Dank.quote:Op maandag 9 december 2013 09:13 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Bij citroengras is alleen het onderste deel (het bolletje) eetbaar. Je kunt de citroengras de volgende keer ook in 3 grote stukken laten meekoken en dan verwijderen, net als bij laurier.
Nou ja, zoals in het recept ook heel specifiek staat:quote:Op maandag 9 december 2013 06:59 schreef Lonaa het volgende:
Ik had hetzelfde probleem en dezelfde oplossing voor het citroengras.
Huh, maar had je dan wel de gedroogde? Want dit klinkt vooral alsof je verse shiitake gevonden hebt, en da's wat intensiteit van smaak betreft volkomen onvergelijkbaar met gedroogde!quote:Op maandag 9 december 2013 06:58 schreef RoelerMF het volgende:
En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!
Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen.quote:En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker!Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
Daar was ik al naar op zoek gegaan in dit topic inderdaad, naar aanleiding van die opmerking dacht ik dat die er al zou staan. Dus ik ben ook vol verwachting van het recept.quote:Op maandag 9 december 2013 12:16 schreef minilot het volgende:
Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen.
Daar las ik overheen.quote:Op maandag 9 december 2013 12:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, zoals in het recept ook heel specifiek staat:
"You only use the inner core of the the bulb at the very bottom of the stalk. Peel away the outer leaves until you get to the smooth, cool, core. Cut off a sliver of the bottom, and mince."
Dus niet eens alleen het onderste bolletje, maar daar zelfs weer alleen het sappigste binnenste stukje daarvan - dat kun je prima fijnsnijden en opeten.![]()
In de rest van de stengel leg ik dan vervolgens een knoop, en die gooi ik dan alsnog bij de soep, om mee te trekken.
oh verrek, je zou zomaar gelijk kunnen hebbenquote:Op maandag 9 december 2013 12:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Huh, maar had je dan wel de gedroogde? Want dit klinkt vooral alsof je verse shiitake gevonden hebt, en da's wat intensiteit van smaak betreft volkomen onvergelijkbaar met gedroogde!
Alle lof voor 24 kitchen! Ik heb alleen geen liter wildfont gebruikt maar een halve liter, een klein scheutje water aangevuld met wat extra port zodat alles net onder het vocht stond.quote:Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen.
Ooo, sufferd!quote:Op maandag 9 december 2013 14:04 schreef RoelerMF het volgende:
Oh verrek, je zou zomaar gelijk kunnen hebbenDeze voelde ook vers ja, niet het beeld dat ik heb bij gedroogde
Stoof klinkt goed! Misschien deze week een keertje maken. Ik heb geen hoofdgerecht te knutselen met kerst, dus gewoon voor mezelf.quote:Alle lof voor 24 kitchen! Ik heb alleen geen liter wildfont gebruikt maar een halve liter, een klein scheutje water aangevuld met wat extra port zodat alles net onder het vocht stond.
http://www.24kitchen.nl/s(...)f-met-pommes-amandes
haha fantastischquote:Op maandag 9 december 2013 14:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, sufferd!
Vers:
[ afbeelding ]
Gedroogd:
[ afbeelding ]
Nog een keertje maken dan maar.Smaak is niet te vergelijken.
Ja, gedroogde paddestoelen gebruiken geeft een een klap extra smaak waar je 'U' tegen zegt!quote:Op maandag 9 december 2013 14:15 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
haha fantastischWordt het nog beter qua smaak? Want ik vond het echt lekker hoor
Ik vind dit een heel lekker recept, met heel veel knoflook en peperkorrels in alle kleuren van de regenboog:quote:Op maandag 9 december 2013 14:10 schreef motorbloempje het volgende:
Iemand nog een mooi idee voor een stuk rosbief (top joint) dat ik heb gehaald?
Het is een stuk van ongeveer een kg, dat wordt geserveerd als tweede hoofdgerecht. Niet alles hoeft per se op, aangezien we kleinere porties hebben van alles, maar het geheel moet wel in één keer bereid worden indien we het in z'n geheel roasten.
Iets met cranberries ofzo, of noten'coat' bijvoorbeeld?
Misschien kun je dit als leidraad gebruiken?quote:Op maandag 9 december 2013 14:48 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er iig wel lekker uit!Is ook zeker een optie.
Heb ooit een keer entrecote gegeten met een notenkorst, en dat was zó lekker, maar zit een beetje met bereidingstijd en wanneer 'coaten' enzo.
Toevallig maakte ik vorig jaar in de herfst een cranberryprutje met sjalot erin!quote:Op maandag 9 december 2013 16:45 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil net als vorig jaar everzwijnstoof maken, met stoofpeertjes en cranberrycompote o.a.
Nu waren we vantweekend onderweg naar huis bij de AC bij Luikgestopt, en hebben we daar ook Sanglier gegeten. Daar zat een cranberrycompote bij en die was lèkker! Er zaten sjalotjes in, iets wat je in geen enkel recept tegenkomt. Hij was waarschijnlijk niet huisgemaakt, maar toch.
Iemand een suggestie hoe ik die sjalotten in die compote verwerk? Kwestie van eerst die sjalotjes aanfruiten, daarna de cranberry's erbij doen met suiker en water (en tijm, sinaasappelsap)?
Of hebben jullie een ander idee?
Ik heb een beetje mijn twijfels over de rode paprika die erin gaat, maar ik hou 'm in beraad!quote:Op maandag 9 december 2013 16:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Toevallig maakte ik vorig jaar in de herfst een cranberryprutje met sjalot erin!![]()
Dit was het recept: http://sweetpeaskitchen.com/2011/11/spicy-cranberry-chutney/
Ik weet natuurlijk niet of het verder qua smaken in de buurt komt van wat je gegeten hebt, maar lekker was dit in elk geval wél!
Recept!quote:Op maandag 9 december 2013 16:53 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga trouwens proberen stoofpeertjesijs te maken
Snap ik, die kun je volgens mij met een gerust hart negeren. Ik had ook niet het idee dat -ie veel toevoegde.quote:Op maandag 9 december 2013 16:58 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Ik heb een beetje mijn twijfels over de rode paprika die erin gaat, maar ik hou 'm in beraad!
Thx!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |