MadMaster | dinsdag 10 december 2013 @ 21:23 |
![]() [Centraal] Whisky /Whiskey Topic Welkom in het centrale whisky-topic, met daarin ruimte voor alles voor en over whisky en whiskey. De voorgaande delen: Topicreeks: [Centraal] Whisky / Whiskey • Wat is whisky? ![]() Whisky is een destillaat, dat wordt gestookt van granen; voornamelijk gerst, tarwe, rogge, en maïs. Hiertoe wordt uit de granen door middel van een speciaal proces, vergelijkbaar met het brouwen van bier, suiker onttrokken dat vervolgens vergist en gedestilleerd wordt in koperen destilleerketels. Daarna wordt het enige jaren op eikenhouten vaten gelegd om te rijpen. De meeste whiskies worden gemaakt van meerdere soorten graan, die apart verwerkt worden en later weer bij elkaar gemengd. Dit noemt men blended whiskies. Voorbeelden die je vaak tegenkomt zijn Johnny Walker Red en Black Label, Vat69, Teachers, Famous Grouse, etc. Andere whiskies worden van slechts één graansoort gestookt. Als die ene graansoort (gemoute) gerst is, dan heet het resultaat een single malt whisky. Is dat rogge, dan wordt het een straight rye whisky. De eerste zie je vaak uit Schotland (en soms uit Ierland), de laatste meestal uit de USA. Als zo'n whisky nu ook nog eens getapt wordt uit één vat, dan wordt het een single cask whisky genoemd. De meeste whiskies die je gewoon koopt zijn dranken met een alcoholpercentage tussen de 40% en 46%; dat noemt men drinksterkte. Soms worden whiskies verkocht op hogere alcoholpercentages, zoals ze uit het vat vandaan komen. Dit noemt men dan vatsterkte, of cask strength whisky. Men kan er voor kiezen om de whisky op vatsterkte door er een beetje (bron)water aan toe te voegen iets soepeler drinkbaar te maken, dit is echter niet noodzakelijk. • Waar haal ik whisky? ![]() De betere whisky vinden wij onder andere bij: • Ton Overmars slijterij te Amsterdam • Van Wees slijterij te Amersfoort • Van Zuylen slijterij te Loosduinen • Slijter Zonneveld te Maassluis • Whiskykoning te Den Bosch • Wijn- en Whiskyschuur te Scharnegoutum (FRL) • Versailles te Nijmegen • Whiskybase shop te Rotterdam • Whiskysite/Druiventuin te Leiden of zo lang de Britse Pond weinig waard is: • The Whisky Exchange in de UK • Master Of Malt in de UK • Royal Mile Whisky in de UK Voor de meeste standaardbottelingen kan je online terecht bij: • Drankgigant • Drankdozijn Bij de meeste van bovenstaande winkels is het ook mogelijk om online te bestellen zodat je voor een nieuwe of bijzondere whisky niet eens de deur uit hoeft ![]() • En wat als ik nog vragen heb? ![]() Post de vraag in dit topic ![]() Voor wie het weten wil: Hoe een whisky uiteindelijk smaakt is voor een groot (zo niet het grootste) deel afhankelijk van het vat waarin het bewaard is geweest. Tegenwoordig wordt de meeste Schotse whisky gerijpt in vaten die daarvoor in Amerika hebben gediend om bourbon in te laten rijpen. Vroeger werd er veel vaker whisky gerijpt in ex-sherryvaten. Vaak wordt er gezocht naar de beste mix van bourbonvat-whisky en sherryvat-whisky om een bepaald karakter te creëren voor een bepaalde botteling. Er zijn ook variëteiten die exclusief van bourbonvaten komen (veel Glenmorangies bijvoorbeeld) en sommige fabrikanten hebben echte 100% sherryvat-whiskies in het assortiment (veel Macallan, Glenfarclas en Aberlour). vele honderden verschillende smaken? Zeker! Zó veel variatie met een soort drank? Veel meer verschillende smaken dan elke andere alcoholische drank die ik ken. zachte whisky, scherpe whisky, rokerige whisky, zoete whisky, medicinale whisky, frisse whisky, romige whisky, noem het maar op. Dus laat u door één slechte eerste ervaring niet uit het veld slaan. Helaas zitten er zeker bij de voordeligere flessen whisky ( onder de 30 euro) verhoudingsgewijs veel slechtere soorten. tussen. Probeer daarna gewoon eens een andere of haal bij de betere slijter een paar mini-flesjes (5cl) van enkele Single Malt Whiskies....en vergelijk die eens. u zult versteld staan van de varieteit. Slechte whisky is natuurlijk beter te haggelen met flink veel ijs/water/cola ![]() Dramming? Whisky drink je doorgaans uit een glas (toch?). In de diverse landen gelden er in de horeca verschillende regels over de hoeveelheid te schenken alcohol in een glas. In Nederland lijkt de standaard op 35ml te zitten voor een glaasje whisky. In de beter gesorteerde whiskybars kun je er ook voor kiezen om een halve hoeveelheid ( ± 2cl) aan te schaffen zodat je makkelijker meer smaken kunt vergelijken of proberen zonder dat je te snel onder invloed of blut raakt. Een dram is echter een willekeurige hoeveelheid whisky die je inschenkt. De ene keer kies je er voor om een ruime hoeveelheid in te schenken zodat je de hele avond aan een glas kunt nippen. een andere keer neem je juist kleinere beetjes, of halve drams zodat je meerdere soorten kunt proberen. Nog meer info nodig? dan kun je hier een forum vinden dat speciaal is gewijd aan whisky in al zijn verschijningsvormen Meer whiskylinks • Whiskybase • The Whisky Wire • Malt Madness • Ralfy's YouTube Channel • Whisky Connosr Drink verstandig, drink met maten ![]() ----Het leven is te kort om slechte whisky te drinken!---- Hier verder! ![]() | |
knoffel | dinsdag 10 december 2013 @ 21:30 |
Mijn laatste aankoop was een Dalmore Cigar malt ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 10 december 2013 @ 22:40 |
Mijne de HP 10yo 35cl. Heerlijk drammetje voor een relatief jonge botteling! Veruit de lekkerste 10yo die ik ooit geproefd heb. | |
Boze_Appel | dinsdag 10 december 2013 @ 23:10 |
Wat is er eigenlijk gebeurd met de Fok!-proeverij? ![]() | |
gianni61 | woensdag 11 december 2013 @ 08:31 |
uit het krantje van de makro? ![]() | |
knoffel | woensdag 11 december 2013 @ 08:36 |
Klopt ja! ![]() ![]() | |
Atmosphere82 | woensdag 11 december 2013 @ 08:59 |
@MadMaster: jammer, anders had ik je bij de proeverij kunnen ontmoeten! ![]() Dat zou weer een Fokker geweest zijn die ik ontmoet zou kunnen hebben! ![]() | |
MadMaster | woensdag 11 december 2013 @ 09:10 |
Kreeg afgelopen vrijdag pas de vraag of ik mee kon, dat was te laat. Maar jullie krijgen van Whisky Import Nederland leuke whisky's voorgeschoteld, o.a. een hele mooie Adelphi Clynelish 1997... | |
Atmosphere82 | woensdag 11 december 2013 @ 09:21 |
Dat soort dingen wil ik liever niet direct weten! ![]() | |
MadMaster | woensdag 11 december 2013 @ 09:22 |
![]() | |
Orbeatle | woensdag 11 december 2013 @ 11:31 |
Ja, inderdaad, het is een beetje een eigenaardige kerel, die A82. | |
Atmosphere82 | woensdag 11 december 2013 @ 15:57 |
Ja, wie wil er nou vooraf weten wat je gaat proeven? Dan is toch heel de verrassing eraf! ![]() | |
MadMaster | woensdag 11 december 2013 @ 16:02 |
Het is toch geen blind tasting? De hele line-up heeft ook al op Facebook gestaan... | |
Atmosphere82 | woensdag 11 december 2013 @ 16:11 |
Oh, op die manier! Nou ja, Facebook interesseert me geen hol, ik heb geen account en ik wil er geen! ![]() | |
MadMaster | woensdag 11 december 2013 @ 16:21 |
Daarom gaf ik je die info even door... ![]() | |
Orbeatle | woensdag 11 december 2013 @ 19:59 |
Haha, ah joh, ik vind het niet zo erg om dat vantevoren te weten. | |
Atmosphere82 | woensdag 11 december 2013 @ 21:04 |
![]() ![]() Ik wel, anders was ik wel als Nostradamus geboren! ![]() | |
Boze_Appel | vrijdag 13 december 2013 @ 08:01 |
![]() Het product is uiteraard nep, maar wel grappig om gewoon een blendje in te doen en ergens te hebben staan. | |
Skv | maandag 16 december 2013 @ 22:29 |
Hebben jullie nog tips voor een betaalbare Speyside malt? Mijn goede flesjes gaan er te snel doorheen dus wil wat goedkoops om simpel te slobberen! ![]() | |
Boze_Appel | maandag 16 december 2013 @ 22:34 |
Handiger is als je prijsrange aangeeft. "Goedkoop" is voor iedereen anders. | |
Skv | maandag 16 december 2013 @ 22:48 |
tot 30 Euro ongeveer. Een paar Euro meer zou evt kunnen. | |
MPG | maandag 16 december 2013 @ 22:52 |
Glenlivet 12 The Singleton of Dufftown Glen Moray 12 Zitten tot ca 30 euries. | |
Fogel | maandag 16 december 2013 @ 22:55 |
Die vind ik domweg te zoet. Heb de fles zelfs weggegeven ![]() | |
#ANONIEM | maandag 16 december 2013 @ 22:55 |
Wat MPG al zegt. En ook Glenfiddich, kost zo'n 22-23 euro. Ook erg lekker voor het geld. | |
Sheffield | maandag 16 december 2013 @ 22:58 |
Tormore 12yo? | |
Karstman | maandag 16 december 2013 @ 23:00 |
Abelour 10, Balevnie doublewood, iets van ardmore of benromach. | |
Boze_Appel | maandag 16 december 2013 @ 23:01 |
Glenfiddich, in die prijsklasse, vind ik toch wel zonde van iemands geld. | |
#ANONIEM | maandag 16 december 2013 @ 23:03 |
Serieus? Ben het met je eens dat ze ietwat zijn doorgeslagen in de commercialiteit, maar voor 23 euro vind ik de 12 jaar oude versie prima drinkbaar. | |
Boze_Appel | maandag 16 december 2013 @ 23:06 |
Ik vond dat ook toen ik bij de distellerij was, maar dat was meer omdat er alcohol in zat en om mijn kater weg te spoelen. Het heeft vooral een heel onuitgesproken smaak. Niet vreemd, want het is een whisky die voor een groot publiek neergezet wordt. Het is een kroegwhisky. Niets mis mee, maar het is per definitie een vlakke whisky; iets wat iedereen wel lust, maar zonder dat het een opmerkbare smaak of sensatie heeft. | |
XmattX | maandag 16 december 2013 @ 23:39 |
Glendronach 8yo Octarine (technisch gezien een highlander, maar smaakt als speyside) Glenfarclas 12yo Benromach 10yo (ietsjes duurder, maar het waard) | |
Boze_Appel | maandag 16 december 2013 @ 23:43 |
BenRiach, Heart of Speyside is ook een goedkoop snoepje. | |
totalatool | dinsdag 17 december 2013 @ 08:50 |
Een Clynelish 14 mag van mij ook wel in dit rijtje genoemd worden. | |
Skv | dinsdag 17 december 2013 @ 10:46 |
Dank voor alle tips. Ik ga me even beraden! ![]() Even aanvullend: hoe is die Abelour 10? Ik heb er over zitten twijfelen om die zware te kopen (met 60%alcohol) maar heb me op het laatste moment bedacht. | |
XmattX | dinsdag 17 december 2013 @ 11:18 |
Aberlour 10 is een lichte, subtiele, maar (vind ik) prima whisky. Hij lijkt op het eerste gezicht vrij simpel zoet, maar heeft meer karakter achter die facade als je goed kijkt. | |
Boze_Appel | dinsdag 17 december 2013 @ 11:20 |
De Aberlour is inderdaad een echte Speyside. Zacht, maar in de ondertoon zitten best wat complexere smaken. | |
Skv | dinsdag 17 december 2013 @ 11:34 |
En bovendien in de aanbieding voor 26 Euro bij de Gall & Gall ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:36 |
Ik heb hier al 2 jaar een fles Glenfiddich 15 in de kast staan, maar ik heb er niet meer dan 10 drams uit gehad, vind het gewoon niet lekker. | |
Boze_Appel | dinsdag 17 december 2013 @ 11:41 |
Het smaakt als een vlakke blend vind ik. De 21 is wel aardig, die heeft wat meer smaakdiepte, maar nog steeds is het een drankje voor iedereen, dus vlak. | |
Skv | dinsdag 17 december 2013 @ 12:08 |
Hebben jullie nog andere suggesties voor wat er in mijn straatje zou passen? (voor in de toekomst een keer)? Ik heb nu staan: Auchentoshan 3 Wood (heerlijk!) The Balvenie 12 yo The Glenlivet 15 yo The Black Grouse (prima voor een snel glaasje, maar niet bijzonder. Te prikkelig en rokerig) Glen Talloch (om te mixen) Aberlour 10 yo ga ik rond de kerst nog kopen ![]() | |
Karstman | dinsdag 17 december 2013 @ 12:14 |
Nou, naast de Abelour 10 zou ik toch die Abelour A'Bundha die je niet hebt gekocht aanbevelen. Verder lijkt een Clynelish, een Caperdonich of een Tamdhu wel in dit rijtje te passen en ook nog redelijk betaalbaar. Om te wennen aan wat rook zou je een Ardmore Traditional Cask kunnen proberen. | |
Skv | dinsdag 17 december 2013 @ 13:08 |
Die drie namen die je noemt zeggen me (als relatief leek) nog niets. Leuk! Heb ik weer wat te ontdekken! De A'Bundha hou ik iig nog in gedachten, wellicht gaat het me in de toekomst wel wat lijken ![]() | |
MadMaster | dinsdag 17 december 2013 @ 14:42 |
Zoek dan voor de zekerheid straks op Aberlour A'Bunadh i.p.v. A'Bundha (Schotse Al Bundy?? ![]() | |
Skv | dinsdag 17 december 2013 @ 14:43 |
![]() ![]() | |
MadMaster | dinsdag 17 december 2013 @ 14:48 |
Snap ik, vandaar ook de verbetering... | |
golfer | dinsdag 17 december 2013 @ 15:09 |
Mijzelf getrakteerd op een fles:![]() ![]() | |
Karstman | dinsdag 17 december 2013 @ 20:55 |
Oi ![]() ![]() ![]() | |
golfer | woensdag 18 december 2013 @ 00:52 |
Hij is lekker. ![]() | |
gadeweerd | woensdag 18 december 2013 @ 09:35 |
Ook leuke wizz in de instapcategorie: Glenfarclas 105 Aberlour 10 Laphroaig 10/cs Talisker 10 Bowmore 12 Glengoyne 10/12 Highland Park 12 Glen Garioch Founders Reserve | |
mrPanerai | woensdag 18 december 2013 @ 09:54 |
Gisteren flesje Uigedail, Scallywag en BigPeatChristmas gehaald...de feestdagen mogen beginnen. | |
Boze_Appel | woensdag 18 december 2013 @ 09:56 |
De 2013 botteling? | |
mrPanerai | woensdag 18 december 2013 @ 10:06 |
Dat moet ik eens checken als ik thuisben van werk. Ik veronderstel van wel aangezien ze vorige maand nog niets binnen hadden. | |
Cynix ® | woensdag 18 december 2013 @ 20:10 |
Goed bezig! Ik ken 'm niet, is het wat? ![]() | |
golfer | woensdag 18 december 2013 @ 20:14 |
Ja, vrij licht van smaak met tinten honing, vanille, toffee en appel, ![]() | |
Orbeatle | woensdag 18 december 2013 @ 20:55 |
Dat soort omschrijvingen lees ik ook altijd op de etiketten van de flessen whisky die ik koop maar ik vind het moeilijk om al die verschillende smaken te herkennen. Knap als je dat kunt! | |
Cynix ® | woensdag 18 december 2013 @ 21:40 |
Hoewel ik golfer geloof, zit er soms een beetje snobisme bij, hoor. Gewoon de hele fruitmand en snoepwinkel opnoemen, niemand kan controleren of je alles echt proeft. ![]() | |
golfer | woensdag 18 december 2013 @ 21:46 |
Ik proef ongeveer de helft van wat er bij de officiële omschrijving van die fles staat. De smaken die ik wel kan thuisbrengen na zoveel jaar consumeren van whisky zijn inderdaad wel een beetje de bovenstaande. Soms proef ik ook nog wel wat nootachtigs in een whisky. | |
Cynix ® | woensdag 18 december 2013 @ 21:50 |
Oh ja, ik proef vaak ook wel een aantal 'ondertonen'. Ik proef soms zelfs wel eens iets wat helemaal niet in de omschrijving staat, dus herkennen anderen dat kennelijk niet. Nou ja, het belangrijkste blijft dat ik er zelf plezier aan beleef en dat is vaak meer naarmate ik meer smaken kan onderscheiden. ![]() | |
MadMaster | woensdag 18 december 2013 @ 23:29 |
Kijk hier eens: Blind Tasting Competitie Usquebaugh Society die nu volop gaande is... | |
XmattX | donderdag 19 december 2013 @ 11:49 |
Dat is natuurlijk waar, maar daar bewijs je jezelf geen dienst mee. Als je die note in een later stadium nog eens terugleest heb je er niets aan als daar dingen in staan die je helemaal niet geproefd hebt... | |
mrPanerai | donderdag 19 december 2013 @ 12:22 |
Sommige omschrijvingen zijn ook gewoon onzin. Ik ruik "een vochtige schuur op Islay, waar de gensters van het haardvuur, dat halfgedroogde Schotse Eik brandt, in een antieke lederen, met natte wol van herfstlammetjes gevulde schort lichte brandvlekken schroeien." | |
Orbeatle | donderdag 19 december 2013 @ 12:43 |
Haha ![]() Maar ik geloof wel dat je na een aantal jaren veel whisky drinken je steeds beter wordt in het herkennen van bepaalde smaken/onderdelen. Ik vind vooral de ene whisky lekkerder dan de andere, zonder precies te kunnen omschrijven aan welke smaak dat dan ligt, maar gewoon aan de 'gehele smaak', zeg maar. | |
MadMaster | donderdag 19 december 2013 @ 12:51 |
Inderdaad onzin, want deze zin loopt taaltechnisch voor geen meter... ![]() | |
XmattX | donderdag 19 december 2013 @ 14:04 |
Het hangt ook af van het doel van de notitie natuurlijk. Goed voorbeeld is de onafhankelijke bottelaar SMWS. Die heeft een groep mensen die de whisky proeven en er vervolgens een mooi lopende, beeldende, bloemrijke notitie over schrijven. Die komt dan voor op de fles. In essentie klopt die notitie, maar het gaat er zeker ook om dat hij mooi, elegant en grappig is geschreven. Daarbij: je kan je afvragen wat het nut van een precies en droog geschreven notitie is omdat iedereen iets anders proeft en ruikt en een ander referentiekader heeft. Misschien is het wel effectiever om een soort van algemeen 'sfeer'beeld te schetsen i.p.v. de individuele smaken te beschrijven. [ Bericht 6% gewijzigd door XmattX op 19-12-2013 14:13:00 ] | |
mrPanerai | donderdag 19 december 2013 @ 14:27 |
Als ik een nieuwe fles heb, ga ik altijd eerst proeven en proberen op te schrijven wat ik proef qua nosing, tasting en finish. Dan neem ik er de Whisky Bible van Jim Murray bij en vergelijk mijn notes met de zijne. Vervolgens ga ik proberen te ontdekken wat hij proefde, soms vind ik er wel, vaak moet ik toch wel heel wat verbeeldingskracht oproepen om zijn smaken te proeven. Daarna doe ik alles nog eens over met een review die ik op internet vind. Ok, ik heb hem ook ter plekke verzonnen om een voorbeeld te geven. Ik ben dan ook geen dichter of copywriter ![]() | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 09:17 |
Jij vindt de Glenmorangie Ealanta ook de beste whisky met 97,5 punten? ![]() En dat terwijl je niet mag vloeken in de kerk... ![]() | |
mrPanerai | vrijdag 20 december 2013 @ 10:48 |
niet persé....maar dat wil niet zeggen dat hij geen smaakzin heeft. Ik vind sowieso dat hij nogal veel hoog quoteerd maar ondanks alles heeft hij wel naam. En tegenstanders heb je altijd. | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 11:04 |
Laat ik het zo zeggen, iemand die de Glenmorangie Ealalnta 97,5 punten geeft en een heleboel andere matige/gemiddelde whisky's/bourbon's ook de hemel in schrijft, kan ik niet serieus nemen. Velen zijn helemaal klaar met deze charlatan, die iets te opvallend bepaalde whisky's, die allemaal uit dezelfde hoek komen, hoog waardeert. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt... Een kritische, cynische maar toch ook wel betrouwbare insiders blik op de hele zaak vind je hier: http://whiskysponge.com/2(...)eaking-cry-for-help/ http://whiskysponge.com/2(...)tery-finally-solved/ http://whiskysponge.com/2(...)dimensional-portals/ | |
mrPanerai | vrijdag 20 december 2013 @ 11:48 |
Je kan het hele gegeven wel dubieus vinden maar hij pleit zoals de meesten voor hun eigen winkel. Als ik de notes van de producenten er bij een tasting bij neem proef ik ook niet alles wat zij op hun labels zetten. Als ik op een tasting ben en iemand zegt dat er dat en dat ingrediënt inzit dan ga ik daar ook naar opzoek, ongeacht of zij of hij een kenner is, en soms vind ik het vaak ook niet. Ik zei gewoon dat ik JM boekje handig vind om geuren en smaken te vergelijken. | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 12:01 |
Wij van WC Eend adviseren WC Eend! Uiteraard, dat moet je als producent van een product ook doen, dat heet commercie/reclame/marketing. Maar je als op persoonlijke titel wel heel erg richten naar een bepaalde eigenaar/producent waar je in het verleden je geld hebt verdiend en dat vertalen in iets wat een Whisky Bible genoemd waar je ook weer een bak geld mee binnen haalt, tsja, dat vind ik niet helemaal kosher... Er zijn nog wat van dit soort 'onafhankelijke' types in whiskyland (en vast ook daarbuiten). Als die iets aanprijzen dan weet ik meestal dat ik het juist niet hoef aan te schaffen... ![]() Daarom, in algemene zin, proef zelf, oordeel zelf en beschrijf zelf. Wat de één zegt/proeft, hoeft een ander niet zo te ervaren. | |
totalatool | vrijdag 20 december 2013 @ 12:14 |
Noem ze eens? Ik vind inderdaad Jim Murray wel erg doorzichtig, en ik probeer daarom juist alleen zo onafhankelijk mogelijke bloggers te volgen. | |
KolonelKhedaffi | vrijdag 20 december 2013 @ 12:48 |
Finlaggan old reserve, Talisker 57 north, Finlaggan standaard en Smokey Joe binnen. ![]() | |
XmattX | vrijdag 20 december 2013 @ 14:50 |
Turftastisch! ![]() | |
Orbeatle | vrijdag 20 december 2013 @ 15:03 |
Zoals welke? Aanraders? | |
JeMoeder | vrijdag 20 december 2013 @ 15:14 |
Ralfy.com? | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 15:18 |
www.whiskyfun.com www.maltfascination.com www.whiskyisrael.co.il www.onversneden.com www.whiskynotes.be (bij bottelingen van Belgische vrienden er wel een paar punten aftrekken ![]() | |
JeMoeder | vrijdag 20 december 2013 @ 15:39 |
What about the base... or the maniacs? | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 16:40 |
Whiskybase geeft m.i. een aardige indicatie, maar omdat iedereen daar toch anders beoordeelt niet helemaal objectief/betrouwbaar. Malt Maniacs is wel betrouwbaar, maar daar verschijnen maar onregelmatig updates. Whiskyfun van Malt Maniac Serge Valentin bevat wel regelmatig updates van nieuwe en oudere bottelingen. | |
habitue | vrijdag 20 december 2013 @ 16:42 |
Wat is nou een goede whisky voor een Irish Coffee. Heb net gewoon een blend gepakt, heeft een single malt nog toegevoegde waarde? | |
JeMoeder | vrijdag 20 december 2013 @ 16:47 |
Ik zou er zelf geen single malt in gooien, omdat de koffie veel van de fijne smaken uit de whiskey maskeert. Een redelijk vlakke blend is dan de juiste keuze lijkt me. | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 17:07 |
Doorgaans wordt Irish Coffee met Jameson whiskey gemaakt, maar dat is geen geschreven wet... | |
mrPanerai | vrijdag 20 december 2013 @ 17:40 |
Toch moet je een idee hebben waar je naar op zoek moet gaan. | |
MadMaster | vrijdag 20 december 2013 @ 17:42 |
Zeker, bezoek daarom eens een festival met een ruim aanbod aan whisky's en/of sluit je aan bij een whisky club. | |
JeMoeder | vrijdag 20 december 2013 @ 18:29 |
Dat van een festival kan ik zeker onderschrijven. Er ging de eerste paar keren een wereld voor me open. Naast clubs kan ik ook georganiseerde proeverijen aanraden. Er zijn genoeg goede whiskyslijters die die een paar keer per jaar organiseren. | |
Orbeatle | vrijdag 20 december 2013 @ 19:47 |
Cool. Thanks. Allemaal gebookmarked. | |
Boze_Appel | zaterdag 21 december 2013 @ 07:08 |
Dit vooral. Heb dat wel veel met onze whiskypoëet Karstman. Hij komt dan met hele verhalen over rozijntjes, appeltjes, honing, etc etc etc. terwijl ik er weer allemaal andere dingen uithaal. Soms zijn we het heel erg eens, maar vaak toch niet. Is ook weinig erg als het sapje je maar goed smaakt. Het hele smaakgebeuren is ook netjes emperisch bewezen. De receptoren in de tong en vorm hoe het naar je neus gaat is bij bijna iedereen anders waardoor de smaak anders is. | |
Karstman | zaterdag 21 december 2013 @ 11:05 |
Vergeet die dennegeurtoiletverfrisser smaak van laatst niet ![]() | |
Boze_Appel | zaterdag 21 december 2013 @ 15:02 |
Welke was dat. Die in de Natte? | |
Karstman | zaterdag 21 december 2013 @ 16:58 |
yup! ik denk dat het de Glencadam Port was maar weet niet meer zeker ![]() | |
Daklem | zaterdag 21 december 2013 @ 20:00 |
Mijn kast is ook weer gevuld met whisky. Talisker 10yo Lagavulin 16yo Dalwhinnie 15yo Old Pulteney 12yo AnCnoc 12yo Highland Park 12yo. ![]() | |
JeMoeder | zaterdag 21 december 2013 @ 20:44 |
AnCnoc is een zeer ondergewaardeerde complexe whisky als je het mij vraagt. Vind hem heerlijk ![]() | |
Atmosphere82 | zaterdag 21 december 2013 @ 23:44 |
Het whisk(e)y event vorige week vrijdag was weer aangenaam, geslaagd en vooral lekker! ![]() | |
Daklem | zondag 22 december 2013 @ 12:41 |
Mijn fles is nog dicht. Ik hoop dat ik dezelfde ervaring ga hebben. Door vele reviews ben ik namelijk erg benieuwd geworden naar de dram. Gisteren de Highland Park 12yo open gemaakt. Viel mij niet tegen overigens. een tikkeltje rokerig en redelijk complex. | |
JeMoeder | zondag 22 december 2013 @ 16:37 |
Als 'eerste' ervaring met bepaalde whisky gebieden voor beginners zou ik nu juist en de AnCnoc en de HP12 aanraden. Daarnaast de standaardbotteling van Old Pulteney en de Caol Ila 12yo ![]() Die HP12 is een heerlijk drankje. | |
Daklem | zondag 22 december 2013 @ 19:51 |
Zojuist de Lagavulin 16yo open gemaakt. wauw! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Daklem op 22-12-2013 20:26:01 ] | |
Karstman | maandag 23 december 2013 @ 22:17 |
Jongens en meisjes een vraagje. Ik moet morgen voor de kerst een whiskysaus maken. Nou vraagt het recept om 40ml Blair Athol 12yo maar dat heb ik niet. Wat zou lekker zijn door de saus. Nou dacht ik zelf in elk geval geen Islay maar eerder een speyside ofzo te gebruiken. Bijvoorbeeld een Benriach Claret of Balvenie DoubleWood, wat denken jullie? | |
Its-Jojo-4you | maandag 23 december 2013 @ 22:18 |
Kan je geen goedkopere whisky gebruiken ![]() | |
Karstman | maandag 23 december 2013 @ 22:19 |
Die Doublewood is niet duur ![]() | |
MadMaster | maandag 23 december 2013 @ 22:44 |
Maakt geen donder uit welke whisky je er voor gebruikt. Door de andere bestandelen van de saus proef je de specifieke whisky toch niet of nauwelijks meer. Of je moet iets als Octomore gebruiken. Ik laat mijn vrouw altijd de meest goedkope blend gebruiken en dat smaakt dan nog 1000 keer beter dan whiskysaus uit een potje... | |
Karstman | maandag 23 december 2013 @ 22:56 |
Echte whisky is natuurlijk honderd keer beter dan die 0,1% whiskyescence die er in die fabriekssaus zit. | |
MadMaster | maandag 23 december 2013 @ 23:23 |
Daarom kan je net zo goed een Glen Talloch nemen, je proeft het verschil echt niet door de mayo, ketchup en kruiden... Momenteel gebruikt mijn vrouw trouwens Jameson voor de whiskysaus, prima! | |
Its-Jojo-4you | maandag 23 december 2013 @ 23:26 |
Doet het ook goed in Irish Coffee ![]() | |
Daklem | maandag 23 december 2013 @ 23:28 |
Irish Coffee ![]() Houd van drank en ook van koffie, maar die combinatie vind ik verschrikkelijk! ![]() | |
Its-Jojo-4you | maandag 23 december 2013 @ 23:30 |
Jameson is daar prima geschikt voor | |
Karstman | maandag 23 december 2013 @ 23:59 |
Hmm ik heb nog Wild Geese single malt staan waar ik vanaf moet, is ook Iers ![]() | |
robdriessen | dinsdag 24 december 2013 @ 09:57 |
Keertje vliegen voor de zaak, keertje vliegen voor vakantie. Buit: Glenfiddich 125th Anniversary Edition (43%, een peaty Glenfiddich!) en ... Stranahans Colorado Whiskey (47%, micro-distillery uit Denver). De flessen zijn nog dicht, maar wie weet voor hoe lang ![]()
| |
Orbeatle | dinsdag 24 december 2013 @ 13:18 |
Nice, die Stranahan's vond ik behoorlijk goed te doen. Mooie flesjes ![]() | |
robdriessen | dinsdag 24 december 2013 @ 13:28 |
Zijn er hier trouwens mensen die de Isle of Jura Turas-Mara (de travel retail exclusive van Jura) al hebben mogen proeven/kopen/drinken? Hoe verhoudt 'ie zich tot de rest van de Jura familie? Aan- of afrader? | |
Karstman | dinsdag 24 december 2013 @ 13:32 |
Ik geloof dat een vriend van m die heeft, zal na de kerst eens vragen voor je. | |
MadMaster | dinsdag 24 december 2013 @ 13:35 |
Ja, geproefd en m.i. geen hoogvlieger, net als de meeste OB Jura's. Licht zoet, maar toch vrij vlak, ondanks de gebruikte sherry- en portvaten... | |
robdriessen | dinsdag 24 december 2013 @ 13:39 |
Ik zit helaas niet diep in het lingo. OB staat voor ...? | |
MadMaster | dinsdag 24 december 2013 @ 13:57 |
Original Brand, dus uitgebracht door (de eigenaar van) de distilleerderij zelf, niet door een onafhankelijke bottelaar (= IB, Independent Bottler/Bottling...) | |
robdriessen | dinsdag 24 december 2013 @ 13:58 |
Ah! Weer wat geleerd. Thanks ![]() | |
MadMaster | dinsdag 24 december 2013 @ 16:10 |
Mijn uitstekend smakende whiskysaus is klaar... ![]() ![]() Prettige kerstdagen! | |
Karstman | dinsdag 24 december 2013 @ 16:27 |
Zal ook een plaatje maken van die van mij, zie al wel dat de ingrediënten hier en daar wat verschillen ![]() Fijne kerstdagen allemaal en vergeet het kerstdrammetje niet ![]() | |
MadMaster | dinsdag 24 december 2013 @ 16:33 |
Dit zijn ook niet alle ingrediënten, de honing, zout en mayo waren al opgeruimd. Yoghurt er in vind ik altijd wel lekker voor een klein beetje zuur er in. | |
N.I.M.B.Y. | woensdag 25 december 2013 @ 17:11 |
Net van de kerstman een waardebon gekregen om te besteden bij de Slijter ![]() Volgend jaar eens een leuke peated malt voor uitzoeken. ![]() | |
gianni61 | woensdag 25 december 2013 @ 19:11 |
voor mij lag er een flesje aberlour a'bunadh onder de boom. ben benieuwd | |
Cynix ® | woensdag 25 december 2013 @ 23:59 |
Dito! ![]() Voor mij dit jaar geen whisky onder de boom, de voorraad is nog iets te hoog, maar ik ben goed bezig restjes op te maken zodat er straks weer plaats is voor een paar mooie flesjes. ![]() | |
Karstman | vrijdag 27 december 2013 @ 09:41 |
![]() enige dat mist is een half citroentje voor het zuur. | |
Boze_Appel | vrijdag 27 december 2013 @ 10:25 |
Lekker snoepje is dat. Het is dan nu geen kerst meer, maar voor mij echt een kerstdrankje. | |
MadMaster | vrijdag 27 december 2013 @ 10:39 |
Ziet er ook goed uit! | |
#ANONIEM | vrijdag 27 december 2013 @ 18:19 |
De kerstman is hier weer erg lief geweest ![]() Finlaggan Glenkinchie 12 Smokehead Lagavulin 16 ![]() En van de baas een budget gekregen om zelf een lekkere fles uit te zoeken ![]() Iemand nog suggesties voor een goeie Islay? ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-12-2013 18:20:03 ] | |
Daklem | zaterdag 28 december 2013 @ 11:16 |
Ik zou dan deze kiezen: http://www.bestofwhisky.n(...)ollection-46-00.html én een laphroaig 10yo voor er bij ![]() | |
Karstman | zaterdag 28 december 2013 @ 17:54 |
Dit: http://www.whiskysite.nl/(...)islay-46-396-bottles precies je budget ![]() | |
knoffel | zondag 29 december 2013 @ 22:44 |
Leuk die 125th anniversery edition. Grappig met zo'n stukje perkament er bij. Zijn er meer edities die dat hebben? | |
#ANONIEM | zondag 29 december 2013 @ 23:51 |
Die Askaig ziet er interessant uit. Bij die Ardbeg 12 krijg ik meer het idee dat hij zwaar overpriced is door de editie dan door de smaak. De reviews zijn wel positief maar niet 100 euro voor een 12 jarige Ardbeg positief ![]() | |
hoogvlieger | maandag 30 december 2013 @ 00:36 |
http://nos.nl/video/59181(...)ournaal+video%27s%29![]() Laten we hopen dat het mee gaat vallen, maar vermoed van niet. Een van de bekende welvaartspijlers van een land is de nationale bierconsumptie, maar de whiskyconsumptie kan daar evengoed in mee denk ik. | |
MadMaster | maandag 30 december 2013 @ 10:30 |
Er zijn zat whisky's die naar perkament smaken... ![]() | |
MadMaster | maandag 30 december 2013 @ 10:36 |
Niks nieuws onder de zon, toch? De prijzen van whisky's stijgen al jaren exorbitant, tegen het belachelijke af. Doe er een gefiguurzaagd omhulsel om en de whisky is zo 80 a 90 euro duurder dan die normaal zou zijn. Veel mensen laten zich kennelijk graag voor de gek houden en gaan mee in de hype... ![]() | |
robdriessen | maandag 30 december 2013 @ 17:33 |
Verdorie, pa heeft een mooie fles van vrienden gekregen. De 2013 bottling van de Gouden Carolus Single Malt (46%, first fill bourbon + Het Anker cask finish) uit België. Heel benieuwd naar! | |
Karstman | maandag 30 december 2013 @ 21:03 |
Oh ja, ik had gehoord dat ze bij Carolus ook whisky aan het maken waren. Ben wel benieuwd of het wat is. | |
Vlinder | maandag 30 december 2013 @ 21:50 |
Hoi ![]() Ik ben doorverwezen naar jullie met m'n vraag: "Een paar jaar terug heeft m'n man een mooie fles gekregen, waarvan het meeste in mij ging, maar dat terzijde Het was een lange rechthoekige doos, gewoon karton. De kleur was oa mintgroen. De fles zelf was rond. Het jaar was dachten we 12.5. Het was wat fruitig. We gokken dat het iets van Buckannon was, maar we kunnen het niet vinden. De doos en fles zijn natuurlijk al jaren weg, het boekje had ik bewaard, maar kan ik natuurlijk nergens meer vinden Ik heb geen idee waar ik het hier zoeken moet, dus dan maar in gezocht Wie heeft een idee?" | |
XmattX | maandag 30 december 2013 @ 21:57 |
Da's niet veel om mee te werken ![]() | |
Vlinder | maandag 30 december 2013 @ 22:03 |
Het was een speciale uitgave. 12.5. ![]() Buchanan was het niet ![]() | |
MadMaster | maandag 30 december 2013 @ 22:09 |
In de whiskywereld kom je nooit halve jaartallen tegen, dus iets met 12,5y of 12.5y zegt mij helemaal niets... Dit bestaat wel, maar is niet speciaal: ![]() | |
Joooo-pi | maandag 30 december 2013 @ 22:14 |
JW green label? ![]() niet te moeilijk denken | |
valentijn101 | maandag 30 december 2013 @ 22:18 |
Ik zie dat Limburg nog niet vertegenwoordigd is bij ![]() Ik ben afgelopen week bij The Whiskeyfriend in Sittard geweest http://www.thewhiskyfriend.nl/proeverij.php Mooie zaak. Erg vriendelijke mensen die mij (een whiskeynoob) goed geholpen hebben om een mooie fles voor mijn man uit te zoeken. Geen pusherige verkoop of de duurste fles proberen aan te smeren. Maar een goede uitleg over de verschillen tussen de whiskeys. ![]() | |
Joooo-pi | maandag 30 december 2013 @ 22:18 |
![]() | |
Vlinder | maandag 30 december 2013 @ 22:33 |
Nope, die andere ook niet. Echt mintgroen ![]() | |
Joooo-pi | maandag 30 december 2013 @ 22:37 |
De kleur van Bruighladdich? Edit: allemaal ronde dozen. | |
Vlinder | maandag 30 december 2013 @ 22:39 |
Jaaaaa!!!! ![]() ![]() ![]() Dank je! ![]() Edit: Daar had ik op een andere site al naar gekeken, maar ze hebben dus hun uiterlijk veranderd. Met Google vind je nog wel de oude ![]() | |
Joooo-pi | maandag 30 december 2013 @ 22:41 |
![]() | |
gianni61 | maandag 30 december 2013 @ 22:48 |
post het plaatje dan eens ![]() Bij dit mintgroen moest ik ook aan bruichladdich denken maar ik ken ze alleen in een rond blik | |
MadMaster | maandag 30 december 2013 @ 22:52 |
Ken wel de Bruichladdich 125 Anniversary, maar die is niet mintgroen. Zat wel in een houten vierkante kist... | |
Vlinder | maandag 30 december 2013 @ 22:56 |
Blik was ook rond idd. Maar die zat natuurlijk in een vierkante doos ![]() DOH ![]() 12.5 bestaat niet. Dus het zal waarschijnlijk de 12 of 15 zijn geweest. ![]() http://www.whisky-distill(...)uichladdich_EN.shtml [ Bericht 6% gewijzigd door Vlinder op 30-12-2013 23:08:48 ] | |
XmattX | maandag 30 december 2013 @ 23:01 |
Jamaar, jamaar, welke was het dan? ![]() edit: tss, beetje post boven me aanpassen ![]() | |
Karstman | maandag 30 december 2013 @ 23:01 |
Blik is de verpakking die komen niet met nog een doos eromheen. Maar, er zijn in het verleden (en nu ook een paar) veel verschillende Bruichladdichs met een mintgroen label geweest dus dat wordt nog wel even zoeken naar de juiste ben ik bang. | |
MadMaster | maandag 30 december 2013 @ 23:33 |
Die heb ik allebei nog staan. Oude serie, maar niet heel bijzonder... Per 6 zaten ze inderdaad in een doos, niet per stuk... | |
Vlinder | dinsdag 31 december 2013 @ 00:08 |
Nou, we hebben het er nu nog over. Dus voor ons (geen vaste whiskeydrinkers) wèl heel bijzonder ![]() En doos of blik weet ik niet meer, blik sowieso. Boeit ook niet. Ging me om de naam en jaar. Ik ben al veel verder dan aan het begin aan de avond ![]() Trusten! ![]() | |
LadyOracle | dinsdag 31 december 2013 @ 01:39 |
Misschien een gekke vraag, maar ik vraag me af wat de effecten van Fukushima zijn op de Japanse whisky. Qua veiligheid, maar ook qua prijs. Weet iemand daar iets over? Of liggen de distilleerderijen daar allemaal ver vandaan? | |
Orbeatle | dinsdag 31 december 2013 @ 10:27 |
Goh, daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan! Als er een distilleerderij daar in buurt zit zou ik verwachten dat die even niets doen... Of er moet vraag zijn naar whisky die licht geeft in het donker ![]() | |
MadMaster | dinsdag 31 december 2013 @ 13:57 |
Is destijds, vlak na de tsunami/kerncentrale ellende, al onderzocht en ik ben zelf ook na de ramp in Japan geweest. De ramp heeft nauwelijks invloed gehad op whisky produktie of -prijzen, alleen de Sasanokawa distillery heeft schade geleden... Zie ook http://nonjatta.blogspot.(...)ying-its-whisky.html Van dezelfde website:
[ Bericht 12% gewijzigd door MadMaster op 31-12-2013 14:03:01 ] | |
LadyOracle | woensdag 1 januari 2014 @ 14:24 |
Thanks. Nu durf ik wel weer Yamazaki te bestellen. ;-) | |
MadMaster | woensdag 1 januari 2014 @ 22:26 |
Ik heb Yamazaki bezocht tijdens mijn trip naar Japan. Dat ligt dusdanig ver van Fukushima af dat ze daar op het moment van de aardbeving niet eens iets hebben gemerkt van de ellende ten noorden van hen... | |
LadyOracle | donderdag 2 januari 2014 @ 00:23 |
Nou ja, het is vooral de waterkwaliteit waar ik me zorgen om maakte, niet zozeer directe straling oid. Overigens had ik na lang twijfelen toch de Hibiki 17 gekozen ipv Yamazaki 18. Totdat ik zag dat de Remy Martin XO afgeprijsd was. ;-) Dus ik moet nog maar even overleven met de Clynelish en de Aberlour Abunadh, kan niet alles tegelijk kopen... | |
Gabrunal_2013 | donderdag 2 januari 2014 @ 20:43 |
vanavond gaat deze open! Een eenvoudige, doch ik vind erg lekkere whiskey! | |
MoneyTalks | donderdag 2 januari 2014 @ 21:32 |
Van de week een flesje Chivas Regal 12 years old gekocht. Die gaat in de mix met groene ijsthee en ijsklontjes. | |
Winski05 | zaterdag 4 januari 2014 @ 15:45 |
Weet iemand of er binnenkort weer Wilde Whisky Dagen bij de G&G zijn? Kan me herinneren dat er vorig jaar rond deze periode zo'n actie was. Heb een G&G cadeaubon en wil die het liefst tijdens die dagen gaan besteden.. Afgelopen weken ook een paar leuke flessen aan m'n collectie kunnen toevoegen: Ben Nevis 10 GlenDronach 15 Revival Caol Ila 2004/2012 'Saint & Peat' vWees Tamdhu 2005 vWees 3x 50ml Hibiki 17 | |
Ceased2Be | zaterdag 4 januari 2014 @ 20:06 |
Oudjaarsdag me op deze 2 getracteerd, De Caol Ila 12yr omdat de oude fles nagenoeg op was. De Lagavulin is nieuw in de collectie ![]() ![]() | |
Karstman | zaterdag 4 januari 2014 @ 20:08 |
Met heupflesje, leuk. | |
Roel_Jewel | zaterdag 4 januari 2014 @ 20:38 |
In 2012 waren de WWD eind januari, in 2013 een week later. | |
totalatool | zondag 5 januari 2014 @ 10:40 |
De WWD zijn nu volgens mij twee keer per jaar. In het verleden was het altijd alleen eind januari inderdaad. | |
Cynix ® | zondag 5 januari 2014 @ 12:16 |
Dat is wel slim, eind januari zijn de goede voornemens om minder te drinken of te gaan sparen etc. al weer afgezakt. ![]() | |
JeMoeder | zondag 5 januari 2014 @ 13:09 |
Waar heb je die Caol Ila gekocht? Ik wil ook wel zo'n flask. | |
Ceased2Be | zondag 5 januari 2014 @ 22:27 |
Bij de plaatselijke slijterij hier in den bosch ![]() Flask is leuk trouwens: ![]() | |
Cynix ® | zondag 5 januari 2014 @ 23:24 |
Ja, die is leuk! ![]() | |
JeMoeder | maandag 6 januari 2014 @ 08:31 |
Ik wil ook zo'n ding ![]() | |
MadMaster | maandag 6 januari 2014 @ 09:02 |
![]() Met glaasjes en, handig, trechtertje: http://www.festivalking.c(...)pfles-kopen-rvs.html | |
JeMoeder | maandag 6 januari 2014 @ 09:28 |
Ik bedoelde specifiek een Caol Ila flask (mijn lievelingsdrankje ![]() | |
KnutdeIJsbeer | maandag 6 januari 2014 @ 09:32 |
Sta je bij de plaatselijke VVV om een rondleiding te boeken bij yamazaki, gaat ie pas weer een dag nadat je het land uitvliegt open ![]() Toch erg veel lekkere Japanse whisky gedronken en ook flink wat in een pakket naar huis gestuurd ![]() | |
Karstman | maandag 6 januari 2014 @ 09:39 |
Ik heb deze:![]() | |
Pizzahut | maandag 6 januari 2014 @ 09:53 |
Afgelopen kerst de whisky Bunnahabhain gekregen van mijn vriendin. Een erg verrassende whisky met een noterige smaak en een fruitige afdronk. http://whiskybase.com/whiskies.php?merkid=85&whiskyid=19136 ![]() Weet iemand trouwens een goede Whisky app voor iOs? Voor wijn gebruik ik Vivino. Ik ben opzoek naar een soortgelijke app maar dan voor whisky. | |
Orbeatle | maandag 6 januari 2014 @ 11:17 |
Heeft de site van Whiskybase geen mobiele layout oid? | |
MadMaster | maandag 6 januari 2014 @ 11:20 |
Die hebben zelfs een eigen app, zowel voor Android als iOS... | |
robdriessen | maandag 6 januari 2014 @ 11:21 |
Op het Whiskyfestival in Den Haag is vorig jaar ook een app gelanceerd: http://whiskyapp.nl/ | |
MadMaster | maandag 6 januari 2014 @ 11:29 |
Daar kan je alleen niet zelf nieuwe whisky's aan toe voegen, is daardoor een heel beperkte app... | |
JeMoeder | maandag 6 januari 2014 @ 11:34 |
Nice ![]() | |
Karstman | maandag 6 januari 2014 @ 11:45 |
Ik heb Whisky Companion en Scottish Whisky News maar dat is beide voor Android, geen idee of die er ook in een appelige versie zijn. Moet wel zeggen dat ik Whisky Companion nog redelijk beperkt vindt, misschien toch de Whiskybase app maar eens kopen. | |
Orbeatle | maandag 6 januari 2014 @ 12:41 |
Balen. Ik heb Windows Phone 8. | |
Ringo | maandag 6 januari 2014 @ 21:19 |
Wild Turkey 101. Wat een bourbon. | |
Skv | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:28 |
Gisteren een fles Bowmore 15 yo gekregen ![]() Heb nu nog het volgende staan: Bowmore 15yo Auchentoshan three wood The Glenlivet 15yo The Balvenie 12yo Black Grouse (mwoa) Glen Talloch (voor de mix) Kan wel weer even vooruit, volgende aanschaf gaat een Aberlour worden. Of een Friese, laatst gehad, was heerlijk (of toch weer een Dalwhinnie?) ![]() | |
MPG | zondag 12 januari 2014 @ 16:28 |
Sinds gisteren mijn collectie uitgebreid met een Caol Ila 12yo. Tijdens de traditionele tombola op de nieuwjaarsborrel van werk stonden naast de nodige flessen wijn ook deze whisky en een Blanton's Special Reserve single barrel bourbon op de tafel met "troostprijzen". In de volgorde van getrokken lootjes mochten de winnaars een prijs kiezen. De Blanton's was snel weg, maar gek genoeg bleef de Caol Ila vrij lang staan tussen de wijnen. Totdat ik het geluk had dat mijn lootje getrokken werd ![]() | |
Karstman | zondag 12 januari 2014 @ 17:16 |
Dat zijn de betere loterijprijzen. Heb op mijn werk als kerstgeschenk VVV bonnen gekregen, maar eens vragen of de andere slijter ze aanneemt, de Druiventuin doet dat in elk geval niet. | |
Boze_Appel | zondag 12 januari 2014 @ 17:18 |
http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/ Kan je daar checken. | |
Gabrunal_2013 | zondag 12 januari 2014 @ 17:25 |
Zo ik schenk even een glaasje in uit mijn collectie: Proost! | |
Karstman | zondag 12 januari 2014 @ 17:31 |
Hmm zo te zien dus niet... Ook Gall & Gall niet zelfs. Ah maar de Keukenhof wel, ga ik daar wel heen... ofzo... | |
XmattX | zondag 12 januari 2014 @ 18:56 |
Waar woon jij dan? In mijn omgeving geeft die site 4 slijters waar ze ze aannemen. | |
Karstman | zondag 12 januari 2014 @ 20:29 |
Leiden... Misschien dat Van Zuylen ze wel aanneemt, mooi excuus om daar weer eens te kijken. | |
Nekojiru | zondag 12 januari 2014 @ 20:30 |
Leuk topic dit! Ben nu een jaartje whisky's aan het proeven en vind het een geweldige hobby. Proost! Btw... (per toeval ontdekt) Voor de mensen die geinteresseerd zijn in het maken van een superluxe whisky-cola: Aberlour 10yo + Coca Cola (regular). Een bizar lekkere combinatie als je het mij vraagt. Heiligschennis wellicht, maar de Aberlour 10 vond ik vrij saai/vlak dus op deze manier kon ik er toch van genieten. De literfles kostte 21 euro dus het was een gokje waard imho! Groeten! | |
Nytro | maandag 13 januari 2014 @ 15:07 |
de Aberlour 10 IS gewoon saai ![]() | |
Buitendam | maandag 13 januari 2014 @ 15:09 |
Ik heb zaterdag de Auchentoshan Three Wood gekocht. Ik blijf nog altijd bij de Lowlands hangen. | |
Karstman | maandag 13 januari 2014 @ 21:53 |
Heb ik net mijn hele sample verzameling (ok het zijn er 35 dus zoveel werk was het nou ook weer niet) netje in een Excel sheetje gezet, zie ik dat je op de vernieuwde Whiskybase ook samples kunt aangeven.. dat was eerst niet... | |
MadMaster | maandag 13 januari 2014 @ 22:40 |
Nieuw, nieuw, nieuw sinds afgelopen vrijdag... | |
ukga | maandag 13 januari 2014 @ 23:03 |
iemand ervaring met whisky rocks/stones? en waar heb je ze gekocht? | |
Joooo-pi | maandag 13 januari 2014 @ 23:05 |
Cool! Ik heb er al een keer om gevraagd en foto's geüpload (van miniaturen) en ik kreeg als reactie dat ze er mee bezig waren ![]() | |
MadMaster | dinsdag 14 januari 2014 @ 15:43 |
Miniaturen? Die worden volgens mij niet geplaatst, alleen reguliere bottelingen waar die miniaturen meestal een mini-uitvoering van zijn... | |
Karstman | dinsdag 14 januari 2014 @ 16:42 |
Hmm het is een beetje een mengelmoesje bij mij van samples uit flessen, miniuitvoeringen en speciale "miniature only" bottelingen: ![]() | |
MadMaster | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:00 |
Je kan in je Whiskybase collectie nu wel samples opnemen van al aanwezige flessen. Ik begin daar zelf niet aan, iets te veel samples daarvoor... | |
MadMaster | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:03 |
Nee, geen ook behoefte aan gekoelde whisky. Ik weet dat Gordon & MacPhail in Elgin ze verkoopt, verder ben ik ze nog niet in een winkel tegen gekomen... | |
ukga | dinsdag 14 januari 2014 @ 22:33 |
ik wel maar hou niet van ijs/verwaterde wiskey. ik vraag me alleen af of die stenen niet steeds door je glas heen kletteren als je een slok naamt... | |
Ringo | woensdag 15 januari 2014 @ 01:20 |
Ik geloof niet dat het hier heel populair is, maar ik blijf de American whiskey promoten. Heerlijk losbandige drank, product van het zoete zuiden, in vergelijking met de koude strengheid van scotch. Momenteel drink ik graag Wild Turkey 101 proof, en in het bijzonder de 8 years. Fantastische whiskey: kruidig, rozijnen, hooi, rauw deeg. De 'gewone' 101 is ook lekker maar mist het droge sherry-achtige van de 8 years. Nu ik wat meer om me heen heb geproefd, ga ik sommige whiskey's heel saai vinden en eigenlijk nauwelijks het drinken waard. Op mijn verlanglijst staan (whiskey met een goede reputatie en nog enigszins betaalbaar): - Knob Creek 9 years - Woodford Reserve - Blanton's Original - Wild Turkey Rare Breed Kan iemand me andere aanbevelingen doen? | |
totalatool | woensdag 15 januari 2014 @ 08:45 |
Buffalo Trace Eagle Rare 10 Four Roses single barrel Willett Pot Still Reserve | |
Orbeatle | woensdag 15 januari 2014 @ 11:23 |
Ik heb nog een gesloten fles Blanton's Straight from the Barrel staan. Die gaat komend weekend wellicht geopend worden ![]() | |
Ringo | woensdag 15 januari 2014 @ 11:43 |
Ik keek laatst naar een aflevering van Penoza en daar zette iemand een fles Mellow Corn aan de mond. Dat is ook bijzonder spul, gebrouwen van 90% maïs. Zoet, licht (en dat voor 50%), bananen, rijp fruit. Geen topwhiskey maar leuk om in de kast te hebben. Je moet er eens een old fashioned mee maken. ![]() ![]() | |
robdriessen | donderdag 16 januari 2014 @ 09:26 |
Ik denk, ik zal het hier toch maar even melden: alleen vandaag bij drankdozijn.nl : 4,5 liter fles JW Black Label, inclusief giftbox en kantel-standaard 100 euro inclusief verzendkosten. | |
totalatool | donderdag 16 januari 2014 @ 09:29 |
Met zo'n fles zit je wel goed op een trouwfeest, maar zelf zou ik echt jaaaaaren doen om zo'n fles leeg te krijgen. En dan zit je dus op een gegeven moment met een paar liter geoxideerde Black Label. | |
JeMoeder | donderdag 16 januari 2014 @ 10:17 |
Geen fan van Black Label. De Green Label was de enige en enigste JW die ik dronk en die is al een maand of 9 uit productie. Heb er nog een halfje van staan en daar ben ik dan ook zuinig op. | |
Orbeatle | vrijdag 17 januari 2014 @ 08:36 |
Damn, daarvan heb ik een tijd geleden de fles leeg gemaakt, had ik toch zuiniger moeten zijn! | |
JeMoeder | vrijdag 17 januari 2014 @ 08:42 |
Er zijn nog slijters die wat flessen hebben staan, maar de prijzen zijn wel verdubbeld ondertussen. Meer dan 30 euro wil ik echt niet betalen voor een fles JW. Als hij nu hemels lekker was dan had ik er wel wat voor over, maar het is gewoon een lekkere ongecompliceerde blend. Oa drankdozijn had nog wat staan vorige week. | |
Orbeatle | vrijdag 17 januari 2014 @ 10:02 |
Mwoah, ik ga er nu niet echt naar op zoek. Heb nog (te?)veel flessen open staan die toch voorrang krijgen en de wishlist groeit ook gestaag ![]() | |
robdriessen | vrijdag 17 januari 2014 @ 11:19 |
Een fles die ik al een tijdje op mijn wishlist heb staan is de Bushmills 21, maar ik zie daar zeer fluctuerende prijzen en reviews voor. Zijn de verschillende batches/releases zo enorm afwijkend van elkaar qua smaak? Of is het gewoon een kwestie van 'de vorige release raakt op dus prijs stijgt, nieuwe release is uit en prijs daalt weer'. Iemand een idee? | |
Mip1988 | vrijdag 17 januari 2014 @ 11:47 |
![]() Heerlijke fles, momenteel in de aanbieding bij Drankgigant [ Bericht 31% gewijzigd door Mip1988 op 17-01-2014 11:54:37 ] | |
Boze_Appel | vrijdag 17 januari 2014 @ 12:40 |
Je kan ze ook zelf maken | |
ukga | vrijdag 17 januari 2014 @ 22:00 |
ik heb al lopen googlen waar ik zeepssteen kan kopen maar nog niet echt een goede site gevonden. Ik vind het wel een goed plan om het zelf te zagen! | |
habitue | vrijdag 17 januari 2014 @ 22:05 |
Glengoyne 17 is lekker ![]() | |
JeMoeder | vrijdag 17 januari 2014 @ 22:19 |
Mag ik vragen waarom je een single malt zou afkoelen? Juist dan slaan je receptoren/smaakpapillen dicht (door de koude) en proef je het gehele 'boeket' van de whisky niet meer. | |
Boze_Appel | zaterdag 18 januari 2014 @ 00:14 |
Misschien wil hij bourbon drinkbaar maken. ![]() | |
samthegreat5 | zaterdag 18 januari 2014 @ 01:28 |
Maker's Mark. Beste Bourbon ever. | |
samthegreat5 | zaterdag 18 januari 2014 @ 01:34 |
Ik hoor echt supergoeie dingen over deze corn whiskey.. verleiding is groot om hem te bestellen ![]() | |
Ringo | zaterdag 18 januari 2014 @ 07:56 |
Drankdozijn heeft hem helaas niet meer op voorraad. Duur is ie in elk geval niet. | |
JeMoeder | zaterdag 18 januari 2014 @ 16:11 |
![]() | |
ukga | zaterdag 18 januari 2014 @ 18:46 |
je hoeft ze niet per se in je whisky te gooien. Maar alsnog ikhou nou eenmaal van een koele whisky | |
Actaeon | zondag 19 januari 2014 @ 13:02 |
Juist die zoete losbandigheid heeft mij altijd twee keer doen nadenken alvorens een glas Amerikaanse whiskey te nemen. ![]() | |
Ringo | zondag 19 januari 2014 @ 13:36 |
Dat kan, maar het is een natuurlijke zoetheid, vooral afkomstig van de maïs (bourbon moet voor minstens 51% uit maïs gemaakt zijn). Er is geen suiker aan bourbon toegevoegd. Het productieproces van bourbon is even zuiver als van scotch. Je zou eens kunnen kijken naar rye whiskey als je huivert voor het zoete. Hoe dan ook, mijn favoriete bourbon voor nu, Wild Turkey 101 proof 8 years, kan ik iedere whisky- of scotch-liefhebber aanraden. | |
Ringo | zondag 19 januari 2014 @ 14:15 |
| |
MadMaster | zondag 19 januari 2014 @ 14:21 |
Dank je, maar ik pas nog steeds... | |
Ringo | zondag 19 januari 2014 @ 15:55 |
Sjeu, wat een eenkennigheid... | |
JeMoeder | zondag 19 januari 2014 @ 16:14 |
Hoezo, als je iets niet zo lekker vind, dan is het toch niet lekker? Een ander kan het dan nog steeds heerlijk vinden. Ik snap het probleem niet zo, smaken verschillen nu eenmaal. | |
MadMaster | zondag 19 januari 2014 @ 16:29 |
Nee, ik heb het gedronken, ben zelfs in de distilleerderij in de USA geweest en vind het simpelweg niet lekker... | |
Ringo | zondag 19 januari 2014 @ 16:42 |
Hetgeen natuurlijk onvoorstelbaar is. | |
borisz | zondag 19 januari 2014 @ 19:21 |
Wilde Whisky Dagen Alert. Wel met de inmiddels bekende aantekening dat je soms bij de normale slijterij goedkoper uit bent, maar dat wisselt per whisky. | |
MadMaster | zondag 19 januari 2014 @ 19:27 |
Om je gerust te stellen, ook sommige Schotse whisky's vind ik niet lekker... | |
Karstman | zondag 19 januari 2014 @ 20:42 |
Gister weer een gezellige thuisproeverij gehad met 8 man bij een vriend. De Line-up was als volgt: Benromach Organic Glen Garioch Virgin Oak Cù Bòcan (Tomatin) Glendronach 14 Virgin Oak Bunnahabhain Darach Ur Bruichladdich X4+3 Dalmore 11yo virgin oak (Exclusive Casks by CWC) Glenmorangie Ealanta En een Bruichladdich Guyana Rum en een extra gerijpte Remy Martin VSOP als Mystery glass voorproefjes. Al met al een erg smakelijke avond en een beetje zwaar hoofd vanochtend! | |
MadMaster | zondag 19 januari 2014 @ 20:47 |
Heb afgelopen Amsterdams Whisky Weekend wat unieke whisky's kunnen proeven bij Geert Bero, o.a. de Highland Park Dragon 1973 en de Aultmore Centenary 16y. Waarschijnlijk once in a lifetime drams... ![]() Ook nog proefpanel gespeeld voor een aantal whisky's die nog op de markt moeten komen (of juist niet)... ![]() | |
Karstman | zondag 19 januari 2014 @ 21:05 |
Oh ja dat is altijd bijzonder als hij er is met al die oude flessen. Heb ook wel wat dingen geproefd die je nooit meer tegen gaat komen, kan me zo een oude Linkwood en een St. Magdalene herinneren. Heb je de nieuwe Glenmorangie Companta ook al geproefd, de beoogd whisky van het jaar 2014? Ik wel vrijdag, vond er niet veel aan... niet vies maar miste een hoop diepgang. | |
MadMaster | zondag 19 januari 2014 @ 21:14 |
Afgelopen weekend stonden er diverse personen met hun (min of meer) prive verzameling. Ik mag dat wel... En nee, heb de Glenmorangie nog niet geproefd. Hennessy Moët was in Amsterdam niet aanwezig. Ik ben niet zo van de gehypte bottelingen. Soms ten onrechte, vaak niet... ![]() | |
Actaeon | zondag 19 januari 2014 @ 23:43 |
Oh ja ik beweer ook niet dat het niet zuiver is of iets dergelijks, het is qua whiskey gewoon niet mijn voorkeur. Ik hou juist van dat strenge, ingetogen, beklemmende gelaagde rokerige dat je in Schotse varianten kan vinden. | |
JeMoeder | maandag 20 januari 2014 @ 11:56 |
Was een erg gezellige proeverij. Ik had echter wel wat meer last dan Karstman de volgende ochtend ![]() | |
Boze_Appel | maandag 20 januari 2014 @ 12:42 |
Zeker een gezellig kippenhok. | |
Karstman | maandag 20 januari 2014 @ 12:53 |
Noem je me nou een kip? | |
Boze_Appel | maandag 20 januari 2014 @ 12:57 |
Nee, ik noem je gezellig. | |
JeMoeder | maandag 20 januari 2014 @ 13:39 |
Ik was de kip dan denk ik. | |
totalatool | maandag 20 januari 2014 @ 14:13 |
Bedankt voor deze associatie: On topic: de Wilde Whisky Dagen zijn inderdaad begonnen. Allemaal rennen naar de Gall&Gall dus! (om vervolgens met lege handen en teleurgesteld weer naar huis te gaan) | |
JeMoeder | maandag 20 januari 2014 @ 14:14 |
Heel soms zit er wel een goed geprijsde bij hoor ![]() | |
MadMaster | maandag 20 januari 2014 @ 14:19 |
De prijs is wel OK, hetgeen wat je er voor krijgt vaak niet... ![]() | |
JeMoeder | maandag 20 januari 2014 @ 14:19 |
Gelderse Vallei was wel een juweeltje hoorde ik! | |
golfer | maandag 20 januari 2014 @ 14:31 |
Anderhalve liter slobberwhisky voor 23 euro. ![]() | |
Boze_Appel | maandag 20 januari 2014 @ 14:37 |
Je WC was nog nooit zo schoon! | |
MadMaster | maandag 20 januari 2014 @ 14:47 |
Ik kan je 6 liter spiritus leveren voor ¤4,80... | |
robdriessen | dinsdag 21 januari 2014 @ 09:38 |
Even uit nieuwsgierigheid: zijn hier eigenlijk ook liefhebbers die wel eens whisky-cocktails maken? Old-Fashioned, Whisky Sour, Sazerac, Manhattan, etc. Deze zondag heb ik het succesvol in elkaar schroeven van een IKEA tafel gevierd met een overheerlijke Blood & Sand. • 40ml whisky, liefst een peaty. (mijn keuze: Peat Monster) • 25ml Rode Vermouth (bijv. Carpano Antica Formula) • 25ml Cherry Heering (of De Kuyper Cherry Brandy) • 25ml sinaasappelsap (idealiter bloedsinaasappels) Schudden met ijs en uitgieten in een voorgekoeld coupeglas. Goddelijk. ![]() | |
pipster | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:36 |
Met cocktails heb ik wel wat, met een groepje vrienden doen wij nog wel eens oude recepten na brouwen, al zijn de meeste cocktails die we dan maken rum-based. Deze klinkt inderdaad wel lekker, ga ik eens maken. Ik zou alleen niet met likeur van De Kuyper als alternatief aanbieden, Bols is dan een beter substituut bij de likeuren. | |
Karstman | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:36 |
Nee eigenlijk niet. Heb ooit wel eens een whisksy sour gemaakt maar verder hou ik het toch liever bij het pure spul. Niet dat ik tegen experimenteren ben maar je moet voor de meeste cocktails allemaal zooi zoals in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben... | |
pipster | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:53 |
Deze is ook wel lekker: Cameron’s Kick 1 ounce Scotch (blended, please — Famous Grouse works well) 1 ounce Irish whiskey 1/2 ounce fresh lemon juice 1/2 ounce orgeat Shake with ice and strain into chilled cocktail glass. Garnish with orange twist. We hadden alleen geen Famous Grouse, weet niet meer welke wel zo uit het hoofd. Maar deze variant vond ik lekkerder: Kikku no Cameron •2½ oz Yamazaki 12 Yr Whisky •½ oz Tullamore Dew Irish Whiskey •¾ oz Pistachio Orgeat syrup •¾ oz vers citroensap Mengen, schudden met ijs, strainen in een koud cocktailglas. Garnering een twist sinaasappelschil. | |
totalatool | dinsdag 21 januari 2014 @ 11:14 |
Same here. Ik heb alleen Angostura in huis voor een Old Fashioned, en die maak ik heel af en toe. Verder drink ik mijn whisky puur of met water. | |
robdriessen | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:39 |
Ik heb het voorrecht om een fles de Kuyper's Cherry Brandy XO te hebben. Die is naar mijn bescheiden mening nog beter dan Bols. Maar ik ben bevooroordeeld, ik woon in het stadje waar Nolet en De Kuyper gevestigd zijn ![]() | |
pipster | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:43 |
Ah van de XO van de Kuyper weet ik het niet, maar over het algemeen vind ik de likeuren van Bols een stuk minder chemisch. | |
Ringo | dinsdag 21 januari 2014 @ 18:41 |
Old Fashioned. ![]() Een Manhattan moet ik ook eens maken. | |
Ringo | dinsdag 21 januari 2014 @ 18:44 |
En wie de whiskeylikeuren kan verteren: Southern Comfort Special Reserve. ![]() | |
pavv | dinsdag 21 januari 2014 @ 21:42 |
Cocktails, Ja lekker! Maar meestal maak ik die niet met whisky. Varianten die ik graag mag nuttigen (echter wel sporadisch hoor, slechts een paar keer per jaar, en dan het liefst met maten) zijn o.a. Tequila Sunrise, Long Island Ice Tea, Caipirinha, Mojito en heel soms een Cosmopolitan, een knappe Gin Tonic ga ik ook niet uit de weg. Dit zijn voornamelijk cocktails op basis van rum, tequila en wodka en meestal een zuur/bitterzuur ingrediënt. Whisky neat of with a tiny dash of water | |
Cynix ® | woensdag 22 januari 2014 @ 14:43 |
Voor mij geldt precies hetzelfde. Cocktailtje op zijn tijd OK, maar al die shit in huis halen is niks. PS: Daarom zou ik ook nooit meedoen aan Sonja Bakker met haar kwart ananas en halve peertje. ![]() | |
Ringo | woensdag 22 januari 2014 @ 16:39 |
Eén fles rode vermouth (dat is geen 'zooi' of 'shit' ![]() ![]() | |
Karstman | woensdag 22 januari 2014 @ 16:59 |
Ja 1 fles ok, niet dat ik verder rode vermouth drink, het is potdorie de jaren 70 niet meer (zelfde geldt voor de Spritzers maar dan jaren 80). Maar dan zie ik ook Cherry brandy (da's 2 flessen). In dat andere recept zit ook Orgeat, whatever that may be (dat is 3). Dan wil je vast ook nog wel eens een andere coctail en moet je Agnotisch Bitter hebben (inmiddels zit ik op 4 flessen spul (netter woord dan zooi of shit)) en vast ook nog wel een likeur of wat... Dat past allemaal niet in de kast... | |
Ringo | woensdag 22 januari 2014 @ 17:02 |
Spritz is here to stay, niks jaren 80. Die Angostura bitter is maar een klein flesje, gewoon in de keukenkast zetten naast de ketjap en de worcestershiresaus, doe je jáááren mee. | |
pipster | woensdag 22 januari 2014 @ 18:02 |
Ach ja is weer eens wat anders dan Trooper Bier... http://www.mogwaiwhisky.com/ Zal het net zo goed te pruimen zijn als de muziek?!?!? ![]() | |
XmattX | woensdag 22 januari 2014 @ 18:29 |
Gaaf label en zo te zien een redelijk actief sherryvat. Kan best leuk zijn, zeker omdat je deze distillery weinig ziet... | |
Orbeatle | woensdag 22 januari 2014 @ 21:30 |
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritz drank tent! | |
Karstman | woensdag 22 januari 2014 @ 21:31 |
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken... | |
Ceased2Be | woensdag 22 januari 2014 @ 21:35 |
Dezelfde types die Passoa-jus drinken ![]() Zoete meuk Nu voor de afwisseling een Bushmills aan het drinken ![]() | |
robdriessen | woensdag 22 januari 2014 @ 21:48 |
Dat was 1 keer en de serveerster had me er in geluisd. Moet je dit nu telkens blijven oprakelen? ![]() | |
Orbeatle | woensdag 22 januari 2014 @ 21:50 |
Ik drink dat spul allemaal ook niet hoor, laat dat duidelijk zijn! | |
Ringo | woensdag 22 januari 2014 @ 22:21 |
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen. | |
Ceased2Be | woensdag 22 januari 2014 @ 22:26 |
*meld* | |
Boze_Appel | donderdag 23 januari 2014 @ 00:14 |
Grotere kast. Dat doet Piet ook om de twee jaar. | |
Orbeatle | donderdag 23 januari 2014 @ 07:58 |
Dat was mij reeds duidelijk eigenlijk, dat het daar om ging... What's in a name! | |
Karstman | donderdag 23 januari 2014 @ 13:31 |
Een van die vliegtuigtrolleys wordt een bar, ik zie mogelijkheden ![]() | |
LenP | donderdag 23 januari 2014 @ 13:42 |
Bij de Gall en Gall hebben ze de wilde whisky weken. Mijn oog is gevallen op de Macallan 12y fine oak. Bekend bij iemand? | |
totalatool | donderdag 23 januari 2014 @ 13:52 |
Buiten dat die uit productie is weet ik er weinig van. Ik heb de 15 Fine Oak wel eens gehad, maar de Fine Oak serie was/is toch echt wel anders dan de meer klassieke Sherry Oak reeks. | |
MadMaster | donderdag 23 januari 2014 @ 18:22 |
Ja, mee bekend en ik zou 'm niet (nog eens) aanschaffen. Mijn echtgenote vond het wel wat, maar die houdt dan ook niet van een meer uitgesproken, stevige whisky. Na aanschaf 3 jaar geleden is de fles echter nauwelijks meer aangeraakt... | |
Karstman | donderdag 23 januari 2014 @ 20:50 |
De 12 niet. De 10 Fine Oak wel gehad ooit en dat was een prima, niet erg uitgesproken, slobberwhisky. | |
pavv | donderdag 23 januari 2014 @ 22:04 |
Voor veel minder geld kun je ook wel een andere weinig zeggende whisky aanschaffen. Als je dan toch bij de Gall een whisky wilt kopen kun je misschien ook eens kijken naar de Glenfarclas 15, de 8 jaar oude Glendronach, Nikka from the Barrel, Clynelish 14, Glenlivet 15, Caol Ila 12. Dit zijn whiskies waar i.i.g. smaak aan zit.... of het jouw smaak is zul je zelf moeten uitvinden ![]() | |
LenP | vrijdag 24 januari 2014 @ 08:51 |
Ik zie ook Glen Talloch? Is dat wat?
| |
Cynix ® | vrijdag 24 januari 2014 @ 10:52 |
Vandaag net een doosje whisky ontvangen. Ik kan er weer even tegenaan! Geen hele dure jongens, maar gewoon lekkere flesjes (hoop ik, ik heb ze nog niet allemaal eerder geproefd): • Bowmore 15years Darkest 70cl • Finlaggan Cask Strength 70cl • The Ileach Peaty 70cl • Bruichladdich Rocks 70cl • Birnie Moss - Intensely Peated 70cl En voor schoonma voor door de cola: • Glen Talloch 1ltr ![]() ![]() | |
PdeHoog | vrijdag 24 januari 2014 @ 11:18 |
Zoooo ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 januari 2014 @ 11:34 |
Behalve die Glen Talloch dan, echt komisch vies dat spul Overigens heb ik dezelfde naam als jij, geinig is dat | |
Boze_Appel | vrijdag 24 januari 2014 @ 11:57 |
De BenRiach neem ik aan? | |
Cynix ® | vrijdag 24 januari 2014 @ 12:34 |
Yep. ![]() | |
Cynix ® | vrijdag 24 januari 2014 @ 12:35 |
Die hoef ik gelukkig niet zelf te drinken. ![]() | |
Boze_Appel | vrijdag 24 januari 2014 @ 12:35 |
Goed spul. | |
robdriessen | vrijdag 24 januari 2014 @ 12:55 |
Het kan erger. Het smerigste goedje dat ik ooit heb gedronken komt uit de Makro en het woord 'whisky' kwam niet eens voor op de fles terwijl hij wel bij de whisky blends stond. Het was een 'blend of distilled spirits'. Cola maakte het er ook niet drinkbaarder op. Blijf ver weg van Commander Blend. | |
Orbeatle | vrijdag 24 januari 2014 @ 13:18 |
![]() | |
Joooo-pi | vrijdag 24 januari 2014 @ 14:40 |
ivm 35% alcohol, denk ik ![]() | |
robdriessen | vrijdag 24 januari 2014 @ 15:55 |
Met dank aan Orbeatle's sig, zelf net even uit mijn hoofd een lijstje gemaakt. Ik mis wel een aantal van mijn flessen in de database. Maar goed, hier een groot deel van mijn collectie. | |
XmattX | vrijdag 24 januari 2014 @ 19:03 |
Als je flessen mist kan je ze insturen! ![]() | |
Orbeatle | vrijdag 24 januari 2014 @ 19:44 |
Mooi dat ik daar een bescheiden bijdrage aan heb kunnen leveren ![]() Jouw collectie is echter wel wat indrukwekkender dan de mijne! Je hebt de Sazerac Straight Rye zie ik. Bevalt die? | |
don_calzone | zaterdag 25 januari 2014 @ 10:24 |
Deze net van m'n vriendin gehad vanavond eens lekker proberen en van genieten![]() | |
knoffel | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:25 |
Best leuke whiskey. Afgelopen zomer gehad, heeft me prima gesmaakt. | |
Ceased2Be | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:33 |
Het ergste wat ik op heb is 'Johnny Wadie's Black Table' Een zelf-gestookte "whisky" die ik in Dahab in Egypte kreeg voorgeschoteld. Zelfs met een halve liter cola smaakte het nog naar thinner. | |
gadeweerd | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:47 |
Eén van de weinige aantrekkelijk geprijsde flessen tijdens de G&G whisky dagen; glenfiddich 21 yo voor ¤63 | |
Cynix ® | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:59 |
Lekker zachte whisky, al vond ik 'm wat neutraal en vlak. Nou ja, zeker niet echt slecht. Ik proefde een wat honingachtige smaak. ![]() | |
don_calzone | zaterdag 25 januari 2014 @ 13:12 |
Ik ga hem vanavond proeven en zal dan mijn menig er over met jullie delen | |
totalatool | zaterdag 25 januari 2014 @ 16:56 |
Oh... dat is inderdaad niet slecht. |