abonnement Unibet Coolblue
pi_132099185
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is :D

Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuīg :)
pi_132099355
Simpelweg het ingedikte deel van een blik kokosmelk gebruiken volstaat vaak al prima als slagroomvervanger, zeker omdat je het (mits ijskoud) prima stijf kunt kloppen. :Y

O trouwens: zodra ik over een paar weken verhuisd ben ga ik me eens wagen aan het maken van plantaardige kazen van cashewnoten en zelfgekweekte rejuvelac (een licht zurige vloeistof die je krijgt door kiemende granen een paar dagen te laten fermenteren). ^O^
Heb nog erg veel quinoa op voorraad, en maak ik het wat sneller op (mijn lief lust het niet, dus ik eet het alleen zelf, als lunch ofzo).

Ik heb flink wat veganistische kazen van de natuurwinkel geprobeerd, maar ik vond tot ze tot nu toe allemaal erg onaangenaam smaken.

Als ik dan een recept als dit zien, dat ziet dat er wel erg vers en smakelijk uit:
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2013/02/cashew-brie.html



Ik hou jullie op de hoogte. :)

Iemand van jullie al enige ervaring met zelf plantaardige kaas maken?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132099599
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:



TÅNGKORN Zeewiertopping

..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig. O+
En het kost maar ¤ 1.99!
Let me see you stripped down to the bone
pi_132101858
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:31 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Hmm, ziet er lekker uit! Eindelijk slagroom die ook gezond is :D

Zojuist voor het eerst veganistische pannekoeken gemaakt die echt lekker waren. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar toen waren ze nogal droog. Nu had ik een geprakte banaan door het beslag gedaan en waren ze heerlijk smeuīg :)
:D ja die kwam ik toevallig tegen en dat dacht ik dus ook :+

Maar wat Minilot zegt, alleen de kokos zal ook wel lukken, maar dit leek me dan nét weer
extra lekker :9

Wil je voor mij even precies hier schrijven hoe je die pannenkoeken hebt gedaan? :@
De mijne waren mislukt :')

Dus precies de hoeveel van alles wat je hebt gebruikt, als je dat wil doen dan ga ik het nog een keer
proberen deze week. :P
pi_132101884
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:50 schreef minilot het volgende:
Ik postte het net al in het Ikea-topic, maar wellicht ook een tip voor jullie:

[ afbeelding ]

TÅNGKORN Zeewiertopping

..'n soort kaviaar, maar dan gemaakt van zeewier en helemaal plantaardig. Leuk spul! Het is fraai van structuur, pikzwart en het smaakt lekker ziltig. O+
En het kost maar ¤ 1.99!
Ik heb één keer kaviaar geproefd en ik vond het vies :') dus als het ongeveer hetzelfde smaakt
zal ik dit ook wel weer niet lekker vinden :+ maar wel een grappig idee, dat zelf de veganisten
of vegetariërs kaviaar kunnen eten :D
pi_132102016
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!

[ Bericht 0% gewijzigd door konyntje-mandaryntje op 12-10-2013 16:43:43 (Typo) ]
pi_132102033
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vorm fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!
Dank dank dank !!!!!! :D
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 17:00:25 #209
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132102486
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 16:39 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Recept voor pannekoeken:

- 300 gram witte bloem (bij gebrek aan beter.. ik had helaas geen tarwebloem in huis)
- 700 ml sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan

Doe de bloem, melk en bakpoeder in een kom. Prak de banaan met een vork fijn en doe deze ook in de kom.
Mix met een handmixer het geheel tot een glad beslag
Maak er pannekoeken van :)

Met dit recept lukte het bij mij!
wow ziet er lekker uit. zal ik zeker eens proberen.

eigenlijk kom ik best lekkere dingen tegen, sprak de 1m52 grote flexitariër hihi
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132107788
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
pi_132109285
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 20:58 schreef Beerachtig het volgende:
Aanrader: vegetarische snackbar tegenover Den Haag HS! (Ik geloof dat de meeste producten die ze er verkopen ook veganistisch zijn, maar dat weet ik niet zeker).
Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig :D

Dit is voor Amsterdam :P

http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam

en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...

http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
pi_132109493
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Waar je ook woont we kunnen overal terecht tegenwoordig :D

Dit is voor Amsterdam :P

http://awesomeamsterdam.c(...)vegetarian-amsterdam

en dit is door het hele land, staat op Alfabet dus voor Den haag moet je even scrollen...

http://www.veganisme.org/veganisme/veganfriendly/
Merci!

Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
pi_132113072
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 22:04 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Merci!

Ik ga snel eens de recepten voor veganistische kaas proberen! Heb tot nu toe altijd gewone kaas gegeten, gezien vegan kaas vaak gewoon te duur is en ik het tot nu toe nergens in de schappen heb zien liggen.
Online winkels kan ook nog als je niks kan vinden :P

zelf bij EkoPlaza hebben ze het weet ik nu :D

https://webshop.ekoplaza.nl/nl/kaas/veganistische-kaas/

en hier...

http://www.veggiedeli.nl/(...)uh-kaas-classic-200g
pi_132164291
Toen ik bij EkoPlaza was ik heb dus bijna het volledige assortiment
van de Vegetarische Slager ingeslagen :P dus ik kan de komende tijd verslag doen over de
Bio Bamihap, Bio Bitterbal, Bio Saucijzenbroodjes en de Bio Kroket als daar behoefte aan is. :+

Maar ik ga dat niet allemaal deze week eten natuurlijk, dat deed ik normaal ook niet dus dat
ga ik nu ook niet doen, gewoon voor ''een keertje'' is het wel lekker en dan weet je ook gewoon dat
het kán, zelfs als je vegetatiërs wil eten of zelfs veganistisch.

Sommige dingen zijn geschikt voor Veganisten maar niet allemaal dus.

Dat kun je allemaal nakijken op hun website http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn

Ik heb wel meteen 6 pakken Rauw Gehackt en 6 pakken Rul Gehackt ingeslagen, aangezien dit
de ''goede'' soja is, al kan je soms door de bomen het bos niet meer zien en zijn er tegenstrijdige
berichten, maar ik neem het zekere maar voor het onzekere.

Dus ik kan nu gewoon weer Keftedes, Mousaka en de hele zooi kan maken :D
Ik at zelf nog ''wel eens'' Biologisch vlees en dus ook gehakt, maar mijn échtgenoot, die nog nooit
in zijn leven een stuk vlees heeft gegeten maar wel gehakt, ja eh... vraag me niet hoe dat zit, maar
het is zo :P die wilde de laatste járen, en dan heb ik het écht over járen ook geen gehakt meer eten,
op af en toe een Burger King Menu na, vraag ook maar niet hoe dat zit, want dat valt niet uit te
leggen :') , maar goed die kan zijn geluk niet op, want dit eet ie wel :+

Dus vanavond was het keftedes met patates en salade :D Ik had dat dus ook al jaren niet meer
gegeten, want voor mezelf deed ik dat dan weer niet.

Deze Keftedes zijn dus écht gemaakt van dit gehackt





Het rulgehakt is voor spaghettisaus en net zoals vroeger door de vulling van de gevulde paprika,
is zonder ook wel lekker, maar mét gehakt was véél lekkerder.

en............. taddaaaaaaaaaaaaaa *O*

Bij Ekoplaza hebben ze dus ook Rijstmelk IJs!

Ik heb het al even geproefd en het is écht héél lekker ijs, niet van écht te onderscheiden eigenlijk.

Straks ga ik het eten met mijn geliefde warme banaan uit de oven met honing, basterdsuiker en kaneel, mijn favoriete O+ toetje op dit moment. Ik heb de vanillesmaak genomen maar ze hadden
ook chocoladesmaak, ik kon het niet vinden via Googel dus ik heb maar een foto gemaakt, voor zover
ik kan zien is dit IJs ook geschikt voor Veganisten.





Ik heb nog meer lekkere dingen gekocht, dus daar moet ik niet te vaak heen want dat kost een vermogen :') ik heb de bon al weggegooid dus ik weet niet meer wat het IJs kostte maar de prijs
viel reuze mee weet ik nog, als ik het goed heb onthouden iets van 2,60 euro voor 500 ml.

Ik ben dit ijs nog nergens anders tegengekomen dus ik weet ook niet of het ergens anders te koop is.
Dus misschien weet iemand van jullie of je dit ijs ook ergens anders kan kopen?
pi_132164745
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet. :)
pi_132164853
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:33 schreef Beerachtig het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker! Ik weet dat ze bij de Marqt verschillende soorten ijs verkopen, maar volgens mij is het grootste deel daarvan enkel biologisch en niet veganistisch. Ik zal morgen even kijken, aangezien ik toch nog om nieuwe amandelmelk moet. :)
Oké, dank je wel :D ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste :Y
pi_132165261
quote:
14s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Oké, dank je wel :D ze hadden ook Soja ijs (en Biologisch ijs natuurlijk) bij EkoPlaza, maar deze
is écht wel de allerlekkerste :Y
Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.

'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps :'))
pi_132165508
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:45 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Ik kom eigenlijk nooit bij de EkoPlaza, ook al is er eentje hier in de stad. Wel heel vaak bij Marqt.

'Kip'nuggets van Vivera zijn trouwens ook erg lekker, zijn helaas niet veganistisch. (Ondanks mijn voornemen om vooral veganistisch te gaan eten niet gecheckt. Oeps :'))
Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip :D of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook :')

http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes

Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt :P
pi_132166125
quote:
11s.gif Op maandag 14 oktober 2013 19:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dan zou je de Kip van de Vegetarische Slager eens moeten proberen die is zelf nog lekkerder dan
Kip :D of misschien smaakt die wel hoe een kip eigenlijk zou moeten smaken dat kan ook :')

http://www.devegetarische(...)etarische-kipstukjes

Ik heb ze trouwens niet gekocht dit keer, ik heb ze wel een paar keer achter elkaar gegeten en
Kip Kerrie van gemaakt, maar ik heb liever Mousaka en keftedes eigenlijk, en af en toe een
Hollandse gehaktbal, maar dan niet die kant en klare want die zijn hartstikke droog, dus die maak ik ook wel zelf van dat gehakt :P
Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker. :D
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
pi_132166173
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).

Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......

Ingrediënten

• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout

Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.

Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.

Bron: zelf amandelmelk maken
pi_132166219
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:03 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Nog nooit geprobeerd, bedankt! De Vegetarische Slager heeft hier een eigen vestiging, dus dat is mooi. Heb daar paar weken geleden ook de Shoarma (gemaakt van lupine) gekocht, verslavend lekker. :D
Vaak zijn die kant en klare dingen -als in burgers; gehaktballen; etc- inderdaad heel erg droog! Plus is het meestal veel lekkerder om het gewoon zelf te maken.
Ah... ik stond met de Shoarma in mijn handen maar die heb ik teruggelegd omdat ik al zoveel had :D
Dan neem ik die de volgende keer dus wél :Y)
pi_132166338
De Amandelmelk van Alphro vind ik eigenlijk wel lekker, door mijn koffie verkeerd en
door mijn Smoothies :D Daar begin ik niet aan hoor om dat zelf te maken :@ :')

Maar wel leuk een recept voor mensen die dat wel willen natuurlijk :D
pi_132166710
Shoarma is zeker een aanrader!

Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' :').
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
pi_132168132
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:14 schreef Beerachtig het volgende:
Shoarma is zeker een aanrader!

Amandelmelk heb ik nog nooit zelfgemaakt, maar haal ik meestal (morgen dan weer net niet, haha), in een Chinese supermarkt. Vanochtend hazelnootmelk van Alpro geprobeerd. Bummer: maar 2,5% hazelnoot en het eerste ingrediënt was 'suiker' :').
Ondanks dat wel érg lekker gemixt met koffie, pompoenpuree en koekkruiden.
Misschien vind ik het daarom wel zo lekker :D door de suiker die erin zit :')
ik zal eens gaan rondkijken naar andere soorten waar meer hazelnoot inzit, misschien wel
zo slim :P
pi_132175977
Even zo maar een grapje ....

Vegan explanation - Why you should not drink milk in "snatch" movie..


op 1 min. 20 sec "let me do you a favor"

:D moest ik erg om lachen :')
pi_132176167
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt :9 )
Ja doei.
pi_132180123
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 23:27 schreef motorbloempje het volgende:
De veggie bonenburgers uit het nieuwe Hairy Dieters boek zijn lekker! Ik spice ze wel wat meer op met wat meer aan willekeurige kruiden (maar net wat er vooraan staat in 't kruidenrek, vandaag wat turmeric, paprika en chilli), maar ze zijn goed te pruimen! Van kidneybonen en kikkererten, geserveerd met wat chutneyyoghurt (ik gebruik zelf tomatenchutney in wat magere yoghurt :9 )
Klinkt inderdaad lekker, ook al ben ik niet zo weg van chutney. Kun je het recept hier neerzetten? De Hairy Bikers hebben sowieso geweldige recepten! (En zijn daarnaast volgens mij ook gewoon geweldige mensen)
pi_132187677
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:04 schreef Klusbaas het volgende:
Ik vind het heerlijk om zelf amandelmelk te maken, of van andere noten (gaat op ongeveer dezelfde wijze).

Die van Alpro vind ik te waterig, er zit ook maar 2% amandel in......

Ingrediënten

• 750ml water (plus nog 750ml voor het weken)
• 250 gram geblancheerde amandelen
• 4 verse dadels, ontpit
• een snufje zout

Minimaal 8 uur laten weken in water, zodat ze zachter worden.
Het water afgieten en samen met de dadels en vers water in een blender doen.
Even fijn mixen.
Zeven met een fijn doek, ik gebruik kaasdoek. Goed uitknijpen.

Met de pulp die je over houdt kun je weer lekkere andere dingen maken.

Bron: zelf amandelmelk maken
Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
pi_132189748
Wil zometeen boodschappen gaan doen, en dus ook ingrediënten halen voor de avondmaaltijd (van vandaag) maar heb totaal nergens zin in, of inspiratie voor.

Hebben jullie leuke, makkelijke ideeën?

aanwezig: pitabroodjes, currypasta, (rode) linzen, tomaten, worteltjes, lenteui, prei
niet aanwezig: Grillpan, goede oven (alleen combimagnetron)
And the druids turn to stone...
pi_132190441
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik heb het vandaag geprobeerd, maar ik vond hem een beetje waterig :( Binnenkort maar eens met iets minder water proberen.

Wat doe jij trouwens met de pulp dan? Ik heb gehoord dat je er amandelmeel van kan maken, dat lijkt me wel wat :)
Ik zou het eigenlijk toch ook wel eens willen proberen, maar wordt dat niet harstikke duur dan?
250 gram amandelen per liter is best prijzig volgens mij -O-

En dan de dadels nog...
pi_132191121
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet :)
pi_132191228
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
pi_132191242
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:25 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Ik vind ht best meevallen, koop de noten altijd op de markt. Heb eigenlijk geen idee wat ik daar voor 200 gram amandelen betaal maar tis niet heel duur. En dadels al helemaal niet :)
Hmmm ik weet die prijzen ook niet zo even 1, 2, 3 uit mijn hoofd, maar voor af en toe zal het best te
doen zijn denk ik, in ieder geval eens proberen of het lekker is kan geen kwaad :P

Zal ook best lekker zijn denk ik, maar om het verschil te weten van amandelmelk uit een pak of
zelf gemaakt is natuurlijk altijd leuk :D
pi_132191262
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Welkom! *O* en dank voor je recept!
pi_132192128
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef douchekopje het volgende:
Ik weet nog een lekker vegatarisch hoofdgerecht! Lekker 'studentikoos' dus goedkoop en makkelijk!

Nodig:
1 winterpeen
brocolli
500 gram mini krieltjes
gezouten cashewnootjes
bladerdeeg
250 gram ongeklopte slagroom
zakje gerapte (jonge) kaas
3 eieren

Werkwijze:
Snij de winterpeen in kleine stukjes en zet ze op het vuur. Breng ze aan de kook en doe er na 5 minuten de brocolli en krieltjes bij, vergeet het zout niet en eventueel peper. Laat dit nog maximaal 10 minuten koken en daarna goed uit laten lekker.
Vet een bakvorm in en beleg deze met bladerdeeg.
Doe de ongeklopte slagroom, geraspte kaas en eieren in een kom en klop dit zachtjes met een garde totdat het een egaal geheel is.
Doe de uitgelekte groente en cashewnoten in de bakvorm en giet het mengsel van slagroom kaas en eieren eroverheen.
Doe de bakvorm in de oven op 200-220 graden totdat het mengsel niet meer afgeeft aan een cocktail prikker. Ongeveer 30-40 minuten duurt dit meestal maar hou het zelf goed in de gaten.

Je kan ongeveer 6 tot 8 stukjes maken op deze manier. Voor extra smaak kan er ook aardappel met schil in worden gedaan of kaas met een sterkere smaak.
Klinkt goed :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192153
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192365
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Iedereen weet dat al :@
pi_132192395
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Iedereen weet dat al :@
Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen? :P
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_132192484
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:06 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Maar als er 'nieuwe' mensen langskomen? :P
Eigenlijk heb ik zelf niet de gewoonte om het van tevoren te melden, maar vraag me af hoe jullie het doen.
Ik heb nog nooit een wildvreemde te eten gehad :D dus ik zou het niet weten eigenlijk.
Ik denk ook niet dat ik iets van te voren zou zeggen, alléén misschien dat we ''Grieks'' eten,
dat klinkt meteen een stuk beter :P
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 16:10:42 #240
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_132192522
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees. :)

En hoi, flexitarier ( :')) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips? :P
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_132192841
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:10 schreef IJsdraakje het volgende:

[..]

Als ik weet dat ik bij een vega ga eten, verwacht ik geen vlees. :)

En hoi, flexitarier ( :')) hier. Vriendje is vega, maar ik ben de vervangers zat, dus kom ik hier meekijken. Helaas voor mij zijn dingen als bonen, linzen en noten geen optie, iemand tips? :P
Nasi of Bami?

Rijst
Zakje Nasi of Bami groenten of verse groenten wokken ik olijfolie
Zakje Nasi of Bami kruiden of verse kruiden
eventueel ketjap, sambal, gebakken eitje, kroepoek.

of Macaroni kan je ook op 100 verschillende manieren maken net als
Spaghetti trouwens.

Googelen op Vegetarische Macaroni en je hebt zo een paar honderd
recepten of Spaghetti dus

http://receptentesten.blo(...)el-met-macaroni.html

Of iets met aardappel?

http://allrecipes.nl/rece(...)chotel-recepten.aspx

of Vegetarische Mousaka :P

http://allrecipes.nl/rece(...)o_is=Hub_TopRecipe_5

o nee, ik de deze mousaka zitten toevallig linzen :D dus die niet :+
pi_132192956
Deze heb ik al vaker gemaakt is errug lekker en heeeeeeeeeel makkelijk en snel

http://allrecipes.nl/rece(...)o_is=Hub_TopRecipe_1

Pasta met spinazie en boursin



200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursinŽ
peper
handje cashewnoten

Bereidingswijze

Bereiding: 10min › Klaar in:10min

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursinŽ en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.

Ik ben nu even zuivelvrij aan het uitproberen, dus deze moet ik zelf helaas even overslaan :+
pi_132193167
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:


Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes. O+
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar. :9

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 13:41 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

Wat doe jij trouwens met de pulp dan?
Je kunt er heel veel mee doen! :Y

Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Let me see you stripped down to the bone
pi_132193237
Ah, je mag ook geen noten? 8)7 nou ja, leuk recept voor andere mensen dan misschien :D
Dan wordt het macaroni met tomatensaus ofzoiets.



Vegetarische macaroni met kaas

Ingrediënten

Porties: 2

600 ml melk of sajamelk
60 gr boter of olijfolie
60 gr bloem
½ theelepel mosterd
zout en peper naar smaak
60 tot 90 gr kaas naar keus - geraspt of verkruimeld
200 gr macaroni
1 blik of pak gepelde tomaten, in plakjes (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min › Bereiding: 20min › Klaar in:25min

Kook de macaroni beetgaar en zet opzij.
Doe de melk, boter of olie, bloem, mosterd, zout en peper in een pan, roer, en laat 10-12 minuten sudderen. Roer af en toe, totdat dit sausje ingedikt is.
Roer de kaas en eventueel de tomaten erdoor en laat sudderen tot het door en door verwarmd is en de kaas gesmolten is. Voeg vervolgens de beetgare pasta toe aan de saus. Breng op smaak en verwarm tot alles goed heet is.
Als het te dik is, kun je wat meer melk toevoegen om de saus dunner te maken. Als je de saus juist dikker wilt, voeg dan minder melk toe.
pi_132193265
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Gisteren heel prettig en heel geeloranje geluncht!
Tadaaa:
[ afbeelding ]

Zelfgemaakte volkoren platbroodjes, hummus met heel veel gepofte knoflook erdoor, sla én: geroosterde bietjes. O+
Erbij had ik soep van restjes uit de koelkast: wortel, gele paprika, zoete aardappel, gember, limoengras, chilipeper en knoflook. Half uurtje laten borrelen, staafmixer erop, snuf zout erdoor en klaar. :9

[..]

Je kunt er heel veel mee doen! :Y

Ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=almond+pulp
Dat ziet er ook héeeeeeeeeeeel lekker uit, nu heb ik honger :')
pi_132193432
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Als er bij jullie iemand komt eten waarvan je weet dat diegene wel vlees/vis eet, kondigen jullie dan van te voren aan dat je iets vegetarisch gaat maken? En vraag je diegene of dat goed is?
Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft :D Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 17:09:56 #247
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_132194168
Dank voor de ideetjes!
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_132194808
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 16:43 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:

[..]

Ik meld het niet van tevoren, gasten krijgen gewoon wat de pot schaft :D Hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met dingen die ze niet lusten of waar ze allergisch voor zijn, ga ik echt geen vlees in huis halen..
Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.

Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
And the druids turn to stone...
pi_132194928
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 17:33 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Ik meld het meestal wel, of ik grijp de kans aan om eens vlees/vis te eten.
Een goede is meestal zelf-bouw-hamburger, wat uienringen bakken, zoete paprika in ringen snijden, tomaat in plakken snijden, augurkje erbij, alles in schaaltjes, en dan stukje goed rundvlees voor de vleeseters, en een vegetarische burger voor mijn vriend.

Ja, hier ook vriendje vegetariër en ik niet.
Dat is wel een goeie optie, aangezien je vriend ook al vlees eet :Y
Maak je hetzelfde voor jezelf met een Vega burger, hebben ze misschien niet eens door :')
pi_132199897
Ik stap over op deze Amandelmelk.



Amandel Drink Ongezoet

Ingredienten

water
amandel * (7%)*
maīsmaltodextrine *
zeezout
* = afkomstig van biologische landbouw

Is wel duurder dan Alpro, maar ja wel 7% amandelen en geen suiker...

De soja is ook beter...

Bij de productie van Provamel-soja worden gegarandeerd geen genetisch gemodificeerde grondstoffen en ingrediënten gebruikt.

en het is balen dat heel veel supermarkten alleen maar Alpro verkopen, dat snap ik niet -O-

[ Bericht 12% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 15-10-2013 20:08:54 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')