abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 18 december 2013 @ 22:01:20 #101
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425404
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik denk hetzelfde als normale biefstuk, je moet het sowieso even laten rusten. Dus op een bordje onder wat aluminium.
Doen wij dus nooit :@
Hoe lang moet het rusten? Voorverwarmd bord dan? Zo ja: hoe lang en op welke temperatuur voorverwarmen? En kan elk bord in een oven?

Sorry, redelijke kooknoob. Al heb ik zeker wel "succesrecepten" waar geen zakje op pakje aan te pas komt ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 22:02:09 #102
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425463
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:57 schreef habitue het volgende:

[..]

In de oven op 40 graden.
Afgedekt (alufolie) en op een bord dan neem ik aan?

En dan zit ik weer met: kunnen alle borden in de oven?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 22:03:25 #103
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134425557
quote:
Wat een lief toetje! :) Je hebt er wel veel Nutella voor moeten eten! :D Zorg bij de dungesneden repen appel dat je ze even van tevoren in een bakje ijswater met citroensap laat dobberen. Anders worden de reepjes heel snel zachter bruinig op je toetje.
Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend O+ ) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond! :)

Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd :)


Even een vluchtig fotootje :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134425585
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Afgedekt (alufolie) en op een bord dan neem ik aan?

En dan zit ik weer met: kunnen alle borden in de oven?
Klopt met aluminiumfolie erop, maar dan wel los erop leggen dat de dampen er wel uit kunnen zegmaar.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 18 december 2013 @ 22:05:59 #105
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425738
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef habitue het volgende:

[..]

Klopt met aluminiumfolie erop, maar dan wel los erop leggen dat de dampen er wel uit kunnen zegmaar.
Ok, dank!
En op 40 graden kunnen alle borden in een oven?

Mijn oven "begint" pas op 50 graden. Kan dat ook?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 22:06:20 #106
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134425764
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend O+ ) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond! :)

Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd :)

[ afbeelding ]

Even een vluchtig fotootje :)
Ziet er prachtig uit ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134425919
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:05 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ok, dank!
En op 40 graden kunnen alle borden in een oven?

Mijn oven "begint" pas op 50 graden. Kan dat ook?
Je oven voorverwarmen en dan uitzetten, dan blijft het lang genoeg warm en weet je zeker dat het niet te heet word. Over het algemeen kunnen alle borden wel gewoon in de oven. Zeker als het niet zo heet is. Geen plastic natuurlijk.
  woensdag 18 december 2013 @ 22:14:10 #108
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134426329
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je oven voorverwarmen en dan uitzetten, dan blijft het lang genoeg warm en weet je zeker dat het niet te heet word. Over het algemeen kunnen alle borden wel gewoon in de oven. Zeker als het niet zo heet is. Geen plastic natuurlijk.
Dank je ^O^

En dat dat laatste snap ik.. ;)

Deed jij niet een kookopleiding ofzo? Heb jij nog een lekker en makkelijk paddenstoelensausrecept? Edit: recept is van ieder ander net zo welkom natuurlijk ^O^

Ik zag dit: http://www.jumbosupermark(...)t-paddenstoelensaus/

Maar dat spreekt zichzelf tegen (2. Bak de paddestoelen en 3. roer de overige paddenstoelen door de saus). En ik hou niet van vloeibare margarine. Liever roomboter of 50/50 roomboter olijfolie

En lijkt me wat flauw.. Lijkt me toch iets van kruiden (tijm ofzo) ook in te moeten om er een beetje (volle) smaak aan te geven.. En iets met de aanbaksels wellicht. Of is dat meer iets voor rode wijn/portsaus?

[ Bericht 4% gewijzigd door Whiskers2009 op 18-12-2013 22:19:18 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134428183
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:14 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dank je ^O^

En dat dat laatste snap ik.. ;)

Deed jij niet een kookopleiding ofzo? Heb jij nog een lekker en makkelijk paddenstoelensausrecept? Edit: recept is van ieder ander net zo welkom natuurlijk ^O^

Ik zag dit: http://www.jumbosupermark(...)t-paddenstoelensaus/

Maar dat spreekt zichzelf tegen (2. Bak de paddestoelen en 3. roer de overige paddenstoelen door de saus). En ik hou niet van vloeibare margarine. Liever roomboter of 50/50 roomboter olijfolie

En lijkt me wat flauw.. Lijkt me toch iets van kruiden (tijm ofzo) ook in te moeten om er een beetje (volle) smaak aan te geven.. En iets met de aanbaksels wellicht. Of is dat meer iets voor rode wijn/portsaus?
Ik ben niet zo goed met sausjes om eerlijk te zijn. Zou inderdaad gewoon roomboter gebruiken (het is toch kerst O+). Zelf ben ik gek op aanbaksels en zou ik het zonde vinden als je een schone pan zou gebruiken voor je saus.

Ik denk dat ik de pan van de biefstukjes zou pakken, uitje en wat paddenstoelen in zou bakken. Half glas wijn (of sherry) en lekker wat room erbij. Op smaak brengen met wat peper, zout en tijm inderdaad. Peterselie en misschien wat knoflook lijkt me er ook wel erg lekker erbij.

Of eerst de wijn met een kop bouillon een beetje inkoken, misschien geeft dat wat meer smaak.

Je hebt nog tijd, experimenteer een beetje wat je lekker vind. Saus kan je gerecht echt maken. O+
  woensdag 18 december 2013 @ 22:41:37 #110
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134428289
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:40 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ben niet zo goed met sausjes om eerlijk te zijn. Zou inderdaad gewoon roomboter gebruiken (het is toch kerst O+). Zelf ben ik gek op aanbaksels en zou ik het zonde vinden als je een schone pan zou gebruiken voor je saus.

Ik denk dat ik de pan van de biefstukjes zou pakken, uitje en wat paddenstoelen in zou bakken. Half glas wijn (of sherry) en lekker wat room erbij. Op smaak brengen met wat peper, zout en tijm inderdaad. Peterselie en misschien wat knoflook lijkt me er ook wel erg lekker erbij.

Of eerst de wijn met een kop bouillon een beetje inkoken, misschien geeft dat wat meer smaak.

Je hebt nog tijd, experimenteer een beetje wat je lekker vind. Saus kan je gerecht echt maken. O+
Dank :*

Goede tips, komt vast goed!!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 22:44:18 #111
91830 MaximusTG
pi_134428467
Je moet beter lezen (al is er ook wat uit het recept weggevallen) er staat namelijk:

3. Haal (wat) van de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart. Voeg de wildfond toe aan de wijn met resterende paddenstoelen en laat het gerecht 5 min. koken. Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 min. Roer de overige paddenstoelen door de saus.

edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken :+)

  woensdag 18 december 2013 @ 22:50:54 #112
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134428890
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
Je moet beter lezen (al is er ook wat uit het recept weggevallen) er staat namelijk:

3. Haal (wat) van de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart. Voeg de wildfond toe aan de wijn met resterende paddenstoelen en laat het gerecht 5 min. koken. Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 min. Roer de overige paddenstoelen door de saus.

edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken :+)

[ link | afbeelding ]
Ok...

Maar de rest van de kritiek blijft.. Dus ik improviseer wel wat adhv de tips van Myr..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 18 december 2013 @ 23:23:25 #113
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134431196
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken :+)

[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit! ^O^
»» Democracy is so overrated »»
pi_134439546
Zo ik ben eruit, mijnheer Oceanonix dacht een geintje te kunnen maken en vroeg om 8 gangen. Die gaat hij krijgen. Kijken wie als laatste lacht... _O-

1e kerstdag
1 mozarella-gedroogde tomaat - pesto hapje
2 bospaddestoelenbouillon
3 carpaccio
4 limoengranita
5 kalkoen met amerikaanse vulling, cranberry's, schorseneren, gebakken aardappeltjes
6 gin granaatappeldrankje
7 broodpudding met roodfruit
8 lekkere koffie

Ben alleen nog niet uit de volgorde. Twijfel tussen 2 en 3 misschien moet ik die omwisselen.

2e kerstdag
Eendenborstfilet met cranberry
gourmetten
creme brulee
pi_134439599
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 08:29 schreef Oceanonix het volgende:
Zo ik ben eruit, mijnheer Oceanonix dacht een geintje te kunnen maken en vroeg om 8 gangen. Die gaat hij krijgen. Kijken wie als laatste lacht... _O-
Hij....want jij moet het maken :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134443570
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 14:49 schreef minilot het volgende:

[..]

Oeee, dat is een ontzettend lekker recept! In de salsa gaat natuurlijk een flinke hoeveelheid paprika, dus daarmee heb je in elk geval al een groentencomponent. Serveer je er ook nog iets aan koolhydraten bij? Pasta, aardappel, rijst - zoiets? Of een homp goed brood? Dat heeft natuurlijk ook zo z'n invloed op een passend groente-bijgerecht.
Als je naast de zalm met salsa nog iets warms als rijst of aardappelen serveert is het denk ik veilig om te kiezen voor een salade, van robuust wintergroen als savooiekool, boerenkool, snijbiet (gescheurde bladen, misschien heel even in de pan), met bijvoorbeeld venkel en wat sinaasappel. :9

Ja inderdaad, ontzettend lekker :)
Je hebt gelijk dat die paprika eigenlijk al een groentecomponent is.
Serveer er rijst of aardappelen bij, de salade klinkt goed.
Echter woon ik met iemand samen die geen kolen en bieten lust :') dus dat gaat hem helaas niet worden..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134444705
Heeft iemand een recept voor een mousse van roomkaas/luchtige roomkaas of iets soortgelijks zónder garnalen/rivierkreeftjes/etc.(om een zalmbonbon mee te vullen)?
pi_134444902
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:01 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Doen wij dus nooit :@
Hoe lang moet het rusten? Voorverwarmd bord dan? Zo ja: hoe lang en op welke temperatuur voorverwarmen? En kan elk bord in een oven?
Dat hangt van het formaat en de temperatuur af. 50 graden is volgens mij voor geen enkel bord een probleem. Het hoeft ook niet knetterheet, het gaat erom dat ze niet teveel warmte aan het gerecht onttrekken.

Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet. Ik doe het dus gewoon na zonder te weten waarom, maar het lijkt wel te werken. Bovendien kun je het vlees dan goed timen en wordt dat niet verstoord doordat je met andere dingen bezig bent. Biefstukje (entecote, T-bone, haas, etc) bakken doe ik met het oog op de secondewijzer en zonder iets tussendoor te doen. Zilverpapier ligt al klaar, inpakken en de rest afwerken. Dan ligt het snel 5 minuten te rusten, en dat lijkt wel te werken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 19 december 2013 @ 12:19:54 #119
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134445134
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat hangt van het formaat en de temperatuur af. 50 graden is volgens mij voor geen enkel bord een probleem. Het hoeft ook niet knetterheet, het gaat erom dat ze niet teveel warmte aan het gerecht onttrekken.

Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet. Ik doe het dus gewoon na zonder te weten waarom, maar het lijkt wel te werken. Bovendien kun je het vlees dan goed timen en wordt dat niet verstoord doordat je met andere dingen bezig bent. Biefstukje (entecote, T-bone, haas, etc) bakken doe ik met het oog op de secondewijzer en zonder iets tussendoor te doen. Zilverpapier ligt al klaar, inpakken en de rest afwerken. Dan ligt het snel 5 minuten te rusten, en dat lijkt wel te werken.
Dank voor je toelichting!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  † In Memoriam † donderdag 19 december 2013 @ 13:27:57 #120
91830 MaximusTG
pi_134447217
2e kerstdag gaan we iig kwarteltjes maken:



Lief is ie he?
pi_134447530
ahhh heel schattig ja! en leuk om een keer te maken lijkt me!
  donderdag 19 december 2013 @ 13:45:00 #122
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134447801
Snelle en makkelijke paddenstoelensausrecepten (voor bij de hertenbief) zijn nog steeds welkom hoor ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134448270
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:45 schreef Whiskers2009 het volgende:
Snelle en makkelijke paddenstoelensausrecepten (voor bij de hertenbief) zijn nog steeds welkom hoor ;)
Bechamel als basis maken met een posbaddestoelenbouillon(blokje) erdoorheen en room ipv melk? En dan de paddenstoelen die je hebt gebruikt voor de bouillon (of die je even hebt geweekt in de hete bouillon gemaakt van blokje) daar later aan toevoegen en op smaak brengen met knoflook/bosui/peper/zout en dat soort zaken?
Ja doei.
pi_134451697
Ik heb even gekeken en ik ga 2 sauzen maken voor bij de pulled pork,
De eerste is een Memphis BBQ Sauce.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat lijkt me vrij makkelijk om te doen
Daarnaast een white BBQ sauce

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zowaar nog makkelijker.
pi_134458279
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet.
Dat is zodat de sappen zich weer over het vlees verspreiden, en je daardoor niet al je sappen verliest wanneer je er meteen in begint te snijden. Wat beftreft rusttijd is 5 min wel het minimale. Grotere stukken vlees vergen een langere rusttijd.
Heston legt het hier goed uit met een demonstratie.

Vanaf 4:31
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134458297
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:27 schreef MaximusTG het volgende:
2e kerstdag gaan we iig kwarteltjes maken:

[ link | afbeelding ]

Lief is ie he?
Ik ben jaloers, die wil ik ook nog eens maken.
pi_134459217
Dat klinkt heel lekker! Ik houd het dit jaar met Kerst eenvoudig.

Ik serveer nasi, rendang, kipspiesjes in satésaus (vlees). En vegetarisch: bami, ei in ketjap, satésaus, sajoerboontjes, mini-loempia, kroepoek en atjar tjampoer. Zelf gemaakt natuurlijk, behalve de laatste drie..
pi_134462138
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.

Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?

Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?

Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?

Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html

Iemand een leuk idee? :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_134468403


Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.

De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben :)
Ja doei.
pi_134469233
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 20:13 schreef essnhills het volgende:
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.

Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?

Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?

Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?

Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html

Iemand een leuk idee? :)
Citrus en champignons... ik vind het niet lekker bij elkaar klinken. Ik zou voor een goede balsamico gaan, dat past bij alles wat er bij je carpaccio gaat. Je zou ook port kunnen inkoken zodat het een zoetige stroop wordt, dat smaakt er ook bij, denk ik.
pi_134469780
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 20:13 schreef essnhills het volgende:
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.

Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?

Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?

Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?

Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html

Iemand een leuk idee? :)
olijf olie en zout alleen kan ook, smaakt ook lekker ( mits goede virgin olie is).
pi_134469824
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 12:02 schreef Soulagement het volgende:
Heeft iemand een recept voor een mousse van roomkaas/luchtige roomkaas of iets soortgelijks zónder garnalen/rivierkreeftjes/etc.(om een zalmbonbon mee te vullen)?
Niet met roomkaas, maar wel luchtig en lekker.

Mousse van gerookte zalm
1 limoen
200 g zalmsnippers
150 ml slagroom

Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Pureer in een keukenmachine de zalmsnippers met de slagroom, limoenrasp en limoensap en breng op smaak met zout en peper.
Tip: gebruik niet de hele limoen, dan wordt het net te zuur.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_134471006
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend O+ ) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond! :)

Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd :)

[ afbeelding ]

Even een vluchtig fotootje :)
Lief zo'n ster O+

Zou ik daar mini zalm prei quiches mee kunnen maken?
Worry is a misuse of imagination
pi_134471058
Ik zat net 24kitchen te kijken en deze peertjes gaan op het menu; http://www.24kitchen.nl/s(...)toofperen-met-effect Smaken vast wel bij mijn hertenbiefstukjes en ik vind ze prachtig...
  donderdag 19 december 2013 @ 23:24:12 #135
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134471435
quote:
1s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:13 schreef Probability het volgende:

[..]

Lief zo'n ster O+

Zou ik daar mini zalm prei quiches mee kunnen maken?
Ik weet het niet, ik ken het gerecht niet,maar dit is onder de streep gewoon bladerdeeg in een vormpje uitgestoken :)
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:15 schreef AnnaNiem het volgende:
Ik zat net 24kitchen te kijken en deze peertjes gaan op het menu; http://www.24kitchen.nl/s(...)toofperen-met-effect Smaken vast wel bij mijn hertenbiefstukjes en ik vind ze prachtig...
Wow, dat ziet er mooi uit! Twijfel of ik dat ook niet als bijgerechtje erbij wil zetten. Al was het alleen vanwege dat mooie effect :D :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134473527
Mijn menu is compleeeet O+
Ja doei.
pi_134473612
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.

De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben :)
Ik vind het er zo op die foto niet zo aantrekkelijk uitzien, Mo. Het smaakt vast verrukkelijk, allemaal dingetjes die ik lekker zou vinden, maar de kleuren maken me niet hongerig.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134473643
quote:
Best pie ever :9~ (maar maak hem zelden, mijn familie vindt het veel te zoet)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134473730
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 00:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vind het er zo op die foto niet zo aantrekkelijk uitzien, Mo. Het smaakt vast verrukkelijk, allemaal dingetjes die ik lekker zou vinden, maar de kleuren maken me niet hongerig.
Opmaak is dan ook niet zoals 't 'm gaat worden en 't komt op kleinere bordjes in kleinere porties, en er komt nog een plum/red wine sauce bij. Kleuren waren in 't echt wat beter. Maargoed, ik ben dan ook geen pro-fotograaf :)

Hadden vanavond het gewoon als hoofdgerecht in grote gaarkeukenportie omdat we 'toch moesten eten' :')
Ja doei.
  vrijdag 20 december 2013 @ 00:29:55 #141
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134474340
Morgen boodschappenlijstje maken en zaterdag en maandag alle spullen in huis gaan halen. Was vanmiddag ook nog even bij de boerderij winkel in een dorp verderop. De pastinaken, wortels en knolselderij zag er allemaal prachtig uit. Ik ga voor de gerechten zoveel mogelijk proberen om alles bij dit soort winkels te halen. Uiteindelijk zal alleen het ijs, cranberries, bladerdeeg en een aantal kruiden uit een supermarkt moeten komen denk ik. Groentes uit de boerderij winkel, vlees bij de wildslagerij (sligro), verse eieren bij een boer verderop en meel haal ik bij een molenaar in weer een ander dorp. Ik denk niet dat het heel veel verser en mooier kan, alles uit de streek O+

En ik heb ook mijn planningsbriefje helemaal klaar zodat ik op kerstavond geen stress hoef te hebben en alles op tijd klaar staat :P :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134479800
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
pi_134479988
Dit recept lijkt me wel lekker en is vrij gemakkelijk te bereiden. Ik moet alleen een hoeveelheid nemen voor 6 personen (voorgerecht).

Maar hoeveel blokjes bouillon moet ik nou er in doen om 1,5 liter kippenbouillon te maken?

Dit lijkt me ook een leuk recept.
pi_134480414
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 18:35 schreef habitue het volgende:

[..]

Dat is zodat de sappen zich weer over het vlees verspreiden, en je daardoor niet al je sappen verliest wanneer je er meteen in begint te snijden. Wat beftreft rusttijd is 5 min wel het minimale. Grotere stukken vlees vergen een langere rusttijd.
Heston legt het hier goed uit met een demonstratie.

Vanaf 4:31
Wel een leuke benadering, hoewel ik het niet in alles met zijn uitgangspunten eens ben. In mijn ervaring is het vooral vlees dat ooit bevroren is geweest dat leegloopt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134480523
quote:
11s.gif Op vrijdag 20 december 2013 09:37 schreef Skwish het volgende:
Dit recept lijkt me wel lekker en is vrij gemakkelijk te bereiden. Ik moet alleen een hoeveelheid nemen voor 6 personen (voorgerecht).

Maar hoeveel blokjes bouillon moet ik nou er in doen om 1,5 liter kippenbouillon te maken?

Dit lijkt me ook een leuk recept.
Een blikje hier, een potje daar, een zak pasta saus en bouillonblokjes. Afschuwelijk. :')
pi_134480558
quote:
1s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Citrus en champignons... ik vind het niet lekker bij elkaar klinken. Ik zou voor een goede balsamico gaan, dat past bij alles wat er bij je carpaccio gaat. Je zou ook port kunnen inkoken zodat het een zoetige stroop wordt, dat smaakt er ook bij, denk ik.
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:48 schreef mytec het volgende:

[..]

olijf olie en zout alleen kan ook, smaakt ook lekker ( mits goede virgin olie is).
Thnx! :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_134481169
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik weet het niet, ik ken het gerecht niet,maar dit is onder de streep gewoon bladerdeeg in een vormpje uitgestoken :)

[..]

Wow, dat ziet er mooi uit! Twijfel of ik dat ook niet als bijgerechtje erbij wil zetten. Al was het alleen vanwege dat mooie effect :D :D
Dat is het favo recept van m'n vriend. Ik hou niet zo van quiche dat vindt hij heel jammer. Dus het lijkt mij leuk om die bakjes te maken als verrassing.

Ik vind het bladerdeeg vaak te zompig

De bakjes zelf kun je denk ik al even van te voren maken?


Recept: http://www.ah.nl/kookschr(...)281267&userid=238347

Ik zie toevallig een vergelijkbaar recept maar dan als pasteitjes: https://www.herta.be/nl/r(...)ei-en-gerookte-zalm/
Worry is a misuse of imagination
  vrijdag 20 december 2013 @ 11:07:00 #148
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134482194
Bijna al mijn ingredienten zijn binnen! :D Ik ben er zo goed als klaar voor!
pi_134482240
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 09:24 schreef Friia het volgende:
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
Rode bietjesrisottobonbon ofzo?

*zuigt uit duim*
Ja doei.
pi_134487555
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 09:24 schreef Friia het volgende:
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
Maak je een amuse van rode biet met geitenkaas of voor mij part een veredelde spongecake.
Ook een idee is rode biet met een bepaalt soort ham al of niet i.c.m.bepaalde vis eitjes?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')