Ik ben jaloers, die wil ik ook nog eens maken.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:27 schreef MaximusTG het volgende:
2e kerstdag gaan we iig kwarteltjes maken:
[ link | afbeelding ]
Lief is ie he?
Citrus en champignons... ik vind het niet lekker bij elkaar klinken. Ik zou voor een goede balsamico gaan, dat past bij alles wat er bij je carpaccio gaat. Je zou ook port kunnen inkoken zodat het een zoetige stroop wordt, dat smaakt er ook bij, denk ik.quote:Op donderdag 19 december 2013 20:13 schreef essnhills het volgende:
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.
Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?
Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?
Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?
Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html
Iemand een leuk idee?
olijf olie en zout alleen kan ook, smaakt ook lekker ( mits goede virgin olie is).quote:Op donderdag 19 december 2013 20:13 schreef essnhills het volgende:
1 van de gerechtjes die ik waarschijnlijk ga maken met Kerst is een courgette carpaccio.
Hierbij serveer ik dan fijn gesneden sperzieboontjes en champignonplakjes (beiden even roerbakken), gehakte walnoten en rolletjes rauwe ham. Maar wat kan er voor dressing bij?
Een sausje op basis van citrusvruchten? En wat voor 1 dan?
Een sausje op basis van balsamico misschien dan? En wat moet erbij?
Of is een pesto misschien lekker? Bijvoorbeeld deze? http://www.jamiemagazine.(...)osterde-paprika.html
Iemand een leuk idee?
Niet met roomkaas, maar wel luchtig en lekker.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:02 schreef Soulagement het volgende:
Heeft iemand een recept voor een mousse van roomkaas/luchtige roomkaas of iets soortgelijks zónder garnalen/rivierkreeftjes/etc.(om een zalmbonbon mee te vullen)?
Lief zo'n sterquote:Op woensdag 18 december 2013 22:03 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik heb maar 4 glaasjes, en die hebben we verzameld sinds we samenwonen. Ik wilde ze altijd weggooien, maar mijn vriendin (verloofde sinds dit weekend) wilde ze bewaren. En nu komt het goed uit. Schoonmoeders heeft er ook nog een aantal zodat ik er genoeg heb voor kerstavond!
Heb inmiddels weer even geëxperimenteerd met de kerststerren voor het tussengerecht. Vorige maand werden die niet mooi. Heb nu de oven op ruim 210 graden gehad en ruim 17 minuten erin en dan komt het eruit zoals ik graag wil, hoewel het nog wel wat meer mag rijzen. Maar misschien moet ik nog even oefenen met het uitsteken van de vormpjes. Ook heb ik geprobeerd om een ragoutbakje te maken in dezelfde vorm als de sterren voor degene die geen salade krijgt. En dat is ook geslaagd
[ afbeelding ]
Even een vluchtig fotootje
Ik weet het niet, ik ken het gerecht niet,maar dit is onder de streep gewoon bladerdeeg in een vormpje uitgestokenquote:Op donderdag 19 december 2013 23:13 schreef Probability het volgende:
[..]
Lief zo'n ster
Zou ik daar mini zalm prei quiches mee kunnen maken?
Wow, dat ziet er mooi uit! Twijfel of ik dat ook niet als bijgerechtje erbij wil zetten. Al was het alleen vanwege dat mooie effectquote:Op donderdag 19 december 2013 23:15 schreef AnnaNiem het volgende:
Ik zat net 24kitchen te kijken en deze peertjes gaan op het menu; http://www.24kitchen.nl/s(...)toofperen-met-effect Smaken vast wel bij mijn hertenbiefstukjes en ik vind ze prachtig...
Ik vind het er zo op die foto niet zo aantrekkelijk uitzien, Mo. Het smaakt vast verrukkelijk, allemaal dingetjes die ik lekker zou vinden, maar de kleuren maken me niet hongerig.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.
De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben
Best pie everquote:Op donderdag 19 december 2013 23:59 schreef motorbloempje het volgende:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/best-ever_banoffee_pie_75984en deze wordt 't toetje
Opmaak is dan ook niet zoals 't 'm gaat worden en 't komt op kleinere bordjes in kleinere porties, en er komt nog een plum/red wine sauce bij. Kleuren waren in 't echt wat beter. Maargoed, ik ben dan ook geen pro-fotograafquote:Op vrijdag 20 december 2013 00:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het er zo op die foto niet zo aantrekkelijk uitzien, Mo. Het smaakt vast verrukkelijk, allemaal dingetjes die ik lekker zou vinden, maar de kleuren maken me niet hongerig.
Wel een leuke benadering, hoewel ik het niet in alles met zijn uitgangspunten eens ben. In mijn ervaring is het vooral vlees dat ooit bevroren is geweest dat leegloopt.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:35 schreef habitue het volgende:
[..]
Dat is zodat de sappen zich weer over het vlees verspreiden, en je daardoor niet al je sappen verliest wanneer je er meteen in begint te snijden. Wat beftreft rusttijd is 5 min wel het minimale. Grotere stukken vlees vergen een langere rusttijd.
Heston legt het hier goed uit met een demonstratie.
Vanaf 4:31
Een blikje hier, een potje daar, een zak pasta saus en bouillonblokjes. Afschuwelijk.quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:37 schreef Skwish het volgende:
Dit recept lijkt me wel lekker en is vrij gemakkelijk te bereiden. Ik moet alleen een hoeveelheid nemen voor 6 personen (voorgerecht).
Maar hoeveel blokjes bouillon moet ik nou er in doen om 1,5 liter kippenbouillon te maken?
Dit lijkt me ook een leuk recept.
quote:Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Citrus en champignons... ik vind het niet lekker bij elkaar klinken. Ik zou voor een goede balsamico gaan, dat past bij alles wat er bij je carpaccio gaat. Je zou ook port kunnen inkoken zodat het een zoetige stroop wordt, dat smaakt er ook bij, denk ik.
Thnx!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:48 schreef mytec het volgende:
[..]
olijf olie en zout alleen kan ook, smaakt ook lekker ( mits goede virgin olie is).
Dat is het favo recept van m'n vriend. Ik hou niet zo van quiche dat vindt hij heel jammer. Dus het lijkt mij leuk om die bakjes te maken als verrassing.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik weet het niet, ik ken het gerecht niet,maar dit is onder de streep gewoon bladerdeeg in een vormpje uitgestoken
[..]
Wow, dat ziet er mooi uit! Twijfel of ik dat ook niet als bijgerechtje erbij wil zetten. Al was het alleen vanwege dat mooie effect![]()
Rode bietjesrisottobonbon ofzo?quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:24 schreef Friia het volgende:
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
Maak je een amuse van rode biet met geitenkaas of voor mij part een veredelde spongecake.quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:24 schreef Friia het volgende:
Ik zoek een amuse met rode biet, maar geen soepje. Iemand ideeën?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |