abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133975694
Dit jaar niet zo bezig met Kerst. Keep it simple.

Ik geniet wel van jullie smakelijke voornemens.


Op de vraag over cups etc. http://www.eetgoedvoeljeg(...)tlepel.html?spref=fb
Is dat een handige link misschien?
pi_133975759
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:23 schreef rhubarb het volgende:
Is het recept van dat soepje ook beschikbaar met de Nederlandse maten? De Oz en de cups weerhouden me er nu nog van om het te maken...
Yep!

4 cups mushroom or vegetable broth = 950 ml
1 tablespoon toasted sesame oil = 15 ml (is flink meer dan een reguliere Hollandse eetlepel!)
1 oz dried shiitakes = 28 gram
15 oz can coconut milk = 425 ml maar een standaard blik kokosmelk is 400 ml, dus gewoon die gebruiken. :Y
4 quart pot = een pan waar je een liter of vier in kwijt kan (3,78 liter om precies te zijn :))

Omrekenen, zo gebeurd!

(Al gebruik ik meestal gewoon een setje cup-maatbekertjes (kost maar een paar euro) en tablespoon/teaspoon-schepjes. Kleine investering, nooit meer omrekenen. :) Afwegen doe ik alleen bij patisserie, daar komt het wat preciezer..)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133976237
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 22:46 schreef Brighteyes het volgende:
Vraagje...

Mijn zus en zwager gaan traditioneel kalkoen maken voor kerst. Aan ons de eer voor een voorgerecht.
Ik dacht aan een kleine amuse en dan een licht voorgerechtje.
Maar is er iets dat daar 'traditioneel' bij hoort of past? Mijn inspiratie is totaal blanco. Ik kan alleen allerlei bijgerechten verzinnen.
Dit een ideetje?
Parsnip apple and chestnut soup



Licht voorgerechtje, traditionele smaken die volgens mij prima passen bij kalkoen (bij zo'n christmas dinner horen volgens mij niet echt concrete voorgerechten maar inderdaad vooral veel bijgerechten :Y ) en voor die elderflower cordial kun je de vlierbloesemsiroop gebruiken die de Ikea verkoopt. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_133976361
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:22 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Snij wel het vet zoveel mogelijk weg (evt. na het stoven). Ik en mijn gasten vonden al dat zachte vet niet erg appetijtelijk. Het vlees daarentegen was wel heerlijk mals.
Ik zal het zeker meestoven en daarna wel kijken wat ik ermee doe. Voor de smaak wel belangrijk namelijk.

[ Bericht 2% gewijzigd door Steven184 op 06-12-2013 13:09:28 ]
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 6 december 2013 @ 13:17:19 #155
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_133976870
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit een ideetje?
Parsnip apple and chestnut soup

[ afbeelding ]

Licht voorgerechtje, traditionele smaken die volgens mij prima passen bij kalkoen (bij zo'n christmas dinner horen volgens mij niet echt concrete voorgerechten maar inderdaad vooral veel bijgerechten :Y ) en voor die elderflower cordial kun je de vlierbloesemsiroop gebruiken die de Ikea verkoopt. :9
Oeh! Looking good! :Y
***
  Hoofdredactie Fotografie vrijdag 6 december 2013 @ 13:29:18 #156
95752 crew  Chell
Kluns
pi_133977179
Die spiced and sugared cranberries waarvan hier eerder het recept voorbij kwam, zouden die ook smaken bij een dessert? Of zijn ze daar te gekruid voor?

Ik dacht aan pure chocolademousse, misschien nog iets chocoladerigs en dan die cranberries. Maar ik kan nog niet helemaal inschatten in hoeverre die kruiden overheersen over de smaak van de cranberries en of het dan nog past bij chocola.

Over de hele lijn van het diner overweeg ik om rood/rode details als rode (pun) draad te houden. Lekker kerstig, rood. Klassiek. Past bij de locatie.
Dus hoofd iets van wild met rodewijnsaus of kriekenjus ofzo, niet al te avontuurlijk want vreemde keuken. Na dan dus chocola met rood fruit/cranberries.
Voorgerecht en evt. amuse moet ik nog bedenken.

Ik vind het lastig plannen, met een keuken en een supermarkt waarvan ik van beiden maar moet afwachten of ik er alles kan vinden.
Rode wijn is er in ieder geval genoeg in de kelder :D
pi_134011960
Gisteren toevallig in de buurt van een toko geweest, dus ik ga de mushroom-hotpot ook maken. Ik had een andere soep in gedachte maar misschien verander ik dat wel. Vervelend...al dat uitproberen...
pi_134012128
Wij hebben morgen eters, dus ik ga vast het recept proberen dat ik voor een toetje op het oog heb: een citroen-merenguetaart. En omdat ik van Sinterklaas een pasteiset heb gekregen, maak ik ook een pastei; wellicht wordt dat ook nog wat voor Kerst?
pi_134020076
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 13:29 schreef Chell het volgende:
Die spiced and sugared cranberries waarvan hier eerder het recept voorbij kwam, zouden die ook smaken bij een dessert? Of zijn ze daar te gekruid voor?

Ik dacht aan pure chocolademousse, misschien nog iets chocoladerigs en dan die cranberries. Maar ik kan nog niet helemaal inschatten in hoeverre die kruiden overheersen over de smaak van de cranberries en of het dan nog past bij chocola.
Niet zozeer gekruid, als wel gespecerijd. ;) Is met steranijs, kaneel en kardemom en dat smaakt prima bij pure chocolade hoor. :Y

quote:
Over de hele lijn van het diner overweeg ik om rood/rode details als rode (pun) draad te houden.
Leuk, een thema! ^O^

Ik maakte laatst een bijgerecht dat superfraai rood was.. Zelf geen foto gemaakt, maar was dit:
http://www.feastingathome.com/2012/12/moroccan-roasted-beets-w-balsamic-glaze.html



Zoek je een specifiek soort voorgerecht/amuse?

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 07-12-2013 17:19:12 ]
Let me see you stripped down to the bone
  Hoofdredactie Fotografie zaterdag 7 december 2013 @ 17:47:20 #160
95752 crew  Chell
Kluns
pi_134021338
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 17:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet zozeer gekruid, als wel gespecerijd. ;) Is met steranijs, kaneel en kardemom en dat smaakt prima bij pure chocolade hoor. :Y
Ja, dat bedoelde ik eigenlijk :@ En ik had inderdaad door de combinatie van specerijen het idee dat het wel eens goed zou kunnen combineren. Goed. Dessert ook verzonnen dus ;)

quote:
Ik maakte laatst een bijgerecht dat superfraai rood was.. Zelf geen foto gemaakt, maar was dit:
http://www.feastingathome.com/2012/12/moroccan-roasted-beets-w-balsamic-glaze.html

[ afbeelding ]

Zoek je een specifiek soort voorgerecht/amuse?
Oeh, dat ziet er mooi uit zeg!

En qua voorgerecht en amuse heb ik dus echt nog no clue. Ben nog druk aan het zoeken. Maar zo'n idee van 'rood' is leuk, maar maakt het wel direct lastiger zoeken ;)
pi_134022203
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 7 december 2013 @ 18:35:41 #162
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_134022375
Verrassing van manlief: we gaan naar Brussel met kerst, maar ik blijf hier wel lurken om ideeën op te doen voor oudejaarsavond O-)
pi_134023732
Die Hibiscusbloemen zijn echt heel erg leuk!!
  Hoofdredactie Fotografie zaterdag 7 december 2013 @ 19:53:50 #164
95752 crew  Chell
Kluns
pi_134024613
minilot _O_ _O_

Die hibiscusbloemen zijn gaaf!
pi_134025246
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 19:53 schreef Chell het volgende:
minilot _O_ _O_
Ja, iets met tomaat had ook nog wel gekund (want rood), maar da's zo in de winter maar niks, vind ik :)
Let me see you stripped down to the bone
  Hoofdredactie Fotografie zaterdag 7 december 2013 @ 20:10:28 #166
95752 crew  Chell
Kluns
pi_134025309
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 20:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, iets met tomaat had ook nog wel gekund (want rood), maar da's zo in de winter maar niks, vind ik :)
Nee, dat vind ik ook niks, dus alles met tomaat had ik sowieso al geschrapt :) Het mag wel een beetje winters :Y
pi_134033860
Bedankt voor je Beef Wellington-tips minilot! Ik ga het volgende week ergens maken, en zal hier een verslagje posten.

Maarrr... het plan voor sinterkerst en nieuw (we maken er dus een feest van waar elementen van alle drie de feestdagen in zitten) is hélemaal gewijzigd. Ik ga op de Oosterse tour :D. Niet heel kerstig, maar het zijn wel lekker winterse smaken vaak, en de dag is toch al een samenraapsel van verschillende richtingen. Dat, en ik ben zelf Turks maar kook het nooit voor vrienden, dus dat is ook wel zo leuk.

Het hoofdgerecht worden in ieder geval aubergines gevuld met gehakt, met pilav erbij.

Voor wordt tapasachtig, met verschillende hapjes. Ik moet alleen nog even bedenken of ik dat per persoon individueel serveer (dus meerdere hapjes op een groot bord) of op tapaswijze.
De hapjes waar ik uit ga kiezen:
- komkommerrolletje met feta en dille
- amuseglaasje met linzensoep
- spinaziesalade met geitenkaas in sesamkorst op een stokje, denk ik
- feta en pistache-truffels
- Falafelballetje
- Dolma's (gevulde wijnbladeren)
- Manti (Turkse dumplings)

En ik heb nog een miljoen andere ideeën, maar moet nog even bedenken wat ik wel en niet wegstreep. Misschien moet ik het helemaal maar in tapasvorm doen, want ik heb te veel ideeën :'). Oh, en een dessert moet ik ook nog bedenken, maar daarvoor zit ik aan iets als sorbetijs met nog wat te denken, ook omdat we om 00.00 uur oliebollen en champagne hebben :').

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2013 00:00:31 ]
pi_134041719
Lekker clumsy! (Wel grappig dat je t tapas noemt en niet mezze).

Ik heb van Sinterklaas een doosje marrons glacés gekregen. Kan ik daar iets kerstigs mee?
pi_134042699
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 14:18 schreef minilot het volgende:
En nu we toch weer een beetje ontopic zijn..

Een garnering-tip! :) Bruikbaar voor amuses, voorgerechten en vooral voor toetjes: piepkleine bolletjes vloeistof zonder moeilijk moleculair gekook! O+

--> Dessert-'kaviaar', uitgelegd op het altijd vrolijke SprinkleBakes.com

Kort gezegd komt het erop neer dat je een sterk smakende vloeistof (denk aan koffie, granaatappelsap, passievruchtsap, etc.) opwarmt met wat gelatine en dit stop je dan in zo'n plastic knijpflesje.
Vervolgens laat je een kom neutrale olie (toen ik het probeerde werkte pindaolie prima) heel koud worden in de koelkast en dan zet je de bak olie vervolgens in een ijsbadje (gootsteen vullen met zout, water en ijsklontjes ging in mijn geval goed).
Dan druppel je de vloeistof met het flesje voorzichtig in de olie. Door het temperatuurverschil zal de gelatine de buitenkant van de bolletjes vloeistof meteen doen stollen.

Als je het goed krijg je dan zachte bolletjes met een glad maar stevig schilletje, en als je erop bijt dan zit er een smakelijke vloeistof in. *) En dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit (foto's van SprinkleBakes):

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

O+

Filmpje met hoe het moet:

Coffee Caviar door Heather Baird


Tekstuele instructies vind je op de gelinkte site.

Ik heb helaas geen foto's van de poging die ik deed (ik maakte ze van rozenlimonade), maar ik vond het hartstikke leuk om te doen en de textuur van de bolletjes was tof!
*O*

Ik dacht, wellicht vindt iemand dit wel geschikt voor kerst. ~:)
Woh cool zeg! Hoe zijn deze vooruit te maken en te bewaren??
  zondag 8 december 2013 @ 11:54:08 #170
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_134042971
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 17:47 schreef Chell het volgende:
Ja, dat bedoelde ik eigenlijk :@ En ik had inderdaad door de combinatie van specerijen het idee dat het wel eens goed zou kunnen combineren. Goed. Dessert ook verzonnen dus ;)
Afhankelijk van waar je in Frankrijk bent, zou ik denk ik wel een zakje cranberries in m'n bagage stoppen denk ik. Het behoort niet tot het standaard assortiment van de gemiddelde supermarkt :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Gaoxing op 08-12-2013 12:24:45 ]
pi_134043424
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 11:36 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Woh cool zeg! Hoe zijn deze vooruit te maken en te bewaren??
Lezen is ook een vak :)

When finished, place caviar in a canning jar or in an air-tight container with a little of the oil poured over top. This may sound weird or gross, but it keeps the caviar moist for up to a week. Plus, if you don't like the idea of oil being on the caviar you can rinse it in a sieve under cold water before placing on the dessert.
  Hoofdredactie Fotografie zondag 8 december 2013 @ 13:11:55 #172
95752 crew  Chell
Kluns
pi_134044921
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 11:54 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Afhankelijk van waar je in Frankrijk bent, zou ik denk ik wel een zakje cranberries in m'n bagage stoppen denk ik. Het behoort niet tot het standaard assortiment van de gemiddelde supermarkt :)
Ja, was ik al van plan :) Zoiets meenemen is niet zo'n probleem.
  maandag 9 december 2013 @ 06:58:44 #173
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134071919
De soep is goedgekeurd hoor minilot! Ik had wel een "foutje" gemaakt met het citroengras denk ik, want het recept spreekt over fijn gemalen, maar ik kreeg dat niet zo fijn gesneden dat het helemaal verdween en dat spul opeten was niet heel lekker. Dus ik heb de soep uiteindelijk gefilterd en alleen de bouillon gegeten, maar die smaakte echt lekker. Ook had ik in de haast de hoeveelheid kaneel verkeerd vertaald :D In ieder geval een soepje dat voor herhaling vatbaar is. Gisteren had ik mijn ouders en een oom en tante op bezoek en die vonden het allemaal heerlijk :) En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!

En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker! O+ Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
»» Democracy is so overrated »»
pi_134071922
Ik had hetzelfde probleem en dezelfde oplossing voor het citroengras. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134072922
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2013 06:59 schreef Lonaa het volgende:
Ik had hetzelfde probleem en dezelfde oplossing voor het citroengras. :)
Bij citroengras is alleen het onderste deel (het bolletje) eetbaar. Je kunt de citroengras de volgende keer ook in 3 grote stukken laten meekoken en dan verwijderen, net als bij laurier.
pi_134075221
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 09:13 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Bij citroengras is alleen het onderste deel (het bolletje) eetbaar. Je kunt de citroengras de volgende keer ook in 3 grote stukken laten meekoken en dan verwijderen, net als bij laurier.
Dank. :)

Denk inderdaad dat ik het de volgende keer als laurier gebruik. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134076976
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2013 06:59 schreef Lonaa het volgende:
Ik had hetzelfde probleem en dezelfde oplossing voor het citroengras. :)
Nou ja, zoals in het recept ook heel specifiek staat:
"You only use the inner core of the the bulb at the very bottom of the stalk. Peel away the outer leaves until you get to the smooth, cool, core. Cut off a sliver of the bottom, and mince."

Dus niet eens alleen het onderste bolletje, maar daar zelfs weer alleen het sappigste binnenste stukje daarvan - dat kun je prima fijnsnijden en opeten. :Y

In de rest van de stengel leg ik dan vervolgens een knoop, en die gooi ik dan alsnog bij de soep, om mee te trekken. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-12-2013 12:24:30 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134077066
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 06:58 schreef RoelerMF het volgende:
En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!
Huh, maar had je dan wel de gedroogde? Want dit klinkt vooral alsof je verse shiitake gevonden hebt, en da's wat intensiteit van smaak betreft volkomen onvergelijkbaar met gedroogde! :+

quote:
En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker! O+ Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134077250
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 12:16 schreef minilot het volgende:

Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen. ;)
Daar was ik al naar op zoek gegaan in dit topic inderdaad, naar aanleiding van die opmerking dacht ik dat die er al zou staan. Dus ik ben ook vol verwachting van het recept.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_134077515
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 12:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou ja, zoals in het recept ook heel specifiek staat:
"You only use the inner core of the the bulb at the very bottom of the stalk. Peel away the outer leaves until you get to the smooth, cool, core. Cut off a sliver of the bottom, and mince."

Dus niet eens alleen het onderste bolletje, maar daar zelfs weer alleen het sappigste binnenste stukje daarvan - dat kun je prima fijnsnijden en opeten. :Y

In de rest van de stengel leg ik dan vervolgens een knoop, en die gooi ik dan alsnog bij de soep, om mee te trekken. :Y
Daar las ik overheen. :@
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2013 @ 14:04:47 #181
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134079680
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 12:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Huh, maar had je dan wel de gedroogde? Want dit klinkt vooral alsof je verse shiitake gevonden hebt, en da's wat intensiteit van smaak betreft volkomen onvergelijkbaar met gedroogde! :+
oh verrek, je zou zomaar gelijk kunnen hebben :D Deze voelde ook vers ja, niet het beeld dat ik heb bij gedroogde ;)

quote:
Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen. ;)
Alle lof voor 24 kitchen! Ik heb alleen geen liter wildfont gebruikt maar een halve liter, een klein scheutje water aangevuld met wat extra port zodat alles net onder het vocht stond.

http://www.24kitchen.nl/s(...)f-met-pommes-amandes
»» Democracy is so overrated »»
pi_134079844
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:04 schreef RoelerMF het volgende:

Oh verrek, je zou zomaar gelijk kunnen hebben :D Deze voelde ook vers ja, niet het beeld dat ik heb bij gedroogde ;)
Ooo, sufferd! :D

Vers:


Gedroogd:


Nog een keertje maken dan maar. ;) Smaak is niet te vergelijken. :P

Meer info: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/gedroogde-shiitake/

quote:
Alle lof voor 24 kitchen! Ik heb alleen geen liter wildfont gebruikt maar een halve liter, een klein scheutje water aangevuld met wat extra port zodat alles net onder het vocht stond.

http://www.24kitchen.nl/s(...)f-met-pommes-amandes
Stoof klinkt goed! Misschien deze week een keertje maken. Ik heb geen hoofdgerecht te knutselen met kerst, dus gewoon voor mezelf. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134079848
Iemand nog een mooi idee voor een stuk rosbief (top joint) dat ik heb gehaald?

Het is een stuk van ongeveer een kg, dat wordt geserveerd als tweede hoofdgerecht. Niet alles hoeft per se op, aangezien we kleinere porties hebben van alles, maar het geheel moet wel in één keer bereid worden indien we het in z'n geheel roasten.

Iets met cranberries ofzo, of noten'coat' bijvoorbeeld? :9
Ja doei.
pi_134079925
Gewoon roasten en dan een mierikswortelsaus erbij? :9
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2013 @ 14:15:38 #185
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134079988
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, sufferd! :D

Vers:
[ afbeelding ]

Gedroogd:
[ afbeelding ]

Nog een keertje maken dan maar. ;) Smaak is niet te vergelijken. :P
haha fantastisch :D Wordt het nog beter qua smaak? Want ik vond het echt lekker hoor :9
»» Democracy is so overrated »»
pi_134080002
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:15 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

haha fantastisch :D Wordt het nog beter qua smaak? Want ik vond het echt lekker hoor :9
Ja, gedroogde paddestoelen gebruiken geeft een een klap extra smaak waar je 'U' tegen zegt! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 9 december 2013 @ 14:18:11 #187
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134080041
Volgende week ben ik vrij, dus dat gaat goed komen om het nog eens te proberen!
»» Democracy is so overrated »»
pi_134080861
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:10 schreef motorbloempje het volgende:
Iemand nog een mooi idee voor een stuk rosbief (top joint) dat ik heb gehaald?

Het is een stuk van ongeveer een kg, dat wordt geserveerd als tweede hoofdgerecht. Niet alles hoeft per se op, aangezien we kleinere porties hebben van alles, maar het geheel moet wel in één keer bereid worden indien we het in z'n geheel roasten.

Iets met cranberries ofzo, of noten'coat' bijvoorbeeld? :9
Ik vind dit een heel lekker recept, met heel veel knoflook en peperkorrels in alle kleuren van de regenboog:
http://thepioneerwoman.com/cooking/2011/12/prime-rib/

Foto's van The Pioneer Woman:



Verder geen ervaring met een korst erom van noten ofzo (ik hou daar niet zo van..) dus daarmee kan ik je niet helpen..

Iemand een leuke suggestie voor Mo?
Let me see you stripped down to the bone
pi_134080927
Ziet er iig wel lekker uit! :) Is ook zeker een optie.

Heb ooit een keer entrecote gegeten met een notenkorst, en dat was zó lekker, maar zit een beetje met bereidingstijd en wanneer 'coaten' enzo.
Ja doei.
pi_134081293
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:48 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er iig wel lekker uit! :) Is ook zeker een optie.

Heb ooit een keer entrecote gegeten met een notenkorst, en dat was zó lekker, maar zit een beetje met bereidingstijd en wanneer 'coaten' enzo.
Misschien kun je dit als leidraad gebruiken?

http://www.crabbycook.com/2009/02/dukkah-crusted-pork-tenderloin.html:



Is wel varken, maar het principe is hetzelfde énnnn 'dukkah' is sowieso een waanzinnige lekkere noten/kruidenmix. Dat weet ik dan wél weer. :9

Voor dukkah gebruik ik trouwens altijd dit recept van de door mij aanbeden David Lebovitz:
http://www.davidlebovitz.com/2012/04/french-appetizers-dukkah-feta-wrapped-with-prosciutto/:


O+

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 09-12-2013 15:11:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134084765
Ik wil net als vorig jaar everzwijnstoof maken, met stoofpeertjes en cranberrycompote o.a.
Nu waren we vantweekend onderweg naar huis bij de AC bij Luik :@ gestopt, en hebben we daar ook Sanglier gegeten. Daar zat een cranberrycompote bij en die was lèkker! Er zaten sjalotjes in, iets wat je in geen enkel recept tegenkomt. Hij was waarschijnlijk niet huisgemaakt, maar toch.

Iemand een suggestie hoe ik die sjalotten in die compote verwerk? Kwestie van eerst die sjalotjes aanfruiten, daarna de cranberry's erbij doen met suiker en water (en tijm, sinaasappelsap)?
Of hebben jullie een ander idee?
pi_134084973
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:45 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil net als vorig jaar everzwijnstoof maken, met stoofpeertjes en cranberrycompote o.a.
Nu waren we vantweekend onderweg naar huis bij de AC bij Luik :@ gestopt, en hebben we daar ook Sanglier gegeten. Daar zat een cranberrycompote bij en die was lèkker! Er zaten sjalotjes in, iets wat je in geen enkel recept tegenkomt. Hij was waarschijnlijk niet huisgemaakt, maar toch.

Iemand een suggestie hoe ik die sjalotten in die compote verwerk? Kwestie van eerst die sjalotjes aanfruiten, daarna de cranberry's erbij doen met suiker en water (en tijm, sinaasappelsap)?
Of hebben jullie een ander idee?
Toevallig maakte ik vorig jaar in de herfst een cranberryprutje met sjalot erin! :)
Dit was het recept: http://sweetpeaskitchen.com/2011/11/spicy-cranberry-chutney/

Ik weet natuurlijk niet of het verder qua smaken in de buurt komt van wat je gegeten hebt, maar lekker was dit in elk geval wél! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085024
Oeh! Lekker! Voor bij mijn roast ook! Denk ik!

Ik ga trouwens proberen stoofpeertjesijs te maken :9
Ja doei.
pi_134085208
Over rode sausje bij het vlees, vorig jaar maakte ik voor mijn schoonfamilie een enorme ham klaar en de allergrootste hit daarbij was de chilipeperjam die ik voor ernaast maakte (naar recept van Nigella, hier te vinden: http://www.nigella.com/recipes/view/chilli-jam-2692) Niet superpittig maar wel met een interessante heetheid, vooral lekker zoet en kruidig en waanzinnig lekker bij geroosterd vlees. O+



Ik heb in de máánden erna op verzoek nog een aantal potten gefabriceerd omdat de schoonfamilie er geen genoeg van kon krijgen op boterhammen met vleeswaren. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085223
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:51 schreef minilot het volgende:

[..]

Toevallig maakte ik vorig jaar in de herfst een cranberryprutje met sjalot erin! :)
Dit was het recept: http://sweetpeaskitchen.com/2011/11/spicy-cranberry-chutney/

Ik weet natuurlijk niet of het verder qua smaken in de buurt komt van wat je gegeten hebt, maar lekker was dit in elk geval wél! :9
Ik heb een beetje mijn twijfels over de rode paprika die erin gaat, maar ik hou 'm in beraad!
Thx!
pi_134085227
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:53 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga trouwens proberen stoofpeertjesijs te maken :9
Recept! :o
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085247
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:58 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Ik heb een beetje mijn twijfels over de rode paprika die erin gaat, maar ik hou 'm in beraad!
Thx!
Snap ik, die kun je volgens mij met een gerust hart negeren. Ik had ook niet het idee dat -ie veel toevoegde.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085359
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Recept! :o
Geen idee nog! :D
Ja doei.
pi_134086365
Dit jaar een kerstbrunch voor circa 15 personen verzorgen. Enige beperking is een kleine combimagnetron.
We zaten tot nu toe te denken aan de Aziatische soep die hier al meer voorbij is gekomen, herfstsalade (uit Homemade), doperwtjes met ham (uit thuis koken met Adrian Ferran), rollade van kalfslende (http://www.24kitchen.nl/r(...)de-met-groene-salade), broodjes met zelfgemaakte tapenade.

Iemand nog lekkere tips?
pi_134086460
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 17:30 schreef rhubarb het volgende:
Iemand nog lekkere tips?
Wat voor tips? Waar ben je nog naar op zoek? :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')