quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 20:33 schreef Beerachtig het volgende:
Inmiddels terug van de Marqt. Wél sorbetijs gevonden (dus met enkel fruit), maar geen vegan roomijs, helaas. De amandelmelk was óók op, dus ben ik maar voor de rijstmelk gegaan.
Als mensen hier komen eten weten ze vaak al dat ik vegetariër ben. Daarbij eet je gewoon wat de pot schaft als je op bezoek bent, naar mijn mening.
Zonet trouwens quinoa gekookt + quasi-appelmoes gemaakt als breakfast-prep. Ben serieus in staat om nu te gaan slapen zodat het sneller ontbijt-tijd is.
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 20:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]ik kijk ook altijd uit naar mijn Smoothie
dat is een verslaving geworden
![]()
Hmmm... geen Rijstijs bij de Marqt dus, dan MOETEN we wel af en toe langs de Ekomarkt,
daar hebben ze ook alles van Provamel gelukkig, ik had al wat toetjes ingeslagen
dat heb ik allemaal in huisquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!
Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten.
Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt,quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
dat heb ik allemaal in huismisschien dat ik dan morgen eens ga proberen want ik heb
deze al op![]()
http://www.provamel.nl/NL(...)t_Blauwe_Bosbes/423/
een halve bak
Ik vind bijna alles lekker van dat spulquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:12 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt,. Wel de naturel versie though, die met smaakjes heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.
waarom denk je dat elke vleeseter helemaal in de war of ongelukkig is als er een maaltijd zonder vlees op tafel komt? En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Waar haal je vandaan dat ik dat denk?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
waarom denk je dat elke vleeseter helemaal in de war of ongelukkig is als er een maaltijd zonder vlees op tafel komt? En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
Oh, cool, dus als ik een vegetarier te eten krijg hoef ik m niet van tevoren te vertellen dat ik een vleeseter ben en dus vleesrijk eet? Dat is dan gewoon vanzelfsprekend en hoef je niet aan te kondigen.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En waarom zou je dat expliciet aankondigen? Alsof je iemand van chineze afkomst gaat bellen om te vertellen dat je geen rijst gaat klaarmaken omdat hij komt eten...
Heb jij een hekel aan Vegetariërs?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, cool, dus als ik een vegetarier te eten krijg hoef ik m niet van tevoren te vertellen dat ik een vleeseter ben en dus vleesrijk eet? Dat is dan gewoon vanzelfsprekend en hoef je niet aan te kondigen.
Okéquote:Op woensdag 16 oktober 2013 00:14 schreef RobinOok het volgende:
Nee, hoezo? Alleen gemakzuchtig. En ik lees net dat het niet nodig is om mensen vooraf te informeren over wat je ze voor gaat zetten.
Geniaal! Die ga ik dit weekend eens uitproberenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!
Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten.
Technisch gezien is kweken ook genetische modificatie. Wat dat betreft zou je dan ook geen broccoli, bloemkool, graan, maïs, aardappelen, uien, courgette, peen, etc.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 01:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is dus gewoon BS want het staat heel vaak niet op het etiket
http://www.nu.nl/gezondhe(...)eid-gen-voedsel.html
Veel mensen zeggen bewust geen genetisch gemodificeerd voedsel te willen kopen, maar doen dit vaak wel. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft.
De afgelopen tien jaar zijn er talloze onderzoeken gedaan om uit te zoeken of consumenten genetisch gemodificeerde (GM) producten zouden kopen.
Via de verplichte etiketten op GM-producten, konden de onderzoekers van de TU Delft nu ook het werkelijke koopgedrag van consumenten vastleggen. Het onderzoek vond plaats in een aantal Europese landen: Tsjechië, Estland, Duitsland, Nederland, Polen, Slovenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van bacteriën, gisten of planten veranderd. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld bacteriën of planten, toegevoegd aan een ander organisme.
Vermijden
Slechts 30 procent van de ondervraagde consumenten zei het kopen van GM-producten te vermijden, maar 1 op de 4 van deze groep had toch een GM-product gekocht. Van de totale groep consumenten die producten met een GM-etiket hadden gekocht, dacht bijna de helft dat zij dat niet hadden gedaan. Twintig procent van hen dacht van wel en 30 procent wist het niet.
Volgens de onderzoekers geeft dat aan dat sommige consumenten het etiket niet lezen of dat het hen eigenlijk niet kan schelen of ze wel of geen GM-producten kopen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in GM Food & Crops.
Tja, technisch gezien kan je niet eens meer ademhalenquote:Op woensdag 16 oktober 2013 09:38 schreef Gray het volgende:
[..]
Technisch gezien is kweken ook genetische modificatie. Wat dat betreft zou je dan ook geen broccoli, bloemkool, graan, maïs, aardappelen, uien, courgette, peen, etc.
Ik vind die vegetarische kroket echt niks. Maar, daarbij moet ik wel zeggen, ik lustte ook nooit een echte kroket en hij smaakt dus precies zoquote:Op maandag 14 oktober 2013 19:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Toen ik bij EkoPlaza was ik heb dus bijna het volledige assortiment
van de Vegetarische Slager ingeslagendus ik kan de komende tijd verslag doen over de
Bio Bamihap, Bio Bitterbal, Bio Saucijzenbroodjes en de Bio Kroket als daar behoefte aan is.![]()
Maar ik ga dat niet allemaal deze week eten natuurlijk, dat deed ik normaal ook niet dus dat
ga ik nu ook niet doen, gewoon voor ''een keertje'' is het wel lekker en dan weet je ook gewoon dat
het kán, zelfs als je vegetatiërs wil eten of zelfs veganistisch.
Sommige dingen zijn geschikt voor Veganisten maar niet allemaal dus.
Dat kun je allemaal nakijken op hun website http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn
Ik heb wel meteen 6 pakken Rauw Gehackt en 6 pakken Rul Gehackt ingeslagen, aangezien dit
de ''goede'' soja is, al kan je soms door de bomen het bos niet meer zien en zijn er tegenstrijdige
berichten, maar ik neem het zekere maar voor het onzekere.
Dus ik kan nu gewoon weer Keftedes, Mousaka en de hele zooi kan maken![]()
Ik at zelf nog ''wel eens'' Biologisch vlees en dus ook gehakt, maar mijn échtgenoot, die nog nooit
in zijn leven een stuk vlees heeft gegeten maar wel gehakt, ja eh... vraag me niet hoe dat zit, maar
het is zodie wilde de laatste járen, en dan heb ik het écht over járen ook geen gehakt meer eten,
op af en toe een Burger King Menu na, vraag ook maar niet hoe dat zit, want dat valt niet uit te
leggen, maar goed die kan zijn geluk niet op, want dit eet ie wel
![]()
Dus vanavond was het keftedes met patates en saladeIk had dat dus ook al jaren niet meer
gegeten, want voor mezelf deed ik dat dan weer niet.
Deze Keftedes zijn dus écht gemaakt van dit gehackt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het rulgehakt is voor spaghettisaus en net zoals vroeger door de vulling van de gevulde paprika,
is zonder ook wel lekker, maar mét gehakt was véél lekkerder.
en............. taddaaaaaaaaaaaaaa![]()
Bij Ekoplaza hebben ze dus ook Rijstmelk IJs!
Ik heb het al even geproefd en het is écht héél lekker ijs, niet van écht te onderscheiden eigenlijk.
Straks ga ik het eten met mijn geliefde warme banaan uit de oven met honing, basterdsuiker en kaneel, mijn favorietetoetje op dit moment. Ik heb de vanillesmaak genomen maar ze hadden
ook chocoladesmaak, ik kon het niet vinden via Googel dus ik heb maar een foto gemaakt, voor zover
ik kan zien is dit IJs ook geschikt voor Veganisten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb nog meer lekkere dingen gekocht, dus daar moet ik niet te vaak heen want dat kost een vermogenik heb de bon al weggegooid dus ik weet niet meer wat het IJs kostte maar de prijs
viel reuze mee weet ik nog, als ik het goed heb onthouden iets van 2,60 euro voor 500 ml.
Ik ben dit ijs nog nergens anders tegengekomen dus ik weet ook niet of het ergens anders te koop is.
Dus misschien weet iemand van jullie of je dit ijs ook ergens anders kan kopen?
Ik vond die kan en klare gehaktbal ook niksquote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:54 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik vind die vegetarische kroket echt niks. Maar, daarbij moet ik wel zeggen, ik lustte ook nooit een echte kroket en hij smaakt dus precies zo. Ook de structuur vind ik zo.
Je kan ze hier in Groningen eten bij Eat2be dus daar had ik 'm geprobeerd.
Die 2 gehacktballen (met een c!) bedoel je? Die heb ik gisteren nog met jus gegetenquote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik vond die kan en klare gehaktbal ook niksveel te droog, de kroket heb ik nog niet geprobeerd
dus ik kan er nog niks over zeggenIk hoop wel heell erg dat de saucijzenbroodjes lekker zijn,
die heb ik al in járen niet meer durven te eten
En jij vond ze juist weer wél lekker? Dan is het toch gewoon een kwestie van smaak en zalquote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:13 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Die 2 gehacktballen (met een c!) bedoel je? Die heb ik gisteren nog met jus gegeten![]()
.
Ja, best wel. Hoewel ze gister iets te zout waren maar eerder vond ik ze wel lekker, ja! Beetje pittig ook soms.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
En jij vond ze juist weer wél lekker? Dan is het toch gewoon een kwestie van smaak en zal
iedereen het zelf maar eens moeten gaan proeven
Ik zou toch verslag doen als ik weer iets nieuws van de Veg. Slager had geprobeerd?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:15 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ja, best wel. Hoewel ze gister iets te zout waren maar eerder vond ik ze wel lekker, ja! Beetje pittig ook soms.
Ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe de rest van dat spul allemaal smaakt, dus ik wil allesquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 18:05 schreef Jula123 het volgende:
Ik hou niet zo van vleesvervangers met een vlees-textuur, maar ik vind de gehaktballen van de vegetarische slager wel lekker. Wel warm maken in jus, en veel jus er overheen tijdens het eten.
Ja die kipstukjes zijn geniaal!quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:40 schreef Selestha het volgende:
Die kipstukjes van de Vegaslager zijn griezelig echt. Ze ruiken een beetje vaag zoetig maar ik vind ze qua textuur bijna niet van vlees te onderscheiden. Wel fijn voor een gerecht als ''kip'' tandoori
Ik wil ook wel meer ervan proberen, helaas hebben ze bij onze jumbo niet zoveel. Ik ben vooral benieuwd naar de salades voor op toastjes/brood.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 20:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe de rest van dat spul allemaal smaakt, dus ik wil alles
minimaal 1x geprobeerd hebben, normaal at ik ook niet wekelijks of zelf maandelijks bitterballen
of kroketten en bamiballen eigenlijk nooit geloof ik, zelf geen ''vegetarische'''![]()
Dus dat ga ik nu ook niet doen hoor, toevallig wel vandaag vegetarische Bami gegeten![]()
Was lekker!
Het is wel leuk om het eens te proberen hoorquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:44 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Ik wil ook wel meer ervan proberen, helaas hebben ze bij onze jumbo niet zoveel. Ik ben vooral benieuwd naar de salades voor op toastjes/brood.
Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Het is wel leuk om het eens te proberen hoorbij de Jumbo hebben ze inderdaad maar héél
weinig, bij de EkoPlaza hebben ze het gehele assortiment, ze hebben vestigingen door héél
Nederland, hier kan je kijken waar ze bij jou in de buurt zitten http://www.ekoplaza.nl/vestigingen/
Dat spul van Appie eet in niet meerverkeerde soja enzo en ik probeer even zoveel mogelijk
zuivelvrij te eten op het moment, (met een goede reden hoor), ik vind die kant en klaar burgers
ook eigenlijk helemaal niks meer sinds ik het gehackt van de Veg. Slager heb ontdekt, dus als
ik een Burger wil eten kan ik het nu makkelijk zelf maken, is veel lekkerder en je weet precies
wat er in zit.
Al is het rauwgehackt dan ook weer niet helemaal zuivelvrij want er zit ei in, maar ik weet dat in elk
geval wel dat het Biologische eieren zijn en geen legbatterijeitjes uit Polen ofzowant als
je niet oplet kan het zo gebeuren dat je, zonder dat je het weet, iets zit te eten met zulke eieren erin.
Legbatterij eieren zijn wel verboden in Nederland, maar in heel veel landen nog niet namelijk,
dus de grote voedselbazen importeren ze gewoon en verwerken het in zo'n beetje alles.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)it-legbatterij.dhtml
http://www.bnr.nl/incomin(...)nog-massaal-gebruikt
Legbatterij-eieren worden nog massaal gebruikt
15 april 2013
Eieren uit legbatterijstallen mogen sinds december niet meer worden verkocht in de Europese Unie, door landen uit de EU. Legbatterij-eieren komen echter nog massaal de grens over en de consument weet van niets.
oe... ja dat lijkt mij ook wel ietsquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 09:47 schreef minilot het volgende:
Ik vind het vegetarische spul van AH echt niet te eten, dat smaakt voor mijn gevoel zo fabrieksmatig... Brr.Gaat vaak ook om burger-achtige dingen die tien keer lekkerder zijn wanneer je ze zelf maakt
Ik vind een aantal producten van de Vegetarische Slager dan wel weer erg goed, ook omdat ik die van z'n lang zal ze leven niet zelf zou kunnen maken.![]()
O, en na twee dagen vlees is het weer hoog tijd voor een poosje plantaardig.. Vanavond denk ik dat ik paprika's ga frituren!
Recept: http://www.zsusveganpantry.com/2013/09/food-trucks-vegan-seabirds-tacos.html
Ziet er tof uit!
Oh, dat vond ik juist echt helemaal niets.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 08:44 schreef Jula123 het volgende:
Maar ik ben het meest fan van het spul van de appie, vooral de burgers met groente, spinaziekaasrondo, tomaatmozarella, paprikakaas enz.
Heb je ook gelijk in, is misschien ook niet goed, maar ik moet wel heel eerlijk erbij zeggen dat ik blijquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 12:58 schreef rijsttafel het volgende:
Ik verbaas me soms hoeveel het in dit topic gaat over vleesvervangers. Ik eet al 2/3 jaar vegetarisch (technisch gezien flexetarisch maar what ever), maar ik heb in die tijd misschien 2 of 3 keer een vleesvervanger gekocht.
Die droog ik in de oven en dan wordt het amandelmeel. Kun je heerlijke pannenkoeken van maken. Of notencake.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterigBinnenkort maar eens met iets minder water proberen.
Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat
Op hoeveel graden zet je de oven dan, en hoe lang moet je het drogen? Ik heb het laatst namelijk geprobeerd en toen bakte het aan omdat ik de temperatuur te hoog had gezetquote:Op maandag 21 oktober 2013 18:11 schreef Klusbaas het volgende:
[..]
Die droog ik in de oven en dan wordt het amandelmeel. Kun je heerlijke pannenkoeken van maken. Of notencake.
En inderdaad: zelf even proberen hoeveel water je erbij doet, sommigen willen het wat melkachtiger.
Over de prijs van amandelen: gemiddeld ¤12,50 per kilo op de markt of bij de Turk. Is dus inderdaad duurder dan Alpro, maar veel lekker. Die van Provamel ken ik nog niet.
Op 80 graden, de oven een stukje open laten staan, zodat het vocht eruit kan. Gemiddeld een uurtje of 3, dan is het wel droog. Dat is dus best lang, maar inderdaad: als je de oven te hoog zet dan bakt het aan.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:24 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Op hoeveel graden zet je de oven dan, en hoe lang moet je het drogen? Ik heb het laatst namelijk geprobeerd en toen bakte het aan omdat ik de temperatuur te hoog had gezet
ingeschreven!!!!! en ik ga misschien donderdag als veggiedag gebruiken met uitzondering van 31 oktoberquote:Op donderdag 24 oktober 2013 10:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Misschien ook leuk voor jullie, je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief
dan krijg je iedere week een nieuw recept en als er ''dingen'' worden georganiseerd
staat dat ook in de nieuwsbrief.
http://www.donderdagveggiedag.be/
Ja hoor die zijn erquote:Op zondag 27 oktober 2013 12:01 schreef sararaats het volgende:
[..]
ingeschreven!!!!! en ik ga misschien donderdag als veggiedag gebruiken met uitzondering van 31 oktober
zijn er veggie recepten voor Halloween? ik ben een heksje maar veel doe ik er nog niet rond.
quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja hoor die zijn er![]()
http://allrecipes.nl/recepten/label-805/halloween-recepten.aspx
[ afbeelding ]
Die had ik nou nét niet gekochtquote:Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef NijntjesUk het volgende:
Wij hebben de loempia's van de Vegetarische slager sinds kort in het assortiment (werk in een gezondheidswinkel) en volgens mn collega zijn ze idd heerlijk. (Zit alleen wel suiker in, das dan weer jammer, want dat eet ik zo min mogelijk).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |