abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136397926
Die hele top 10 is wel te gast geweest bij rtl4 in een of andere kook strijd (topchef, the taste etc).
Leuke schnabbels voor de koks om wat bij te verdienen.

Volgens mij lopen de koks meer binnen van dat soort activiteiten dan van het koken in hun restaurant.
pi_136404206
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 06:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Het klinkt nogal verwijtend en moralist uithangend, Iwanus
Vwb het laatste. Oh ja,zeker.maar mijnheer begint nu hij zijn tweede ster heeft plotseling arrogante "Eric van der Loo" trekjes te krijgen die helemaal niet bij hem passen. Niet voor niets zijn zijn hondstrouwe investeerders van het eerste uur opgestapt te samen met hondstrouwe bezoekers van de afgelopen jaren die met regelmaat daar kwamen eten. Bijten in de handen die je opstart en beginsucces mogelijk hebben gemaakt al die jaren en denken dat je er nu al bent en steeds meer samenwerking zoeken met Den Blijker zoals Jenny Loh (Asian Glories) dat ook doet met haar cameo verschijningen in sommige van zijn programma's. }:| Alsof die ook maar ene fuck geven om je restaurant.

Mag je het lekker uitzoeken met De Bank die er nu vuistdik in zit en gewoon glashard centjes wil zien elke maand ongeacht of je het nu wel of niet redt.

Hij zal als het zo loopt waarvoor gewaarschuwd was niet de eerste topkok zijn die door zelfoverschatting het uiteindelijk niet redt en het aan andere zaken wijt.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2014 16:10:24 ]
  donderdag 6 februari 2014 @ 16:30:16 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_136405322
quote:
15s.gif Op donderdag 6 februari 2014 15:53 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Vwb het laatste. Oh ja,zeker.maar mijnheer begint nu hij zijn tweede ster heeft plotseling arrogante "Eric van der Loo" trekjes te krijgen die helemaal niet bij hem passen. Niet voor niets zijn zijn hondstrouwe investeerders van het eerste uur opgestapt te samen met hondstrouwe bezoekers van de afgelopen jaren die met regelmaat daar kwamen eten. Bijten in de handen die je opstart en beginsucces mogelijk hebben gemaakt al die jaren en denken dat je er nu al bent en steeds meer samenwerking zoeken met Den Blijker zoals Jenny Loh (Asian Glories) dat ook doet met haar cameo verschijningen in sommige van zijn programma's. }:| Alsof die ook maar ene fuck geven om je restaurant.

Mag je het lekker uitzoeken met De Bank die er nu vuistdik in zit en gewoon glashard centjes wil zien elke maand ongeacht of je het nu wel of niet redt.

Hij zal als het zo loopt waarvoor gewaarschuwd was niet de eerste topkok zijn die door zelfoverschatting het uiteindelijk niet redt en het aan andere zaken wijt.
Da's ook onderdeel van het vak.
Wil je het een beetje redden in die wereld moet je bekend zijn.
Genoeg restaurants waar de chef een totale onbekende is maar er zijn ook een aantal tenten waar de chef bekend staat om zijn/haar uitmuntende gerechten.

Jonnie en Thérèse Boer waren maar een paar provinciaaltjes voordat ze de Michelinsterren binnenhaalden, tegenwoordig weet bijna iedereen wie het zijn, hoe ze eruit zien, wat voor type gerechten ze bereiden en hun hun restaurants heten.
Dat redt je niet zonder hulp van buitenaf, zonder TV exposure.
Daarbij JB heeft tegenwoordig ook z'n eigen kruidenlijn en andere zaken.
Ze runnen tegenwoordig ook niet alleen restaurants maar ook een hotel en een koksschool.

Wil je inderdaad in een Porsche rondscheuren dan heb je als kok bekendheid nodig.
Goed voorbeeld daarvan staat trouwens in de top 10: Braakhekke, dat was nooit echt een goede kok maar toch draait z'n restaurant nod steeds en zit het er altijd vol met bekende Nederlanders.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 06-02-2014 16:44:26 ]
  donderdag 6 februari 2014 @ 16:33:30 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136405431
Het is Jonnie en Thérèse Boer, zonder de. ;)

En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 februari 2014 @ 16:44:04 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_136405817
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:33 schreef golfer het volgende:
Het is Jonnie en Thérèse Boer, zonder de. ;)

En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat. ;)
Verbeterd ^O^ Ik zat er nog over te twijfelen of er nou "de" tussen moest of niet en Jonnie moet ook weer moeilijk doen met zijn naam ;)

Als je als ondernemer de keuze krijgt tussen failliet gaan of jezelf hoereren dan kiezen de meesten ervoor omzichzelf te hoereren.
Hebben vaak weinig keuze omdat de bank aan de deur klopt.
En als er met zo'n TV programma zoveel is te verdienen dat je je restaurant open kan houden én je er een luxe leventje op na kan houden.. mooi toch?
pi_136407833
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:33 schreef golfer het volgende:

En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat. ;)
En toch is het een feit m.b.t Kraneborg Golfer. En je hebt er niets van begrepen m.b.t Den Blijker.

Geeft niet want je kent de ins en out verder niet en bent zoals de meesten hier een buitenstaander in maar onthoud je dan van commentaar met termen als "anti-Den Blijker" sentimenten want als er 1 ding is wat ik niet heb is dat ik anti-Den Blijker ben. Integendeel. Als persoon en als kok is het een prima vent die gezellig is in de omgang en verder net zo vol passie over eten praat als dat ik doe. Neemt niet weg dat ik de manier hoe hij zich als kok/ tv personality opstelt niet mijn ding is. Dat is waar ik tegen ageer te meer ik zijn programma's gewoon kul vind en een slap aftreksel van waar Gordon Ramsay ooit mee starte.

quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:30 schreef SiGNe het volgende:

Da's ook onderdeel van het vak.
Wil je het een beetje redden in die wereld moet je bekend zijn.
Begrijp ik, maar wat als FG vanaf dag 1 altijd luid kenbaar maakte dat hij juist onderscheidend wilde zijn van het gros van de andere topkoks die ons land rijk is. Mijnheer wilde niet Den Blijker zijn. Hij wilde juist zijn eten laten spreken en meer niet. Dat wat Denk Blijker deed vond hij i.v.g met wat hij deed of wilde doen niks meer van doen hebben met echt koken.Nee.daar stond hij dik boven. Hij ging en wilde het allemaal anders doen. En anno 2014? Uitnodigen voor de opening van zijn nieuwe FG zaak te samen met die praatgrage BNér Koblenko als mini-mouse. _O-

Hoezo spreek jij jezelf dan tegen.

quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:44 schreef SiGNe het volgende:

Als je als ondernemer de keuze krijgt tussen failliet gaan of jezelf hoereren dan kiezen de meesten ervoor omzichzelf te hoereren. Hebben vaak weinig keuze omdat de bank aan de deur klopt.
En als er met zo'n TV programma zoveel is te verdienen dat je je restaurant open kan houden én je er een luxe leventje op na kan houden.. mooi toch?
FG had zijn investeerder kunnen behouden als hij niet zo stinkend eigenwijs was geweest en gewoon de weg bewandelde die hij bewandelde. Daarmee wordt bedoelt het pand waarin hij zat keurig afbetalen de komende tig jaar en ook nog zijn huis hypotheekvrij hebben en verder zo luxe leven als dat hij al begon te leven. Niets aan de hand. Nee, mijnheer wilde met zijn wildste plannen doordrammen dat hij het Foodlab gebeuren kon opzetten daarmee dus grotere financiële risico's nemen uitgaande dat het toch wel goedkomt de komende 25+ jaar. Dat is waar het omdraait.

Grootste plannen i.p.v. rustig je zaakjes opbouwen zodat je een solide basis hebt met zo min of geen schulden en dan verdergaan. En dan zwijg ik verder over zijn gejammer toen die tweede ster alsmaar niet kwam (want ja..hij die zoveel deed werd niet beloont voor zijn gevoel) en zijn verwijten aan Michellin en het ongenoegen dat "die van Loo" wel met twee sterren rondliep..

Hypocriet dus met deze complete ommezwaai. Bah!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2014 17:49:02 ]
  donderdag 6 februari 2014 @ 20:46:19 #57
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_136415107
Wie is nou FG?
Siesta & Fiesta!
pi_136416398
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:26 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..
Dit. Vergis je niet in wat Rudoph in zijn tv zendertje heeft zitten... denk dat hij wat dat betreft op 1 staat.
Whatever...
pi_136416801
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:28 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.
Grappig is juist dat rudolf een echte vakman is, zowel als kok maar met name als patissier. Als je van iemand juist wel een boek moet kopen is hij het, hij kookt misschien niet zo spannend, maar weet het wel goed uit te leggen.

Zo'n Den Blijker kan lekker koken, maar echt sterrenniveau vond ik het ook weer niet. Wat dat betreft heb ik toch wel eens wat bijzonderders gehad.
Whatever...
  donderdag 6 februari 2014 @ 21:21:51 #60
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_136416967
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 20:46 schreef Bramito het volgende:
Wie is nou FG?
Francois Geurds van restaurant FG (Voorheen Ivy maar 2 maanden na de opening kreeg ie een rechtszaak aan z'n broek van het Engelse restaurant The Ivy (Europees vasgelegd, die rechtszaak kostte 'm ook een ton)
En ja, dit moest ik ook allemaal opzoeken, had geen idee wie er met FG bedoeld werd maar zoveel 2 sterrenkoks zijn er gelukkig niet (en al helemaal zeer weinig koks die hun restaurant FG hebben genoemd ook ;) )
  donderdag 6 februari 2014 @ 21:34:50 #61
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_136417787
quote:
15s.gif Op donderdag 6 februari 2014 17:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En toch is het een feit m.b.t Kraneborg Golfer. En je hebt er niets van begrepen m.b.t Den Blijker.

Geeft niet want je kent de ins en out verder niet en bent zoals de meesten hier een buitenstaander in maar onthoud je dan van commentaar met termen als "anti-Den Blijker" sentimenten want als er 1 ding is wat ik niet heb is dat ik anti-Den Blijker ben. Integendeel. Als persoon en als kok is het een prima vent die gezellig is in de omgang en verder net zo vol passie over eten praat als dat ik doe. Neemt niet weg dat ik de manier hoe hij zich als kok/ tv personality opstelt niet mijn ding is. Dat is waar ik tegen ageer te meer ik zijn programma's gewoon kul vind en een slap aftreksel van waar Gordon Ramsay ooit mee starte.

[..]

Begrijp ik, maar wat als FG vanaf dag 1 altijd luid kenbaar maakte dat hij juist onderscheidend wilde zijn van het gros van de andere topkoks die ons land rijk is. Mijnheer wilde niet Den Blijker zijn. Hij wilde juist zijn eten laten spreken en meer niet. Dat wat Denk Blijker deed vond hij i.v.g met wat hij deed of wilde doen niks meer van doen hebben met echt koken.Nee.daar stond hij dik boven. Hij ging en wilde het allemaal anders doen. En anno 2014? Uitnodigen voor de opening van zijn nieuwe FG zaak te samen met die praatgrage BNér Koblenko als mini-mouse. _O-

Hoezo spreek jij jezelf dan tegen.

[..]

FG had zijn investeerder kunnen behouden als hij niet zo stinkend eigenwijs was geweest en gewoon de weg bewandelde die hij bewandelde. Daarmee wordt bedoelt het pand waarin hij zat keurig afbetalen de komende tig jaar en ook nog zijn huis hypotheekvrij hebben en verder zo luxe leven als dat hij al begon te leven. Niets aan de hand. Nee, mijnheer wilde met zijn wildste plannen doordrammen dat hij het Foodlab gebeuren kon opzetten daarmee dus grotere financiële risico's nemen uitgaande dat het toch wel goedkomt de komende 25+ jaar. Dat is waar het omdraait.

Grootste plannen i.p.v. rustig je zaakjes opbouwen zodat je een solide basis hebt met zo min of geen schulden en dan verdergaan. En dan zwijg ik verder over zijn gejammer toen die tweede ster alsmaar niet kwam (want ja..hij die zoveel deed werd niet beloont voor zijn gevoel) en zijn verwijten aan Michellin en het ongenoegen dat "die van Loo" wel met twee sterren rondliep..

Hypocriet dus met deze complete ommezwaai. Bah!
Dus omdat ie Koblenko heeft uitgenodigd om zijn opening te doen is ie een aandachtsgeile BN'er wannabe volgens jou?
Genoeg andere bedrijven die een BN'er voor zoiets op laten draven

Ik ken die Geerds verder niet, heb 'm geloof ik een keer bij DWDD samen met Kranenborg aan tafel zien zitten, ik heb ook nog geen pannenlijn van 'm gezien bij de blokker, geen kruiden of andere ingrediënten bij de supermarkten..
Ik kan z'n optredens op TV verder gemist hebben hoor.. zo heel veel kijk ik nu ook niet meer.

En ondernemers kunnen vaak enorm wilde plannen hebben, juist als ze een idee hebben dat anderen nog niet bedacht hebben.
Natuurlijk ga je daar dan ook voor, ook als de investeerders er niet blij van worden.
't is jouw droom die je wil verwezelijken en als je overtuigd genoeg bent van dat idee dan ga je er voor de volle 100% voor.

Hier in Zeist zit een zeer goede Griekse afhaaltent, Jorgos, die hebben nu als klein zaakje het idee opgevat op gyros pita's door het hele land te verkopen, via de supermarkten.
Pitaatje in de magnetron om op te warmen en klaar.
Wild idee maar als het lukt dan hebben ze een erg goed product en daar kunnen ze ook een hoop geld mee verdienen.
Als het niet lukt dan gaan ze financiëel de boot in en lopen ze het risico dat hun orginele zaak ook zullen moeten sluiten.
Maar dat is het risico dat je moet nemen om iets te bereiken, 't is net gokken wat dat betreft.
En als ze landelijke bekendheid zouden hebben dan zou dat een pluspunt voor de marketingafdeling zijn.
  donderdag 6 februari 2014 @ 22:23:58 #62
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_136420893
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 21:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Francois Geurds van restaurant FG (Voorheen Ivy maar 2 maanden na de opening kreeg ie een rechtszaak aan z'n broek van het Engelse restaurant The Ivy (Europees vasgelegd, die rechtszaak kostte 'm ook een ton)
En ja, dit moest ik ook allemaal opzoeken, had geen idee wie er met FG bedoeld werd maar zoveel 2 sterrenkoks zijn er gelukkig niet (en al helemaal zeer weinig koks die hun restaurant FG hebben genoemd ook ;) )
Mijn dank is groot.
Siesta & Fiesta!
pi_136444035
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 21:34 schreef SiGNe het volgende:

Dus omdat ie Koblenko heeft uitgenodigd om zijn opening te doen is ie een aandachtsgeile BN'er wannabe volgens jou?

Nee, omdat FG vanaf dag 1 niets te maken wilde hebben met al die tv koks en de bijbehorende BNérs en dus onderscheidend wilde zijn omdat tv koks niets meer met de ware kunst van het koken (en zoals hij het beleefde) hebben te maken.

Niet zij hebben zijn status die hij nu heeft mogelijk gemaakt. Dat waren zijn investeerders van het eerste uur en die mensen die in zijn 'droom' geloofden. Die mensen waren er toen,toen de Banken hem geen geld wilde lenen ondanks zijn opgedane ervaring bij o.a. The Fat Duck.om een restaurant te kunnen opstarten. Dat is waar het omdraait. Maar goed. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij twee restaurants zelfstandig draaiende kan houden en in hoeverre zijn omslag en toenadering tot Den Blijker en bijbehorende BNérs hem windeieren zal leggen. M.a.w hij rekent op hun. _O-

Hij zal echt 24/7 de komende 5 jaar elke dag dat hij open is vol moeten zitten met zowel lunch als avondeten wil hij het hoofd boven water kunnen houden.

Voorlopig is dat zelfs met zijn eerste FG(Ivy)restaurant zoveel jaar na dato niet eens het geval
te meer een hoop trouwe gasten van het allereerste uur nu wegblijven. :{

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2014 17:36:19 ]
  zaterdag 8 februari 2014 @ 09:53:10 #64
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_136462056
Waar haal jij al deze kennis vandaan?
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')