abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 december 2013 @ 15:23:34 #151
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134490899
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 10:32 schreef Probability het volgende:

[..]

Dat is het favo recept van m'n vriend. Ik hou niet zo van quiche dat vindt hij heel jammer. Dus het lijkt mij leuk om die bakjes te maken als verrassing.

Ik vind het bladerdeeg vaak te zompig

De bakjes zelf kun je denk ik al even van te voren maken?

Recept: http://www.ah.nl/kookschr(...)281267&userid=238347

Ik zie toevallig een vergelijkbaar recept maar dan als pasteitjes: https://www.herta.be/nl/r(...)ei-en-gerookte-zalm/
De bakjes kan je inderdaad 's morgens al maken. Ik weet niet of je het ook al een dag van tevoren kan maken. Zo te zien moet je deze bakjes ook gewoon kunnen gebruiken :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134493625
Ik hoef alleen mijn bestelling nog op te halen maar dat kan echt dinsdag pas. Moet nog wat paddestoelen en champignons kopen maar dan heb ik ook echt alles in huis tot en met de kerst!
pi_134494536
Lastig dit jaar, aangezien ik geen enkele dag verantwoordelijk ben voor het hele menu. Uiteraard heb ik wel redelijk wat invloed kunnen uitoefenen op het menu bij mijn ouders. :P

Voor een buffetavond met vrienden maak ik de soep der soepen, ben benieuwd. Voor kerstavond ben ik aangewezen om voor het voorgerecht te zorgen en heb ik een perensalade bedacht met chorizo. Geïnspireerd op een gerecht wat ik tijdje terug in een Delicious voorbij zag komen.

Eerste kerstdag ben ik vrij en tweede kerstdag moet ik hoofdgerecht bereiden. Gezien het feit dat het tweede kerstdag is wilde ik het niet te ingewikkeld maken. Wordt een (wild)stoofpotje met grove aardappelen uit de oven en over de groente ben ik nog niet helemaal uit. Of gewokte spruitjes of klassieke rode kool.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 20 december 2013 @ 17:30:25 #154
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134494599
Het wordt een Beef Wellington! Ik kies voor het recept van Ramsey, met pancetta eromheen en kastanjes door het paddenstoelenmengsel. En kant-en-klaar bladerdeeg.

De ossenhaas ligt al in de koelkast. Wat was die duur. :X
The love you take is equal to the love you make.
pi_134495347
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 december 2013 17:30 schreef Lienekien het volgende:
Wat was die duur.
Dat is de reden waarom ik van mn Wellington ben afgestapt. Werd me anders echt te gek qua prijs.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134495914
Ik heb morgen mijn pre-kerstdiner met vrienden en ik heb het menu nu echt definitief:

Vooraf brood met wat smeerseltjes, rauwkost met dipjes en zelfgemaakte ham-kaas-bitterballen met knoflookmayo.

Daarna ribroast van 3,5 kg met aardappelpuree met gepofte knoflook erdoor en haricot verts.

Tenslotte nog hazelnoot-chocolade-ijs met hazelnoten erdoor :9

En ik geloof dat er ergens ook nog kaasjes en port op tafel komen :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 20 december 2013 @ 18:36:39 #157
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_134496437
Wij eten tweede kerstdag met ons drietjes en gaan dan sushi maken. Heeft vriend vorig jaar ook gedaan in de kerstvakantie en dat was verbazingwekkend goed gelukt. We maken nogal basic sushi, maar daar smaakt het niet minder om :P. Simpele maki en nigiri met tonijn, zalm, komkommer, avocado en surimi.

Erbij edamame, kipspiesjes met teriyakimarinade en zeewiersalade.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_134497125
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 december 2013 17:30 schreef Lienekien het volgende:
Het wordt een Beef Wellington! Ik kies voor het recept van Ramsey, met pancetta eromheen en kastanjes door het paddenstoelenmengsel. En kant-en-klaar bladerdeeg.

De ossenhaas ligt al in de koelkast. Wat was die duur. :X
Zo ontzettend lekker!
pi_134497477
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 december 2013 17:30 schreef Lienekien het volgende:
Het wordt een Beef Wellington! Ik kies voor het recept van Ramsey, met pancetta eromheen en kastanjes door het paddenstoelenmengsel. En kant-en-klaar bladerdeeg.

De ossenhaas ligt al in de koelkast. Wat was die duur. :X
Hey grappig, die heb ik een paar jaar geleden ook voor het kerstdiner gemaakt. Vond het toen idd erg aan de prijs.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 20 december 2013 @ 19:30:28 #160
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134498451
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 19:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hey grappig, die heb ik een paar jaar geleden ook voor het kerstdiner gemaakt. Vond het toen idd erg aan de prijs.
Vond je het lekker?

Wat zou je erbij aanraden?

Ik schrok erg van de prijs, maar heb zonder blikken of blozen de pas maar in het apparaat gestoken. :@
The love you take is equal to the love you make.
pi_134498823
Het was lekker, maar ik had die van mij toch iets te ver gegaard en daardoor ook een beetje taai :{ Het is geen gemakkelijk gerecht. Goed opletten dus! Ik weet eigenlijk niet meer wat we er bij hadden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 21 december 2013 @ 01:26:06 #162
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134514584
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:57 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Bechamel als basis maken met een posbaddestoelenbouillon(blokje) erdoorheen en room ipv melk? En dan de paddenstoelen die je hebt gebruikt voor de bouillon (of die je even hebt geweekt in de hete bouillon gemaakt van blokje) daar later aan toevoegen en op smaak brengen met knoflook/bosui/peper/zout en dat soort zaken?
Dank voor je suggestie!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134518344
Bezig met de boodschappenlijst (nou maar hopen dat er in Amsterdam Noord steranijs te krijgen is, anders moet ik helemaal de stad in), en definitief maken van het menu.

Eerste Kerstavond wordt, zoals ooit al eerder gezegd: oosters-achtig. Met als toetje Japanse cheesecake (dank voor de suggestie minilot!). Lijkt me leuk om die in een muffinvorm te maken, zou dat lukken? Ik heb zowel een flexibele siliconen als een metalen, wat zou handiger zijn? En iemand nog aanraders voor een recept? (minilot had er toen één gepost met iets gemberachtigs, maar ik heb al twee gangen waar gember in voorkomt, dus dat wordt denk ik een beetje veel).

Edit: ik heb bijvoorbeeld dit recept gevonden: http://www.thelittleteoch(...)ffle-cheesecake.html. Kan ik de canola oil (koolzaadolie) daarin vervangen door arachide- of zonnebloemolie?

[ Bericht 18% gewijzigd door Bleie op 21-12-2013 10:00:47 ]
pi_134518667
Voor 6 volw. en 2 ukkies iig de 2 voorgerechten bijna klaar (met bedenken):
Voor: vistrio; coquilles gebakken in kruidenboter (eerste keer dat ik ze ga bakken en eten en hoop zo dat ze niet rauw of gaar zijn!), koude garnalen in tomaat-chilimarinade, gerookt stukje zalmhaas. Kan ik die nog kruiden, sausje of zijn neutrale plakjes t best?

Daarna soep: soep der soepen maar ff proberen die maten om te rekenen en vraagje; valt anijssmaak erg op? Hou er niet zo van.

Hoofd: ? Groente en aardappelen verzorgt mn moeder. Ik moet vandaag iets verzinnen, liefst met vlees.

Na: verzorgt zusje; ijstaarten van de lidl :P met vers fruit en slagroom.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134519189
Ik heb lemon curd gemaakt voor mn citroen tiramisu en ook maar alvast de soep gemaakt. Beide erg goed gelukt al zeg ik het zelf. :9

Lees ik net dat je soep maar 2 dagen kunt bewaren, dus dan vries ik het even in. Moet je je soep eerst laten afkoelen voordat je het de vriezer in doet?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134519258
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 10:48 schreef habitue het volgende:
Lees ik net dat je soep maar 2 dagen kunt bewaren, dus dan vries ik het even in. Moet je je soep eerst laten afkoelen voordat je het de vriezer in doet?
Als je je vriezer heel wilt houden wel :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134519266
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 10:48 schreef habitue het volgende:
Ik heb lemon curd gemaakt voor mn citroen tiramisu en ook maar alvast de soep gemaakt. Beide erg goed gelukt al zeg ik het zelf. :9

Lees ik net dat je soep maar 2 dagen kunt bewaren, dus dan vries ik het even in. Moet je je soep eerst laten afkoelen voordat je het de vriezer in doet?
Ja dat zou ik wel doen. Je hoogt de temperatuur anders wel heel erg op voor de andere producten. En die wil je ook goed houden neem ik aan...
pi_134519410
Top, doe ik dat.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134520310
Zo, nu maar even beginnen met het maken van de soep der soepen. :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_134520549
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 11:59 schreef Steven184 het volgende:
Zo, nu maar even beginnen met het maken van de soep der soepen. :9
Ha, tof! Succes! :) Ik maak 'm dinsdag en dan bewaar ik 'm tot aan 2e kerstdag in de vriezer. ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:25 schreef gcjoel het volgende:
Ik lees vooral mee in dit topic maar had toch een vraagje.
Iemand postte laatste de Chili Jam van Nigella:
http://www.nigella.com/recipes/view/chilli-jam-2692
zou dit passen bij rosbief?
Jazeker! Iedereen heeft er na kerst nog een heel tijd van gegeten op boterhammen met allerlei soorten vleesbeleg en met rosbief was het in elk geval zeker ook een succes. :)

quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 12:02 schreef Soulagement het volgende:
Heeft iemand een recept voor een mousse van roomkaas/luchtige roomkaas of iets soortgelijks zónder garnalen/rivierkreeftjes/etc.(om een zalmbonbon mee te vullen)?
Gewoon simpel houden? Roomkaas met volle melk (1 eetlepel/15 ml melk op 100 gram kaas) in een minuut of vijf heel luchtig kloppen in de keukenmachine of met een elextrische mixer, en dan mengen met fijngesneden dille en bieslook? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134520635
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 10:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor 6 volw. en 2 ukkies iig de 2 voorgerechten bijna klaar (met bedenken):
Voor: vistrio; coquilles gebakken in kruidenboter (eerste keer dat ik ze ga bakken en eten en hoop zo dat ze niet rauw of gaar zijn!), koude garnalen in tomaat-chilimarinade, gerookt stukje zalmhaas. Kan ik die nog kruiden, sausje of zijn neutrale plakjes t best?

Daarna soep: soep der soepen maar ff proberen die maten om te rekenen en vraagje; valt anijssmaak erg op? Hou er niet zo van.

Hoofd: ? Groente en aardappelen verzorgt mn moeder. Ik moet vandaag iets verzinnen, liefst met vlees.

Na: verzorgt zusje; ijstaarten van de lidl :P met vers fruit en slagroom.
Deze varkenshaas?
http://www.kayotic.nl/blog/pork-tenderloin-the-autumn-way

Eenvoudig, maar heel lekker :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134520781
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 09:46 schreef Bleie het volgende:
Bezig met de boodschappenlijst (nou maar hopen dat er in Amsterdam Noord steranijs te krijgen is, anders moet ik helemaal de stad in), en definitief maken van het menu.

Eerste Kerstavond wordt, zoals ooit al eerder gezegd: oosters-achtig. Met als toetje Japanse cheesecake (dank voor de suggestie minilot!). Lijkt me leuk om die in een muffinvorm te maken, zou dat lukken? Ik heb zowel een flexibele siliconen als een metalen, wat zou handiger zijn? En iemand nog aanraders voor een recept? (minilot had er toen één gepost met iets gemberachtigs, maar ik heb al twee gangen waar gember in voorkomt, dus dat wordt denk ik een beetje veel).

Edit: ik heb bijvoorbeeld dit recept gevonden: http://www.thelittleteoch(...)ffle-cheesecake.html. Kan ik de canola oil (koolzaadolie) daarin vervangen door arachide- of zonnebloemolie?
Olie vervangen kan in elk geval prima. Ik zou gaan voor pinda/arachideolie, dat smaakt wat neutraler dan zonnebloem.

In muffinvorm kan natuurlijk prima, als je het makkelijk wilt maken gewoon een fraai muffinpapiertje erin, en dan maakt siliconen of metaal sowieso niets uit.

Wel zou ik bij een Japanse cheesecake en sowieso een oosters getint diner geen individuele cheesecakes bakken. Als je gewoon één grote maakt en deze netjes in porties snijdt (bijvoorbeeld rechthoeken of vierkanten) dan ziet dat er veeeeeeeel strakker uit op je dessertbordje. :)
Zie ook de foto's bij het recept dat je zelf al gevonden had. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134520967
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Olie vervangen kan in elk geval prima. Ik zou gaan voor pinda/arachideolie, dat smaakt wat neutraler dan zonnebloem.

In muffinvorm kan natuurlijk prima, als je het makkelijk wilt maken gewoon een fraai muffinpapiertje erin, en dan maakt siliconen of metaal sowieso niets uit.

Wel zou ik bij een Japanse cheesecake en sowieso een oosters getint diner geen individuele cheesecakes bakken. Als je gewoon één grote maakt en deze netjes in porties snijdt (bijvoorbeeld rechthoeken of vierkanten) dan ziet dat er veeeeeeeel strakker uit op je dessertbordje. :)
Zie ook de foto's bij het recept dat je zelf al gevonden had. :)
Dank, ik ben niet zo enorm van de opmaak, maar zal t overwegen. Op plaatjes zie ik hem ook wel vaak uit een cakevorm of zo, volgens mij, dat kan ook nog.

Verder heb ik steranijs vrij eenvoudig gevonden, maar nog geen shiitakes. Maandag nog eens kijken bij de jumbo, maar anders zie ik het somber in. Misschien dan maar met verse doen, en met fond als basis ipv bouillon ( of zou die fond sowieso een goed idee zijn)?
pi_134521102
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Deze varkenshaas?
http://www.kayotic.nl/blog/pork-tenderloin-the-autumn-way

Eenvoudig, maar heel lekker :Y
Alhoewel ik mijn vader niet gelukkiger kan maken dan met varkenshaas wil ik toch eerst kijken naar iets anders (om misschien toch uit te komen op varkenshaas :')). Ik heb een Matt Preston boek voor Sinterklaas gehad en ga vanmiddag kijken of daar wat goeds in staat.

Zalmhaasje ga ik maken zoals in de OP ^O^. Koop vandaag de ingrediënten voor de saus.
Wil je mij nog adviseren over de steranijs? Smaakt de soep erg anijs-achtig? Zoja, kan ik het minderen?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134521432
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:37 schreef Bleie het volgende:
Verder heb ik steranijs vrij eenvoudig gevonden, maar nog geen shiitakes. Maandag nog eens kijken bij de jumbo, maar anders zie ik het somber in.
Albert Heijn, bij de italiaanse specialiteiten, om de een of andere reden. Als ze die niet hebben, dan hebben ze in elk geval gedroogde porcini en dat is een prima vervanging. :Y
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')