abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134402203
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 13:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Bedoel je daar een romige knoflooksaus mee, zoals je die vaak tegenkomt bij Amerikaanse surf&turf-recepten?

Kan, maar om het wat interessanter en minder 'zwaar te maken' zou je ook kunnen denken in de richting van chimichurri, mojo verde of een vergelijkbare 'koude' saus/dressing op basis van gepureerde rauwe knoflook, heel veel verse peterselie, koriander, olie, zout en limoen. Heel fris en pittig, heel lekker bij een stoer stuk koe (jammer dat je niet voor de picanha bent gegaan!) en net zo lekker bij garnalen.

[ afbeelding ]

:9
Daar had ik helemaal niet aan gedacht , chimichurri vind ik een betere optie, ik denk dat ik ga switchen, bedankt :)
  woensdag 18 december 2013 @ 13:51:24 #52
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134402425
quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 13:39 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zonde van het geld, gewoon zelf vast bolletjes scheppen van te voren en die in de vriezer bewaren.
Mijn skills zijn niet zo goed, maar op zich wel het proberen waard :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134404487
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 21:28 schreef roos85 het volgende:
Op kerstavond wil ik zalm met een paprika hazelnoot salsa (Ottolenghi O+ ) serveren, maar ben er qua groente bijgerecht er nog niet uit.

Jullie advies?
Oeee, dat is een ontzettend lekker recept! In de salsa gaat natuurlijk een flinke hoeveelheid paprika, dus daarmee heb je in elk geval al een groentencomponent. Serveer je er ook nog iets aan koolhydraten bij? Pasta, aardappel, rijst - zoiets? Of een homp goed brood? Dat heeft natuurlijk ook zo z'n invloed op een passend groente-bijgerecht.
Als je naast de zalm met salsa nog iets warms als rijst of aardappelen serveert is het denk ik veilig om te kiezen voor een salade, van robuust wintergroen als savooiekool, boerenkool, snijbiet (gescheurde bladen, misschien heel even in de pan), met bijvoorbeeld venkel en wat sinaasappel. :9

quote:
17s.gif Op dinsdag 17 december 2013 21:40 schreef Sts het volgende:
De labneh was goedgekeurd door mijn prof die een aantal jaar in Israël heeft gewoond. *glim*
En de recepten van de paté en truffels werden ook vaak gevraagd, dus zeer geslaagd allemaal. Nogmaals dank minilot :)
Ha, tof dat het zo geslaagd was, maar bedank vooral jezelf ervoor! Jij hebt het gemaakt, ik heb alleen maar wat recepten opgesnord. ;)

quote:
0s.gif Op
dinsdag 17 december 2013 21:15
schreef SV-tje het volgende:


We zouden dit jaar na 3 jaar bij ons bij m'n zwager en schoonzus gaan eten. Maar gisteren kwam het verzoek of we toch allemaal wat wilde meenemen. Aangezien ik afgelopen zondag deel 2 heb gehad van de gevorderde patisserie cursus bij Robert van Beckhoven en mijn vriezer vol ligt met zoetigheid, heb ik gezegd dat ik voor de dessert zal zorgen. Ik wil de volgende dingen meenemen:
Wat gaaf én handig dat je daar dan zo'n grote voorraad zoetigheid aan overhoudt! :) Ben je nu klaar met de cursus, of volgen er hierna nog meer lesdagen? En heb je nog toffe patisserie-tips voor onze kerstmaaltijden? *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:06:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134404850
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 13:51 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Mijn skills zijn niet zo goed, maar op zich wel het proberen waard :)
Zo'n ijsbolschepding even voordat je een bolletje schept telkens even onder een hete kraan houden. De bolletjes op een bakpapiertje bewaren. Kan niet fout gaan.
pi_134404873
Mijn boodschappenlijstje begint een beetje asociaal lang te worden. :')
pi_134404996
2e sessie boodschappen gedaan. Als ik het in sessies doe, lijkt het alsof het minder geld kost. :') :P

Lekkere Rioja uit 2005 en goede Chardonnay gekocht, en nog Limoncello voor het nagerecht.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134405176
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 22:12 schreef SV-tje het volgende:
- Kruidenbeignet
Oe, dat klinkt goed! Receptje?

quote:
spitskoolcrème
Idem! :9 Ik zou voor dat hoofdgerecht gaan, lijkt me het lekkerst :)

quote:
Nagerecht: -> vooral lastig omdat ik geen koemelk mag gebruiken
Ik eet heel vaak veganistisch, en weet inmiddels wel dat voor verschillende soorten recepten heel verschillende vervangingingen voor koemelk geschikt zijn. Rijstmelk, kokosroom, cashewnotenpuree - het is maar net welk toetje je wilt maken.. Laat maar weten als je een vervanging zoekt binnen een specifiek toetjesrecept.

Enneh, volgens mij hou je wel van aparte dingen, dus ik wil even een receptlinkje kwijt.. Ik weet niet of je een ijsmachine hebt maar zo ja, dat is dit plantaardige roomijs van rooibos-thee, banaan en dadels echt awesome! Heel bijzondere smaak.
http://ourearthland.blogspot.ca/2012/08/rooibos-tea-and-date-ice-cream.html:


Wat zijn verder je wensen omtrent het dessert? Wat vinden jij en je eters heel erg lekker, wat lijkt je leuk om te maken?

quote:
- Amuses tegelijk opdienen als voorgerecht of na elkaar?
Serveer je je coquilles koud? Zo ja, dan tegelijk opdienen. Staat fijn uitnodigend. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 17:09:52 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134405259
Ik heb de soep der soepen nu 2 x uitgeprobeerd, beide keren te pittig...

Brunchmenu in grote lijnen:

Amuses uit de kersteditie van Delicious:
- Bleekselderij gevuld met spinazie-artisjokdip
- Hoisinballetjes

Voorgerecht
- Overijsselse preisoep (durf de soep der soepen niet meer aan)

Hoofd
- Meatloaf
- Gevulde rollade (iemand een goed recept??)
- Homemade tonijnsalade
- Homemade jam
- 2 soorten salades
- Broodjes

Na
- Panna cotta met rood fruit
pi_134405552
Ik vind de tonijnsalade wat raar erbij. :@
pi_134405688
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 23:24 schreef Probability het volgende:
En misschien dat ik nog een dessert maak voor als ik met familie 2e kerstdag eet, weet alleen niet of dat lekker is, 2 dagen van te voren klaarmaken?
quote:
17s.gif Op dinsdag 17 december 2013 23:37 schreef uniekhoorn het volgende:
... voorpret is het leukst!
O kijk, Probs en Uniek in het topic! Leuk! :)

Probs, Er zijn genoeg desserts die je twee dagen van tevoren kunt bereiden, zeker dingen die toch al in de vriezer moeten. Heb je al een beetje een idee van wat je zou willen maken, of wat voor ingrediënten je leuk/lekker zou vinden om te gebruiken?

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 22:48 schreef Sjaapje het volgende:
Wegens buitenlandse omstandigheden zit ik waarschijnlijk alleen op kerstavond, heb normaal wel al vanaf de namiddag vrij. Iemand inspiratie of tips voor een eenpersoonsmenu (mag dag nadien ook wel lekker zijn opgewarmd in de microgolf op mijn werk...). Keuken hier is niet fantastisch maar meeste dingen lukken wel....
Da's wel heel weinig info. ;) Wat vind je zoal lekker? Zoek je iets specifiekers dan alleen "geschikt voor 1 persoon"?

quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 23:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Dan soep, hoofd en na moet ik ook nog verzinnen -O-
Ook voor jou: heb je wat concretere voorkeuren? Dat zoekt makkelijker mee voor de rest van ons. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 00:13 schreef RoelerMF het volgende:
En bij het nagerecht een zoete dessertwijn
Wat een lief toetje! :) Je hebt er wel veel Nutella voor moeten eten! :D Zorg bij de dungesneden repen appel dat je ze even van tevoren in een bakje ijswater met citroensap laat dobberen. Anders worden de reepjes heel snel zachter bruinig op je toetje.

Even over dessertwijn in het algemeen.. Ik ben zelf niet zo'n kenner, maar ik weet wél dat ik de meeste dessertwijnen niet zo lekker vind. Te zoet, te stroperig, te oninteressant qua smaak. Bij de kerstmaaltijd van twee jaar geleden raadde een knul van Sligro mij daarom iets aan dat ik écht fantastisch vond: ijswijn(/Eiswein)!
Wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/IJswijn

De wijn wordt gemaakt van zoete druiven waar een flinke vorst overheen is gegaan, en dit resulteert in een heel lichte snoeperig zoete, maar toch superfrisse wijn die je héél goed kunt drinken bij allerlei verschillende toetjes, zeker na een nogal stevige maaltijd. Afgezien van heel licht en lekker voelt ijswijn ook nog eens hartstikke winters, zo met de associatie van bevroren druivenranken.



Mocht er dus nog iemand op zoek zijn naar een wijn voor bij het dessert: ga eens op zoek naar ijswijn! Niet duur, wel superlekker.

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:11 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb de soep der soepen nu 2 x uitgeprobeerd, beide keren te pittig...
Als je het ooit nog eens maakt: minder rode peper erin dan. :) Wat pittig is en wat niet pittig is verschilt natuurlijk enorm per persoon. :Y

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:09:44 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134405714
waar koop je ijswijn zoal? :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_134405753
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:26 schreef Mirjam het volgende:
waar koop je ijswijn zoal? :9
De Sligro had een flinke selectie, maar ik zag er vanmiddag nog een stuk of drie van staan bij de Mitra. Ik neem aan dat een grote Gall & Gall ook wel ijswijn heeft, maar daar kom ik nooit, dus dat weet ik niet zeker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134405835
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:27 schreef minilot het volgende:

[..]

De Sligro had een flinke selectie, maar ik zag er vanmiddag nog een stuk of drie van staan bij de Mitra. Ik neem aan dat een grote Gall & Gall ook wel ijswijn heeft, maar daar kom ik nooit, dus dat weet ik niet zeker. :)
Sligro heb ik geen pasje, en Mitra zit hier niet ;( Zal eens bij de Gall&Gall kijken, dank je!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_134406111
Misschien een niet-keten slijterij in de buurt Mirjam? Mijn ervaring is dat Gall & Gall een nogal beperkt en zeer standaard assortiment heeft.

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:03 schreef habitue het volgende:
2e sessie boodschappen gedaan. Als ik het in sessies doe, lijkt het alsof het minder geld kost. :') :P

Lekkere Rioja uit 2005 en goede Chardonnay gekocht, en nog Limoncello voor het nagerecht.
Herkenbaar! :D
En Limoncello is :9 Drink ik vooral in de zomer nogal wat van, met verse aardbeien erbij O+

O, en nu we het toch over alcohol hebben... Het zal bij zat mensen al bekend zijn, maar mocht iemand van jullie nog op zoek zijn naar iets lolligs en feestelijks waar je flink dronken van kunt worden: 'jello shots' met heel veel wodka, in uitgeholde citroenen O+

Mijn eigen foto van vorig jaar:


Kan voor een winterser versie ongetwijfeld ook met mandarijntjes! :)

Inspiratie:
http://www.fromaway.com/cooking/lemon-meringue-jello-shots
http://fullthymestudent.com/orange-slice-jello-shots/
http://www.eisforeat.com/2012/05/e-is-for-el-dia-de-la-batalla-de-puebla.html

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:25:45 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134407073
Ik ben aangewezen om voor 1e kerstdag voor 6 personen soep te maken. Heel soms maak ik (chinese) tomatensoep (kant en klaar pakje) met soepvlees/soepgroente en wat vermicelli/rijst.

Dit is vrij standaard en nogal vullend op de maag. Iemand nog leuke recepten om een (makkelijke) tomaten of paprika soep te maken zonder een kant en klaar pakje te moeten gebruiken.
pi_134408471
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 16:03 schreef Skwish het volgende:
Ik ben aangewezen om voor 1e kerstdag voor 6 personen soep te maken. Heel soms maak ik (chinese) tomatensoep (kant en klaar pakje) met soepvlees/soepgroente en wat vermicelli/rijst.

Dit is vrij standaard en nogal vullend op de maag. Iemand nog leuke recepten om een (makkelijke) tomaten of paprika soep te maken zonder een kant en klaar pakje te moeten gebruiken.
Deze paprikasoep(en) een idee?
http://memoriesinthebaking.blogspot.nl/2008/10/pretty-peck-of-perky-peppers.html:


Heel simpel, heel weinig ingrediënten nodig en als je de soepen een beetje voorzichtig in soepkommen schept heb je een prachtig effect!
Let me see you stripped down to the bone
pi_134410759
Hallo!

2e kestdag heb ik de taak voor het kerstdiner op me genomen voor 9 personen waarvan 1 vegetarier.

Tot nu toe ziet het menu er als volgt uit:

- zalmbonbon met rivierkreeftjes en grapefruit
- soepje van pompoen en wortel met gember en rode peper
- amuse van hollandse garnalen op venkelpuree
- hoofgerecht hertenbieftuk met rodewijn of portsaus, aardappelpuree, gegrilde groenten
- kaasplankje van Hollandse oplegkaas met vijgencompote oid en glaasje Perdro Ximinez
- dessert van hangop, witte chocolade en een lepel met gluhweingranité

Nu is mijn probleem het hoofdgerecht voor de vegetarier. Ik wil voor haar ook een mooi hoofdgerecht maken wat niet te ingewikkeld is, ook omdat ik maar 4 gaspitten heb en al 8 biefstukken moet bakken. Heeft iemand ervaring met een visje met rode wijnsaus? Of toch een stuk vis en dan een anders sausje erbij? Ik hoop dat iemand mij kan helpen aangezien ik zelf mijn inspiratie een beetje kwijt ben ;)
pi_134410864
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 17:28 schreef vliegmeis het volgende:
Nu is mijn probleem het hoofdgerecht voor de vegetarier. Ik wil voor haar ook een mooi hoofdgerecht maken wat niet te ingewikkeld is, ook omdat ik maar 4 gaspitten heb en al 8 biefstukken moet bakken. Heeft iemand ervaring met een visje met rode wijnsaus? Of toch een stuk vis en dan een anders sausje erbij? Ik hoop dat iemand mij kan helpen aangezien ik zelf mijn inspiratie een beetje kwijt ben ;)
Een vegetariër eet ook geen vis. Die van jou wel? Dan is het een pescotariër. ;)
En dan zoek je dus een stuk vis dat past onder dezelfde rode wijnsaus als de biefstukken?

Hm, eens denken..
Goede zalm en rode wijn lukt vaak wel samen, al denken veel mensen van niet.. Wat is het precieze recept van je saus?
Let me see you stripped down to the bone
pi_134411453
Ik zou een vispotje maken met wat stukjes verschillende soorten vis en wat groenten in een roomsausje, afdekken met wat aardappelpuree (als je dat mooi doet kan het er best feestelijk uitzien). Kan dat lekker in de oven staan zonder dat je er naar om hoeft te kijken.

Puur het vlees vervangen door een stuk vis lijkt me in dit geval niet geweldig.
pi_134415763
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:09 schreef minilot het volgende:
Op dinsdag 17 december 2013 22:12 schreef SV-tje het volgende:
- Kruidenbeignet
Oe, dat klinkt goed! Receptje?
Heb ik al eens eerder gemaakt en vond ze inderdaad erg lekker, hier het recept.

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:09 schreef minilot het volgende:
spitskoolcrème
Idem! Ik zou voor dat hoofdgerecht gaan, lijkt me het lekkerst
Inmiddels heeft m'n zus beslist en is het deze geworden Kalfsentrecote met tagliatelle van courgette en pistachepesto

Het recept van de spitskoolcreme staat hier

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:09 schreef minilot het volgende:
Wat zijn verder je wensen omtrent het dessert? Wat vinden jij en je eters heel erg lekker, wat lijkt je leuk om te maken?

Ik heb inderdaad een ijsmachine. M'n vriend en ik houden allebei heel erg van toetjes m'n ouders wat minder, dus het moet niet heel zoet en zwaar zijn. Ik vind het leuk om te bakken (vandaar ook de patisserie workshop). En we houden allemaal niet van kokos. Verder hierover nog niet veel ideeen buiten dan misschien macaron omdat dat er leuk uitziet (en met een lekker vulling ook lekker is).

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:09 schreef minilot het volgende:
Serveer je je coquilles koud? Zo ja, dan tegelijk opdienen. Staat fijn uitnodigend.
Coquilles wordt lauwwarm, maar dat moet ook geen probleem zijn bij gelijk opdienen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_134416070
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 14:49 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat gaaf én handig dat je daar dan zo'n grote voorraad zoetigheid aan overhoudt! :) Ben je nu klaar met de cursus, of volgen er hierna nog meer lesdagen? En heb je nog toffe patisserie-tips voor onze kerstmaaltijden? *)
Alles wat we maken mogen we meenemen (en dat is in 2 dagen heel veel). Ik heb nu de basiscursus en gevorderden cursus gedaan, er is nu nog 1 vergevorderden cursus, maar dit zijn wel 3 losse cursussen.

Het belangrijkste dat ik geleerd heb van deze in totaal vier lesdagen is dat je vooral niet te voorzichtig moet zijn. Afwegen is wel belangrijk, maar voorzichtig bloem doorspatelen enzo is allemaal niet nodig. Verder kun je bijna alles (met uitzondering van vers fruit) invriezen. Dat is wat ze daar ook heel veel doen. Zo wel met klaar product maar vooral ook met deeg etc. Dus je maakt het deeg klaar al in de juiste vorm enzo en zet 'm in de vriezer als je dan een keer iets wil haal je het uit de vriezer meteen in de oven en in een hele korte tijd heb je iets lekkers.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_134417304
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 16:03 schreef Skwish het volgende:
Ik ben aangewezen om voor 1e kerstdag voor 6 personen soep te maken. Heel soms maak ik (chinese) tomatensoep (kant en klaar pakje) met soepvlees/soepgroente en wat vermicelli/rijst.

Dit is vrij standaard en nogal vullend op de maag. Iemand nog leuke recepten om een (makkelijke) tomaten of paprika soep te maken zonder een kant en klaar pakje te moeten gebruiken.
Misschien is (het recept van) zo'n standaard tomatensoeppakket van de Appie wat voor je dan? Alle ingrediënten bij elkaar in 1 verpakking, erg makkelijk en kan ook aangevuld worden met dingen zoals paprika of soepballetjes.

Verder lees ik hier regelmatig even mee, wat komt er veel lekkers én moois voorbij! Heb al aardig wat links opgeslagen :9
  woensdag 18 december 2013 @ 20:13:26 #73
63722 z80
I fink you freaky
pi_134417649
gezocht een voorgerecht voor 7 (mogelijk 9) personen met de volgende beperkingen.
er zijn 2 kinderen bij dus geen alcohol in het eten. er mag geen peper in. als er peper naast heeft gelegen is het al te heet. en er nog geen kokosmelk/vet in. en geen pakje/zakje/perfab.
ossen/koeienstaart soep en tomatensoep heb ik al een keer gemaakt.
wie heeft een idee.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_134417973
Dat zijn toch bijna geen beperkingen joh. Zelf ravioli maken?
  woensdag 18 december 2013 @ 20:25:24 #75
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_134418448
Ik lees vooral mee in dit topic maar had toch een vraagje.
Iemand postte laatste de Chili Jam van Nigella:
http://www.nigella.com/recipes/view/chilli-jam-2692

zou dit passen bij rosbief?
Zo nee, iemand nog goede tips voor bij de rosbief?

Wil dit gaan serveren met groene asperges en zoete aardappel gratin.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')