abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135953441
Rucola wetenschap! Dat vegetarisme!
Ja doei.
pi_135953901
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 15:38 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Koffie. :r

Maar dat van spinazie heb ik ook altijd geleerd.

Misschien een beetje gênant en misschien leg ik verkeerde verbanden, maar ik ben erg luchtig om het even netjes te zeggen sinds ik vegetariër ben. ;(
Meer gasvorming is een logisch gevolg van meer groente eten.
Oa gember, knoflook, korianderzaad, komijnzaad, kurkuma, venkelzaad en asafoetida (duivelsdrek, te koop in toko's) helpt hier goed tegen. Is ook erg goed voor de rest van de spijsvertering. En met deze dingen kun je een heerlijke curry maken.
pi_135955543
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 10:49 schreef motorbloempje het volgende:
Rucola wetenschap! Dat vegetarisme!
Nou, ik heb net gewoon mijn oude vertrouwde Smoothie gemaakt en niks afgewogen hoor :P
Straks ga ik naar een feestje en daar hebben ze Indonesische hapjes, hopelijk zit er iets
Vegetarisch bij en anders vreet ik het bakkie pinda's wel leeg :+
pi_135955618
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Nou, ik heb net gewoon mijn oude vertrouwde Smoothie gemaakt en niks afgewogen hoor :P
Straks ga ik naar een feestje en daar hebben ze Indonesische hapjes, hopelijk zit er iets
Vegetarisch bij en anders vreet ik het bakkie pinda's wel leeg :+
Pas op de calorieën!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_135955635
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:04 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Pas op de calorieën!
Morgen weer :D vandaag is het feest :P
pi_136086406
Spruitjestijd! :9

Spruitje ontdoen van blaadjes met bruine randjes of gaatjes, even wassen en door midden snijden. Grote spruiten in vieren. Met boter in de pan en even goed roeren zodat ze aan alle kanten ingevet zijn. Voeg ook wat kruiden toe als peper, zout en nootmuskaat. Tien minuten op laag vuur opbakken, met een deksel op de pan. Af en toe tussendoor even roeren.

Daarnaast bak je wat aardappeltjes (ik deed schijfjes, maar krieltjes kan ook) op middelhoog vuur. Met gesneden knoflook, rode ui en peper en zout kan je het lekker op snaak brengen. Zelf deed ik er ook wat pittige paprikakruiden bij.

Snij een paar zongedroogde tomaatjes in repen. Wanneer de spruitjes en de aardappeltjes klaar zijn breng je ze over in één pan, samen met de zongedroogde tomaatjes. Roerbak het nog even op middelhoog vuur en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Normaal gesproken maak je dit met spek, maar deze vervang ik graag met zongedroogde tomaatjes. :)

Eet smakelijk!
pi_136086417
Spruitjes zijn lekker. :9
Ja doei.
pi_136098211
Wie van jullie gebruikt lijnzaadolie? Het bevat veel alpha-linoleenzuur (essentiëel vetzuur) en dus is het uitstekend geschikt voor vegetariërs.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136098292
Ik ben geen liefhebber van spruitjes (met boter gaat mij wat te ver hoewel ik het wel lekker vind) maar ik probeer ze minstens 1 keer per week te eten en minstens 1 keer per week broccoli te eten.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136100567
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 11:06 schreef Gray het volgende:
Spruitjestijd! :9



Eet smakelijk!
Klinkt ook niet slecht :P
Vroeger lustte ik geen spruitjes, maar mijn Griek is er dol op, ja rare griek ik weet het :')
Hij maakte ze een keer met gebakken uien erdoorheen, en vanaf toen lust ik ze wel,
hij kan ook beter koken dan ik dus hij kookt het vaakst.

quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 16:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Wie van jullie gebruikt lijnzaadolie? Het bevat veel alpha-linoleenzuur (essentiëel vetzuur) en dus is het uitstekend geschikt voor vegetariërs.
Ik doe altijd lijnzaadpoeder door mijn smoothie, je gaat er lekker van poepen (8> dat
is ook een voordeel.
pi_136100680
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 16:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik ben geen liefhebber van spruitjes (met boter gaat mij wat te ver hoewel ik het wel lekker vind) maar ik probeer ze minstens 1 keer per week te eten en minstens 1 keer per week broccoli te eten.
Waarom vind je dat te ver gaan?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_136100868
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Klinkt ook niet slecht
Vroeger lustte ik geen spruitjes, maar mijn Griek is er dol op, ja rare griek ik weet het
Hij maakte ze een keer met gebakken uien erdoorheen, en vanaf toen lust ik ze wel,
hij kan ook beter koken dan ik dus hij kookt het vaakst.
Met wat boter en ui wordt het wat zoetig, wat een heel fijne afwisseling geeft aan de smaak van spruitjes, die wat bitter zijn. Met nog wat zoutigs ernaast, zoals spekjes, of zongedroogde tomaat voor vega's: een heerlijke smaakervaring! :9
pi_136100926
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:18 schreef Gray het volgende:

[..]

Met wat boter en ui wordt het wat zoetig, wat een heel fijne afwisseling geeft aan de smaak van spruitjes, die wat bitter zijn. Met nog wat zoutigs ernaast, zoals spekjes, of zongedroogde tomaat voor vega's: een heerlijke smaakervaring! :9
De uien worden gebakken in de olijfolie :@ is ook goed toch? :D
pi_136101104
Ik vind spruitjes dus helemaal niet zo bitter. Vroeger waren ze veel bitterder naar het schijnt, maar dat is voor mijn tijd.

Maar goed, ik hou ook van bittere dingen zoals die bittere komkommer-dingen bij de tropische winkel. :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_136101128
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

De uien worden gebakken in de olijfolie :@ is ook goed toch? :D
Kan denk ik ook wel, al zal het wel anders zijn. Volgens mij heb je meer een bakproces bij boter, waardoor het ook lekker bruine randjes vormt aan de spruiten. Zal wel aan de uiteindelijke temperatuur liggen? Boter heeft echter meer een zoete smaak, waar olijfolie dat niet heeft.

Denk wel dat het gezonder is trouwens. Maar zo zag ik het in een recept dat hierop leek, plus dat het beter combineert met de aardappeltjes, die ik ook het liefst in boter bak. Of eventueel zonnebloemolie.
pi_136101198
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:25 schreef Gray het volgende:

[..]

Kan denk ik ook wel, al zal het wel anders zijn. Volgens mij heb je meer een bakproces bij boter, waardoor het ook lekker bruine randjes vormt aan de spruiten. Zal wel aan de uiteindelijke temperatuur liggen? Boter heeft echter meer een zoete smaak, waar olijfolie dat niet heeft.

Denk wel dat het gezonder is trouwens. Maar zo zag ik het in een recept dat hierop leek, plus dat het beter combineert met de aardappeltjes, die ik ook het liefst in boter bak. Of eventueel zonnebloemolie.
Grieken bakken alles in olijfolie :+ dus de aardappeltjes ook...
pi_136101313
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Grieken bakken alles in olijfolie :+ dus de aardappeltjes ook...
Haha, dat geloof ik best! :D

Ik wil voor mezelf nog eens een klein onderzoekje doen naar olieen. Want ze bakken anders, smaken anders en zullen ook wel anders zijn qua voeding (lees: gezondheid). Laatst een tijdje in kokosolie gebakken, wat heel lekker is, maar een lagere baktemperatuur lijkt te hebben. Het gaart anders, minder lijkt wel. Maar qua smaak merk je er niets van, en het schijnt het meest gezond te zijn. En ik weet graag de chemie achter het koken. :)
pi_136101382
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:29 schreef Gray het volgende:

[..]

Haha, dat geloof ik best! :D

Ik wil voor mezelf nog eens een klein onderzoekje doen naar olieen. Want ze bakken anders, smaken anders en zullen ook wel anders zijn qua voeding (lees: gezondheid). Laatst een tijdje in kokosolie gebakken, wat heel lekker is, maar een lagere baktemperatuur lijkt te hebben. Het gaart anders, minder lijkt wel. Maar qua smaak merk je er niets van, en het schijnt het meest gezond te zijn. En ik weet graag de chemie achter het koken. :)
Al kom je met 100 theorieen dat een andere olie beter zou zijn dan zou dat nog niks uitmaken hoor :D
dus ik laat het maar zo :+
pi_136101452
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Al kom je met 100 theorieen dat een andere olie beter zou zijn dan zou dat nog niks uitmaken hoor :D
dus ik laat het maar zo :+
Gewoon doen idd. Gewoonten en voorkeur zijn ook belangrijk voor de smaakervaring. ;)
pi_136101534
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:13 schreef mjan het volgende:

[..]

Waarom vind je dat te ver gaan?
Verzadigde vetzuren, dan heb ik liever wat andere extra vetten zoals lijnzaadolie als ik te weinig vet eet. ;)
Ik krijg al genoeg verzadigde vetzuren en transvetzuren binnen met roomboter, kaas en chocolade.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136101606
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:33 schreef Gray het volgende:

[..]

Gewoon doen idd. Gewoonten en voorkeur zijn ook belangrijk voor de smaakervaring. ;)
Ik heb een heel oud (zelfgemaakt) boekje met recepten van zijn Oma, alles in de olijfolie...
kan ik niet gaan veranderen hoor, wil ik ook niet, het zijn lekkere recepten en de meeste
zijn Vegetarisch, niet omdat die mensen vegetarisch waren, maar arm :@ konden niet
eens vlees betalen en er was 1,5 koe in dat dorp daar zijn Oma vandaan komt dus die gingen
ze niet slachten natuurlijk..
pi_136101641
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:29 schreef Gray het volgende:

[..]

Haha, dat geloof ik best! :D

Ik wil voor mezelf nog eens een klein onderzoekje doen naar olieen. Want ze bakken anders, smaken anders en zullen ook wel anders zijn qua voeding (lees: gezondheid). Laatst een tijdje in kokosolie gebakken, wat heel lekker is, maar een lagere baktemperatuur lijkt te hebben. Het gaart anders, minder lijkt wel. Maar qua smaak merk je er niets van, en het schijnt het meest gezond te zijn. En ik weet graag de chemie achter het koken. :)
Kokosolie moet ik nog proberen, momenteel bak ik met arachide-olie waarvan momenteel nog minder schadelijke effecten bekend zijn dan zonnebloemolie en olijfolie (koud prima, voor bakken niet), of dat het ook minder schadelijke effecten heeft zal nog moeten blijken. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136101657
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik heb een heel oud (zelfgemaakt) boekje met recepten van zijn Oma, alles in de olijfolie...
kan ik niet gaan veranderen hoor, wil ik ook niet, het zijn lekkere recepten en de meeste
zijn Vegetarisch, niet omdat die mensen vegetarisch waren, maar arm :@ konden niet
eens vlees betalen en er was 1,5 koe in dat dorp daar zijn Oma vandaan komt dus die gingen
ze niet slachten natuurlijk..
Daar moesten ze natuurlijk Griekse Yoghurt en Tzaziki mee maken. :+
pi_136101716
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:18 schreef Gray het volgende:

[..]

Met wat boter en ui wordt het wat zoetig, wat een heel fijne afwisseling geeft aan de smaak van spruitjes, die wat bitter zijn.
Een ui en een tomaat bakken zou ik wel eens kunnen proberen bij de spruitjes, ik denk dat dat inderdaad al veel helpt.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_136101800
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik doe altijd lijnzaadpoeder door mijn smoothie, je gaat er lekker van poepen (8> dat
is ook een voordeel.
Poeder?
Ik had gehoopt dat iemand tips heeft hoe het te eten (salade?). Ik heb helaas weinig ervaring met het maken van salades en ik weet niet waar je lijnzaadolie kan kopen. Gezien de essentiële vetzuren wil ik het vanaf nu gaan eten. Ik heb bovendien te horen gekregen dat ik te weinig vet eet dus ook wat dat betreft kan het geen kwaad.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')