Peruaans eten is fenomenaal. En na Azië vermoed ik dat zuid Amerika wel eens de volgende trend kan zijn.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:36 schreef Iwanius het volgende:
Doet mij heel erg denken aan toen ik ooit in een ver verleden in Japan was en bij de befaamde Sukiyabashi Jiro sushi ging eten en qua interieur het er net zo 'karig' uitzag. Maar beste sushi ooit.
[..]
Opvolgend:
Het wordt een keuken die veel weg heeft van Ron Gastro's bar met dat "sharing" eten wat nu zo 'hip' is. De basis wordt de Peruaanse keuken met Aziatische invloeden en andere Zuid-Amerikaanse keuken invloeden.
Comeback nr 38 voor Tedjequote:Op zondag 8 oktober 2017 11:32 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Maassilo Rotterdam wordt in 2018 "Lovers Hotel?/Brasserie/Loungeclub"
[ afbeelding ]
Vanaf volgend jaar maart 2018 zal de Rotterdamse Maassilo verbouwd zijn tot een lounge-club achtige setting met een dakterras en restaurant in 1, en een aparte naam krijgen die beter omschreven kan worden als een veredeld "lovers hotel" volgens eigenaar Ted Langenbach, die hiermee niet alleen het Rotterdamse uitgaansleven nieuw leven probeert in te blazen, maar ook na zijn befaamde Now & Wow periode weer denkt een prominente rol in Rotterdam te kunnen spelen zoals hij dat voorheen deed met Now & Wow.
Precies wat ik ook dacht.quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen.
Ik vind okonomiyakiquote:Op dinsdag 10 oktober 2017 15:53 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die weet van gekkigheid niet meer wat te doen. En dat voor een 'drie' sterren-chef met deze nieuwe opzet.
[ afbeelding ]
Okonomiyaki met Bonito vlokken die ik in 2015 bij de FG Noodle Opening at.
Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 17:54 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik vind okonomiyaki
Maar het is geen chic voer. Integendeel.
Een goede gebraden gans is een gave god'squote:Op dinsdag 10 oktober 2017 19:56 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Inderdaad enorm lekker, maar sjiek... Nee.
Aan de andere kant, goed bereide simpele gerechten vind ik vaak heel prettig. Misschien geen ster waard en allesbehalve haute cuisine. Will lekker eten. Soms ook echt enorm genieten.
Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegenquote:Op dinsdag 10 oktober 2017 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een goede gebraden gans is een gave god's
Met spekjes?quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 19:58 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Absoluut. Of een goede stamppot rauwe andijvie... Dan kun je me opvegen
Haha, uiteraard.quote:
quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan van heel veel dingen genieten, van een snee versgebakken zuurdesembrood met wat zoute boter tot oesters zo uit zee. Zeer culinaire zaken als zee egel kaviaar, maar net zo goed een goede kroket.
Een gewoon gekookte aardappel (bv opperdoes) met wat zout of een snuif boter
Zeker en mits goed bereid erg lekker. Niet echt met kapsalon te vergelijken.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 20:23 schreef RobinOok het volgende:
Okonomiyaki is natuurlijk gewoon de kapsalon van Japan.
Vroeg ik me ook al af. Misschien bedoelt hij Arubaanse ayaka?quote:Op woensdag 25 oktober 2017 00:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is ayakiba trouwens? Ken ik niet.
quote:Topkok Yotam Ottolenghi wint de Johannes van Damprijs 2016. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.
Topkok Yotam Ottolenghi wint Johannes van Damprijs
De prijs, genoemd naar culinair journalist Johannes van Dam, is een internationale oeuvreprijs. Hij wordt toegekend door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die veel heeft gedaan aan de verspreiding van kennis van de gastronomische cultuur. De prijs wordt op 17 november aan Ottolenghi overhandigd.
Over Yotam Ottolenghi
Ottolenghi groeide op in Israël. Ottolenggi, aanvankelijk werkzaam als journalist, verhuisde in 1997 naar Londen en volgde daar een Franse kookopleiding. Hij deed ervaring op in diverse sterrenrestaurants en startte uiteindelijk zijn eigen zaak: Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Doel was om het beste kant-en-klare eten in Londen te verkopen. Na drie afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een ‘echt’ restaurant, genaamd Nopi.
De Israëlisch-Britse Ottolenghi heeft tevens verschillende kookboeken op zijn naam staan, zoals Plenty, Jeruzalem en het net verschenen Sweet. Ottolenghi’s kookboeken over zijn moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl, zijn wereldwijd immens populair.
Nacarat
Angelo Kremmydas één van de chefs bij Ron Blaauws nieuwe restaurant Nacarat in Amsterdam was head chef bij een van de restaurants van Ottolenghi.
Johannes van Damprijs
De vorige winnaar (2015) was chef-kok John Halvemaan. De Johannes van Damprijs is een internationale oeuvreprijs die sinds 2013 wordt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de internationale gastronomie. De prijs is vernoemd naar Johannes van Dam, vooral bekend als culinair journalist voor Het Parool en Elsevier.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |