abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134075221
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 09:13 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Bij citroengras is alleen het onderste deel (het bolletje) eetbaar. Je kunt de citroengras de volgende keer ook in 3 grote stukken laten meekoken en dan verwijderen, net als bij laurier.
Dank. :)

Denk inderdaad dat ik het de volgende keer als laurier gebruik. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134076976
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2013 06:59 schreef Lonaa het volgende:
Ik had hetzelfde probleem en dezelfde oplossing voor het citroengras. :)
Nou ja, zoals in het recept ook heel specifiek staat:
"You only use the inner core of the the bulb at the very bottom of the stalk. Peel away the outer leaves until you get to the smooth, cool, core. Cut off a sliver of the bottom, and mince."

Dus niet eens alleen het onderste bolletje, maar daar zelfs weer alleen het sappigste binnenste stukje daarvan - dat kun je prima fijnsnijden en opeten. :Y

In de rest van de stengel leg ik dan vervolgens een knoop, en die gooi ik dan alsnog bij de soep, om mee te trekken. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-12-2013 12:24:30 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134077066
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 06:58 schreef RoelerMF het volgende:
En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!
Huh, maar had je dan wel de gedroogde? Want dit klinkt vooral alsof je verse shiitake gevonden hebt, en da's wat intensiteit van smaak betreft volkomen onvergelijkbaar met gedroogde! :+

quote:
En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker! O+ Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134077250
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 12:16 schreef minilot het volgende:

Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen. ;)
Daar was ik al naar op zoek gegaan in dit topic inderdaad, naar aanleiding van die opmerking dacht ik dat die er al zou staan. Dus ik ben ook vol verwachting van het recept.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_134077515
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 12:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou ja, zoals in het recept ook heel specifiek staat:
"You only use the inner core of the the bulb at the very bottom of the stalk. Peel away the outer leaves until you get to the smooth, cool, core. Cut off a sliver of the bottom, and mince."

Dus niet eens alleen het onderste bolletje, maar daar zelfs weer alleen het sappigste binnenste stukje daarvan - dat kun je prima fijnsnijden en opeten. :Y

In de rest van de stengel leg ik dan vervolgens een knoop, en die gooi ik dan alsnog bij de soep, om mee te trekken. :Y
Daar las ik overheen. :@
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2013 @ 14:04:47 #181
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134079680
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 12:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Huh, maar had je dan wel de gedroogde? Want dit klinkt vooral alsof je verse shiitake gevonden hebt, en da's wat intensiteit van smaak betreft volkomen onvergelijkbaar met gedroogde! :+
oh verrek, je zou zomaar gelijk kunnen hebben :D Deze voelde ook vers ja, niet het beeld dat ik heb bij gedroogde ;)

quote:
Dat klinkt alsof we hier in het topic wel even een recept willen horen. ;)
Alle lof voor 24 kitchen! Ik heb alleen geen liter wildfont gebruikt maar een halve liter, een klein scheutje water aangevuld met wat extra port zodat alles net onder het vocht stond.

http://www.24kitchen.nl/s(...)f-met-pommes-amandes
»» Democracy is so overrated »»
pi_134079844
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:04 schreef RoelerMF het volgende:

Oh verrek, je zou zomaar gelijk kunnen hebben :D Deze voelde ook vers ja, niet het beeld dat ik heb bij gedroogde ;)
Ooo, sufferd! :D

Vers:


Gedroogd:


Nog een keertje maken dan maar. ;) Smaak is niet te vergelijken. :P

Meer info: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/gedroogde-shiitake/

quote:
Alle lof voor 24 kitchen! Ik heb alleen geen liter wildfont gebruikt maar een halve liter, een klein scheutje water aangevuld met wat extra port zodat alles net onder het vocht stond.

http://www.24kitchen.nl/s(...)f-met-pommes-amandes
Stoof klinkt goed! Misschien deze week een keertje maken. Ik heb geen hoofdgerecht te knutselen met kerst, dus gewoon voor mezelf. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134079848
Iemand nog een mooi idee voor een stuk rosbief (top joint) dat ik heb gehaald?

Het is een stuk van ongeveer een kg, dat wordt geserveerd als tweede hoofdgerecht. Niet alles hoeft per se op, aangezien we kleinere porties hebben van alles, maar het geheel moet wel in één keer bereid worden indien we het in z'n geheel roasten.

Iets met cranberries ofzo, of noten'coat' bijvoorbeeld? :9
Ja doei.
pi_134079925
Gewoon roasten en dan een mierikswortelsaus erbij? :9
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2013 @ 14:15:38 #185
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134079988
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, sufferd! :D

Vers:
[ afbeelding ]

Gedroogd:
[ afbeelding ]

Nog een keertje maken dan maar. ;) Smaak is niet te vergelijken. :P
haha fantastisch :D Wordt het nog beter qua smaak? Want ik vond het echt lekker hoor :9
»» Democracy is so overrated »»
pi_134080002
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:15 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

haha fantastisch :D Wordt het nog beter qua smaak? Want ik vond het echt lekker hoor :9
Ja, gedroogde paddestoelen gebruiken geeft een een klap extra smaak waar je 'U' tegen zegt! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 9 december 2013 @ 14:18:11 #187
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134080041
Volgende week ben ik vrij, dus dat gaat goed komen om het nog eens te proberen!
»» Democracy is so overrated »»
pi_134080861
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:10 schreef motorbloempje het volgende:
Iemand nog een mooi idee voor een stuk rosbief (top joint) dat ik heb gehaald?

Het is een stuk van ongeveer een kg, dat wordt geserveerd als tweede hoofdgerecht. Niet alles hoeft per se op, aangezien we kleinere porties hebben van alles, maar het geheel moet wel in één keer bereid worden indien we het in z'n geheel roasten.

Iets met cranberries ofzo, of noten'coat' bijvoorbeeld? :9
Ik vind dit een heel lekker recept, met heel veel knoflook en peperkorrels in alle kleuren van de regenboog:
http://thepioneerwoman.com/cooking/2011/12/prime-rib/

Foto's van The Pioneer Woman:



Verder geen ervaring met een korst erom van noten ofzo (ik hou daar niet zo van..) dus daarmee kan ik je niet helpen..

Iemand een leuke suggestie voor Mo?
Let me see you stripped down to the bone
pi_134080927
Ziet er iig wel lekker uit! :) Is ook zeker een optie.

Heb ooit een keer entrecote gegeten met een notenkorst, en dat was zó lekker, maar zit een beetje met bereidingstijd en wanneer 'coaten' enzo.
Ja doei.
pi_134081293
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 14:48 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er iig wel lekker uit! :) Is ook zeker een optie.

Heb ooit een keer entrecote gegeten met een notenkorst, en dat was zó lekker, maar zit een beetje met bereidingstijd en wanneer 'coaten' enzo.
Misschien kun je dit als leidraad gebruiken?

http://www.crabbycook.com/2009/02/dukkah-crusted-pork-tenderloin.html:



Is wel varken, maar het principe is hetzelfde énnnn 'dukkah' is sowieso een waanzinnige lekkere noten/kruidenmix. Dat weet ik dan wél weer. :9

Voor dukkah gebruik ik trouwens altijd dit recept van de door mij aanbeden David Lebovitz:
http://www.davidlebovitz.com/2012/04/french-appetizers-dukkah-feta-wrapped-with-prosciutto/:


O+

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 09-12-2013 15:11:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134084765
Ik wil net als vorig jaar everzwijnstoof maken, met stoofpeertjes en cranberrycompote o.a.
Nu waren we vantweekend onderweg naar huis bij de AC bij Luik :@ gestopt, en hebben we daar ook Sanglier gegeten. Daar zat een cranberrycompote bij en die was lèkker! Er zaten sjalotjes in, iets wat je in geen enkel recept tegenkomt. Hij was waarschijnlijk niet huisgemaakt, maar toch.

Iemand een suggestie hoe ik die sjalotten in die compote verwerk? Kwestie van eerst die sjalotjes aanfruiten, daarna de cranberry's erbij doen met suiker en water (en tijm, sinaasappelsap)?
Of hebben jullie een ander idee?
pi_134084973
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:45 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil net als vorig jaar everzwijnstoof maken, met stoofpeertjes en cranberrycompote o.a.
Nu waren we vantweekend onderweg naar huis bij de AC bij Luik :@ gestopt, en hebben we daar ook Sanglier gegeten. Daar zat een cranberrycompote bij en die was lèkker! Er zaten sjalotjes in, iets wat je in geen enkel recept tegenkomt. Hij was waarschijnlijk niet huisgemaakt, maar toch.

Iemand een suggestie hoe ik die sjalotten in die compote verwerk? Kwestie van eerst die sjalotjes aanfruiten, daarna de cranberry's erbij doen met suiker en water (en tijm, sinaasappelsap)?
Of hebben jullie een ander idee?
Toevallig maakte ik vorig jaar in de herfst een cranberryprutje met sjalot erin! :)
Dit was het recept: http://sweetpeaskitchen.com/2011/11/spicy-cranberry-chutney/

Ik weet natuurlijk niet of het verder qua smaken in de buurt komt van wat je gegeten hebt, maar lekker was dit in elk geval wél! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085024
Oeh! Lekker! Voor bij mijn roast ook! Denk ik!

Ik ga trouwens proberen stoofpeertjesijs te maken :9
Ja doei.
pi_134085208
Over rode sausje bij het vlees, vorig jaar maakte ik voor mijn schoonfamilie een enorme ham klaar en de allergrootste hit daarbij was de chilipeperjam die ik voor ernaast maakte (naar recept van Nigella, hier te vinden: http://www.nigella.com/recipes/view/chilli-jam-2692) Niet superpittig maar wel met een interessante heetheid, vooral lekker zoet en kruidig en waanzinnig lekker bij geroosterd vlees. O+



Ik heb in de máánden erna op verzoek nog een aantal potten gefabriceerd omdat de schoonfamilie er geen genoeg van kon krijgen op boterhammen met vleeswaren. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085223
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:51 schreef minilot het volgende:

[..]

Toevallig maakte ik vorig jaar in de herfst een cranberryprutje met sjalot erin! :)
Dit was het recept: http://sweetpeaskitchen.com/2011/11/spicy-cranberry-chutney/

Ik weet natuurlijk niet of het verder qua smaken in de buurt komt van wat je gegeten hebt, maar lekker was dit in elk geval wél! :9
Ik heb een beetje mijn twijfels over de rode paprika die erin gaat, maar ik hou 'm in beraad!
Thx!
pi_134085227
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:53 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga trouwens proberen stoofpeertjesijs te maken :9
Recept! :o
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085247
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:58 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Ik heb een beetje mijn twijfels over de rode paprika die erin gaat, maar ik hou 'm in beraad!
Thx!
Snap ik, die kun je volgens mij met een gerust hart negeren. Ik had ook niet het idee dat -ie veel toevoegde.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134085359
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Recept! :o
Geen idee nog! :D
Ja doei.
pi_134086365
Dit jaar een kerstbrunch voor circa 15 personen verzorgen. Enige beperking is een kleine combimagnetron.
We zaten tot nu toe te denken aan de Aziatische soep die hier al meer voorbij is gekomen, herfstsalade (uit Homemade), doperwtjes met ham (uit thuis koken met Adrian Ferran), rollade van kalfslende (http://www.24kitchen.nl/r(...)de-met-groene-salade), broodjes met zelfgemaakte tapenade.

Iemand nog lekkere tips?
pi_134086460
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 17:30 schreef rhubarb het volgende:
Iemand nog lekkere tips?
Wat voor tips? Waar ben je nog naar op zoek? :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')