Ja precies!quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:38 schreef Gray het volgende:
[..]
Daar moesten ze natuurlijk Griekse Yoghurt en Tzaziki mee maken.
Nou ja poeder, deze bedoel ik, in elk geval geen oliequote:Op woensdag 29 januari 2014 17:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Poeder?
Ik had gehoopt dat iemand tips heeft hoe het te eten (salade?). Ik heb helaas weinig ervaring met het maken van salades en ik weet niet waar je lijnzaadolie kan kopen. Gezien de essentiële vetzuren wil ik het vanaf nu gaan eten. Ik heb bovendien te horen gekregen dat ik te weinig vet eet dus ook wat dat betreft kan het geen kwaad.
Tomaat aan het einde toevoegen, want die stopt het bakproces.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Een ui en een tomaat bakken zou ik wel eens kunnen proberen bij de spruitjes, ik denk dat dat inderdaad al veel helpt.
Salades?quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Poeder?
Ik had gehoopt dat iemand tips heeft hoe het te eten (salade?). Ik heb helaas weinig ervaring met het maken van salades en ik weet niet waar je lijnzaadolie kan kopen. Gezien de essentiële vetzuren wil ik het vanaf nu gaan eten. Ik heb bovendien te horen gekregen dat ik te weinig vet eet dus ook wat dat betreft kan het geen kwaad.
Helden.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja precies!
Ze verbouwde ook hun eigen tabak en daar rolde ze van die dikke sigaren van
Weet je wat ook lekker is?quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef Gray het volgende:
[..]
Tomaat aan het einde toevoegen, want die stopt het bakproces.
Wel lekker om eens tomaat en ui, 1 op 1 in de pan te gooien op hoog vuur en flink doorroeren. Warm op een bruine boterham scheppen wanneer goudbruin. Moeders recept!
Oh? Ik zal het eens proberen.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef Gray het volgende:
[..]
Tomaat aan het einde toevoegen, want die stopt het bakproces.
Een goed idee. Prima alternatief voor de chocoladehagelslag (voor 1 boterham dan gezien mijn verslaving).quote:Wel lekker om eens tomaat en ui, 1 op 1 in de pan te gooien op hoog vuur en flink doorroeren. Warm op een bruine boterham scheppen wanneer goudbruin. Moeders recept!
Ah, dat zou ik dus in de kwark of yoghurt kunnen doen? Dan alleen nog even uitzoeken hoeveel gram ik per dag nodig heb.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou ja poeder, deze bedoel ik, in elk geval geen olie
[ afbeelding ]
Klinkt ook goed!quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Weet je wat ook lekker is?
Uien en champignons bakken (in olijfolie, maar misschien kan boter ook) en dan op lekker vers
wit brood Bruin brood is vast gezonder, maar dit moet je echt op wit brood doen, veel zwarte peper
en een béétje zout...
Heeft niks met spruitjes te maken, maar tis wel vegetarisch
Zo voerde mijn moeder ons op koudere dagen wat warms tussen de middag, dat ook nog eens gezond was.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:50 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Oh? Ik zal het eens proberen.
[..]
Een goed idee. Prima alternatief voor de chocoladehagelslag (voor 1 boterham dan gezien mijn verslaving).
Ik zou dan eerder de chocolade schrappen Maar goed, je hebt geluk dat koolzaakolie een beetje naar roomboter smaakt alleen dan niet de verzadigde vetten bevat.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Verzadigde vetzuren, dan heb ik liever wat andere extra vetten zoals lijnzaadolie als ik te weinig vet eet.
Ik krijg al genoeg verzadigde vetzuren en transvetzuren binnen met roomboter, kaas en chocolade.
Ik probeer niet al te veel kaas te eten, af en toe eet ik fèta bij couscous en daar houd ik het bij buiten 40 gram kaas die ik op mijn brood doe.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:46 schreef Gray het volgende:
Salades?
Ik doe er altijd iets stevigs bij, als rijst, pasta, aardappels of avocado. Lekker wat vezels binnen. Wat brood erbij met kruidenboter kan ook. Verder wat vloeibaars om het wat sticky te maken, wat van alles van olie tot saus kan zijn. Of een zachte kaas. Verder wat knapperige groenten, eventueel geroosterd, en noten voor de bite.
Jij eet wel echt op de komma's he? Zelf eet ik meer op gevoel. Wat overigens wel makkelijker is omdat ik niet een 100% vegetarier ben. Ik eet het alleen wanneer aangeboden of bij echte trek ernaar. Of per ongeluk, zoals in die tomatensoep van de week.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ah, dat zou ik dus in de kwark of yoghurt kunnen doen? Dan alleen nog even uitzoeken hoeveel gram ik per dag nodig heb.
Geen optie wegens verslaving. Wel met zo'n hoog mogelijk cacaopercentage.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:53 schreef mjan het volgende:
[..]
Ik zou dan eerder de chocolade schrappen
In grote lijnen.quote:
Heb je daar een speciale reden voor, zoals gezondheidsoverwegingen?quote:
quote:Op woensdag 29 januari 2014 23:21 schreef motorbloempje het volgende:
Knolrapen, lof, schorseneren en prei!
AVOcado, is een steenpitvrucht. Geen groente.quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nu jij toch over de advocado begint, ook dat moet ik gaan eten wegens de vetten die daar in zitten maar ik heb ook met deze groente totaal geen ervaring. Waar kan je dat zoal in doen?
Drs P.quote:
Je lichaam is je kostbaarste bezit, daar zorg je beter goed voor.quote:Op woensdag 29 januari 2014 18:00 schreef Gray het volgende:
Heb je daar een speciale reden voor, zoals gezondheidsoverwegingen?
Dat klinkt goed maar wat doe je in die salade als alternatief voor kaas?quote:Op woensdag 29 januari 2014 23:57 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
AVOcado, is een steenpitvrucht. Geen groente.
Het combineert lekker met gekookt ei, zongedroogde tomaatjes of geitenkaas in bijvoorbeeld salades. Zelf maak ik soms lauwwarme avocadosoep, deze is met kokosmelk , limoen en een topping van cashewnoten. Voor de niet vegetariërs, ook lekker met zalm.
Ik neem aan dat je helemaal zonder zuivel bedoeld? als je namelijk alleen de geit wil omzeilen werkt feta of roomkaas ook prima, natuurlijk.quote:Op donderdag 30 januari 2014 01:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat klinkt goed maar wat doe je in die salade als alternatief voor kaas?
Avocado! Er liggen er hier weer twee klaar voor vanavond voor guacamole voor bij de nachos con todo!quote:Op donderdag 30 januari 2014 10:16 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Misschien hebben anderen in dit topic nog avocadotips?
Ja, ik vind de 'stukjes dès' van Quorn erg naar kip smaken. Zeker als je de stukjes nog iets zilter marineert met tamari oid. Zelf eet ik trouwens (met mate) wel vlees en vis en schaal/schelpdieren, en één van mijn favoriete lunches is een 'prutje' met garnalen, gekookt eitje, avocado en geitenkaas. Als ik het toch in huis heb ook lekker met tuinkers of alfalfa.quote:Op donderdag 30 januari 2014 10:52 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Avocado! Er liggen er hier weer twee klaar voor vanavond voor guacamole voor bij de nachos con todo!
En speltwraps met avocado en restjes gegrilde kip, maar dat is niet zo vega. Al kun je tegenwoordig ook 'vegetarische kip' krijgen ofzo, dus als dat hetzelfde smaakt dan kan dat een optie zijn en dan met een likje knoflookmayo of creme fraiche!
En gegrillde portobello gevuld met blokjes avocado (in limoensap en rode peper gemarineerd) met eventueel wat garnalen als je wel vis/schaaldieren eet (pescetarian bent).
Avocado is awesome.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |