abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_132099185
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is :D

Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuïg :)
pi_132099355
Simpelweg het ingedikte deel van een blik kokosmelk gebruiken volstaat vaak al prima als slagroomvervanger, zeker omdat je het (mits ijskoud) prima stijf kunt kloppen. :Y

O trouwens: zodra ik over een paar weken verhuisd ben ga ik me eens wagen aan het maken van plantaardige kazen van cashewnoten en zelfgekweekte rejuvelac (een licht zurige vloeistof die je krijgt door kiemende granen een paar dagen te laten fermenteren). ^O^
Heb nog erg veel quinoa op voorraad, en maak ik het wat sneller op (mijn lief lust het niet, dus ik eet het alleen zelf, als lunch ofzo).

Ik heb flink wat veganistische kazen van de natuurwinkel geprobeerd, maar ik vond tot ze tot nu toe allemaal erg onaangenaam smaken.

Als ik dan een recept als dit zien, dat ziet dat er wel erg vers en smakelijk uit:
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2013/02/cashew-brie.html



Ik hou jullie op de hoogte. :)

Iemand van jullie al enige ervaring met zelf plantaardige kaas maken?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132099599
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:



TÅNGKORN Zeewiertopping

..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig. O+
En het kost maar ¤ 1.99!
Let me see you stripped down to the bone
pi_132101858
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:31 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is :D

Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuïg :)
:D ja die kwam ik toevallig tegen en dat dacht ik dus ook :+

Maar wat Minilot zegt, alleen de kokos zal ook wel lukken, maar dit leek me dan nét weer
extra lekker :9

Wil je voor mij even precies hier schrijven hoe je die pannenkoeken hebt gedaan? :@
De mijne waren mislukt :')

Dus precies de hoeveel van alles wat je hebt gebruikt, als je dat wil doen dan ga ik het nog een keer
proberen deze week. :P
pi_132101884
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:50 schreef minilot het volgende:
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:

[ afbeelding ]

TÅNGKORN Zeewiertopping

..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig. O+
En het kost maar ¤ 1.99!
Ik heb één keer kaviaar geproefd en ik vond het vies :') dus als het ongeveer hetzelfde smaakt
zal ik dit ook wel weer niet lekker vinden :+ maar wel een grappig idee, dat zelf de veganisten
of vegetariërs kaviaar kunnen eten :D
pi_132102016
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!

[ Bericht 0% gewijzigd door konyntje-mandaryntje op 12-10-2013 16:43:43 (Typo) ]
pi_132102033
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vorm fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!
Dank dank dank !!!!!! :D
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 17:00:25 #209
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132102486
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!
wow ziet er lekker uit. zal ik zeker eens proberen.

eigenlijk kom ik best lekkere dingen tegen, sprak de 1m52 grote flexitariër hihi
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132107788
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
pi_132109285
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 20:58 schreef Beerachtig het volgende:
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig :D

Dit is voor Amsterdam :P

http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam

en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...

http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
pi_132109493
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig :D

Dit is voor Amsterdam :P

http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam

en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...

http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
Merci!

Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
pi_132113072
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 22:04 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Merci!

Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
Online winkels kan ook nog als je niks kan vinden :P

zelf bij EkoPlaza hebben ze het weet ik nu :D

https://webshop.ekoplaza.nl/nl/kaas/veganistische-kaas/

en hier...

http://www.veggiedeli.nl/(...)uh-kaas-classic-200g
pi_132164291
Toen ik bij EkoPlaza was ik heb dus bijna het volledige assortiment
van de Vegetarische Slager ingeslagen :P dus ik kan de komende tijd verslag doen over de
Bio Bamihap, Bio Bitterbal, Bio Saucijzenbroodjes en de Bio Kroket als daar behoefte aan is. :+

Maar ik ga dat niet allemaal deze week eten natuurlijk, dat deed ik normaal ook niet dus dat
ga ik nu ook niet doen, gewoon voor ''een keertje'' is het wel lekker en dan weet je ook gewoon dat
het kán, zelfs als je vegetatiërs wil eten of zelfs veganistisch.

Sommige dingen zijn geschikt voor Veganisten maar niet allemaal dus.

Dat kun je allemaal nakijken op hun website http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn

Ik heb wel meteen 6 pakken Rauw Gehackt en 6 pakken Rul Gehackt ingeslagen, aangezien dit
de ''goede'' soja is, al kan je soms door de bomen het bos niet meer zien en zijn er tegenstrijdige
berichten, maar ik neem het zekere maar voor het onzekere.

Dus ik kan nu gewoon weer Keftedes, Mousaka en de hele zooi kan maken :D
Ik at zelf nog ''wel eens'' Biologisch vlees en dus ook gehakt, maar mijn échtgenoot, die nog nooit
in zijn leven een stuk vlees heeft gegeten maar wel gehakt, ja eh... vraag me niet hoe dat zit, maar
het is zo :P die wilde de laatste járen, en dan heb ik het écht over járen ook geen gehakt meer eten,
op af en toe een Burger King Menu na, vraag ook maar niet hoe dat zit, want dat valt niet uit te
leggen :') , maar goed die kan zijn geluk niet op, want dit eet ie wel :+

Dus vanavond was het keftedes met patates en salade :D Ik had dat dus ook al jaren niet meer
gegeten, want voor mezelf deed ik dat dan weer niet.

Deze Keftedes zijn dus écht gemaakt van dit gehackt





Het rulgehakt is voor spaghettisaus en net zoals vroeger door de vulling van de gevulde paprika,
is zonder ook wel lekker, maar mét gehakt was véél lekkerder.

en............. taddaaaaaaaaaaaaaa *O*

Bij Ekoplaza hebben ze dus ook Rijstmelk IJs!

Ik heb het al even geproefd en het is écht héél lekker ijs, niet van écht te onderscheiden eigenlijk.

Straks ga ik het eten met mijn geliefde warme banaan uit de oven met honing, basterdsuiker en kaneel, mijn favoriete O+ toetje op dit moment. Ik heb de vanillesmaak genomen maar ze hadden
ook chocoladesmaak, ik kon het niet vinden via Googel dus ik heb maar een foto gemaakt, voor zover
ik kan zien is dit IJs ook geschikt voor Veganisten.





Ik heb nog meer lekkere dingen gekocht, dus daar moet ik niet te vaak heen want dat kost een vermogen :') ik heb de bon al weggegooid dus ik weet niet meer wat het IJs kostte maar de prijs
viel reuze mee weet ik nog, als ik het goed heb onthouden iets van 2,60 euro voor 500 ml.

Ik ben dit ijs nog nergens anders tegengekomen dus ik weet ook niet of het ergens anders te koop is.
Dus misschien weet iemand van jullie of je dit ijs ook ergens anders kan kopen?
pi_132164745
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet. :)
pi_132164853
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:33 schreef Beerachtig het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet. :)
Oké, dank je wel :D ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste :Y
pi_132165261
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Oké, dank je wel :D ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste :Y
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.

'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps :'))
pi_132165508
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:45 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.

'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps :'))
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip :D of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook :')

http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes

Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt :P
pi_132166125
quote:
11s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip :D of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook :')

http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes

Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt :P
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker. :D
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
pi_132166173
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).

Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......

Ingrediënten

• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout

Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.

Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.

Bron: zelf amandelmelk maken
pi_132166219
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:03 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker. :D
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
Ah... ik stond met de Shoarma in mijn handen maar die heb ik teruggelegd omdat ik al zoveel had :D
Dan neem ik die de volgende keer dus wél :Y)
pi_132166338
De Amandelmelk van Alphro vind ik eigenlijk wel lekker, door mijn koffie verkeerd en
door mijn Smoothies :D Daar begin ik niet aan hoor om dat zelf te maken :@ :')

Maar wel leuk een recept voor mensen die dat wel willen natuurlijk :D
pi_132166710
Shoarma is zeker een aanrader!

Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' :').
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
pi_132168132
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:14 schreef Beerachtig het volgende:
Shoarma is zeker een aanrader!

Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' :').
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
Misschien vind ik het daarom wel zo lekker :D door de suiker die erin zit :')
ik zal eens gaan rondkijken naar andere soorten waar meer hazelnoot inzit, misschien wel
zo slim :P
pi_132175977
Even zo maar een grapje ....

Vegan explanation - Why you should not drink milk in "snatch" movie..


op 1 min. 20 sec "let me do you a favor"

:D moest ik erg om lachen :')
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')