Hoezo geldt dat voor flexwerkers?? Die heb je toch als uitzendkracht of met een contract voor bepaalde tijd in dienst?quote:Op dinsdag 3 december 2013 18:29 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Eehm, nee, dat geldt juist voor flexwerkers, dat risico. Maak er maar zzper van. Iedereen is straks ZZPer
Nadat iemand een half jaar vakken heeft gevuld ben je 10 jaar verantwoordelijk voor de ziektekosten, tenzij die persoon daarna 3 maand ergens anders werkt.quote:Op dinsdag 3 december 2013 18:31 schreef Leandra het volgende:
[..]
Hoezo geldt dat voor flexwerkers?? Die heb je toch als uitzendkracht of met een contract voor bepaalde tijd in dienst?
Maar idd.... dan is het alternatief dat iedereen ZZP'er wordt... weten de banken het al?
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat een handjevol politici, aangevuld met een kudde ambtenaren, deze draak van een wet uit zijn toetsenbord heeft weten te krijgen. De ervaringen met de flexwet zouden onderhand toch wel voor zich moeten spreken.quote:Op dinsdag 3 december 2013 18:34 schreef ZuidKardinaal het volgende:
Nadat iemand een half jaar vakken heeft gevuld ben je 10 jaar verantwoordelijk voor de ziektekosten, tenzij die persoon daarna 3 maand ergens anders werkt.
Ja, dat was ik. Dat gaat gebeuren, en in plaats van het probleem op te lossen bij de bron (het wegnemen van de noodzaak) zal het wel gesnoerd moeten worden met allerlei verkrampte onwerkbare privacyschendende nieuwe wetgeving.quote:Iedereen zzp-er, en iemand voorspelde ook al een gouden handel in medische dossiers.
En een hoop bureaucratische rompslomp, vergeet dat vooral niet.quote:Op dinsdag 3 december 2013 20:49 schreef Janneke141 het volgende:
Ja, dat was ik. Dat gaat gebeuren, en in plaats van het probleem op te lossen bij de bron (het wegnemen van de noodzaak) zal het wel gesnoerd moeten worden met allerlei verkrampte onwerkbare privacyschendende nieuwe wetgeving.
Hoe werkt dit voor kleine bedrijven eigenlijk. Bij 2 man personeel is 1 persoon 10 jaar doorbetalen natuurlijk nooit haalbaar.quote:Op dinsdag 3 december 2013 18:34 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Nadat iemand een half jaar vakken heeft gevuld ben je 10 jaar verantwoordelijk voor de ziektekosten, tenzij die persoon daarna 3 maand ergens anders werkt.
Iedereen zzp-er, en iemand voorspelde ook al een gouden handel in medische dossiers.
quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:07 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Hoe werkt dit voor kleine bedrijven eigenlijk. Bij 2 man personeel is 1 persoon 10 jaar doorbetalen natuurlijk nooit haalbaar.
Heb je 2 man in dienst en 1 krijgt er een hartaanval, dan is het dus slim met een handschoentje aan even de neus en mondje een minuutje of 2 dicht te knijpen, zo niet dan ga je failliet.
Daar gaat mijn scenario mooi de mist in. Overigens is dit wel een typisch voorbeeld qua wetgeving, waarbij de mogelijke ongewenste bijeffecten door de ambtenaren door een gebrek aan praktijkervaring of desinteresse over het hoofd worden gezien, terwijl een dergelijke maatregel voor de samenleving als geheel negatief kan uitpakken.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:13 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]![]()
Maar nee, het is pas vanaf een bepaalde bedrijfsgrootte.
Terwijl wij stelletje fokkers vanaf onze zolderkamertjes de consequenties al mijlenver zien aan komen.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:21 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Daar gaat mijn scenario mooi de mist in. Overigens is dit wel een typisch voorbeeld qua wetgeving, waarbij de mogelijke ongewenste bijeffecten door de ambtenaren door een gebrek aan praktijkervaring of desinteresse over het hoofd worden gezien, terwijl een dergelijke maatregel voor de samenleving als geheel negatief kan uitpakken.
Dank voor de opheldering.
Dat scheelt, dan blijven er in ieder geval baantjes voor de (semi)ambtenaren die het huidige systeem uitvoeren en straks overbodig zijn.quote:Op dinsdag 3 december 2013 20:51 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
En een hoop bureaucratische rompslomp, vergeet dat vooral niet.
Op fok stellen we geen regels op dus of we de consequenties al mijlenver zien aankomen is dan ook vrij irrelevant.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:28 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Terwijl wij stelletje fokkers vanaf onze zolderkamertjes de consequenties al mijlenver zien aan komen.
Dan zijn het de verkeerden die de regels op stellenquote:Op dinsdag 3 december 2013 21:32 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Op fok stellen we geen regels op dus of we de consequenties al mijlenver zien aankomen is dan ook vrij irrelevant.
Dat is idd het vervelende van ambtenaren, die hebben kennelijk het idee dat iedereen of voor de overheid werkt, en die 10 jaar ziekengeld dus gewoon van gemeenschapsgeld betaald kunnen worden (net als nu), of voor een multinational werkt, waar ze dankzij het prettige NL belastingklimaat voor multinationals die 10 jaar ziekengeld betaling ook wel kunnen missen.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:21 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Daar gaat mijn scenario mooi de mist in. Overigens is dit wel een typisch voorbeeld qua wetgeving, waarbij de mogelijke ongewenste bijeffecten door de ambtenaren door een gebrek aan praktijkervaring of desinteresse over het hoofd worden gezien, terwijl een dergelijke maatregel voor de samenleving als geheel negatief kan uitpakken.
Dank voor de opheldering.
Dat. Exact.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:32 schreef Paper_Tiger het volgende:
Goed onderwerp en het toont het falen van goedbedoeld beleid aan. Zulke wetten moeten er ook helemaal niet komen en je moet de risico's van werknemers niet afwentelen op werkgevers. Het mag voor een werkgever helemaal niet uitmaken of je gezond bent, ziek bent of er tussenin zit. Een werkgever moet iedereen aan kunnen nemen en er weer afscheid van kunnen nemen zonder aanziens des persoon.
Als je dat niet doet dan krijg je dat iedere werkgever aan cherry picking gaat doen met als risico dat iedereen met een vlekje buiten de boot valt.
Dit zie je overigens ook met de jaarcontracten, na een bepaald aantal contracten moet je een persoon een vast contract geven (ik ben niet bekend met de precieze regelgeving), of je verlengt het contract niet en geeft na 3 maanden weer een jaarcontract. Het doel is het beschermen van de werknemer terwijl veel werknemers hiermee in de praktijk 3 maanden loon ontnomen worden.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:33 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Dan zijn het de verkeerden die de regels op stellen
Probleem is dat de belastingdienst nu juist de regels voor ZZP'ers aan het aanscherpen is.quote:Op dinsdag 3 december 2013 18:34 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Nadat iemand een half jaar vakken heeft gevuld ben je 10 jaar verantwoordelijk voor de ziektekosten, tenzij die persoon daarna 3 maand ergens anders werkt.
Iedereen zzp-er, en iemand voorspelde ook al een gouden handel in medische dossiers.
De belastingdienst scherpt niets aan. Dat doet de staat. De onkundigen die jullie gekozen hebben om ons te folteren met al die regels. De belastingdienst voert gewoon beleid uit.quote:Op woensdag 4 december 2013 08:40 schreef justanick het volgende:
[..]
Probleem is dat de belastingdienst nu juist de regels voor ZZP'ers aan het aanscherpen is.
Zogenaamd om 'schijnzelfstandigheid' tegen te gaan. In de praktijk vermoed ik dat de vakbonden er vooral achter zitten; die hebben belang bij meer mensen die in dienst zijn. Dat de werkloosheid ondertussen hoger is en mensen gedwongen aan de kant staan boeit ze blijkbaar niet.
Daar ga je natuurlijk weer een verzekering voor afsluiten. Ik betaal nu al 3,94% van de loonsom voor twee jaar loon doorbetalen. Dat wordt dus fors meer. Dat zijn kosten die je bij het loon van de werknemer moet optellen en die hij dus niet netto zal ontvangen. Het betekent uiteindelijk gewoon dat je netto minder overhoud. De kosten van dit soort regelingen worden uiteindelijk altijd door de werknemer geleden.quote:Op dinsdag 3 december 2013 21:33 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dat is idd het vervelende van ambtenaren, die hebben kennelijk het idee dat iedereen of voor de overheid werkt, en die 10 jaar ziekengeld dus gewoon van gemeenschapsgeld betaald kunnen worden (net als nu), of voor een multinational werkt, waar ze dankzij het prettige NL belastingklimaat voor multinationals die 10 jaar ziekengeld betaling ook wel kunnen missen.
De blauwe enveloppen brigade kan wel degelijk regels stellen. En dat doen ze ook gewoon.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:05 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
De belastingdienst scherpt niets aan. Dat doet de staat. De onkundigen die jullie gekozen hebben om ons te folteren met al die regels. De belastingdienst voert gewoon beleid uit.
De minister stelt regels.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:14 schreef justanick het volgende:
[..]
De blauwe enveloppen brigade kan wel degelijk regels stellen. En dat doen ze ook gewoon.
Het zou niet erg democratisch zijn als iedere ZBO zelf regels gaat maken.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:16 schreef justanick het volgende:
[..]
Sinds wanneer is de BD geen ZBO meer?
ZBO's staan niet onder direct toezicht van een ministerie. Dus ze kunnen wel degelijk (binnen grenzen) bepalen wat ze doen.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:23 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Het zou niet erg democratisch zijn als iedere ZBO zelf regels gaat maken.
Zucht. Jij je zin.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:24 schreef justanick het volgende:
[..]
ZBO's staan niet onder direct toezicht van een ministerie. Dus ze kunnen wel degelijk (binnen grenzen) bepalen wat ze doen.
En dat doet de BD dus ook.
Die 'schijnzelfstandigheid' was de laatste uitweg voor mensen met een vlekje. Echt, wie verzint dit.quote:Op woensdag 4 december 2013 08:40 schreef justanick het volgende:
[..]
Probleem is dat de belastingdienst nu juist de regels voor ZZP'ers aan het aanscherpen is.
Zogenaamd om 'schijnzelfstandigheid' tegen te gaan. In de praktijk vermoed ik dat de vakbonden er vooral achter zitten; die hebben belang bij meer mensen die in dienst zijn. Dat de werkloosheid ondertussen hoger is en mensen gedwongen aan de kant staan boeit ze blijkbaar niet.
Zouden die verzekering dan ook als eis mogen hebben dat de verzekerde géén risicogevallen aanneemt? Of is zulke openlijke discriminatie verboden.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:12 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Daar ga je natuurlijk weer een verzekering voor afsluiten. Ik betaal nu al 3,94% van de loonsom voor twee jaar loon doorbetalen. Dat wordt dus fors meer. Dat zijn kosten die je bij het loon van de werknemer moet optellen en die hij dus niet netto zal ontvangen. Het betekent uiteindelijk gewoon dat je netto minder overhoud. De kosten van dit soort regelingen worden uiteindelijk altijd door de werknemer geleden.
De helft van mijn medewerkers heeft een arbeidshandicap en die worden gewoon verzekerd. Daarbij zou iemand zelf moeten mogen kiezen hoe lang hij de uitbetaling van een verzekering wil laten lopen.quote:Op woensdag 4 december 2013 11:12 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Zouden die verzekering dan ook als eis mogen hebben dat de verzekerde géén risicogevallen aanneemt? Of is zulke openlijke discriminatie verboden.
Dat idee, daar ging het al de mist in..quote:Op woensdag 4 december 2013 11:16 schreef Paper_Tiger het volgende:
Die nieuwe wet is eigenlijk een aanpassing op de WIA. Nu ben je als werkgever al 10 jaar verantwoordelijk voor loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid. Iemand die 10 jaar te ziek is om te werken is natuurlijk gewoon arbeidsongeschikt.
Rot op met je 'gatekeepers'. Wat dacht je van die mensen meer perspectief op werk geven?quote:Hij wil in Den Haag 'gatekeeper'-trainingen invoeren voor onder meer medewerkers van de schuldhulpverlening, het onderwijs, de politie en de uitkeringsinstanties
De overheid bedoelt het goed maar dwang werkt niet. Je moet mensen verleiden en niet dwingen. Laat alle werknemers in Nederland vrij zich te verzekeren. Maak geen onderscheid tussen werkgevers en werknemerslasten want in de praktijk bestaan alleen de laatste. Hef ontslagbescherming op. 3 maanden opzegtermijn voor de werkgever en dan gewoon afscheid nemen. Alleen zo heeft iedereen even veel kans op werk. Dan hoeft er ook niet moeilijk gedaan te worden met jaarcontracten.quote:Op woensdag 4 december 2013 11:19 schreef ZuidKardinaal het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)dsongeschikten.dhtml
Dat zal alleen maar toenemen, als je echt zonder uitzicht 40 jaar lang stekkers in dozen moet doen als 'tegenprestatie' denk ik zo..
En dat willen ze dan weer met trainingkjes oplossen ipv het probleem zelf op te lossen:
[..]
Rot op met je 'gatekeepers'. Wat dacht je van die mensen meer perspectief op werk geven?
Ja, eens!quote:Op woensdag 4 december 2013 11:44 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
De overheid bedoelt het goed maar dwang werkt niet. Je moet mensen verleiden en niet dwingen. Laat alle werknemers in Nederland vrij zich te verzekeren. Maak geen onderscheid tussen werkgevers en werknemerslasten want in de praktijk bestaan alleen de laatste. Hef ontslagbescherming op. 3 maanden opzegtermijn voor de werkgever en dan gewoon afscheid nemen. Alleen zo heeft iedereen even veel kans op werk. Dan hoeft er ook niet moeilijk gedaan te worden met jaarcontracten.
De zekerheid voor de een is namelijk automatisch een grotere onzekerheid voor een ander.
Klopt, de boel is qua ontslagrecht ed zo dichtgetimmerd dat veel werkgevers gewoon geen risico durven te nemen.quote:Op woensdag 4 december 2013 11:10 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Die 'schijnzelfstandigheid' was de laatste uitweg voor mensen met een vlekje. Echt, wie verzint dit.
Van een versoepeling van het ontslagrecht is niet echt sprake. Het is een schijnmaatregel. De vakbonden hebben de tweedeling op de arbeidsmarkt met verve verdedigt.quote:Op woensdag 4 december 2013 12:08 schreef Leandra het volgende:
Dat is eigenlijk het meest absurde aan de regelingen; ze versoepelen het ontslagrecht, en daarentegen leggen ze de zorgplicht bij ziekte van de werknemer op 10 jaar voor de werkgever.
Iedereen een burn-out als hij op de schopstoel zit.
Dat terwijl de vakbonden een minderheidsgroep vertegenwoordigen. Die club hoort bij onderhandelingen niet eens meer aan tafel plaats te nemen. De staat klampt zich nog steeds vast aan de verzuiling terwijl die voor het volk al decennia niet meer bestaat.quote:Op woensdag 4 december 2013 12:27 schreef justanick het volgende:
[..]
Van een versoepeling van het ontslagrecht is niet echt sprake. Het is een schijnmaatregel. De vakbonden hebben de tweedeling op de arbeidsmarkt met verve verdedigt.
Klopt. De dinosaurussen van de vakbondjes kunnen hun eigen salarissen veilig stellen over de ruggen van miljoenen mensen in NL.quote:Op woensdag 4 december 2013 12:30 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Dat terwijl de vakbonden een minderheidsgroep vertegenwoordigen. Die club hoort bij onderhandelingen niet eens meer aan tafel plaats te nemen. De staat klampt zich nog steeds vast aan de verzuiling terwijl die voor het volk al decennia niet meer bestaat.
Wie zijn dan de echte 'profiteurs'? Niet de werklozenquote:Op woensdag 4 december 2013 12:32 schreef justanick het volgende:
[..]
Klopt. De dinosaurussen van de vakbondjes kunnen hun eigen salarissen veilig stellen over de ruggen van miljoenen mensen in NL.
Ja, verwerk dat maar eens in een sollicitatiecursus. 'Argumenten om de werkgever over de streep te trekken' als er geen zijn.quote:Op woensdag 4 december 2013 12:55 schreef Wespensteek het volgende:
In het verleden was het vaak al erg lastig om van baan te veranderen of werk te vinden als hoger opgeleide arbeidsgehandicapte maar juist dankzij de geboden zekerheden en voordelen kon ik werkgevers over de streep trekken.
Erg streng.quote:Op maandag 16 december 2013 17:31 schreef Demon_from_heaven het volgende:
Ik vraag mij af hoe streng de herkeuring gaat zijn.
We kennen allemaal van die gevallen waarbij we ons af vragen of de uitkering terecht is. Deze getallen echter slaan op de overgrote meerderheid in de wajong. daar vallen dus ook zware gevallen onder: Verstandelijk gehandicapten, zware autisten die kreunen, fladderen en wiebelen, mensen met heftige stofwisselingsziekten.quote:Het gaat om 230 duizend personen die als jongere meer of minder gehandicapt zijn. Het kabinet verwacht dat slechts 40 duizend van hen volledig en duurzaam gehandicapt zijn en hun uitkering kunnen houden.
Daar ben ik ook erg bang voor. Een vriend van mij zit al 10 jaar aan de kant. Iemand die 10 jaar niet meer heeft kunnen werken en last heeft van een hoop psychische problemen die nu ineens weer de arbeidsmarkt op moet komt nooit aan de bak, zeker in deze tijd niet. Dan komt hij in de bijstand en blijft hij daar de rest van zijn leven. Denk ook niet dat dat goed is voor de maatschappij, want dat drijft mensen tot wanhoop.quote:Op maandag 16 december 2013 22:26 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Erg streng.
http://www.volkskrant.nl/(...)opnieuw-keuren.dhtml
[..]
Zeker niet als werkgevers 10 jaar verantwoordelijk blijven voor de ziektekosten mensen die ooit een tijdelijk contract bij ze hadden.quote:Op maandag 16 december 2013 22:29 schreef Demon_from_heaven het volgende:
Een vriend van mij zit al 10 jaar aan de kant. Iemand die 10 jaar niet meer heeft kunnen werken en last heeft van een hoop psychische problemen die nu ineens weer de arbeidsmarkt op moet komt nooit aan de bak, zeker in deze tijd niet.
Ik heb zelf momenteel een Wajong uitkering en ben van mening dat die niet echt noodzakelijk is, maar ik ben dan ook actief bezig met studie en werk. Alleen zijn er echt zat gevallen waar je van weet dat ze het echt niet zullen redden, mensen die in de armoede terecht komen.quote:Op maandag 16 december 2013 22:36 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Zeker niet als werkgevers 10 jaar verantwoordelijk blijven voor de ziektekosten mensen die ooit een tijdelijk contract bij ze hadden.
Ze zullen panisch alles wat ook maar een beetje naar ziekteverleden ruikt meteen afwijzen.
Ik hoop dat de bijstand een beetje rekening houdt met dit soort gevallen.quote:Op maandag 16 december 2013 22:41 schreef Demon_from_heaven het volgende:
[..]
Ik heb zelf momenteel een Wajong uitkering en ben van mening dat die niet echt noodzakelijk is, maar ik ben dan ook actief bezig met studie en werk. Alleen zijn er echt zat gevallen waar je van weet dat ze het echt niet zullen redden, mensen die in de armoede terecht komen.
Ik ken ze ook die ik ga melden als potentieel gevaar op het moment dat die wet er doorheen gaat, want dan raken ze alles kwijt en ik weet dat ze dan instaat zijn tot toch wel bizarre daden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |