Oh dat rennen doen ze hier ook wel. Van boven naar beneden, van slaapkamer naar woonkamer en terug. Dat vind ik prima.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 10:00 schreef deadly_kiss het volgende:
[..]
lol, waarom denk je dat kattenkwaad, kattenkwaad heet?
leg je aanrecht vol met zilverfolie, steek sateprikkers in je plantenpotten als ze die uitgraven, als ze de trap op&af rennen gewoon lekker laten gaan
Over een paar maandjes zijn ze waarschijnlijk een stuk rustiger!
Mijn 5katten varieeren nu tussen de 6 en 10 jaar, en die rennen ook af en toe nog met zn allen naar zolder, terug naar de voordeur, rondje over de bank..onder de tafel door door de keuken en weer overnieuw![]()
Dan zijn ze daarna weer van de energie af en gaan ze lekker tukken
Gefeliciteerd met 2 puberende damesquote:Op vrijdag 14 februari 2014 09:49 schreef Vicky het volgende:
Mijn dames zijn op dit moment echt verschrikkelijk... Ze zijn nu bijna 6 maanden en halen alleen maar kattenkwaad uit. Ze doen dus echt alles wat niet mag.
Ze springen steeds op het aanrecht. Natspuiten met de plantenspuit maakt totaaaal geen indruk.
DDA, heb je nog een andere tip om dit gedrag af te leren?
dat parcours is geweldig!! Maar denk niet dat dat gaat lukken hier in huisquote:Op vrijdag 14 februari 2014 10:19 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Gefeliciteerd met 2 puberende dames![]()
Ten eerste moet je het aanrecht zo onaantrekkelijk mogelijk makenDus alle etensresten en alles wat lekker ruikt opruimen. Wat Deadly Kiss zegt, zilverfolie op het aanrecht leggen. Of je kan de randen van het aanrecht met plaktape beplakken (plakzijde naar boven uiteraard), dat vinden de katten ook niet fijn aan hun pootjes. Ik ben zelf geen voorstander van de plantenspuit, ik ben meer van "slecht gedrag voorkomen, goed gedrag belonen".
Verder moet je de poezenkinderen goede klimmogelijkheden bieden. Een kat wil graag klimmen en dat moet hij ook kunnen doen. Anders gaan zij dat doen op het aanrecht of in de gordijnen.
Maakt de vloer of waar je de katten wil hebben zo interessant mogelijk. Een kartonnen doos met propjes papier kan een kat heel lang bezig houden.Of je maak een heel parcours
![]()
[ afbeelding ]
Of je koopt een leuke puzzel
[ afbeelding ]
Okey...quote:
ik ga eens een en ander uitproberen.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 10:42 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Okey...
Waar vinden zij wel niet fijn om op te lopen? Misschien dus iets proberen wat plakt? Of bubbeltjes inpakplastic?
Verder kan je proberen om je aanrecht een onaangename geur te geven. Bijv. citroengeur. Overal op het aanrecht stukje citroen neerleggen. Of een andere geur.. Even experimenteren welke geuren jouw katten niet lekker vinden.
En heel consequent zijn! De poezen mogen nooit en dan echt nooit op het aanrecht!
quote:Op vrijdag 14 februari 2014 10:56 schreef Kaatje1 het volgende:
Hai DDA,
Geweldig idee die foodbowl uit het vorige topic. Ik heb meteen om informatie gevraagd.
Nooit aan gedacht om zoiets te zoeken.
Voor de Valentijnsdag?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 11:00 schreef Vicky het volgende:
Net besteld voor de poezedames
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
uiteraard voor Valentijnsdagquote:Op vrijdag 14 februari 2014 11:07 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Voor de Valentijnsdag?![]()
Je kan ook zelf leuke puzzels maken, er zijn vast en zeker wat ideeën op te googlen.
Ik heb ze allebei, de bovenste is hier een succes vooral in combinatie met kleine stukjes gedroogd vlees, voor brokjes heeft mevrouw niet zo veel zin om moeite te doen. (http://t.zooplus.nl/shop/(...)esnacks/cosma/206301)quote:Op vrijdag 14 februari 2014 11:00 schreef Vicky het volgende:
Net besteld voor de poezedames
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 14 februari 2014 11:15 schreef computergirl het volgende:
Dit is een heel simplel knutselproject, heeft ze zich ook mee vermaakt
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 14 februari 2014 13:35 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]![]()
Zelf knutselen is super leuk!
Een Amerikaanse website had een paar jaar geleden een competitie voor het mooiste kattenkasteel![]()
[ afbeelding ]![]()
http://thechive.com/2011/(...)vote-for-the-winner/
Bomann bedoel je danquote:
Ik lift even mee.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 14:00 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Bomann bedoel je danEr zijn wel betere ovens, maar die kosten dan gelijk een paar honderd euro.
Krijg je hem makkelijk schoon, Oh-oh?
Ja.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 16:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Hoi DA!
Mij is gelatinaat voor mijn hond aangeraden. Werkt dat spul echt?
en zijn schofthoogtequote:
2 maanden was het 35.2 ofzo. Ik zie niet in wat dit op allemaal toe doet.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:13 schreef JerryLee het volgende:
[..]
zet hem eerst maar eens op de schaal![]()
en zijn schofthoogte
Nietsquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:16 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
2 maanden was het 35.2 ofzo. Ik zie niet in wat dit op allemaal toe doet.
Loebes is vooral erg breed gebouwd. Volgens mijn dierenarts is hij prima op gewicht.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:22 schreef JerryLee het volgende:
[..]
Belasting gewrichten ,die twee foto's op de Wadden vond ik hem knap aan de maat .
Wiki geeft als bovenmaat 35 aan haal er maar vijf kilo af ,heb je gezien zijn leeftijd waarschijnlijk geen supplement meer nodig .
Anders moet je Qwea vragen wat gewicht doet met mobiliteit .
Paar voorbeelden : http://www.labradorforum.nl/viewtopic.php?f=19&t=69957
Mooiquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Loebes is vooral erg breed gebouwd. Volgens mijn dierenarts is hij prima op gewicht.
Nogmaals Loebes is beslist niet te dik. Wel dikke poten, brede borstkas enz. Als hij af zou vallen kan ik zijn ribben tellen. Zijn gewicht is juist iets waar wij erg op passen met hem. Loebes heeft al voer voor zijn gewrichten maar ik sprak laatst iemand op het losloopveld en die raadde mij dat gelatinaat aan. Loebes is het type hond wat door de bossen rent en lekker zwemmen enzo. Bij 3 keer per dag een half uur aan de lijn wordt hij gek denk en ik van hem ^^ Maar ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar wat de dierenarts over dat spul denkt.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:30 schreef JerryLee het volgende:
[..]
Belasting/gewicht is heel erg afhankelijk van hoe actief is een hond,lijngedrag etc.
Rustig hondje 3 x daags een half uur kan veel meer hebben dan een trekkert of 1 die door de polder /bossen knalt .
ik zie op de Olympische Spelen ook geen obesitas
ik zal mijn mening verwijderen om het objectief te houdenquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:39 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Nogmaals Loebes is beslist niet te dik. Wel dikke poten, brede borstkas enz. Als hij af zou vallen kan ik zijn ribben tellen. Zijn gewicht is juist iets waar wij erg op passen met hem. Loebes heeft al voer voor zijn gewrichten maar ik sprak laatst iemand op het losloopveld en die raadde mij dat gelatinaat aan. Loebes is het type hond wat door de bossen rent en lekker zwemmen enzo. Bij 3 keer per dag een half uur aan de lijn wordt hij gek denk en ik van hem ^^ Maar ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar wat de dierenarts over dat spul denkt.
Het maakt mij verder niet uit. Maar aan je moet je hond laten afvallen heb ik zo weinig. Loebes staat onder controle van de dierenarts. Toen Loebes te zwaar was is het ons ook gezegd en hebben we daar ook wat aan gedaan natuurlijk. Wil het beste voor hem en dat proberen we hem dan ook te geven. Als zoiets als gelatinaat nou nog extra werkt ga ik daar uiteraard graag voor.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:43 schreef JerryLee het volgende:
[..]
ik zal mijn mening verwijderen om het objectief te houden
krijgt hij nu Hill's J/Dquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:48 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het maakt mij verder niet uit. Maar aan je moet je hond laten afvallen heb ik zo weinig. Loebes staat onder controle van de dierenarts. Toen Loebes te zwaar was is het ons ook gezegd en hebben we daar ook wat aan gedaan natuurlijk. Wil het beste voor hem en dat proberen we hem dan ook te geven. Als zoiets als gelatinaat nou nog extra werkt ga ik daar uiteraard graag voor.
Nee hij kreeg eerst royal canin. Maar dat heeft hij een week gegeten en daarna weigerde hij. Toen hebben we in overleg met de DA de overstap naar eukanuba gemaakt. Dat vind hij nog steeds lekker en doet hij het erg goed op. Hill's nog nooit van gehoord. Is dat goed? Misschien eens kijken of hij dat lekker vind. Kunnen we af en toe eens afwisselen. Hij is alleen zo enorm kieskeurig wat eten en snoepjes betreft.quote:
Goed of niet goed is een discussie waar je nooit over uitgepraat raakt.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:54 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Nee hij kreeg eerst royal canin. Maar dat heeft hij een week gegeten en daarna weigerde hij. Toen hebben we in overleg met de DA de overstap naar eukanuba gemaakt. Dat vind hij nog steeds lekker en doet hij het erg goed op. Hill's nog nooit van gehoord. Is dat goed? Misschien eens kijken of hij dat lekker vind. Kunnen we af en toe eens afwisselen. Hij is alleen zo enorm kieskeurig wat eten en snoepjes betreft.
Oke zal er eens navraag over doen. Zijn huidige brokken duurden ook een paar weekjes voor ihet werkte idd. Maar het gaat er nog steeds heel goed op. Hij loopt echt soepel voor zijn doen, staat zonder problemen op. Dus zijn wat dat betreft heel tevreden. Maar als het beter kan dan zeker het proberen waard.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:10 schreef JerryLee het volgende:
[..]
Goed of niet goed is een discussie waar je nooit over uitgepraat raakt.
Hills J/D is een typische brok diverse DA's in hun assortiment hebben , speciaal voor gewrichtsklachten
http://www.hillspet.be/nl(...)ion-diet-jd-dry.html
Had vroeger een reu die daar opstond,ik ben geen brokkenfan maar hij deed het er wel goed op.
Er zijn twee uitvoeringen ,de winkel en de op recept versie .
Daar zit duidelijk verschil in qua werking ,de winkelversie heeft veel minder werkzame bestanddelen .
Verbetering (ook met poeder) kost een week of drie .
Het is dus niet instant zoals met een pijnstiller en je zit er voor de rest van hun leven aan vast
persoonlijk ben ik er wel van van,ik heb de uitvoering van Primeval (poeder)
Thanx heb hem even gebookmarked. Straks even kijken als ik niet op mijn mobiel zit te prullen.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:22 schreef JerryLee het volgende:
En deze :https://www.dierapotheker(...)bSzrwCFZShtAodNC8AVg
quote:Op zondag 16 februari 2014 00:12 schreef clumsy_clown het volgende:
DDA, ik weet dat het weekend is en ook nog eens laat dus ik zou het niet raar vinden als je niet reageert maar ik probeer het toch.
Ik ben zojuist met noah naar de spoeddierenarts geweest. Hij heeft vanmiddag dus microlax en een vochtbolus subcutaan gehad bij de DA, daarnaast nog een pijnstiller, want ze voelde harde ontlasting en hij was uitgedroogd. Hij heeft een minikonijnenkeuteltje gelegd daarna, maar verder niets meer. Ik heb natvoer met water aangelengd en gepureerd, maar hoefde het niet te dwangvoeren want hij at zelf heel geleidelijk het halve bakje op. Dit is er echter een paar uur later compleet onverteerd weer uitgekomen. Noah kotst *nooit*, en aangezien hij in de tussentijd ook niet had gepoept of geplast ben ik naar de spoed gegaan zojuist. Het beest is gewoon doodziek, zoveel is me duidelijk.
De DA was dat ook met me eens, en vroeg me naar de vaccinaties. Noah is na z'n kittenvaccins niet meer ingeënt, en dat wijt ik mezelf toe, was destijds een overwogen keuze, nu zou ik het anders doen, blabla. Hij is altijd een binnenkat geweest en heeft z'n hele leven bij mij thuis doorgebracht. Altijd knettergezond geweest. FIP-sneltest was positief. Creat was te hoog (700!), leuko's waren te hoog, en ureum ook. Nieren zijn dus naar de knoppen, maar dit kan ook door de uitdroging komen. DA was er vrij zeker van dat het FIP was, maar nu lees ik dat die test in feite alleen maar een coronavirus wel/niet seropositief is, en dus niets zegt over FIP.
Ik weet dat dit grijpen naar een laatste strohalm is, maar zowel ik als Noah komen niet in aanraking met andere katten. Hij is nu 6, wat een gekke leeftijd is voor FIP. Het is altijd een kneitergezonde kat geweest. Nu is hij hangerig, uitgedroogd en eet niet, dus plast en poept ook niet. Kan het zijn dat de test een toevalsbevinding is, en er iets anders aan de hand is, of klinkt het ook in jouw oren als FIP? Hij heeft verder geen ascitesbuik, geen vocht in de longen, geen icterus, geen neuro-verschijnselen en de wil om te eten en drinken is er, want hij loopt nog steeds om de zoveel tijd naar z'n eten. Ik heb er tig dingen neergelegd die hij normaal geweldig vind, maar hij eet het niet.
De spoed-DA had het over cortico's, maar die konden z'n nieren niet aan volgens hem, maar hij zei 'je kan het nu toch proberen, want als het niet helpt maar die nierschade ook niet uit' daar kwam het ongeveer op neer. Ik wil m'n kat niet dood laten kwijnen aan nierfalen...
Maandag ga ik sowieso overleggen met m'n eigen DA, en ik ga hem met de spuit water en eventueel beetjes voer geven. Verder heb ik diazepam meegekregen om z'n eetlust op gang te brengen.
Goed bezig. Aan je goede zorgen zal het in ieder geval niet liggen. De duimen draaien hier, voor Noah. laat je weten hoe het verder gaat?quote:Op zondag 16 februari 2014 08:34 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb zojuist overleg gehad met een DA in het dierenziekenhuis hier (R'dam). Die vond het ook maar een raar verhaal. Ik ga zodra ik vervoer heb (over een paar uur) dus daarheen en dan gaat hij lekker aan het infuus en kijken we verder. Noah heeft sinds gisteravond 2 keer een plasje op de bak gedaan, dus dat is een goed teken. Die verhoogde waarden zouden makkelijk verklaard kunnen worden door z'n uitdroging. Zo is het bij mensen ook.
Als het wel FIP blijkt te zijn: prima. Maar dit verhaal rammelt aan alle kanten.
Ja, maar opleven doen ze ook bij heel andere problemen, dus dit is ook weer té kort door de bocht.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:22 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
FIP kan makkelijk opgespoord worden door de kat een pilletje prednison te geven.. Dan leven ze helemaal op en gedragen ze zich als jonge katten... ( tenminste dat is ons toen verteld bij onze kat en die reageerde idd zoals hier boven..)correct me if I'm wrong...
Succes met het poezenbeest
Fijn dat het beter gaat met het pootje!quote:Op zaterdag 15 februari 2014 09:09 schreef lady-wrb het volgende:
hoi dierenarts,
sorry voor de late reaktie (pc problemen) maar ik zou nog even updaten over mijn kipje.
ze heeft de antibiotibakuur helemaal opgemaakt en ook de pijnstillers zijn op.
de bult op haar pootje lijkt geslonken, maar de korstjes zitten er nog steeds op.
in het begin lag ze steeds languit met allebei de poten naar achteren en kon ze elk moment omvallen, op dit moment kan ze wel gewoon zitten met de pootjes in een normale houding en ze poetst zichzelf weer (hoewel ze daar nog wel eens dr evenwicht bij verliest en omvalt)
lopen gaat nog steeds niet goed en haar bij de andere kippen terugzetten gaat ook niet, want die hakken haar dood
ze zit nu dus nog steeds op dr schapenvachtje (dat was in het begin het enige waar ze lekker op zat en het is een echte met een nepvacht eroverheen, zodat deze regelmatig gewassen kan worden)
uit het mestonderzoek kwam dat er nog wormeneieren aanwezig waren, dus de wormenkuur van de dierenarts een week ervoor heeft niet goed gewerkt.
ik heb nu een andere gekregen, maar die moet ik nog geven. ik wou eerst die andere medicatie klaar hebben. maar nu is mijn vraag: ik moet na 14 dagen weer mest inleveren, maar ik moet alle 7 dames ontwormen. moet ik nu van alle 7 poep gaan verzamelen en dat inleveren of is 1 representatief voor de rest?
Ik weet dat glucosamine wel kan bij een konijn, het is dan gewoon hetzelfde glucosamine als voor de andere dieren. Naar mijn weten wordt er zowel bij paarden, honden, mensen, katten meestal of glucosamine hydrochloride of glucosamine sulfaat als grondstof gebruikt. Chondroitine mag bijv. ook bij het konijn. Alleen de doseringen weet ik eerlijk gezegd niet, ik heb het nooit voorgeschreven.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 16:01 schreef JerryLee het volgende:
Vraagje :vriendin van me heeft een rammetje genaamd Badu ,met gewrichtspijnen (ouderdom )loopt wel altijd los dus het is geen gebrek aan bewegingsruimte .
Aangezien pijnstillers bijwerkingen geven ,zat ik te denken aan glucosamine ,(liefst vloeibaar ).
Beetje zitten kijken op internet ,dosering van een kat aanhouden word er gezegd .
Aangezien een konijn een planteneter is ,kan je dezelfde glucosamine gebruiken als voor een vleeseter of ?
Dit aangezien je voor een paard ook ander hebt .
Het gebruikt van zogenaamde nutraceuticals is heel persoonlijk hoor. Wat bij ene hond werkt, kan bij een andere hond niet werken. Bij gewrichtsproblemen, kan je inderdaad gelatinaat gebruiken, of glucosamine (Soepele gewrichten van Beapharquote:Op zaterdag 15 februari 2014 16:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Hoi DA!
Mij is gelatinaat voor mijn hond aangeraden. Werkt dat spul echt?
Arme Noah... Dat was dus toch geen poezen hypochondrie....quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Kleine update over Noah: hij is er eigenlijk alleen maar op achteruit gegaan, en ziet er twee keer zo oud uit als hij is (6). Aangezien hij vandaag helemaal niet meer at/dronk/plaste/poepte toch maar naar de dierenarts gegaan (die gelukkig op zaterdag gewoon open is). Ze voelde harde ontlasting, waarvoor hij een klysma heeft gehad. Dat zou ook de reden kunnen zijn voor het niet willen eten en drinken, dus hij heeft een vitamineshot en een vochtbolus gehad om z'n uitdroging wat te verhelpen. Hij heeft zojuist een minidrolletje gelegd op de bak, en als hij straks niet eet moet ik 'm dwangvoeren. Nu maar hopen dat hij zo opklaart.
Een paar kg afvallen is altijd goed, zeker bij de gewrichtsproblemen, maar probeer dat eens in de praktijk te brengen... Als het lukt, petje af!quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:48 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het maakt mij verder niet uit. Maar aan je moet je hond laten afvallen heb ik zo weinig. Loebes staat onder controle van de dierenarts. Toen Loebes te zwaar was is het ons ook gezegd en hebben we daar ook wat aan gedaan natuurlijk. Wil het beste voor hem en dat proberen we hem dan ook te geven. Als zoiets als gelatinaat nou nog extra werkt ga ik daar uiteraard graag voor.
We hebben Loebes toen af laten vallen en het is nu prima volgens onze DA. Ik ga me eens inlezen over die spulletjes en kijken wat het beste is.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:15 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Een paar kg afvallen is altijd goed, zeker bij de gewrichtsproblemen, maar probeer dat eens in de praktijk te brengen... Als het lukt, petje af!![]()
Ik zou dus wel gelatinaat (of een andere voedingssupplement) proberen, zie mijn vorige reactie.
Sorry, niet ver genoeg gelezen.... Oh, dat is echt sneu voor Noah...quote:Op zondag 16 februari 2014 00:12 schreef clumsy_clown het volgende:
DDA, ik weet dat het weekend is en ook nog eens laat dus ik zou het niet raar vinden als je niet reageert maar ik probeer het toch.
Ik ben zojuist met noah naar de spoeddierenarts geweest. Hij heeft vanmiddag dus microlax en een vochtbolus subcutaan gehad bij de DA, daarnaast nog een pijnstiller, want ze voelde harde ontlasting en hij was uitgedroogd. Hij heeft een minikonijnenkeuteltje gelegd daarna, maar verder niets meer. Ik heb natvoer met water aangelengd en gepureerd, maar hoefde het niet te dwangvoeren want hij at zelf heel geleidelijk het halve bakje op. Dit is er echter een paar uur later compleet onverteerd weer uitgekomen. Noah kotst *nooit*, en aangezien hij in de tussentijd ook niet had gepoept of geplast ben ik naar de spoed gegaan zojuist. Het beest is gewoon doodziek, zoveel is me duidelijk.
De DA was dat ook met me eens, en vroeg me naar de vaccinaties. Noah is na z'n kittenvaccins niet meer ingeënt, en dat wijt ik mezelf toe, was destijds een overwogen keuze, nu zou ik het anders doen, blabla. Hij is altijd een binnenkat geweest en heeft z'n hele leven bij mij thuis doorgebracht. Altijd knettergezond geweest. FIP-sneltest was positief. Creat was te hoog (700!), leuko's waren te hoog, en ureum ook. Nieren zijn dus naar de knoppen, maar dit kan ook door de uitdroging komen. DA was er vrij zeker van dat het FIP was, maar nu lees ik dat die test in feite alleen maar een coronavirus wel/niet seropositief is, en dus niets zegt over FIP.
Ik weet dat dit grijpen naar een laatste strohalm is, maar zowel ik als Noah komen niet in aanraking met andere katten. Hij is nu 6, wat een gekke leeftijd is voor FIP. Het is altijd een kneitergezonde kat geweest. Nu is hij hangerig, uitgedroogd en eet niet, dus plast en poept ook niet. Kan het zijn dat de test een toevalsbevinding is, en er iets anders aan de hand is, of klinkt het ook in jouw oren als FIP? Hij heeft verder geen ascitesbuik, geen vocht in de longen, geen icterus, geen neuro-verschijnselen en de wil om te eten en drinken is er, want hij loopt nog steeds om de zoveel tijd naar z'n eten. Ik heb er tig dingen neergelegd die hij normaal geweldig vind, maar hij eet het niet.
De spoed-DA had het over cortico's, maar die konden z'n nieren niet aan volgens hem, maar hij zei 'je kan het nu toch proberen, want als het niet helpt maar die nierschade ook niet uit' daar kwam het ongeveer op neer. Ik wil m'n kat niet dood laten kwijnen aan nierfalen...
Maandag ga ik sowieso overleggen met m'n eigen DA, en ik ga hem met de spuit water en eventueel beetjes voer geven. Verder heb ik diazepam meegekregen om z'n eetlust op gang te brengen.
Verhoogde nierwaren kan ook acuut nierfalen door iets anders zijn. Net als de verhoogde leverwaarden. Lever reageert (secundair) op alles wat mis is in het lichaam, dat is haar baan.quote:Op zondag 16 februari 2014 07:12 schreef clumsy_clown het volgende:
Ja ik heb de uitslagen mee, zal ze later overtypen, maar dat waren dus lever en nierwaarden, en die zijn te hoog. Ja en een glucose heeftie geprikt, maar die was 5,2 en volgens mij is dat goed. Rond middennacht heeft noah nog een klein beetje pureevoer gegeten uit zichzelf, maar ook weer een klein beetje gekotst. Water heeft hij ook gedronken, maar de was waar hij in lag (wat normaal niet mag maar hij vindt het zo'n lekker plekje) was zojuist nat, terwijl het niet naar pies stonk, dus ik denk dat dat water er ook weer uit is.
Nu net heeftie weer gedronken, uit zichzelf, en heb ik hem na een klein beetje weggehaald, zodat het niet te veel in een keer is. Hij heeft ook weer een heel klein beetje puree gegeten.
Het arme beest is zooo zielig, maar komt nog wel bij me liggen, kopjes geven en spinnen. Dat terwijl lopen amper gaat
.
Dezelfde DA heeft dienst tot maandag, dus ik zie niet gebeuren dat hij iets anders gaat doen dan die stomme FIP, maar tot maandag wachten duurt nog zo lang!
In principe goed, alleen je moet er niet mee fokken, want het kan erfelijk zijn.quote:Op zondag 16 februari 2014 09:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Beste DD,
Wat zijn de vooruitzichten van een cavia met cherryeyes?
Ik heb nu een zeugje uit september 2011 en ze heeft nu al drie keer last gehad van een cherryeye aan beide ogen. Het is op sommige momenten erger.
Nu is het al vanaf november 2013 al aan het rommelen bij haar.
Ik ben twee keer naar de dierenarts geweest en heb oogdruppels en oogzalf meegekregen, maar vind het resultaat mager.
Verder is de cavia goed gezond, vrolijk en eet gelukkig goed.
Alles leeft op met prednisolon, dus dit is 100% waardeloze testmethode. Het kan net zo goed iets anders zijn dat op prednisolon reageert.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:22 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
FIP kan makkelijk opgespoord worden door de kat een pilletje prednison te geven.. Dan leven ze helemaal op en gedragen ze zich als jonge katten... ( tenminste dat is ons toen verteld bij onze kat en die reageerde idd zoals hier boven..)correct me if I'm wrong...
Succes met het poezenbeest
Er zijn in Nederland genoeg gespecialiseerde praktijken met Interne specialisten, die ook verstand hebben van FIP. Maar DE specialist voor FIP komt mij niet zo 1 2 3 in mijn gedachten....quote:Op zondag 16 februari 2014 11:56 schreef loecje het volgende:
Onze kat heeft ook prednison gehad bij FIP. maar of het daarmee opgespoord kan worden?
Prednison onderdrukt daarmee het inmuunsysteem. lijkt me dat er wel meer aandoeningen zijn die daar goed op reageren.
DDA, is er in nederland ook een arts gespecialiseerd in FIP zoals Dr. Addie in Glasgow?
ik heb zelf 1 kat gehad waarbij de eerste diagnose enkel werd gesteld met een 'sneltest'. dat bleek uiteindelijk helaas wel FIP. maar zo kom ik ook steeds vaker in mijn omgeving tegen dat het uiteindelijk helemaal geen FIP bleek te zijn.
Hoe komt het dat de artsen zo snel roepen dat het FIP is terwijl uit vele onderzoeken blijkt dat de diagnose niet op die manier gesteld kan worden?
Ow, dan denk ik er nog even over na, want ik heb er al eentje die behoorlijk arbeidsintensief isquote:Op zondag 16 februari 2014 13:55 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Ik ben heel erg High Maintenance hoor
Dan zal ik dat eens proberen!quote:Op zondag 16 februari 2014 13:40 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
In principe goed, alleen je moet er niet mee fokken, want het kan erfelijk zijn.
Je kan er bijvoorbeeld dagelijk vitamine A zalf gebruiken (Beaphar heeft oogzalf met vit A voor knaagdieren). Verder wordt het, volgens mij, bij cavia's nooit geopereerd itt honden.
The story of my life hoor. Krijg ik een huwelijksaanzoek, dan wordt het direct ingetrokken.quote:Op zondag 16 februari 2014 14:07 schreef Queller het volgende:
[..]
Ow, dan denk ik er nog even over na, want ik heb er al eentje die behoorlijk arbeidsintensief is
![]()
![]()
Ik weet dat Herman Egberink van de Faculteit Diergeneeskunde heel erg veel onderzoek doet naar FIP en ook naar meerdere gevallen van FIP binnen groepen katten.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:45 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Er zijn in Nederland genoeg gespecialiseerde praktijken met Interne specialisten, die ook verstand hebben van FIP. Maar DE specialist voor FIP komt mij niet zo 1 2 3 in mijn gedachten....
Ik roep nooit snel dat een kat FIP heeftStel voor dat ik een jonge kat met buik vol draadtrekkende vocht heb en de andere verschijnselen passen er bij en hij gaat heel snel achteruit, dan is het bijna 100% zeker. Maar de 100% zekerheid kan je alleen na de dood tijdens de sectie krijgen.
Oh ja, dat kloptquote:Op zondag 16 februari 2014 15:25 schreef senesta het volgende:
[..]
Ik weet dat Herman Egberink van de Faculteit Diergeneeskunde heel erg veel onderzoek doet naar FIP en ook naar meerdere gevallen van FIP binnen groepen katten.
Dat noem ik Diergeneeskundequote:Op zondag 16 februari 2014 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Hij is nu opgenomen, krijgt een infuus, anti-misselijkheidsmedicatie, urine wordt op de kweek gezet en z'n nierwaarden worden in de gaten gehouden.
Ik hoop dat hij heel snel opknapt na het iv infuus! Beterschap!quote:Op zondag 16 februari 2014 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Het is ineens zoooo snel gegaan. Ik dacht dat ik spoken zag omdat hij veel dronk, want het was niet excessief en hij bleef altijd goed plassen. Hij is de laatste twee jaar afgevallen maar dat ging heel geleidelijk en pas toen hij van de week een halve kilo kwijt was werd hij echt mager, daarvoor dacht ik dat hij gewoon eindelijk op gezond gewicht zat na jaren light voer.
Verdomme.
Zal jij hebbenquote:Op zondag 16 februari 2014 15:14 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
The story of my life hoor. Krijg ik een huwelijksaanzoek, dan wordt het direct ingetrokken.![]()
Zeg dat...quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
gelukkig roepen idd niet alle artsen dat. Maar ik hoor het opvallend veel.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:45 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Er zijn in Nederland genoeg gespecialiseerde praktijken met Interne specialisten, die ook verstand hebben van FIP. Maar DE specialist voor FIP komt mij niet zo 1 2 3 in mijn gedachten....
Ik roep nooit snel dat een kat FIP heeftStel voor dat ik een jonge kat met buik vol draadtrekkende vocht heb en de andere verschijnselen passen er bij en hij gaat heel snel achteruit, dan is het bijna 100% zeker. Maar de 100% zekerheid kan je alleen na de dood tijdens de sectie krijgen.
Tja, communicatie is niet altijd even makkelijk.quote:Op zondag 16 februari 2014 17:01 schreef loecje het volgende:
[..]
gelukkig roepen idd niet alle artsen dat. Maar ik hoor het opvallend veel.
Mijn kat heeft zo ook de diagnose FIP gekregen met een sneltest. Bleek later bij de 2e lijn alsnog droge FIP (sectie) maar had ook heel goed iets anders kunnen zijn.
Bij een kennis een paar weken terug nog. Diagnose FIP, bleek later iets met de pancreas te zijn. Goed behandelbaar maar helaas te laat door verkeerde diagnose.
Zo lees ik online veel vaker verhalen zoals nu van clumsy_clown
Ga lekker ergens anders trollen zegquote:Op zondag 16 februari 2014 21:29 schreef Tropanzia het volgende:
Beste dierenarts,
Ik heb een vraagje; zou u misschien een kleine bijdrage willen leveren in het algemeen topic over poep?
ONZ / Praten over poep.
Alvast bedankt,
Groetjes Tropanzia
Ik probeer dat topic een beetje nieuw leven in te blazen, dat valt niet onder de categorie trollen.quote:Op zondag 16 februari 2014 22:27 schreef Queller het volgende:
[..]
Ga lekker ergens anders trollen zeg
Nieuw leven? Er wordt hier nog dagelijks gepost.quote:Op zondag 16 februari 2014 22:29 schreef Tropanzia het volgende:
[..]
Ik probeer dat topic een beetje nieuw leven in te blazen, dat valt niet onder de categorie trollen.
Ik denk dat de variëteit die een dierenarts kan bieden aan zo'n topic een ontplooiingsstimulans is voor het topic.
Mmmh, een bijdrage van de dierenarts was leuk geweest. Misschien had hij/zij het zelf ook wel leuk gevonden om wat bij te dragen aan dat topic.quote:Op zondag 16 februari 2014 22:29 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Nieuw leven? Er wordt hier nog dagelijks gepost.
Ja, met jou in de zandbak spelen. Nee echt, we zitten er allemaal op te wachten. Blijf lekker in ONZ, dan hebben wij geen last van jequote:Op zondag 16 februari 2014 22:30 schreef Tropanzia het volgende:
[..]
Mmmh, een bijdrage van de dierenarts was leuk geweest. Misschien had hij/zij het zelf ook wel leuk gevonden om wat bij te dragen aan dat topic.
Maarja, het is geen must
Ik denk net als Queller dat dit hier niet helemaal op zijn plek isquote:Op zondag 16 februari 2014 22:30 schreef Tropanzia het volgende:
[..]
Mmmh, een bijdrage van de dierenarts was leuk geweest. Misschien had hij/zij het zelf ook wel leuk gevonden om wat bij te dragen aan dat topic.
Maarja, het is geen must
Ik heb helaas geen PhD in Troll Science, dus ik kan er niet over meepratenquote:Op zondag 16 februari 2014 21:29 schreef Tropanzia het volgende:
Beste dierenarts,
Ik heb een vraagje; zou u misschien een kleine bijdrage willen leveren in het algemeen topic over poep?
ONZ / Praten over poep.
Alvast bedankt,
Groetjes Tropanzia
Wanneer is het poezenkind voor het laatst ontwormd? Hoe oud is hij/zij trouwens?quote:Op maandag 17 februari 2014 09:53 schreef pl4kkie het volgende:
Beste, sinds een aantal dagen heeft onze kitten braakneigingen. Alleen komt er niks uit en het is vaak 1x flink neigen en bek open sperren. Daarna is het over.
De eerste dagen dat hij bij ons was moest hij wel kotsen. Wss vanwege het voer verandering. Moeten we het ff aankijken of toch maar ff langs de DA gaan. Er zou evt ook iets in z'n keel vast kunnen zitten. Al hebben we niks kunnen vinden wat kapot is gebeten door hem of de andere katten.
Eerlijk gezegd zou ik dat niet durven zeggen. Hij is ~ 1 jaar oud. Het is dan niet echt een kitten meer denk ikquote:Op maandag 17 februari 2014 10:16 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Wanneer is het poezenkind voor het laatst ontwormd? Hoe oud is hij/zij trouwens?
Wat je omschrijft, lijkt op het kokhalzen. Dat kan o.a. worden veroorzaakt door haarballen, een grasspriet in de keel, spoelwormen enz. Spoelwormen maken namelijk een trektocht door het lichaam van het kitten. Zij komen eerst aan in de longen/luchtwegen, daarna worden zij opgehoest, wat braken/kokhalzen/hoesten kan veroorzaken en doorgeslikt. Dan komen zij weer in de darm en worden daar de volwassen wormen.
Het kitten moet je op de leeftijd van 3, 5, 7 en 9 weken ontwormen en daarna elke maand tot 6 maanden oud. Daarna 4 x jaar.
Als de klachten niet beter worden ondanks de ontworming, dan moet je een afspraak maken bij de dierenarts. Ook als het kitten gaat braken, sloom is, diarree krijgt, moet je een afspraak maken bij je dierenarts.
Dat kan dan wijzen op een keelontsteking / iets in de keel. Als er nog "garantie" aan zit, misschien kan de dierenarts van het asiel hem nakijken.quote:Op maandag 17 februari 2014 10:27 schreef pl4kkie het volgende:
Het viel me gisteren op omdat hij niet meer tegen ons praatte.
Waarschijnlijk vindt je kat het water onder de douche lekkerder/interssanter dan haar waterbak. Helaas drinken de katten in het algemeen te weinig! Wat kan leiden tot nier en blaasproblemen. Het is dus erg belangrijk om het drinken te stimuleren. Als zij onder douche wil, prima, mits zij geen douchegel ed naar binnen krijgt. Misschien kan je een waterfontein voor haar kopen? Dat vinden de katten in het algemeen leuker dan een gewone waterbak en de meeste katten drinken meer met een fonteintje dan met een gewone waterbak.quote:Op maandag 17 februari 2014 11:22 schreef Radobe het volgende:
Beste DDA,
mijn poezebeest is 3 weken geleden gecastreerd. Sindsdien gaat ze ineens mee onder de douche, ze gaat echt onder de druppels staan en tijdens het douchen rent ze rondjes om me heen. Na het douchen wordt het doucheputje afgelikt. De eerste keer dacht ik dat ze de geur wilde wegspoelen van de dierenarts![]()
Maar ze blijft het doen.
Ik vind het niet erg, wat ik wel minder vind is dat ze nu bijna niet uit haar bakje wil drinken, lijkt het. Wat te doen? Douchen weer afleren?
Ze krijgt geen douchegel/shampoo binnen, ik spoel al het schuim eerst goed weg uit het doucheputje. En ik zal eens kijken naar zo'n fonteintjequote:Op maandag 17 februari 2014 11:37 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Waarschijnlijk vindt je kat het water onder de douche lekkerder/interssanter dan haar waterbak. Helaas drinken de katten in het algemeen te weinig! Wat kan leiden tot nier en blaasproblemen. Het is dus erg belangrijk om het drinken te stimuleren. Als zij onder douche wil, prima, mits zij geen douchegel ed naar binnen krijgt. Misschien kan je een waterfontein voor haar kopen? Dat vinden de katten in het algemeen leuker dan een gewone waterbak en de meeste katten drinken meer met een fonteintje dan met een gewone waterbak.
quote:Op maandag 17 februari 2014 11:51 schreef Holyme het volgende:
Nu het toch over drinken gaat, mijn kater heeft in het verleden blaasgruis gehad en heeft al verschillende drinkplekken (inclusief een fonteintje en een kraan die op commando open gaat), maar heeft het afgelopen dagen ineens de smaak te pakken van restjes afgekoelde groene thee. Kan dat kwaad?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Groene thee bevat L-theanine, wat rustgevend is voor een poezenkind, volgens een aantal onderzoeken. Echter, in hoge doseringen kan ook groene thee giftig zijn. Dus een vol kopje per dag per kat zou ik afraden, maar de restjes mag wel. En geen zwarte thee of koffie geven.
![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |