SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
Maar, wat is er zo speciaal aan dan? Is het zoet?quote:
Het gat.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:16 schreef Qwea het volgende:
[..]
Maar, wat is er zo speciaal aan dan? Is het zoet?
Nee. Maar omdat het brood dus gekookt word voordat ze het bakken, is de structuur wat anders. Het is wat zwaarder. Lekker met wat roomkaas of zalm of iets.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:16 schreef Qwea het volgende:
[..]
Maar, wat is er zo speciaal aan dan? Is het zoet?
Hmm. Nou, morgen maar eens 1 halen dan en met gerookte zalm proberen. Klinkt wel goed thoughquote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee. Maar omdat het brood dus gekookt word voordat ze het bakken, is de structuur wat anders. Het is wat zwaarder. Lekker met wat roomkaas of zalm of iets.
Of, als we toch zondigen: met geitenkaas, rucola, honing en walnotenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee. Maar omdat het brood dus gekookt word voordat ze het bakken, is de structuur wat anders. Het is wat zwaarder. Lekker met wat roomkaas of zalm of iets.
Ik ben niet zo goed in smaken uitleggen.quote:
Ik heb nog geitenkaas in huis.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:18 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Of, als we toch zondigen: met geitenkaas, rucola, honing en walnoten
quote:
Ik had met kerst bij mijn moeder gekookt, als amuse gevulde vijgen. Met geitenkaas dus. En nu is er nog geitenkaas. Moet eigenlijk wel op, maar ik ben er eigenlijk helemaal niet zo'n fan van. Al was deze wel erg zacht en romig.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:20 schreef friekin_ het volgende:
[..]Ik niet. Ik heb op 1 januari een Engelse kaasplank met wat vrienden gedeeld, mijn kaasfeest is even een paar dagen op een laag pitje
Dat vind ik bij de La Place ook. Alsof meer altijd maar lekkerder is. Wat ik overigens zeker met roomkaas etc echt niet zo vind.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:25 schreef -Strawberry- het volgende:
Bagles & beans
Maar ze gooien altijd wel heel veel beleg op die krengen.
Eens. Als ik die ijsknijper vol roomkaas zie ben ik al aan het rillen.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat vind ik bij de La Place ook. Alsof meer altijd maar lekkerder is. Wat ik overigens zeker met roomkaas etc echt niet zo vind.
Ik kan met één zo'n broodje drie broodjes beleggen. Het ziet er luxe en lekker uit, maar het is echt niet weg te krijgen. Persoonlijk.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:26 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Eens. Als ik die ijsknijper vol roomkaas zie ben ik al aan het rillen.
Joh, relaxquote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:19 schreef Zeester het volgende:
Mijn bagel was trouwens wel de allerdonkerste die ze hadden. En smaakte ook niet alsof er suiker aan toegevoegd was. Had ik liever een muffin gehad, als ik dan toch ongezonde shit nam. Zo zonde dit, terwijl ik zo lekker bezig was!
Weet ik, maar ik vind het zo zonde van m'n streak. Wilde deze week even écht geen ongezonde shit eten/drinken, en dan volgende week weer gewoon op normale voet verder. Gewoon eventjes mezelf resetten zeg maar.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:30 schreef Qwea het volgende:
[..]
Joh, relaxGeen man overboord. Van 1 bagel ga je niet dood
Gun jezelf gewoon een momentje of 2 van slapheid. Dan kan het ook gewoon. Ik merk dat ik dan echt niet ga bingen. Ik geniet dan meer van het 'zondigen'.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:31 schreef Zeester het volgende:
[..]
Weet ik, maar ik vind het zo zonde van m'n streak. Wilde deze week even écht geen ongezonde shit eten/drinken, en dan volgende week weer gewoon op normale voet verder. Gewoon eventjes mezelf resetten zeg maar.
Ik snap hemquote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:31 schreef Zeester het volgende:
[..]
Weet ik, maar ik vind het zo zonde van m'n streak. Wilde deze week even écht geen ongezonde shit eten/drinken, en dan volgende week weer gewoon op normale voet verder. Gewoon eventjes mezelf resetten zeg maar.
Dit was van de keuzes die je daar hebt, geen slechte keuze hoor.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:19 schreef Zeester het volgende:
Mijn bagel was trouwens wel de allerdonkerste die ze hadden. En smaakte ook niet alsof er suiker aan toegevoegd was. Had ik liever een muffin gehad, als ik dan toch ongezonde shit nam. Zo zonde dit, terwijl ik zo lekker bezig was!
Welke had je?>quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik had met kerst bij mijn moeder gekookt, als amuse gevulde vijgen. Met geitenkaas dus. En nu is er nog geitenkaas. Moet eigenlijk wel op, maar ik ben er eigenlijk helemaal niet zo'n fan van. Al was deze wel erg zacht en romig.
Goed gedaan!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef eleusis het volgende:
Gelukkig nieuw jaar meiden van het goede levenHopelijk hebben de feestdagen niet te veel schade opgeleverd en hopelijk worden jullie geen geraamtes in 2014, not necessary!
Ik lig al een tijdje stil door een hoop sociale verplichtingen, kerstborrels etc, wat lichtelijk balen is, maar ja, in december is dat niet zo erg, ik heb het afgelopen half jaar toch een aardig resultaat bereikt dus ik moet niet te veel zeiken I guess...
[ afbeelding ]
(linkeras = blauwe lijn = cumulatief; rechteras = oranje balken = gewichtsverlies/toename per week)
Nu weer de broekriem aan en misschien nog 10 kilo eraf in 2014?
Echt een tof grafiekje! En goede prestatie. Ik doe mee met die 10 kilo. Maar stiekem wil ik het wel een beetje eerder dan einde van het jaar!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef eleusis het volgende:
Gelukkig nieuw jaar meiden van het goede levenHopelijk hebben de feestdagen niet te veel schade opgeleverd en hopelijk worden jullie geen geraamtes in 2014, not necessary!
Ik lig al een tijdje stil door een hoop sociale verplichtingen, kerstborrels etc, wat lichtelijk balen is, maar ja, in december is dat niet zo erg, ik heb het afgelopen half jaar toch een aardig resultaat bereikt dus ik moet niet te veel zeiken I guess...
[ afbeelding ]
(linkeras = blauwe lijn = cumulatief; rechteras = oranje balken = gewichtsverlies/toename per week)
Nu weer de broekriem aan en misschien nog 10 kilo eraf in 2014?
Zo ongezond is een bagel toch niet?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:31 schreef Zeester het volgende:
[..]
Weet ik, maar ik vind het zo zonde van m'n streak. Wilde deze week even écht geen ongezonde shit eten/drinken, en dan volgende week weer gewoon op normale voet verder. Gewoon eventjes mezelf resetten zeg maar.
Ongeveer net zo ongezond als twee pistoletjes... Niks mis mee, maar persoonlijk eet ik liever die twee pistoletjes.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:57 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Zo ongezond is een bagel toch niet?
quote:
Crystal clear is ook lekker.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:35 schreef Patoshik het volgende:
Na ongeveer 4 volle maanden water drinken had ik ineens zin in zoet drinken. Een flesje AA gekocht (echt het zoetste wat er is dus). En nu is het ook weer over. ;D Lekker weer aan het water.
En nu 5!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:41 schreef eleusis het volgende:
mama, 4 vrouwen complimenteerden mij vandaag met mijn grafiekje
Gewoon doen vind ik. Anders blijf je er maar aan denken. Ik eet één keer per maand een zak chips leeg (emotionele eter). Daarna is die drang ook weer weg.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:35 schreef Patoshik het volgende:
Na ongeveer 4 volle maanden water drinken had ik ineens zin in zoet drinken. Een flesje AA gekocht (echt het zoetste wat er is dus). En nu is het ook weer over. ;D Lekker weer aan het water.
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:42 schreef eleusis het volgende:
[..]
Gewoon doen vind ik. Anders blijf je er maar aan denken. Ik eet één keer per maand een zak chips kaasplank leeg. Daarna is die drang ook weer weg.
Ja, ik schaam me daar ook echt niet voor. Anders blijf ik maar en moet ik veel meer.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:42 schreef eleusis het volgende:
[..]
Gewoon doen vind ik. Anders blijf je er maar aan denken. Ik eet één keer per maand een zak chips leeg (emotionele eter). Daarna is die drang ook weer weg.
Jij hunk jij.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:41 schreef eleusis het volgende:
mama, 4 vrouwen complimenteerden mij vandaag met mijn grafiekje
Hij klinkt lekker, ik heb hem opgeslagen! Je zou aan de courgette aubergine toe kunnen voegen voor wat meer groente. Echt Arabisch is om er dan ook wat tomatenpuree door te doen (lepeltje waterer doorheenmengen, minuutje op hoog vuur meebakken).quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:47 schreef Tink89 het volgende:
Tof dat je geholpen hebt! En het is inderdaad dikke onzin. Bewijs de mensen die dat denken gewoon dat ze het mis hebben!
Iemand een mening over de ovenschotel? Ik twijfel of'ie verantwoord is...
Neequote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:07 schreef DancingPhoebe het volgende:
Had jij ook al niet je afzuigkap doodvermoord?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben geen kookgod hoor, er zullen vast mensen zijn met hele theorieën over hoe en wat, maar ik gebruik gewoon een grillpan van de ikea die ik wegflikker als hij niet meer goed schoon te maken is. Grillen doe ik door hetgeen wat gegrild gaat worden in te smeren met olie, pan goed heet te maken, ding erin te leggen en pas weer te bewegen als het 'goed' is aan die kant. Als het goed is plakt je vlees dan ook niet.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:09 schreef Qwea het volgende:
[..]
NeeDaar zat roest op. Maar die is vervangen en nu geen roest meer.
Overigens, een grill kun je toch afwassen met dreft
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:13 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn honger is even pleite.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:13 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn honger is even pleite.MenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
Ik heb dus zo'n grillding. Net varkenshaas erin gemikt zonder olie enzulks, want volgens de gebruiksaanwijzing hoeft dat ook niet. En hij grillt aan beide kanten in 1x zeg maar.. maar ik geloof dat ik Mo maar een grillpan v/d ikea laat meenemen idd maandag. Ik word hier simpel vanquote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:14 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik ben geen kookgod hoor, er zullen vast mensen zijn met hele theorieën over hoe en wat, maar ik gebruik gewoon een grillpan van de ikea die ik wegflikker als hij niet meer goed schoon te maken is. Grillen doe ik door hetgeen wat gegrild gaat worden in te smeren met olie, pan goed heet te maken, ding erin te leggen en pas weer te bewegen als het 'goed' is aan die kant. Als het goed is plakt je vlees dan ook niet.
Ja het was echt alsof hij nog heeft gewacht... had ook geen 5 minuten later thuis moeten zijn zegquote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:15 schreef clumsy_clown het volgende:
Aw, DE.
. Toch soort van fijn dat je er nog wel ff bij kon zijn.
Ik eet immer 2 grammen per kg lichaamsgewicht. Ook in rust. Want juist in rust gaan je spieren zich herstellen.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:21 schreef miss_sly het volgende:
Hoe zat het ook alweer met eiwitten? Op de dagen dat je niet sport je lichaamsgewicht in grammen en op dagen dat je wel sport 1,5 keer je lichaamsgewicht in grammen?
Oh zo'n tosti-apparaatquote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:15 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik heb dus zo'n grillding. Net varkenshaas erin gemikt zonder olie enzulks, want volgens de gebruiksaanwijzing hoeft dat ook niet. En hij grillt aan beide kanten in 1x zeg maar.. maar ik geloof dat ik Mo maar een grillpan v/d ikea laat meenemen idd maandag. Ik word hier simpel van
Ah, ok,. Dus eigenlijk minstens je lichaamsgewicht in grammen, maar als het lukt meer?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:23 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik eet immer 2 grammen per kg lichaamsgewicht. Ook in rust. Want juist in rust gaan je spieren zich herstellen.
Je moet gewoon olie gebruiken. Je vlees insmeren, niet je platen. Zeker bij een varkenshaas, want dat is mager vlees. Brood, hamburgers en dat soort dingen kunnen zonder olie.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:15 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik heb dus zo'n grillding. Net varkenshaas erin gemikt zonder olie enzulks, want volgens de gebruiksaanwijzing hoeft dat ook niet. En hij grillt aan beide kanten in 1x zeg maar.. maar ik geloof dat ik Mo maar een grillpan v/d ikea laat meenemen idd maandag. Ik word hier simpel van
Helemaal verantwoord zou ik hem niet noemen. In een hele ovenschotel alleen één courgette vind ik wel een beetje weinig.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:47 schreef Tink89 het volgende:
Tof dat je geholpen hebt! En het is inderdaad dikke onzin. Bewijs de mensen die dat denken gewoon dat ze het mis hebben!
Iemand een mening over de ovenschotel? Ik twijfel of'ie verantwoord is...
Mooie grafiek, als in mooi zoals je het hebt weergegeven.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef eleusis het volgende:
Gelukkig nieuw jaar meiden van het goede levenHopelijk hebben de feestdagen niet te veel schade opgeleverd en hopelijk worden jullie geen geraamtes in 2014, not necessary!
Ik lig al een tijdje stil door een hoop sociale verplichtingen, kerstborrels etc, wat lichtelijk balen is, maar ja, in december is dat niet zo erg, ik heb het afgelopen half jaar toch een aardig resultaat bereikt dus ik moet niet te veel zeiken I guess...
[ afbeelding ]
(linkeras = blauwe lijn = cumulatief; rechteras = oranje balken = gewichtsverlies/toename per week)
Nu weer de broekriem aan en misschien nog 10 kilo eraf in 2014?
Maar dat vind ik niet zo lekker!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Je moet gewoon olie gebruiken. Je vlees insmeren, niet je platen. Zeker bij een varkenshaas, want dat is mager vlees. Brood, hamburgers en dat soort dingen kunnen zonder olie.
Ik heb zo'n Tefall grill en die vind ik eigenlijk wel erg fijn.
Als je hem goed gebruikt, hoef je hem ook bijna niet af te wassen. Ik spoel hem het heel erg heet water af en gebruik de zachte kant van de spons.
Als je erg weinig gebruikt, dan merk je dat toch niet echt? Flink wat kruiden erbij.quote:
Een boel van datzelfde voor jouquote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:12 schreef motorbloempje het volgende:
Gezond en sportief 2014 gewenst (soon to be ex)dikkies![]()
Als je echt spieren wilt opbouwen zou ik altijd 2gr aanhouden. Of iig minstens 1,5grquote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:45 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ah, ok,. Dus eigenlijk minstens je lichaamsgewicht in grammen, maar als het lukt meer?
Zonder moeite haal ik ruim 100 Gr., met nog een schaaltje kwark dus wel twee grammen per kg lichaamsgewicht.
Lees net op voedingscentrum dat de bovengrens 25% van je kcal aan eiwitten is.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:02 schreef Qwea het volgende:
[..]
Als je echt spieren wilt opbouwen zou ik altijd 2gr aanhouden. Of iig minstens 1,5gr
1,5 haal ik volgens mij moeiteloos iedere dag.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:02 schreef Qwea het volgende:
[..]
Als je echt spieren wilt opbouwen zou ik altijd 2gr aanhouden. Of iig minstens 1,5gr
Dat lijkt me aan de lage kant. Max 55% kh! dan hou je 45% over voor vetten en eiwitten. 30-15 eiwitten-vetten lijkt me dan ook een prima verdeling.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:26 schreef Qwea het volgende:
[..]
Lees net op voedingscentrum dat de bovengrens 25% van je kcal aan eiwitten is.
Ik ben daar ook niet van Zeester, maar dat is natuurlijk heel persoonlijkquote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:36 schreef Zeester het volgende:
Als het over dit soort ingewikkelde sommetjes gaat en verdelingen gaat, dan wil ik spontaan stoppen met dieten en mezelf volproppen met patat en chips uit protest! Als ik zo op mijn eten zou letten zou ik echt nooit meer genieten van wat dan ook.
Ik vind het allemaal verwarrend. Ik zit iig op 160gr per dag en weeg 72 kiloquote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:31 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dat lijkt me aan de lage kant. Max 55% kh! dan hou je 45% over voor vetten en eiwitten. 30-15 eiwitten-vetten lijkt me dan ook een prima verdeling.
Volgens voedingscentrum mag je ook maar 3 eieren per week en zou ik 4eetlepels aardappels/pasta/rijst en 6 sneeën brood per dag moeten eten.
Ik vind het wel fijn om te weten hoeveel eiwitten ik moet eten zodat al dat achterlijk harde afbeulen in de sportschool mij mijn spiermassa ook daadwerkelijk oplevertquote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:36 schreef Zeester het volgende:
Als het over dit soort ingewikkelde sommetjes gaat en verdelingen gaat, dan wil ik spontaan stoppen met dieten en mezelf volproppen met patat en chips uit protest! Als ik zo op mijn eten zou letten zou ik echt nooit meer genieten van wat dan ook.
Daar heb ik dus poosje moeite mee gehad, loslaten van dat eten altijd maar fijn moest zijn was een stuk handiger.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Ik wil alles wat ik ga eten ook weer mooi op een bordje leggen. Dat deed ik al wel als ik een foto maakte voor mijn blog, maar eigenlijk eet je rustiger en geniet je er ook meer van als het er leuk uitziet. Bij de dingen waarbij dat een beetje kan dan, ik ga niet m'n boerenkool versieren of iets.
Ik moest daar aan denken toen ik vanaaf mijn sperziebonen op mijn bord mikte, ik heb 600gr! (Of 500) aan groente, ik heb een pizzabord gekocht omdat het anders niet pastquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:05 schreef Myraela het volgende:
Ik wil alles wat ik ga eten ook weer mooi op een bordje leggen. Dat deed ik al wel als ik een foto maakte voor mijn blog, maar eigenlijk eet je rustiger en geniet je er ook meer van als het er leuk uitziet. Bij de dingen waarbij dat een beetje kan dan, ik ga niet m'n boerenkool versieren of iets.
Mijn lunch is ook niet echt spannend, maar zeker van het avondeten kan ik wel iets maken. Of van simpele dingen als een salade of een wrap. Met een beetje werk kan dat er echt heerlijk uitzien. Waardoor je misschien ééntje wel genoeg vind of het in ieder geval iets enthousiaster eet. tenminste, dat hoop ik.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:13 schreef V1z0R het volgende:
[..]
Daar heb ik dus poosje moeite mee gehad, loslaten van dat eten altijd maar fijn moest zijn was een stuk handiger.
Lunch net iets leuker dan alleen een boterham maar niet speciaal en zelfde met avondeten, en daarnaast uiteten ECHT speciaal.
Tuurlijk wel, in een apart schaaltje en dan de rest er leuk uit laten zien.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:15 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik moest daar aan denken toen ik vanaaf mijn sperziebonen op mijn bord mikte, ik heb 600gr! (Of 500) aan groente, ik heb een pizzabord gekocht omdat het anders niet pastdus no way dat dat hier gaat lukken.
God. Hoe krijg je t op!?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:15 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik moest daar aan denken toen ik vanaaf mijn sperziebonen op mijn bord mikte, ik heb 600gr! (Of 500) aan groente, ik heb een pizzabord gekocht omdat het anders niet pastdus no way dat dat hier gaat lukken.
Dat lukt hier makkelijk samen met vriend en dochter, dat welquote:
Easy. Zonder problemenquote:
Nog niet, slim idee wel. Ik heb pas sinds kort zo'n stoompan inzetstukje.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:39 schreef BananaPancake het volgende:
Zijn er hier trouwens nog mensen die hun groenten stomen ipv koken?
Ja, nee, in m'n uppie hequote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:39 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dat lukt hier makkelijk samen met vriend en dochter, dat wel![]()
Dat is niet moeilijk.. gewoon groente lekker klaarmaken...quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:37 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
God. Hoe krijg je t op!?
Sporten werd hier 40 minuten spinnen en 30 minuten parcours. Ben kapot!
broccoli en bloemkool wel.. de rest nietquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:39 schreef BananaPancake het volgende:
Zijn er hier trouwens nog mensen die hun groenten stomen ipv koken?
Ik wilde zo'n mandje halen maar nog niet gevonden en weet ook niet precies hoe het werkt. Misschien maar even bij de kookwinkel vragenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:40 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nog niet, slim idee wel. Ik heb pas sinds kort zo'n stoompan inzetstukje.
Heb het niet goed verwoord.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Mijn lunch is ook niet echt spannend, maar zeker van het avondeten kan ik wel iets maken. Of van simpele dingen als een salade of een wrap. Met een beetje werk kan dat er echt heerlijk uitzien. Waardoor je misschien ééntje wel genoeg vind of het in ieder geval iets enthousiaster eet. tenminste, dat hoop ik.
[..]
Tuurlijk wel, in een apart schaaltje en dan de rest er leuk uit laten zien.Okok, voor jou gaat dat niet werken.
ikea!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:43 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Ik wilde zo'n mandje halen maar nog niet gevonden en weet ook niet precies hoe het werkt. Misschien maar even bij de kookwinkel vragen
Wat ik graag doe met groene groente (sperziebonen, broccoli, spruiten) is een heel klein laagje water, dan 4 tomaten erop, 2 tenen knoflook, 2 gesneden uien, zout, nootmuskaat, peper, rode peper, ketjap, oestersaus, enz, gaar stovenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:39 schreef BananaPancake het volgende:
Zijn er hier trouwens nog mensen die hun groenten stomen ipv koken?
Of blokker.quote:
Ik vind gekookte groenten ontzettend vullen. Vandaag had ik 200 gram broccoli (wel afgewogen ongekookt) en moest echt moeite doenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:42 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Dat is niet moeilijk.. gewoon groente lekker klaarmaken...
1 kg hier ongeveer per dag (pp ja, kost een godsvermogen)
Zo'n aziatisch mandje? Ik heb voor 6 euro bij de IKEA gewoon een tussenstukje gehaald. Een metalen soort van vergiet die je gewoon in je pan hangt. Een stoommandje werkt hetzelfde, je zet het bovenop een pan met een laagje water.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:43 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Ik wilde zo'n mandje halen maar nog niet gevonden en weet ook niet precies hoe het werkt. Misschien maar even bij de kookwinkel vragen
Maar waar zet je dat mandje dan? In de pan?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:45 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Of blokker.
Laagje water in de pan, mag de groenten niet raken. Water tot kooktemperatuur, dan vuur lager zetten en stomen totdat groente klaar. En dat "klaar" is wisselend per groentesoort.
Mik er ook nog wel eens sojaboontjes in. Ook lekkel
In 'bespaar met Jamie' staat een leuk recept van een bloemkoolovenschotel met broccoli-kaassausquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:44 schreef Myraela het volgende:
Ik krijg zoveel groenten echt niet op.Zeker niet zonder iets van een sausje. Mijn vriend is ook niet de makkelijkste met groenten. Hij eet bloemkool, broccoli, witlof etc eigenlijk alleen met een bechamelsaus en het liefst uit de oven met extra kaas.
Dat moet dus wel veranderen. Ik ben gek op bloemkool en broccoli.
Jup. Die in mn post hierboven past ook in verschillende pannenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:48 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Maar waar zet je dat mandje dan? In de pan?
Oh, dat is misschien wel een goede tussenweg. Ik zal het eens opzoeken, bedankt.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:48 schreef Sjeen het volgende:
[..]
In 'bespaar met Jamie' staat een leuk recept van een bloemkoolovenschotel met broccoli-kaassaus
Klinkt wel lekker. Is dat ook beter dan met zo'n klein laagje water?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:45 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Wat ik graag doe met groene groente (sperziebonen, broccoli, spruiten) is een heel klein laagje water, dan 4 tomaten erop, 2 tenen knoflook, 2 gesneden uien, zout, nootmuskaat, peper, rode peper, ketjap, oestersaus, enz, gaar stoven
Ik eet er nooit sausjes bij. Pure groentequote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:44 schreef Myraela het volgende:
Ik krijg zoveel groenten echt niet op.Zeker niet zonder iets van een sausje. Mijn vriend is ook niet de makkelijkste met groenten. Hij eet bloemkool, broccoli, witlof etc eigenlijk alleen met een bechamelsaus en het liefst uit de oven met extra kaas.
Dat moet dus wel veranderen. Ik ben gek op bloemkool en broccoli.
Mijn 600 is gekooktquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:45 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Ik vind gekookte groenten ontzettend vullen. Vandaag had ik 200 gram broccoli (wel afgewogen ongekookt) en moest echt moeite doeneet nu wel meer rauwe groente over de dag verdeeld. in totaal denk 400 gram ofzo
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:55 schreef douche-eendje het volgende:
Ik ga het maar even niet over mijn avondeten hebben vandaag. De helft is in de kliko beland wegens gebrek aan eetlust. Maarja. Morgen weer een dag.
Goed in de gaten houden.. beetje de bedoeling dat de groente gaar zijn terwijl je water is verdamptquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:49 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Klinkt wel lekker. Is dat ook beter dan met zo'n klein laagje water?
Is wat anders dan ik in mn hoofd had maar moet ook prima werken idd, thanksquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:48 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jup. Die in mn post hierboven past ook in verschillende pannen
Die tomatenpuree zit al in 't receptquote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:51 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Hij klinkt lekker, ik heb hem opgeslagen! Je zou aan de courgette aubergine toe kunnen voegen voor wat meer groente. Echt Arabisch is om er dan ook wat tomatenpuree door te doen (lepeltje waterer doorheenmengen, minuutje op hoog vuur meebakken).
ja,daar kook ik altijd mn piepers op! gaat prima! tot ie uit elkaar valt/pootjes breekt, dan moet ik weer voor 2 euro een nieuwequote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:48 schreef douche-eendje het volgende:
hier; dat kreng werkt ook prima. En niet alleen voor aardappels. Sterker nog, die heb ik nog nooit geprobeerd
het grappige bij dit soort dingen is wel meten is weten. het is dan leuk om het effect van sommige dingen te merken aan je vooruitgang, maar dat is een andere manier van benaderen, waar je maar net zin in moet hebbenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:52 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik ben daar ook niet van Zeester, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk
Euhm, ormnormnomnomnom!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:45 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Wat ik graag doe met groene groente (sperziebonen, broccoli, spruiten) is een heel klein laagje water, dan 4 tomaten erop, 2 tenen knoflook, 2 gesneden uien, zout, nootmuskaat, peper, rode peper, ketjap, oestersaus, enz, gaar stoven
oh, dat klopt wel hoor. Maar ik heb hier ook nog een dochter in een vrij gevoelige leeftijd rondlopen, die ik het liefst een zo relaxt mogelijke omgang met eten aanleerquote:Op zaterdag 4 januari 2014 08:43 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
het grappige bij dit soort dingen is wel meten is weten. het is dan leuk om het effect van sommige dingen te merken aan je vooruitgang, maar dat is een andere manier van benaderen, waar je maar net zin in moet hebbenDan is het ook leuk, ipv alleen maar een hele hoop ge-moet.
2u voor een lamp?quote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:26 schreef friekin_ het volgende:
Boh, vandaag op het menu: naar Staphorst om een lamp te bekijken
Hoop fruit mee in de auto, is weer 2 uur rijden.
quote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:01 schreef BananaPancake het volgende:
De vochtkilo's van december gaan er razendsnel af. Weer 0,8
Vandaag maak ik zelf pompoensoep en een vriendinnetje komt eten
Zo ook nog ff naar de markt hier om te kijken of ze hier wel noten hebben
Vintage endezo. Je moet een hobby hebbenquote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:28 schreef Qwea het volgende:
[..]
2u voor een lamp?
Hier net wakker, bak kwark en zo krachttrainen. Lunchen, ff de markt over en vanaaf met zijn allen bowlen
True story.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:29 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Vintage endezo. Je moet een hobby hebben
Heel ander verhaal met hele andere prioos idd!quote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:12 schreef Sjeen het volgende:
[..]
oh, dat klopt wel hoor. Maar ik heb hier ook nog een dochter in een vrij gevoelige leeftijd rondlopen, die ik het liefst een zo relaxt mogelijke omgang met eten aanleer
Ja dat, de bootcamptraining voor morgenochtend zit al volquote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:58 schreef Qwea het volgende:
Lol, iedereen besluit in ene om in januari te gaan sporten. Achterlijk druk.
Viel hier donderdag reuze mee eigenlijk, maar misschien omdat veel mensen 2 januari wel weer moesten werken.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 09:58 schreef Qwea het volgende:
Lol, iedereen besluit in ene om in januari te gaan sporten. Achterlijk druk.
Ik heb ook meegelezen in het vorige topic en ik snap het wel waarom medeposters erover vallen. Het mes snijd aan 2 kanten (klopt die uitspraak, ik weet het niet..)quote:Op zaterdag 4 januari 2014 10:37 schreef LadyOracle het volgende:
Ik las nu net het vorige topic bij en schrok echt van hoe jullie tekeer gaan tegen Sarabi, vanwege een fucking zinnetje over margarine. Mensen op die manier afzeiken en vertellen datze ongewenst zijn is echt zo ontzettend niet cool. Ook al erger je je aan iemand, als je niet een beetje basic respect voor een ander mens kunt opbrengen, zeg dan gewoon niks. Daarom was ik dus afgehaakt in dit topic, toen ze de vorige keer ongewenst verklaard is.
Denk je dat je zelf beter bent als je iemand anders lekker de grond ingetrapt hebt? Ik niet in ieder geval.
Ik ben weer weg hier in ieder geval, met dit pestgedrag wat ik na de basisschool al niet meer hoopte tegen te komen.
Hier echt debiel druk. Ik vind geen kcal tellen nu al kut, ik heb zwaar het idee dat ik te weinig binnen krijg.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 10:42 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Viel hier donderdag reuze mee eigenlijk, maar misschien omdat veel mensen 2 januari wel weer moesten werken.
Verder was de schade kerst/oud en nieuw 0.5 kilo. Back on track....
Zal ook wel weer helpen maandag weer regelmaat er in te krijgen, kinderen naar school, aan het werk. etc.
Q, je weet inmiddels wel wat een normale portie is. En de portie waar je te dik van werd. En het gedrag wat je even moet afleren om niet door te schieten. Vertrouw op jezelf, je kunt hetquote:Op zaterdag 4 januari 2014 11:30 schreef Qwea het volgende:
[..]
Hier echt debiel druk. Ik vind geen kcal tellen nu al kut, ik heb zwaar het idee dat ik te weinig binnen krijg.
Ik ga vandaag boodschappen doen. Zodat ik de "goede dingen" in huis heb de maandag als startpunt. Verder heb ik nog geen weegschaal die is besteld. En eigenlijk zou dat mijn startpunt zijn als die binnen zou zijn, maar dat duurt nu al 2 weken, en daar ga ik niet meer op wachten. En ik weet dat ik mezelf eerst een nieuwe structuur moet aanwennen en dat kan het beste wanneer ik niet teveel verleidingen heb.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 11:22 schreef DancingPhoebe het volgende:
Joycie, ik ben me er bewust van dat dit lulliger klinkt dan ik het bedoel, maar ik zie je in dit topic steeds niet anders doen dan roepen dat je gaat beginnen... Waarom begin je niet gewoon?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |