abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131588274
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:35 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Wie beweert dat?
"men"

Het schrappen van subsidies rond bioindustrie geldt hier wat mij betreft ook al als een begin van de ontmoediging. Dat is dan niet gelijk extra belasting.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131589832
Denk er gewoon eens goed over na, wáár je je vlees koopt, misschien vinden jullie het dan
zelf ook niet meer zo héél erg om meer te betalen, het gaat niet alleen om het dierenleed
en het milieu maar ook over je eigen gezondheid.

Voor de rest staat het iedereen vrij om zich vol te stoppen met zo goedkoop mogelijk vlees,
of dat nu 7x per week is of 3x per week.



Leestip 1

http://www.amazon.com/Sla(...)dustry/dp/1573921661



With powerful descriptions reminiscent of Upton Sinclair's masterpiece The Jungle, this book takes a
shocking, frightening look at where our beef, poultry, and pork are "mass-produced." Photos.

Editorial Reviews
Review
"As Eisnitz convincingly shows, the meat industry is indifferent to animal suffering, exploitative of its
workers, and liable to produce a product that is riddled with dangerous bacteria.

Whether you eat meat or not — if you care about humans or animals — this book is a must read."

Peter Singer, Princeton University
Author of In Defense of Animals and Animal Liberation

"This book penetrates the veil of psychic numbing that keeps us oblivious to the real truth behind
modern meat.

If you want to remain a prisoner of your own ignorance, don't read it.
It will make you aware.
It will wake you up.
It will change your life


About the Author
Gail A. Eisnitz (San Rafael, CA), winner of the Albert Schweitzer Medal for outstanding achievement in
animal welfare, is the chief investigator for the Humane Farming Association.
Her work has resulted in exposés by ABC’s Good Morning America, PrimeTime Live, and Dateline
NBC, and her interviews have been heard on more than 1,000 radio stations.

Her work has been featured in such newspapers as The New York Times, Miami Herald, Detroit Free
Press, Texas Monthly, Denver Business Journal, Los Angeles Times, and US News & World Report.

Eisnitz was the driving force behind a front-page exposé in The Washington Post documenting
slaughterhouse atrocities.

The Washington Post reporter later described Eisnitz as "the most courageous investigator I’ve ever seen."

The story was one of the highest reader-response pieces ever run by The Washington Post.


iamavegan5.jpg
pi_131608179
quote:
2s.gif Op donderdag 26 september 2013 16:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Denk er gewoon eens goed over na, wáár je je vlees koopt, misschien vinden jullie het dan
zelf ook niet meer zo héél erg om meer te betalen, het gaat niet alleen om het dierenleed
en het milieu maar ook over je eigen gezondheid.

Voor de rest staat het iedereen vrij om zich vol te stoppen met zo goedkoop mogelijk vlees,
of dat nu 7x per week is of 3x per week.
Helaas wel! Het zou mooi zijn als de biologische standaard de wettelijk verplichte standaard zou worden. Helaas zou dat de Nederlandse economie behoorlijk schaden aangezien Nederland de discutabele eer heeft om een van de grote exportlanden voor vlees te zijn.
Inderdaad, iedereen die vlees eet heeft er zelf ook belang bij om voor biologisch vlees te kiezen. Eet 100 gram biologisch vlees in plaats van 300 gram bio-industrie-vlees. Het is lekkerder, het is gezonder en het kost niet meer. Los hiervan het advies om sowieso niet al te veel varkensvlees te eten, koevlees en gevogelte (ik weet echter niet of dat dat voor de plofkip geldt ;)) zijn beter voor je gezondheid. Dat heeft met de vetten te maken (verzadigd, enkelvoudig onverzadigd, meervoudig onverzadigd). Eens wat vis eten in plaats van vlees is ook aan te raden maar verdiep je er dan wat in welke vis je beter wel en niet eet en hoeveel je er van kan eten aangezien sommige vissen, met name de vetrijke vissen, relatief veel gif bevatten.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131609586
quote:
7s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:24 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Kwestie van gewenning.

Maar ik ben niet als TS aan het zeggen dat vlees eten achterlijk is. Ik denk alleen wel dat het goed zou zijn als het een meer ontmoedigd werd vanuit de overheid en niet aangemoedigd met bijvoorbeeld subsidies voor "Kip het meest vulzijdige stukje vlees" en dergelijke.

Daarnaast het vegetarisch eten juist wel aanmoedigen en ondersteunen.
Niet alleen een kwestie van gewenning, je mist een stukje voeding dat moeilijk is aan te vullen. Zeker voor iemand die elke dag sport is het moeilijk om zonder vlees voldoende voedingstoffen binnen te krijgen.
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_131610615
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 11:08 schreef erodome het volgende:

[..]
Maar daar gaan heel veel mensen niet blij mee worden, want dan wordt vlees een stuk duurder.
Dat heeft natuurlijk niet alleen met "niet blij van worden" te maken. Het enige wat daar mee bereikt wordt is dat vlees een soort "elite" voedsel wordt, die na klagen, het alsnog wel kopen. De lagere inkomens zullen er echter onder lijden.
pi_131610822
quote:
2s.gif Op donderdag 26 september 2013 16:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Denk er gewoon eens goed over na, wáár je je vlees koopt, misschien vinden jullie het dan
zelf ook niet meer zo héél erg om meer te betalen, het gaat niet alleen om het dierenleed
en het milieu maar ook over je eigen gezondheid.

Voor de rest staat het iedereen vrij om zich vol te stoppen met zo goedkoop mogelijk vlees,
of dat nu 7x per week is of 3x per week.



Leestip 1

http://www.amazon.com/Sla(...)dustry/dp/1573921661

[ afbeelding ]

With powerful descriptions reminiscent of Upton Sinclair's masterpiece The Jungle, this book takes a
shocking, frightening look at where our beef, poultry, and pork are "mass-produced." Photos.

Editorial Reviews
Review
"As Eisnitz convincingly shows, the meat industry is indifferent to animal suffering, exploitative of its
workers, and liable to produce a product that is riddled with dangerous bacteria.

Whether you eat meat or not — if you care about humans or animals — this book is a must read."

Peter Singer, Princeton University
Author of In Defense of Animals and Animal Liberation

"This book penetrates the veil of psychic numbing that keeps us oblivious to the real truth behind
modern meat.

If you want to remain a prisoner of your own ignorance, don't read it.
It will make you aware.
It will wake you up.
It will change your life


About the Author
Gail A. Eisnitz (San Rafael, CA), winner of the Albert Schweitzer Medal for outstanding achievement in
animal welfare, is the chief investigator for the Humane Farming Association.
Her work has resulted in exposés by ABC’s Good Morning America, PrimeTime Live, and Dateline
NBC, and her interviews have been heard on more than 1,000 radio stations.

Her work has been featured in such newspapers as The New York Times, Miami Herald, Detroit Free
Press, Texas Monthly, Denver Business Journal, Los Angeles Times, and US News & World Report.

Eisnitz was the driving force behind a front-page exposé in The Washington Post documenting
slaughterhouse atrocities.

The Washington Post reporter later described Eisnitz as "the most courageous investigator I’ve ever seen."

The story was one of the highest reader-response pieces ever run by The Washington Post.


[ afbeelding ]
Waarom zou ik als Nederlander een boek moeten lezen over de Amerikaanse vleesindustrie? Daar mogen en gebeuren dingen die in Nederland en de EU al lang (terecht) verboden of ingeperkt zijn, dat boekt geeft dus geen realistisch beeld van wat er met ons vlees gebeurd.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_131611702
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 09:19 schreef Cockwhale het volgende:

[..]

Dat heeft natuurlijk niet alleen met "niet blij van worden" te maken. Het enige wat daar mee bereikt wordt is dat vlees een soort "elite" voedsel wordt, die na klagen, het alsnog wel kopen. De lagere inkomens zullen er echter onder lijden.
Ja, dat is een bijkomend nadeel, maar zolang ook de lage inkomens nog 1 a 2 keer per week vlees kunnen kopen is er weinig aan de hand. Er gebeurd alleen wat altijd al zo was voor de instelling van de bio-industrie, dat vlees een luxe product is.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_131611765
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 07:57 schreef Curlbrah het volgende:

[..]

Niet alleen een kwestie van gewenning, je mist een stukje voeding dat moeilijk is aan te vullen. Zeker voor iemand die elke dag sport is het moeilijk om zonder vlees voldoende voedingstoffen binnen te krijgen.
Dat is echt bullshit, er zijn aardig wat vegetarische sporters, zelfs topsporters(ik noem er maar 1 dave scott, die vele iron mans op zijn naam heeft staan).
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_131611853
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 07:57 schreef Curlbrah het volgende:

[..]

Niet alleen een kwestie van gewenning, je mist een stukje voeding dat moeilijk is aan te vullen. Zeker voor iemand die elke dag sport is het moeilijk om zonder vlees voldoende voedingstoffen binnen te krijgen.
pi_131612351
Ik vraag me af wat de reële kostprijs van vlees is.
Als ik even snel wat google zie ik dat bijvoorbeeld de vleesprijs verband houdt met de graanprijs. En dat bepaalde milieu-aspecten (de toekomstige kosten die dus op volgende generaties worden afgewenteld) helemaal niet meegeteld worden.
quote:
In de huidige kostprijs van vlees worden diverse kosten niet doorberekend. Deze verborgen kosten worden afgewenteld op het milieu en maatschappij. De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft in 201o een onderzoek gepubliceerd (‘What is the real price of meat?’ – vertaald: ‘De echte prijs van vlees’), waarin deze verborgen kosten in kaart worden gebracht. Hierin staat dat belangrijke onderwerpen als biodiversiteit, dierziektes en klimaatverandering niet in de prijs van het eindproduct zijn opgenomen en wordt afgewenteld op mens, dier en milieu.

Volgens de onderzoekers bedroegen de totale jaarlijkse maatschappelijke kosten van in Nederland geslachte varkens in 2008 minimaal ¤1,3 miljard per jaar, ofwel rond de ¤80 per Nederlander. In dit bedrag zijn onderstaande verborgen kosten niet eens meegenomen. De stelling dat de intensieve veehouderij een belangrijke bijdrage levert aan de economie is derhalve slechts gebaseerd op een discutabele selectie van feiten.
(Bron)
Ik denk dat als vlees in de winkel echt gaat kosten wat het werkelijk kost, je helemaal niks met accijnzen en dergelijken hoeft te gaan doen. Ik durf zelfs te geloven dat biologisch vlees dan automatisch goedkoper kan worden dan vlees uit de bio-industrie of intensieve veeteelt.

Hoe staat het eigenlijk met de gezondheid en het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen als je bijv. slechts 1-2 keer per week 100 gr. vlees eet en 1 keer per week vette vis?
Ik denk namelijk dat het totaal niet realistisch is (hoe mooi het ook zou zijn) dat de mensheid compleet zou stoppen met het eten van vlees. Maar minder vaak en minder veel zou al een heel stuk schelen.
  vrijdag 27 september 2013 @ 10:47:12 #161
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Stop de wapenlobby. Vrede!
pi_131612470
Alhoewel een volledig vegetarisch dieet geen enkel probleem is voor je gezondheid krijg je met 1 a 2 keer per week vlees meer dan genoeg binnen van wat je evt nodig zou kunnen hebben uit dat vlees.
Al met al moet men zich niet zo blindstaren op vlees, eten is scheikunde, het gaat niet alleen om wat je uit vlees haalt, het gaat over het geheel en de verhoudingen van al die verschillende stoffen bij elkaar.
Vlees staat niet gelijk aan een gezond dieet, als je dan op andere plekken tekorten hebt heb je zelfs weer weinig aan het goede van vlees.

Maar in een gezond dieet past zowel 1 a 2 keer per week vlees als geen vlees.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_131612686
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 00:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Helaas wel! Het zou mooi zijn als de biologische standaard de wettelijk verplichte standaard zou worden. Helaas zou dat de Nederlandse economie behoorlijk schaden aangezien Nederland de discutabele eer heeft om een van de grote exportlanden voor vlees te zijn.
Inderdaad, iedereen die vlees eet heeft er zelf ook belang bij om voor biologisch vlees te kiezen. Eet 100 gram biologisch vlees in plaats van 300 gram bio-industrie-vlees. Het is lekkerder, het is gezonder en het kost niet meer. Los hiervan het advies om sowieso niet al te veel varkensvlees te eten, koevlees en gevogelte (ik weet echter niet of dat dat voor de plofkip geldt ;)) zijn beter voor je gezondheid. Dat heeft met de vetten te maken (verzadigd, enkelvoudig onverzadigd, meervoudig onverzadigd). Eens wat vis eten in plaats van vlees is ook aan te raden maar verdiep je er dan wat in welke vis je beter wel en niet eet en hoeveel je er van kan eten aangezien sommige vissen, met name de vetrijke vissen, relatief veel gif bevatten.
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 00:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Helaas wel! Het zou mooi zijn als de biologische standaard de wettelijk verplichte standaard zou worden. Helaas zou dat de Nederlandse economie behoorlijk schaden aangezien Nederland de discutabele eer heeft om een van de grote exportlanden voor vlees te zijn.
Inderdaad, iedereen die vlees eet heeft er zelf ook belang bij om voor biologisch vlees te kiezen. Eet 100 gram biologisch vlees in plaats van 300 gram bio-industrie-vlees. Het is lekkerder, het is gezonder en het kost niet meer. Los hiervan het advies om sowieso niet al te veel varkensvlees te eten, koevlees en gevogelte (ik weet echter niet of dat dat voor de plofkip geldt ;)) zijn beter voor je gezondheid. Dat heeft met de vetten te maken (verzadigd, enkelvoudig onverzadigd, meervoudig onverzadigd). Eens wat vis eten in plaats van vlees is ook aan te raden maar verdiep je er dan wat in welke vis je beter wel en niet eet en hoeveel je er van kan eten aangezien sommige vissen, met name de vetrijke vissen, relatief veel gif bevatten.
Daar zijn momenteel de meningen over verdeeld in de wetenschap. De ene groep is het hiermee eens en de andere groep zegt dat deze vetten niet ongezond zijn en dat alleen transvetzuren ongezonde vetten zijn.
  vrijdag 27 september 2013 @ 10:57:42 #164
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_131612717
quote:
Wat bewijst dit?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_131612990
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_131613177
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 10:42 schreef Gwywen het volgende:
Ik vraag me af wat de reële kostprijs van vlees is.
Als ik even snel wat google zie ik dat bijvoorbeeld de vleesprijs verband houdt met de graanprijs. En dat bepaalde milieu-aspecten (de toekomstige kosten die dus op volgende generaties worden afgewenteld) helemaal niet meegeteld worden.

[..]

Ik denk dat als vlees in de winkel echt gaat kosten wat het werkelijk kost, je helemaal niks met accijnzen en dergelijken hoeft te gaan doen. Ik durf zelfs te geloven dat biologisch vlees dan automatisch goedkoper kan worden dan vlees uit de bio-industrie of intensieve veeteelt.

Hoe staat het eigenlijk met de gezondheid en het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen als je bijv. slechts 1-2 keer per week 100 gr. vlees eet en 1 keer per week vette vis?
Ik denk namelijk dat het totaal niet realistisch is (hoe mooi het ook zou zijn) dat de mensheid compleet zou stoppen met het eten van vlees. Maar minder vaak en minder veel zou al een heel stuk schelen.
Hebben ze ook gekeken wat die geslachte varkens ons opleveren? Denk aan de transporteurs die de levende varkens en het vlees in- en uitvoeren, de werkgelegenheid voor mensen in de slachterijen etc?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_131613456
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 09:31 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Waarom zou ik als Nederlander een boek moeten lezen over de Amerikaanse vleesindustrie? Daar mogen en gebeuren dingen die in Nederland en de EU al lang (terecht) verboden of ingeperkt zijn, dat boekt geeft dus geen realistisch beeld van wat er met ons vlees gebeurd.
Eh... Nooit van Veetransporten gehoord? In 2011 was er een Vara Uitzending.


Ik zou écht even een stukje kijken, zodat je zelf kan horen en zien hoeveel dieren uit Nederland de grens overgaan.


Nederland heeft geprobeerd de vee transports sector zichzelf te laten reguleren en controleren. Vanwege het grote aantal misstanden is dit in 2011 echter teruggedraaid. Controles zijn moeilijk omdat een transport door verschillende landen gaat. Er kan makkelijk gefraudeerd worden. Zo laadt men in het land van vertrek netjes het toegestane aantal dieren in de vrachtwagens, om er eenmaal over de grens nog meer bij te laden.


Ook met de transport- en rusttijden wordt veel gesjoemeld. De regelgeving die hiervoor bestaat is bovendien gebaseerd op de werktijden van de chauffeur en niet op dierenwelzijn. Als de chauffeur de wettelijk verplichte pauzes neemt, is er geen limiet aan de duur of afstand van een veetransport. Wel moet een varken na 24 uur en een rund na 29 uur minimaal 1 etmaal uitrusten buiten de vrachtwagen. Deze rustplaatsen zijn vaak niet voorzien van schaduw of andere beschutting.
Stress, ziekte en ontberingen. Bij lange transporten zakken de dieren uiteindelijk van ellende door hun
poten.


Het is echt een naief om te denken dat al het vlees dat in Nederland wordt gegeten ook uit Nederland
komt hoor, maar ik had expres al vermeld in mijn post:
If you want to remain a prisoner of your own ignorance, don't read it.

Je hoeft het boek ook niet te lezen om te weten dat de Bio-Industrie een verwerpelijk iets is, je kan
alle informatie gewoon op internet vinden, maar nogmaals je HOEFT dat niet te doen, je kan
ook gewoon alles gewoon gedachteloos weg kauwen. ):O

Dat ging dus over de export van dieren, maar het idiote is dat er ook import van dieren is.
Als ik onderstaande video in 2011 had laten zien had je me vast niet geloofd dan was het vast
gegooid op een propagandafilmpje van wakker dier.


Ik had ook een ander filmpje kunnen kiezen maar ik het expres deze van Wakker Dier gekozen
omdat alle info die daarvandaan komt hier op FOK altijd onder hoongelach wordt weggelachen.
Maar ze bleken gelijk te hebben, wederom....

http://www.volkskrant.nl/(...)aktballen-Ikea.dhtml

De Zweedse balletjes (Köttbullar) die de Ikea-vestigingen verkopen bevatten normaal gesproken een
mix van rundvlees en varkensvlees. Het vlees is afkomstig uit Zweden, Ierland en Tsjechië, dus het vlees komt helemaal niet uit Nederland.
Dan moeten mensen 50 eurocent meer gaan betalen voor hun snack en tja dat kan natuurlijk niet, stel
je voor...

Het vlees dat nu gegeten wordt waar ook ter wereld komt uit grotendeels uit Vee Fabrieken.

Ik kan zo snel geen cijfers vinden van 2012 of 2013, maar wel van 2011, ik gok dat er niet héél veel
veranderd is aan die cijfers.

Cijfers Levende dieren 2011 Import Export


Biggen 4 weken oud 452.000 6.791.000
Varkens 6 mnd oud 1.010.000 5.311.000
Schapen/geiten 90.000 352.000
Runderen 1.200.000 1.476.000
Kippen, kalkoenen, eenden 379.833.000 448.362.000

Ach, eigenlijk vertel ik niks nieuws toch? Eigenlijk weet iedereen het nu wel, dus waarom blijven
herhalen? Ik heb al gezegd, voor mij part stop je je 7 dagen per week vol met goedkoop vlees,
moet je zelf weten, zolang het nog kan dan, want ik ben er van overtuigd dat er dingen gaan
veranderen, en voor de dieren hoop ik dat héél erg :Y



[ Bericht 2% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 27-09-2013 11:35:15 ]
  vrijdag 27 september 2013 @ 11:31:30 #168
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_131613522
Plofkippen :9~ :9~ :9~
Goedkoop vlees *O* *O* *O* *O*
pi_131613604
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:31 schreef betyar het volgende:
Plofkippen :9~ :9~ :9~
Goedkoop vlees *O* *O* *O* *O*
In elk soortgelijk topic heb je wel zo'n sukkel die dat roept hoor, dus je bent niet de eerste en
je zal ook zeker niet de laatste zijn :')
pi_131613618
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Eh... Nooit van Veetransporten gehoord? In 2011 was er een Vara Uitzending.


Ik zou écht even een stukje kijken, zodat je zelf kan horen en zien hoeveel dieren uit Nederland de grens overgaan.


Nederland heeft geprobeerd de vee transports sector zichzelf te laten reguleren en controleren. Vanwege het grote aantal misstanden is dit in 2011 echter teruggedraaid. Controles zijn moeilijk omdat een transport door verschillende landen gaat. Er kan makkelijk gefraudeerd worden. Zo laadt men in het land van vertrek netjes het toegestane aantal dieren in de vrachtwagens, om er eenmaal over de grens nog meer bij te laden.


Ook met de transport- en rusttijden wordt veel gesjoemeld. De regelgeving die hiervoor bestaat is bovendien gebaseerd op de werktijden van de chauffeur en niet op dierenwelzijn. Als de chauffeur de wettelijk verplichte pauzes neemt, is er geen limiet aan de duur of afstand van een veetransport. Wel moet een varken na 24 uur en een rund na 29 uur minimaal 1 etmaal uitrusten buiten de vrachtwagen. Deze rustplaatsen zijn vaak niet voorzien van schaduw of andere beschutting.
Stress, ziekte en ontberingen. Bij lange transporten zakken de dieren uiteindelijk van ellende door hun
poten.


Het is echt een naief om te denken dat al het vlees dat in Nederland wordt gegeten ook uit Nederland
komt hoor, maar ik had expres al vermeld in mijn post:
If you want to remain a prisoner of your own ignorance, don't read it.

Je hoeft het boek ook niet te lezen om te weten dat de Bio-Industrie een verwerpelijk iets is, je kan
alle informatie gewoon op internet vinden, maar nogmaals je HOEFT dat niet te doen, je kan
ook gewoon alles gewoon gedachteloos weg kauwen. ):O

Dat ging dus over de export van dieren, maar het idiote is dat er ook import van dieren is.
Als ik onderstaande video in 2011 had laten zien had je me vast niet geloofd dan was het vast
gegooid op een propagandafilmpje van wakker dier.

Ik had ook een ander filmpje kunnen kiezen maar ik het expres deze van Wakker Dier gekozen
omdat alle info die daarvandaan komt hier op FOK altijd onder hoongelach wordt weggelachen.
Maar ze bleken gelijk te hebben, wederom....

http://www.volkskrant.nl/(...)aktballen-Ikea.dhtml

De Zweedse balletjes (Köttbullar) die de Ikea-vestigingen verkopen bevatten normaal gesproken een
mix van rundvlees en varkensvlees. Het vlees is afkomstig uit Zweden, Ierland en Tsjechië, dus het vlees komt helemaal niet uit Nederland.
Dan moeten mensen 50 eurocent meer gaan betalen voor hun snack en tja dat kan natuurlijk niet, stel
je voor...

Het vlees dat nu gegeten wordt waar ook ter wereld komt uit grotendeels uit Vee Fabrieken.

Ik kan zo snel geen cijfers vinden van 2012 of 2013, maar wel van 2011, ik gok dat er niet héél veel
veranderd is aan die cijfers.

Cijfers Levende dieren 2011 Import Export


Biggen 4 weken oud 452.000 6.791.000
Varkens 6 mnd oud 1.010.000 5.311.000
Schapen/geiten 90.000 352.000
Runderen 1.200.000 1.476.000
Kippen, kalkoenen, eenden 379.833.000 448.362.000

Ach, eigenlijk vertel ik niks nieuws toch? Eigenlijk weet iedereen het nu wel, dus waarom blijven
herhalen? Ik heb al gezegd, voor mij part stop je je 7 dagen per weer vol met goedkoop vlees,
moet je zelf weten, zolang het nog kan dan, want ik ben er van overtuigd dat er dingen gaan
veranderen, en voor de dieren hoop ik dat héél erg :Y

Yep, ik weet het wel, je verteld me niks nieuws. Dit aangezien mijn vader directeur/eigenaar van een internationale varkensslachterij was, waar ik ook zelf heb gewerkt, en een oom van me veetransporteur is. Daarmee is mijn praktijkkennis, aangevuld door een opleiding levensmiddelen- en milieutechnologie, naar mijn niet al te bescheiden mening superieur aan verreweg de meeste FOKkers, die op basis van dubieuze buitenlandse youtube filmpjes, en aangespoord door ecoterroristen van wakker dier en co, van alles in het hoofd halen. ^O^
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_131613660
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:34 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Yep, ik weet het wel, je verteld me niks nieuws. Dit aangezien mijn vader directeur/eigenaar van een internationale varkensslachterij was, waar ik ook zelf heb gewerkt, en een oom van me veetransporteur is. Daarmee is mijn praktijkkennis, aangevuld door een opleiding levensmiddelen- en milieutechnologie, naar mijn niet al te bescheiden mening superieur aan verreweg de meeste FOKkers, die op basis van dubieuze buitenlandse youtube filmpjes, en aangespoord door ecoterroristen van wakker dier en co, van alles in het hoofd halen. ^O^
AH!!!!! Pa heeft belangen in de veefabrieken, zeg dat dan meteen! *O*
pi_131613761
quote:
6s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

In elk soortgelijk topic heb je wel zo'n sukkel die dat roept hoor, dus je bent niet de eerste en
je zal ook zeker niet de laatste zijn :')
Je zou ook gewoon er voor kunnen kiezen om niet te reageren op dat soort totaal niet originele provocaties.
pi_131613770
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 07:57 schreef Curlbrah het volgende:

[..]

Niet alleen een kwestie van gewenning, je mist een stukje voeding dat moeilijk is aan te vullen. Zeker voor iemand die elke dag sport is het moeilijk om zonder vlees voldoende voedingstoffen binnen te krijgen.
Daarom zeg ik ook informatie verspreiden over vegetarisch eten. En over de ongezondheid van vlees in de mate dat we het nu consumeren. Met de juiste informatie is het heus niet moeilijk om vlees te minderen, danwel helemaal op te geven als men dat wil.

Trouwens, alsof vlees het wondervoer is waardoor je niet op je voedsel hoeft te letten... dat mensen dat denken is misschien wel de kern van het probleem.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131613788
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:34 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Yep, ik weet het wel, je verteld me niks nieuws. Dit aangezien mijn vader directeur/eigenaar van een internationale varkensslachterij was, waar ik ook zelf heb gewerkt, en een oom van me veetransporteur is. Daarmee is mijn praktijkkennis, aangevuld door een opleiding levensmiddelen- en milieutechnologie, naar mijn niet al te bescheiden mening superieur aan verreweg de meeste FOKkers, die op basis van dubieuze buitenlandse youtube filmpjes, en aangespoord door ecoterroristen van wakker dier en co, van alles in het hoofd halen. ^O^
Dan zou je moeten weten dat we amper nederlands vlees eten in nederland. Moet het ermee eens zijn dat de hoeveelheid noord amerikaans vlees niet zo groot is op onze markt, maar we eten wel aardig wat zuid amerikaans vlees, naast europees vlees.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_131613830
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:10 schreef Curlbrah het volgende:

[..]

:') kom zeg
Wat :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')