abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:39:07 #1
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135849656
registreer om deze reclame te verbergen
Imker Jan Bos heeft al 35 jaar bijenvolken als hobby. Ook dit jaar had hij met nieuwjaar 20 bijenkasten staan, maar toen hij terugkwam van vakantie op Texel vond hij in de invliegopeningen van vier kasten afgestoken vuurpijlen. Op de kasten zitten schroeiplekken en de imker kan pas in de lente kijken wat de schade aan de binnenkant is - maakt hij de kasten nu open, dan gaan de bijen sowieso dood.

FOK.nl interviewde hem vandaag, hetgeen je hier kunt lezen: Interview: vuurwerk-imker Jan Bos

Met "uitvalpercentages van twintig tot vijfentwintig procent" en een bevriende imker die enkele jaren terug nog 60 van zijn 68 bijenvolken verloor, kunnen we het ons niet permitteren vuurwerk in bijenkorven en -kasten te douwen. Ook is het gewoon schofterig gedrag. Jan steekt er duizenden euro's in om de bijen draaiende te houden en verdient er vrijwel niks mee.

Al eerder vond hij stenen en stukken hout in de kasten en ook gooiden vandalen twee jaar geleden nog twee kasten in een sloot. En volk was daarbij verloren, het andere kon deels gered worden omdat de bijtjes zich op een drijvende hoek van de kast hadden verzameld. Toen en nu deed hij aangifte en toen n nu hoorde hij hetzelfde: zonder concreet bewijs kunnen we helemaal niets. Heterdaad of video-opnames dus.

Hij heeft nu de keuze: thuisblijven van vakantie, terwijl hij wegens de bijerij al buiten het seizoen om moet, of een camerasysteem ophangen. Dat laatste moet wel, zegt hij, want hij kan het zijn vrouw niet verkopen maar helemaal niet meer te gaan. Een effectief systeem kost echter al gauw minimaal 5-600 tot 1000 euro.

Al vier users stelden direct onder het interview voor, een inzameling te houden. En inderdaad, al geven er maar een paar mensen een donatie, dan kunnen we als FOK!'ers hem toch een duwtje in de rug richting een camerasysteem geven.

Daarom de oproep: kan je ook iets missen, al is het een euro, geef het dan hieronder aan. Dan stuur ik je een pm met bankgegevens (heb inmiddels gevraagd of het F&F-inzamelingsrekeningnummer gebruikt kan worden) en gaan we zodra er niks meer binnenkomt of de actie slaagt, het geld/camerasysteem in naam des FOK!s overhandigen aan de imker.

De Bilt is een bus of twee verderop en natuurlijk neem ik een camera mee. Mochten jullie het hele idee nonsens vinden, dan is het in elk geval serieus geprobeerd!

Voor de imker, de bloempjes en de bijtjes: wie biedt?

BEHALVE GELD, OOK BELANGRIJKE DONATIES (Waarvoor eeuwig hulde en dank!):


Whiskers2009
- zet zich minstens evenveel als superworm voor de actie in en dient de zaak vanaf zondagavond letterlijk complt: op slaap na, is ze altijd aanwezig voor vragen, antwoorden, donaties, suggesties en snelle en donateurvriendelijke reacties. Sfeer in het topic verhogend, superworm en anderen op de hoogte stellend, lijstjes bijhoudend - moest ze betaald worden, dan had er al zeker 50 uur uitbetaald moeten worden over zondag-woensdag!

hoink581 - cameraman, editor voor het aanbieden van camerasysteem, geld en dergelijke. Voorbeeld van zijn miraculeuze kunsten:


Goldfinger1963 - doneert helemaal uit zichzelf een compleet camerasysteem, met vier beveiligingscamera, kablage, monitor en andere benodigdheden. Ook heeft en doneert hij een (vooralsnog) defect systeem, dat indien het niet opgelapt kan worden bij Bos opgehangen kan worden als afschrikking. Deze in Belgi wonende eindbaas zal zondag om 14:00 aan nog zo'n eindbaas, Tankiej, rond de Nederlandse grens, het systeem overhandigen. Tankiej, die in het dorp naast superworm woont, geeft het dan aan superworm.

Tankiej - Gaat zondag helemaal naar Belgi om de camerasystemen van Goldfinger in ontvangst te nemen en naar de juiste provincie (Utrecht) te rijden!

Dr_Flash - niet alleen vier (!) keer gedoneerd maar daarnaast ook donderdag helemaal vanuit Deventer gekomen om de situatie bij Bos te inspecteren.

Harry64 - zelfde verhaal, hoewel vanuit Hilversum kwam hij mee om zijn vakkundige kennis op de camerasituatie los te laten!

Gramps - reed superworm naar De Bilt (want student, geen rijbewijs), denkt actief mee en haalde ook Flash van het station op.

Donateurs van geld, goederen, input, ideen en andere zaken, extreem bedankt!

---

UPDATE NA BIJENBEZOEK AAN IMKER BOS:
2u75dsm.png

We komen net terug maar dit zijn de indrukken. Het hek omspant het hele kilometersgrote terrein en gaat 's avonds hermetisch dicht. Ook met spikes en zo, erg onvriendelijk uitziend dus anti-vandalen.

Het hoofd-fratergebouw is hnderden meters verderop (onder dit plaatje, zeg maar) en ligt met minstens 2 dikke asfaltwegen verwijderd. Graven onmogelijk. Ook de gebouwen aan de linkerkant zijn met asfalt gescheiden van de bijen. Aan de bijenkant geen stroom: alle stroomvoorzieningen, camera's, verlichting e.d. staan ALLEMAAL precies aan de verkeerde kant van het asfalt.

Bos zei nadrukkelijk geen hek te willen. Dan wordt het net een gevangenis. Wel gaf hij aan, omdat stroom echt praktisch niet te realiseren is, te denken aan een dummy-camerasysteem. Mocht het defecte systeem niet op te lappen zijn, is het dus daar te monteren.

Werken met aggregaat is niet realistisch, kost tientallen liters benzine per week. Werken met accu's zou zelfs bij de beste accu inhouden dat Bos ze praktisch dagelijks moet omwisselen en zo vaak komt hij er bij lange na niet. Inclusief dummy's ophangen, evt. lampen e.d. kunnen we heel simpelweg niet veel meer dan zeg 100 euro aan Bos bijdragen voor de veiligheid van de bijen aldaar.

Meer volgt. Ik neem vandaag nog contact op met de mevrouw van de imkervereniging voor adviezen. Elke cent moet natuurlijk naar bijen en imkers, maar 'gewoon' hatseflats 2000 euro storten naar een stichting is niet Des FOK!'s. We kunnen daar veel doelgerichter en concreter mee te werk gaan. Wellicht zijn er meer imkers die keihard hulp kunnen gebruiken. En als we iemand vinden wiens bijen gevandaliseerd worden waar WEL stroom mogelijk is, hebben we een camerasysteem tot onze beschikking.

------------------------------

quote:
Bedrijven benaderen itsluitend via superworm en FOK! Public Relations.
FOK! is een bedrijf en heeft contracten met allerlei bedrijven. Daarom moet eventuele sponsoring altijd eerst lopen via superworm (manager actie, samen met Whiskers2009 van praktisch alles op de hoogte). Die vraagt het dan voor je na of stelt het voor aan de juiste PR-mensen en/of admins, die op hun beurt actie ondernemen.

Voor n achter de schermen werkt de FOK!crew gretig en graag mee, maar het moet wel in goede banen geleid worden en juridisch/contractueel enz. wenselijk en mogelijk zijn.

Heb je dus ideen voor het benaderen van bedrijven om imkers in de hele provincie en heel 't land te helpen, meld het hier n via PM aan superworm. Die onderneemt dan direct actie i.s.m. de FOK!crew.
En ng een mededeling over het verdere verloop van de actie:
quote:

Einddoelen: imkers concreet helpen tot geld uitgegeven is

Donderdag en vrijdag zoekt FOK! contact met imkerstichtingen, vnl. en als eerste de Imkervereniging Bilthoven. Dit om na te gaan welke andere imkers in de omgeving van Bos' bijen geholpen kunnen worden en welke manieren ze daarbij concreet in gedachten hebben.

Vanaf dan is het uitgeven van het geld op een verantwoordelijke, bijzonder bijhelpende manier de insteek. Per project en locatie zal nagegaan worden wat we kunnen betekenen en dat wordt dan z.s.m. gerealiseerd in overleg met de betrokken imker(s).

Donaties stromen in principe binnen nog steeds, maar het doel is om vooral te gaan werken aan het concreet en effectief uitgeven er van. Natuurlijk mt interviews, verhalen, foto's en al het andere mogelijke. Hoogstwaarschijnlijk wordt het doneren van (ten minste) wat tuinlampen en een systeem van dummy-camera's aan Bos de eerste in een rij van dit soort op maat gemaakte hulpprojecten voor bijen en imkers in de regio en in het land.

Zodra contact gelegd is met de Imkervereniging(en), komen we terug met namen, projecten, benodigdheden en locaties. Onderwijl kun je superworm, of Whiskers2009 als hij niet reageert of aanwezig is, pm'en, dm'en of mailen via [email protected] Hij/zij neemt je verzoek dan op, houdt het goed bij en legt contact met de juiste mensen (binnen en buiten FOK!).

Op het moment dat de acties geconcentreerd worden per imker en in de wijdere omtrek plaats gaan vinden, zal er overleg komen over PR, media-aandacht eventueel, enzovoorts, maar altijd first and foremost VIA FOK!-PR.
(Gekeken en aan te raden) docu's over bijen en bijensterfte:


[ Bericht 4% gewijzigd door superworm op 23-01-2014 19:42:48 ]
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135849677
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:27 schreef superworm het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

We komen net terug maar dit zijn de indrukken. Het hek omspant het hele kilometersgrote terrein en gaat 's avonds hermetisch dicht. Ook met spikes en zo, erg onvriendelijk uitziend dus anti-vandalen.

Het hoofd-fratergebouw is hnderden meters verderop (onder dit plaatje, zeg maar) en ligt met minstens 2 dikke asfaltwegen verwijderd. Graven onmogelijk. Ook de gebouwen aan de linkerkant zijn met asfalt gescheiden van de bijen. Aan de bijenkant geen stroom: alle stroomvoorzieningen, camera's, verlichting e.d. staan ALLEMAAL precies aan de verkeerde kant van het asfalt.

Bos zei nadrukkelijk geen hek te willen. Dan wordt het net een gevangenis. Wel gaf hij aan, omdat stroom echt praktisch niet te realiseren is, te denken aan een dummy-camerasysteem. Mocht het defecte systeem niet op te lappen zijn, is het dus daar te monteren.

Werken met aggregaat is niet realistisch, kost tientallen liters benzine per week. Werken met accu's zou zelfs bij de beste accu inhouden dat Bos ze praktisch dagelijks moet omwisselen en zo vaak komt hij er bij lange na niet. Inclusief dummy's ophangen, evt. lampen e.d. kunnen we heel simpelweg niet veel meer dan zeg 100 euro aan Bos bijdragen voor de veiligheid van de bijen aldaar.

Meer volgt. Ik neem vandaag nog contact op met de mevrouw van de imkervereniging voor adviezen. Elke cent moet natuurlijk naar bijen en imkers, maar 'gewoon' hatseflats 2000 euro storten naar een stichting is niet Des FOK!'s. We kunnen daar veel doelgerichter en concreter mee te werk gaan. Wellicht zijn er meer imkers die keihard hulp kunnen gebruiken. En als we iemand vinden wiens bijen gevandaliseerd worden waar WEL stroom mogelijk is, hebben we een camerasysteem tot onze beschikking.
werkt er niemand of heeft contacten met mensen die grondwerken doen?
ik weet nml dat ze met een soort van grondboor onderdoor de wegen vaak boren om leidingen te trekken.
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:39:48 #3
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135849683
Update totalen- en donateurslijst:

Inmiddels ontvangen:

Gramps: 20
Candaasje 20
DestroyerOfWorlds 20
Broer van superworm 15
TLuit 20
Geerd: 30
MWP 15
rammes 30
Waterweg 20
Crazy Harry 20
plamboom 20
Barbaaf 20
-anoniem1- 20
-anoniem4- 10
Kper-Norci 20
ioko 20
Xaryna 5
Queller 20
Keshet 5
Multani 25
patrick_1980 10
-anoniem3- 5,01
Scorpie 20
-anoniem2- 10
zyx1981 20
qltel + Rewimo 20
Captain_Ghost 25
Verbodsbord 10
Dr_Flash 20
Digi2 25
superworm 20
Brighteyes 10
motorbloempje 5
Pagan 10
Snakey 30
MissBliss 5
CrashO 13,37
Etsu 10
MaLo 5
DjinN 10
beerten 20
goh 5
Fopje 12,34
chroestsjov 5
--21-1 gestort:---
swaffelsmurf 10
swollywood 20
Heremeteit 10,- 10
-anoniem7- 7,5
Pino112 21,1
Skankingrudi 10,- 10
indaha 20
KaBuf 15
MaJo 10
tupolev141 50
afivi 10
BasOne 25
sjeen 10
schepseltje 15
MichaelScott 4,5
TwinkleStar001 20
Lavenderr 20
Felixa 25
(Extra:) Dr_Flash 4,99
Gala6183 20
Pumatje 30
Uccie 25
Njosnavelin 5
MaartenHaarlem 20
BasEnAad 55
Cobra4 30
Oma van Cobra4 50
Fogel 20
Gravedigger 10,- 10
senesta 20,- /// 593.09 20
summer2bird 10,- 10
Greys 20
LovelyLady 10,- 10
kanovinnie 10
AnneX 20
Light 22,22
CrashO 1,49
SijtzeA 10
molurus 20
Dolfina-chica 2,02
kijkertje 50
Wild_Overstekend 20
Vervloektesloddervos 15
Dr_Flash 11,45
Zokunen. 41,62
Take_A_picture 10
nlboy 7,5
anoniem8 10
DarkSkywise 15
anoniem9 5
hottentot 20
kantjeklos 20
anoniem10 5
boik 24,2
taxman 10
DarkSkywise 7,22
dr_Flash 10,78
daanski82 15
ONBEKEND 20 (geen username. 'fok de bijtjes' als omschrijving)
altijdgriep 20

Onderweg/toegezegd:

Angry_Bird 10
-anoniem5-
Pa en ma van Queller 10
paarsbeestje
lady-wrb
Vader van Patrick_1980 10
El_Matador 19,63
AdmiraalAnaal
yvonne 51,06
semisane
Greyson
onbekend -20
Carliano 20
Sangha
scootmobiel 10
akakor 25
conz 75
debuurvrouw 15

Totaal toegezegd: 308,69
Totaal ontvangen: 1674,31
Totaal-totaal: 1983,- _O_ _O_
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:40:08 #4
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135849694
registreer om deze reclame te verbergen
Je hebt de TT niet aangepast naar "BIJna 2000"
Ik doe een TR ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135849747
Misschien goed dat Gramps erbij was. Anders denkt Bos dat hij het onderwerp is van een uitgebreide grap van 'jongeren'!
  Manager PR / Moderator donderdag 23 januari 2014 @ 14:45:25 #6
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_135849885
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:40 schreef Whiskers2009 het volgende:
Je hebt de TT niet aangepast naar "BIJna 2000"
Ik doe een TR ;)
Gelezen en done ;)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
<a href="http://www.librarything.com/catalog/senesta" target="_blank" rel="nofollow">http://www.librarything.com/catalog/senesta</a>
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:46:01 #7
391629 hoink581
Van x naar y! Gewoon Telford
pi_135849907
registreer om deze reclame te verbergen
En in dit geval zijn zonnecellen echt "out of the question"?
Iek wil gewohn thteren!
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:47:10 #8
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135849952
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:46 schreef hoink581 het volgende:
En in dit geval zijn zonnecellen echt "out of the question"?
Gebied staan erg veel bomen. Volgens Bos is het in de zomer 1 groot bladerdak.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:47:20 #9
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135849959
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:45 schreef senesta het volgende:

[..]

Gelezen en done ;)
Thanks ^O^ :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:48:19 #10
391629 hoink581
Van x naar y! Gewoon Telford
pi_135849987
quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:47 schreef superworm het volgende:

[..]

Gebied staan erg veel bomen. Volgens Bos is het in de zomer 1 groot bladerdak.
Misschien een mast/paal constructie?
Iek wil gewohn thteren!
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:48:56 #11
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850006
quote:
3s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:39 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

werkt er niemand of heeft contacten met mensen die grondwerken doen?
ik weet nml dat ze met een soort van grondboor onderdoor de wegen vaak boren om leidingen te trekken.
Imker Bos is al erg blij met een dummysysteem (kan jouw kapotte systeem evt. voor gebruikt worden), en we gaan op zoek naar een andere imker die je werkende systeem graag wil hebben ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:49:36 #12
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850020
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:41 schreef tupolev141 het volgende:
Misschien goed dat Gramps erbij was. Anders denkt Bos dat hij het onderwerp is van een uitgebreide grap van 'jongeren'!
Gramps was niet de enige "niet-jonge" van de delegatie ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135850145
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:49 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Gramps was niet de enige "niet-jonge" van de delegatie ;)
ha ik ga er altijd vanuit dat de meesten hier twintigers zijn, terwijl ik zelf bijna de 40 aantik :D
pi_135850213
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:39 schreef superworm het volgende:
(situatieschets)
het is dus ergens hier? https://maps.google.nl/maps?cid=14598964997069071114
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:55:55 #15
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850251
Wat tof, die vermeldingen in de OP *O* O+ *O*

Ik sta er ook in, dank je voor je enorm lovende woorden ( :@ :@ :@ ) superworm :* O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:57:17 #16
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850297
quote:
Jep. Omlijnd kader is de paint (draai plaatje hieronder zo je wil kwartslag met klok mee), kleine omlijning de bijenstal.

2ebbv5l.png
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135850335
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:49 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Gramps was niet de enige "niet-jonge" van de delegatie ;)
Dank je ;)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:58:31 #18
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850348
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:57 schreef superworm het volgende:

[..]

Jep. Omlijnd kader is de paint, kleine omlijning de bijenstal.

[ afbeelding ]
Tof, dan heb ik ook een beetje een beeld!!

Verder wacht ik geduldig op de foto's van Fles :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:00:18 #19
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_135850415
Was Bos wel blij? We kunnen hem maar relatief gezien weinig helpen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:00:53 #20
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850436
Prioriteitenlijst w.m.b. op dit moment:

1. Bos helpen aan dummy-camera's en eventueel andere kleine dingen zoals zonnecel-lampen.
2. Imkervereniging Bilthoven kent alle imkers in de omgeving en wordt vandaag benaderd voor hulp/tips. Wellicht is er een imker die kihard geld kan gebruiken om het 1 of ander.
3. Bijen in heel de provincie/heel het land helpen. Bijvoorbeeld, googel je op 'bijenkast vernield', dan zijn er tig hits van alleen afgelopen jaar:

http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield
http://drimble.nl/regio/z(...)kasten-vernield.html
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:05:46 #21
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850625
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:00 schreef superworm het volgende:
Prioriteitenlijst w.m.b. op dit moment:

1. Bos helpen aan dummy-camera's en eventueel andere kleine dingen zoals zonnecel-lampen.
2. Imkervereniging Bilthoven kent alle imkers in de omgeving en wordt vandaag benaderd voor hulp/tips. Wellicht is er een imker die kihard geld kan gebruiken om het 1 of ander.
3. Bijen in heel de provincie/heel het land helpen. Bijvoorbeeld, googel je op 'bijenkast vernield', dan zijn er tig hits van alleen afgelopen jaar:

http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield
http://drimble.nl/regio/z(...)kasten-vernield.html
TOP! ^O^ ^O^ ^O^

Wel mooi kl*** dat er zo vaak bijenkasten vernield worden -O- :( -O- :( -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:06:34 #22
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850665
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:05 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

TOP! ^O^ ^O^ ^O^

Wel mooi kl*** dat er zo vaak bijenkasten vernield worden -O- :( -O- :( -O-
Ja het is dus geen incident, maar schering en inslag. Elk jaar dozijnen aan kasten kapotgetrapt.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:07:21 #23
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850702
Onder de naam 'Whiskers Secret Fanclub' is er een anonieme donatie van 18,- gedaan.

Daarmee komen we op... u raadt het al...

2001 EURO
:D :D :D _O_

(N FP-update maken.)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:09:50 #24
167383 Molurus
the talking snake
pi_135850809
*O* *O* *O*
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:10:07 #25
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850825
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:07 schreef superworm het volgende:
Onder de naam 'Whiskers Secret Fanclub' is er een anonieme donatie van 18,- gedaan.

Daarmee komen we op... u raadt het al...

2001 EURO :D :D :D _O_

(NU FP-update maken.)
*O* *O* *O* TWEEDUIZEND (EN 1) EURO *O* *O* *O*

Voor alle donateurs: _O_ :* _O_ :* _O_ :* O+ O+ O+

En die omschrijving :D :@ Heel erg bedankt fan :* O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135850869
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Tof, dan heb ik ook een beetje een beeld!!

Verder wacht ik geduldig op de foto's van Fles :P
Goed zo :) Komen ze :*

Hier kun je zien hoe makkelijk eea bereikbaar is vanaf waar je met een auto kunt komen:
bijenschuur1.jpg

Bijenschuur in volle glorie:
bijenschuur2.jpg

Veldje ervoor en de dichtsbijzijnde theoretische energie-mogelijkheden (pand links, elektrisch hek):
bijenschuur3.jpg

Vuurwerksporen (okee, niet veel te zien, maar de schade zit aan de binnenkant natuurlijk :X )
bijenschuur4.jpg

Voorts dus een beeld van hoeveel bomen en dus bladerdak en zo. Dus ook hoe onmogelijk het is om kabels door de grond te trekken ivm wortels.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135850907
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:07 schreef superworm het volgende:
Onder de naam 'Whiskers Secret Fanclub'
Wasn't me :{w :D
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:13:01 #28
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_135850962
Wat staat daar voor kastje tussen die twee bomen zo in het midden?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_135851019
quote:
11s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:11 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wasn't me :{w :D
Lijkt toch verdacht sterk op een priemgetal }:|

edit: blijkbaar niet
pi_135851032
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:13 schreef debuurvrouw het volgende:
Wat staat daar voor kastje tussen die twee bomen zo in het midden?
Iets met GAS erop ;)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851066
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:13 schreef tupolev141 het volgende:

[..]

Lijkt toch verdacht sterk op een priemgetal }:|
Wat? 2001? Lijkt me een drievoud he ;)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851109
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:14 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat? 2001? Lijkt me een drievoud he ;)
net mijn post ge-edit :P
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:16:04 #33
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_135851119
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:14 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Iets met GAS erop ;)
ah! Mooi, kan je daar een generator op aansluiten? :P
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:18:13 #34
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135851227
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:11 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Goed zo :) Komen ze :*

Super dat je foto's wilde maken :*

Dank voor het plaatsen ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135851259
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:13 schreef tupolev141 het volgende:

[..]

Lijkt toch verdacht sterk op een priemgetal }:|

edit: blijkbaar niet, 2003 wel. Fles zou zo'n fout niet maken.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:21:19 #36
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135851361
quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:16 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

ah! Mooi, kan je daar een generator op aansluiten? :P
Gramps: nee. Je wordt zo'n beetje afgeschoten door dat beheerbedrijf als je alleen al belt, daar mag echt nemand aankomen. :P
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135851364
quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:16 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

ah! Mooi, kan je daar een generator op aansluiten? :P
Nee een turbine, nou goed? :P

quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Super dat je foto's wilde maken :*

Dank voor het plaatsen ^O^
My pleasure :s)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851367
Ziet er echt moeilijk uit om dat af te schermen, en graaf maar eens een kabel in, zelfs al vind je een oplossing voor de asfaltwegen dan nog weet je niet wat er op termijn kan gebeuren met grond/graafwerkzaamheden
pi_135851405
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:21 schreef superworm het volgende:

[..]

Gramps: nee. Je wordt zo'n beetje afgeschoten door dat beheerbedrijf als je alleen al belt, daar mag echt nemand aankomen. :P
De vraag was ook niet "mag", de vraag was "kan" :+
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851426
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:21 schreef tupolev141 het volgende:
Ziet er echt moeilijk uit om dat af te schermen, en graaf maar eens een kabel in, zelfs al vind je een oplossing voor de asfaltwegen dan nog weet je niet wat er op termijn kan gebeuren met grond/graafwerkzaamheden
ja en wat dacht je van 292.000 boomwortels per meter? :')
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:23:32 #41
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135851464
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:22 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja en wat dacht je van 292.000 boomwortels per meter? :')
Gramps en ik waren letterlijk twee weken bezig om n stronk (en in de rondte hooguit 1,5 meter) uit- en af te graven tot kabeldieptes. Echt niet te doen inderdaad, helaas.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:23:36 #42
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135851470
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:18 schreef tupolev141 het volgende:

[..]

Daar heb je een punt :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:25:33 #43
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135851534
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:23 schreef superworm het volgende:

[..]

Gramps en ik waren letterlijk twee weken bezig om n stronk (en in de rondte hooguit 1,5 meter) uit- en af te graven tot kabeldieptes. Echt niet te doen inderdaad, helaas.
:o Mijn god, wat een werk! :o
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135851570
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:23 schreef superworm het volgende:

[..]

Gramps en ik waren letterlijk twee weken bezig om n stronk (en in de rondte hooguit 1,5 meter) uit- en af te graven tot kabeldieptes. Echt niet te doen inderdaad, helaas.
Met een hiep kom je een heel eind toch?

prod1_7033.jpg

Maar voor een flinke lengte zou je al een gravertje of een frees moeten hebben.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851579
Wireless power! Nikola Tesla had ons kunnen helpen!
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:28:30 #46
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135851655
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:26 schreef tupolev141 het volgende:
Wireless power! Nikola Tesla had ons kunnen helpen!
Jammer dat die briljanter was maar minder sluw dan Edison. Die heeft echt Tesla's carrire vernield.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:28:50 #47
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135851668
FOK! de bijtjes: 2001, A Bee Odyssey

quote:
Er is opnieuw nieuws van het bijenbeschermingsfront. Niet alleen is er sinds gisteren weer gul gedoneerd en staat de teller op dit moment op maar liefst 2001,-, ook is daarvan al bijna 1800 euro van gestort.

Doneer zelf door superworm of Whiskers2009 te pm'en of dm'en voor het rekeningnummer, of meld je hier in het centrale Flora & Fauna-topic. Lees hier het interview met imker Jan Bos terug, naar aanleiding waarvan de hele actie op poten gezet werd.

Ter plaatse legden verschillende users donderdagmiddag een bezoek af aan imker Bos. Op locatie bleek dat de kans dat elektriciteit te regelen valt, aldaar nihil is, gezien de afstanden flink zijn en er overal asfalt in de weg ligt.

De actie wordt daarmee, zoals veel users graag wilden, qua focus verlegd. Was Bos helpen eerst het einddoel, nu is er al zo veel hulp binnengekomen dat Bos helpen maar een klein deel van het geld zal kosten en als aanleiding dient voor het helpen van vl meer imkers dan Bos alleen.

Voor de rest zal i.s.m. de Imkervereniging Bilthoven, het Bijenhuis te Wageningen en andere bij-zonder belangrijke organisaties en stichtingen overlegd worden, welke imkers specifiek hulp nodig hebben.

FOK.nl is geen site die even een bedrag overmaakt en daarmee klaar: nog steeds ligt de focus op imkers en bijen zelf. Wie 'bijenkasten vernield' googelt komt erachter dat vandalisme niet alleen bij Bos een probleem is.

Jaarlijks worden er door heel het land tientallen tot honderden kasten volledig vernield door vandalen, ook wel bekendstaand als de AIDS van deze maatschappij. Al die imkers verliezen met elke welgemikte trap ettelijke honderden euro's - om de kasten opnieuw aan te schaffen en te bevolken met nieuwe bijen ben je per stuk zo 500 euro kwijt.

Er zijn dus veel meer imkers die zeer drukkende problemen hebben. Enkele van die goede mensen opsporen en inventariseren (via imkers zelf, via de bijenorganisaties en via imkerstichtingen) wie welke hulp zou kunnen gebruiken, zal de focus kortom zijn van de komende dagen en weken.

Het liefst zien we van elke cent die gedoneerd is en alle input en moeite die erin gestoken is, concrete resultaten. Geen bankafschrift en nooit meer iets over horen, maar per euro duidelijk -met foto's, interviews enzovoorts- van dienst zijn. Tot we niemand meer kunnen vinden (kleine kans met 6500 imkers in het land) of het geld op is.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135851753
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:28 schreef superworm het volgende:

[..]

Jammer dat die briljanter was maar minder sluw dan Edison. Die heeft echt Tesla's carrire vernield.
Edison had eerder een planetode naar zich vernoemd (742) dan Tesla (2244). Maar misschien toont dat juist wel jouw punt aan, ook :D
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851755
ik blijf bij mn vorige post
een camera systeem aangesloten op zonnecel op een omvormer & lader op een grote accu.

niks accu verwisselen, zon laad op en pas bij beweging word er opgenomen dus stroom gebruik is minimaal.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:32:31 #50
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135851829
quote:
2s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:30 schreef kovenant het volgende:
ik blijf bij mn vorige post
een camera systeem aangesloten op zonnecel op een omvormer & lader op een grote accu.

niks accu verwisselen, zon laad op en pas bij beweging word er opgenomen dus stroom gebruik is minimaal.
Harry, Flash en Gramps wisten veel meer over hoeveel vermogen er dan nodig is. Flash, Harry? Vertel!

En kovenant: ben benieuwd hoeveel zoiets evt. zou kosten. Gewoon om een idee te krijgen.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:32:42 #51
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135851838
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135851886
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:32 schreef superworm het volgende:

[..]

Harry, Flash en Gramps wisten veel meer over hoeveel vermogen er dan nodig is. Flash, Harry? Vertel!

En kovenant: ben benieuwd hoeveel zoiets evt. zou kosten. Gewoon om een idee te krijgen.
4 camera's die 17 watt per stuk trekken, de controlekast, wat verliezen vanwege de kabellengte, ik zou uitgaan van 200 Watt.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:34:57 #53
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135851929
Noem maar watt, eerste hit, 250w, 200 euro:

http://www.sun-solar.nl/?(...)rijs-voor-1-9-9-euro
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135851937
quote:
Of om met Gramps te spreken: Je wilt iets leuks doen om iemand te helpen, maar het zwelt op als een kadaver! :D
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135851943
Generator is niet een optie vanwege herrie. Accu's ook niet want die moet je elke 2 of 3 jaar vervangen en dan zadel je die beste man met kosten op.

Valse camera's ben ik niet echt mee op de hoogte van hoe echt die er uit zien .. als er geen kabels naar toe gaan is het meestal toch redelijk verdacht maar dan in de verkeerde zin.

Op streetview hangt er een grote buis over de weg, het enigste wat ik kan bedenken is dat je iets daar via gaat leggen en anders gaat het wel lastig worden denk ik.

Ik weet niet precies wat voor bedrijf daar nu zit maar er zitten vrij veel airco's op het dak, misschien dat daar iets te halen valt ?
riool/afwatering buizen is ook niet echt een optie vanwege ongedierte.
pi_135852021
ik ken een aantal vrienden die een tuinhuisje hebben en die gebruiken gel accus van oude vork heftrucs of van vrachtwagens
zijn grote oudere accu's en die werken jaaaaaren.

op 2 accus verlichten ze huisje , lcd tv , evt spelcomputer , koelkastje en radio mee voor kleine 2 dagen.
dan geloof ik niet dat een of 2 cameras met recorder zoveel vermogen verbeuiken.
ze staan toch ook niet 24/7 aan, bij beweging word er opgenomen.
en dit op een zonnepaneel uiteraard..
pi_135852120
Zonder bijgelezen te hebben, even snel dit er even doorheen knallen:

Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

bron

Mijn man heeft ook zonnepanelen op het dak van zijn bedrijf liggen, en hij krijgt ook inderdaad op bewolkte dagen energie van het beschikbare licht.
Tralalalaaa
pi_135852259
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:35 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Of om met Gramps te spreken: Je wilt iets leuks doen om iemand te helpen, maar het zwelt op als een kadaver! :D
Schitterende uitspraak dit! :D _O-
pi_135852380
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:34 schreef superworm het volgende:
Noem maar watt, eerste hit, 250w, 200 euro:

http://www.sun-solar.nl/?(...)rijs-voor-1-9-9-euro
250Wp is natuurlijk het piekvermogen. En als ze niet uit het zicht/bereik hangen liggen die dingen binnen de kortste keer op een of andere pauper zijn tuinhuis
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:46:45 #60
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135852447
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:45 schreef tupolev141 het volgende:

[..]

250Wp is natuurlijk het piekvermogen. En als ze niet uit het zicht/bereik hangen liggen die dingen binnen de kortste keer op een of andere pauper zijn tuinhuis
Er kijken enkele bejaarde fraters op uit, maar dat zag er niet erg levendig uit, en als het PGGM-kantoor dicht is is er helemaal niemand meer. Ook Bos komt hooguit eens in de paar dagen langs. Dus idd: wie zo'n ding wil jtten kan het slechter treffen...
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135852710
Of we spannen er een draadje omheen met 0 Volt er op maar wl een bordje erbij met: "LET OP! 500 GIGAVOLT ANTI-VANDALISME-AFSCHERMING!" en achteloos enkele plasticmodellen van verkoolde lijken rondstrooien (met minimaal 1 waar nog een beetje rook & geknetter afkomt).

Ik zou het er in ieder geval niet op wagen. :P
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:53:55 #62
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135852776
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:52 schreef DarkSkywise het volgende:
Of we spannen er een draadje omheen met 0 Volt er op maar wl een bordje erbij met: "LET OP! 500 GIGAVOLT ANTI-VANDALISME-AFSCHERMING!" en achteloos enkele plasticmodellen van verkoolde lijken rondstrooien (met minimaal 1 waar nog een beetje rook & geknetter afkomt).

Ik zou het er in ieder geval niet op wagen. :P
ik ben een beeld denker... zie het voor me!!!

Die is goed!! :D
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:55:29 #63
201806 crew  Gramps
pi_135852850
Kijk, die laatste post heeft echt toekomst. Ik kwam al met tripwires zoals in ouwe Vietnamfilms, compleet met ontploftroep. Maar dit kan ook, geeft wat minder rotzooi. En dat verkoolde lijk doen we ook geen pij aan, dat jullie het maar effe weten.
pi_135852851
'een full HD IP camera met nachtzicht verbruikt 10 watt.
jawel 10 hele watts. en dat is omhoog afgerond.
een portable usb harddisk werkt op een usb 2 poort al dat is denk ik zon 4.5 watt wat deze poort maximaal levert.
een router met n protocol wireless voor max bereik ( heb er hier eentje liggen ) 12v 1.5 A een watt of 20 afgerond
wat bekabeling zit je totaal met aftrek voor omvormer e.d. misschien op de 50 - 60 watt.
en dat in verbruik, niet in rust.

ja je hebt het risico voor problemen met stelen van je zonnecel maar die kan je dan ook op een metalen paal bevestigen.

of je laat het doen,
voor bijna 2000 euro kan je denk ik heul veel doen

http://www.camerainstalla(...)erabewaking-systemen
pi_135852855
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:52 schreef DarkSkywise het volgende:
Of we spannen er een draadje omheen met 0 Volt er op maar wl een bordje erbij met: "LET OP! 500 GIGAVOLT ANTI-VANDALISME-AFSCHERMING!" en achteloos enkele plasticmodellen van verkoolde lijken rondstrooien (met minimaal 1 waar nog een beetje rook & geknetter afkomt).

Ik zou het er in ieder geval niet op wagen. :P
Ja hoor. Nog ff _O-

Noord-Korea komt op werkbezoek om te kijken wat ze nog meer aan "beveiliging" kunnen doen behalve het IJzeren Gordijn on steroids. Ze hebben gehoord dat wij goed bezig zijn op dat gebied :7
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:59:04 #66
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135853038
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:52 schreef DarkSkywise het volgende:
Of we spannen er een draadje omheen met 0 Volt er op maar wl een bordje erbij met: "LET OP! 500 GIGAVOLT ANTI-VANDALISME-AFSCHERMING!" en achteloos enkele plasticmodellen van verkoolde lijken rondstrooien (met minimaal 1 waar nog een beetje rook & geknetter afkomt).

Ik zou het er in ieder geval niet op wagen. :P
_O- _O- _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:00:15 #67
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135853115
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:55 schreef Gramps het volgende:
Kijk, die laatste post heeft echt toekomst. Ik kwam al met tripwires zoals in ouwe Vietnamfilms, compleet met ontploftroep. Maar dit kan ook, geeft wat minder rotzooi. En dat verkoolde lijk doen we ook geen pij aan, dat jullie het maar effe weten.
Wel een pijl boven misschien, zodat 'ie goed opvalt? :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:03:16 #68
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135853273
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:11 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Goed zo :) Komen ze :*

Hier kun je zien hoe makkelijk eea bereikbaar is vanaf waar je met een auto kunt komen:
[ afbeelding ]

Bijenschuur in volle glorie:
[ afbeelding ]

Veldje ervoor en de dichtsbijzijnde theoretische energie-mogelijkheden (pand links, elektrisch hek):
[ afbeelding ]

Vuurwerksporen (okee, niet veel te zien, maar de schade zit aan de binnenkant natuurlijk :X )
[ afbeelding ]

Voorts dus een beeld van hoeveel bomen en dus bladerdak en zo. Dus ook hoe onmogelijk het is om kabels door de grond te trekken ivm wortels.
Mag ook wel een nieuw verfje hebben! :D
Met camouflage kleuren ;)
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_135853558
nou dit kan je dus ook anders doen.

ik heb de vriendelijke mensen van camera installatie.nl even gebeld

en ze de situatie uitgelegd.

er zijn oplossingen beschikbaar die mobiel zijn evt hufter proof met 1 of 2 camera's die ook nog eens geladen worden met zonnecellen.
en ze nemen op op sd kaartjes waardoor deze gewoon data overschrijven en deze sd kaartjes gaan lang mee ( denk een week tot 2 weken ) en daarna worden ze overschreven.

dus opties genoeg..

ik heb gelijk even gevraagd of er een klein budget zou zijn voor eventuele kleine goede doelen
(je weet maar nooit )
en dit gaan ze overleggen als ze mijn aanvraag binnen hebben over de mail.
pi_135853575
Wedden dat iedereen zich nou de tering schrikt als er iemand met een kloontje Imker_Jan aan komt kachelen hier :+
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:09:50 #71
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135853636
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:08 schreef Dr_Flash het volgende:
Wedden dat iedereen zich nou de tering schrikt als er iemand met een kloontje Imker_Jan aan komt kachelen hier :+
Breng mensen lekker op ideen joh o|O o|O o|O
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135853729
O-)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135853779
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:35 schreef Dr_Flash het volgende:
Of om met Gramps te spreken: Je wilt iets leuks doen om iemand te helpen, maar het zwelt op als een kadaver! :D
Een schone taak voor de organisatie: afkaderen. Of het wordt te groot en een dagtaak, of het bloedt dood en sneu. Bepaal een eindgrens en herhaal het feestje desnoods volgend jaar nog een keer met wat extra acties eromheen (een veiling op V&A, een actie met mooie beelden op FOT, een vragenuurtje met een expert op GC, een fotorep op de FP, etc).

My 2 cents :)
pi_135853842
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:12 schreef Queller het volgende:

[..]

Een schone taak voor de organisatie: afkaderen.
Daar begint het wel een beetje tijd voor te worden nu ja.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135853954
Punji traps!
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:15:59 #76
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135853970
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:12 schreef Queller het volgende:

[..]

Een schone taak voor de organisatie: afkaderen. Of het wordt te groot en een dagtaak, of het bloedt dood en sneu. Bepaal een eindgrens en herhaal het feestje desnoods volgend jaar nog een keer met wat extra acties eromheen (een veiling op V&A, een actie met mooie beelden op FOT, een vragenuurtje met een expert op GC, een fotorep op de FP, etc).

My 2 cents :)
Zij we mee bezig ^O^

En een dagtaak IS het al :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:18:56 #77
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135854157
quote:
2s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:08 schreef kovenant het volgende:
nou dit kan je dus ook anders doen.

ik heb de vriendelijke mensen van camera installatie.nl even gebeld

en ze de situatie uitgelegd.

er zijn oplossingen beschikbaar die mobiel zijn evt hufter proof met 1 of 2 camera's die ook nog eens geladen worden met zonnecellen.
en ze nemen op op sd kaartjes waardoor deze gewoon data overschrijven en deze sd kaartjes gaan lang mee ( denk een week tot 2 weken ) en daarna worden ze overschreven.

dus opties genoeg..

ik heb gelijk even gevraagd of er een klein budget zou zijn voor eventuele kleine goede doelen
(je weet maar nooit )
en dit gaan ze overleggen als ze mijn aanvraag binnen hebben over de mail.
Superinitiatief ^O^ :* O+

Maar overleg aub even met superworm (PM ofzo), en doe aub (nog) geen toezeggingen over publiciteit enzo.. Dank alvast :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135854217
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:15 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Zij we mee bezig ^O^

En een dagtaak IS het al :D
ja wanneer ga je het huishouden nou eens doen? :P
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:20:47 #79
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135854263
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:19 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja wanneer ga je het huishouden nou eens doen? :P
Dat ging jij toch voor haar doen, omdat je vond dat ze zo goed bezig is voor de bijtjes? :P
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:21:59 #80
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135854340
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:19 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja wanneer ga je het huishouden nou eens doen? :P
Dat wordt een probleem idd, want morgen heel de dag weg en zaterdag al bezoek :@
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:22:46 #81
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135854387
quote:
17s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:20 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

Dat ging jij toch voor haar doen, omdat je vond dat ze zo goed bezig is voor de bijtjes? :P
Dat is inderdaad k een nuttige bijdrage aan deze actie; mij praktisch ondersteunen :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135854428
Voorbeeld van afschrikpoppen: http://www.dappercadaver.com/categories/burnt-corpse-props/

Zijn nogal aan de prijs, maar dit is even snel een willekeurig voorbeeld (Internationale Bestellingen Welkom) en ik heb nog niet gezocht naar leuke occasions/tweedehandsjes. Brand- of rookschade is immers geen bezwaar (of desnoods 1 a 2 defecte/ontbrekende ledematen, het is tenslotte niet voor een bioscoopproductie) en er is vast wel ergens iemand wiens nieuwe vriend(in) iets minder morbide is aangelegd dan de vorige en meteen stelde: "dat ding eruit of ik eruit!"

Nou, dan ben je al lang blij dat je er op staande voet een honderdje voor kan vangen en het is nog voor een goed doel ook. :Y

.

:P
pi_135854511
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:22 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dat is inderdaad k een nuttige bijdrage aan deze actie; mij praktisch ondersteunen :P
Ik kom toch afwassen :P
pi_135854588
quote:
17s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:20 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

Dat ging jij toch voor haar doen, omdat je vond dat ze zo goed bezig is voor de bijtjes? :P
Oh ik hoor net dat tupolev het al regelt :+
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:29:39 #85
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135854808
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:26 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh ik hoor net dat tupolev het al regelt :+
En stofzuigen, dweilen en afstoffen etc. dan?? O-)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 16:34:20 #86
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135855069
Dankzij donaties Jeroen_Blueman en Laforest zitten we bij dezen op het grandioze bedrag van:

2014,- _O_
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:34:51 #87
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135855092
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:34 schreef superworm het volgende:
Dankzij donaties Jeroen_Blueman en Laforest zitten we bij dezen op het grandioze bedrag van:

2014,- _O_
^O^ ^O^ ^O^

En hoe toepasselijk :D

PS "bij deze" :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 16:43:20 #88
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135855528
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:34 schreef Whiskers2009 het volgende:
bij dezen
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/119/ bij dezen :P maar alsnog bij ;)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:44:03 #89
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135855560
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:43 schreef superworm het volgende:

[..]

http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/119/ bij dezen :P maar alsnog bij ;)
OEPS :@


Alhoewel: "Ja, dat kan wel, maar het meervoud dezen is wel ongewoon en nogal formeel. Het kan alleen worden gebruikt bij de verwijzing naar meer personen; dus niet bij de verwijzing naar dieren, dingen, begrippen, enz." https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/deze-dezen
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 16:45:40 #90
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135855664
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:44 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

OEPS :@
Huidige spelling zijn naamvallen afgeschaft, dus idd bij deze. Is echter zo'n uitzondering die als versteende uitdrukking nog steeds 'op de manier van vroegah' gespeld wordt. Heb het zelf ook jren 'modern' gespeld.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 16:59:49 #91
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135856386
quote:
2s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:08 schreef kovenant het volgende:
nou dit kan je dus ook anders doen.

ik heb de vriendelijke mensen van camera installatie.nl even gebeld

ik heb gelijk even gevraagd of er een klein budget zou zijn voor eventuele kleine goede doelen
(je weet maar nooit )
en dit gaan ze overleggen als ze mijn aanvraag binnen hebben over de mail.
Wat tof dat je hen benaderd hebt en erg dank voor het meedenken. Wordt zeer gewaardeerd. En maar, maar meteen een mededeling voor gemaakt:

quote:
Bedrijven benaderen itsluitend via superworm en FOK! Public Relations.
FOK! is een bedrijf en heeft contracten met allerlei bedrijven. Daarom moet eventuele sponsoring altijd eerst lopen via superworm (manager actie, samen met Whiskers2009 van praktisch alles op de hoogte). Die vraagt het dan voor je na of stelt het voor aan de juiste PR-mensen en/of admins, die op hun beurt actie ondernemen.

Voor n achter de schermen werkt de FOK!crew gretig en graag mee, maar het moet wel in goede banen geleid worden en juridisch/contractueel enz. wenselijk en mogelijk zijn.

Heb je dus ideen voor het benaderen van bedrijven om imkers in de hele provincie en heel 't land te helpen, meld het hier n via PM aan superworm. Die onderneemt dan direct actie i.s.m. de FOK!crew.
En ng een mededeling over het verdere verloop van de actie:
quote:

Einddoelen: imkers concreet helpen tot geld uitgegeven is

Donderdag en vrijdag zoekt FOK! contact met imkerstichtingen, vnl. en als eerste de Imkervereniging Bilthoven. Dit om na te gaan welke andere imkers in de omgeving van Bos' bijen geholpen kunnen worden en welke manieren ze daarbij concreet in gedachten hebben.

Vanaf dan is het uitgeven van het geld op een verantwoordelijke, bijzonder bijhelpende manier de insteek. Per project en locatie zal nagegaan worden wat we kunnen betekenen en dat wordt dan z.s.m. gerealiseerd in overleg met de betrokken imker(s).

Donaties stromen in principe binnen nog steeds, maar het doel is om vooral te gaan werken aan het concreet en effectief uitgeven er van. Natuurlijk mt interviews, verhalen, foto's en al het andere mogelijke. Hoogstwaarschijnlijk wordt het doneren van (ten minste) wat tuinlampen en een systeem van dummy-camera's aan Bos de eerste in een rij van dit soort op maat gemaakte hulpprojecten voor bijen en imkers in de regio en in het land.

Zodra contact gelegd is met de Imkervereniging(en), komen we terug met namen, projecten, benodigdheden en locaties. Onderwijl kun je superworm, of Whiskers2009 als hij niet reageert of aanwezig is, pm'en, dm'en of mailen via [email protected] Hij/zij neemt je verzoek dan op, houdt het goed bij en legt contact met de juiste mensen (binnen en buiten FOK!).

Op het moment dat de acties geconcentreerd worden per imker en in de wijdere omtrek plaats gaan vinden, zal er overleg komen over PR, media-aandacht eventueel, enzovoorts, maar altijd first and foremost VIA FOK!-PR.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135856612
mocht ik contact terug krijgen laa ik het wel weten aan jou, dan kan je er zelf mee aan de haal om verder te bepalen wat je ermee wilt doen!
  donderdag 23 januari 2014 @ 17:04:40 #93
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135856624
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:59 schreef superworm het volgende:

[..]

Wat tof dat je hen benaderd hebt en erg dank voor het meedenken. Wordt zeer gewaardeerd. En maar, maar meteen een mededeling voor gemaakt:

[..]

En ng een mededeling over het verdere verloop van de actie:

[..]

Lijkt me helder ^O^ ^O^ ^O^

En mensen, gewoon blijven meedenken hoor!! ^O^
Dat stellen we namelijk ENORM op prijs. :Y O+

Enige reden voor deze "restricties" is dat we de zaak centraal kunnen houden, zodat we zo goed en concreet mogelijk bijen kunnen helpen ;)

[ Bericht 24% gewijzigd door Whiskers2009 op 23-01-2014 17:17:02 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 17:42:07 #94
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135858415
quote:
Enige reden voor deze "restricties" is dat we de zaak centraal kunnen houden, zodat we zo goed en concreet mogelijk bijen kunnen helpen ;)
Dit!!! Werkelijk lke calorie die meegedacht wordt is vreselijk welkom. Whis, anderen en ik kunnen het immers zelf echt niet alleen, getuige ook vandaag toen DRIE FOK!'ers hielpen bij het bezoeken en inschatten van de situatie bij de bijenstal.

Enige is dat FOK!PR de PR moet doen, wegens allerlei bedrijfstechnische redenen van FOK!s kant :P Ik zelf kan daar ook niks over beslissen en ben slechts doorgeefluik 'naar achteren'. :)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135858633
(Uit het vorige deel, naar aanleiding van mijn aanvraag voor een PM'metje met de benodigde betalings-informatie):

quote:
2s.gif Op donderdag 23 januari 2014 09:50 schreef Dr_Flash het volgende:

Komt eraan!

edit: done
Bedankt, Flash!
Ik heb zojuist 10,00 overgemaakt. :)
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  donderdag 23 januari 2014 @ 17:52:02 #96
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135858771
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 17:48 schreef Scootmobiel het volgende:
(Uit het vorige deel, naar aanleiding van mijn aanvraag voor een PM'metje met de benodigde betalings-informatie):

[..]

Bedankt, Flash!
Ik heb zojuist 10,00 overgemaakt. :)
*O* *O* *O*

Dank je wel!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135859055
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 17:52 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

*O* *O* *O*

Dank je wel!
Graag gedaan.
Geweldige actie! _O_

12_A_Bee_Jitterbug.gif
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_135859643
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 17:42 schreef superworm het volgende:

[..]

Dit!!! Werkelijk lke calorie die meegedacht wordt is vreselijk welkom. Whis, anderen en ik kunnen het immers zelf echt niet alleen, getuige ook vandaag toen DRIE FOK!'ers hielpen bij het bezoeken en inschatten van de situatie bij de bijenstal.
Eigenlijk 4, n van die meisjes aan de kassa van de AH to Go in Driebergen is ook een Fok!keresje :Y
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 18:25:26 #99
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135859725
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:22 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Eigenlijk 4, n van die meisjes aan de kassa van de AH to Go in Driebergen is ook een Fok!keresje :Y
En die ging mee naar imker BOS? :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 18:27:14 #100
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135859772
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:22 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Eigenlijk 4, n van die meisjes aan de kassa van de AH to Go in Driebergen is ook een Fok!keresje :Y
Lol serieus? Ze keek me namelijk heel raar aan :D
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135859882
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:25 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

En die ging mee naar imker BOS? :P
Nee maar ze ondersteunde ons wel ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:27 schreef superworm het volgende:

[..]

Lol serieus? Ze keek me namelijk heel raar aan :D
Die linkse, die kleine met dat rode haar. Ja :Y
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 18:41:22 #102
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_135860197
quote:
2s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:08 schreef kovenant het volgende:
nou dit kan je dus ook anders doen.

ik heb de vriendelijke mensen van camera installatie.nl even gebeld

en ze de situatie uitgelegd.

er zijn oplossingen beschikbaar die mobiel zijn evt hufter proof met 1 of 2 camera's die ook nog eens geladen worden met zonnecellen.
en ze nemen op op sd kaartjes waardoor deze gewoon data overschrijven en deze sd kaartjes gaan lang mee ( denk een week tot 2 weken ) en daarna worden ze overschreven.

dus opties genoeg..

ik heb gelijk even gevraagd of er een klein budget zou zijn voor eventuele kleine goede doelen
(je weet maar nooit )
en dit gaan ze overleggen als ze mijn aanvraag binnen hebben over de mail.
Dat lijkt me wel tof! :D En inderdaad, als je de boel monteert op een stalen buis van 4m lang, kan ook niemand de boel slopen. Wanneer we zoiets voor inkoopsprijs bij ze mogen aanschaffen, kunnen we wellicht meerdere bewaakpalen doneren. :Y
pi_135860414
quote:
17s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:03 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

Mag ook wel een nieuw verfje hebben! :D
Met camouflage kleuren ;)
Zou ik ook doen. Like verf maar ook een soort camouflage net kopen ofzo. Goed idee.
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  donderdag 23 januari 2014 @ 18:52:26 #104
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135860529
quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:48 schreef Greyson het volgende:

[..]

Zou ik ook doen. Like verf maar ook een soort camouflage net kopen ofzo. Goed idee.
Was er natuurlijk niet BIJ vanmiddag, maar zou het geen hardhout zijn? Ziet er nl. onbewerkt uit op de foto?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135860792
Ik denk dat bijen in het algemeen niet zo gediend zijn van verflucht op hun huis.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:01:30 #106
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135860849
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:59 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik denk dat bijen in het algemeen niet zo gediend zijn van verflucht op hun huis.
Neuh en met cosmetische operaties aan het schuurtje help je geen enkele bij, feitelijk. :P
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:03:44 #107
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135860947
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:59 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik denk dat bijen in het algemeen niet zo gediend zijn van verflucht op hun huis.
Goed punt ^O^

en

quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:01 schreef superworm het volgende:

[..]

Neuh en met cosmetische operaties aan het schuurtje help je geen enkele bij, feitelijk. :P
Nog beter punt ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135860948
Het schuurtje was volgens Jan een jaar of 7-8 uit begreep ik. Obviously is er sinds de bouw nooit meer wat aan gedaan. Het mos stond ook centimeters dik op het dak bijvoorbeeld.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:06:07 #109
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135861034
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:03 schreef Dr_Flash het volgende:
Het schuurtje was volgens Jan een jaar of 7-8 uit begreep ik. Obviously is er sinds de bouw nooit meer wat aan gedaan. Het mos stond ook centimeters dik op het dak bijvoorbeeld.
Dat zag ik op de foto ja :D

Nou ja, als hij zelf aangeeft dat hij het op prijs zou stellen kan dat eventueel verwijderd worden, als we er toch zijn voor de dummy..

Zorgen dat het dak of het hele ding niet instort de komende jaren vind ik bij nader inzien eigenlijk wl een bijdrage voor de bijtjes
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:06:22 #110
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135861045
Stel dat Bos, op bezem door schuurtje en dummy-camera's niet meer geholpen kan of wil worden, dan zijn er genoeg imkers die door vandalen zijn geplaagd. Focus ligt op hobby-imkers, bij bedrijven is het nu eenmaal ingecalculeerd risico. Maar mocht Bos n Imkervereniging Bilthoven uitgeput zijn qua donaties, en we zoeken meer zr toepasselijke doelen, dan kunnen we dit lijstje voorzichtig eens na gaan trekken.

Alleen al in 2013 werden overal in het land imkers gedupeerd en kasten vernield.

Duinen van Katwijk, maart. http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
Imker inmiddels uit duinen vertrokken... http://nieuws.rtvkatwijk.nl/imker-vertrekt-uit-duinen/

Zevenkamp, Rotterdam, juli. 'Eetbaar park'-initiatief met bijen in tuin; kasten vernield voor de tweede keer. Frenk, beheerder/uitbater tuinproject: 06-39436150. http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield

Jaren ervoor:

Delft: bijenkasten vernield en op ijs geflikkerd, februari 2012. http://www.omroepwest.nl/(...)-tienduizenden-bijen

Dongen, Brabant: twee keer op een rij twee bijenkasten van vereniging vernield. Januari 2010. http://www.omroepbrabant.(...)en+bijen+gedood.aspx

Dronten, hele bijenstal vernield. Januari 2009. http://www.destentor.nl/r(...)-bijenstal-1.3057883
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:08:59 #111
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135861169
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:06 schreef superworm het volgende:
Stel dat Bos, op bezem door schuurtje en dummy-camera's niet meer geholpen kan of wil worden, dan zijn er genoeg imkers die door vandalen zijn geplaagd. Focus ligt op hobby-imkers, bij bedrijven is het nu eenmaal ingecalculeerd risico. Maar mocht Bos n Imkervereniging Bilthoven uitgeput zijn qua donaties, en we zoeken meer zr toepasselijke doelen, dan kunnen we dit lijstje voorzichtig eens na gaan trekken.

Alleen al in 2013 werden overal in het land imkers gedupeerd en kasten vernield.

Duinen van Katwijk, maart. http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
Imker inmiddels uit duinen vertrokken... http://nieuws.rtvkatwijk.nl/imker-vertrekt-uit-duinen/

Zevenkamp, Rotterdam, juli. 'Eetbaar park'-initiatief met bijen in tuin; kasten vernield voor de tweede keer. Frenk, beheerder/uitbater tuinproject: 06-39436150. http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield

Jaren ervoor:

Delft: bijenkasten vernield en op ijs geflikkerd, februari 2012. http://www.omroepwest.nl/(...)-tienduizenden-bijen

Dongen, Brabant: twee keer op een rij twee bijenkasten van vereniging vernield. Januari 2010. http://www.omroepbrabant.(...)en+bijen+gedood.aspx

Dronten, hele bijenstal vernield. Januari 2009. http://www.destentor.nl/r(...)-bijenstal-1.3057883
Wat een kl******** :( :( :(

Maar laten we gewoon stapje voor stapje gaan ;) :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:10:56 #112
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135861251
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:08 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Wat een kl******** :( :( :(

Maar laten we gewoon stapje voor stapje gaan ;) :*
IDD! :(

En tuurlijk. Van Bos, naar Bilthoven, naar verder. Maar backupplannen zijn altijd goed. Al is de Katwijkse imker gewoon professioneel, is een bedrijf zie ik. Geen hobbyist.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:11:04 #113
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_135861255
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:01 schreef superworm het volgende:

[..]

Neuh en met cosmetische operaties aan het schuurtje help je geen enkele bij, feitelijk. :P
Maar een camouflagenet over dat schuurtje in het bos, da's misschien wel een goed idee van Greyson. :)
pi_135861277
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:11 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Maar een camouflagenet over dat schuurtje in het bos, da's misschien wel een goed idee van Greyson. :)
Nu weet toch iedereen al waar het staat :')
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:12:34 #115
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_135861318
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:06 schreef superworm het volgende:
Stel dat Bos, op bezem door schuurtje en dummy-camera's niet meer geholpen kan of wil worden, dan zijn er genoeg imkers die door vandalen zijn geplaagd. Focus ligt op hobby-imkers, bij bedrijven is het nu eenmaal ingecalculeerd risico. Maar mocht Bos n Imkervereniging Bilthoven uitgeput zijn qua donaties, en we zoeken meer zr toepasselijke doelen, dan kunnen we dit lijstje voorzichtig eens na gaan trekken.

Alleen al in 2013 werden overal in het land imkers gedupeerd en kasten vernield.

Duinen van Katwijk, maart. http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
Imker inmiddels uit duinen vertrokken... http://nieuws.rtvkatwijk.nl/imker-vertrekt-uit-duinen/

Zevenkamp, Rotterdam, juli. 'Eetbaar park'-initiatief met bijen in tuin; kasten vernield voor de tweede keer. Frenk, beheerder/uitbater tuinproject: 06-39436150. http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield

Jaren ervoor:

Delft: bijenkasten vernield en op ijs geflikkerd, februari 2012. http://www.omroepwest.nl/(...)-tienduizenden-bijen

Dongen, Brabant: twee keer op een rij twee bijenkasten van vereniging vernield. Januari 2010. http://www.omroepbrabant.(...)en+bijen+gedood.aspx

Dronten, hele bijenstal vernield. Januari 2009. http://www.destentor.nl/r(...)-bijenstal-1.3057883
Kinderen/pubers/vandalen die dat doen... die mogen van mij wel vermist geraken. :r
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:12:55 #116
167383 Molurus
the talking snake
pi_135861337
Een oud-klasgenoot van mij is gepromoveerd op onderzoek naar angelloze bijen, en heeft nog steeds bijen houden als hobby.

Ik heb hem al lang niet meer gesproken, maar wellicht is dit een aardig moment om de banden weer s aan te halen. :)

Ik heb het topic vandaag niet zo heel erg gevolgd, in hoeverre is Jan Bos inmiddels op de hoogte van deze actie?
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:13:14 #117
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135861352
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:11 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Maar een camouflagenet over dat schuurtje in het bos, da's misschien wel een goed idee van Greyson. :)
Dat zal Bos moeten aangeven.

Gezien we heel waarschijnlijk hem n een aantal anderen gaan hopen te helpen, lijkt het me steeds wenselijker om (in elk geval deels) open kaart te gaan spelen met 'm. Denk dat als we zeggen: vent, er is een beetje geld bijeengeraapt zelfs, wat wil je doen? Dat-ie dan ook opener wordt in wat hij wil en wat mogelijk zou zijn.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135861356
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:06 schreef superworm het volgende:
Stel dat Bos, op bezem door schuurtje en dummy-camera's niet meer geholpen kan of wil worden, ~~~~~etc~~~~
Beeld je in, het is half december 2014 en de 1e terugblikken van het jaar komen op TV:
Nederlanders in de zomer belaagd door bijen na spontane hulp actie voor hobby imker door het internet.

Alleen dat zou het al de moeite waard maken natuurlijk he.
pi_135861380
Er moet gewoon meer voorlichting komen over hoe en waarom bijen zo belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. Dat leert niemand op school.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:16:45 #120
167383 Molurus
the talking snake
pi_135861520
quote:
15s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:13 schreef Dr_Flash het volgende:
Er moet gewoon meer voorlichting komen over hoe en waarom bijen zo belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. Dat leert niemand op school.
Helemaal mee eens.

In Afrika liet een gids mij een aantal bijenkasten zien die daar werden gebruikt voor onderzoek naar mijt-bestrijdingsmiddelen. Was ook erg interessant. (Miniscule mijten schijnen ook nogal s voor bijensterfte te zorgen.)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:20:01 #121
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135861698
Elke jongere zou dit zich moeten inprenten, net even opgezocht en berekend:

Elke keer dat er een kast wordt kapotgemaakt, sterven 30.000 tot 50.000 bijen.

Elke bij bestuift 5000 bloemen en vruchten per dag, en leeft zes weken lang.

Kortom: elke flinke trap door een vandaal zorgt effectief voor het NIET bevruchten van (tot) 10.500.000.000 bloemen, planten en vruchten. Dat is tien miljrd bloempjes.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:20:50 #122
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135861737
quote:
15s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:13 schreef Dr_Flash het volgende:
Er moet gewoon meer voorlichting komen over hoe en waarom bijen zo belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. Dat leert niemand op school.
Eens, maar met voorlichting is men landelijk al aan de slag meen ik :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:22:04 #123
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135861809
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:20 schreef superworm het volgende:
Elke jongere zou dit zich moeten inprenten, net even opgezocht en berekend:

Elke keer dat er een kast wordt kapotgemaakt, sterven 30.000 tot 50.000 bijen.

Elke bij bestuift 5000 bloemen en vruchten per dag, en leeft zes weken lang.

Kortom: elke flinke trap door een vandaal zorgt effectief voor het NIET bevruchten van (tot) 10.500.000.000 bloemen, planten en vruchten. Dat is tien miljrd bloempjes.
WOW, dat is indrukwekkend zeg :o :o :o
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:23:14 #124
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135861863
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:22 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

WOW, dat is indrukwekkend zeg :o :o :o
Natuurlijk worden de meeste bloemen vaker dan n keer aangedaan, dus het is vooral het aantal bevruchtingen, niet zozeer het aantal bloemen :)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:24:19 #125
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135861915
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:12 schreef Molurus het volgende:
Een oud-klasgenoot van mij is gepromoveerd op onderzoek naar angelloze bijen, en heeft nog steeds bijen houden als hobby.

Ik heb hem al lang niet meer gesproken, maar wellicht is dit een aardig moment om de banden weer s aan te halen. :)

Ik heb het topic vandaag niet zo heel erg gevolgd, in hoeverre is Jan Bos inmiddels op de hoogte van deze actie?
We gaan natuurlijk eerst De Bilt voorzien van blije bijen, maar zodra dat gepiept is en als we geld over hebben, breder kijken. Zeker de moeite waard 'm eens aan te spreken, alleen al om wat imkers nodig hebben en of hij toevallig imkers met gevandaliseerde bijenkasten/roep om beveiliging kent. Heb je genoteerd op onze lijst van toffe aanboden :D
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:28:18 #126
167383 Molurus
the talking snake
pi_135862096
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:24 schreef superworm het volgende:

[..]

We gaan natuurlijk eerst De Bilt voorzien van blije bijen, maar zodra dat gepiept is en als we geld over hebben, breder kijken. Zeker de moeite waard 'm eens aan te spreken, alleen al om wat imkers nodig hebben en of hij toevallig imkers met gevandaliseerde bijenkasten/roep om beveiliging kent. Heb je genoteerd op onze lijst van toffe aanboden :D
Het is sowieso iemand met verstand van bijen, dus dat kan altijd van pas komen. Heb hem net even gemaild. :)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:30:55 #127
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135862221
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:28 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is sowieso iemand met verstand van bijen, dus dat kan altijd van pas komen. Heb hem net even gemaild. :)
Advies is idd altijd welkom, want we zijn immers maar amateurs die proberen te helpen. Wel heb ik de afgelopen dagen in de weinige uurtjes vrije tijd, een paar bijendocu's gekeken en ben ik plots op de hoogte hoe imkers doen wat ze doen enzovoorts :') Zocht die kutjeugd die docu's maar op.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:33:04 #128
167383 Molurus
the talking snake
pi_135862324
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:30 schreef superworm het volgende:

[..]

Advies is idd altijd welkom, want we zijn immers maar amateurs die proberen te helpen. Wel heb ik de afgelopen dagen in de weinige uurtjes vrije tijd, een paar bijendocu's gekeken en ben ik plots op de hoogte hoe imkers doen wat ze doen enzovoorts :') Zocht die kutjeugd die docu's maar op.
Youtube? Staan ze al ergens in het topic? Klinkt namelijk best interessant. :)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:34:22 #129
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135862378
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

Youtube? Staan ze al ergens in het topic? Klinkt namelijk best interessant. :)
Yes, zal ze even posten, idd nog niet hier gedeeld.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:34:42 #130
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135862397
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:30 schreef superworm het volgende:

[..]

Advies is idd altijd welkom, want we zijn immers maar amateurs die proberen te helpen. Wel heb ik de afgelopen dagen in de weinige uurtjes vrije tijd, een paar bijendocu's gekeken en ben ik plots op de hoogte hoe imkers doen wat ze doen enzovoorts :') Zocht die kutjeugd die docu's maar op.
Tof, en leuk dat je ze hier wil plaatsen ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:36:16 #131
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135862473
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:34 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dan heb jij meer vrije tijd gehad dan ik :P
Het is dat ik er af en toe nog net aan denk om te eten en te slapen _O- _O- _O-
Nou, ik val ltijd in slaap met docu aan eigenlijk, maakt niet uit waarover. Brits zoetgevooisd gewauwel werkt bij mij als waar slaapzand. Dus meestal heb ik hooguit een kwart meegekregen want dan lig ik al als een blok te slapen. Afgelopen dagen ging ik dan afgepeigerd onder de dekens met iets over bijen :P
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135862688
Tupolev, Superworm en anderen: Straks weer Rail Away over Canada vandaag :P Sorrie Whisk :P :*
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:41:34 #133
145738 crew  superworm
is erbij
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:42:12 #134
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135862774
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:40 schreef Dr_Flash het volgende:
Tupolev, Superworm en anderen: Straks weer Rail Away over Canada vandaag :P Sorrie Whisk :P :*
Geen punt; ik ga vanavond op tv (of via de stream) de enige "serie" bekijken die ik volg: Wie is de mol!!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 19:51:20 #135
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135863242
@ Iedereen:

We willen Jan Bos en andere imkers (indien geld over) zo goed mogelijk helpen.

Probleem is dat Bos tot dusver niet veel wensen aangaf - hij wil heel simpelweg gewoon lekker bij-hobby'en en that's it.

Daarom denk ik dat we open kaart moeten gaan spelen: 'er zijn donaties, wat zou u willen, wat zou de bijen enorm helpen in de omgeving en wie kent u eventueel die hulp nodig zou hebben.'

Misschien zegt hij dan wel: dan ga ik direct in conclaaf met Fraters om die elektra alsnog te regelen. Of hij zegt iets totaal anders. Wij als bijenleken weten niet wat 't beste is.

Dus donateurs van geld, tijd en goederen: Wat zeggen jullie er van? Bos morgen/zaterdag (na overleg Imkervereniging Bilthoven) opbellen en vertellen wat er gaande is, al zou het deels zijn? "Er is een paarhonderd euro voor u gedoneerd en we willen weten..." Niet te groot maken vooraf, dan is bij filmen/aanbrengen de verrassing alleen maar fijner voor 'm.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:54:19 #136
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135863421
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:42 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Geen punt; ik ga vanavond op tv (of via de stream) de enige "serie" bekijken die ik volg: Wie is de mol!!
*O*
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  Moderator / Redactie FP donderdag 23 januari 2014 @ 19:54:44 #137
168091 crew  Cobra4
Alba gu brth
pi_135863440
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:51 schreef superworm het volgende:
We willen Jan Bos en andere imkers (indien geld over) zo goed mogelijk helpen. Probleem is dat Bos tot dusver niet veel wensen aangaf - hij wil heel simpelweg gewoon lekker bij-hobby'en en that's it.

Daarom denk ik dat we open kaart moeten gaan spelen: 'er zijn donaties, wat zou u willen, wat zou de bijen enorm helpen in de omgeving en wie kent u eventueel die hulp nodig zou hebben.'

Misschien zegt hij dan wel: dan ga ik direct in conclaaf met Fraters om die elektra alsnog te regelen. Of hij zegt iets totaal anders. Wij als bijenleken weten niet wat 't beste is.

Dus donateurs van geld, tijd en goederen: Wat zeggen jullie er van? Bos morgen/zaterdag (na overleg Imkervereniging Bilthoven) opbellen en vertellen wat er gaande is, al zou het deels zijn? "Er is een paarhonderd euro voor u gedoneerd en we willen weten..." Niet te groot maken vooraf, dan is bij filmen/aanbrengen de verrassing alleen maar fijner voor 'm.
Bos vertellen wat er speelt. :Y
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:56:14 #138
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135863521
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:51 schreef superworm het volgende:
@ Iedereen:

We willen Jan Bos en andere imkers (indien geld over) zo goed mogelijk helpen.

Probleem is dat Bos tot dusver niet veel wensen aangaf - hij wil heel simpelweg gewoon lekker bij-hobby'en en that's it.

Daarom denk ik dat we open kaart moeten gaan spelen: 'er zijn donaties, wat zou u willen, wat zou de bijen enorm helpen in de omgeving en wie kent u eventueel die hulp nodig zou hebben.'

Misschien zegt hij dan wel: dan ga ik direct in conclaaf met Fraters om die elektra alsnog te regelen. Of hij zegt iets totaal anders. Wij als bijenleken weten niet wat 't beste is.

Dus donateurs van geld, tijd en goederen: Wat zeggen jullie er van? Bos morgen/zaterdag (na overleg Imkervereniging Bilthoven) opbellen en vertellen wat er gaande is, al zou het deels zijn? "Er is een paarhonderd euro voor u gedoneerd en we willen weten..." Niet te groot maken vooraf, dan is bij filmen/aanbrengen de verrassing alleen maar fijner voor 'm.
Ja, lijkt me een goed plan. Misschien durft hij wel dingen niet te vragen omdat hij denkt dat het allemaal teveel gaat kosten. Of wil hij juist dingen niet omdat het dan voor hem in zijn eentje niet meer aan te hobbyen is.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_135863546
Ik heb met open mond alle topics hierover gevolgd en moet zeggen dat jullie topwerk verrichten. In een woord: geweldig! Ga vooral zo door, Ik blijf het volgen. ^O^
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:56:48 #140
167383 Molurus
the talking snake
pi_135863558
Eens, gewoon open kaart spelen. Hij is de enige expert die we op dit moment hebben, en we kunnen denk ik wel wat expertise gebruiken!
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:58:40 #141
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135863650
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:51 schreef superworm het volgende:
@ Iedereen:

We willen Jan Bos en andere imkers (indien geld over) zo goed mogelijk helpen.

Probleem is dat Bos tot dusver niet veel wensen aangaf - hij wil heel simpelweg gewoon lekker bij-hobby'en en that's it.

Daarom denk ik dat we open kaart moeten gaan spelen: 'er zijn donaties, wat zou u willen, wat zou de bijen enorm helpen in de omgeving en wie kent u eventueel die hulp nodig zou hebben.'

Misschien zegt hij dan wel: dan ga ik direct in conclaaf met Fraters om die elektra alsnog te regelen. Of hij zegt iets totaal anders. Wij als bijenleken weten niet wat 't beste is.

Dus donateurs van geld, tijd en goederen: Wat zeggen jullie er van? Bos morgen/zaterdag (na overleg Imkervereniging Bilthoven) opbellen en vertellen wat er gaande is, al zou het deels zijn? "Er is een paarhonderd euro voor u gedoneerd en we willen weten..." Niet te groot maken vooraf, dan is bij filmen/aanbrengen de verrassing alleen maar fijner voor 'm.
Vertellen inderdaad :Y

Jammer dat we zijn reactie niet kunnen zien dan, maar dat is dan pech voor ons..
Gaat om de bijen..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:59:07 #142
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135863667
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:56 schreef Regenerated het volgende:
Ik heb met open mond alle topics hierover gevolgd en moet zeggen dat jullie topwerk verrichten. In een woord: geweldig! Ga vooral zo door, Ik blijf het volgen. ^O^
Dank voor het compliment ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:02:14 #143
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135863816
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:56 schreef Molurus het volgende:
Eens, gewoon open kaart spelen. Hij is de enige expert die we op dit moment hebben, en we kunnen denk ik wel wat expertise gebruiken!
Helemaal mee eens ^O^

We doen ons uiterste best, maar zijn ook maar leken..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:02:34 #144
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135863831
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:56 schreef Regenerated het volgende:
Ik heb met open mond alle topics hierover gevolgd en moet zeggen dat jullie topwerk verrichten. In een woord: geweldig! Ga vooral zo door, Ik blijf het volgen. ^O^
Bedankt, het is ons ook min of meer overkomen :D Je rekent op een paar tientjes. Je hoopt op 500. Maar je krijgt 2014 euro en 2 camerasystemen en nog veel meer moois. Bizar en overweldigend :D
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135863959
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:02 schreef superworm het volgende:

[..]

Bedankt, het is ons ook min of meer overkomen :D Je rekent op een paar tientjes, je hoopt op 500, je krijgt 2014 euro en 2 camerasystemen en nog veel meer moois. Bizar en overweldigend :D
Ik denk dat als ik kan ook wat bij zal dragen, Het gaat nu even niet vanwege het recente overlijden van mijn vrouw, maar ik denk dat zij dat ook een goed doel zou vinden. Ik laat het snel weten. Succes.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:07:14 #146
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864054
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:05 schreef Regenerated het volgende:

[..]

IK denk dat als ik kan ook wat bij zal dragen, Het gaat nu even niet vanwege het recente overlijden van mijn vrouw, maar ik denk dat zij dat ook een goed doel zou vinden. Ik laat het snel weten. Succes.
Gecondoleerd... het allerbeste toegewenst.

En bijdragen hoeft echt niet per s, noch per s in geld. Veel users bieden op andere manieren spullen of diensten aan, of helpen gewoon mee met positivisme en b(l)ijheid over de actie :)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:07:31 #147
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864070
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:05 schreef Regenerated het volgende:

[..]

Ik denk dat als ik kan ook wat bij zal dragen, Het gaat nu even niet vanwege het recente overlijden van mijn vrouw, maar ik denk dat zij dat ook een goed doel zou vinden. Ik laat het snel weten. Succes.
Gecondoleerd :*

En lief dat je zelfs in deze tijd nog aan de bijen denkt. Hartverwarmend O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:07:40 #148
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135864077
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:05 schreef Regenerated het volgende:

[..]

Ik denk dat als ik kan ook wat bij zal dragen, Het gaat nu even niet vanwege het recente overlijden van mijn vrouw, maar ik denk dat zij dat ook een goed doel zou vinden. Ik laat het snel weten. Succes.
Gecondoleerd en heel veel sterkte :*
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  Eindredactie Frontpage Moderatie donderdag 23 januari 2014 @ 20:08:18 #149
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_135864113
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:51 schreef superworm het volgende:
Dus donateurs van geld, tijd en goederen: Wat zeggen jullie er van? Bos morgen/zaterdag (na overleg Imkervereniging Bilthoven) opbellen en vertellen wat er gaande is, al zou het deels zijn? "Er is een paarhonderd euro voor u gedoneerd en we willen weten..." Niet te groot maken vooraf, dan is bij filmen/aanbrengen de verrassing alleen maar fijner voor 'm.
Ik zou inderdaad gaan overleggen met hem. Hij is de specialist, wij niet.
pi_135864236
Absoluut vertellen!
pi_135864248
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:58 schreef Whiskers2009 het volgende:
Vertellen inderdaad :Y

Jammer dat we zijn reactie niet kunnen zien dan, maar dat is dan pech voor ons..
Gaat om de bijen..
*sluit zich unaniem bij bovenstaande spreekster aan* :)
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:11:55 #152
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864278
We zijn het dus eens: Bos moet worden gebeld.

Dat kan op 3 manieren. Ik heb een recorderapp op mijn telefoon dus ik kan hem vooraf vragen (wettelijk verplicht!) of hij het niet erg vindt als ik het gesprek opneem en deel online, en daarna gauw uitleggen waarm ik dat vroeg. Als hij dan ja zegt, horen jullie mijn onvolprezen callcenterstem en -beltechnieken helaas wel, maar tegelijk ook zijn reactie.

Andere manier is bellen en vertellen znder delen. Dan is hij wellicht opener, geen idee.

Derde optie is bellen, verrassen en achteraf stellen: kan ik dit delen? Hij weet immers dat mijn gesprekken automatisch worden opgenomen i.v.m. interviews, dat heb ik hem vorige keer ook verteld.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135864330
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:11 schreef superworm het volgende:
We zijn het dus eens: Bos moet worden gebeld.

Dat kan op 3 manieren. Ik heb een recorderapp op mijn telefoon dus ik kan hem vooraf vragen (wettelijk verplicht!) of hij het niet erg vindt als ik het gesprek opneem en deel online, en daarna gauw uitleggen waarm ik dat vroeg. Als hij dan ja zegt, horen jullie mijn onvolprezen callcenterstem en -beltechnieken helaas wel, maar tegelijk ook zijn reactie.

Andere manier is bellen en vertellen znder delen. Dan is hij wellicht opener, geen idee.

Derde optie is bellen, verrassen en achteraf stellen: kan ik dit delen? Hij weet immers dat mijn gesprekken automatisch worden opgenomen i.v.m. interviews, dat heb ik hem vorige keer ook verteld.
optie 3
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:14:28 #154
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_135864401
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:11 schreef superworm het volgende:
We zijn het dus eens: Bos moet worden gebeld.

Dat kan op 3 manieren. Ik heb een recorderapp op mijn telefoon dus ik kan hem vooraf vragen (wettelijk verplicht!) of hij het niet erg vindt als ik het gesprek opneem en deel online, en daarna gauw uitleggen waarm ik dat vroeg. Als hij dan ja zegt, horen jullie mijn onvolprezen callcenterstem en -beltechnieken helaas wel, maar tegelijk ook zijn reactie.

Andere manier is bellen en vertellen znder delen. Dan is hij wellicht opener, geen idee.

Derde optie is bellen, verrassen en achteraf stellen: kan ik dit delen? Hij weet immers dat mijn gesprekken automatisch worden opgenomen i.v.m. interviews, dat heb ik hem vorige keer ook verteld.
Optie twee is het meest beleefd. :) (Maar dat roep ik dan als introverte van oorsprong Oost-Groninger. :') )

Lees: optie 1 en 3 zou ik niet eens durven voor te stellen. :D :@
  Moderator / Redactie FP donderdag 23 januari 2014 @ 20:15:12 #155
168091 crew  Cobra4
Alba gu brth
pi_135864432
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:11 schreef superworm het volgende:
We zijn het dus eens: Bos moet worden gebeld.

Dat kan op 3 manieren. Ik heb een recorderapp op mijn telefoon dus ik kan hem vooraf vragen (wettelijk verplicht!) of hij het niet erg vindt als ik het gesprek opneem en deel online, en daarna gauw uitleggen waarm ik dat vroeg. Als hij dan ja zegt, horen jullie mijn onvolprezen callcenterstem en -beltechnieken helaas wel, maar tegelijk ook zijn reactie.

Andere manier is bellen en vertellen znder delen. Dan is hij wellicht opener, geen idee.

Derde optie is bellen, verrassen en achteraf stellen: kan ik dit delen? Hij weet immers dat mijn gesprekken automatisch worden opgenomen i.v.m. interviews, dat heb ik hem vorige keer ook verteld.
Optie 3 dan. :)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:15:22 #156
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864447
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:14 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Optie twee is het meest beleefd. :) (Maar dat roep ik dan als introverte van oorsprong Oost-Groninger. :') )
Vierde optie: vragen of ik net als bij het interview de reactie mag uittypen. Tussenvorm tussen beleefdheid en nieuwsgierigheid.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:15:29 #157
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135864457
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:02 schreef superworm het volgende:

[..]

Bedankt, het is ons ook min of meer overkomen :D Je rekent op een paar tientjes. Je hoopt op 500. Maar je krijgt 2014 euro en 2 camerasystemen en nog veel meer moois. Bizar en overweldigend :D
Goed. De ervaring leert ons dus eigenlijk dat een camerasysteem met bekabeling en een centrale opslag vaak niet handig of bruikbaar zal zijn qua locatie.

Er moet dus wat meer 'specialisatie' komen met GPRS-bewakingscamera's en zonnecel power systemen.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:17:35 #158
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_135864574
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:05 schreef Regenerated het volgende:

[..]

Ik denk dat als ik kan ook wat bij zal dragen, Het gaat nu even niet vanwege het recente overlijden van mijn vrouw, maar ik denk dat zij dat ook een goed doel zou vinden. Ik laat het snel weten. Succes.
Heel erg lief voorstel. :Y Daarnaast: gecondoleerd met je vrouw. Lijkt me verschrikkelijk om te overkomen; het allerbeste toegewenst.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:17:37 #159
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864577
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:15 schreef harry64 het volgende:

[..]

Er moet dus wat meer 'specialisatie' komen met GPRS-bewakingscamera's en zonnecel power systemen.
Gaan we naar op zoek zodra Bos morgen gebeld is en duidelijk is of hij dat wl en mee wil werken (zal dat na de begrafenis die ik morgenmiddag heb doen, dus rond 17:00 of later.)

Dan nog 2 vragen:

-Bos-belletje uittypen, of vragen mp3 online te mogen zetten? Laatste is idd wat cheeky, maar kan het altijd vragen aan het eind natuurlijk?

-Eerst imkermevrouw van Imkervereniging Bilthoven bellen, of eerst Bos?
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:17:56 #160
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135864593
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:05 schreef Regenerated het volgende:

[..]

Ik denk dat als ik kan ook wat bij zal dragen, Het gaat nu even niet vanwege het recente overlijden van mijn vrouw, maar ik denk dat zij dat ook een goed doel zou vinden. Ik laat het snel weten. Succes.
:o Sterkte man met dit verlies en het verwerken van het verdriet. -O-
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:18:23 #161
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864616
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:17 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Lijkt me verschrikkelijk om te overkomen.
Ben altijd bang dat het als clich-opmerking overkomt of juist pijn doet, maar inderdaad: werkelijk onvoorstelbaar voor de meesten hier.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135864634
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:15 schreef harry64 het volgende:

[..]

Goed. De ervaring leert ons dus eigenlijk dat een camerasysteem met bekabeling en een centrale opslag vaak niet handig of bruikbaar zal zijn qua locatie.

Er moet dus wat meer 'specialisatie' komen met GPRS-bewakingscamera's en zonnecel power systemen.
precies :Y
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:19:02 #163
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135864653
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:11 schreef superworm het volgende:
We zijn het dus eens: Bos moet worden gebeld.

Dat kan op 3 manieren. Ik heb een recorderapp op mijn telefoon dus ik kan hem vooraf vragen (wettelijk verplicht!) of hij het niet erg vindt als ik het gesprek opneem en deel online, en daarna gauw uitleggen waarm ik dat vroeg. Als hij dan ja zegt, horen jullie mijn onvolprezen callcenterstem en -beltechnieken helaas wel, maar tegelijk ook zijn reactie.

Andere manier is bellen en vertellen znder delen. Dan is hij wellicht opener, geen idee.

Derde optie is bellen, verrassen en achteraf stellen: kan ik dit delen? Hij weet immers dat mijn gesprekken automatisch worden opgenomen i.v.m. interviews, dat heb ik hem vorige keer ook verteld.
3
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:19:07 #164
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864656
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:15 schreef harry64 het volgende:

[..]

Goed. De ervaring leert ons dus eigenlijk dat een camerasysteem met bekabeling en een centrale opslag vaak niet handig of bruikbaar zal zijn qua locatie.

Er moet dus wat meer 'specialisatie' komen met GPRS-bewakingscamera's en zonnecel power systemen.
Eerst maar eens kijken of Bos tch liever een werkend systeem heeft ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135864663
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:15 schreef superworm het volgende:

[..]

Vierde optie: vragen of ik net als bij het interview de reactie mag uittypen. Tussenvorm tussen beleefdheid en nieuwsgierigheid.
dat kan ook nog :Y
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:20:42 #166
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864735
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:19 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

dat kan ook nog :Y
Zou ik zelf ook fijner vinden, vind mezelf (zoals iedereen van zichzelf) een KUTSTEM hebben :P
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:20:50 #167
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135864743
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:17 schreef superworm het volgende:

[..]

Gaan we naar op zoek zodra Bos morgen gebeld is en duidelijk is of hij dat wl en mee wil werken (zal dat na de begrafenis die ik morgenmiddag heb doen, dus rond 17:00 of later.)

Dan nog 2 vragen:

-Bos-belletje uittypen, of vragen mp3 online te mogen zetten? Laatste is idd wat cheeky, maar kan het altijd vragen aan het eind natuurlijk?

-Eerst imkermevrouw van Imkervereniging Bilthoven bellen, of eerst Bos?
Belletje uittypen.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:20:56 #168
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864753
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:17 schreef superworm het volgende:

[..]

Gaan we naar op zoek zodra Bos morgen gebeld is en duidelijk is of hij dat wl en mee wil werken (zal dat na de begrafenis die ik morgenmiddag heb doen, dus rond 17:00 of later.)

Dan nog 2 vragen:

-Bos-belletje uittypen, of vragen mp3 online te mogen zetten? Laatste is idd wat cheeky, maar kan het altijd vragen aan het eind natuurlijk?

-Eerst imkermevrouw van Imkervereniging Bilthoven bellen, of eerst Bos?
Bos (hoeft niet meer geheim gehouden te worden)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135864773
ik heb morgen een dag vrij genomen om alles nog eens goed na te kijken en goed te verpakken.
plus dat de kabels uit de kabelgoten halen niet zo makkelijk is gedaan :P
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_135864782
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:11 schreef superworm het volgende:
Derde optie is bellen, verrassen en achteraf stellen: kan ik dit delen? Hij weet immers dat mijn gesprekken automatisch worden opgenomen i.v.m. interviews, dat heb ik hem vorige keer ook verteld.
ik zou deze doen :)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  Moderator / Redactie FP donderdag 23 januari 2014 @ 20:21:44 #171
168091 crew  Cobra4
Alba gu brth
pi_135864792
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:21 schreef goldfinger1963 het volgende:
ik heb morgen een dag vrij genomen om alles nog eens goed na te kijken en goed te verpakken.
plus dat de kabels uit de kabelgoten halen niet zo makkelijk is gedaan :P
^O^ _O_
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:21:48 #172
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864795
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:21 schreef goldfinger1963 het volgende:
ik heb morgen een dag vrij genomen om alles nog eens goed na te kijken en goed te verpakken.
plus dat de kabels uit de kabelgoten halen niet zo makkelijk is gedaan :P
Wat LIEF O+ :* O+ :* O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:22:01 #173
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864805
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:20 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Bos (hoeft niet meer geheim gehouden te worden)
Dacht ik ook. Zegt hij ook na onthulling: vind het fantastisch jongens, maar nee, liever niet, of: ik heb niks nodig verder, dan niet.

Veel mensen die al jaaaaaren een hobby hebben, nemen er trots en eer in dat ze dat zlf onderhouden. Als Bos zo iemand is kan het ook onbedoeld als klap in het gezicht overkomen. (Bijvoorbeeld.)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135864810
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:20 schreef superworm het volgende:

[..]

Zou ik zelf ook fijner vinden, vind mezelf (zoals iedereen van zichzelf) een KUTSTEM hebben :P
ik heb een hele mooie stem natuurlijk O-)
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_135864827
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:20 schreef superworm het volgende:

[..]

Zou ik zelf ook fijner vinden, vind mezelf (zoals iedereen van zichzelf) een KUTSTEM hebben :P
Oh nou dan doe je dat toch :P
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:22:23 #176
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864830
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:21 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ik zou deze doen :)
Maar hij geeft nu geen interview ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:23:04 #177
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135864866
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:22 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Maar hij geeft nu geen interview ;)
Maar ik kan de app ook niet uitzetten :') Alleen verwijderen.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135864873
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:22 schreef superworm het volgende:

[..]

Dacht ik ook. Zegt hij ook na onthulling: vind het fantastisch jongens, maar nee, liever niet, of: ik heb niks nodig verder, dan niet.

Veel mensen die al jaaaaaren een hobby hebben, nemen er trots en eer in dat ze dat zlf onderhouden. Als Bos zo iemand is kan het ook onbedoeld als klap in het gezicht overkomen. (Bijvoorbeeld.)
dat kan idd ook nog :{
ik ben zelf zo'n persoon :@
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:23:17 #179
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135864879
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:19 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Eerst maar eens kijken of Bos tch liever een werkend systeem heeft ;)
Zelfs al zou het huidige systeem werkend gekregen worden op die locatie, is het kwetsbaar en zwaar beperkt wegens niet op afstand kunnen alarmeren met plaatje/foto.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:23:23 #180
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864884
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:20 schreef superworm het volgende:

[..]

Zou ik zelf ook fijner vinden, vind mezelf (zoals iedereen van zichzelf) een KUTSTEM hebben :P
Dan doe je dat ^O^ :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:24:23 #181
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135864946
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:20 schreef superworm het volgende:

[..]

Zou ik zelf ook fijner vinden, vind mezelf (zoals iedereen van zichzelf) een KUTSTEM hebben :P
Zal ik dat nou is ontkennen of bevestigen... O-) >:)
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:24:47 #182
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135864973
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:23 schreef superworm het volgende:

[..]

Maar ik kan de app ook niet uitzetten :') Alleen verwijderen.
Je hoeft 'm niet uit te zetten, je doet gewoon niks met het bestand
En als dat juridisch niet mag herinner je hem even aan je eerdere uitleg ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135864975
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:21 schreef goldfinger1963 het volgende:
ik heb morgen een dag vrij genomen om alles nog eens goed na te kijken en goed te verpakken.
plus dat de kabels uit de kabelgoten halen niet zo makkelijk is gedaan :P
_O_ _O_
I hope your day is as nice as your butt.
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
pi_135865019
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:24 schreef harry64 het volgende:

[..]

Zal ik dat nou is ontkennen of bevestigen... O-) >:)
Ja ik vond het ook wel meevallen hoor, maar goed :D Ga bellen, typ uit, jolijt ende joechei *O*
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:25:41 #185
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135865029
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:23 schreef harry64 het volgende:

[..]

Zelfs al zou het huidige systeem werkend gekregen worden op die locatie, is het kwetsbaar en zwaar beperkt wegens niet op afstand kunnen alarmeren met plaatje/foto.
Ja. Ik zie Bos' chte camera's als praktisch onmogelijk. Als in: het KAN, maar het geld wat daar dan echt in gestoken moet worden is z uit proportie met hoe datzelfde geld bijen op een andere manier effectiever kan helpen of beschermen, dat het niet te doen is.

Stel dat n van de andere gevandaliseerde imkers geen cent te makken heeft maar al jaren een goed, stevig hek om de steeds weer kapotgetrapte kasten wil. BINGO!

Ik bedoel maar: we moeten als de Bos-bijen effectief gered zijn volgens Bos' voorkeur, verder kijken.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:25:48 #186
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135865040
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:23 schreef harry64 het volgende:

[..]

Zelfs al zou het huidige systeem werkend gekregen worden op die locatie, is het kwetsbaar en zwaar beperkt wegens niet op afstand kunnen alarmeren met plaatje/foto.
Maar dan zouden we dus niks hebben aan de donatie van GF -O- -O- -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:26:10 #187
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135865062
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:25 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja ik vond het ook wel meevallen hoor, maar goed :D Ga bellen, typ uit, jolijt ende joechei *O*
:D Komt goed. Ben wel benieuwd nu.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135865073
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:23 schreef harry64 het volgende:

[..]

Zelfs al zou het huidige systeem werkend gekregen worden op die locatie, is het kwetsbaar en zwaar beperkt wegens niet op afstand kunnen alarmeren met plaatje/foto.
klopt of je moet aan een soort systeem wat ik nou dus heb wat me zelfs op mijn telefoon waarschuwt en waarbij ik dan ook meteen de beelden kan bekijken.
maar daar zal hij toch weinig aan hebben omdat hij er toch niet binnen 5 minuten ter plaatse kan zijn.
het is ook eigenlijk meer voor een eventuele aangifte achteraf.
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:27:12 #189
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135865118
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:26 schreef superworm het volgende:

[..]

:D Komt goed. Ben wel benieuwd nu.
Dan bel je hem NU (zo laat is het nog niet) ;)

Ik ga nu WIDM kijken.

Superworm: ben wel bereikbaar (kijk via stream)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie FP donderdag 23 januari 2014 @ 20:27:50 #190
168091 crew  Cobra4
Alba gu brth
pi_135865151
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:27 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dan wel je hem NU (zo laat is het nog niet ;)

Ik ga nu WIDM kijken.
Hoeft niet. Ik verklap wel wie de mol is. :P
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:28:03 #191
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135865164
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:22 schreef superworm het volgende:

[..]

Dacht ik ook. Zegt hij ook na onthulling: vind het fantastisch jongens, maar nee, liever niet, of: ik heb niks nodig verder, dan niet.

Veel mensen die al jaaaaaren een hobby hebben, nemen er trots en eer in dat ze dat zlf onderhouden. Als Bos zo iemand is kan het ook onbedoeld als klap in het gezicht overkomen. (Bijvoorbeeld.)
Is werving voor die hobby met ondersteuning van experts zoals Bos, een optie? Misschien genoeg genteresseerden met een tuin die dit leuk lijkt.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:28:18 #192
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135865180
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:27 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dan bel je hem NU (zo laat is het nog niet ;)

Ik ga nu WIDM kijken.
Nee, wil het wel gedegen doen en er even over na kunnen denken. Wat zeg je, hoe vertel je het, wat laat je weg en wat niet, welke vragen stel je bij welke mogelijke antwoorden op welke eerdere vragen.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135865199
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:25 schreef superworm het volgende:

[..]

Ja. Ik zie Bos' chte camera's als praktisch onmogelijk. Als in: het KAN, maar het geld wat daar dan echt in gestoken moet worden is z uit proportie met hoe datzelfde geld bijen op een andere manier effectiever kan helpen of beschermen, dat het niet te doen is.

Stel dat n van de andere gevandaliseerde imkers geen cent te makken heeft maar al jaren een goed, stevig hek om de steeds weer kapotgetrapte kasten wil. BINGO!

Ik bedoel maar: we moeten als de Bos-bijen effectief gered zijn volgens Bos' voorkeur, verder kijken.
ik heb nog eens zitten kijken na die bijenschuur.
kunnen daar eventueel geen deuren voor gemaakt worden met gaas erin?
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Moderator / Redactie FP donderdag 23 januari 2014 @ 20:29:20 #194
168091 crew  Cobra4
Alba gu brth
pi_135865255
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:25 schreef superworm het volgende:

[..]

Ja. Ik zie Bos' chte camera's als praktisch onmogelijk. Als in: het KAN, maar het geld wat daar dan echt in gestoken moet worden is z uit proportie met hoe datzelfde geld bijen op een andere manier effectiever kan helpen of beschermen, dat het niet te doen is.

Stel dat n van de andere gevandaliseerde imkers geen cent te makken heeft maar al jaren een goed, stevig hek om de steeds weer kapotgetrapte kasten wil. BINGO!

Ik bedoel maar: we moeten als de Bos-bijen effectief gered zijn volgens Bos' voorkeur, verder kijken.
Juist. Bos eerst dus. :)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:31:00 #195
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135865361
quote:
5s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:28 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

ik heb nog eens zitten kijken na die bijenschuur.
kunnen daar eventueel geen deuren voor gemaakt worden met gaas erin?
Ga dit morgen voorstellen. Prima idee. Al moet hij dat opnieuw wel willen. Toen we een hek voor de voorkant voorstelden, of spijlen met deuren, zei hij dat hij dat niet wilde. Dan konden de bijen er misschien nog wel doorheen maar voelde het toch anders, gevangenis-achtig.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135865371
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:40 schreef Dr_Flash het volgende:
Tupolev, Superworm en anderen: Straks weer Rail Away over Canada vandaag :P Sorrie Whisk :P :*
Dat was een goeie tip! Bedankt :P
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:32:12 #197
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135865429
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:31 schreef tupolev141 het volgende:

[..]

Dat was een goeie tip! Bedankt :P
Mijn ouders zaten het te kijken zag ik (Gramps is dus pleased). Vind het soms nt iets te traag (al is dat ook de kracht van het programma) en moet er tijd en zin in hebben. Wel altijd prachtige beelden.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135865474
quote:
5s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:28 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

ik heb nog eens zitten kijken na die bijenschuur.
kunnen daar eventueel geen deuren voor gemaakt worden met gaas erin?
Ik heb wel foto's in (veel) hogere resolutie, heb je daar wat aan?
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135865514
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:31 schreef superworm het volgende:

[..]

Ga dit morgen voorstellen. Prima idee. Al moet hij dat opnieuw wel willen. Toen we een hek voor de voorkant voorstelden, of spijlen met deuren, zei hij dat hij dat niet wilde. Dan konden de bijen er misschien nog wel doorheen maar voelde het toch anders, gevangenis-achtig.
dat is het dan ook idd wel een beetje :{
en wat van een gaas hekwerk aan de voorkant van het schuurtje zeg maar zoiets van 2 meter vanaf met een poortje erin en wat dan aansluit op de zijkanten van de schuur.
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:33:55 #200
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135865523
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:25 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Maar dan zouden we dus niks hebben aan de donatie van GF -O- -O- -O-
Op een locatie waar geen internet en stroom dichtbij is niet i.d.d. De bedoeling van een geautomatiseerd systeem is dat het voor jou oplet. Nu in dit geval zou de imker op het systeem moeten gaan letten. Plus dat je door geen alarmering achter feiten aanloopt ipv er direct op kan reageren.

Bij een direct alarmerend systeem kan je er direct heen, iemand heen laten gaan, politie bellen.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
pi_135865621
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:33 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik heb wel foto's in (veel) hogere resolutie, heb je daar wat aan?
graag :Y

dan kan ik de constructie beter zien en eventueel een schets maken van wat het eventueel kan worden.
heb jij mijn privemail fles?
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:37:21 #202
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135865714
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:33 schreef harry64 het volgende:

[..]

Op een locatie waar geen internet en stroom dichtbij is niet i.d.d. De bedoeling van een geautomatiseerd systeem is dat het voor jou oplet. Nu in dit geval zou de imker op het systeem moeten gaan letten. Plus dat je door geen alarmering achter feiten aanloopt ipv er direct op kan reageren.

Bij een direct alarmerend systeem kan je er direct heen, iemand heen laten gaan, politie bellen.
Weet niet of directe alarmering werkt met alle camerasystemen in deze situatie. 's Zomers vliegen er immers honderden keren per uur bijen langs de sensor.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:43:22 #203
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135866060
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:26 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

klopt of je moet aan een soort systeem wat ik nou dus heb wat me zelfs op mijn telefoon waarschuwt en waarbij ik dan ook meteen de beelden kan bekijken.
maar daar zal hij toch weinig aan hebben omdat hij er toch niet binnen 5 minuten ter plaatse kan zijn.
het is ook eigenlijk meer voor een eventuele aangifte achteraf.
Mijn foscammen doen behalve de locale video-opslag met detectie ook nog eens zelfstandig beweging melden rechtstreeks naar een externe mailserver/account. Dit ivm sabotage aan de video-opslag of diefstal daarvan. Loopt zelfs via 3 routers. Een kabel, een glasvezel, en een adsl. Moet er toch aardig wat gesabboteerd worden wil ik geen 'beeld' hebben. :P
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 20:48:45 #204
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135866415
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:37 schreef superworm het volgende:

[..]

Weet niet of directe alarmering werkt met alle camerasystemen in deze situatie. 's Zomers vliegen er immers honderden keren per uur bijen langs de sensor.
Bij beelddetectie zijn de bijen te klein om alarmering af te doen gaan. Ik heb hier wel regelmatig een spin die het nodig vindt om uitgerekend pal voor de lens een web te gaan bouwen. Dat geeft bij IR-mode wel detectie af. Zo had ik al snel 1000 korte video'tjes van een (vage) spin in actie plus bengelend web bij dauwvorming. Ook regen kan alarmering geven met een IR-schijnwerper rond de lens.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
pi_135866569
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:35 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

graag :Y

dan kan ik de constructie beter zien en eventueel een schets maken van wat het eventueel kan worden.
heb jij mijn privemail fles?
Nee, maar daar zijn ze vast te groot voor :P Ik smijt ze wel ff op mijn webruimte.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 20:55:40 #206
373863 Paardlants
Alles kan kapot!!!
pi_135866844
Doet FOK! zelf ook een (leuk) bedrag doneren?
Als dat zo is, doneer ik ook een tientje!
Op zaterdag 19 april 2014 15:12 schreef Frank_Drebin het volgende:
De herinnering zal voornamelijk bestaan uit het feit dat jij met het paardenvleesschandaal genoodzaakt was je naam te veranderen en verder vooral stoned bent.
pi_135866957
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:51 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee, maar daar zijn ze vast te groot voor :P Ik smijt ze wel ff op mijn webruimte.
niet voor mijn privemail :7
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_135867158
quote:
6s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:57 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

niet voor mijn privemail :7
Het zijn niet "zulke" foto's meneer }:|
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135867174
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:43 schreef harry64 het volgende:

[..]

Mijn foscammen doen behalve de locale video-opslag met detectie ook nog eens zelfstandig beweging melden rechtstreeks naar een externe mailserver/account. Dit ivm sabotage aan de video-opslag of diefstal daarvan. Loopt zelfs via 3 routers. Een kabel, een glasvezel, en een adsl. Moet er toch aardig wat gesabboteerd worden wil ik geen 'beeld' hebben. :P
ik heb maar 1 lijn :D
maar de opslag is wel hetzelfde *)
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_135867213
quote:
11s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:00 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Het zijn niet "zulke" foto's meneer }:|
klopt die zijn groter :P
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_135867500
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:48 schreef harry64 het volgende:

[..]

Bij beelddetectie zijn de bijen te klein om alarmering af te doen gaan. Ik heb hier wel regelmatig een spin die het nodig vindt om uitgerekend pal voor de lens een web te gaan bouwen. Dat geeft bij IR-mode wel detectie af. Zo had ik al snel 1000 korte video'tjes van een (vage) spin in actie plus bengelend web bij dauwvorming. Ook regen kan alarmering geven met een IR-schijnwerper rond de lens.
idd spinnen _O-
of andere vliegende insecten die het nodig vinden om op de lens te landen :')

ik moet iedere week wel de camera's schoonmaken van webben en spinnen :(
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 21:10:15 #212
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135867939
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:04 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

idd spinnen _O-

ik moet iedere week wel de camera's schoonmaken van webben en spinnen :(
Ik zou haast denken dat ze op die IR bundel afkomen. Of er komen andere beestjes op af. Ik heb ook wel eens een mot gehad die wilde paren met de cam. Soort utopia-mot of zo. O-) >:)
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
pi_135868085
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:10 schreef harry64 het volgende:

[..]

Ik zou haast denken dat ze op die IR bundel afkomen. Of er komen andere beestjes op af. Ik heb ook wel eens een mot gehad die wilde paren met de cam. Soort utopia-mot of zo. O-) >:)
:Y
dat en de warmte die het toch wat afgeeft waar ze op afkomen
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 21:14:45 #214
194791 crew  harry64
Ouwe Relpuber
pi_135868262
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:12 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

:Y
dat en de warmte die het toch wat afgeeft waar ze op afkomen
Da's echt maar heel weinig. Maar idd waarschijnlijk net genoeg. Intern zit een duizendpootchip die de hele zaak regeld, beeld, email, wifi, utp enz. Die wordt wel wat warm maar ook niet echt veel voor zo'n druk baasje.
Kakel, Kakel, Kakel.....(g)een ei.....
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 21:46:28 #215
201806 crew  Gramps
pi_135870344
Luitjes,

doe die deuren maar niet. Ik ben bouwkundige, en ik mis meteen al de onderdorpel. Die heb je nodig voor deuren, of je moet iedere deur aan een stevig in de grond gemepte paal zetten. En dan zijn die deuren natuurlijk als een houten frame samengesteld met gaas erin. Naast de zeer fikse kosten van deze oplossing kunnen vandaaltjes er nog steeds van alles doorheen steken/gooien. En slopen van de deuren is ook heel makkelijk.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 21:48:32 #216
201806 crew  Gramps
pi_135870486
Ja zorrie dat ik hier effe de kouwe hand op het hete voorhoofd moet zijn, maar soms moet iemand dat doen.
pi_135870613
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:48 schreef Gramps het volgende:
Ja zorrie dat ik hier effe de kouwe hand op het hete voorhoofd moet zijn, maar soms moet iemand dat doen.
Crusher of Hope! ;(
  donderdag 23 januari 2014 @ 21:52:19 #218
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135870701
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:48 schreef Gramps het volgende:
Ja zorrie dat ik hier effe de kouwe hand op het hete voorhoofd moet zijn, maar soms moet iemand dat doen.
Beter nu dan als er al van alles voor geregeld is, toch?
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 23 januari 2014 @ 21:54:40 #219
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135870828
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:52 schreef Uccie het volgende:

[..]

Beter nu dan als er al van alles voor geregeld is, toch?
Dat.
Ben ik weer
pi_135871042
We moeten denk ik even goed analyseren welk risico we willen afdekken. Kijk er is geen sprake van een sovjetleger aan bijenhaters die er een dagtaak aan hebben om bijenkasten te mollen.

Het is gewoon balorigheid, onnadenkendheid en stoerdoenerij. Dus het opwerpen van een enigszins afschrikwekkende drempel zou voldoende moeten zijn. Je wilt alleen maar dat men bijvoorbeeld denkt "Oh dit is geen geschikte plek, we gaan wel ergens anders klote maken".
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:00:33 #221
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135871229
quote:
4s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:57 schreef Dr_Flash het volgende:
We moeten denk ik even goed analyseren welk risico we willen afdekken. Kijk er is geen sprake van een sovjetleger aan bijenhaters die er een dagtaak aan hebben om bijenkasten te mollen.

Het is gewoon balorigheid, onnadenkendheid en stoerdoenerij. Dus het opwerpen van een enigszins afschrikwekkende drempel zou voldoende moeten zijn. Je wilt alleen maar dat men bijvoorbeeld denkt "Oh dit is geen geschikte plek, we gaan wel ergens anders klote maken".
DIT n we moeten gewoon eerst met Jan Bos praten :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135871567
quote:
4s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:57 schreef Dr_Flash het volgende:
We moeten denk ik even goed analyseren welk risico we willen afdekken. Kijk er is geen sprake van een sovjetleger aan bijenhaters die er een dagtaak aan hebben om bijenkasten te mollen.

Het is gewoon balorigheid, onnadenkendheid en stoerdoenerij. Dus het opwerpen van een enigszins afschrikwekkende drempel zou voldoende moeten zijn. Je wilt alleen maar dat men bijvoorbeeld denkt "Oh dit is geen geschikte plek, we gaan wel ergens anders klote maken".
Voor andere imkers is het misschien een ander verhaal, maar voor dhr Bos zijn het blijkbaar de oudejaarsdagen die kritiek zijn? De rest van het jaar is die plek niet interessant voor vandalen. Gelegenheidsvandalen zullen ook echt niet meer moeite doen dan het absolute minimum.
pi_135871690
precies, daarom :)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:11:08 #224
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135871917
ZO WIDM marathon (incl. voor-en nabeschouwing) gezien. Voor het eerst deze week iets anders dan bijtjes :D ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135871967
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:46 schreef Gramps het volgende:
Luitjes,

doe die deuren maar niet. Ik ben bouwkundige, en ik mis meteen al de onderdorpel. Die heb je nodig voor deuren, of je moet iedere deur aan een stevig in de grond gemepte paal zetten. En dan zijn die deuren natuurlijk als een houten frame samengesteld met gaas erin. Naast de zeer fikse kosten van deze oplossing kunnen vandaaltjes er nog steeds van alles doorheen steken/gooien. En slopen van de deuren is ook heel makkelijk.
ik moet de foto's nog eens goed gaan bekijken.
maar ik zie dat er betonnen vloer ligt. als je daar de deuren tegen aan kan laten komen ondervang je dat probleem al.
plus dat ik werk bij een houthandel waar ik dus veel kan regelen qua hot.
ik kan bv aan gratis balken van 12 bij 10 van ongeveer 210 komen die bij ons aankomen waar de bundels hout op liggen en die worden normaal weggegooid cq als brandhout gebruikt
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:11:57 #226
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135871977
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:11 schreef Whiskers2009 het volgende:
ZO WIDM marathon (incl. voor-en nabeschouwing) gezien. Voor het eerst deze week iets anders dan bijtjes :D ^O^
Leuke aflevering h, al lijkt me die van volgende week nog wel toffer.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_135871996
quote:
4s.gif Op donderdag 23 januari 2014 21:57 schreef Dr_Flash het volgende:
We moeten denk ik even goed analyseren welk risico we willen afdekken. Kijk er is geen sprake van een sovjetleger aan bijenhaters die er een dagtaak aan hebben om bijenkasten te mollen.

Het is gewoon balorigheid, onnadenkendheid en stoerdoenerij. Dus het opwerpen van een enigszins afschrikwekkende drempel zou voldoende moeten zijn. Je wilt alleen maar dat men bijvoorbeeld denkt "Oh dit is geen geschikte plek, we gaan wel ergens anders klote maken".
precies :Y
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:13:03 #228
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135872040
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:11 schreef Uccie het volgende:

[..]

Leuke aflevering h, al lijkt me die van volgende week nog wel toffer.
SUPER, en wat veel wendingen!! *duizelig is* :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:13:49 #229
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135872089
quote:
14s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:13 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

SUPER, en wat veel wendingen!! *duizelig is* :D
Ja ik ben ook helemaal de kluts kwijt. Dus houd me nog maar aan mijn eerste ingeving vast.
Al twijfel ik overal aan.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_135872141
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:11 schreef goldfinger1963 het volgende:

ik kan bv aan gratis balken van 12 bij 10 van ongeveer 210 komen
Hoe voelt dat nou, op je teen? :+
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:16:08 #231
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135872226
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:13 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ja ik ben ook helemaal de kluts kwijt. Dus houd me nog maar aan mijn eerste ingeving vast.
Al twijfel ik overal aan.
Ik ook.. Hou me vast aan eerste ingeving.. Maar voorspel eigenlijk nooit de Mol, maar de winnaar _O- _O- _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:16:50 #232
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135872268
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:16 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ik ook.. Hou me vast aan eerste ingeving.. Maar voorspel eigenlijk nooit de Mol, maar de winnaar _O- _O- _O-
Ik voorspelde voorheen altijd de eerste afvaller _O- maar dit jaar ineens niet, ben nog helemaal van slag :D
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:17:10 #233
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135872282
quote:
7s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:16 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik voorspelde voorheen altijd de eerste afvaller _O- maar dit jaar ineens niet, ben nog helemaal van slag :D
:D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:18:04 #234
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135872319
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:17 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

:D
Ik denk dus dat het Aaf is, maar ik kan het nog steeds niet goed onderbouwen...ik kan het bij alle andere kandidaten wel, maar bij haar niet en dat is de reden _O-
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_135873029
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:14 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Hoe voelt dat nou, op je teen? :+
ligt eraan van hoe hoog ze er opvallen :+
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 22:41:54 #236
201806 crew  Gramps
pi_135873561
Nee Gf, dat zijn 30x30 tegels.
pi_135873612
quote:
12s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:41 schreef Gramps het volgende:
Nee Gf, dat zijn 30x30 tegels.
damm :(
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_135873879
Misschien een te extreem idee maar is er geen mogelijkheid tot verplaatsen van de kasten naar de andere kant van de asfaltweg?
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:50:02 #239
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_135873970
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:48 schreef admiraal_anaal het volgende:
Misschien een te extreem idee maar is er geen mogelijkheid tot verplaatsen van de kasten naar de andere kant van de asfaltweg?
Jouw UI _O- _O- _O-
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:51:14 #240
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135874022
Eigenlijk is dit probleem te debiel voor woorden, net als het snoeien langs de snelweg :'(
Maar waar mijn centjes ook heen gaan, lekker boeiend, als het maar ten goede komt van onze vriendelijke zoemende vriendjes.
Ben ik weer
  donderdag 23 januari 2014 @ 22:57:39 #241
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135874387
Maar geen cent voor de wespen, hoe nuttig ze ook zijn, daarvan word ik echt panisch :@
Ben ik weer
pi_135874713
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:57 schreef Zokunen. het volgende:
Maar geen cent voor de wespen, hoe nuttig ze ook zijn, daarvan word ik echt panisch :@
Dit :Y
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:09:14 #243
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135875047
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dit :Y
Ze hebben me zelfs een hoop geld gekost :X
Ik "paniek" mijn telefoon aan gruzelementen. Best een duur geintje :@
Net nadat ik de verzekering had opgezegd :X
Ben ik weer
  Manager PR / Moderator donderdag 23 januari 2014 @ 23:26:10 #244
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_135875929
Ik ben ook panisch voor wespen, voor bijen ook trouwens :@
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
<a href="http://www.librarything.com/catalog/senesta" target="_blank" rel="nofollow">http://www.librarything.com/catalog/senesta</a>
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:29:08 #245
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135876093
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:26 schreef senesta het volgende:
Ik ben ook panisch voor wespen, voor bijen ook trouwens :@
Bijen zijn lief :@
Al schrik ik wel.
En ik weet dat eigenlijk wespen ook niet zomaar steken.
Gevangen in een shirt doen ze wel pijn :@
Kalm en ze doen je niks, maar dat kalm blijven kan ik gewoon niet bij wespen :P
Ben ik weer
  Manager PR / Moderator donderdag 23 januari 2014 @ 23:33:14 #246
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_135876324
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:29 schreef Zokunen. het volgende:

[..]

Bijen zijn lief :@
Al schrik ik wel.
En ik weet dat eigenlijk wespen ook niet zomaar steken.
Gevangen in een shirt doen ze wel pijn :@
Kalm en ze doen je niks, maar dat kalm blijven kan ik gewoon niet bij wespen :P
Nee, ik ook niet :D Heb al mening tafeltje overhoop gegooid in mijn pogingen om weg te komen _O- :')
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
<a href="http://www.librarything.com/catalog/senesta" target="_blank" rel="nofollow">http://www.librarything.com/catalog/senesta</a>
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:36:49 #247
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135876498
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:26 schreef senesta het volgende:
Ik ben ook panisch voor wespen, voor bijen ook trouwens :@
Ik ga rennen, maar dat helpt niet (iig niet bij wespen) _O- _O- _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:38:17 #248
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135876567
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:29 schreef Zokunen. het volgende:

[..]

Bijen zijn lief :@
Al schrik ik wel.
En ik weet dat eigenlijk wespen ook niet zomaar steken.
Gevangen in een shirt doen ze wel pijn :@
Kalm en ze doen je niks, maar dat kalm blijven kan ik gewoon niet bij wespen :P
Wespen steken makkelijker (want gaan niet dood daarna) ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:38:35 #249
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135876580
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 18:59 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik denk dat bijen in het algemeen niet zo gediend zijn van verflucht op hun huis.
Ik bedoelde de buitenkant van de schuur, niet de kasten :P
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_135876583
ik ben 1 keer gestoken door een wesp en dat was mijn eigen schuld :')
ik ging bovenop hem zitten :|W
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:38:51 #251
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135876596
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:33 schreef senesta het volgende:

[..]

Nee, ik ook niet :D Heb al mening tafeltje overhoop gegooid in mijn pogingen om weg te komen _O- :')
*ZOOOO herkenbaar* :Y :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:39:36 #252
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135876642
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:01 schreef superworm het volgende:

[..]

Neuh en met cosmetische operaties aan het schuurtje help je geen enkele bij, feitelijk. :P
maar wellicht Imker wel
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:39:49 #253
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135876656
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:38 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Wespen steken makkelijker (want gaan niet dood daarna) ;)
Dat weet ik, bij een bij breekt de poot af en bloeden ze dood.
Maar wesp = auw :@
Ben ik weer
pi_135876691
quote:
17s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:38 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

Ik bedoelde de buitenkant van de schuur, niet de kasten :P
Net of ze daar niet van onderuit gaan 8)7
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:40:34 #255
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135876699
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:38 schreef goldfinger1963 het volgende:
ik ben 1 keer gestoken door een wesp en dat was mijn eigen schuld :')
ik ging bovenop hem zitten :|W
ik ben ontelbare keren gestoken;@
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135876700
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:36 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ik ga rennen, maar dat helpt niet (iig niet bij wespen) _O- _O- _O-
rustig blijven zitten en zeggen dat je geen bloem bent :{w
:P

nic is ook panisch voor wespen
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:40:47 #257
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135876706
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:03 schreef Dr_Flash het volgende:
Het schuurtje was volgens Jan een jaar of 7-8 uit begreep ik. Obviously is er sinds de bouw nooit meer wat aan gedaan. Het mos stond ook centimeters dik op het dak bijvoorbeeld.
goede camouflage, die mos! ;)
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_135876777
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:39 schreef Zokunen. het volgende:

[..]

Dat weet ik, bij een bij breekt de poot af en bloeden ze dood.
Maar wesp = auw :@
Niet man de poot ben je gek of zo 8)7

De ANGEL. Misschien :P
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:45:51 #259
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135876914
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:42 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Niet man de poot ben je gek of zo 8)7

De ANGEL. Misschien :P
Zo is het mij vroeger altijd verteld :@
Maar poot of angel, ze sterven na het steken. Daarom zijn ze zo "lief".
Ben ik weer
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:48:05 #260
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135877010
En wespen, bijen etc, laten mij meestal niet verder denken en kijken dan de neus lang is :@
Ben ik weer
pi_135877056
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:48 schreef Zokunen. het volgende:
En wespen, bijen etc, laten mij meestal niet verder denken en kijken dan de neus lang is :@
Geeft niks. Gewoon betalen, dan komt het goed }>
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 23:49:53 #262
416508 Zokunen.
Nu met een punt.
pi_135877080
quote:
6s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Geeft niks. Gewoon betalen, dan komt het goed }>
Reeds gedaan :P
Ben ik weer
pi_135877478
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:42 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Niet man de poot ben je gek of zo 8)7

De ANGEL. Misschien :P
:N

niet misschien dat is gewoon zo :7
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:18:02 #264
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135878262
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 23:40 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Net of ze daar niet van onderuit gaan 8)7
ze slapen toch? ;)

ff wat anders..
mijn technische inzicht.. 8)7

Het moet niet op een gevangenis lijken, dus afsluiten ziet ie niet zitten..
wat nou als er 2 panelen gemaakt worden, met dun gaas.. Dus niet gewoon kippegaas, die voor de schuur gezet kan worden als het winter wordt?
bijvoorbeeld dat je die op dak legt als je ze niet nodig hebt.. en tegen de winterslaap, gooi je ze ervoor..
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_135878442
2012-05k9544-1.jpg

fossil_of_bee.jpg
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:32:18 #266
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135878758
quote:
Die 2de doet me denken aan Chili :D
(btw, die edelstenenmijnen waren niet in Chili en het versteende bos ook niet, mijn ma zal dit weekend de fotoboeken bij langs, daar zitten ook de infofolders bij)
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_135878871
Van bijen heb ik nog nooit last gehad, en voor zover ik weet gaan die alleen in de verdediging voor hun nest. Wespen, daar word ik agressief van en dat voelen die beesten aan denk ik. Ik zweer dat ze gewoon voor de lol een centimeter voor mijn oog komen zweven. Gewoon, omdat ze daar zin in hebben.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:36:25 #268
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135878916
Voor Whisk O+


Welterusten lieverd :*
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:37:28 #269
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135878959
quote:
17s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 00:36 schreef Dr_Flash het volgende:
Voor Whisk O+


Welterusten lieverd :*
Dank :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:40:13 #270
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135879040
Ben kapot, en heb zondag pas weer tijd -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:43:21 #271
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135879145
Mooi. Lekker je mandje in dan nu :* Je hebt meer dan genoeg gedaan O+
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
pi_135879247
quote:
17s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 00:32 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

Die 2de doet me denken aan Chili :D
(btw, die edelstenenmijnen waren niet in Chili en het versteende bos ook niet, mijn ma zal dit weekend de fotoboeken bij langs, daar zitten ook de infofolders bij)
Ay, jammer, waar was het?

En hoest ermee?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:46:42 #273
370431 drakin
vurig typje
pi_135879263
quote:
Bah vieze dikke mijt op de rug, arme bij
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup!
www.elvegeluk.nl
pi_135879309
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 00:46 schreef drakin het volgende:

[..]

Bah vieze dikke mijt op de rug, arme bij
Een Miocene Monsantomijt.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:48:56 #275
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135879349
Die Miocene ziet er bizar goed uit zeg jezus _O_
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:56:28 #276
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_135879569
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 00:46 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ay, jammer, waar was het?

En hoest ermee?
we konden niet meer op de plaatsnaam komen, de edelstenen waren in het noorden, voor ons richting Uruguay en Paraguay. en het bos in het midden van Argentini. maar in de fotoboeken staan de plaatsnamen, dus daar kom ik op terug :)

Gaat lekker, wil alleen dat het zomer wordt!!
En daar? nog erg koud? ;)
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
  vrijdag 24 januari 2014 @ 00:59:31 #277
370431 drakin
vurig typje
pi_135879657
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 00:47 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Een Miocene Monsantomijt.
Ik noem ze altijd Farao, maar dat is ook een aardige benaming (al klopt het niet dat Monsanto ons deze rotmijten en de ziekten die deze mijten meebrengen bezorgd heeft)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup!
www.elvegeluk.nl
pi_135884097
Ben benieuwd hoe het telefoon gesprek zal vergaan.
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:29:01 #279
201806 crew  Gramps
pi_135884480
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:14 schreef Greyson het volgende:
Ben benieuwd hoe het telefoon gesprek zal vergaan.
Edit, SW onder Gramps account.

Ik ook, vooral omdat ik er gister slecht hoogte van kon krijgen wat hij nou wil of denkt.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 10:37:19 #280
146299 laforest
Metropolitan elite
pi_135884721
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:39 schreef superworm het volgende:
Update totalen- en donateurslijst:

Inmiddels ontvangen:

Gramps: 20
Candaasje 20
DestroyerOfWorlds 20
Broer van superworm 15
TLuit 20
Geerd: 30
MWP 15
rammes 30
Waterweg 20
Crazy Harry 20
plamboom 20
Barbaaf 20
-anoniem1- 20
-anoniem4- 10
Kper-Norci 20
ioko 20
Xaryna 5
Queller 20
Keshet 5
Multani 25
patrick_1980 10
-anoniem3- 5,01
Scorpie 20
-anoniem2- 10
zyx1981 20
qltel + Rewimo 20
Captain_Ghost 25
Verbodsbord 10
Dr_Flash 20
Digi2 25
superworm 20
Brighteyes 10
motorbloempje 5
Pagan 10
Snakey 30
MissBliss 5
CrashO 13,37
Etsu 10
MaLo 5
DjinN 10
beerten 20
goh 5
Fopje 12,34
chroestsjov 5
--21-1 gestort:---
swaffelsmurf 10
swollywood 20
Heremeteit 10,- 10
-anoniem7- 7,5
Pino112 21,1
Skankingrudi 10,- 10
indaha 20
KaBuf 15
MaJo 10
tupolev141 50
afivi 10
BasOne 25
sjeen 10
schepseltje 15
MichaelScott 4,5
TwinkleStar001 20
Lavenderr 20
Felixa 25
(Extra:) Dr_Flash 4,99
Gala6183 20
Pumatje 30
Uccie 25
Njosnavelin 5
MaartenHaarlem 20
BasEnAad 55
Cobra4 30
Oma van Cobra4 50
Fogel 20
Gravedigger 10,- 10
senesta 20,- /// 593.09 20
summer2bird 10,- 10
Greys 20
LovelyLady 10,- 10
kanovinnie 10
AnneX 20
Light 22,22
CrashO 1,49
SijtzeA 10
molurus 20
Dolfina-chica 2,02
kijkertje 50
Wild_Overstekend 20
Vervloektesloddervos 15
Dr_Flash 11,45
Zokunen. 41,62
Take_A_picture 10
nlboy 7,5
anoniem8 10
DarkSkywise 15
anoniem9 5
hottentot 20
kantjeklos 20
anoniem10 5
boik 24,2
taxman 10
DarkSkywise 7,22
dr_Flash 10,78
daanski82 15
ONBEKEND 20 (geen username. 'fok de bijtjes' als omschrijving)
altijdgriep 20

Onderweg/toegezegd:

Angry_Bird 10
-anoniem5-
Pa en ma van Queller 10
paarsbeestje
lady-wrb
Vader van Patrick_1980 10
El_Matador 19,63
AdmiraalAnaal
yvonne 51,06
semisane
Greyson
onbekend -20
Carliano 20
Sangha
scootmobiel 10
akakor 25
conz 75
debuurvrouw 15

Totaal toegezegd: 308,69
Totaal ontvangen: 1674,31
Totaal-totaal: 1983,- _O_ _O_
:{
The Gods shall be united in Christ, and GOD shall be reborn; The Lord Jehovah shall be the Power of GOD; The Lord Lucifer shall be the Light of GOD; The Lord Satan shall be the Love of GOD; The Lord Christ shall be the Unity of GOD.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 10:37:55 #281
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135884736
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:29 schreef Gramps het volgende:

[..]

Edit, SW onder Gramps account.

Ik ook, vooral omdat ik er gister slecht hoogte van kon krijgen wat hij nou wil of denkt.
Anders ik wel :D

Maar dat is nog even geduld oefenen ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:44:47 #282
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135884943
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:37 schreef laforest het volgende:

[..]

:{
Je staat al wel in de lijst maar moet 'm nog even updaten. Direct in het komende topic.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:45:35 #283
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135884967
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:37 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Anders ik wel :D

Maar dat is nog even geduld oefenen ;)
Zag dat jullie gisteravond ook lekker rieleksten. Heb zelf met broertje Top Gear, Family Guy en Charlie Brooker's Weekly Wipe zitten kijken.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:46:11 #284
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135884987
Dit topic moet ff vol. ;)

Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:49:30 #285
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135885098
Nog maar een keer:

Prioriteitenlijst w.m.b. op dit moment:

1. Bos helpen aan dummy-camera's en eventueel andere kleine dingen zoals zonnecel-lampen.
1B. Vanavond Bos bellen, open kaart spelen en vragen of hij concreet suggesties kan doen of even kan nadenken over wat er nodig is of wenselijk.
2. Imkervereniging Bilthoven kent alle imkers in de omgeving en wordt vandaag benaderd voor hulp/tips. Wellicht is er een imker die kihard geld kan gebruiken om het 1 of ander.
3. Bijen in heel de provincie/heel het land helpen. Bijvoorbeeld, googel je op 'bijenkast vernield', dan zijn er tig hits van alleen afgelopen jaar:

http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield
http://drimble.nl/regio/z(...)kasten-vernield.html
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:49:31 #286
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_135885099
Dan roepen we toch nog een keer dat dit een puike actie is *O*
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_135885131
:O
:W
c_/
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 10:51:00 #288
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135885136
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:45 schreef superworm het volgende:

[..]

Zag dat jullie gisteravond ook lekker rieleksten. Heb zelf met broertje Top Gear, Family Guy en Charlie Brooker's Weekly Wipe zitten kijken.
Ja, was heerlijk. Maar ben alsnog totaal gebroken.. ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135885160
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:29 schreef Gramps het volgende:

[..]

Edit, SW onder Gramps account.

Ik ook, vooral omdat ik er gister slecht hoogte van kon krijgen wat hij nou wil of denkt.
^O^

Gewoon rustig beginnen dat er wat donaties zijn binnen gekomen. Stelt niet veel voor en vraag aan hem wat hij graag zou willen zien dat er veranderd wordt. Of vraag als eerst "Ik heb een groot wensenlijstje met (insert hobby) Wat is jouw wensenlijstje met betreft het houden van bijen?" Gegarandeerd dat er wat ideen van hem naar boven komen en zo stuur je hem ook met dat gesprek :).
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:51:39 #290
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135885164
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 10:49 schreef Etcetera het volgende:
Dan roepen we toch nog een keer dat dit een puike actie is *O*
:D _O_ Idd!

Mochten mensen vandaag alvast wat willen doen terwijl Whis en ik overdags iig niet bereikbaar zijn:

-Er kan een lijst gemaakt worden van gevandaliseerde imkers, makkelijk te vinden via Google.
-Dan kan even gekeken worden per imker of het een professioneel bedrijf is (geen hulp want bedrijfsrisico) of een hobbyist (in principe wel.)
-Eventueel kun je de contactgegevens alvast noteren.

Levert gesprek met Bos n Imkermevrouw Bilthoven dan niks op, dan hebben we direct concrete stappen om te ondernemen.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage vrijdag 24 januari 2014 @ 10:53:31 #291
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135885225