Volledige artikel is hier te lezen: http://www.quotenet.nl/Li(...)opkoks-van-Nederlandquote:We doen het - bijna - allemaal, maar slechts weinigen kunnen er écht knaken mee verdienen. Koken is topsport, en daar horen ook wat 'prettige' beloningen bij, toch? Enfin, er zijn een paar man het creëren van smaakorgasmes tot in puntjes beheersen. Tijd dus voor een ouderwets Quote-lijstje: de tien rijkste topkoks van Nederland.
Eind vorig jaar werden de Michelinsterren weer uitgereikt. Het nieuwste verdict van de kook- en bandenclub uit Frankrijk is dat Nederland ook dit jaar weer twee driesterrenrestaurants heeft. Naast ‘veteraan’ De Librije kan ook ‘op stand’ genasd worden bij De Leest in Vaassen. Maar zorgt een potje (sterren)koken ook voor een goedgevulde portemonnee of moet culinair Nederland de broekriem stevig aanhalen?
Mij niet. Restaurants zijn geen vetpot.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef DroogDok het volgende:
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
Al die personeelskosten reizen w.s. ook de pan uitquote:Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef DroogDok het volgende:
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
Dat blijkt inderdaad. Ik lees echter wel dat bijvoorbeeld de Zwethheul en de Librije per jaar 350k winst maken, toch niet verkeerd.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Mij niet. Restaurants zijn geen vetpot.
Daar prostitueren ze zich ook zo vaak op tv en in de winkel. Het punt met koken is dat je het voor elke gast weer opnieuw moet doen. Als je een kookboek schrijft kun je hetzelfde werk via de drukker vele duizenden keren verkopen.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Mij niet. Restaurants zijn geen vetpot.
Het is vooral een roeping/hobby. Als je deze bedragen kunt opstrijken dan is dat toch alleszins redelijk?quote:Op dinsdag 28 januari 2014 14:17 schreef Mgolovic het volgende:
Vind het ook wat tegenvallen hoor. Zeker als je TV inkomsten er van af zou halen wordt het topkok zijn niet echt riant beloond.
Tuurlijk. Maar dan nog, er zijn roepingen/hobby's die veel meer opleveren. Zeker gezien de inzet die je voor dit vak moet hebben.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 14:24 schreef inslagenreuring het volgende:
[..]
Het is vooral een roeping/hobby. Als je deze bedragen kunt opstrijken dan is dat toch alleszins redelijk?
Klopt.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 14:28 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Tuurlijk. Maar dan nog, er zijn roepingen/hobby's die veel meer opleveren. Zeker gezien de inzet die je voor dit vak moet hebben.
Als je het gemiddelde aantal werkuren van een kok bekijkt is het een schamel uur-inkomen dat ze verdienen.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 14:28 schreef Mgolovic het volgende:
Zeker gezien de inzet die je voor dit vak moet hebben.
Dat zou Rudolph zijn als hij bijvoorbeeld een bakartikelenlijn op de markt brengt en spotjes voor frietsaus gaat doen. Ook denk ik dat hij veel vermogen in 24 kitchen heeft zitten, wat er nu met de boekenuitgaves, sponsordeals en verkoop aan andere landen langzaam uitkomt. Herman heeft naar mijn idee zijn beste tijd op tv gehad, die van Rudolph komt nu pas echt op stoom.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 14:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Dacht dat Rudolph rijker zou zijn dan Herman eigenlijk.
Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..quote:Op dinsdag 28 januari 2014 13:27 schreef DroogDok het volgende:
Valt me tegen wat ze aan vermogen hebben eigenlijk.
Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 15:05 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Dat zou Rudolph zijn als hij bijvoorbeeld een bakartikelenlijn op de markt brengt en spotjes voor frietsaus gaat doen. Ook denk ik dat hij veel vermogen in 24 kitchen heeft zitten, wat er nu met de boekenuitgaves, sponsordeals en verkoop aan andere landen langzaam uitkomt. Herman heeft naar mijn idee zijn beste tijd op tv gehad, die van Rudolph komt nu pas echt op stoom.
24kitchen heeft nu wel deals met Jumbo, Verse oogst, Wehkamp, Weightwatchers ed. Verder hangen ze onder de plu van Fox. In het begin hadden ze de deals niet en toen zal het geld gekost hebben. Ik denk dat ze nu op een punt zitten dat ze winst (moeten) maken, zeker gezien de internationale uitbreiding. Fox is tenslotte ook geen filantropische instelling. Rudolph zal aandelen hebben in 24Kitchen en meedelen in de winst. Als ze nu ook nog, naast de boeken, een servies- en kook/baklijn uitbrengen via Wehkamp of een productenlijn via Jumbo dan hebben ze het merk 24Kitchen perfect vermarkt.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 16:28 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Het is natuurlijk een kok met de uitsraling van een Hobby kok.. Ik denk dat 24kitchen vooral veel kost. Herman heeft een enorme merchandise om zich heen hangen.. Ik zou eerder een boek van Herman kopen dan van Rudolf.. hoewel het boek dat ik van Herman heb, staat niks in wat ik heb willen maken.
Of is dat mijn ranzige zwarte ziel weer?quote:5. Joop Braakhekke
De bekendste, maar met 72 jaar inmiddels ook de oudste staafmixer van dit lijstje. Le Garage is nog voor 1/3e deel van hem, en - echt waar - er ligt nog steeds een miljoenbeslag op zijn Amsterdamse appartement. Echter, gezien zijn aandeel in de vastgoedpoot van het 'Le Garage'-imperium is Braakhekke verzekerd van een pensioen van minstens één miljoen.
Aandelen vallen ook onder eigen vermogen, dus wat ze in de eigen toko hebben zit er al bij in. Daarnaast is het lastig om de waarde van een restaurant in zo'n geval te bepalen als sterchef/eigenaar uitcasht.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 16:26 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Gaat over eigen vermogen.. dan vind ik het best mooi.. Bedenk wel dat die gasten, naast dat eigen vermogen ook enorme bedragen in zo'n zaak hebben zitten, zouden ze gaan verkopen komt dat er bij.. Ik denk dat de Librije wel een miljoen of meer waard is..
Is dat Ab Normaal? Ik snap 'm nie....quote:Op dinsdag 28 januari 2014 20:47 schreef Molo het volgende:
Staafmixer in combinatie met Joop en dit konijn maakt het wel ranzig
[ afbeelding ]
Klopt! En sinds hij piemels als staafmixers betitelde is dat voor mij gelinkt aan elkaarquote:Op dinsdag 28 januari 2014 21:24 schreef Bramito het volgende:
[..]
Is dat Ab Normaal? Ik snap 'm nie....
Sedert hij elke keer met zijn vingers pontificaal voor de camera's in de pannen zat om te proeven en te smakken.quote:
Geloof me, hij is restauranteigenaar, gastheer, charmant en kan goed pijpen, etc, maar koken kan hij voor geen meter.quote:Op woensdag 29 januari 2014 15:28 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Sedert hij elke keer met zijn vingers pontificaal voor de camera's in de pannen zat om te proeven en te smakken.![]()
Ik ben ooit nog fan geweest van Braakhekke.quote:
LOLquote:Op donderdag 30 januari 2014 06:16 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik ben ooit nog fan geweest van Braakhekke.
Dat was ten tijde van Kookgek.
Ik moet daarbij wel aantekenen dat ik op dat moment 4 maanden in het ziekenhuis aan de sondevoeding zat en zelf geen hap mocht eten, alles moet vloeibaar.
Wat was ik in die tijd geobesedeerd door eten... niet normaal!![]()
Toen die sondevoeding over was ben ik ook met mijn ouders en zus uit eten geweest in Le Garage.
Man, wat was ik ook weer snel afgekicked van m'n Braakhekke obsessie, niet normaal!
Braakhekke kan opzich best koken maar hygiëne doet ie niet aan en opmaak van de borden ook niet, hij is, zoals je ook al zegt, vooral gastheer... en daar is ie ook goed in.
Je stelt het erg zwart-wit wat hij kan heus wel e.e.a bereiden.quote:Op woensdag 29 januari 2014 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Geloof me, hij is restauranteigenaar, gastheer, charmant en kan goed pijpen, etc, maar koken kan hij voor geen meter.
Die staat er niet bij. Dus zit niet bij de 10 'rijkste'.quote:Op maandag 3 februari 2014 17:25 schreef maulibu het volgende:
..And what about good old Onno "Unilever" Kokmeijer?
Volgens quotequote:Op maandag 3 februari 2014 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Die staat er niet bij. Dus zit niet bij de 10 'rijkste'.
Correct. Je hebt het goed gelezen.quote:
Zoals ik al zei: "volgens quote"quote:Op dinsdag 4 februari 2014 04:35 schreef maulibu het volgende:
Ik kan mij wel een voorstelling maken van het loon van een executive chef in een hotel als Okura + de nevendiensten voor Unilever.. Je maakt mij niet wijs dat een Ron Blaauw met al zijn investeringen "rijker" is dan een safe-player als Kokmeijer. Als je een pand op hypotheek meerekent als eigen vermogen gaat het inderdaad hard.
Den Blijker hoort inderdaad meer in het rijtje bij Braakhekke thuis: Meer eigenaar van een restaurant (Las Palmas in het geval van Den Blijker) waar ie af en toe z'n gezicht laat zien en dan meer gasten ontvangt dan dat ie nog kookt.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:45 schreef Iwanius het volgende:
Zeg maar gewoon niks. En inderdaad volgens Quote alsof die zich niet van welke vorm van gissen bedient om iemand "rijk" in te schatten.
Vwb Den Blijker vind ik wel dat hij eigenlijk niet echt meer tot het koksgilde behoort ondanks zijn verleden als kok want Herman doet al een tijdje niet meer aan echt koken. Hij haalt zijn meeste inkomsten uit zijn RTL contract en exclusieve merchandising.(beeltenissen,naam associatie, optredens e.d.)
Ik mag niks zeggen?quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:45 schreef Iwanius het volgende:
Zeg maar gewoon niks. En inderdaad volgens Quote alsof die zich niet van welke vorm van gissen bedient om iemand "rijk" in te schatten.
Vwb Den Blijker vind ik wel dat hij eigenlijk niet echt meer tot het koksgilde behoort ondanks zijn verleden als kok want Herman doet al een tijdje niet meer aan echt koken. Hij haalt zijn meeste inkomsten uit zijn RTL contract en exclusieve merchandising.(beeltenissen,naam associatie, optredens e.d.)
Maar den Blijker kan het wel, Joop nietquote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Den Blijker hoort inderdaad meer in het rijtje bij Braakhekke thuis: Meer eigenaar van een restaurant (Las Palmas in het geval van Den Blijker) waar ie af en toe z'n gezicht laat zien en dan meer gasten ontvangt dan dat ie nog kookt.
Daarbij de kookboeken en kookproducten en wat kookprogramma's (zoals Braakhekke dat ook in zijn tijd deed)
Kort door de bocht?quote:Op dinsdag 4 februari 2014 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Vraag ik me af; waarom kookt Den Blijker niet meer? Als t je passie is, waarom wil je dan liever gastheer zijn en een productlijn uitbrengen ipv achter t fornuis staan, om evt recepten voor kookboeken te ontwikkelen net als Jamie O. bv
Je mag alles zeggen. Ik reageerde op de opmerking "Drie ton eigen vermogen is natuurlijk niet heel veel.." uiteraard bezien in perspectief.quote:
Omdat Herman snel geld wil verdienen en dat haalt hij niet binnen met alleen maar achter het fornuis te staan. Die houding en instelling is ook 1 van de redenen dat hij en zijn voormalige zakenpartner David Crouwel uit elkaar gingen en nu nog op voet van oorlog met elkaar leven.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Vraag ik me af; waarom kookt Den Blijker niet meer? Als t je passie is, waarom wil je dan liever gastheer zijn en een productlijn uitbrengen ipv achter t fornuis staan, om evt recepten voor kookboeken te ontwikkelen net als Jamie O. bv
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |