Vind ik persoonlijk het mooiste aan dat hele programma. Je verwacht iets, maar dat is het nooit. Het is beter dan je zelf verwacht hadquote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:12 schreef golfer het volgende:
De aflevering heette Melk, maar ging eigenlijk volledig over een bijproduct van melk, namelijk kalfjes.
Prachtig gefilmd weer in die slachterij. Leek wel ballet.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Inderdaad:quote:Op vrijdag 20 maart 2015 14:43 schreef Dagoduck het volgende:
Vanavond om 21:15 een langere uitzending.
			
			
			
			
			
			
			
			Met Klootwijk aan Zee idd.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Landgarnalen, zouden ze zilvervisjes of pissebedden bedoelen?
Anyway, had Wouter het niet al een paar keer eerder over garnalen gehad? In Klootwijk aan zee en in de wilde keuken?
			
			
			
			
			
			
			
			Wat wil je na 24 afleveringen Klootwijk aan Zee en 106 afleveringen De Wilde Keukenquote:Op zaterdag 21 maart 2015 00:09 schreef golfer het volgende:
Als je maar genoeg oude stukjes er doorheen doet krijg je vanzelf een extra lange uitzending.
Verder werkelijk niks nieuws gezien.
Behalve het feit dat landpissebedden nog kieuwen hebben.
			
			
			
			quote:Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker. Trouwens, ook als ze geen eikels hebben gegeten.
Achter de Wilde Keukendeur worden opnieuw een paar varkens gehouden. Nu ook voor culinair wetenschappelijk onderzoek. Ze krijgen beukennootjes te eten. Veel beter misschien wel dan Spaanse eikels.
En dan het antwoord op de prangende vraag; hoe komt het dat Spaanse varkens die vrij rondlopen in eikenboomgaarden niet zwanger worden van wilde zwijnenberen die er ook vrij en geil rond hangen?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 22:14 schreef golfer het volgende:
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven.
En de Duitse Schießkino.
			
			
			
			Eikels verzamelen en per kilo verkopen aan de boer kennen veel mensen nog wel denk ik.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.
Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen.
			
			
			
			Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-)quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.
Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen.
			
			
			
			Dat het in de jaren 70 nog voorkwam in NL wist ik niet.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-)
Of beter gezegd, mijn moeder trapte daar niet in, ik vond het eigenlijk wel fascinerend toen, dat er zomaar "geld" onder de bomen lag.
			
			
			
			
			
			
			
			Dat roep ik hier al jaren, en dan wordt ik altijd door "kenners" uitgelachen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 22:14 schreef golfer het volgende:
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven.
En de Duitse Schießkino.
			
			
			
			
			
			
			
			Qua filmwerk staat de Wilde keuken eenzaam aan de top. Elk shot is echt perfect uitgelijnd. En dat is een hele kunstquote:Op woensdag 1 april 2015 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de aflevering over garnalen trouwens weer prachtig filmwerk. Heerlijk te zien hoe je met een klein budget prachtige TV kan maken.
			
			
			
			| 
 | 
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |