abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 14 oktober 2013 @ 23:27:46 #226
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_132176167
registreer om deze reclame te verbergen
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt :9 )
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_132180123
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 23:27 schreef motorbloempje het volgende:
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt :9 )
Klinkt inderdaad lekker, ook al ben ik niet zo weg van chutney. Kun je het recept hier neerzetten? De Hairy Bikers hebben sowieso geweldige recepten! (En zijn daarnaast volgens mij ook gewoon geweldige mensen)
pi_132187677
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:04 schreef Klusbaas het volgende:
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).

Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......

Ingrediënten

• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout

Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.

Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.

Bron: zelf amandelmelk maken
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
pi_132189748
registreer om deze reclame te verbergen
Wil zometeen boodschappen gaan doen, en dus ook ingrediënten halen voor de avondmaaltijd (van vandaag) maar heb totaal nergens zin in, of inspiratie voor.

Hebben jullie leuke, makkelijke ideeën?

aanwezig: pitabroodjes, currypasta, (rode) linzen, tomaten, worteltjes, lenteui, prei
niet aanwezig: Grillpan, goede oven (alleen combimagnetron)
And the druids turn to stone...
pi_132190441
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
Ik zou het eigenlijk toch ook wel eens willen proberen, maar wordt dat niet harstikke duur dan?
250 gram amandelen per liter is best prijzig volgens mij -O-

En dan de dadels nog...
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132191121
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet :)
pi_132191228
registreer om deze reclame te verbergen
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
pi_132191242
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:25 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet :)
Hmmm ik weet die prijzen ook niet zo even 1, 2, 3 uit mijn hoofd, maar voor af en toe zal het best te
doen zijn denk ik, in ieder geval eens proberen of het lekker is kan geen kwaad :P

Zal ook best lekker zijn denk ik, maar om het verschil te weten van amandelmelk uit een pak of
zelf gemaakt is natuurlijk altijd leuk :D
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132191262
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Welkom! *O* en dank voor je recept!
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132192128
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Klinkt goed :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192153
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192365
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Iedereen weet dat al :@
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132192395
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Iedereen weet dat al :@
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen? :P
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192484
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:06 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen? :P
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
Ik heb nog nooit een wildvreemde te eten gehad :D dus ik zou het niet weten eigenlijk.
Ik denk ook niet dat ik iets van te voren zou zeggen, alléén misschien dat we ''Grieks'' eten,
dat klinkt meteen een stuk beter :P
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 16:10:42 #240
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_132192522
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees. :)

En hoi, flexitarier ( :')) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips? :P
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_132192841
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:10 schreef IJsdraakje het volgende:

[..]

Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees. :)

En hoi, flexitarier ( :')) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips? :P
Nasi of Bami?

Rijst
Zakje Nasi of Bami groenten of verse groenten wokken ik olijfolie
Zakje Nasi of Bami kruiden of verse kruiden
eventueel ketjap, sambal, gebakken eitje, kroepoek.

of Macaroni kan je ook op 100 verschillende manieren maken net als
Spaghetti trouwens.

Googelen op Vegetarische Macaroni en je hebt zo een paar honderd
recepten of Spaghetti dus

http://receptentesten.blo(...)el-met-macaroni.html

Of iets met aardappel?

http://allrecipes.nl/rece(...)chotel-recepten.aspx

of Vegetarische Mousaka :P

http://allrecipes.nl/rece(...)o_is=Hub_TopRecipe_5

o nee, ik de deze mousaka zitten toevallig linzen :D dus die niet :+
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132192956
Deze heb ik al vaker gemaakt is errug lekker en heeeeeeeeeel makkelijk en snel

http://allrecipes.nl/rece(...)o_is=Hub_TopRecipe_1

Pasta met spinazie en boursin

d278a892-420e-49ae-bcdf-c42ba35835db.jpg

200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten

Bereidingswijze

Bereiding: 10min › Klaar in:10min

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursin® en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.

Ik ben nu even zuivelvrij aan het uitproberen, dus deze moet ik zelf helaas even overslaan :+
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 16:34:24 #243
221912 minilot
Puer aeternus
pi_132193167
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:
2nicokp.jpg

Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes. O+
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar. :9

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

Wat doe jij trouwens met de pulp dan?
Je kunt er heel veel mee doen! :Y

Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_132193237
Ah, je mag ook geen noten? 8)7 nou ja, leuk recept voor andere mensen dan misschien :D
Dan wordt het macaroni met tomatensaus ofzoiets.

89b508fc-8338-4e55-97e9-3a7451e001d2.jpg

Vegetarische macaroni met kaas

Ingrediënten

Porties: 2

600 ml melk of sajamelk
60 gr boter of olijfolie
60 gr bloem
½ theelepel mosterd
zout en peper naar smaak
60 tot 90 gr kaas naar keus - geraspt of verkruimeld
200 gr macaroni
1 blik of pak gepelde tomaten, in plakjes (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min › Bereiding: 20min › Klaar in:25min

Kook de macaroni beetgaar en zet opzij.
Doe de melk, boter of olie, bloem, mosterd, zout en peper in een pan, roer, en laat 10-12 minuten sudderen. Roer af en toe, totdat dit sausje ingedikt is.
Roer de kaas en eventueel de tomaten erdoor en laat sudderen tot het door en door verwarmd is en de kaas gesmolten is. Voeg vervolgens de beetgare pasta toe aan de saus. Breng op smaak en verwarm tot alles goed heet is.
Als het te dik is, kun je wat meer melk toevoegen om de saus dunner te maken. Als je de saus juist dikker wilt, voeg dan minder melk toe.
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132193265
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:
[ afbeelding ]

Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes. O+
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar. :9

[..]

Je kunt er heel veel mee doen! :Y

Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Dat ziet er ook héeeeeeeeeeeel lekker uit, nu heb ik honger :')
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132193432
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft :D Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 17:09:56 #247
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_132194168
Dank voor de ideetjes!
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_132194808
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:43 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft :D Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.

Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
And the druids turn to stone...
pi_132194928
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 17:33 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.

Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
Dat is wel een goeie optie, aangezien je vriend ook al vlees eet :Y
Maak je hetzelfde voor jezelf met een Vega burger, hebben ze misschien niet eens door :')
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
pi_132199897
Ik stap over op deze Amandelmelk.

packshot_amandelongezoet.png

Amandel Drink Ongezoet

Ingredienten

water
amandel * (7%)*
maïsmaltodextrine *
zeezout
* = afkomstig van biologische landbouw

Is wel duurder dan Alpro, maar ja wel 7% amandelen en geen suiker...

De soja is ook beter...

Bij de productie van Provamel-soja worden gegarandeerd geen genetisch gemodificeerde grondstoffen en ingrediënten gebruikt.

en het is balen dat heel veel supermarkten alleen maar Alpro verkopen, dat snap ik niet -O-

[ Bericht 12% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 15-10-2013 20:08:54 ]
You can’t change things by not pissing people off.
Furious Dance
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')