Alle kiezen zijn tanden, maar niet alle tanden zijn kiezen.quote:
Met pindakaasquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 21:11 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Hoe plak je vlokken, hagelslag of fruithagel dan vast aan je boterham?
Olijfolie is niet verstandig in de friteuse.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 13:58 schreef Automatisch het volgende:
mensen die nog steeds boter of margarine gebruiken ... faal.
Lees eens wat verder en ontdek dat kokosolie en olijfolie stukken gezonder zijn! (zelfs voor in de friteuse)
QFTquote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:02 schreef Spatzmann het volgende:
Roomboter heeft vaak mijn voorkeur (smaak). Olijfolie, of andere olieen gebruik ik ook veel. Margarine komt er heir niet in.
Mijn voorkeur voor opgebakken aardappelen is toch echt wel bakken met ganzenvet
En frituren natuurlijk in Ossewit.
Wat veel mensen zich niet realiseren is dat vrijwel alle margarine/halvarine en aanverwante zooi van 1 bedrijf komt: Unilever. Becel, Croma, Latta, Blue Band, Zeeuws Meisje, zelfs de margarine van AH Huismerk: allemaal 1 pot nat. Er is nauwelijks of geen concurrentie. En dan gaat alles er anders uitzien: "Unilever-producten (margarine) zijn beter dan niet-Unilever-producten (roomboter)". Dat is geen gezondheidsclaim maar gewoon marketing-FUD.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 13:50 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Heb margarine altijd een smerig kunstmatig product gevonden en van die gezondheidsclaims van sommige merken geloof ik dus geen snars.
Klopt, is mij bekend.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:44 schreef Farenji het volgende:
Wat veel mensen zich niet realiseren is dat vrijwel alle margarine/halvarine en aanverwante zooi van 1 bedrijf komt: Unilever. Becel, Croma, Latta, Blue Band, Zeeuws Meisje, zelfs de margarine van AH Huismerk: allemaal 1 pot nat. Er is nauwelijks of geen concurrentie. En dan gaat alles er anders uitzien: "Unilever-producten (margarine) zijn beter dan niet-Unilever-producten (roomboter)".
Dat geldt volgens mij voor 99,99999% van alle gezondheidsclaims. Aan de onzinnige bagger op de etiketjes van levensmiddelen te beoordelen wordt er tegenwoordig niemand meer ziek.quote:Dat is geen gezondheidsclaim maar gewoon marketing-FUD.
Ik dacht dat vroeger boter alleen op je boterham moest om de hagelslag op z`n plek te houden...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 21:07 schreef Life2.0 het volgende:
ha nog een reden om geen witte troep op je brood te smeren, nergens voor nodig
ja als klein kind realiseerde ik mij dat ik niet zomaar een normaal kind was, ik had namelijk nooit boter nodigquote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:52 schreef penny-wise het volgende:
[..]
Ik dacht dat vroeger boter alleen op je boterham moest om de hagelslag op z`n plek te houden...
Als klein kind weigerde ik altijd al margarine te eten, vond het ranzig smeervet.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:53 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
ja als klein kind realiseerde ik mij dat ik niet zomaar een normaal kind was, ik had namelijk nooit boter nodig
boter is alquote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als klein kind weigerde ik altijd al margarine te eten, vond het ranzig smeervet.
Margarine is geen restproduct van boter. Net als dat cichorei geen restproduct is van koffie.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:56 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
boter is al![]()
maar margerine daar nog een restproduct van![]()
Boter is jummie en gezondquote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:56 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
boter is al![]()
maar margerine daar nog een restproduct van![]()
Ik moest bij vriendjes of op kamp of zo altijd doen alsof het de normaalste zaak van de wereld was om margarine te eten. Want boter was duur en margarine was de norm, dus was het onbeschoft om te laten blijken dat je thuis anders at.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als klein kind weigerde ik altijd al margarine te eten, vond het ranzig smeervet.
Olijfolie beter niet gebruiken om te bakken, er ontstaan vrije radicalen bij het verhitten van de onverzadigde vetzurenquote:Op woensdag 2 oktober 2013 15:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik moest bij vriendjes of op kamp of zo altijd doen alsof het de normaalste zaak van de wereld was om margarine te eten. Want boter was duur en margarine was de norm, dus was het onbeschoft om te laten blijken dat je thuis anders at.
Voor het bakken heb ik standaard in huis:
Ghee
Olijfolie
Ganzenvet
Pinda-olie
Boter niet eens altijd. Als ik jus ga maken haal ik een pakje, of kruidenboter, of een visje ga bakken. Op brood heeft het niet zoveel toegevoegde waarde vind ik.
Ook leuk om te doen met de kinderen:quote:Op woensdag 2 oktober 2013 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
CUL / Boter vs Margarine
Boter:
Je melkt een koe en laat de melk even staan zodat zich boven op de melk een roomlaag vormt. DIe karn je en je scheid het vocht van de boter, waar je eventueel wat zout aan toevoegt..
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |