abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131748986
Onafhankelijk Europarlementariër Kartika Liotard maakt zich zorgen over kankerverwekkende stoffen die ontstaan door verhitting van margarine en vergelijkbare producten. Zij vindt dat de Europese Commissie in Brussel snel actie moet ondernemen.
Peuters, kinderen en ouderen lopen kans om te veel van de kankerverwekkende stof 3-MCPD binnen te krijgen, stelt ze dinsdag in een verklaring. Zij verwijst naar onderzoek van de Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA. Vooral margarine en vergelijkbare vetproducten zouden bijdragen aan een te hoge inname van 3-MCPD.

BRON

Dat er nog steeds mensen zijn die dat eten :{
blablablabla
pi_131749170
Wat ? ik smeer al me hele leven margarine op me brood. ga ik nu dood ?
pi_131749374
Lees anders het artikel even door.

Neem aan dat jij je margarine niet eerst verhit voor je deze op je brood smeert :P .
blablablabla
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 18:54:06 #4
396386 sturmpie
for night & nature
pi_131749548
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:35 schreef Elan het volgende:
Dat er nog steeds mensen zijn die dat eten :{
margarine word veel in de horeca gebruikt, alle restaurants gebruiken margarine
margarine kan je tot een hogere temperatuur verhitten dan roomboter, daarom gebruikt men graag margarine, omdat het niet snel verbrand. en dat bakt beter

roomboter word snel zwart als je het verhit, margarine heeft dat niet snel
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
pi_131749552
Je hebt toch ook bakboter margarine? Waarom ligt dat überhaupt in de schappen dan?
“When there is no desire, all things are at peace.”
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 18:55:23 #6
3542 Gia
User under construction
pi_131749597
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:48 schreef Elan het volgende:
Lees anders het artikel even door.

Neem aan dat jij je margarine niet eerst verhit voor je deze op je brood smeert :P .
Huh?
Bakboter, blue band bijvoorbeeld, wordt toch verhit!
Hoe braad je anders je biefstukje?
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 18:56:12 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131749620
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:55 schreef Gia het volgende:

[..]

Huh?
Bakboter, blue band bijvoorbeeld, wordt toch verhit!
Hoe braad je anders je biefstukje?
Boter, niervet, arachideolie,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131749630
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:54 schreef sturmpie het volgende:

[..]

margarine word veel in de horeca gebruikt, alle restaurants gebruiken margarine
margarine kan je tot een hogere temperatuur verhitten dan roomboter, daarom gebruikt men graag margarine, omdat het niet snel aanbrand, zwart word. en dat bakt beter
Kwestie van olie mengen met roomboter. Gebruik meestal een smaakneutrale olie anders is je boter zo zwart :P .
blablablabla
pi_131749651
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:55 schreef Gia het volgende:

[..]

Huh?
Bakboter, blue band bijvoorbeeld, wordt toch verhit!
Hoe braad je anders je biefstukje?
Arjan had het over broodmargarine. Die verhit je neem ik aan niet.
blablablabla
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 18:57:13 #10
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131749656
dat is wel de laatste reden waarom ik margarine niet zou gebruiken.

op de eerste plek natuurlijk omdat er geen enkele goede reden is om die troep te gebruiken
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 19:00:48 #11
345631 Scjvb
Genieten op z'n Haarlems!
pi_131749782
Nieuwe hype op komst??
-Het leven is goed in het beschaafde en welgestelde milieu op Haarlemse bodem, waar wij met volle teugen van het leven genieten! :Y)
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 19:07:00 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131750003
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:56 schreef Elan het volgende:

[..]

Kwestie van olie mengen met roomboter. Gebruik meestal een smaakneutrale olie anders is je boter zo zwart :P .
Je boter klaren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131750927
Nou, ik kan weer lekker een peuk extra roken bij mijn iets te rode biefstuk, aangezien ik nooit margarine gebruik.
pi_131753477
Wat voor boter moet je dan hebben om te bakken?
pi_131753847
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:55 schreef Gia het volgende:

[..]

Huh?
Bakboter, blue band bijvoorbeeld, wordt toch verhit!
Hoe braad je anders je biefstukje?
In 'bakboter' van Blue Band zit geen boter. Net zoals dat de margarine op je brood geen 'boter' is, ook al zegt iedereen dat wel omdat dat in het taalgebruik nu eenmaal zo gegroeid is.

quote:
Ingrediënten

Plantaardige oliën en vetten, water, zout (1,5%), emulgator (sojalecithine), aroma's, voedingszuur (citroenzuur), kleurstof (caroteen), vitamine A en D.
http://www.blueband.nl/pr(...)en%20en%20roerbakken
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 20:49:03 #16
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_131754563
quote:
15s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 20:28 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Wat voor boter moet je dan hebben om te bakken?
Kokosvet
Geklaarde boter (ghee)
boter (ook wel "roomboter")
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_131755314
Zin in een biefstukje in een klontje boter gebakken. :9 Laat ze de Croma en de Blue Band en al die reclames met ongefundeerde gezondheidsclaims in hun reet steken! Boter op brood is alleen kut, voordat dat een beetje smeerbaar is 's winters...
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 21:07:12 #18
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_131755532
ha nog een reden om geen witte troep op je brood te smeren, nergens voor nodig
pi_131755609
Als ik spekreepjes bak of buikspek uit de oven maak dan bewaar ik het vet altijd. Even zeven. En dan kun je er super goed mee bakken.
pi_131755632
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 21:07 schreef Life2.0 het volgende:
ha nog een reden om geen witte troep op je brood te smeren, nergens voor nodig
Met roomboter is niks mis hoor.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 21:09:32 #21
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_131755674
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 21:08 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Met roomboter is niks mis hoor.
nou dan smeer ik da... NEE rot op
pi_131755749
Geklaarde boter is wel erg lekker, verbrandt ook veel minder snel dan gewone roomboter doordat de meeste eiwitten er uit verwijderd zijn.
pi_131755779
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 21:09 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

nou dan smeer ik da... NEE rot op
Hoe plak je vlokken, hagelslag of fruithagel dan vast aan je boterham?
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 21:12:10 #24
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_131755832
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 21:11 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Hoe plak je vlokken, hagelslag of fruithagel dan vast aan je boterham?
met mijn tanden, gewoon kauwen
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 21:12:24 #25
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_131755850
trouwens

fruithagel :') _______________________________________!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')