abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 3 mei 2014 @ 17:14:34 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139524232
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139528098
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
laten we zijn baktips in ere houden in het topic!
pi_139563419
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]

Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/

Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
pi_139565204
Sjeezus, wat is dit nu? MaximusTG ons ontvallen? Daar ben ik echt wel even van slag van. Los van het feit dat hij vrij perfectionisch was in zowel dit als het broodbaktopic. Ik ben benieuwd wie hieraan snel ingeving zal geven, ik denk niemand. Tussen de fora-regels door leek Thomas mij een aardig en geïnteresseerd persoon met de nodige wetenschappelijke bagage. Weekendjes Ardennen met vrienden en basilicumplantjes op het balkon vond hij leuk.

Sterkte voor vriendin en nabestaanden.
pi_139576702
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 21:10 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/

Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
[ afbeelding ]
Dat ziet er netjes uit ^O^
pi_139580911
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Oh bah, wat naar. ;( ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_139605083
Vandaag m'n eerste pizza's gemaakt op de kamado (keramische barbeque). Altijd zitten pielen in een inbouwoven die max. 250 graden aan kon nu eindelijk een soort van 'next level'. Erg tevreden met het eerste resultaat, heerlijk! Een bodem zo dun en zo krokant, met 350/400 graden indirecte hitte op een pizzasteen in een paar minuten klaar! Heerlijke rooksmaak, mooie volgende stap.







Met respect aan MaximusTG! Verschrikkelijk om dat te lezen, alle sterkte aan zijn vriendin en een ieder die hem geeft mogen kennen.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139635960
Dat is toch een green egg ook al is hij zwart? Mooi speelgoed. Pizza ziet er ook goed uit met mooie donkere bubbels.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 21:37:54 #165
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139637836
Hoezo komt je rand ZO veel omhoog?
Ziet er goed uit. Heb t geluk dat mijn oven waarschijnlijk wel over de 250 gaat. Er staat 250 max maar mijn vorige pizza was ook in 5 minuten klaar!
pi_139641390
Die rand? Kwestie van deeg uitrollen, of liever met de hand. Uitrollen werkt niet zo goed in deze, tenzij je een geprepareerde deegbol hebt. Wat moeilijk uit te leggen. Maximus was iig fan van de dikke rand. Anderen vinden thin crust leuk. Maar lukt het met de hand niet zo goed, dan is een hoekdeegrollertje nog wel een idee. Nooit alle lucht eruit drukken.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 22:46:09 #167
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139643984
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
  dinsdag 6 mei 2014 @ 22:47:30 #168
194233 Friday12
Originele kloon
pi_139644109
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Ik vind dat randje altijd lekker en zeker als er alleen tomatensaus net langs zit :9~
pi_139644665
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Nee. Die randjes zijn toch echt een kwestie van CO2 wat je er niet helemaal uit wil walsen. Dus ontstaan door gistingsproces in het deeg. Lekker of niet lekker is een tweede. Randen helpen ook om de vulling binnenboord te houden, indien teveel. Het Oud-Hollandsche dijkenpricipe, vandaar dat we hier nooit Napolitaanse pizza's eten.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 23:45:57 #170
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139648118
Ik he een rand van 1 cm meestal. Houd die van dat droge brood, de hond wel.
Heb schijt tanden en kaken en dan kauw ik mij suf daarom :p .
Ik snap t principe wel hoor. Alleen als je oven niet heet is kom je nergens :) .
En als er geen co2 in je deeg zit is t een beetje jammer ja.
pi_139677152
Het in inderdaad een keramische bbq/oven (een 'kamado') waarbij de 'Big Green Egg' inderdaad de bekendste is. De kamado die ik heb komt van Auplex (auplexkamado.nl) maar het concept is verder exact gelijk, alleen de prijs is wat gunstiger. Ik heb er daarnaast een plaat bij voor indirecte hitte (waar de pizzasteen op ligt) en natuurlijk de pizzasteen zelf.

De rand krijg ik door de bol deeg voor het beleggen met de vingers te bewerken en daarbij maak ik al een beetje een dikkere rand. Van daaruit maak ik de pizza steeds groter met de handen. Het uitrollen van het deeg doe ik bewust niet omdat ik de lucht in het deeg wil laten en geen grote platte schijf wil om het zo maar te zeggen. Volgende keer wil ik met de voorbereiding ook wel even wat foto's maken :)
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139762609
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
pi_139925428
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 23:38 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
Van het weekend wordt het lekker(der) weer, dus dan ga ik zeker weer aan de slag! Die foto's komen goed.

Wat betreft dat laatste; ik moest in de oven (keuken) meer aanrommelen dan in dit ding om er een mooie pizza uit te krijgen, dus voor wat betreft skills weet ik het nog niet. Door in de oven te rommelen heb ik weliswaar alles geleerd, dat wel.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139925767
Ja weekend gaat hier ook de oven aan :) can't wait

  dinsdag 13 mei 2014 @ 22:46:24 #175
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139927951
Is dat aan de voorkant nou allemaal nep?
Die stenen zegmaar.

Oh wacht ik zie nu een beetje diepte in de foto onderaan.
Mooie oven!
  zondag 25 mei 2014 @ 14:07:09 #176
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_140343640
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]

Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Ik heb er zo eentje; ik heb er alleen wel voor gekozen hem onder een dakje onder te brengen om weersinvloeden op de oven zo veel mogelijk te voorkomen.
We hebben hem in de eerste maanden ook een paar keer een "beetje" te enthousiast gestookt dus hij heeft wat scheuren gekregen; een extra reden om hem niet in de regen te willen hebben staan! :)



Onder "wat te enthousiast stoken" versta ik dan:



En ehm, je kunt er meer mee dan alleen pizza bakken ;)
(Al zijn we sinds we dit ding hebben niet een keer meer naar de pizzeria geweest...)



Maar aangezien dit het pizza topic is: ik houd van gevulde pizza. Persoonlijk vind ik de bodem en zeker de randen van ondergeschikt belang aan de smaak van een goed beleg.



[ Bericht 7% gewijzigd door fietsie op 25-05-2014 14:15:43 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zondag 25 mei 2014 @ 16:18:22 #177
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140347952
Zo'n mooie oven en dan zet je er zo'n vies geïmpregneerd schuttingpaneel omheen :P
Maar die oven is echt gaaf :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 25 mei 2014 @ 16:40:07 #178
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_140348705
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 16:18 schreef djkoelkast het volgende:
Zo'n mooie oven en dan zet je er zo'n vies geïmpregneerd schuttingpaneel omheen :P
Maar die oven is echt gaaf :D
Keuzes he, afhankelijk van budget en de omgeving (die al bestond uit dergelijke panelen.

Gecompenseerd met een travertin werkblad ervoor ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 27 mei 2014 @ 06:58:03 #179
374892 bobbee
Bob's House
pi_140414509
Ziet er wat mij betreft puik uit, ook de ombouw van de oven!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_140445047
Hallo,

Ik heb zo'n rode Optima Napoli gekocht vandaag, maar het is net alsof de thermostaat na éénmaal de goede warmte te hebben bereikt, daarna nooit meer aan springt, en dus afkoelt. Het lampje wil dan ook niet meer branden, ook als ik hem een tijdje open zet of naar een hoger niveau wil.

Haal ik dan de stekker eruit, laat hem afkoelen en plug hem weer in dan gaat het lampje weer branden en kom je in dezelfde cyclus terecht.

Bekend probleem? Doe volgens mij niks fout. Lijkt alsof ie kaduuk is.
hula
  Moderator dinsdag 27 mei 2014 @ 22:22:12 #181
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140447630
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 06:58 schreef bobbee het volgende:
Ziet er wat mij betreft puik uit, ook de ombouw van de oven!
Ziet er ook niet slecht uit als geheel, het is alleen van dat gore geïmpregneerde hout. Je ziet het helaas overal.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_140686244
Vandaag zelf pizza gebakken. Geen foto's want veel te snel op :') Gewoon in een huis-tuin-en-keukenoven, op de maximale hitte op een bakplaat. Was echt heerlijk, en ook veel vullender dan die vieze diepvriespizza. Ook gewoon leuk om te maken. Als het deeg klaar is is het een eitje, gewoon uitspreiden met je handen, restjes uit de koelkast erop en de oven in.

In plaats van de pizzarecepten in de OP gebruikte ik dit pizzadeeg. Er zit olijfolie in dus dat leek me beter. Maakt dat verschil?

(en ja het filmpje is echt bloed irritant :') )

Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')