Klopt.quote:Op dinsdag 3 februari 2015 21:18 schreef ddx het volgende:
Vrijdag volgens mij nieuwe aflevering (npo2 20:55)
Ik heb gelukkig nog wat echte kreeftenstaarten in de diepvries liggen.quote:
Het was inderdaad iets minder, maar op de een of andere manier kijken alle afleveringen wel lekker weg.quote:Op vrijdag 20 februari 2015 23:36 schreef golfer het volgende:
Vond er vandaag niet erg veel aan. Hoe gietijzer gemaakt wordt is toch wel al algemeen bekend.
Nee zeker bij de jeugd is dat niet bekend.quote:Op vrijdag 20 februari 2015 23:36 schreef golfer het volgende:
Vond er vandaag niet erg veel aan. Hoe gietijzer gemaakt wordt is toch wel al algemeen bekend.
Vind ik persoonlijk het mooiste aan dat hele programma. Je verwacht iets, maar dat is het nooit. Het is beter dan je zelf verwacht hadquote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:12 schreef golfer het volgende:
De aflevering heette Melk, maar ging eigenlijk volledig over een bijproduct van melk, namelijk kalfjes.
Prachtig gefilmd weer in die slachterij. Leek wel ballet.
Inderdaad:quote:Op vrijdag 20 maart 2015 14:43 schreef Dagoduck het volgende:
Vanavond om 21:15 een langere uitzending.
Met Klootwijk aan Zee idd.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Landgarnalen, zouden ze zilvervisjes of pissebedden bedoelen?
Anyway, had Wouter het niet al een paar keer eerder over garnalen gehad? In Klootwijk aan zee en in de wilde keuken?
Wat wil je na 24 afleveringen Klootwijk aan Zee en 106 afleveringen De Wilde Keukenquote:Op zaterdag 21 maart 2015 00:09 schreef golfer het volgende:
Als je maar genoeg oude stukjes er doorheen doet krijg je vanzelf een extra lange uitzending.
Verder werkelijk niks nieuws gezien.
Behalve het feit dat landpissebedden nog kieuwen hebben.
quote:Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker. Trouwens, ook als ze geen eikels hebben gegeten.
Achter de Wilde Keukendeur worden opnieuw een paar varkens gehouden. Nu ook voor culinair wetenschappelijk onderzoek. Ze krijgen beukennootjes te eten. Veel beter misschien wel dan Spaanse eikels.
En dan het antwoord op de prangende vraag; hoe komt het dat Spaanse varkens die vrij rondlopen in eikenboomgaarden niet zwanger worden van wilde zwijnenberen die er ook vrij en geil rond hangen?
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 22:14 schreef golfer het volgende:
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven.
En de Duitse Schießkino.
Eikels verzamelen en per kilo verkopen aan de boer kennen veel mensen nog wel denk ik.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.
Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen.
Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-)quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog.
Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen.
Dat het in de jaren 70 nog voorkwam in NL wist ik niet.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-)
Of beter gezegd, mijn moeder trapte daar niet in, ik vond het eigenlijk wel fascinerend toen, dat er zomaar "geld" onder de bomen lag.
Dat roep ik hier al jaren, en dan wordt ik altijd door "kenners" uitgelachen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 22:14 schreef golfer het volgende:
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven.
En de Duitse Schießkino.
Qua filmwerk staat de Wilde keuken eenzaam aan de top. Elk shot is echt perfect uitgelijnd. En dat is een hele kunstquote:Op woensdag 1 april 2015 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de aflevering over garnalen trouwens weer prachtig filmwerk. Heerlijk te zien hoe je met een klein budget prachtige TV kan maken.
Varkens zijn ontzettend leuk en lekker. Een groot deel van de wereld mist echt wat.quote:Op woensdag 1 april 2015 19:21 schreef tjoptjop het volgende:
Wat zijn varkens toch heerlijke dieren. Werd hun voederbak gevuld met dat destilleerafval, hup gelijk de hele kop erin en badderen maar![]()
'Dit is zoooooo lekker, hmmm lekker meteen even erdoorheen rollen'quote:Op woensdag 1 april 2015 19:21 schreef tjoptjop het volgende:
Wat zijn varkens toch heerlijke dieren. Werd hun voederbak gevuld met dat destilleerafval, hup gelijk de hele kop erin en badderen maar![]()
Heeft niet veel te maken met het programma van Wouter Klootwijk?quote:Op woensdag 4 januari 2017 15:48 schreef Dagoduck het volgende:
Vanaf maandag 9 januari 19:55 elke werkdag: De Aardappeleters: https://www.facebook.com/de.aardappeleters/
https://vimeo.com/197425393
- NTR (zelfde makers met Bureau Voorlichting)quote:Op woensdag 4 januari 2017 15:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Heeft niet veel te maken met het programma van Wouter Klootwijk?
Het is geen eenmalige uitzending.quote:Op woensdag 4 januari 2017 16:28 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
- NTR (zelfde makers met Bureau Voorlichting)
- Zelfde sfeer qua beelden/muziek
- presentator Joris was al eens gast-copresentator van de Wilde Keuken
Al met al dacht ik misschien vinden de mensen die dit topic volgens het ook wel leuk
Van De Wilde Keuken is toch ook al bijna twee jaar geen nieuwe aflevering meer verschenen. Denk niet dat we Wouter Klootwijk nog terugzien op tv.
Lijkt mij een leuk programma !quote:Op woensdag 4 januari 2017 15:48 schreef Dagoduck het volgende:
Vanaf maandag 9 januari 19:55 elke werkdag: De Aardappeleters: https://www.facebook.com/de.aardappeleters/
https://vimeo.com/197425393
Ik zeg toch niet dat het een eenmalige uitzending is? Ik post het hier gewoon om mensen erop te attenderen, niet om dit topic te kapen als live-topic voor dat programma ofzo.quote:Op woensdag 4 januari 2017 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is geen eenmalige uitzending.
Het is een nieuwe 10-delige TV-serie met een apart thema. Misschien moet je er gewoon even een apart topic van maken?
quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |