken _O-

Niet meer dit topic openen op werk :')
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:06:25 #229
421524 SadPanda
#FreePalestine #FreeBahrain
pi_142050137
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 16:04 schreef znarch het volgende:

[..]

Geef maar een wikipedia link dan waar staat hoe je aan Valyrisch staal komt :W
Ben je blind? Ik heb hem net ook al gepost. Voor de blinden nogmaals:
http://nl.westeropedia.wikia.com/wiki/Valyrisch_Staal
Anti-Turkije
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:09:53 #230
148823 znarch
ondertitel
pi_142050243
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 16:06 schreef SadPanda het volgende:

[..]

Ben je blind? Ik heb hem net ook al gepost. Voor de blinden nogmaals:
http://nl.westeropedia.wikia.com/wiki/Valyrisch_Staal
http://nl.westeropedia.wikia.com/wiki/Valyrisch_Staal

Westeropedia

Westeros

Game of Thrones.

Feit.

Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, ofwel zintuiglijk kan worden waargenomen of instrumenteel gemeten.

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie die sinds 17 april 2011 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO.

Fantasie - Feit - Valyrisch staal ;( ;( ;(

Je bent nog een flauwe troll ook. Een echte troll had even een wikipedia aangemaakt over valyrisch staal.

Potentie: 6/10
Uitvoering: 1/10
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:17:11 #231
421524 SadPanda
#FreePalestine #FreeBahrain
pi_142050514
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 16:09 schreef znarch het volgende:

[..]

http://nl.westeropedia.wikia.com/wiki/Valyrisch_Staal

Westeropedia

Westeros

Game of Thrones.

Feit.

Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, ofwel zintuiglijk kan worden waargenomen of instrumenteel gemeten.

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie die sinds 17 april 2011 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO.

Fantasie - Feit - Valyrisch staal ;( ;( ;(

Je bent nog een flauwe troll ook. Een echte troll had even een wikipedia aangemaakt over valyrisch staal.

Potentie: 6/10
Uitvoering: 1/10
Die is er al:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Valyrisch_staal
Anti-Turkije
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:18:29 #232
148823 znarch
ondertitel
pi_142050581
quote:
(huidig | vorige) 8 jul 2014 16:16‎ KoosVogels (Overleg | bijdragen)‎ . . (384 bytes) (+384)‎ :W :W
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:19:59 #233
421524 SadPanda
#FreePalestine #FreeBahrain
pi_142050649
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 16:18 schreef znarch het volgende:

[..]

(huidig | vorige) 8 jul 2014 16:16‎ KoosVogels (Overleg | bijdragen)‎ . . (384 bytes) (+384)‎ :W :W
Vreemd, bij mij staat wat anders.
Je doet wel heel kinderachtig.
Anti-Turkije
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:27:24 #234
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142050936
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:20 schreef Cliffy het volgende:

[..]

beetje wasabi erop
:D
  dinsdag 8 juli 2014 @ 16:30:24 #235
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142051058
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:29 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Hij is al geslepen. Scheer met gemak haren weg op me hand nu ik het probeer. Moet alleen de materialen kopen voor onderhoud.
nee joh, een oude leren riem is genoeg, gewoon even stroppen voor het scheren.
pi_142052761
Ja, als ie voldoende scheerklaar is wel en fatsoenlijk geslepen....anders kan je stroppen wat je wilt, maar dan kom je niet ver :D
  dinsdag 8 juli 2014 @ 17:20:08 #237
148823 znarch
ondertitel
pi_142053051
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 17:13 schreef Ubershave het volgende:
Ja, als ie voldoende scheerklaar is wel en fatsoenlijk geslepen....anders kan je stroppen wat je wilt, maar dan kom je niet ver :D
Dude. Het is valerisch staal. Dat is altijd vlijmscherp. :)
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  dinsdag 8 juli 2014 @ 17:37:27 #238
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142053736
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:15 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Nee. Gewonnen op een ebay veiling. En maak je geen zorgen. Ik ga er een fatsoenlijk snede op krijgen.
hoeveel graden snede wil je?
pi_142054303
Als die al scheerklaar is, heb ik dan nog een steen nodig? Of alleen een strop.
pi_142054494
ding zal altijd om de paar maanden geslepen moeten worden, afhankelijk van hoe vaak je ermee scheert

Steen en strop zijn allebei MUST. Slijpen kan je altijd nog door een ander laten doen, als je dat risico niet wilt lopen, op je mes vernaggelen, wat vrij makkelijk gaat.
pi_142055500


Zo, zojuist de postbode nog aan de deur gehad met een pakketje! :D

Had een paar dagen terug een How To Grow A Moustache Pumpk'n 3.14 overgenomen.
Hele berg leuke extra goodies erbij gehad! :D Erg leuk!

De geur van de zeep doet me ontzettend denken aan gevuld speculaas! :D Erg lekker!
Morgen mooi mee aan de slag!
  dinsdag 8 juli 2014 @ 20:01:55 #242
164283 Luco
Buongiorno!
pi_142059279
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 21:47 schreef Luco het volgende:
Laatst in Groningen een straight gevonden voor 8¤, al heb ik geen flauw idee wat ik gekocht heb. Het logo zegt me niks. De tekst op het heft doet me vermoeden dat het een van de zeven messen uit een weekset is. Iemand enig idee wie dit mes gemaakt heeft?

http://www.imgur.com/a/jv1AB
Niemand die dus enig idee heeft wat voor mes ik heb gekocht ;(?
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
  dinsdag 8 juli 2014 @ 20:55:05 #243
365082 IPA35
Patriarch
pi_142061941
Valeriaans staal? Niet hardcore genoeg :{w .


:D
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 8 juli 2014 @ 21:57:03 #244
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142065635
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:31 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]

Zo, zojuist de postbode nog aan de deur gehad met een pakketje! :D

Had een paar dagen terug een How To Grow A Moustache Pumpk'n 3.14 overgenomen.
Hele berg leuke extra goodies erbij gehad! :D Erg leuk!

De geur van de zeep doet me ontzettend denken aan gevuld speculaas! :D Erg lekker!
Morgen mooi mee aan de slag!
Die postbode van jou, herkent het adres meteen :D
pi_142065819
:P vakantiekrachten nu he :P
De vaste bezorger was het niet vandaag :P
  dinsdag 8 juli 2014 @ 22:02:06 #246
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142065954
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 20:01 schreef Luco het volgende:

[..]

Niemand die dus enig idee heeft wat voor mes ik heb gekocht ;(?
iig een duits mes uit solingen, dus kwaliteit en goed op te knappen
  dinsdag 8 juli 2014 @ 22:05:10 #247
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142066151
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 17:52 schreef hafez1234 het volgende:
Als die al scheerklaar is, heb ik dan nog een steen nodig? Of alleen een strop.
een snede zetten/slijpen kost 10 euro, een wetstone 30-40 en een leren strop 20-30, dus je bent nog minimaal 60 euro kwijt zonder slijppasta
pi_142069004
En dat is, als je er een fatsoenlijke snede op kan laten zetten. Als het materiaal het toelaat :D
  dinsdag 8 juli 2014 @ 22:45:36 #249
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142070672
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 22:30 schreef Ubershave het volgende:
En dat is, als je er een fatsoenlijke snede op kan laten zetten. Als het materiaal het toelaat :D
Die messen uit china zijn meestal gerecycled blik, maar die asians hebben er toch dons op maar arabieren niet.
pi_142071626
Wat een onzin. Het beeld dat China alleen rotzooi produceert is echt achterhaald. China maakt nu ook kwalitatief goede producten.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 23:13:42 #251
148823 znarch
ondertitel
pi_142073168
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 22:55 schreef hafez1234 het volgende:
Wat een onzin. Het beeld dat China alleen rotzooi produceert is echt achterhaald. China maakt nu ook kwalitatief goede producten.
Kan best. Maar niet op het gebied van straight razors.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142073315
Enige redelijk goed geproduceerde chinese straight razors, zijn gek genoeg de Gold Dollars. Die kunnen, na modificatie en in de handen van een goede slijper een redelijk goede snede geslepen krijgen en kunnen prima shavers worden. Maar again, not out of the box
pi_142073342
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 23:13 schreef znarch het volgende:

[..]

Kan best. Maar niet op het gebied van straight razors.
Jij hebt vast veel ervaring met straight razors uit China.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 23:21:20 #254
148823 znarch
ondertitel
pi_142073750
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 23:16 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Jij hebt vast veel ervaring met straight razors uit China.
100000 den voor mij. Waarom denk je dat werkelijk iedereen beweert dat die shit rommel is en niet scheerklaar?

De gold dollar is een uitzondering maar als daar door een ervaren iemand uurtjes in gestoken worden.

Goede straights komen nu eenmaal uit Europa. En ja dat is deels handwerk. En ja dat kost wat.

Als je geen fuck uit wil geven koop je een 2de hands of een sight unseen.

Goedkoper ga je geen goede scheepklare straight vinden. En al helemaal niet uit China.

Maar jij weet het beter hoor vent. Jij hebt een scheepklare straight uit China of wat dan ook en dat is een topproduct. :W

Dat het straks niet zo blijkt te zijn zul je hier toch niet toegeven.


Veel plezier met je kwaliteits aankoop. :W
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142074170
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 23:21 schreef znarch het volgende:

[..]

100000 den voor mij. Waarom denk je dat werkelijk iedereen beweert dat die shit rommel is en niet scheerklaar?

De gold dollar is een uitzondering maar als daar door een ervaren iemand uurtjes in gestoken worden.

Goede straights komen nu eenmaal uit Europa. En ja dat is deels handwerk. En ja dat kost wat.

Als je geen fuck uit wil geven koop je een 2de hands of een sight unseen.

Goedkoper ga je geen goede scheepklare straight vinden. En al helemaal niet uit China.

Maar jij weet het beter hoor vent. Jij hebt een scheepklare straight uit China of wat dan ook en dat is een topproduct. :W

Dat het straks niet zo blijkt te zijn zul je hier toch niet toegeven.

Veel plezier met je kwaliteits aankoop. :W
Bedankt ^O^ Ik ga vrijdag naar Valkenburg naar de mergelgrotten om een steen te scoren. Daarna nog een strop en dan kan ik scheren. Ben benieuwd.
pi_142076301
vergeet ook niet een puimsteen te kopen
daarmee kan je kleine nicks and cuts op je strops straks een beetje weg te kunnen sturen. zal je 5 euro kosten ofzo
pi_142076713
Kan niet wachten om te horen welke geweldige slijpstenen er gedolven worden in de mergelgrotten.
Steen genoeg in ieder geval :p
  woensdag 9 juli 2014 @ 00:09:10 #258
148823 znarch
ondertitel
pi_142077706
Even serieus. Komen er fatsoenlijke stenen daar vandaan dan?

Ken qua natuursteen alleen de coticule.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  woensdag 9 juli 2014 @ 00:50:35 #259
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142079397
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 23:25 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Bedankt ^O^ Ik ga vrijdag naar Valkenburg naar de mergelgrotten om een steen te scoren. Daarna nog een strop en dan kan ik scheren. Ben benieuwd.
gezien je eerdere posts, lijkt mij een straight erg duur voor jou, dat gaat je grof geld kosten, misschien kan je je andere goedkope meuk 2dehands verkopen?
  woensdag 9 juli 2014 @ 00:51:36 #260
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142079429
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 23:52 schreef MarcelR het volgende:
Kan niet wachten om te horen welke geweldige slijpstenen er gedolven worden in de mergelgrotten.
Steen genoeg in ieder geval :p
mergel wordt gebruikt in cement en niks anders
pi_142079560
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 00:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gezien je eerdere posts, lijkt mij een straight erg duur voor jou, dat gaat je grof geld kosten, misschien kan je je andere goedkope meuk 2dehands verkopen?
Kost veel geld? Krijg alles bij elkaar voor 5-10 euro.
  woensdag 9 juli 2014 @ 01:19:17 #262
148823 znarch
ondertitel
pi_142080182
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 00:55 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Kost veel geld? Krijg alles bij elkaar voor 5-10 euro.
Voor 10 euro een complete set met een mes gemaakt van niet bestaand game of thrones staal. Ik ben jaloers :'(

_O- :W

[ Bericht 7% gewijzigd door znarch op 09-07-2014 01:24:55 ]
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  woensdag 9 juli 2014 @ 01:42:20 #263
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142080621
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 00:55 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Kost veel geld? Krijg alles bij elkaar voor 5-10 euro.
gast, alleen het slijpen krijg je daar voor, maar je moet nog een wetstone hebben, strop en slijppasta of je laat om de 2 maanden slijpen dan bespaar je de wetstone uit, alleen 6x5=30 euro.
dus je hebt de onderhoudskosten totaal niet gezien die bij een straigt horen.
pi_142082327
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 00:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

mergel wordt gebruikt in cement en niks anders
Dit. Het is poreus en zacht sedimentgesteente. Daar kun je hooguit een straight van piepschuim mee in model krijgen, voor op je carnavalswagen :p

Dat je armharen kan scheren betekent niet dat het mes scheerkwast is. Dat kan mijn scherpe Opinel zakmes ook, maar gezichtsharen scheren is toch echt andere koek.
Tenzij je een Coticule slijpsteen koopt en veel geduld hebt, zul je aan 1 slijpsteen overigens niet genoeg hebben.
Maar fijn om te merken dat je je goed ingelezen hebt en weet hoe de vork in de steel zit.

[ Bericht 24% gewijzigd door MarcelR op 09-07-2014 07:53:26 ]
pi_142083956
:D Vooronderzoek doen, dat heeft ie goed gedaan nietwaar? :D
pi_142085824
Ik heb genoeg onderzoek gedaan. Jullie denken dat ik alles vertel wat ik weet, maar dat is niet zo. Omdat het jullie zoveel boeit zal ik vertellen hoe ik mijn razor scheerklaar ga krijgen. Ik ken iemand met meerdere slijpstenen en veel ervaring. Hij gaat mijn mes scherp maken en onderhouden. Ik hoef alleen een strop te kopen. Dus gaat me maar 5-10 euro kosten.
pi_142085898
Oeh, je houdt zaken achter!
Hij was toch al scheerklaar? Je gaat het dus niet zelf doen, lijkt me een wijze beslissing.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 9 juli 2014 @ 11:47:10 #268
74056 crew  ToT
pi_142086408
Treet mesje uitgeprobeerd, bevalt goed! ^O^
  woensdag 9 juli 2014 @ 12:14:22 #269
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142087380
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 11:25 schreef hafez1234 het volgende:
Ik heb genoeg onderzoek gedaan. Jullie denken dat ik alles vertel wat ik weet, maar dat is niet zo. Omdat het jullie zoveel boeit zal ik vertellen hoe ik mijn razor scheerklaar ga krijgen. Ik ken iemand met meerdere slijpstenen en veel ervaring. Hij gaat mijn mes scherp maken en onderhouden. Ik hoef alleen een strop te kopen. Dus gaat me maar 5-10 euro kosten.
Dus hij slijpt jou mes gratis en jij gaat voor hem op je knieën zitten, zo'n soort regeling?
  woensdag 9 juli 2014 @ 12:14:53 #270
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142087399
quote:
2s.gif Op woensdag 9 juli 2014 11:47 schreef ToT het volgende:
Treet mesje uitgeprobeerd, bevalt goed! ^O^
is dat grieks of uit Israël?
pi_142087774
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 12:14 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dus hij slijpt jou mes gratis en jij gaat voor hem op je knieën zitten, zo'n soort regeling?
Nee. Heb jij ervaring in zo'n soort regeling? Blijkbaar wel anders zou je er niet opkomen.
  woensdag 9 juli 2014 @ 12:52:57 #272
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142088773
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 12:26 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Nee. Heb jij ervaring in zo'n soort regeling? Blijkbaar wel anders zou je er niet opkomen.
ik heb idd veel messen geslepen, maar die van jou ga ik niet slijpen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 9 juli 2014 @ 13:25:35 #273
74056 crew  ToT
pi_142089794
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 12:14 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is dat grieks of uit Israël?
Geen idee, ik heb hier van iemand een reeks verschillende mesjes toegestuurd gekregen om uit te proberen. :)
pi_142090830
Treet? Ik geloof Pakistan of India.
  woensdag 9 juli 2014 @ 15:36:40 #275
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142095338
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 15:20 schreef Cliffy het volgende:
Cliffy, heb je je Lord al binnen?
pi_142095903
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 15:36 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Cliffy, heb je je Lord al binnen?
Nein -O-
  woensdag 9 juli 2014 @ 15:46:30 #277
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142095953
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 15:45 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Nein -O-
tering, ik heb hem al een week, wat een lutsers daar in NY
pi_142096938
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 15:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

tering, ik heb hem al een week, wat een lutsers daar in NY
Tja dit zei ik toch net nadat we hem besteld hadden? USPS is gewoon een gok.. probleem is blijkbaar dus dat sorteercentrum in NY, wacht nog op een reactie van die verkoper, over een dikke week is die delivery window voorbij en mag hij een nieuwe opsturen.. Dan heb ik er over een maand misschien twee.. lol
  woensdag 9 juli 2014 @ 16:04:36 #279
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142097001
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 16:03 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Tja dit zei ik toch net nadat we hem besteld hadden? USPS is gewoon een gok.. probleem is blijkbaar dus dat sorteercentrum in NY, wacht nog op een reactie van die verkoper, over een dikke week is die delivery window voorbij en mag hij een nieuwe opsturen.. Dan heb ik er over een maand misschien twee.. lol
ooh, ik dacht dat hij 2 weken leveringstijd aan hield
pi_142098466
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 16:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ooh, ik dacht dat hij 2 weken leveringstijd aan hield
nop, 1-18 juli..
  woensdag 9 juli 2014 @ 16:37:06 #281
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142098689
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 16:31 schreef Cliffy het volgende:

[..]

nop, 1-18 juli..
Geschatte levertijd binnen 7 tot 19 werkdagen, als je dat bij je koopdatum optelt, kom je er nu aardig in de buurt.
pi_142099514


Wazige Woensdag, zullen we zo de dag maar noemen?
Raar weer, vies en nat. Terwijl we eigenlijk met deze tijd van het jaar zon horen te hebben.

Maar goed, het is op deze Wazige Woensdag ook gewoon tijd voor een shave.

Vandaag met dank aan Scott Hamilton van The Big Shave voor de zeep die ik van hem over genomen had.

Setup:
R.Schäfer 6/8 Full Hollow (30x strop)
Semogue SOC 2 Band Finest
How To Grow A Moustache Pumpk'n 3.14
Ogallala Bay Rum Aftershave
In het haar vandaag: Layrite Super Hold.

Vandaag is, zoals jullie allemaal buiten wel kunnen zien, het echt een zooitje wat weer betreft.
Lijkt verdorie wel herfst!

Dus dan ook maar een herfstachtige setup.
Daar valt deze HTGAM Pumpk'n 3.14 heel goed onder.
Het is een seizoenszeep, word dus ook alleen gemaakt in de herfst, in kleine oplages.
De zeep ruikt echt heerlijk, als je het blik open doet ruik je meteen de geur van gevuld speculaas! :D Lekker zoetig en kruidig, je krijgt er echt gewoon trek van!

Deze zepen van HTGAM werken het beste als het water wat je gebruikt om op te schuimen dat tussen de 35 °C en 62 °C is. Laten wij nou over een thermostaatkraan beschikken, dus water van zo'n 50° gepakt en daar mijn kwast in laten weken terwijl ik stond te douchen, om het beste resultaat uit de zeep te krijgen.

De puck zeep is qua doorsnee echt heel groot, maakt het laden van de brush lekker makkelijk!
Zoals je kan zien, is de Semogue niet bepaald een klein kwastje, dus dat kwam dan wel weer mooi uit.

Met een redelijk vochtige kwast maar eens begonnen aan het laden van de kwast, wat bijzonder gemakkelijk ging. Binnen no time had ik de kwast vol met zeep zitten!

Opkloppen van de zeep ging erg gemakkelijk in mijn kommetje.
Enorme lading superdik en slick schuim in de kom met nog steeds die lekker sterke geur van gevuld speculaas erbij! Mjom, mjom!

Scheren met de zeep ging uitstekend!
Geur blijft goed aanwezig, De zeep bied uitstekende slick en goede bescherming voor de huid, Huid blijft ook na het scheren erg fijn aanvoelen.

Omdat het nogal vroeg op de ochtend was, heb ik echt maar weer half op staan letten met scheren :') Niet heel erg slim als je met een open scheermes bezig bent, maar goed... 2 plekjes op mijn nek te pakken gehad. Was na het afspoelen met koud water al niet meer te zien.

De shave heerlijk afgerond met de Ogallala Bay Rum Aftershave. Paste er eigenlijk door zijn kruidige geur perfect bij. Lichte sting bij het opdoen en daarna een lekkere warme gloed over het gezicht met die heerlijke kruidige Bay Rum geur erbij.

Daarna maar eens bezig geweest met het haar en gezien de rest van de setup was qua geur de Layrite de beste keus.
Ruikt lekker naar vanille, dus dat paste wel mooi bij de rest.

Haar werkte vandaag goed mee, geen rare dingen :D

Dat was het weer voor vandaag! :D
Kan niet wachten tot ik vrijdag weer met deze zeep verder kan.

Fijne dag allemaal!
pi_142111849
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 12:26 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Nee. Heb jij ervaring in zo'n soort regeling? Blijkbaar wel anders zou je er niet opkomen.
Hafez je kan zelf ook slijpen met een baksteen. Zie link hierboven ;)
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
pi_142117428
Lijkt me niet de manier waarop je een scheermes wil behandelen, maar goed....het is mogelijk :P
  woensdag 9 juli 2014 @ 23:57:14 #285
148823 znarch
ondertitel
pi_142119004
quote:
10s.gif Op woensdag 9 juli 2014 21:35 schreef alxzhu het volgende:

[..]

Hafez je kan zelf ook slijpen met een baksteen. Zie link hierboven ;)
Zijn mes is van Valrico staal man. Dan gaat die baksteen kapot.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  donderdag 10 juli 2014 @ 00:18:50 #286
332613 Captain_koek
Internetpiraat
pi_142120051
Zeep op dus de spuitbus met Gillette 5 defence moes er even bij gepakt. Eigenlijk heel comfortabel geschoren! En lekkere tinteling, dat bevalt!

Heb begrepen dat prorasso ook een fijne menthol geur heeft dus deze eens zien te vergaren!
Aigh aigh Captain!
  donderdag 10 juli 2014 @ 16:06:05 #287
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_142140893
Dat HTGM spul bevalt dus wel?
Nice, hoop dat BdF snel een lading binnenkrijgt.
pi_142143064
Ja, zal na hun vakantie worden als ik me niet vergis. Zal idd wel een flink aantal geuren via hun in huis halen :D Zeer fijn spul :D
pi_142143909
Ik ben definitief om, scheert stukken beter dan het spul dan dat ik hiervoor gebruikte. Die hema mesjes bevallen ook prima.
  donderdag 10 juli 2014 @ 17:45:22 #290
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_142144036
Misschien een hele stomme vraag, maar waarom hebben zo veel mensen het hier over blades en niet over mesjes?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  donderdag 10 juli 2014 @ 18:04:08 #291
365082 IPA35
Patriarch
pi_142144558
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 17:45 schreef Federer-fan het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar waarom hebben zo veel mensen het hier over blades en niet over mesjes?
Ze nemen hier de terminologie van Engelstalige scheerfora (ja die bestaan) één op één over.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142144941
Heeft er denk ik ook mee te maken dat "scheermes" op vrij veel manieren geïnterpreteerd kan worden, gaat het over een open mes, een krabber, cartridge systeem of alleen de losse mesjes etc..
Engelse aanduidingen zijn daar duidelijker in, er zijn natuurlijk wel de juiste Nederlandse aanduidingen maar vaak heeft men het toch gewoon over een mes, plus sommige mensen denken dat je met een krabber een verfkrabber bedoeld :D
  donderdag 10 juli 2014 @ 18:18:17 #293
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142144983
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 18:16 schreef Cliffy het volgende:
Heeft er denk ik ook mee te maken dat "scheermes" op vrij veel manieren geïnterpreteerd kan worden, gaat het over een open mes, een krabber, cartridge systeem of alleen de losse mesjes etc..
Engelse aanduidingen zijn daar duidelijker in, er zijn natuurlijk wel de juiste Nederlandse aanduidingen maar vaak heeft men het toch gewoon over een mes, plus sommige mensen denken dat je met een krabber een verfkrabber bedoeld :D
mits goed geslepen, kan je je ook met een verfkrabber scheren :P
  donderdag 10 juli 2014 @ 18:18:30 #294
365082 IPA35
Patriarch
pi_142144991
Mijn broertje beweert geen Floïd/Aqua Velva/La Toja te kunnen vinden in Lloret. Ook niet bij Carrefour...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 juli 2014 @ 18:53:57 #295
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_142145980
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 18:18 schreef IPA35 het volgende:
Mijn broertje beweert geen Floïd/Aqua Velva/La Toja te kunnen vinden in Lloret. Ook niet bij Carrefour...
Alleen pubertjes gaan naar Lloret. Die hoeven zich nog niet echt te scheren.
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:02:34 #296
365082 IPA35
Patriarch
pi_142146257
quote:
7s.gif Op donderdag 10 juli 2014 18:53 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Alleen pubertjes gaan naar Lloret. Die hoeven zich nog niet echt te scheren.
Hij is gewoon lui.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:03:49 #297
365082 IPA35
Patriarch
pi_142146307
Overigens is mijn Arko bijna op en ben ik misschien genoodzaakt een stop-gap oplossing aan te schaffen. Palmolive zou inferieur zijn, maar ik zag bij Kruidvat ook Nivea liggen. Is dat wat?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:39:57 #298
148823 znarch
ondertitel
pi_142147512
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:03 schreef IPA35 het volgende:
Overigens is mijn Arko bijna op en ben ik misschien genoodzaakt een stop-gap oplossing aan te schaffen. Palmolive zou inferieur zijn, maar ik zag bij Kruidvat ook Nivea liggen. Is dat wat?
Scheercreme? Palmolive is prima hoor, niet super, ruikt niet goed maar voor het geld hoef je het niet te laten. Andes vergulde hand. Zelfde verhaal eigenlijk. Ruikt beter dan palmolive maar presteert niet super.

Tabac kun je bij kruidvat kopen maar vind ik niet prettig als het warm is. Geur moet je van houden.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:42:16 #299
365082 IPA35
Patriarch
pi_142147569
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:39 schreef znarch het volgende:

[..]

Scheercreme? Palmolive is prima hoor, niet super, ruikt niet goed maar voor het geld hoef je het niet te laten. Andes vergulde hand. Zelfde verhaal eigenlijk. Ruikt beter dan palmolive maar presteert niet super.

Tabac kun je bij kruidvat kopen maar vind ik niet prettig als het warm is. Geur moet je van houden.
Vergulde Hand is brandering (de zeep). Tabac wil ik wel maar dan met bijpassende aftershave. Ik zoek iets simpels voor bij mijn "losse" aftershaves.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:48:31 #300
148823 znarch
ondertitel
pi_142147720
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:42 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Vergulde Hand is brandering (de zeep). Tabac wil ik wel maar dan met bijpassende aftershave. Ik zoek iets simpels voor bij mijn "losse" aftershaves.
Dan palmolive. Ruikt niet super maar het blijft ook niet hangen. Presteert prima voor de prijs.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:48:43 #301
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142147725
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:03 schreef IPA35 het volgende:
Overigens is mijn Arko bijna op en ben ik misschien genoodzaakt een stop-gap oplossing aan te schaffen. Palmolive zou inferieur zijn, maar ik zag bij Kruidvat ook Nivea liggen. Is dat wat?
Nivea is net iets beter dan palmolive, ruikt naar citroen, btw
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')