abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 18 december 2013 @ 22:01:20 #101
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425404
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik denk hetzelfde als normale biefstuk, je moet het sowieso even laten rusten. Dus op een bordje onder wat aluminium.
Doen wij dus nooit :@
Hoe lang moet het rusten? Voorverwarmd bord dan? Zo ja: hoe lang en op welke temperatuur voorverwarmen? En kan elk bord in een oven?

Sorry, redelijke kooknoob. Al heb ik zeker wel "succesrecepten" waar geen zakje op pakje aan te pas komt ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 22:02:09 #102
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425463
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:57 schreef habitue het volgende:

[..]

In de oven op 40 graden.
Afgedekt (alufolie) en op een bord dan neem ik aan?

En dan zit ik weer met: kunnen alle borden in de oven?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 22:03:25 #103
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134425557
quote:
Wat een lief toetje! :) Je hebt er wel veel Nutella voor moeten eten! :D Zorg bij de dungesneden repen appel dat je ze even van tevoren in een bakje ijswater met citroensap laat dobberen. Anders worden de reepjes heel snel zachter bruinig op je toetje.
Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend O+ ) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond! :)

Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd :)


Even een vluchtig fotootje :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134425585
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Afgedekt (alufolie) en op een bord dan neem ik aan?

En dan zit ik weer met: kunnen alle borden in de oven?
Klopt met aluminiumfolie erop, maar dan wel los erop leggen dat de dampen er wel uit kunnen zegmaar.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 18 december 2013 @ 22:05:59 #105
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425738
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef habitue het volgende:

[..]

Klopt met aluminiumfolie erop, maar dan wel los erop leggen dat de dampen er wel uit kunnen zegmaar.
Ok, dank!
En op 40 graden kunnen alle borden in een oven?

Mijn oven "begint" pas op 50 graden. Kan dat ook?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 22:06:20 #106
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425764
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend O+ ) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond! :)

Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd :)

[ afbeelding ]

Even een vluchtig fotootje :)
Ziet er prachtig uit ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134425919
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:05 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ok, dank!
En op 40 graden kunnen alle borden in een oven?

Mijn oven "begint" pas op 50 graden. Kan dat ook?
Je oven voorverwarmen en dan uitzetten, dan blijft het lang genoeg warm en weet je zeker dat het niet te heet word. Over het algemeen kunnen alle borden wel gewoon in de oven. Zeker als het niet zo heet is. Geen plastic natuurlijk.
  woensdag 18 december 2013 @ 22:14:10 #108
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134426329
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je oven voorverwarmen en dan uitzetten, dan blijft het lang genoeg warm en weet je zeker dat het niet te heet word. Over het algemeen kunnen alle borden wel gewoon in de oven. Zeker als het niet zo heet is. Geen plastic natuurlijk.
Dank je ^O^

En dat dat laatste snap ik.. ;)

Deed jij niet een kookopleiding ofzo? Heb jij nog een lekker en makkelijk paddenstoelensausrecept? Edit: recept is van ieder ander net zo welkom natuurlijk ^O^

Ik zag dit: http://www.jumbosupermark(...)t-paddenstoelensaus/

Maar dat spreekt zichzelf tegen (2. Bak de paddestoelen en 3. roer de overige paddenstoelen door de saus). En ik hou niet van vloeibare margarine. Liever roomboter of 50/50 roomboter olijfolie

En lijkt me wat flauw.. Lijkt me toch iets van kruiden (tijm ofzo) ook in te moeten om er een beetje (volle) smaak aan te geven.. En iets met de aanbaksels wellicht. Of is dat meer iets voor rode wijn/portsaus?

[ Bericht 4% gewijzigd door Whiskers2009 op 18-12-2013 22:19:18 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134428183
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:14 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dank je ^O^

En dat dat laatste snap ik.. ;)

Deed jij niet een kookopleiding ofzo? Heb jij nog een lekker en makkelijk paddenstoelensausrecept? Edit: recept is van ieder ander net zo welkom natuurlijk ^O^

Ik zag dit: http://www.jumbosupermark(...)t-paddenstoelensaus/

Maar dat spreekt zichzelf tegen (2. Bak de paddestoelen en 3. roer de overige paddenstoelen door de saus). En ik hou niet van vloeibare margarine. Liever roomboter of 50/50 roomboter olijfolie

En lijkt me wat flauw.. Lijkt me toch iets van kruiden (tijm ofzo) ook in te moeten om er een beetje (volle) smaak aan te geven.. En iets met de aanbaksels wellicht. Of is dat meer iets voor rode wijn/portsaus?
Ik ben niet zo goed met sausjes om eerlijk te zijn. Zou inderdaad gewoon roomboter gebruiken (het is toch kerst O+). Zelf ben ik gek op aanbaksels en zou ik het zonde vinden als je een schone pan zou gebruiken voor je saus.

Ik denk dat ik de pan van de biefstukjes zou pakken, uitje en wat paddenstoelen in zou bakken. Half glas wijn (of sherry) en lekker wat room erbij. Op smaak brengen met wat peper, zout en tijm inderdaad. Peterselie en misschien wat knoflook lijkt me er ook wel erg lekker erbij.

Of eerst de wijn met een kop bouillon een beetje inkoken, misschien geeft dat wat meer smaak.

Je hebt nog tijd, experimenteer een beetje wat je lekker vind. Saus kan je gerecht echt maken. O+
  woensdag 18 december 2013 @ 22:41:37 #110
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134428289
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:40 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ben niet zo goed met sausjes om eerlijk te zijn. Zou inderdaad gewoon roomboter gebruiken (het is toch kerst O+). Zelf ben ik gek op aanbaksels en zou ik het zonde vinden als je een schone pan zou gebruiken voor je saus.

Ik denk dat ik de pan van de biefstukjes zou pakken, uitje en wat paddenstoelen in zou bakken. Half glas wijn (of sherry) en lekker wat room erbij. Op smaak brengen met wat peper, zout en tijm inderdaad. Peterselie en misschien wat knoflook lijkt me er ook wel erg lekker erbij.

Of eerst de wijn met een kop bouillon een beetje inkoken, misschien geeft dat wat meer smaak.

Je hebt nog tijd, experimenteer een beetje wat je lekker vind. Saus kan je gerecht echt maken. O+
Dank :*

Goede tips, komt vast goed!!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 22:44:18 #111
91830 MaximusTG
pi_134428467
Je moet beter lezen (al is er ook wat uit het recept weggevallen) er staat namelijk:

3. Haal (wat) van de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart. Voeg de wildfond toe aan de wijn met resterende paddenstoelen en laat het gerecht 5 min. koken. Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 min. Roer de overige paddenstoelen door de saus.

edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken :+)

  woensdag 18 december 2013 @ 22:50:54 #112
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134428890
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
Je moet beter lezen (al is er ook wat uit het recept weggevallen) er staat namelijk:

3. Haal (wat) van de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart. Voeg de wildfond toe aan de wijn met resterende paddenstoelen en laat het gerecht 5 min. koken. Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 min. Roer de overige paddenstoelen door de saus.

edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken :+)

[ link | afbeelding ]
Ok...

Maar de rest van de kritiek blijft.. Dus ik improviseer wel wat adhv de tips van Myr..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 23:23:25 #113
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134431196
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken :+)

[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit! ^O^
»» Democracy is so overrated »»
pi_134439546
Zo ik ben eruit, mijnheer Oceanonix dacht een geintje te kunnen maken en vroeg om 8 gangen. Die gaat hij krijgen. Kijken wie als laatste lacht... _O-

1e kerstdag
1 mozarella-gedroogde tomaat - pesto hapje
2 bospaddestoelenbouillon
3 carpaccio
4 limoengranita
5 kalkoen met amerikaanse vulling, cranberry's, schorseneren, gebakken aardappeltjes
6 gin granaatappeldrankje
7 broodpudding met roodfruit
8 lekkere koffie

Ben alleen nog niet uit de volgorde. Twijfel tussen 2 en 3 misschien moet ik die omwisselen.

2e kerstdag
Eendenborstfilet met cranberry
gourmetten
creme brulee
pi_134439599
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 08:29 schreef Oceanonix het volgende:
Zo ik ben eruit, mijnheer Oceanonix dacht een geintje te kunnen maken en vroeg om 8 gangen. Die gaat hij krijgen. Kijken wie als laatste lacht... _O-
Hij....want jij moet het maken :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134443570
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 14:49 schreef minilot het volgende:

[..]

Oeee, dat is een ontzettend lekker recept! In de salsa gaat natuurlijk een flinke hoeveelheid paprika, dus daarmee heb je in elk geval al een groentencomponent. Serveer je er ook nog iets aan koolhydraten bij? Pasta, aardappel, rijst - zoiets? Of een homp goed brood? Dat heeft natuurlijk ook zo z'n invloed op een passend groente-bijgerecht.
Als je naast de zalm met salsa nog iets warms als rijst of aardappelen serveert is het denk ik veilig om te kiezen voor een salade, van robuust wintergroen als savooiekool, boerenkool, snijbiet (gescheurde bladen, misschien heel even in de pan), met bijvoorbeeld venkel en wat sinaasappel. :9

Ja inderdaad, ontzettend lekker :)
Je hebt gelijk dat die paprika eigenlijk al een groentecomponent is.
Serveer er rijst of aardappelen bij, de salade klinkt goed.
Echter woon ik met iemand samen die geen kolen en bieten lust :') dus dat gaat hem helaas niet worden..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134444705
Heeft iemand een recept voor een mousse van roomkaas/luchtige roomkaas of iets soortgelijks zónder garnalen/rivierkreeftjes/etc.(om een zalmbonbon mee te vullen)?
pi_134444902
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:01 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Doen wij dus nooit :@
Hoe lang moet het rusten? Voorverwarmd bord dan? Zo ja: hoe lang en op welke temperatuur voorverwarmen? En kan elk bord in een oven?
Dat hangt van het formaat en de temperatuur af. 50 graden is volgens mij voor geen enkel bord een probleem. Het hoeft ook niet knetterheet, het gaat erom dat ze niet teveel warmte aan het gerecht onttrekken.

Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet. Ik doe het dus gewoon na zonder te weten waarom, maar het lijkt wel te werken. Bovendien kun je het vlees dan goed timen en wordt dat niet verstoord doordat je met andere dingen bezig bent. Biefstukje (entecote, T-bone, haas, etc) bakken doe ik met het oog op de secondewijzer en zonder iets tussendoor te doen. Zilverpapier ligt al klaar, inpakken en de rest afwerken. Dan ligt het snel 5 minuten te rusten, en dat lijkt wel te werken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 19 december 2013 @ 12:19:54 #119
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134445134
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat hangt van het formaat en de temperatuur af. 50 graden is volgens mij voor geen enkel bord een probleem. Het hoeft ook niet knetterheet, het gaat erom dat ze niet teveel warmte aan het gerecht onttrekken.

Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet. Ik doe het dus gewoon na zonder te weten waarom, maar het lijkt wel te werken. Bovendien kun je het vlees dan goed timen en wordt dat niet verstoord doordat je met andere dingen bezig bent. Biefstukje (entecote, T-bone, haas, etc) bakken doe ik met het oog op de secondewijzer en zonder iets tussendoor te doen. Zilverpapier ligt al klaar, inpakken en de rest afwerken. Dan ligt het snel 5 minuten te rusten, en dat lijkt wel te werken.
Dank voor je toelichting!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  † In Memoriam † donderdag 19 december 2013 @ 13:27:57 #120
91830 MaximusTG
pi_134447217
2e kerstdag gaan we iig kwarteltjes maken:



Lief is ie he?
pi_134447530
ahhh heel schattig ja! en leuk om een keer te maken lijkt me!
  donderdag 19 december 2013 @ 13:45:00 #122
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134447801
Snelle en makkelijke paddenstoelensausrecepten (voor bij de hertenbief) zijn nog steeds welkom hoor ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134448270
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:45 schreef Whiskers2009 het volgende:
Snelle en makkelijke paddenstoelensausrecepten (voor bij de hertenbief) zijn nog steeds welkom hoor ;)
Bechamel als basis maken met een posbaddestoelenbouillon(blokje) erdoorheen en room ipv melk? En dan de paddenstoelen die je hebt gebruikt voor de bouillon (of die je even hebt geweekt in de hete bouillon gemaakt van blokje) daar later aan toevoegen en op smaak brengen met knoflook/bosui/peper/zout en dat soort zaken?
Ja doei.
pi_134451697
Ik heb even gekeken en ik ga 2 sauzen maken voor bij de pulled pork,
De eerste is een Memphis BBQ Sauce.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat lijkt me vrij makkelijk om te doen
Daarnaast een white BBQ sauce

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zowaar nog makkelijker.
pi_134458279
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet.
Dat is zodat de sappen zich weer over het vlees verspreiden, en je daardoor niet al je sappen verliest wanneer je er meteen in begint te snijden. Wat beftreft rusttijd is 5 min wel het minimale. Grotere stukken vlees vergen een langere rusttijd.
Heston legt het hier goed uit met een demonstratie.

Vanaf 4:31
A man is not old until regrets take the place of dreams.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')