Patat Friet, gefrituurde patatten: einde discussiequote:
Eindelijk weer eens een leuke afleveringquote:Op vrijdag 16 mei 2014 21:58 schreef fotostarter het volgende:
Godver. Heb het niet uitzendinggemist.
als ik wil tetug kijken krijg ik die van vorige weekquote:Op vrijdag 16 mei 2014 22:01 schreef edcetera het volgende:
[..]
Eindelijk weer eens een leuke aflevering
Viel erg tegen (mijn mening)quote:Op vrijdag 16 mei 2014 22:39 schreef fotostarter het volgende:
[..]
als ik wil tetug kijken krijg ik die van vorige week
Welke? die van vorige week, of deze met friet?quote:Op vrijdag 16 mei 2014 22:54 schreef edcetera het volgende:
[..]
Viel erg tegen (mijn mening)
Nog slechter, dan weer een verkapte "Klootwijk aan zee" - aflevering![]()
Die van vorige week uiteraardquote:Op zaterdag 17 mei 2014 07:00 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Welke? die van vorige week, of deze met friet?
quote:Op zaterdag 17 mei 2014 08:39 schreef edcetera het volgende:
[..]
Niet gelijk een liter energy-drink achterover kiepen
Heb een keer een Filipijnse man ontmoet die me tot in detail vertelde hoe dat eraan toe ging, en hoe het eruit en rook toen hij als kind de pot die in de zon stond te fermenteren na een week open deed...quote:Op zaterdag 10 mei 2014 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Net even gekeken, maar dat Garum gedeelte vond ik meer (zeer vermakelijk, dat wel) cabaret dan wat anders.
Jammer dat ze het niet "echt" deden of lieten zien hoe het in Azie gaat.
Ik durf het zelf niet te doen, vissenkoppen fermenteren, dat word ruzie met de buurt
Yep, door wouter zijn programma Ana Tijoux leren kennen (muziek zat bij de productielijn van vis inblikken in spanje)quote:Op zondag 1 juni 2014 22:28 schreef golfer het volgende:
Regie is geweldig. Beeldvoering ook altijd evenals de muziek.
Ja, een zilveruitje is genoeg voor Nederland.quote:Op zondag 8 juni 2014 15:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duhuh, omdat we hier kleine huishoudens hebben en een kleine ui daar beter bij past.
Nee, omdat we in Nederland vaak de spullenboel krijgen die de export niet wil hebben.quote:Op zondag 8 juni 2014 15:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duhuh, omdat we hier kleine huishoudens hebben en een kleine ui daar beter bij past.
Hilton Hotels, heb daar nog nooit een goede ervaring gehad, duur, slecht, smerig.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 23:49 schreef golfer het volgende:
Gehakt, hamburger, kebab...
26 euro voor een hamburger bij het Hilton.
Laatst wat gegeten van het Hilton in Den Haag, was echt boven verwachting lekker maar wel flink prijzig.quote:Op zondag 15 juni 2014 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hilton Hotels, heb daar nog nooit een goede ervaring gehad, duur, slecht, smerig.
Hoewel ik nooit in het Hilton Amsterdam ben geweest.
Star bbq in de Javastraat.quote:Op zondag 15 juni 2014 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuke uitzending wel weer, gekookte kant en klare ballen voor de hoereca, veel te dure burgers in het Hilton, Koerdische Kebab,
Het laatste zag er zonder meer het lekkerste uit, met een enorme afstand
Bekend welke tent dat is?
Verder wordt er in gehakt natuurlijk ook veel "vleessnippers gedaan", "vlees" wat bij het afsnijden overblijft.
9 euro voor die kebab die hij daar at, das een veel en veel betere deal dan dat gekut bij het Hiltonquote:
Dacht dat die tent Nur kebap was, ook op de javastraat, vond op youtube een filmpje wat leek op beelden uit de uitzending (met dat broodoventje)quote:
Zaten stukken in die wel lachen waren ja.quote:
Prachtige TVquote:Op donderdag 26 juni 2014 10:54 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Zaten stukken in die wel lachen waren ja.
Hoe die die kraan tegen zijn oor houd alsof het een telefoon is
Toen die de bouwkeet inliep, een hij na een kant zakte![]()
Geweldige vent is het
Hij had idd al eens een aflevering over oesters, met die jongen die ze verzamelde op het wad en daar wat mee bijverdiendequote:Op vrijdag 27 juni 2014 12:28 schreef golfer het volgende:
Vanavond over oesters.
(weet niet of het een nieuwe of een herhaling is)
http://programma.ntr.nl/1(...)van-Wouter-Klootwijkquote:Ze zijn er altijd geweest aan alle kusten. Oesters. Maar in Frankrijk zijn ze, op aanraden van een gulzige koning, oesters gaan vertroetelen. Dan groeien ze netjes op, voor een keurig buffet van fruits de mer. Het gebeurt nog steeds op grote schaal, inmiddels ook in andere landen.
In Yerseke hebben ze intussen de zee niet meer nodig. Oesters worden er geboren op een industrieterrein en groeien uitbundig op in plastic limonadeflessen. Flessen zegt u? Dan kunnen ze in een moeite door gekookt worden tot oestersaus.
Twee ontdekkingen in De Wilde Keuken. In oestersaus uit China zit weinig oester, beter kookt de Wilde Keuken kok zelf zo een saus. En zowaar: het vertroetelen van oesters is helemaal niet nodig. Ze doen het helemaal zelf. Nog altijd. Met honderden miljoenen.
Ik ookquote:Op vrijdag 27 juni 2014 21:24 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar de mijne was geen succes. Ik hoorde die van hem wel hè? (moet nog kijken)
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zelf-oestersaus-maken/
Die met het glas wijn aankwam in het begin en die Chinese in de toko?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Net gekeken
Prachtige TV weer en 2 vrouwen waar ik verliefd op zou kunnen worden als ik wat met vrouwen had.
1 van de 2 correctquote:Op vrijdag 27 juni 2014 23:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Die met het glas wijn aankwam in het begin en die Chinese in de toko?
Inderdaad, vond het ook weer erg leuk om te zien.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 00:25 schreef golfer het volgende:
Was weer leuk.
Eerst die Brabantse dombo van z'n Kempense Land varkens. En daarna die Belg die wel mooi vertelde over z'n Parmahammen en als slotstuk die paté-fabriek.![]()
Ben wel benieuwd naar zo'n stukje paté uit blikquote:Op zaterdag 5 juli 2014 00:25 schreef golfer het volgende:
Was weer leuk.
Eerst die Brabantse dombo van z'n Kempense Land varkens. En daarna die Belg die wel mooi vertelde over z'n Parmahammen en als slotstuk die paté-fabriek.![]()
http://delicesdefrance.nl/contents/nl/d65_franseterrines.htmlquote:Op zondag 6 juli 2014 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuke aflevering weer, net ff gekeken, maar zelfs amazon.fr verkoopt geen pate Henaff online, wel boeken met recepten van wat je er mee kan doen...
Vermoedde al dat zij die kok was.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
De kok was trouwens die van de gulle waard in Winterswijk, die je nog op je verlanglijstje hebt staan Golfer
Bakkeljauw schrijf je toch met au?quote:Op donderdag 14 augustus 2014 18:08 schreef Dagoduck het volgende:
Geweldig programma![]()
Heb alle afleveringen met naam op wikipedia gezet, wat een werk
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Wilde_Keuken
Je komt het beide tegen, maar de aflevering heet idd. Bakkeljauw, dus aangepast. Trouwens al een tijdje geleden dat Dagoduck het er op heeft gezet. Maar ben er wel achter gekomen dat er nog veel afleveringen zijn die ik nog wil zien.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:25 schreef Thorical het volgende:
[..]
Bakkeljauw schrijf je toch met au?
quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:25 schreef Thorical het volgende:
[..]
Bakkeljauw schrijf je toch met au?
Iedereen maakt wel eens een foutjequote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:37 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je komt het beide tegen, maar de aflevering heet idd. Bakkeljauw, dus aangepast. Trouwens al een tijdje geleden dat Dagoduck het er op heeft gezet. Maar ben er wel achter gekomen dat er nog veel afleveringen zijn die ik nog wil zien.
Nee.quote:Op woensdag 10 december 2014 20:43 schreef Tourniquet het volgende:
Nu op Canvas! Is dit een hele nieuwe serie?
Klopt heb het inmiddels ook gevonden, was een aflevering uit seizoen 2013, die is toevalligerwijs niet had gezien. Deed Sven Speybrouck dat hele seizoen mee dan? Het wordt door Blazhoffski wel gebracht als een nieuwe serie in co-productie met "Bureau Voorlichting voor de NTR en de VRT".quote:Op donderdag 11 december 2014 08:00 schreef Rexanthony het volgende:
Wanneer is dit eerder uitgezonden dan?
Ah, heb het al gevonden![]()
Vind de berichtgeving wel wat vreemd (overal staat dat het een nieuwe serie is)
quote:Vrijdag 19 december 21.10 uur op Nederland 2
LIFESTYLE
Het is niks meer of minder dan een manier van leven. Dus heeft iedereen een lifestyle. Maar zo zijn we niet meer getrouwd. Lifestyle heeft zich van de aarde losgezongen. Het begrip is er vandoor gegaan met een jurk. Maar welke jurk? Trek niet de verkeerde aan, dan is hoon je deel omdat het lifestyle 2008 is. Met houtwurm.
Lifestyle kun je kopen. Daartoe zijn er tijdschriften met glimmende voorkanten, die vertellen wat je kopen moet zodat je vanzelf ook weet wat niet. Kranten hebben lifestylebijlagen met in elk geval een eethuizenrubriek die zegt of het huis een beetje wijnkaart heeft en het personeel beschimpt, maar ook veel kleding. Er zijn zelfs televisieprogramma’s die nergens over gaan, maar lifestyle heten te zijn.
De Wilde Keuken? De makers zetten de stijl naar hun hand en ontdekken de nieuwste manieren van leven.
Het summum van culinaire lifestyle; je eet geen vis meer, je eet bijvangst. En het summum van bijvangst? Laat je uit Suriname komen en bereid je op de winterbarbecue.
De Wilde Keuken zet een trendje. O nee, setten moet het zijn.
Ik zag het net op FB.quote:Op vrijdag 19 december 2014 15:30 schreef ddx het volgende:
Vanavond wel nieuwe aflevering op Nederland 2
http://programma.ntr.nl/10021/de-wilde-keuken
[..]
twitter:dewildekeuken twitterde op woensdag 31-12-2014 om 11:52:52Goede vooruitzichten voor 2015. Na een voorproefje LIFESTYLE is De Wilde Keuken vanaf Februari terug met een heel... http://t.co/mlloVoM8Mf reageer retweet
Klopt.quote:Op dinsdag 3 februari 2015 21:18 schreef ddx het volgende:
Vrijdag volgens mij nieuwe aflevering (npo2 20:55)
Ik heb gelukkig nog wat echte kreeftenstaarten in de diepvries liggen.quote:
Het was inderdaad iets minder, maar op de een of andere manier kijken alle afleveringen wel lekker weg.quote:Op vrijdag 20 februari 2015 23:36 schreef golfer het volgende:
Vond er vandaag niet erg veel aan. Hoe gietijzer gemaakt wordt is toch wel al algemeen bekend.
Nee zeker bij de jeugd is dat niet bekend.quote:Op vrijdag 20 februari 2015 23:36 schreef golfer het volgende:
Vond er vandaag niet erg veel aan. Hoe gietijzer gemaakt wordt is toch wel al algemeen bekend.
Vind ik persoonlijk het mooiste aan dat hele programma. Je verwacht iets, maar dat is het nooit. Het is beter dan je zelf verwacht hadquote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:12 schreef golfer het volgende:
De aflevering heette Melk, maar ging eigenlijk volledig over een bijproduct van melk, namelijk kalfjes.
Prachtig gefilmd weer in die slachterij. Leek wel ballet.
Inderdaad:quote:Op vrijdag 20 maart 2015 14:43 schreef Dagoduck het volgende:
Vanavond om 21:15 een langere uitzending.
Met Klootwijk aan Zee idd.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Landgarnalen, zouden ze zilvervisjes of pissebedden bedoelen?
Anyway, had Wouter het niet al een paar keer eerder over garnalen gehad? In Klootwijk aan zee en in de wilde keuken?
Wat wil je na 24 afleveringen Klootwijk aan Zee en 106 afleveringen De Wilde Keukenquote:Op zaterdag 21 maart 2015 00:09 schreef golfer het volgende:
Als je maar genoeg oude stukjes er doorheen doet krijg je vanzelf een extra lange uitzending.
Verder werkelijk niks nieuws gezien.
Behalve het feit dat landpissebedden nog kieuwen hebben.
quote:Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker. Trouwens, ook als ze geen eikels hebben gegeten.
Achter de Wilde Keukendeur worden opnieuw een paar varkens gehouden. Nu ook voor culinair wetenschappelijk onderzoek. Ze krijgen beukennootjes te eten. Veel beter misschien wel dan Spaanse eikels.
En dan het antwoord op de prangende vraag; hoe komt het dat Spaanse varkens die vrij rondlopen in eikenboomgaarden niet zwanger worden van wilde zwijnenberen die er ook vrij en geil rond hangen?
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 22:14 schreef golfer het volgende:
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven.
En de Duitse Schießkino.
Eikels verzamelen en per kilo verkopen aan de boer kennen veel mensen nog wel denk ik.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.
Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen.
Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-)quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.
Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen.
Dat het in de jaren 70 nog voorkwam in NL wist ik niet.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-)
Of beter gezegd, mijn moeder trapte daar niet in, ik vond het eigenlijk wel fascinerend toen, dat er zomaar "geld" onder de bomen lag.
Dat roep ik hier al jaren, en dan wordt ik altijd door "kenners" uitgelachen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 22:14 schreef golfer het volgende:
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven.
En de Duitse Schießkino.
Qua filmwerk staat de Wilde keuken eenzaam aan de top. Elk shot is echt perfect uitgelijnd. En dat is een hele kunstquote:Op woensdag 1 april 2015 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de aflevering over garnalen trouwens weer prachtig filmwerk. Heerlijk te zien hoe je met een klein budget prachtige TV kan maken.
Varkens zijn ontzettend leuk en lekker. Een groot deel van de wereld mist echt wat.quote:Op woensdag 1 april 2015 19:21 schreef tjoptjop het volgende:
Wat zijn varkens toch heerlijke dieren. Werd hun voederbak gevuld met dat destilleerafval, hup gelijk de hele kop erin en badderen maar![]()
'Dit is zoooooo lekker, hmmm lekker meteen even erdoorheen rollen'quote:Op woensdag 1 april 2015 19:21 schreef tjoptjop het volgende:
Wat zijn varkens toch heerlijke dieren. Werd hun voederbak gevuld met dat destilleerafval, hup gelijk de hele kop erin en badderen maar![]()
Heeft niet veel te maken met het programma van Wouter Klootwijk?quote:Op woensdag 4 januari 2017 15:48 schreef Dagoduck het volgende:
Vanaf maandag 9 januari 19:55 elke werkdag: De Aardappeleters: https://www.facebook.com/de.aardappeleters/
https://vimeo.com/197425393
- NTR (zelfde makers met Bureau Voorlichting)quote:Op woensdag 4 januari 2017 15:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Heeft niet veel te maken met het programma van Wouter Klootwijk?
Het is geen eenmalige uitzending.quote:Op woensdag 4 januari 2017 16:28 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
- NTR (zelfde makers met Bureau Voorlichting)
- Zelfde sfeer qua beelden/muziek
- presentator Joris was al eens gast-copresentator van de Wilde Keuken
Al met al dacht ik misschien vinden de mensen die dit topic volgens het ook wel leuk
Van De Wilde Keuken is toch ook al bijna twee jaar geen nieuwe aflevering meer verschenen. Denk niet dat we Wouter Klootwijk nog terugzien op tv.
Lijkt mij een leuk programma !quote:Op woensdag 4 januari 2017 15:48 schreef Dagoduck het volgende:
Vanaf maandag 9 januari 19:55 elke werkdag: De Aardappeleters: https://www.facebook.com/de.aardappeleters/
https://vimeo.com/197425393
Ik zeg toch niet dat het een eenmalige uitzending is? Ik post het hier gewoon om mensen erop te attenderen, niet om dit topic te kapen als live-topic voor dat programma ofzo.quote:Op woensdag 4 januari 2017 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is geen eenmalige uitzending.
Het is een nieuwe 10-delige TV-serie met een apart thema. Misschien moet je er gewoon even een apart topic van maken?
quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |