FOK!forum / Culinesse à gogo / De 10 rijkste koks van Nederland volgens Quote
golferdinsdag 28 januari 2014 @ 13:18
quote:
We doen het - bijna - allemaal, maar slechts weinigen kunnen er écht knaken mee verdienen. Koken is topsport, en daar horen ook wat 'prettige' beloningen bij, toch? Enfin, er zijn een paar man het creëren van smaakorgasmes tot in puntjes beheersen. Tijd dus voor een ouderwets Quote-lijstje: de tien rijkste topkoks van Nederland.

Eind vorig jaar werden de Michelinsterren weer uitgereikt. Het nieuwste verdict van de kook- en bandenclub uit Frankrijk is dat Nederland ook dit jaar weer twee driesterrenrestaurants heeft. Naast ‘veteraan’ De Librije kan ook ‘op stand’ genasd worden bij De Leest in Vaassen. Maar zorgt een potje (sterren)koken ook voor een goedgevulde portemonnee of moet culinair Nederland de broekriem stevig aanhalen?
Volledige artikel is hier te lezen: http://www.quotenet.nl/Li(...)opkoks-van-Nederland

1. Herman den Blijker
2. Jonnie en Therese Boer
3. Sergio Herman
4. Rudolh van Veen
5. Joop Braakhekke
6. Mario Ridder
7. Robert Kranenborg
8. Lucas Rive
9. Jacob Jan Boerma
10. Ron Blaauw.
Deetchdinsdag 28 januari 2014 @ 13:26
Bij 1, 2 en 7 gegeten.
DroogDokdinsdag 28 januari 2014 @ 13:27
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
BasEnAaddinsdag 28 januari 2014 @ 13:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef DroogDok het volgende:
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
Mij niet. Restaurants zijn geen vetpot.
Bluesdinsdag 28 januari 2014 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef DroogDok het volgende:
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
Al die personeelskosten reizen w.s. ook de pan uit :?
DroogDokdinsdag 28 januari 2014 @ 13:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Mij niet. Restaurants zijn geen vetpot.
Dat blijkt inderdaad. Ik lees echter wel dat bijvoorbeeld de Zwethheul en de Librije per jaar 350k winst maken, toch niet verkeerd.
Weltschmerzdinsdag 28 januari 2014 @ 14:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Mij niet. Restaurants zijn geen vetpot.
Daar prostitueren ze zich ook zo vaak op tv en in de winkel. Het punt met koken is dat je het voor elke gast weer opnieuw moet doen. Als je een kookboek schrijft kun je hetzelfde werk via de drukker vele duizenden keren verkopen.
FutureFairytaledinsdag 28 januari 2014 @ 14:13
Dacht dat Rudolph rijker zou zijn dan Herman eigenlijk.
Mgolovicdinsdag 28 januari 2014 @ 14:17
Vind het ook wat tegenvallen hoor. Zeker als je TV inkomsten er van af zou halen wordt het topkok zijn niet echt riant beloond.
inslagenreuringdinsdag 28 januari 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:17 schreef Mgolovic het volgende:
Vind het ook wat tegenvallen hoor. Zeker als je TV inkomsten er van af zou halen wordt het topkok zijn niet echt riant beloond.
Het is vooral een roeping/hobby. Als je deze bedragen kunt opstrijken dan is dat toch alleszins redelijk?
Mgolovicdinsdag 28 januari 2014 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:24 schreef inslagenreuring het volgende:

[..]

Het is vooral een roeping/hobby. Als je deze bedragen kunt opstrijken dan is dat toch alleszins redelijk?
Tuurlijk. Maar dan nog, er zijn roepingen/hobby's die veel meer opleveren. Zeker gezien de inzet die je voor dit vak moet hebben.
inslagenreuringdinsdag 28 januari 2014 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:28 schreef Mgolovic het volgende:

[..]

Tuurlijk. Maar dan nog, er zijn roepingen/hobby's die veel meer opleveren. Zeker gezien de inzet die je voor dit vak moet hebben.
Klopt.
golferdinsdag 28 januari 2014 @ 14:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:28 schreef Mgolovic het volgende:

Zeker gezien de inzet die je voor dit vak moet hebben.
Als je het gemiddelde aantal werkuren van een kok bekijkt is het een schamel uur-inkomen dat ze verdienen.
AnnaNiemdinsdag 28 januari 2014 @ 15:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Dacht dat Rudolph rijker zou zijn dan Herman eigenlijk.
Dat zou Rudolph zijn als hij bijvoorbeeld een bakartikelenlijn op de markt brengt en spotjes voor frietsaus gaat doen. Ook denk ik dat hij veel vermogen in 24 kitchen heeft zitten, wat er nu met de boekenuitgaves, sponsordeals en verkoop aan andere landen langzaam uitkomt. Herman heeft naar mijn idee zijn beste tijd op tv gehad, die van Rudolph komt nu pas echt op stoom.
Nico987dinsdag 28 januari 2014 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef DroogDok het volgende:
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..
Nico987dinsdag 28 januari 2014 @ 16:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:05 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Dat zou Rudolph zijn als hij bijvoorbeeld een bakartikelenlijn op de markt brengt en spotjes voor frietsaus gaat doen. Ook denk ik dat hij veel vermogen in 24 kitchen heeft zitten, wat er nu met de boekenuitgaves, sponsordeals en verkoop aan andere landen langzaam uitkomt. Herman heeft naar mijn idee zijn beste tijd op tv gehad, die van Rudolph komt nu pas echt op stoom.
Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.
AnnaNiemdinsdag 28 januari 2014 @ 17:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:28 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.
24kitchen heeft nu wel deals met Jumbo, Verse oogst, Wehkamp, Weightwatchers ed. Verder hangen ze onder de plu van Fox. In het begin hadden ze de deals niet en toen zal het geld gekost hebben. Ik denk dat ze nu op een punt zitten dat ze winst (moeten) maken, zeker gezien de internationale uitbreiding. Fox is tenslotte ook geen filantropische instelling. Rudolph zal aandelen hebben in 24Kitchen en meedelen in de winst. Als ze nu ook nog, naast de boeken, een servies- en kook/baklijn uitbrengen via Wehkamp of een productenlijn via Jumbo dan hebben ze het merk 24Kitchen perfect vermarkt.
Adamesdinsdag 28 januari 2014 @ 17:29
voor de absolute top valt het inderdaad wel mee. Dit haal je met elk eigen zaakje wel binnen als je goed bent in een bedrijf leiden en in je vak.
Had Hans van Wolde eigenlijk ook nog wel er in verwacht.
Bramitodinsdag 28 januari 2014 @ 19:22
Waarom denk je dat Ferran Adrià ermee gekapt is? Die verdient nu eindelijk echt geld.
Pietverdrietdinsdag 28 januari 2014 @ 19:50
Sinds wanneer is braakhekke kok?
Molodinsdag 28 januari 2014 @ 19:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds wanneer is braakhekke kok?
_O_ _O-
Molodinsdag 28 januari 2014 @ 20:00
Die tekst is overigens ook lichtelijk braakselopwekkend :r

quote:
5. Joop Braakhekke
De bekendste, maar met 72 jaar inmiddels ook de oudste staafmixer van dit lijstje. Le Garage is nog voor 1/3e deel van hem, en - echt waar - er ligt nog steeds een miljoenbeslag op zijn Amsterdamse appartement. Echter, gezien zijn aandeel in de vastgoedpoot van het 'Le Garage'-imperium is Braakhekke verzekerd van een pensioen van minstens één miljoen.
Of is dat mijn ranzige zwarte ziel weer? :')
Bramitodinsdag 28 januari 2014 @ 20:05
Valt wel mee toch?
Molodinsdag 28 januari 2014 @ 20:47
Staafmixer in combinatie met Joop en dit konijn maakt het wel ranzig ;(

6.jpg
flyguydinsdag 28 januari 2014 @ 20:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:26 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..
Aandelen vallen ook onder eigen vermogen, dus wat ze in de eigen toko hebben zit er al bij in. Daarnaast is het lastig om de waarde van een restaurant in zo'n geval te bepalen als sterchef/eigenaar uitcasht.
Bramitodinsdag 28 januari 2014 @ 21:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 20:47 schreef Molo het volgende:
Staafmixer in combinatie met Joop en dit konijn maakt het wel ranzig ;(

[ afbeelding ]
Is dat Ab Normaal? Ik snap 'm nie....
Molodinsdag 28 januari 2014 @ 21:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 21:24 schreef Bramito het volgende:

[..]

Is dat Ab Normaal? Ik snap 'm nie....
Klopt! En sinds hij piemels als staafmixers betitelde is dat voor mij gelinkt aan elkaar :')
#ANONIEMwoensdag 29 januari 2014 @ 15:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds wanneer is braakhekke kok?
Sedert hij elke keer met zijn vingers pontificaal voor de camera's in de pannen zat om te proeven en te smakken. ;)

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 29-01-2014 15:28:19 ]
Pietverdrietwoensdag 29 januari 2014 @ 20:04
quote:
2s.gif Op woensdag 29 januari 2014 15:28 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Sedert hij elke keer met zijn vingers pontificaal voor de camera's in de pannen zat om te proeven en te smakken. ;)
Geloof me, hij is restauranteigenaar, gastheer, charmant en kan goed pijpen, etc, maar koken kan hij voor geen meter.
SiGNedonderdag 30 januari 2014 @ 06:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds wanneer is braakhekke kok?
Ik ben ooit nog fan geweest van Braakhekke.
Dat was ten tijde van Kookgek.

Ik moet daarbij wel aantekenen dat ik op dat moment 4 maanden in het ziekenhuis aan de sondevoeding zat en zelf geen hap mocht eten, alles moet vloeibaar.
Wat was ik in die tijd geobesedeerd door eten... niet normaal! :o
Toen die sondevoeding over was ben ik ook met mijn ouders en zus uit eten geweest in Le Garage.
Man, wat was ik ook weer snel afgekicked van m'n Braakhekke obsessie, niet normaal! :o

Braakhekke kan opzich best koken maar hygiëne doet ie niet aan en opmaak van de borden ook niet, hij is, zoals je ook al zegt, vooral gastheer... en daar is ie ook goed in.
zakschijtdonderdag 30 januari 2014 @ 10:45
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 06:16 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik ben ooit nog fan geweest van Braakhekke.
Dat was ten tijde van Kookgek.

Ik moet daarbij wel aantekenen dat ik op dat moment 4 maanden in het ziekenhuis aan de sondevoeding zat en zelf geen hap mocht eten, alles moet vloeibaar.
Wat was ik in die tijd geobesedeerd door eten... niet normaal! :o
Toen die sondevoeding over was ben ik ook met mijn ouders en zus uit eten geweest in Le Garage.
Man, wat was ik ook weer snel afgekicked van m'n Braakhekke obsessie, niet normaal! :o

Braakhekke kan opzich best koken maar hygiëne doet ie niet aan en opmaak van de borden ook niet, hij is, zoals je ook al zegt, vooral gastheer... en daar is ie ook goed in.
LOL
#ANONIEMdonderdag 30 januari 2014 @ 12:04
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2014 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

Geloof me, hij is restauranteigenaar, gastheer, charmant en kan goed pijpen, etc, maar koken kan hij voor geen meter.
Je stelt het erg zwart-wit wat hij kan heus wel e.e.a bereiden.
En over dat pijpen lijkt het wel alsof je uit ervaring spreekt. }) ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2014 12:05:35 ]
maulibumaandag 3 februari 2014 @ 17:25
..And what about good old Onno "Unilever" Kokmeijer?
golfermaandag 3 februari 2014 @ 17:34
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 17:25 schreef maulibu het volgende:
..And what about good old Onno "Unilever" Kokmeijer?
Die staat er niet bij. Dus zit niet bij de 10 'rijkste'.
SiGNemaandag 3 februari 2014 @ 17:45
En wat is rijk eigenlijk?
Veel van de koks uit het lijstje hebben het meeste geld in het restaurant zelf zitten, zolang de hypotheek nog niet is afbetaald zal de bank toch echt al die centen terugeisen tot de schuld is voldaan.
Bramitomaandag 3 februari 2014 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 17:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Die staat er niet bij. Dus zit niet bij de 10 'rijkste'.
Volgens quote
habituemaandag 3 februari 2014 @ 21:38
Daarom, koken als hobby houden. Rijk word je er niet van.
golfermaandag 3 februari 2014 @ 21:38
quote:
1s.gif Op maandag 3 februari 2014 21:18 schreef Bramito het volgende:

Volgens quote
Correct. Je hebt het goed gelezen.
maulibudinsdag 4 februari 2014 @ 04:35
Ik kan mij wel een voorstelling maken van het loon van een executive chef in een hotel als Okura + de nevendiensten voor Unilever.. Je maakt mij niet wijs dat een Ron Blaauw met al zijn investeringen "rijker" is dan een safe-player als Kokmeijer. Als je een pand op hypotheek meerekent als eigen vermogen gaat het inderdaad hard.
Bramitodinsdag 4 februari 2014 @ 08:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 04:35 schreef maulibu het volgende:
Ik kan mij wel een voorstelling maken van het loon van een executive chef in een hotel als Okura + de nevendiensten voor Unilever.. Je maakt mij niet wijs dat een Ron Blaauw met al zijn investeringen "rijker" is dan een safe-player als Kokmeijer. Als je een pand op hypotheek meerekent als eigen vermogen gaat het inderdaad hard.
Zoals ik al zei: "volgens quote"
Drie ton eigen vermogen is natuurlijk niet heel veel...
#ANONIEMdinsdag 4 februari 2014 @ 18:45
Zeg maar gewoon niks. En inderdaad volgens Quote alsof die zich niet van welke vorm van gissen bedient om iemand "rijk" in te schatten.

Vwb Den Blijker vind ik wel dat hij eigenlijk niet echt meer tot het koksgilde behoort ondanks zijn verleden als kok want Herman doet al een tijdje niet meer aan echt koken. Hij haalt zijn meeste inkomsten uit zijn RTL contract en exclusieve merchandising.(beeltenissen,naam associatie, optredens e.d.)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-02-2014 18:46:56 ]
SiGNedinsdag 4 februari 2014 @ 18:53
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:45 schreef Iwanius het volgende:
Zeg maar gewoon niks. En inderdaad volgens Quote alsof die zich niet van welke vorm van gissen bedient om iemand "rijk" in te schatten.

Vwb Den Blijker vind ik wel dat hij eigenlijk niet echt meer tot het koksgilde behoort ondanks zijn verleden als kok want Herman doet al een tijdje niet meer aan echt koken. Hij haalt zijn meeste inkomsten uit zijn RTL contract en exclusieve merchandising.(beeltenissen,naam associatie, optredens e.d.)
Den Blijker hoort inderdaad meer in het rijtje bij Braakhekke thuis: Meer eigenaar van een restaurant (Las Palmas in het geval van Den Blijker) waar ie af en toe z'n gezicht laat zien en dan meer gasten ontvangt dan dat ie nog kookt.
Daarbij de kookboeken en kookproducten en wat kookprogramma's (zoals Braakhekke dat ook in zijn tijd deed)
Bramitodinsdag 4 februari 2014 @ 21:03
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:45 schreef Iwanius het volgende:
Zeg maar gewoon niks. En inderdaad volgens Quote alsof die zich niet van welke vorm van gissen bedient om iemand "rijk" in te schatten.

Vwb Den Blijker vind ik wel dat hij eigenlijk niet echt meer tot het koksgilde behoort ondanks zijn verleden als kok want Herman doet al een tijdje niet meer aan echt koken. Hij haalt zijn meeste inkomsten uit zijn RTL contract en exclusieve merchandising.(beeltenissen,naam associatie, optredens e.d.)
Ik mag niks zeggen?
Pietverdrietdinsdag 4 februari 2014 @ 21:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Den Blijker hoort inderdaad meer in het rijtje bij Braakhekke thuis: Meer eigenaar van een restaurant (Las Palmas in het geval van Den Blijker) waar ie af en toe z'n gezicht laat zien en dan meer gasten ontvangt dan dat ie nog kookt.
Daarbij de kookboeken en kookproducten en wat kookprogramma's (zoals Braakhekke dat ook in zijn tijd deed)
Maar den Blijker kan het wel, Joop niet
FutureFairytaledinsdag 4 februari 2014 @ 22:02
Vraag ik me af; waarom kookt Den Blijker niet meer? Als t je passie is, waarom wil je dan liever gastheer zijn en een productlijn uitbrengen ipv achter t fornuis staan, om evt recepten voor kookboeken te ontwikkelen net als Jamie O. bv
Pietverdrietdinsdag 4 februari 2014 @ 22:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Vraag ik me af; waarom kookt Den Blijker niet meer? Als t je passie is, waarom wil je dan liever gastheer zijn en een productlijn uitbrengen ipv achter t fornuis staan, om evt recepten voor kookboeken te ontwikkelen net als Jamie O. bv
Kort door de bocht?
Omdat hij ondernemer is en iedere maand zijn personeel moet betalen.
boriszdinsdag 4 februari 2014 @ 22:09
Iwanius begint weer eens over Den Blijker _O-. Je kon d'r op wachten :')!.
#ANONIEMwoensdag 5 februari 2014 @ 20:00
En is dat verboden?

quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 21:03 schreef Bramito het volgende:

Ik mag niks zeggen?
Je mag alles zeggen. Ik reageerde op de opmerking "Drie ton eigen vermogen is natuurlijk niet heel veel.." uiteraard bezien in perspectief.

quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Vraag ik me af; waarom kookt Den Blijker niet meer? Als t je passie is, waarom wil je dan liever gastheer zijn en een productlijn uitbrengen ipv achter t fornuis staan, om evt recepten voor kookboeken te ontwikkelen net als Jamie O. bv
Omdat Herman snel geld wil verdienen en dat haalt hij niet binnen met alleen maar achter het fornuis te staan. Die houding en instelling is ook 1 van de redenen dat hij en zijn voormalige zakenpartner David Crouwel uit elkaar gingen en nu nog op voet van oorlog met elkaar leven.

Herman wilde een bekende Nederlander worden boven alles en had het eigenlijk wel gezien met dat koken terwijl David gewoon terug naar de basis wilde waar het ooit mee begon en heeft altijd volgehouden dat je zo ook een hele lekkere boterham voor de toekomst kan verdienen. Herman wilde het "jetset"leven van Nederland ervaren en snel cashen en zich steeds meer op consult e.d. leggen zoals hij dat op tv zou laten zien. Beetje rondlopen,adviesje hier en daar geven,wat eten,desnoods zelf even wat voordoen en dan weer weg. Kassa!

Waarom denk je dat ze ooit het Groot Paardenburg opgestart zijn? Ja, omdat ze iets groots en nieuws wilde doen. Klets...uithangbord om groots het Grachtengordelwereldje binnen te komen en het Amsterdamsche geld binnen te harken.

En vwb dat Las Palmas.Die is allang niet meer alleen van Den Blijker.

Als laatste: De twee restaurants van FG zijn alleen van hem en de Bank want zijn investeerders van weleer hebben zich teruggetrokken uit zijn business zodat FG het nu lekker alleen mag uitzoeken.
Eigen schuld de eigenwijs. }:|

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-02-2014 20:09:08 ]
Pietverdrietdonderdag 6 februari 2014 @ 06:32
Het klinkt nogal verwijtend en moralist uithangend, Iwanus
SiGNedonderdag 6 februari 2014 @ 07:33
Dat met die ruzie met Crouwel niet helemaal volgens mij.

Ze hadden op een gegeven moment 8 restaurants waaronder een 1sterrentent, financieel bleek dat niet haalbaar waardoor een een hoop restaurants failliet zijn gegaan en er een paar verkocht zijn.
Daardoor zat Den Blijker in de schulden en moest ie commerciële dingen doen om aan geld te komen.
Een goede kok heeft meer jetset en bekendheid in z'n restaurant dan op TV.

Of ie daarna aan de TV bekendheid gewend is geraakt en er nu op los leeft, misschien maar wie zou dat niet doen als ie geen geldzorgen meer heeft?
utrecht1970donderdag 6 februari 2014 @ 12:48
Die hele top 10 is wel te gast geweest bij rtl4 in een of andere kook strijd (topchef, the taste etc).
Leuke schnabbels voor de koks om wat bij te verdienen.

Volgens mij lopen de koks meer binnen van dat soort activiteiten dan van het koken in hun restaurant.
#ANONIEMdonderdag 6 februari 2014 @ 15:53
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 06:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Het klinkt nogal verwijtend en moralist uithangend, Iwanus
Vwb het laatste. Oh ja,zeker.maar mijnheer begint nu hij zijn tweede ster heeft plotseling arrogante "Eric van der Loo" trekjes te krijgen die helemaal niet bij hem passen. Niet voor niets zijn zijn hondstrouwe investeerders van het eerste uur opgestapt te samen met hondstrouwe bezoekers van de afgelopen jaren die met regelmaat daar kwamen eten. Bijten in de handen die je opstart en beginsucces mogelijk hebben gemaakt al die jaren en denken dat je er nu al bent en steeds meer samenwerking zoeken met Den Blijker zoals Jenny Loh (Asian Glories) dat ook doet met haar cameo verschijningen in sommige van zijn programma's. }:| Alsof die ook maar ene fuck geven om je restaurant.

Mag je het lekker uitzoeken met De Bank die er nu vuistdik in zit en gewoon glashard centjes wil zien elke maand ongeacht of je het nu wel of niet redt.

Hij zal als het zo loopt waarvoor gewaarschuwd was niet de eerste topkok zijn die door zelfoverschatting het uiteindelijk niet redt en het aan andere zaken wijt.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2014 16:10:24 ]
SiGNedonderdag 6 februari 2014 @ 16:30
quote:
15s.gif Op donderdag 6 februari 2014 15:53 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Vwb het laatste. Oh ja,zeker.maar mijnheer begint nu hij zijn tweede ster heeft plotseling arrogante "Eric van der Loo" trekjes te krijgen die helemaal niet bij hem passen. Niet voor niets zijn zijn hondstrouwe investeerders van het eerste uur opgestapt te samen met hondstrouwe bezoekers van de afgelopen jaren die met regelmaat daar kwamen eten. Bijten in de handen die je opstart en beginsucces mogelijk hebben gemaakt al die jaren en denken dat je er nu al bent en steeds meer samenwerking zoeken met Den Blijker zoals Jenny Loh (Asian Glories) dat ook doet met haar cameo verschijningen in sommige van zijn programma's. }:| Alsof die ook maar ene fuck geven om je restaurant.

Mag je het lekker uitzoeken met De Bank die er nu vuistdik in zit en gewoon glashard centjes wil zien elke maand ongeacht of je het nu wel of niet redt.

Hij zal als het zo loopt waarvoor gewaarschuwd was niet de eerste topkok zijn die door zelfoverschatting het uiteindelijk niet redt en het aan andere zaken wijt.
Da's ook onderdeel van het vak.
Wil je het een beetje redden in die wereld moet je bekend zijn.
Genoeg restaurants waar de chef een totale onbekende is maar er zijn ook een aantal tenten waar de chef bekend staat om zijn/haar uitmuntende gerechten.

Jonnie en Thérèse Boer waren maar een paar provinciaaltjes voordat ze de Michelinsterren binnenhaalden, tegenwoordig weet bijna iedereen wie het zijn, hoe ze eruit zien, wat voor type gerechten ze bereiden en hun hun restaurants heten.
Dat redt je niet zonder hulp van buitenaf, zonder TV exposure.
Daarbij JB heeft tegenwoordig ook z'n eigen kruidenlijn en andere zaken.
Ze runnen tegenwoordig ook niet alleen restaurants maar ook een hotel en een koksschool.

Wil je inderdaad in een Porsche rondscheuren dan heb je als kok bekendheid nodig.
Goed voorbeeld daarvan staat trouwens in de top 10: Braakhekke, dat was nooit echt een goede kok maar toch draait z'n restaurant nod steeds en zit het er altijd vol met bekende Nederlanders.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 06-02-2014 16:44:26 ]
golferdonderdag 6 februari 2014 @ 16:33
Het is Jonnie en Thérèse Boer, zonder de. ;)

En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat. ;)
SiGNedonderdag 6 februari 2014 @ 16:44
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:33 schreef golfer het volgende:
Het is Jonnie en Thérèse Boer, zonder de. ;)

En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat. ;)
Verbeterd ^O^ Ik zat er nog over te twijfelen of er nou "de" tussen moest of niet en Jonnie moet ook weer moeilijk doen met zijn naam ;)

Als je als ondernemer de keuze krijgt tussen failliet gaan of jezelf hoereren dan kiezen de meesten ervoor omzichzelf te hoereren.
Hebben vaak weinig keuze omdat de bank aan de deur klopt.
En als er met zo'n TV programma zoveel is te verdienen dat je je restaurant open kan houden én je er een luxe leventje op na kan houden.. mooi toch?
#ANONIEMdonderdag 6 februari 2014 @ 17:46
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:33 schreef golfer het volgende:

En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat. ;)
En toch is het een feit m.b.t Kraneborg Golfer. En je hebt er niets van begrepen m.b.t Den Blijker.

Geeft niet want je kent de ins en out verder niet en bent zoals de meesten hier een buitenstaander in maar onthoud je dan van commentaar met termen als "anti-Den Blijker" sentimenten want als er 1 ding is wat ik niet heb is dat ik anti-Den Blijker ben. Integendeel. Als persoon en als kok is het een prima vent die gezellig is in de omgang en verder net zo vol passie over eten praat als dat ik doe. Neemt niet weg dat ik de manier hoe hij zich als kok/ tv personality opstelt niet mijn ding is. Dat is waar ik tegen ageer te meer ik zijn programma's gewoon kul vind en een slap aftreksel van waar Gordon Ramsay ooit mee starte.

quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:30 schreef SiGNe het volgende:

Da's ook onderdeel van het vak.
Wil je het een beetje redden in die wereld moet je bekend zijn.
Begrijp ik, maar wat als FG vanaf dag 1 altijd luid kenbaar maakte dat hij juist onderscheidend wilde zijn van het gros van de andere topkoks die ons land rijk is. Mijnheer wilde niet Den Blijker zijn. Hij wilde juist zijn eten laten spreken en meer niet. Dat wat Denk Blijker deed vond hij i.v.g met wat hij deed of wilde doen niks meer van doen hebben met echt koken.Nee.daar stond hij dik boven. Hij ging en wilde het allemaal anders doen. En anno 2014? Uitnodigen voor de opening van zijn nieuwe FG zaak te samen met die praatgrage BNér Koblenko als mini-mouse. _O-

Hoezo spreek jij jezelf dan tegen.

quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:44 schreef SiGNe het volgende:

Als je als ondernemer de keuze krijgt tussen failliet gaan of jezelf hoereren dan kiezen de meesten ervoor omzichzelf te hoereren. Hebben vaak weinig keuze omdat de bank aan de deur klopt.
En als er met zo'n TV programma zoveel is te verdienen dat je je restaurant open kan houden én je er een luxe leventje op na kan houden.. mooi toch?
FG had zijn investeerder kunnen behouden als hij niet zo stinkend eigenwijs was geweest en gewoon de weg bewandelde die hij bewandelde. Daarmee wordt bedoelt het pand waarin hij zat keurig afbetalen de komende tig jaar en ook nog zijn huis hypotheekvrij hebben en verder zo luxe leven als dat hij al begon te leven. Niets aan de hand. Nee, mijnheer wilde met zijn wildste plannen doordrammen dat hij het Foodlab gebeuren kon opzetten daarmee dus grotere financiële risico's nemen uitgaande dat het toch wel goedkomt de komende 25+ jaar. Dat is waar het omdraait.

Grootste plannen i.p.v. rustig je zaakjes opbouwen zodat je een solide basis hebt met zo min of geen schulden en dan verdergaan. En dan zwijg ik verder over zijn gejammer toen die tweede ster alsmaar niet kwam (want ja..hij die zoveel deed werd niet beloont voor zijn gevoel) en zijn verwijten aan Michellin en het ongenoegen dat "die van Loo" wel met twee sterren rondliep..

Hypocriet dus met deze complete ommezwaai. Bah!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2014 17:49:02 ]
Bramitodonderdag 6 februari 2014 @ 20:46
Wie is nou FG?
Spanky78donderdag 6 februari 2014 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:26 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..
Dit. Vergis je niet in wat Rudoph in zijn tv zendertje heeft zitten... denk dat hij wat dat betreft op 1 staat.
Spanky78donderdag 6 februari 2014 @ 21:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:28 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.
Grappig is juist dat rudolf een echte vakman is, zowel als kok maar met name als patissier. Als je van iemand juist wel een boek moet kopen is hij het, hij kookt misschien niet zo spannend, maar weet het wel goed uit te leggen.

Zo'n Den Blijker kan lekker koken, maar echt sterrenniveau vond ik het ook weer niet. Wat dat betreft heb ik toch wel eens wat bijzonderders gehad.
SiGNedonderdag 6 februari 2014 @ 21:21
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 20:46 schreef Bramito het volgende:
Wie is nou FG?
Francois Geurds van restaurant FG (Voorheen Ivy maar 2 maanden na de opening kreeg ie een rechtszaak aan z'n broek van het Engelse restaurant The Ivy (Europees vasgelegd, die rechtszaak kostte 'm ook een ton)
En ja, dit moest ik ook allemaal opzoeken, had geen idee wie er met FG bedoeld werd maar zoveel 2 sterrenkoks zijn er gelukkig niet (en al helemaal zeer weinig koks die hun restaurant FG hebben genoemd ook ;) )
SiGNedonderdag 6 februari 2014 @ 21:34
quote:
15s.gif Op donderdag 6 februari 2014 17:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En toch is het een feit m.b.t Kraneborg Golfer. En je hebt er niets van begrepen m.b.t Den Blijker.

Geeft niet want je kent de ins en out verder niet en bent zoals de meesten hier een buitenstaander in maar onthoud je dan van commentaar met termen als "anti-Den Blijker" sentimenten want als er 1 ding is wat ik niet heb is dat ik anti-Den Blijker ben. Integendeel. Als persoon en als kok is het een prima vent die gezellig is in de omgang en verder net zo vol passie over eten praat als dat ik doe. Neemt niet weg dat ik de manier hoe hij zich als kok/ tv personality opstelt niet mijn ding is. Dat is waar ik tegen ageer te meer ik zijn programma's gewoon kul vind en een slap aftreksel van waar Gordon Ramsay ooit mee starte.

[..]

Begrijp ik, maar wat als FG vanaf dag 1 altijd luid kenbaar maakte dat hij juist onderscheidend wilde zijn van het gros van de andere topkoks die ons land rijk is. Mijnheer wilde niet Den Blijker zijn. Hij wilde juist zijn eten laten spreken en meer niet. Dat wat Denk Blijker deed vond hij i.v.g met wat hij deed of wilde doen niks meer van doen hebben met echt koken.Nee.daar stond hij dik boven. Hij ging en wilde het allemaal anders doen. En anno 2014? Uitnodigen voor de opening van zijn nieuwe FG zaak te samen met die praatgrage BNér Koblenko als mini-mouse. _O-

Hoezo spreek jij jezelf dan tegen.

[..]

FG had zijn investeerder kunnen behouden als hij niet zo stinkend eigenwijs was geweest en gewoon de weg bewandelde die hij bewandelde. Daarmee wordt bedoelt het pand waarin hij zat keurig afbetalen de komende tig jaar en ook nog zijn huis hypotheekvrij hebben en verder zo luxe leven als dat hij al begon te leven. Niets aan de hand. Nee, mijnheer wilde met zijn wildste plannen doordrammen dat hij het Foodlab gebeuren kon opzetten daarmee dus grotere financiële risico's nemen uitgaande dat het toch wel goedkomt de komende 25+ jaar. Dat is waar het omdraait.

Grootste plannen i.p.v. rustig je zaakjes opbouwen zodat je een solide basis hebt met zo min of geen schulden en dan verdergaan. En dan zwijg ik verder over zijn gejammer toen die tweede ster alsmaar niet kwam (want ja..hij die zoveel deed werd niet beloont voor zijn gevoel) en zijn verwijten aan Michellin en het ongenoegen dat "die van Loo" wel met twee sterren rondliep..

Hypocriet dus met deze complete ommezwaai. Bah!
Dus omdat ie Koblenko heeft uitgenodigd om zijn opening te doen is ie een aandachtsgeile BN'er wannabe volgens jou?
Genoeg andere bedrijven die een BN'er voor zoiets op laten draven

Ik ken die Geerds verder niet, heb 'm geloof ik een keer bij DWDD samen met Kranenborg aan tafel zien zitten, ik heb ook nog geen pannenlijn van 'm gezien bij de blokker, geen kruiden of andere ingrediënten bij de supermarkten..
Ik kan z'n optredens op TV verder gemist hebben hoor.. zo heel veel kijk ik nu ook niet meer.

En ondernemers kunnen vaak enorm wilde plannen hebben, juist als ze een idee hebben dat anderen nog niet bedacht hebben.
Natuurlijk ga je daar dan ook voor, ook als de investeerders er niet blij van worden.
't is jouw droom die je wil verwezelijken en als je overtuigd genoeg bent van dat idee dan ga je er voor de volle 100% voor.

Hier in Zeist zit een zeer goede Griekse afhaaltent, Jorgos, die hebben nu als klein zaakje het idee opgevat op gyros pita's door het hele land te verkopen, via de supermarkten.
Pitaatje in de magnetron om op te warmen en klaar.
Wild idee maar als het lukt dan hebben ze een erg goed product en daar kunnen ze ook een hoop geld mee verdienen.
Als het niet lukt dan gaan ze financiëel de boot in en lopen ze het risico dat hun orginele zaak ook zullen moeten sluiten.
Maar dat is het risico dat je moet nemen om iets te bereiken, 't is net gokken wat dat betreft.
En als ze landelijke bekendheid zouden hebben dan zou dat een pluspunt voor de marketingafdeling zijn.
Bramitodonderdag 6 februari 2014 @ 22:23
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 21:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Francois Geurds van restaurant FG (Voorheen Ivy maar 2 maanden na de opening kreeg ie een rechtszaak aan z'n broek van het Engelse restaurant The Ivy (Europees vasgelegd, die rechtszaak kostte 'm ook een ton)
En ja, dit moest ik ook allemaal opzoeken, had geen idee wie er met FG bedoeld werd maar zoveel 2 sterrenkoks zijn er gelukkig niet (en al helemaal zeer weinig koks die hun restaurant FG hebben genoemd ook ;) )
Mijn dank is groot.
#ANONIEMvrijdag 7 februari 2014 @ 17:33
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 21:34 schreef SiGNe het volgende:

Dus omdat ie Koblenko heeft uitgenodigd om zijn opening te doen is ie een aandachtsgeile BN'er wannabe volgens jou?

Nee, omdat FG vanaf dag 1 niets te maken wilde hebben met al die tv koks en de bijbehorende BNérs en dus onderscheidend wilde zijn omdat tv koks niets meer met de ware kunst van het koken (en zoals hij het beleefde) hebben te maken.

Niet zij hebben zijn status die hij nu heeft mogelijk gemaakt. Dat waren zijn investeerders van het eerste uur en die mensen die in zijn 'droom' geloofden. Die mensen waren er toen,toen de Banken hem geen geld wilde lenen ondanks zijn opgedane ervaring bij o.a. The Fat Duck.om een restaurant te kunnen opstarten. Dat is waar het omdraait. Maar goed. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij twee restaurants zelfstandig draaiende kan houden en in hoeverre zijn omslag en toenadering tot Den Blijker en bijbehorende BNérs hem windeieren zal leggen. M.a.w hij rekent op hun. _O-

Hij zal echt 24/7 de komende 5 jaar elke dag dat hij open is vol moeten zitten met zowel lunch als avondeten wil hij het hoofd boven water kunnen houden.

Voorlopig is dat zelfs met zijn eerste FG(Ivy)restaurant zoveel jaar na dato niet eens het geval
te meer een hoop trouwe gasten van het allereerste uur nu wegblijven. :{

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2014 17:36:19 ]
Bramitozaterdag 8 februari 2014 @ 09:53
Waar haal jij al deze kennis vandaan?