Vwb het laatste. Oh ja,zeker.maar mijnheer begint nu hij zijn tweede ster heeft plotseling arrogante "Eric van der Loo" trekjes te krijgen die helemaal niet bij hem passen. Niet voor niets zijn zijn hondstrouwe investeerders van het eerste uur opgestapt te samen met hondstrouwe bezoekers van de afgelopen jaren die met regelmaat daar kwamen eten. Bijten in de handen die je opstart en beginsucces mogelijk hebben gemaakt al die jaren en denken dat je er nu al bent en steeds meer samenwerking zoeken met Den Blijker zoals Jenny Loh (Asian Glories) dat ook doet met haar cameo verschijningen in sommige van zijn programma's.quote:Op donderdag 6 februari 2014 06:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Het klinkt nogal verwijtend en moralist uithangend, Iwanus
Da's ook onderdeel van het vak.quote:Op donderdag 6 februari 2014 15:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Vwb het laatste. Oh ja,zeker.maar mijnheer begint nu hij zijn tweede ster heeft plotseling arrogante "Eric van der Loo" trekjes te krijgen die helemaal niet bij hem passen. Niet voor niets zijn zijn hondstrouwe investeerders van het eerste uur opgestapt te samen met hondstrouwe bezoekers van de afgelopen jaren die met regelmaat daar kwamen eten. Bijten in de handen die je opstart en beginsucces mogelijk hebben gemaakt al die jaren en denken dat je er nu al bent en steeds meer samenwerking zoeken met Den Blijker zoals Jenny Loh (Asian Glories) dat ook doet met haar cameo verschijningen in sommige van zijn programma's.Alsof die ook maar ene fuck geven om je restaurant.
Mag je het lekker uitzoeken met De Bank die er nu vuistdik in zit en gewoon glashard centjes wil zien elke maand ongeacht of je het nu wel of niet redt.
Hij zal als het zo loopt waarvoor gewaarschuwd was niet de eerste topkok zijn die door zelfoverschatting het uiteindelijk niet redt en het aan andere zaken wijt.
Verbeterdquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:33 schreef golfer het volgende:
Het is Jonnie en Thérèse Boer, zonder de.
En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat.
En toch is het een feit m.b.t Kraneborg Golfer. En je hebt er niets van begrepen m.b.t Den Blijker.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:33 schreef golfer het volgende:
En Iwanius zit weer eens op z'n anti-Den Blijkerstokpaard-riedeltje en komt met voorbeelden van 11 jaar geleden als het over Kranenborg gaat.
Begrijp ik, maar wat als FG vanaf dag 1 altijd luid kenbaar maakte dat hij juist onderscheidend wilde zijn van het gros van de andere topkoks die ons land rijk is. Mijnheer wilde niet Den Blijker zijn. Hij wilde juist zijn eten laten spreken en meer niet. Dat wat Denk Blijker deed vond hij i.v.g met wat hij deed of wilde doen niks meer van doen hebben met echt koken.Nee.daar stond hij dik boven. Hij ging en wilde het allemaal anders doen. En anno 2014? Uitnodigen voor de opening van zijn nieuwe FG zaak te samen met die praatgrage BNér Koblenko als mini-mouse.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:30 schreef SiGNe het volgende:
Da's ook onderdeel van het vak.
Wil je het een beetje redden in die wereld moet je bekend zijn.
FG had zijn investeerder kunnen behouden als hij niet zo stinkend eigenwijs was geweest en gewoon de weg bewandelde die hij bewandelde. Daarmee wordt bedoelt het pand waarin hij zat keurig afbetalen de komende tig jaar en ook nog zijn huis hypotheekvrij hebben en verder zo luxe leven als dat hij al begon te leven. Niets aan de hand. Nee, mijnheer wilde met zijn wildste plannen doordrammen dat hij het Foodlab gebeuren kon opzetten daarmee dus grotere financiële risico's nemen uitgaande dat het toch wel goedkomt de komende 25+ jaar. Dat is waar het omdraait.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:44 schreef SiGNe het volgende:
Als je als ondernemer de keuze krijgt tussen failliet gaan of jezelf hoereren dan kiezen de meesten ervoor omzichzelf te hoereren. Hebben vaak weinig keuze omdat de bank aan de deur klopt.
En als er met zo'n TV programma zoveel is te verdienen dat je je restaurant open kan houden én je er een luxe leventje op na kan houden.. mooi toch?
Dit. Vergis je niet in wat Rudoph in zijn tv zendertje heeft zitten... denk dat hij wat dat betreft op 1 staat.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 16:26 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..
Grappig is juist dat rudolf een echte vakman is, zowel als kok maar met name als patissier. Als je van iemand juist wel een boek moet kopen is hij het, hij kookt misschien niet zo spannend, maar weet het wel goed uit te leggen.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 16:28 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.
Francois Geurds van restaurant FG (Voorheen Ivy maar 2 maanden na de opening kreeg ie een rechtszaak aan z'n broek van het Engelse restaurant The Ivy (Europees vasgelegd, die rechtszaak kostte 'm ook een ton)quote:
Dus omdat ie Koblenko heeft uitgenodigd om zijn opening te doen is ie een aandachtsgeile BN'er wannabe volgens jou?quote:Op donderdag 6 februari 2014 17:46 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En toch is het een feit m.b.t Kraneborg Golfer. En je hebt er niets van begrepen m.b.t Den Blijker.
Geeft niet want je kent de ins en out verder niet en bent zoals de meesten hier een buitenstaander in maar onthoud je dan van commentaar met termen als "anti-Den Blijker" sentimenten want als er 1 ding is wat ik niet heb is dat ik anti-Den Blijker ben. Integendeel. Als persoon en als kok is het een prima vent die gezellig is in de omgang en verder net zo vol passie over eten praat als dat ik doe. Neemt niet weg dat ik de manier hoe hij zich als kok/ tv personality opstelt niet mijn ding is. Dat is waar ik tegen ageer te meer ik zijn programma's gewoon kul vind en een slap aftreksel van waar Gordon Ramsay ooit mee starte.
[..]
Begrijp ik, maar wat als FG vanaf dag 1 altijd luid kenbaar maakte dat hij juist onderscheidend wilde zijn van het gros van de andere topkoks die ons land rijk is. Mijnheer wilde niet Den Blijker zijn. Hij wilde juist zijn eten laten spreken en meer niet. Dat wat Denk Blijker deed vond hij i.v.g met wat hij deed of wilde doen niks meer van doen hebben met echt koken.Nee.daar stond hij dik boven. Hij ging en wilde het allemaal anders doen. En anno 2014? Uitnodigen voor de opening van zijn nieuwe FG zaak te samen met die praatgrage BNér Koblenko als mini-mouse.![]()
Hoezo spreek jij jezelf dan tegen.
[..]
FG had zijn investeerder kunnen behouden als hij niet zo stinkend eigenwijs was geweest en gewoon de weg bewandelde die hij bewandelde. Daarmee wordt bedoelt het pand waarin hij zat keurig afbetalen de komende tig jaar en ook nog zijn huis hypotheekvrij hebben en verder zo luxe leven als dat hij al begon te leven. Niets aan de hand. Nee, mijnheer wilde met zijn wildste plannen doordrammen dat hij het Foodlab gebeuren kon opzetten daarmee dus grotere financiële risico's nemen uitgaande dat het toch wel goedkomt de komende 25+ jaar. Dat is waar het omdraait.
Grootste plannen i.p.v. rustig je zaakjes opbouwen zodat je een solide basis hebt met zo min of geen schulden en dan verdergaan. En dan zwijg ik verder over zijn gejammer toen die tweede ster alsmaar niet kwam (want ja..hij die zoveel deed werd niet beloont voor zijn gevoel) en zijn verwijten aan Michellin en het ongenoegen dat "die van Loo" wel met twee sterren rondliep..
Hypocriet dus met deze complete ommezwaai. Bah!
Mijn dank is groot.quote:Op donderdag 6 februari 2014 21:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Francois Geurds van restaurant FG (Voorheen Ivy maar 2 maanden na de opening kreeg ie een rechtszaak aan z'n broek van het Engelse restaurant The Ivy (Europees vasgelegd, die rechtszaak kostte 'm ook een ton)
En ja, dit moest ik ook allemaal opzoeken, had geen idee wie er met FG bedoeld werd maar zoveel 2 sterrenkoks zijn er gelukkig niet (en al helemaal zeer weinig koks die hun restaurant FG hebben genoemd ook)
Nee, omdat FG vanaf dag 1 niets te maken wilde hebben met al die tv koks en de bijbehorende BNérs en dus onderscheidend wilde zijn omdat tv koks niets meer met de ware kunst van het koken (en zoals hij het beleefde) hebben te maken.quote:Op donderdag 6 februari 2014 21:34 schreef SiGNe het volgende:
Dus omdat ie Koblenko heeft uitgenodigd om zijn opening te doen is ie een aandachtsgeile BN'er wannabe volgens jou?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |