abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:39:07 #1
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135849656
registreer om deze reclame te verbergen
Imker Jan Bos heeft al 35 jaar bijenvolken als hobby. Ook dit jaar had hij met nieuwjaar 20 bijenkasten staan, maar toen hij terugkwam van vakantie op Texel vond hij in de invliegopeningen van vier kasten afgestoken vuurpijlen. Op de kasten zitten schroeiplekken en de imker kan pas in de lente kijken wat de schade aan de binnenkant is - maakt hij de kasten nu open, dan gaan de bijen sowieso dood.

FOK.nl interviewde hem vandaag, hetgeen je hier kunt lezen: Interview: vuurwerk-imker Jan Bos

Met "uitvalpercentages van twintig tot vijfentwintig procent" en een bevriende imker die enkele jaren terug nog 60 van zijn 68 bijenvolken verloor, kunnen we het ons niet permitteren vuurwerk in bijenkorven en -kasten te douwen. Ook is het gewoon schofterig gedrag. Jan steekt er duizenden euro's in om de bijen draaiende te houden en verdient er vrijwel niks mee.

Al eerder vond hij stenen en stukken hout in de kasten en ook gooiden vandalen twee jaar geleden nog twee kasten in een sloot. Eén volk was daarbij verloren, het andere kon deels gered worden omdat de bijtjes zich op een drijvende hoek van de kast hadden verzameld. Toen en nu deed hij aangifte en toen én nu hoorde hij hetzelfde: zonder concreet bewijs kunnen we helemaal niets. Heterdaad of video-opnames dus.

Hij heeft nu de keuze: thuisblijven van vakantie, terwijl hij wegens de bijerij al buiten het seizoen om moet, of een camerasysteem ophangen. Dat laatste moet wel, zegt hij, want hij kan het zijn vrouw niet verkopen maar helemaal niet meer te gaan. Een effectief systeem kost echter al gauw minimaal 5-600 tot 1000 euro.

Al vier users stelden direct onder het interview voor, een inzameling te houden. En inderdaad, al geven er maar een paar mensen een donatie, dan kunnen we als FOK!'ers hem toch een duwtje in de rug richting een camerasysteem geven.

Daarom de oproep: kan je ook iets missen, al is het een euro, geef het dan hieronder aan. Dan stuur ik je een pm met bankgegevens (heb inmiddels gevraagd of het F&F-inzamelingsrekeningnummer gebruikt kan worden) en gaan we zodra er niks meer binnenkomt of de actie slaagt, het geld/camerasysteem in naam des FOK!s overhandigen aan de imker.

De Bilt is een bus of twee verderop en natuurlijk neem ik een camera mee. Mochten jullie het hele idee nonsens vinden, dan is het in elk geval serieus geprobeerd!

Voor de imker, de bloempjes en de bijtjes: wie biedt?

BEHALVE GELD, OOK BELANGRIJKE DONATIES (Waarvoor eeuwig hulde en dank!):


Whiskers2009
- zet zich minstens evenveel als superworm voor de actie in en dient de zaak vanaf zondagavond letterlijk compléét: op slaap na, is ze altijd aanwezig voor vragen, antwoorden, donaties, suggesties en snelle en donateurvriendelijke reacties. Sfeer in het topic verhogend, superworm en anderen op de hoogte stellend, lijstjes bijhoudend - moest ze betaald worden, dan had er al zeker 50 uur uitbetaald moeten worden over zondag-woensdag!

hoink581 - cameraman, editor voor het aanbieden van camerasysteem, geld en dergelijke. Voorbeeld van zijn miraculeuze kunsten:


Goldfinger1963 - doneert helemaal uit zichzelf een compleet camerasysteem, met vier beveiligingscamera, kablage, monitor en andere benodigdheden. Ook heeft en doneert hij een (vooralsnog) defect systeem, dat indien het niet opgelapt kan worden bij Bos opgehangen kan worden als afschrikking. Deze in België wonende eindbaas zal zondag om 14:00 aan nog zo'n eindbaas, Tankiej, rond de Nederlandse grens, het systeem overhandigen. Tankiej, die in het dorp naast superworm woont, geeft het dan aan superworm.

Tankiej - Gaat zondag helemaal naar België om de camerasystemen van Goldfinger in ontvangst te nemen en naar de juiste provincie (Utrecht) te rijden!

Dr_Flash - niet alleen vier (!) keer gedoneerd maar daarnaast ook donderdag helemaal vanuit Deventer gekomen om de situatie bij Bos te inspecteren.

Harry64 - zelfde verhaal, hoewel vanuit Hilversum kwam hij mee om zijn vakkundige kennis op de camerasituatie los te laten!

Gramps - reed superworm naar De Bilt (want student, geen rijbewijs), denkt actief mee en haalde ook Flash van het station op.

Donateurs van geld, goederen, input, ideeën en andere zaken, extreem bedankt!

---

UPDATE NA BIJENBEZOEK AAN IMKER BOS:
2u75dsm.png

We komen net terug maar dit zijn de indrukken. Het hek omspant het hele kilometersgrote terrein en gaat 's avonds hermetisch dicht. Ook met spikes en zo, erg onvriendelijk uitziend dus anti-vandalen.

Het hoofd-fratergebouw is hónderden meters verderop (onder dit plaatje, zeg maar) en ligt met minstens 2 dikke asfaltwegen verwijderd. Graven onmogelijk. Ook de gebouwen aan de linkerkant zijn met asfalt gescheiden van de bijen. Aan de bijenkant geen stroom: alle stroomvoorzieningen, camera's, verlichting e.d. staan ALLEMAAL precies aan de verkeerde kant van het asfalt.

Bos zei nadrukkelijk geen hek te willen. Dan wordt het net een gevangenis. Wel gaf hij aan, omdat stroom echt praktisch niet te realiseren is, te denken aan een dummy-camerasysteem. Mocht het defecte systeem niet op te lappen zijn, is het dus daar te monteren.

Werken met aggregaat is niet realistisch, kost tientallen liters benzine per week. Werken met accu's zou zelfs bij de beste accu inhouden dat Bos ze praktisch dagelijks moet omwisselen en zo vaak komt hij er bij lange na niet. Inclusief dummy's ophangen, evt. lampen e.d. kunnen we heel simpelweg niet veel meer dan zeg 100 euro aan Bos bijdragen voor de veiligheid van de bijen aldaar.

Meer volgt. Ik neem vandaag nog contact op met de mevrouw van de imkervereniging voor adviezen. Elke cent moet natuurlijk naar bijen en imkers, maar 'gewoon' hatseflats 2000 euro storten naar een stichting is niet Des FOK!'s. We kunnen daar veel doelgerichter en concreter mee te werk gaan. Wellicht zijn er meer imkers die keihard hulp kunnen gebruiken. En als we iemand vinden wiens bijen gevandaliseerd worden waar WEL stroom mogelijk is, hebben we een camerasysteem tot onze beschikking.

------------------------------

quote:
Bedrijven benaderen úitsluitend via superworm en FOK! Public Relations.
FOK! is een bedrijf en heeft contracten met allerlei bedrijven. Daarom moet eventuele sponsoring altijd eerst lopen via superworm (manager actie, samen met Whiskers2009 van praktisch alles op de hoogte). Die vraagt het dan voor je na of stelt het voor aan de juiste PR-mensen en/of admins, die op hun beurt actie ondernemen.

Voor én achter de schermen werkt de FOK!crew gretig en graag mee, maar het moet wel in goede banen geleid worden en juridisch/contractueel enz. wenselijk en mogelijk zijn.

Heb je dus ideeën voor het benaderen van bedrijven om imkers in de hele provincie en heel 't land te helpen, meld het hier én via PM aan superworm. Die onderneemt dan direct actie i.s.m. de FOK!crew.
En nóg een mededeling over het verdere verloop van de actie:
quote:

Einddoelen: imkers concreet helpen tot geld uitgegeven is

Donderdag en vrijdag zoekt FOK! contact met imkerstichtingen, vnl. en als eerste de Imkervereniging Bilthoven. Dit om na te gaan welke andere imkers in de omgeving van Bos' bijen geholpen kunnen worden en welke manieren ze daarbij concreet in gedachten hebben.

Vanaf dan is het uitgeven van het geld op een verantwoordelijke, bijzonder bijhelpende manier de insteek. Per project en locatie zal nagegaan worden wat we kunnen betekenen en dat wordt dan z.s.m. gerealiseerd in overleg met de betrokken imker(s).

Donaties stromen in principe binnen nog steeds, maar het doel is om vooral te gaan werken aan het concreet en effectief uitgeven er van. Natuurlijk mét interviews, verhalen, foto's en al het andere mogelijke. Hoogstwaarschijnlijk wordt het doneren van (ten minste) wat tuinlampen en een systeem van dummy-camera's aan Bos de eerste in een rij van dit soort op maat gemaakte hulpprojecten voor bijen en imkers in de regio en in het land.

Zodra contact gelegd is met de Imkervereniging(en), komen we terug met namen, projecten, benodigdheden en locaties. Onderwijl kun je superworm, of Whiskers2009 als hij niet reageert of aanwezig is, pm'en, dm'en of mailen via [email protected] Hij/zij neemt je verzoek dan op, houdt het goed bij en legt contact met de juiste mensen (binnen en buiten FOK!).

Op het moment dat de acties geconcentreerd worden per imker en in de wijdere omtrek plaats gaan vinden, zal er overleg komen over PR, media-aandacht eventueel, enzovoorts, maar altijd first and foremost VIA FOK!-PR.
(Gekeken en aan te raden) docu's over bijen en bijensterfte:


[ Bericht 4% gewijzigd door superworm op 23-01-2014 19:42:48 ]
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135849677
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:27 schreef superworm het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

We komen net terug maar dit zijn de indrukken. Het hek omspant het hele kilometersgrote terrein en gaat 's avonds hermetisch dicht. Ook met spikes en zo, erg onvriendelijk uitziend dus anti-vandalen.

Het hoofd-fratergebouw is hónderden meters verderop (onder dit plaatje, zeg maar) en ligt met minstens 2 dikke asfaltwegen verwijderd. Graven onmogelijk. Ook de gebouwen aan de linkerkant zijn met asfalt gescheiden van de bijen. Aan de bijenkant geen stroom: alle stroomvoorzieningen, camera's, verlichting e.d. staan ALLEMAAL precies aan de verkeerde kant van het asfalt.

Bos zei nadrukkelijk geen hek te willen. Dan wordt het net een gevangenis. Wel gaf hij aan, omdat stroom echt praktisch niet te realiseren is, te denken aan een dummy-camerasysteem. Mocht het defecte systeem niet op te lappen zijn, is het dus daar te monteren.

Werken met aggregaat is niet realistisch, kost tientallen liters benzine per week. Werken met accu's zou zelfs bij de beste accu inhouden dat Bos ze praktisch dagelijks moet omwisselen en zo vaak komt hij er bij lange na niet. Inclusief dummy's ophangen, evt. lampen e.d. kunnen we heel simpelweg niet veel meer dan zeg 100 euro aan Bos bijdragen voor de veiligheid van de bijen aldaar.

Meer volgt. Ik neem vandaag nog contact op met de mevrouw van de imkervereniging voor adviezen. Elke cent moet natuurlijk naar bijen en imkers, maar 'gewoon' hatseflats 2000 euro storten naar een stichting is niet Des FOK!'s. We kunnen daar veel doelgerichter en concreter mee te werk gaan. Wellicht zijn er meer imkers die keihard hulp kunnen gebruiken. En als we iemand vinden wiens bijen gevandaliseerd worden waar WEL stroom mogelijk is, hebben we een camerasysteem tot onze beschikking.
werkt er niemand of heeft contacten met mensen die grondwerken doen?
ik weet nml dat ze met een soort van grondboor onderdoor de wegen vaak boren om leidingen te trekken.
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:39:48 #3
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135849683
Update totalen- en donateurslijst:

Inmiddels ontvangen:

Gramps: 20
Candaasje 20
DestroyerOfWorlds 20
Broer van superworm 15
TLuit 20
Geerd: 30
MWP 15
rammes 30
Waterweg 20
Crazy Harry 20
plamboom 20
Barbaaf 20
-anoniem1- 20
-anoniem4- 10
Kper-Norci 20
ioko 20
Xaryna 5
Queller 20
Keshet 5
Multani 25
patrick_1980 10
-anoniem3- 5,01
Scorpie 20
-anoniem2- 10
zyx1981 20
qltel + Rewimo 20
Captain_Ghost 25
Verbodsbord 10
Dr_Flash 20
Digi2 25
superworm 20
Brighteyes 10
motorbloempje 5
Pagan 10
Snakey 30
MissBliss 5
CrashO 13,37
Etsu 10
MaLo 5
DjinN 10
beerten 20
goh 5
Fopje 12,34
chroestsjov 5
--21-1 gestort:---
swaffelsmurf 10
swollywood 20
Heremeteit 10,- 10
-anoniem7- 7,5
Pino112 21,1
Skankingrudi 10,- 10
indaha 20
KaBuf 15
MaJo 10
tupolev141 50
afivi 10
BasOne 25
sjeen 10
schepseltje 15
MichaelScott 4,5
TwinkleStar001 20
Lavenderr 20
Felixa 25
(Extra:) Dr_Flash 4,99
Gala6183 20
Pumatje 30
Uccie 25
Njosnavelin 5
MaartenHaarlem 20
BasEnAad 55
Cobra4 30
Oma van Cobra4 50
Fogel 20
Gravedigger 10,- 10
senesta 20,- /// 593.09 20
summer2bird 10,- 10
Greys 20
LovelyLady 10,- 10
kanovinnie 10
AnneX 20
Light 22,22
CrashO 1,49
SijtzeA 10
molurus 20
Dolfina-chica 2,02
kijkertje 50
Wild_Overstekend 20
Vervloektesloddervos 15
Dr_Flash 11,45
Zokunen. 41,62
Take_A_picture 10
nlboy 7,5
anoniem8 10
DarkSkywise 15
anoniem9 5
hottentot 20
kantjeklos 20
anoniem10 5
boik 24,2
taxman 10
DarkSkywise 7,22
dr_Flash 10,78
daanski82 15
ONBEKEND 20 (geen username. 'fok de bijtjes' als omschrijving)
altijdgriep 20

Onderweg/toegezegd:

Angry_Bird 10
-anoniem5-
Pa en ma van Queller 10
paarsbeestje
lady-wrb
Vader van Patrick_1980 10
El_Matador 19,63
AdmiraalAnaal
yvonne 51,06
semisane
Greyson
onbekend -20
Carliano 20
Sangha
scootmobiel 10
akakor 25
conz 75
debuurvrouw 15

Totaal toegezegd: ¤308,69
Totaal ontvangen: ¤1674,31
Totaal-totaal: ¤1983,- _O_ _O_
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:40:08 #4
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135849694
registreer om deze reclame te verbergen
Je hebt de TT niet aangepast naar "BIJna ¤ 2000"
Ik doe een TR ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135849747
Misschien goed dat Gramps erbij was. Anders denkt Bos dat hij het onderwerp is van een uitgebreide grap van 'jongeren'!
  Manager PR / Moderator donderdag 23 januari 2014 @ 14:45:25 #6
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_135849885
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:40 schreef Whiskers2009 het volgende:
Je hebt de TT niet aangepast naar "BIJna ¤ 2000"
Ik doe een TR ;)
Gelezen en done ;)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
<a href="http://www.librarything.com/catalog/senesta" target="_blank" rel="nofollow">http://www.librarything.com/catalog/senesta</a>
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:46:01 #7
391629 hoink581
Van x naar y! Gewoon Telford
pi_135849907
registreer om deze reclame te verbergen
En in dit geval zijn zonnecellen echt "out of the question"?
Iek wil gewohn tühteren!
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:47:10 #8
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135849952
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:46 schreef hoink581 het volgende:
En in dit geval zijn zonnecellen echt "out of the question"?
Gebied staan erg veel bomen. Volgens Bos is het in de zomer 1 groot bladerdak.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:47:20 #9
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135849959
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:45 schreef senesta het volgende:

[..]

Gelezen en done ;)
Thanks ^O^ :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:48:19 #10
391629 hoink581
Van x naar y! Gewoon Telford
pi_135849987
quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:47 schreef superworm het volgende:

[..]

Gebied staan erg veel bomen. Volgens Bos is het in de zomer 1 groot bladerdak.
Misschien een mast/paal constructie?
Iek wil gewohn tühteren!
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:48:56 #11
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850006
quote:
3s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:39 schreef goldfinger1963 het volgende:

[..]

werkt er niemand of heeft contacten met mensen die grondwerken doen?
ik weet nml dat ze met een soort van grondboor onderdoor de wegen vaak boren om leidingen te trekken.
Imker Bos is al erg blij met een dummysysteem (kan jouw kapotte systeem evt. voor gebruikt worden), en we gaan op zoek naar een andere imker die je werkende systeem graag wil hebben ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:49:36 #12
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850020
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:41 schreef tupolev141 het volgende:
Misschien goed dat Gramps erbij was. Anders denkt Bos dat hij het onderwerp is van een uitgebreide grap van 'jongeren'!
Gramps was niet de enige "niet-jonge" van de delegatie ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135850145
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:49 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Gramps was niet de enige "niet-jonge" van de delegatie ;)
ha ik ga er altijd vanuit dat de meesten hier twintigers zijn, terwijl ik zelf bijna de 40 aantik :D
pi_135850213
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:39 schreef superworm het volgende:
(situatieschets)
het is dus ergens hier? https://maps.google.nl/maps?cid=14598964997069071114
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:55:55 #15
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850251
Wat tof, die vermeldingen in de OP *O* O+ *O*

Ik sta er ook in, dank je voor je enorm lovende woorden ( :@ :@ :@ ) superworm :* O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 14:57:17 #16
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850297
quote:
Jep. Omlijnd kader is de paint (draai plaatje hieronder zo je wil kwartslag met klok mee), kleine omlijning de bijenstal.

2ebbv5l.png
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135850335
quote:
10s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:49 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Gramps was niet de enige "niet-jonge" van de delegatie ;)
Dank je ;)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 41,693 4x4: 2:43,53 5x5: 4:33,662 6x6: 12:16,64 7x7: 20:02,53 8x8: 42:27,57 2-5 relay: 10:21,87
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:58:31 #18
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850348
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:57 schreef superworm het volgende:

[..]

Jep. Omlijnd kader is de paint, kleine omlijning de bijenstal.

[ afbeelding ]
Tof, dan heb ik ook een beetje een beeld!!

Verder wacht ik geduldig op de foto's van Fles :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:00:18 #19
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_135850415
Was Bos wel blij? We kunnen hem maar relatief gezien weinig helpen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:00:53 #20
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850436
Prioriteitenlijst w.m.b. op dit moment:

1. Bos helpen aan dummy-camera's en eventueel andere kleine dingen zoals zonnecel-lampen.
2. Imkervereniging Bilthoven kent alle imkers in de omgeving en wordt vandaag benaderd voor hulp/tips. Wellicht is er een imker die kéihard geld kan gebruiken om het 1 of ander.
3. Bijen in heel de provincie/heel het land helpen. Bijvoorbeeld, googel je op 'bijenkast vernield', dan zijn er tig hits van alleen afgelopen jaar:

http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield
http://drimble.nl/regio/z(...)kasten-vernield.html
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:05:46 #21
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850625
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:00 schreef superworm het volgende:
Prioriteitenlijst w.m.b. op dit moment:

1. Bos helpen aan dummy-camera's en eventueel andere kleine dingen zoals zonnecel-lampen.
2. Imkervereniging Bilthoven kent alle imkers in de omgeving en wordt vandaag benaderd voor hulp/tips. Wellicht is er een imker die kéihard geld kan gebruiken om het 1 of ander.
3. Bijen in heel de provincie/heel het land helpen. Bijvoorbeeld, googel je op 'bijenkast vernield', dan zijn er tig hits van alleen afgelopen jaar:

http://www.blikopnoordwij(...)-vernield-in-katwijk
http://www.deweekkrant.nl(...)bijenkasten_vernield
http://drimble.nl/regio/z(...)kasten-vernield.html
TOP! ^O^ ^O^ ^O^

Wel mooi kl*** dat er zo vaak bijenkasten vernield worden -O- :( -O- :( -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:06:34 #22
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850665
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:05 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

TOP! ^O^ ^O^ ^O^

Wel mooi kl*** dat er zo vaak bijenkasten vernield worden -O- :( -O- :( -O-
Ja het is dus geen incident, maar schering en inslag. Elk jaar dozijnen aan kasten kapotgetrapt.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage donderdag 23 januari 2014 @ 15:07:21 #23
145738 crew  superworm
is erbij
pi_135850702
Onder de naam 'Whiskers Secret Fanclub' is er een anonieme donatie van ¤18,- gedaan.

Daarmee komen we op... u raadt het al...

2001 EURO
:D :D :D _O_

(Nú FP-update maken.)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:09:50 #24
167383 Molurus
the talking snake
pi_135850809
*O* *O* *O*
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  donderdag 23 januari 2014 @ 15:10:07 #25
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135850825
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 15:07 schreef superworm het volgende:
Onder de naam 'Whiskers Secret Fanclub' is er een anonieme donatie van ¤18,- gedaan.

Daarmee komen we op... u raadt het al...

2001 EURO :D :D :D _O_

(NU FP-update maken.)
*O* *O* *O* TWEEDUIZEND (EN 1) EURO *O* *O* *O*

Voor alle donateurs: _O_ :* _O_ :* _O_ :* O+ O+ O+

En die omschrijving :D :@ Heel erg bedankt fan :* O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')