quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:31 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is
Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuïg
Ik heb één keer kaviaar geproefd en ik vond het viesquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:50 schreef minilot het volgende:
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:
[ afbeelding ]
TÅNGKORN Zeewiertopping
..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig.![]()
En het kost maar ¤ 1.99!
Dank dank dank !!!!!!quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:
- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vorm fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van
Met dit recept lukte het bij mij!
wow ziet er lekker uit. zal ik zeker eens proberen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:
- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van
Met dit recept lukte het bij mij!
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordigquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 20:58 schreef Beerachtig het volgende:
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
Merci!quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig![]()
Dit is voor Amsterdam![]()
http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam
en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...
http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
Online winkels kan ook nog als je niks kan vindenquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 22:04 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Merci!
Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
Oké, dank je welquote:Op maandag 14 oktober 2013 19:33 schreef Beerachtig het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet.
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.quote:Op maandag 14 oktober 2013 19:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oké, dank je welze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder danquote:Op maandag 14 oktober 2013 19:45 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.
'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps)
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker.quote:Op maandag 14 oktober 2013 19:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kipof misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook
![]()
http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes
Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt
Ah... ik stond met de Shoarma in mijn handen maar die heb ik teruggelegd omdat ik al zoveel hadquote:Op maandag 14 oktober 2013 20:03 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker.![]()
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
Misschien vind ik het daarom wel zo lekkerquote:Op maandag 14 oktober 2013 20:14 schreef Beerachtig het volgende:
Shoarma is zeker een aanrader!
Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker'.
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
Klinkt inderdaad lekker, ook al ben ik niet zo weg van chutney. Kun je het recept hier neerzetten? De Hairy Bikers hebben sowieso geweldige recepten! (En zijn daarnaast volgens mij ook gewoon geweldige mensen)quote:Op maandag 14 oktober 2013 23:27 schreef motorbloempje het volgende:
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt)
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterigquote:Op maandag 14 oktober 2013 20:04 schreef Klusbaas het volgende:
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).
Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......
Ingrediënten
• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout
Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.
Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.
Bron: zelf amandelmelk maken
Ik zou het eigenlijk toch ook wel eens willen proberen, maar wordt dat niet harstikke duur dan?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterigBinnenkort maar eens met iets minder water proberen.
Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat
Hmmm ik weet die prijzen ook niet zo even 1, 2, 3 uit mijn hoofd, maar voor af en toe zal het best tequote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:25 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet
Welkom!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!
Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren
Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.
Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!
Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren
Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.
Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Iedereen weet dat alquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen?quote:
Ik heb nog nooit een wildvreemde te eten gehadquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:06 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen?
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Nasi of Bami?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:10 schreef IJsdraakje het volgende:
[..]
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees.
En hoi, flexitarier () hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips?
Je kunt er heel veel mee doen!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Wat doe jij trouwens met de pulp dan?
Dat ziet er ook héeeeeeeeeeeel lekker uit, nu heb ik hongerquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes.![]()
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar.
[..]
Je kunt er heel veel mee doen!![]()
Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaftquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 16:43 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaftHoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
Dat is wel een goeie optie, aangezien je vriend ook al vlees eetquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 17:33 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.
Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 20:33 schreef Beerachtig het volgende:
Inmiddels terug van de Marqt. Wél sorbetijs gevonden (dus met enkel fruit), maar geen vegan roomijs, helaas. De amandelmelk was óók op, dus ben ik maar voor de rijstmelk gegaan.
Als mensen hier komen eten weten ze vaak al dat ik vegetariër ben. Daarbij eet je gewoon wat de pot schaft als je op bezoek bent, naar mijn mening.
Zonet trouwens quinoa gekookt + quasi-appelmoes gemaakt als breakfast-prep. Ben serieus in staat om nu te gaan slapen zodat het sneller ontbijt-tijd is.
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 20:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]ik kijk ook altijd uit naar mijn Smoothie
dat is een verslaving geworden
![]()
Hmmm... geen Rijstijs bij de Marqt dus, dan MOETEN we wel af en toe langs de Ekomarkt,
daar hebben ze ook alles van Provamel gelukkig, ik had al wat toetjes ingeslagen
dat heb ik allemaal in huisquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!
Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten.
Dat is niets?! Ik eet soms zo'n hele bak op als ontbijt,quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
dat heb ik allemaal in huismisschien dat ik dan morgen eens ga proberen want ik heb
deze al op![]()
http://www.provamel.nl/NL(...)t_Blauwe_Bosbes/423/
een halve bak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |