abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage vrijdag 20 december 2013 @ 15:39:15 #76
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134491290
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 15:18 schreef MadMaster het volgende:
www.whiskyfun.com
www.maltfascination.com
www.whiskyisrael.co.il
www.onversneden.com
www.whiskynotes.be (bij bottelingen van Belgische vrienden er wel een paar punten aftrekken :P )
What about the base... or the maniacs?
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 december 2013 @ 16:40:48 #77
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_134493084
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 15:39 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

What about the base... or the maniacs?
Whiskybase geeft m.i. een aardige indicatie, maar omdat iedereen daar toch anders beoordeelt niet helemaal objectief/betrouwbaar.

Malt Maniacs is wel betrouwbaar, maar daar verschijnen maar onregelmatig updates. Whiskyfun van Malt Maniac Serge Valentin bevat wel regelmatig updates van nieuwe en oudere bottelingen.
pi_134493146
Wat is nou een goede whisky voor een Irish Coffee. Heb net gewoon een blend gepakt, heeft een single malt nog toegevoegde waarde?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Redactie Frontpage vrijdag 20 december 2013 @ 16:47:36 #79
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134493303
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 16:42 schreef habitue het volgende:
Wat is nou een goede whisky voor een Irish Coffee. Heb net gewoon een blend gepakt, heeft een single malt nog toegevoegde waarde?
Ik zou er zelf geen single malt in gooien, omdat de koffie veel van de fijne smaken uit de whiskey maskeert. Een redelijk vlakke blend is dan de juiste keuze lijkt me.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 december 2013 @ 17:07:10 #80
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_134493919
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 16:42 schreef habitue het volgende:
Wat is nou een goede whisky voor een Irish Coffee. Heb net gewoon een blend gepakt, heeft een single malt nog toegevoegde waarde?
Doorgaans wordt Irish Coffee met Jameson whiskey gemaakt, maar dat is geen geschreven wet...
pi_134494955
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 12:01 schreef MadMaster het volgende:

Daarom, in algemene zin, proef zelf, oordeel zelf en beschrijf zelf.

Toch moet je een idee hebben waar je naar op zoek moet gaan.
  vrijdag 20 december 2013 @ 17:42:28 #82
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_134495029
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 17:40 schreef mrPanerai het volgende:

[..]

Toch moet je een idee hebben waar je naar op zoek moet gaan.
Zeker, bezoek daarom eens een festival met een ruim aanbod aan whisky's en/of sluit je aan bij een whisky club.
  Redactie Frontpage vrijdag 20 december 2013 @ 18:29:20 #83
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134496228
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 17:42 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Zeker, bezoek daarom eens een festival met een ruim aanbod aan whisky's en/of sluit je aan bij een whisky club.
Dat van een festival kan ik zeker onderschrijven. Er ging de eerste paar keren een wereld voor me open. Naast clubs kan ik ook georganiseerde proeverijen aanraden. Er zijn genoeg goede whiskyslijters die die een paar keer per jaar organiseren.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134499047
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 15:18 schreef MadMaster het volgende:
www.whiskyfun.com
www.maltfascination.com
www.whiskyisrael.co.il
www.onversneden.com
www.whiskynotes.be (bij bottelingen van Belgische vrienden er wel een paar punten aftrekken :P )
Cool. Thanks.
Allemaal gebookmarked.
  † In Memoriam † zaterdag 21 december 2013 @ 07:08:23 #85
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_134517498
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 12:01 schreef MadMaster het volgende:
Wat de één zegt/proeft, hoeft een ander niet zo te ervaren.
Dit vooral.

Heb dat wel veel met onze whiskypoëet Karstman. Hij komt dan met hele verhalen over rozijntjes, appeltjes, honing, etc etc etc. terwijl ik er weer allemaal andere dingen uithaal. Soms zijn we het heel erg eens, maar vaak toch niet. Is ook weinig erg als het sapje je maar goed smaakt.

Het hele smaakgebeuren is ook netjes emperisch bewezen. De receptoren in de tong en vorm hoe het naar je neus gaat is bij bijna iedereen anders waardoor de smaak anders is.
Carpe Libertatem
pi_134519458
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 december 2013 07:08 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Dit vooral.

Heb dat wel veel met onze whiskypoëet Karstman. Hij komt dan met hele verhalen over rozijntjes, appeltjes, honing, etc etc etc. terwijl ik er weer allemaal andere dingen uithaal. Soms zijn we het heel erg eens, maar vaak toch niet. Is ook weinig erg als het sapje je maar goed smaakt.

Het hele smaakgebeuren is ook netjes emperisch bewezen. De receptoren in de tong en vorm hoe het naar je neus gaat is bij bijna iedereen anders waardoor de smaak anders is.
Vergeet die dennegeurtoiletverfrisser smaak van laatst niet :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  † In Memoriam † zaterdag 21 december 2013 @ 15:02:59 #87
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_134524706
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 december 2013 11:05 schreef Karstman het volgende:

[..]

Vergeet die dennegeurtoiletverfrisser smaak van laatst niet :)
Welke was dat. Die in de Natte?
Carpe Libertatem
pi_134527464
yup! ik denk dat het de Glencadam Port was maar weet niet meer zeker :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:00:53 #89
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_134532638
Mijn kast is ook weer gevuld met whisky.

Talisker 10yo
Lagavulin 16yo
Dalwhinnie 15yo
Old Pulteney 12yo
AnCnoc 12yo
Highland Park 12yo.

:9
World domination is my middle name.
  Redactie Frontpage zaterdag 21 december 2013 @ 20:44:09 #90
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134534386
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:00 schreef Daklem het volgende:
Mijn kast is ook weer gevuld met whisky.

Talisker 10yo
Lagavulin 16yo
Dalwhinnie 15yo
Old Pulteney 12yo
AnCnoc 12yo
Highland Park 12yo.

:9
AnCnoc is een zeer ondergewaardeerde complexe whisky als je het mij vraagt. Vind hem heerlijk :9
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  zaterdag 21 december 2013 @ 23:44:10 #91
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_134542634
Het whisk(e)y event vorige week vrijdag was weer aangenaam, geslaagd en vooral lekker! ^O^
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
  zondag 22 december 2013 @ 12:41:05 #92
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_134554710
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:44 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

AnCnoc is een zeer ondergewaardeerde complexe whisky als je het mij vraagt. Vind hem heerlijk :9
Mijn fles is nog dicht. Ik hoop dat ik dezelfde ervaring ga hebben. Door vele reviews ben ik namelijk erg benieuwd geworden naar de dram.

Gisteren de Highland Park 12yo open gemaakt. Viel mij niet tegen overigens. een tikkeltje rokerig en redelijk complex.
World domination is my middle name.
  Redactie Frontpage zondag 22 december 2013 @ 16:37:16 #93
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134565131
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 12:41 schreef Daklem het volgende:

[..]

Mijn fles is nog dicht. Ik hoop dat ik dezelfde ervaring ga hebben. Door vele reviews ben ik namelijk erg benieuwd geworden naar de dram.

Gisteren de Highland Park 12yo open gemaakt. Viel mij niet tegen overigens. een tikkeltje rokerig en redelijk complex.
Als 'eerste' ervaring met bepaalde whisky gebieden voor beginners zou ik nu juist en de AnCnoc en de HP12 aanraden. Daarnaast de standaardbotteling van Old Pulteney en de Caol Ila 12yo :)

Die HP12 is een heerlijk drankje.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  zondag 22 december 2013 @ 19:51:24 #94
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_134573200
Zojuist de Lagavulin 16yo open gemaakt. wauw! :o

[ Bericht 0% gewijzigd door Daklem op 22-12-2013 20:26:01 ]
World domination is my middle name.
pi_134627844
Jongens en meisjes een vraagje. Ik moet morgen voor de kerst een whiskysaus maken. Nou vraagt het recept om 40ml Blair Athol 12yo maar dat heb ik niet. Wat zou lekker zijn door de saus. Nou dacht ik zelf in elk geval geen Islay maar eerder een speyside ofzo te gebruiken. Bijvoorbeeld een Benriach Claret of Balvenie DoubleWood, wat denken jullie?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_134627902
Kan je geen goedkopere whisky gebruiken :?
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_134627984
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:18 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Kan je geen goedkopere whisky gebruiken :?
Die Doublewood is niet duur :) daarbij ga ik er geen famous grouse in mikken. Je kookt ook niet met slechte wijn dus waarom slechte whisky in je saus gooien...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 23 december 2013 @ 22:44:08 #98
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_134629278
quote:
2s.gif Op maandag 23 december 2013 22:17 schreef Karstman het volgende:
Jongens en meisjes een vraagje. Ik moet morgen voor de kerst een whiskysaus maken. Nou vraagt het recept om 40ml Blair Athol 12yo maar dat heb ik niet. Wat zou lekker zijn door de saus. Nou dacht ik zelf in elk geval geen Islay maar eerder een speyside ofzo te gebruiken. Bijvoorbeeld een Benriach Claret of Balvenie DoubleWood, wat denken jullie?
Maakt geen donder uit welke whisky je er voor gebruikt.
Door de andere bestandelen van de saus proef je de specifieke whisky toch niet of nauwelijks meer. Of je moet iets als Octomore gebruiken.
Ik laat mijn vrouw altijd de meest goedkope blend gebruiken en dat smaakt dan nog 1000 keer beter dan whiskysaus uit een potje...
pi_134629878
Echte whisky is natuurlijk honderd keer beter dan die 0,1% whiskyescence die er in die fabriekssaus zit.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 23 december 2013 @ 23:23:52 #100
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_134631166
quote:
2s.gif Op maandag 23 december 2013 22:56 schreef Karstman het volgende:
Echte whisky is natuurlijk honderd keer beter dan die 0,1% whiskyescence die er in die fabriekssaus zit.
Daarom kan je net zo goed een Glen Talloch nemen, je proeft het verschil echt niet door de mayo, ketchup en kruiden...

Momenteel gebruikt mijn vrouw trouwens Jameson voor de whiskysaus, prima!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')