abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 25 augustus 2017 @ 19:36:51 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173391640
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 18:25 schreef golfer het volgende:

[..]

Je reageert nu op een bericht van 15 mei. ;)
Het blijft shit voor toeristen. Fantasieloze poep voor klanten die kleutersmaak hebben en dat is een belediging van kleuters
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport maandag 28 augustus 2017 @ 22:11:15 #202
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_173452222
quote:
‘Mister Spaghetti’ wil in Nederland binnen tien jaar dertig restaurants openen
'Mister Spaghetti' heeft de ambitie om in Nederland dertig restaurants te openen in negen jaar tijd. Op 15 juli opende het eerste spaghetti-restaurant in Oosterhout.

Dit restaurant wordt uitgebaat door eigenaars Martijn Schellingerhout en Emile Timmers, onder begeleiding van Maarten Staps, die instaat voor de formule in Nederland. De van oorsprong Belgische keten heeft de ambitie om via franchise groot te worden in Nederland.

Twintig soorten saus
In Mister Spaghetti worden vijf soort spaghetti geserveerd, inclusief een spelt- en glutenvrije variant. Daarnaast telt het twintig soorten saus. ‘We zijn zeker geen traditioneel Italiaans restaurant met rood-wit of groen-wit geblokte tafelkleedjes’, aldus Maarten Staps.

Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs, drijvende krachten achter Mister Spaghetti in België, openden in maart 2014 hun eerste restaurant. Drie jaar later telt dit buurland al vier restaurants. ‘We kiezen voor een mooi, huiselijk interieur waar het gezellig zitten is, gaan voor een toffe sfeer en een waslijst aan spaghetti.’
http://www.missethoreca.n(...)nts-openen-101279183

Vier toko's in BE en nu ook in NL. www.mister-spaghetti.nl
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173454493
Gaan we nu steeds meer zoals in de USA van die machinale 'ketens' met keukens krijgen die ons wel even gaan vertellen en voorschotelen wat echt 'lekker' makkelijk eten is en zo de kleine zelfstandigen die nog de traditionele 'moeders' keukens voeren verdrijven?

• A De prijzen zijn te hoog voor wat ze bieden
• B Een Happy Italy keten biedt wat MS aanbiedt ook en tegen een lagere prijs en minstens zelfde kwaliteit
• C Zolang ik niet bij zo een keten een typische USA Spaghetti Bo. met grote gehaktballen zie zoals op onderstaande foto's ( typisch iets van de Italiaanse Amerikanen) zul je mij daar niet zien.

pi_173456326
quote:
15s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:51 schreef Iwanius het volgende:
Gaan we nu steeds meer zoals in de USA van die machinale 'ketens' met keukens krijgen die ons wel even gaan vertellen en voorschotelen wat echt 'lekker' makkelijk eten is en zo de kleine zelfstandigen die nog de traditionele 'moeders' keukens voeren verdrijven?

• A De prijzen zijn te hoog voor wat ze bieden
• B Een Happy Italy keten biedt wat MS aanbiedt ook en tegen een lagere prijs en minstens zelfde kwaliteit
• C Zolang ik niet bij zo een keten een typische USA Spaghetti Bo. met grote gehaktballen zie zoals op onderstaande foto's ( typisch iets van de Italiaanse Amerikanen) zul je mij daar niet zien.

[ afbeelding ]
Ja. Helaas gaan we dat krijgen. Als tegenbeweging tegen de leuke verse producten die je van kleinere bedrijfjes kunt krijgen gaan de groteren richting 'so called fresh'.

Kortom: net iets beter dan MacDonalds, maar wel prefab eenheidsworst.
Whatever...
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 08:41:28 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173456532
Ik snap sowieso de liefde voor ketens niet, het is alsof een kleuter een film uitzoekt, die wil degene zien die hij al kent.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 08:43:28 #206
131800 Tarado
capô de fusca
pi_173456548
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap sowieso de liefde voor ketens niet, het is alsof een kleuter een film uitzoekt, die wil degene zien die hij al kent.
dat zal vooral de liefde voor veel voor weinig zijn
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 08:45:44 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173456571
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:43 schreef Tarado het volgende:

[..]

dat zal vooral de liefde voor veel voor weinig zijn
Het beperkt zich niet alleen tot vreetschuren, ook winkels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 08:47:53 #208
131800 Tarado
capô de fusca
pi_173456591
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het beperkt zich niet alleen tot vreetschuren, ook winkels.
maar daar komt het ook meestal op het zelfde neer :)
pi_173458213
Dit zijn echt van die concepten die het een paar jaar goed doen en dan langzaam afsterven en weer plaats maken voor een nieuwe hype.
pi_173477597
En dat is dus tegenwoordig de norm, net zoals met je producten die je tegenwoordig koopt en waar je een lange levensduur van mag verwachten, zoals vroeger wel het geval was.

[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 30-08-2017 11:35:34 ]
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 8 september 2017 @ 12:00:00 #211
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_173655766
quote:
Hamburgerketen Five Guys naar winkelcentrum Alexandrium
De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys komt naar winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. De populaire burgerzaak opent in de eerste helft van 2018 een vestiging in het winkelcentrum van Prins Alexander.

De fastfoodketen is bezig aan een opmars in Nederland. Naast de locatie in Alexandrium wordt er ook een vestiging in het nieuwe Forum Rotterdam geopend. Five Guys opent ook vestigingen in Eindhoven, Den Haag en Utrecht.

Five Guys werd in 1986 opgericht door Jerry Murrell. Hij en zijn vier zonen zijn de 'five guys' waar de keten zijn naam aan dankt. Het bedrijf heeft inmiddels 1.500 vestigingen over de hele wereld. Five Guys is in Verenigde Staten meerdere keren uitgeroepen tot de beste hamburgerketen van het land.
https://www.ad.nl/rotterd(...)lexandrium~a9cd522f/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 september 2017 @ 20:17:28 #212
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_173917193
De Volkskrant over Wereldrestaurants --> https://www.volkskrant.nl(...)525821bca634c5f0802b
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 27 september 2017 @ 11:42:05 #213
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_174027546
quote:
De 27-jarige sterrenchef Bas van Kranen zwaait per 1 januari 2018 de scepter in de keuken van restaurant Bord'Eau in hotel De L'Europe.

DOOR: HET PAROOL 27 SEPTEMBER 2017, 11:30
Hij neemt het stokje over van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge, die met zijn sous-chef Thomas Groot een eigen restaurant langs de Amstel zal beginnen.

Wie naast Van Kranen komt te werken is nog onbekend. Een woordvoerder van Bord'Eau laat weten dat het team rondom Van Kranen in de komende drie maanden samengesteld gaat worden.

Van Kranen werkte zes jaar bij het Zuid-Limburgse sterrenrestaurant De Leuf, waar hij op zijn 23ste het werk van chef-kok Paul van de Bunt voortzette.
https://s.parool.nl/s-a4518707/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 27 september 2017 @ 12:53:35 #214
131800 Tarado
capô de fusca
pi_174029363
quote:
dat is een leuke stap maar wel een moeilijke, van Oostenbrugge neemt behalve zijn sous chef nog wat meer mensen mee naar z'n nieuwe restaurant begreep ik
pi_174085258


Twee Michellinsteren chefkok Mario de Ridder opent in november een Zuid-Amerikaans eethuisje



Het is nog niet officieel,logisch, maar naast brasserie Pierre in de Pannekoekstraat te Rotterdam-Meent , zal chefkok Mario de Ridder (Joelia & CEO baas van het vlees) in november, op de plek waar voorheen een Antilliaans eethuisje zat, een eigen eethuis openen die gebaseerd is op de Zuid-Amerikaanse (Spaans-achtig en pittig) keuken. Naam? "Hadj?"

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2017 02:29:08 ]
pi_174085804
quote:
3s.gif Op zaterdag 30 september 2017 02:26 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Twee Michellinsteren chefkok Mario de Ridder opent in november een Zuid-Amerikaans eethuisje

[ afbeelding ]

Het is nog niet officieel,logisch, maar naast brasserie Pierre in de Pannekoekstraat te Rotterdam-Meent , zal chefkok Mario de Ridder (Joelia & CEO baas van het vlees) in november, op de plek waar voorheen een Antilliaans eethuisje zat, een eigen eethuis openen die gebaseerd is op de Zuid-Amerikaanse (Spaans-achtig en pittig) keuken. Naam? "Hadj?"
Dat klinkt als in ieder geval iets origineels. Waar haal je dit nieuws vandaan?
Spoilers!
  zaterdag 30 september 2017 @ 09:57:46 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174086811
Dat hebben ze vannacht samen bekokstoofd. :7
pi_174088087
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 07:12 schreef Lucky_Strike het volgende:

Dat klinkt als in ieder geval iets origineels. Waar haal je dit nieuws vandaan?
Hij vertelde het mij toen wij elkaar gisteren spraken. Heb ook al een uitnodiging voor de pre-opening (voorproeven en al die gein) maar weet niet of ik ga. Ben niet meer zo van pre-openingen en openingsavonden.
pi_174088323
Gratis voedsel en drank.
pi_174122386
Morgen ben ik in Mokum bij een speciaal evenement waar ze special "aged" rum serveren die niet te koop is in Nederland/Europa (nog) en de nieuwste sigaren introduceren die pas volgend jaar worden gelanceerd in Europa en Nederland. Daar ga ik dus wel graag heen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-10-2017 20:22:05 ]
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 12:51:59 #221
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_174162687
quote:
The Akari is het nieuwste restaurant in het Verenigd Koninkrijk met drie Michelinsterren. Opvallend: het restaurant, dat zijn derde ster gisterenavond kreeg toegekend, heeft slechts negen stoelen. Dat is een ster voor elke drie stoelen.

Chef Mitsuhiro Araki had tot 2013 een driesterrenzaak in Tokio. Die sloot hij, om jaar erop een nieuw restaurant met dezelfde naam te openen in Londen. Zijn sushi werd eind 2015 meteen beloond met twee sterren.

De derde ster volgt nu dus, twee jaar later. "Mitsuhiro Araki is a true craftsman and his sushi is utterly sublime", stelt Michelin. Een ware vakman met absoluut excellente sushi. En die sushi, daar draait het om.

Kom niet te laat
The Araki heeft maar één menu, het 'Sushi Omakase Chef's Menu'. Dat kost je 300 pond (op het moment van schrijven een kleine 340 euro). Daarvoor krijg je in 2,5 uur tijd 11 gangen.

Maar reserveren doe je er niet zo maar, blijkt uit de 'reservation policy' op de website. Er zijn twee slots per avond, beginnend om 18:00 en 20:30, waarbij je vooraf dient te betalen voor het eten. Drank wordt achteraf afgerekend. En je kunt maar beter op tijd zijn: wie meer dan een half uur te laat is, is zowel zijn geld als zijn plekje kwijt.

Het restaurant acht zich daarnaast 'niet in staat het menu aan dieetbehoeften aan te passen', schrijft het op de website. De boodschap is duidelijk: het eten staat hier, nog voor de gast, centraal.

Voor plaatjes --> https://www.rtlz.nl/life/(...)lechts-negen-stoelen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_174172519
Doet mij heel erg denken aan toen ik ooit in een ver verleden in Japan was en bij de befaamde Sukiyabashi Jiro sushi ging eten en qua interieur het er net zo 'karig' uitzag. Maar beste sushi ooit.

quote:
3s.gif Op zaterdag 30 september 2017 02:26 schreef Iwanius het volgende:


Twee Michellinsteren chefkok Mario de Ridder opent in november een Zuid-Amerikaans eethuisje



Het is nog niet officieel,logisch, maar naast brasserie Pierre in de Pannekoekstraat te Rotterdam-Meent , zal chefkok Mario de Ridder (Joelia & CEO baas van het vlees) in november, op de plek waar voorheen een Antilliaans eethuisje zat, een eigen eethuis openen die gebaseerd is op de Zuid-Amerikaanse (Spaans-achtig en pittig) keuken. Naam? "Hadj?"
Opvolgend:

Het wordt een keuken die veel weg heeft van Ron Gastro's bar met dat "sharing" eten wat nu zo 'hip' is. De basis wordt de Peruaanse keuken met Aziatische invloeden en andere Zuid-Amerikaanse keuken invloeden.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-10-2017 19:48:29 ]
  Moderator dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:44:17 #223
9859 crew  Karina
Woman
pi_174172759
Lol wat een goede straat voor een restaurant _O_ De Pannekoekstraat.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 4 oktober 2017 @ 12:57:06 #224
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174186622
bron

Han Ji van HanTing in Den Haag opent eind oktober/begin november een restaurant in Amsterdam.
Het wordt de zesde vestiging van Umami by Han. De sterchef is bezig het niveau van de formule naar een hoger level te brengen en gaat van de eetgelegenheid in de hoofdstad zijn ‘flagship store’ maken.
Het restaurant aan de Overtoom in Amsterdam wordt de zesde Umami by Han. Han Ji, ook eigenaar van het door Michelin met een ster bekroonde HanTing Cuisine in Den Haag, heeft al vestigingen in Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Peking.

Umami by Han
‘Han is bezig om het niveau van Umami by Han naar een hoger level te tillen’, zo laat Vincent van Dijk namens de chef weten.
‘Meer richting dat van HanTing Cuisine, maar dan minder complex. Amsterdam wordt de ‘flagship’ van de vernieuwde formule.’

Michelin
Achter het fornuis komt een team te staan dat deels heeft gewerkt in het Haagse sterrestaurant en voor een deel uit China komt, waar het is getraind bij het Umami by Han-broertje in Peking. ‘Daar wordt op hoog niveau gekookt.’

Prijs-kwaliteit
Han is van mening dat zijn Umami-restaurants goed aansluiten bij deze tijd, aldus Vincent. ‘Een kwalitatief hoogstaande en gezonde keuken, maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding en toegankelijk.’

All day-concept
Het restaurant in Amsterdam wordt een all day-concept met onder andere een 15 minute-lunchmenu voor de snelle zakenman en een uitgebreider lunchmenu met vlees, vis of vegetarisch.
‘Verder een borrelkaart met Asian fingerfood, cocktails met een Aziatische twist, een Afternoon Tea met pairings en een dinerkaart met een driegangenmenu voor 27,50 euro.’

Chinese klassiekers
‘Dit zijn shared dining-gerechtjes op basis van Asian haute cuisine. Daar zitten enkele echte Chinese klassiekers tussen. Bijvoorbeeld gestoomde haai.’

Naar verwachting wordt er eind van deze maand gestart met proefdraaien en gaan de deuren begin november open.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174276512


Maassilo Rotterdam wordt in 2018 "Lovers Hotel?/Brasserie/Loungeclub"




Vanaf volgend jaar maart 2018 zal de Rotterdamse Maassilo verbouwd zijn tot een lounge-club achtige setting met een dakterras en restaurant in 1, en een aparte naam krijgen die beter omschreven kan worden als een veredeld "lovers hotel" volgens eigenaar Ted Langenbach, die hiermee niet alleen het Rotterdamse uitgaansleven nieuw leven probeert in te blazen, maar ook na zijn befaamde Now & Wow periode weer denkt een prominente rol in Rotterdam te kunnen spelen zoals hij dat voorheen deed met Now & Wow.
  zondag 8 oktober 2017 @ 11:36:59 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174276603
Dat is waar die bom (niet) was?
Mwah. Denk niet voor mij.
pi_174276867
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 19:36 schreef Iwanius het volgende:
Doet mij heel erg denken aan toen ik ooit in een ver verleden in Japan was en bij de befaamde Sukiyabashi Jiro sushi ging eten en qua interieur het er net zo 'karig' uitzag. Maar beste sushi ooit.

[..]

Opvolgend:

Het wordt een keuken die veel weg heeft van Ron Gastro's bar met dat "sharing" eten wat nu zo 'hip' is. De basis wordt de Peruaanse keuken met Aziatische invloeden en andere Zuid-Amerikaanse keuken invloeden.
Peruaans eten is fenomenaal. En na Azië vermoed ik dat zuid Amerika wel eens de volgende trend kan zijn.
Whatever...
pi_174277201
quote:
3s.gif Op zondag 8 oktober 2017 11:32 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Maassilo Rotterdam wordt in 2018 "Lovers Hotel?/Brasserie/Loungeclub"


[ afbeelding ]

Vanaf volgend jaar maart 2018 zal de Rotterdamse Maassilo verbouwd zijn tot een lounge-club achtige setting met een dakterras en restaurant in 1, en een aparte naam krijgen die beter omschreven kan worden als een veredeld "lovers hotel" volgens eigenaar Ted Langenbach, die hiermee niet alleen het Rotterdamse uitgaansleven nieuw leven probeert in te blazen, maar ook na zijn befaamde Now & Wow periode weer denkt een prominente rol in Rotterdam te kunnen spelen zoals hij dat voorheen deed met Now & Wow.
Comeback nr 38 voor Tedje
pi_174326559




Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen. En dat voor een 'drie' sterren-chef met deze nieuwe opzet.


Okonomiyaki met Bonito vlokken die ik in 2015 bij de FG Noodle Opening at.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 16:07:29 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174326845
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen.
Precies wat ik ook dacht.
pi_174329167
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen. En dat voor een 'drie' sterren-chef met deze nieuwe opzet.

[ afbeelding ]
Okonomiyaki met Bonito vlokken die ik in 2015 bij de FG Noodle Opening at.

Ik vind okonomiyaki :9~

Maar het is geen chic voer. Integendeel.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:37:12 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174331500
Van een beetje japanse chef verwacht je een nieuw niveau van Ayakiba
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174332081
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 17:54 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik vind okonomiyaki :9~

Maar het is geen chic voer. Integendeel.
Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.

Aan de andere kant, goed bereide simpele gerechten vind ik vaak heel prettig. Misschien geen ster waard en allesbehalve haute cuisine. Will lekker eten. Soms ook echt enorm genieten.
Whatever...
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:57:47 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174332125
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.

Aan de andere kant, goed bereide simpele gerechten vind ik vaak heel prettig. Misschien geen ster waard en allesbehalve haute cuisine. Will lekker eten. Soms ook echt enorm genieten.
Een goede gebraden gans is een gave god's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174332151
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een goede gebraden gans is een gave god's
Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegen :9~
Whatever...
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:59:55 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174332184
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:58 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegen :9~
Met spekjes?

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 20:03:08 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174332287
Ik kan van heel veel dingen genieten, van een snee versgebakken zuurdesembrood met wat zoute boter tot oesters zo uit zee. Zeer culinaire zaken als zee egel kaviaar, maar net zo goed een goede kroket.
Een gewoon gekookte aardappel (bv opperdoes) met wat zout of een snuif boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174333291
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met spekjes?

[ afbeelding ]
Haha, uiteraard.

En zelf heb ik er dan het liefst nog los een gehaktbal naast.

Overigens vind ik okonomiyaki uitermate lekker. Over net als tempura groenten. Heerlijke 'fast food'.
Whatever...
pi_174633375
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan van heel veel dingen genieten, van een snee versgebakken zuurdesembrood met wat zoute boter tot oesters zo uit zee. Zeer culinaire zaken als zee egel kaviaar, maar net zo goed een goede kroket.
Een gewoon gekookte aardappel (bv opperdoes) met wat zout of een snuif boter


Ik had er wat zure room met een snufje knoflook erin vermengd op gedaan. Dan wel een gepofte aardappel.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 19:31:56 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174633450
Ayakiba vind ik weer gewoon vies
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:23:21 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174635002
Okonomiyaki is natuurlijk gewoon de kapsalon van Japan.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:25:53 #242
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174635086
Wat is het culinaire nieuws daar aan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:32:56 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174635302
We keuvelen gezellig na.
pi_174640821
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 20:23 schreef RobinOok het volgende:
Okonomiyaki is natuurlijk gewoon de kapsalon van Japan.
Zeker en mits goed bereid erg lekker. Niet echt met kapsalon te vergelijken.

Kapsalon is gewoon echt smerige meuk. Flikker alles door elkaar. Bah. Een dan ook van die slappe fabriekskaas en knoflooksaus met als basis fritessaus. Bahbah.

Wat is ayakiba trouwens? Ken ik niet.
Whatever...
  woensdag 25 oktober 2017 @ 06:07:34 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174641848
quote:
1s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 00:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat is ayakiba trouwens? Ken ik niet.
Vroeg ik me ook al af. Misschien bedoelt hij Arubaanse ayaka?
pi_174641977
Ah jakkie bah?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 25 oktober 2017 @ 07:17:55 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174664954
quote:
1s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 07:06 schreef Vanyel het volgende:
Ah jakkie bah?
Oh, het was een grap.... 8)7

En ik maar denken, ayakiba... wasda?
Whatever...
  woensdag 1 november 2017 @ 11:44:37 #249
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174800171
Tweesterrenrestaurant &samhoud places in Amsterdam heet vanaf januari 2018 &moshik. De nieuwe naam, een verwijzing naar chef Moshik Roth, is enerzijds een gevolg van de exponentiële groei van &samhoud en anderzijds de wens om meer onderscheid te willen aanbrengen in de merken en diensten van de &samhoud groep.

Ruim vijf jaar na de start van op de Oosterdok in Amsterdam, wordt de naam van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant &samhoud places aangepast.

Moshik Roth
Vanaf januari 2018 is &moshik de naam. ‘Een eerbetoon aan het culinaire genie Moshik Roth’, aldus Salem Samhoud, mede-eigenaar van &samhoud places.

Culinaire reizen
Het &-teken kenmerkt de stevige samenwerking tussen ondernemer Salem en chef Moshik en hebben het gemeenschappelijke doel ‘together we build a brighter future’.

Chef-kok Moshik neemt je in &moshik mee in zijn extravagante, creatieve brein. De puurheid van smaken en ingrediënten die hij in zijn hoofd samenbrengt en zijn culinaire reizen lopen over in de ambiance en het interieur van het restaurant.

Intiemere setting
Door het creëren van meerdere ruimtes ontstaat een intiemere setting en biedt het restaurant plek aan meer gasten. Aan de voorkant is de leiding in handen van maître Ralph Lokker en maître-sommelier Janine Kinderman.

Om de nieuwe uitstraling gestalte te geven, is het tweesterrenrestaurant vanaf Eerste Kerstdag gesloten. Half januari gaan de deuren van &moshik open.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 1 november 2017 @ 15:19:37 #250
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_174804234
http://www.missethoreca.n(...)CAA852E602B95EC1AYI4
quote:
Topkok Yotam Ottolenghi wint de Johannes van Damprijs 2016. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

Topkok Yotam Ottolenghi wint Johannes van Damprijs
De prijs, genoemd naar culinair journalist Johannes van Dam, is een internationale oeuvreprijs. Hij wordt toegekend door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die veel heeft gedaan aan de verspreiding van kennis van de gastronomische cultuur. De prijs wordt op 17 november aan Ottolenghi overhandigd.

Over Yotam Ottolenghi
Ottolenghi groeide op in Israël. Ottolenggi, aanvankelijk werkzaam als journalist, verhuisde in 1997 naar Londen en volgde daar een Franse kookopleiding. Hij deed ervaring op in diverse sterrenrestaurants en startte uiteindelijk zijn eigen zaak: Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Doel was om het beste kant-en-klare eten in Londen te verkopen. Na drie afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een ‘echt’ restaurant, genaamd Nopi.

De Israëlisch-Britse Ottolenghi heeft tevens verschillende kookboeken op zijn naam staan, zoals Plenty, Jeruzalem en het net verschenen Sweet. Ottolenghi’s kookboeken over zijn moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl, zijn wereldwijd immens populair.

Nacarat
Angelo Kremmydas één van de chefs bij Ron Blaauws nieuwe restaurant Nacarat in Amsterdam was head chef bij een van de restaurants van Ottolenghi.

Johannes van Damprijs
De vorige winnaar (2015) was chef-kok John Halvemaan. De Johannes van Damprijs is een internationale oeuvreprijs die sinds 2013 wordt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de internationale gastronomie. De prijs is vernoemd naar Johannes van Dam, vooral bekend als culinair journalist voor Het Parool en Elsevier.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')