Doen wij dus nooitquote:Op woensdag 18 december 2013 21:57 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik denk hetzelfde als normale biefstuk, je moet het sowieso even laten rusten. Dus op een bordje onder wat aluminium.
Afgedekt (alufolie) en op een bord dan neem ik aan?quote:
Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekendquote:Wat een lief toetje!Je hebt er wel veel Nutella voor moeten eten!
Zorg bij de dungesneden repen appel dat je ze even van tevoren in een bakje ijswater met citroensap laat dobberen. Anders worden de reepjes heel snel zachter bruinig op je toetje.
Klopt met aluminiumfolie erop, maar dan wel los erop leggen dat de dampen er wel uit kunnen zegmaar.quote:Op woensdag 18 december 2013 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Afgedekt (alufolie) en op een bord dan neem ik aan?
En dan zit ik weer met: kunnen alle borden in de oven?
Ok, dank!quote:Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef habitue het volgende:
[..]
Klopt met aluminiumfolie erop, maar dan wel los erop leggen dat de dampen er wel uit kunnen zegmaar.
Ziet er prachtig uitquote:Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond!
Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd
[ afbeelding ]
Even een vluchtig fotootje
Je oven voorverwarmen en dan uitzetten, dan blijft het lang genoeg warm en weet je zeker dat het niet te heet word. Over het algemeen kunnen alle borden wel gewoon in de oven. Zeker als het niet zo heet is. Geen plastic natuurlijk.quote:Op woensdag 18 december 2013 22:05 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ok, dank!
En op 40 graden kunnen alle borden in een oven?
Mijn oven "begint" pas op 50 graden. Kan dat ook?
Dank jequote:Op woensdag 18 december 2013 22:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Je oven voorverwarmen en dan uitzetten, dan blijft het lang genoeg warm en weet je zeker dat het niet te heet word. Over het algemeen kunnen alle borden wel gewoon in de oven. Zeker als het niet zo heet is. Geen plastic natuurlijk.
Ik ben niet zo goed met sausjes om eerlijk te zijn. Zou inderdaad gewoon roomboter gebruiken (het is toch kerstquote:Op woensdag 18 december 2013 22:14 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Dank je![]()
En dat dat laatste snap ik..
Deed jij niet een kookopleiding ofzo? Heb jij nog een lekker en makkelijk paddenstoelensausrecept? Edit: recept is van ieder ander net zo welkom natuurlijk![]()
Ik zag dit: http://www.jumbosupermark(...)t-paddenstoelensaus/
Maar dat spreekt zichzelf tegen (2. Bak de paddestoelen en 3. roer de overige paddenstoelen door de saus). En ik hou niet van vloeibare margarine. Liever roomboter of 50/50 roomboter olijfolie
En lijkt me wat flauw.. Lijkt me toch iets van kruiden (tijm ofzo) ook in te moeten om er een beetje (volle) smaak aan te geven.. En iets met de aanbaksels wellicht. Of is dat meer iets voor rode wijn/portsaus?
Dankquote:Op woensdag 18 december 2013 22:40 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik ben niet zo goed met sausjes om eerlijk te zijn. Zou inderdaad gewoon roomboter gebruiken (het is toch kerst). Zelf ben ik gek op aanbaksels en zou ik het zonde vinden als je een schone pan zou gebruiken voor je saus.
Ik denk dat ik de pan van de biefstukjes zou pakken, uitje en wat paddenstoelen in zou bakken. Half glas wijn (of sherry) en lekker wat room erbij. Op smaak brengen met wat peper, zout en tijm inderdaad. Peterselie en misschien wat knoflook lijkt me er ook wel erg lekker erbij.
Of eerst de wijn met een kop bouillon een beetje inkoken, misschien geeft dat wat meer smaak.
Je hebt nog tijd, experimenteer een beetje wat je lekker vind. Saus kan je gerecht echt maken.
Ok...quote:Op woensdag 18 december 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
Je moet beter lezen (al is er ook wat uit het recept weggevallen) er staat namelijk:
3. Haal (wat) van de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart. Voeg de wildfond toe aan de wijn met resterende paddenstoelen en laat het gerecht 5 min. koken. Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 min. Roer de overige paddenstoelen door de saus.
edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken)
[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit!quote:Op woensdag 18 december 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
edit: overigens had ik gisteren dat kerstster-voorgerechtje ff geprobeerd, leek me leuk voor a.s. zondag; Met spek erdoor en wat brood erbij nog als licht avondmaaltje. (al had ik alleen balsamico azijn, geen zin om em in te koken)
[ link | afbeelding ]
Hij....want jij moet het makenquote:Op donderdag 19 december 2013 08:29 schreef Oceanonix het volgende:
Zo ik ben eruit, mijnheer Oceanonix dacht een geintje te kunnen maken en vroeg om 8 gangen. Die gaat hij krijgen. Kijken wie als laatste lacht...![]()
Ja inderdaad, ontzettend lekkerquote:Op woensdag 18 december 2013 14:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Oeee, dat is een ontzettend lekker recept! In de salsa gaat natuurlijk een flinke hoeveelheid paprika, dus daarmee heb je in elk geval al een groentencomponent. Serveer je er ook nog iets aan koolhydraten bij? Pasta, aardappel, rijst - zoiets? Of een homp goed brood? Dat heeft natuurlijk ook zo z'n invloed op een passend groente-bijgerecht.
Als je naast de zalm met salsa nog iets warms als rijst of aardappelen serveert is het denk ik veilig om te kiezen voor een salade, van robuust wintergroen als savooiekool, boerenkool, snijbiet (gescheurde bladen, misschien heel even in de pan), met bijvoorbeeld venkel en wat sinaasappel.
Dat hangt van het formaat en de temperatuur af. 50 graden is volgens mij voor geen enkel bord een probleem. Het hoeft ook niet knetterheet, het gaat erom dat ze niet teveel warmte aan het gerecht onttrekken.quote:Op woensdag 18 december 2013 22:01 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Doen wij dus nooit
Hoe lang moet het rusten? Voorverwarmd bord dan? Zo ja: hoe lang en op welke temperatuur voorverwarmen? En kan elk bord in een oven?
Dank voor je toelichting!quote:Op donderdag 19 december 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat hangt van het formaat en de temperatuur af. 50 graden is volgens mij voor geen enkel bord een probleem. Het hoeft ook niet knetterheet, het gaat erom dat ze niet teveel warmte aan het gerecht onttrekken.
Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet. Ik doe het dus gewoon na zonder te weten waarom, maar het lijkt wel te werken. Bovendien kun je het vlees dan goed timen en wordt dat niet verstoord doordat je met andere dingen bezig bent. Biefstukje (entecote, T-bone, haas, etc) bakken doe ik met het oog op de secondewijzer en zonder iets tussendoor te doen. Zilverpapier ligt al klaar, inpakken en de rest afwerken. Dan ligt het snel 5 minuten te rusten, en dat lijkt wel te werken.
Bechamel als basis maken met een posbaddestoelenbouillon(blokje) erdoorheen en room ipv melk? En dan de paddenstoelen die je hebt gebruikt voor de bouillon (of die je even hebt geweekt in de hete bouillon gemaakt van blokje) daar later aan toevoegen en op smaak brengen met knoflook/bosui/peper/zout en dat soort zaken?quote:Op donderdag 19 december 2013 13:45 schreef Whiskers2009 het volgende:
Snelle en makkelijke paddenstoelensausrecepten (voor bij de hertenbief) zijn nog steeds welkom hoor
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat lijkt me vrij makkelijk om te doen
Daarnaast een white BBQ sauceSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zowaar nog makkelijker.
Dat is zodat de sappen zich weer over het vlees verspreiden, en je daardoor niet al je sappen verliest wanneer je er meteen in begint te snijden. Wat beftreft rusttijd is 5 min wel het minimale. Grotere stukken vlees vergen een langere rusttijd.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Wat betreft het rusten, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik het doe, wat er precies met het vlees gebeurd als je dat doet.
Ik ben jaloers, die wil ik ook nog eens maken.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:27 schreef MaximusTG het volgende:
2e kerstdag gaan we iig kwarteltjes maken:
[ link | afbeelding ]
Lief is ie he?
Citrus en champignons... ik vind het niet lekker bij elkaar klinken. Ik zou voor een goede balsamico gaan, dat past bij alles wat er bij je carpaccio gaat. Je zou ook port kunnen inkoken zodat het een zoetige stroop wordt, dat smaakt er ook bij, denk ik.quote:Op donderdag 19 december 2013 20:13 schreef essnhills het volgende:
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.
Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?
Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?
Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?
Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html
Iemand een leuk idee?
olijf olie en zout alleen kan ook, smaakt ook lekker ( mits goede virgin olie is).quote:Op donderdag 19 december 2013 20:13 schreef essnhills het volgende:
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.
Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?
Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?
Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?
Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html
Iemand een leuk idee?
Niet met roomkaas, maar wel luchtig en lekker.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:02 schreef Soulagement het volgende:
Heeft iemand een recept voor een mousse van roomkaas/luchtige roomkaas of iets soortgelijks zónder garnalen/rivierkreeftjes/etc.(om een zalmbonbon mee te vullen)?
Lief zo'n sterquote:Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond!
Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd
[ afbeelding ]
Even een vluchtig fotootje
Ik weet het niet, ik ken het gerecht niet,maar dit is onder de streep gewoon bladerdeeg in een vormpje uitgestokenquote:Op donderdag 19 december 2013 23:13 schreef Probability het volgende:
[..]
Lief zo'n ster
Zou ik daar mini zalm prei quiches mee kunnen maken?
Wow, dat ziet er mooi uit! Twijfel of ik dat ook niet als bijgerechtje erbij wil zetten. Al was het alleen vanwege dat mooie effectquote:Op donderdag 19 december 2013 23:15 schreef AnnaNiem het volgende:
Ik zat net 24kitchen te kijken en deze peertjes gaan op het menu; http://www.24kitchen.nl/s(...)toofperen-met-effect Smaken vast wel bij mijn hertenbiefstukjes en ik vind ze prachtig...
Ik vind het er zo op die foto niet zo aantrekkelijk uitzien, Mo. Het smaakt vast verrukkelijk, allemaal dingetjes die ik lekker zou vinden, maar de kleuren maken me niet hongerig.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.
De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben
Best pie everquote:Op donderdag 19 december 2013 23:59 schreef motorbloempje het volgende:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/best-ever_banoffee_pie_75984en deze wordt 't toetje
Opmaak is dan ook niet zoals 't 'm gaat worden en 't komt op kleinere bordjes in kleinere porties, en er komt nog een plum/red wine sauce bij. Kleuren waren in 't echt wat beter. Maargoed, ik ben dan ook geen pro-fotograafquote:Op vrijdag 20 december 2013 00:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het er zo op die foto niet zo aantrekkelijk uitzien, Mo. Het smaakt vast verrukkelijk, allemaal dingetjes die ik lekker zou vinden, maar de kleuren maken me niet hongerig.
Wel een leuke benadering, hoewel ik het niet in alles met zijn uitgangspunten eens ben. In mijn ervaring is het vooral vlees dat ooit bevroren is geweest dat leegloopt.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:35 schreef habitue het volgende:
[..]
Dat is zodat de sappen zich weer over het vlees verspreiden, en je daardoor niet al je sappen verliest wanneer je er meteen in begint te snijden. Wat beftreft rusttijd is 5 min wel het minimale. Grotere stukken vlees vergen een langere rusttijd.
Heston legt het hier goed uit met een demonstratie.
Vanaf 4:31
Een blikje hier, een potje daar, een zak pasta saus en bouillonblokjes. Afschuwelijk.quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:37 schreef Skwish het volgende:
Dit recept lijkt me wel lekker en is vrij gemakkelijk te bereiden. Ik moet alleen een hoeveelheid nemen voor 6 personen (voorgerecht).
Maar hoeveel blokjes bouillon moet ik nou er in doen om 1,5 liter kippenbouillon te maken?
Dit lijkt me ook een leuk recept.
quote:Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Citrus en champignons... ik vind het niet lekker bij elkaar klinken. Ik zou voor een goede balsamico gaan, dat past bij alles wat er bij je carpaccio gaat. Je zou ook port kunnen inkoken zodat het een zoetige stroop wordt, dat smaakt er ook bij, denk ik.
Thnx!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:48 schreef mytec het volgende:
[..]
olijf olie en zout alleen kan ook, smaakt ook lekker ( mits goede virgin olie is).
Dat is het favo recept van m'n vriend. Ik hou niet zo van quiche dat vindt hij heel jammer. Dus het lijkt mij leuk om die bakjes te maken als verrassing.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik weet het niet, ik ken het gerecht niet,maar dit is onder de streep gewoon bladerdeeg in een vormpje uitgestoken
[..]
Wow, dat ziet er mooi uit! Twijfel of ik dat ook niet als bijgerechtje erbij wil zetten. Al was het alleen vanwege dat mooie effect![]()
Rode bietjesrisottobonbon ofzo?quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:24 schreef Friia het volgende:
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
Maak je een amuse van rode biet met geitenkaas of voor mij part een veredelde spongecake.quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:24 schreef Friia het volgende:
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |