je kan met de boot naar new york en vervolgens verder met de trein/bus/ fietsquote:Op maandag 23 september 2013 10:26 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
[..]
Vliegen is inderdaad ook heel erg slecht voor het milieu.
Spijtig dat er voor het traject Europa-America Latina geen alternatieven zijn, maar voor andere bestemmingen is het meestal wel mogelijk het vliegtuig te vermijden.
Gelukkig is er geen noodzaak om daarheen te gaan, dus dat is dan ook geen probleem en als rechtgeaard links activist is dat dus mooi meegenomen voor jouquote:Op maandag 23 september 2013 10:26 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Spijtig dat er voor het traject Europa-America Latina geen alternatieven zijn, maar voor andere bestemmingen is het meestal wel mogelijk het vliegtuig te vermijden.
Via de VS lukt niet, ik mag de VS niet in, omdat ik links ben.quote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
je kan met de boot naar new york en vervolgens verder met de trein/bus/ fiets
http://www.seat61.com/queen-mary-2-transatlantic.htm#.Uj_8AUrCS70
of met een containerschip...
http://www.cargoshipcruises.nl/
Alle socialistische revoluties vinden thans plaats in Latijns-Amerika, in Europa is op politiek gebied geen zak meer te beleven, Europa is weggezakt in een diep dal van fascisme.quote:Op maandag 23 september 2013 10:31 schreef Slaap_Zak het volgende:
[..]
Gelukkig is er geen noodzaak om daarheen te gaan, dus dat is dan ook geen probleem en als rechtgeaard links activist is dat dus mooi meegenomen voor jou
Gelukkig is een boot niet nog slechter voor het milieuquote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
je kan met de boot naar new york en vervolgens verder met de trein/bus/ fiets
http://www.seat61.com/queen-mary-2-transatlantic.htm#.Uj_8AUrCS70
of met een containerschip...
http://www.cargoshipcruises.nl/
De mens is duidelijk geen vleeseter, maar een alleseterquote:Op maandag 23 september 2013 08:21 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Lieverd, ik heb het niet over het onhoudbaar worden van vleesvoorziening. We hadden het erover of de mens wel of geen vleeseter is. We eten al zo'n 2,4 miljoen jaar vlees (sinds ons bestaan, zover we dat nu weten). We zijn in die 2,4 miljoen jaar ettelijke malen intelligenter, sneller, langer, ouders, etc. geworden. Dat is mede dankzij het eten van vlees en zolang er vlees voorradig is zal dit niet veranderen in mijn opinie.
Als we het hebben over de landbouwgrond en dat soort zaken dan zou ik mij eerder richting op de biologisch brandstoffen. Die nemen vele malen meer ruimte in en halen vele malen meer brood uit de mond van mensen. En dat alleen maar omdat er in de Westerse Wereld een fabeltje rondgaat dat autorijden het milieu stuk maakt.
Euhm, nee...quote:
Precies wat er staat, mensen hebben honger omdat wij ons vee moeten voeren. Daarnaast grootscheepse vernietiging van de natuur en ga zo maar door.quote:Wat bedoel je hiermee?![]()
Meer een kunstgreep om dat vlees goedkoop te houden, ware het niet dat de prijs toch ergens betaald moet worden.quote:Meer mensen die genoeg geld hebben om fatsoenlijk eten te kopen, een goede zaak dus,
Uit de praktijk.quote:Waar komt dat idee van een gebrek aan ruimte vandaan?
Tot nu toe wordt de prijs ergens anders neergelegd, dat dat op gaat houden op ten duur is waar, men denkt dus dat dat rond 2020/2050 gaat gebeuren.quote:Als er werkelijk zulke enorme tekorten zijn aan grond(stoffen) dan stijgen de prijzen vanzelf. Het is maar wat mensen ervoor willen en kunnen betalen.
Al dat genetische gerommel aan de natuur (vlees en gewassen) kost nog veel meer, want miljoenen worden er ziek door, de ziekenhuizen draaien op volle toeren (het zijn fabrieken geworden) (die kosten bergen energie en verspilling chemie en plastics) Wij zijn zelf het probleem, teveel in aantal (vooral China en India), niet de mens die vlees eet (vandaar dat je weer eens massaal (hele mensheid) wordt georganiseert en in een oorlog terrecht zal komen, de natuur zorgt voor natuurlijk evenwicht, over een decennia of wat eten een paar miljard mensen minder vlees)quote:Op zaterdag 21 september 2013 20:44 schreef Samuray13 het volgende:
Met genetische manipulatie kun je zo vlees produceren in een fraktie van de kosten.
Ik vraag me af wat er mis is met een biologisch opgegroeide koe die 10 km van mijn huis staat, geslacht is door de slager waar ik het daarna van koop? Zelfde met kip en varken, al komt die laatste uit het zuiden van het land.quote:Op maandag 23 september 2013 11:05 schreef erodome het volgende:
Maar vergis je niet in het misbruik van land, mens en dier dat nu voor jouw dagelijkse stuk vlees plaatsvind, dat is niet minnetjes.
Daar is weinig mis mee, maar het is onmogelijk om in de vraag naar vlees te voorzien op die manier.quote:Op maandag 23 september 2013 11:56 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik vraag me af wat er mis is met een biologisch opgegroeide koe die 10 km van mijn huis staat, geslacht is door de slager waar ik het daarna van koop? Zelfde met kip en varken, al komt die laatste uit het zuiden van het land.
Het wild elke jaar is überbiologisch en wordt geschoten door een familielid van de slager...
De wereld is gigantisch.quote:
De link ontgaat mij volledig.quote:Precies wat er staat, mensen hebben honger omdat wij ons vee moeten voeren. Daarnaast grootscheepse vernietiging van de natuur en ga zo maar door.
Als je het over subsidies hebt, meteen afschaffen. Maar ik betaal ook gewoon BTW over mijn biefstukje en die moet er ook af.quote:[..]
Meer een kunstgreep om dat vlees goedkoop te houden, ware het niet dat de prijs toch ergens betaald moet worden.
Dat is geen antwoord.quote:Uit de praktijk.
Het is geen misbruik.quote:Tot nu toe wordt de prijs ergens anders neergelegd, dat dat op gaat houden op ten duur is waar, men denkt dus dat dat rond 2020/2050 gaat gebeuren.
Maar vergis je niet in het misbruik van land, mens en dier dat nu voor jouw dagelijkse stuk vlees plaatsvind, dat is niet minnetjes.
Dan moet je ook niet alle vleeseters over een kam scheren. Het kan wel, alleen niet zonder aanpassingen.quote:Op maandag 23 september 2013 12:02 schreef erodome het volgende:
[..]
Daar is weinig mis mee, maar het is onmogelijk om in de vraag naar vlees te voorzien op die manier.
Ik eet zelf ook alleen vlees dat hier geteeld is en naar mijn maatstaven geteeld is, maar ik ben me er wel bewust van dat dat soort vlees eten niet samen gaat met de enorme hoeveelheden vlees die we eten. Vandaar ook dat ik niet elke dag vlees eet.
Nu vind ik het predicaat biologisch een beetje een instinker, in teveel gevallen krijgen die dieren nogsteeds veevoer dat een enorme voetstap op deze aarde drukt, dus laat ik zeggen, mits het veevoer van die dieren ook zo lokaal mogelijk wordt geteeld is er niets mis mee.
Wat betreft de (CO2) footprint is al dat Tivall spul bij de AH, wat vanuit fabrieken in Hongarije etc hier de schappen in getrucked wordt ook niet echt "biologisch" te noemen.quote:Op maandag 23 september 2013 12:02 schreef erodome het volgende:
[..]
Daar is weinig mis mee, maar het is onmogelijk om in de vraag naar vlees te voorzien op die manier.
Ik eet zelf ook alleen vlees dat hier geteeld is en naar mijn maatstaven geteeld is, maar ik ben me er wel bewust van dat dat soort vlees eten niet samen gaat met de enorme hoeveelheden vlees die we eten. Vandaar ook dat ik niet elke dag vlees eet.
Nu vind ik het predicaat biologisch een beetje een instinker, in teveel gevallen krijgen die dieren nogsteeds veevoer dat een enorme voetstap op deze aarde drukt, dus laat ik zeggen, mits het veevoer van die dieren ook zo lokaal mogelijk wordt geteeld is er niets mis mee.
Waar kam ik alle vleeseters over 1 kam dan? Ik heb het gewoon over de vleesindustrie in zijn algemeen en de consumptie van het dagelijkse stuk vlees.quote:Op maandag 23 september 2013 12:30 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dan moet je ook niet alle vleeseters over een kam scheren. Het kan wel, alleen niet zonder aanpassingen.
En qua veevoer, ook vegetarisch eten heeft een afdruk. Die vele kilo's geitenkaas komen van vrouwtjesgeiten, maar er worden zat bokjes geboren, wat denk je dat daarmee gebeurd? Hoe meer geitenkaas er gegeten wordt, hoe meer bokjes geslacht worden. Plus de moedergeit moet ook eten
En de soja daarvoor is dan wel minder dan de soja voor veevoer, maar ook dat heeft een afdruk.
Als we echt naar afdruk kijken, laten we dan allemaal maar aan de algen, die zijn met de nieuwe technieken vrij co2 neutraal te produceren..
Mee eens. Ik vind zelf het predicaat biologisch zoals die nu gedaan wordt vrij nietszeggend. Beter gezegd, het zegt niets over de voetstap van het product van teelt tot verkoop.quote:Op maandag 23 september 2013 12:33 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wat betreft de (CO2) footprint is al dat Tivall spul bij de AH, wat vanuit fabrieken in Hongarije etc hier de schappen in getrucked wordt ook niet echt "biologisch" te noemen.![]()
Eigenlijk zou bij de term "biologisch" ook op dat vlak wat gedaan moeten worden, vergelijkbaar met de 1 t/m 3 beter leven sterren voor vlees ofzo. Dus lokaal gevoerd, gefokt en geslacht biologisch vlees 3 sterren, en ingevlogen tivall vegetarische prodcuten 1 ster oid.
Ik lees allerlei van dat soort stellingen van jou zonder enige onderbouwing, blijkbaar spreekt het voor jou voor zich dat er ruimtegebrek is maar dat is echt nergens op gebaseerd.quote:Op maandag 23 september 2013 12:28 schreef erodome het volgende:
Toe nou heiden, ik heb echt geen zin in deze onzin met je de wereld is gigantisch en het is geen misbruik...
Lees verder: http://woods.stanford.edu(...)n-global-environmentquote:More than two-thirds of all agricultural land is devoted to growing feed for livestock, while only 8 percent is used to grow food for direct human consumption, LEAD reported. If the entire world population were to consume as much meat as the Western world does-176 pounds of meat per capita per year- the global land required would be two-thirds more than what is presently used, according to Vaclav Smil, professor of environment and geography at the University of Manitoba and participant in the EVP study.
LEAD researchers also found that the global livestock industry uses dwindling supplies of freshwater, destroys forests and grasslands, and causes soil erosion, while pollution and the runoff of fertilizer and animal waste create dead zones in coastal areas and smother coral reefs. There also is concern over increased antibiotic resistance, since livestock accounts for 50 percent of antibiotic use globally, according to LEAD.
Lees het hele artikel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-minder-auto-s.dhtmlquote:Als alle Nederlanders de helft van de week vlees laten staan en de overige dagen alleen duurzaam geproduceerd vlees eten, neemt de milieubelasting door vleesproductie met twee derde af. De CO2-uitstoot gekoppeld aan vleesproductie zou halveren. Vertaald naar autogebruik, dat in Nederland een in cijfers vergelijkbare invloed heeft op het milieu, betekent het dat de helft van de auto's van de weg gaat.
Dat blijkt uit een studie naar een ander menu van het adviesbureau CE Delft in opdracht van Natuur & Milieu. Naast CO2-uitstoot bekeek CE Delft verzuring, biodiversiteit, landgebruik en vermesting. Zo legt de vlees- en zuivelconsumptie een enorm beslag op ruimte. Alleen al voor het verbouwen van veevoer, nodig voor de Nederlandse vleesconsumptie, zou 87 procent van de oppervlakte van Nederland nodig zijn. Die ruimte wordt nu voornamelijk in het buitenland in beslag genomen.
quote:Op zaterdag 21 september 2013 20:44 schreef Samuray13 het volgende:
De achterlijkheid van de mens kan je aflezen aan het feit dat ze in 2013 vlees eten.
Het kost tig % aan broeikasgassen.
Iets van 30% aan grond verspillen ze eraan om vlees te moeten produceren (landbouwgrond enz). Grond die gebruikt kan worden voor wonen en dergelijke.
[..]
Lees eens een biologieboek. Deze raad ik je aan: http://www.amazon.com/Cam(...)-Reece/dp/0321558235quote:
Het ging mij vooral over de eerste zin.quote:Op maandag 23 september 2013 19:20 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Lees eens een biologieboek. Deze raad ik je aan: http://www.amazon.com/Cam(...)-Reece/dp/0321558235
Je kan ze veel goedkoper krijgen.
Het heeft niets met elkaar te maken.quote:Op maandag 23 september 2013 19:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Mij ook.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ecological_pyramid
Zijn gewoon waar dus...quote:Op zondag 22 september 2013 19:56 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Twee domme uitspraken in twee zinnnen.
"genetisch geproduceerd vlees" dat is niet slimquote:Op zondag 22 september 2013 17:31 schreef Samuray13 het volgende:
Er is verwarring hier.
Geen vlees betekent niet dat je alleen op wortels en groenten zou moeten overgaan.
Ik heb het niet over dat je geen vlees zou moeten eten. Je kan het eten, maar is niet slim op termijn. Het kan dus efficienter.
Een land kan miljarden en miljarden besparen als het gaat overschakelen op genetisch geproduceerd vlees.
Bv vrijkomend landbouwgrond, lagere gezondheidskosten (=zorgpremie kan fors omlaag).
Survival of the fittest. De landen die het eerst die keus gaan maken, die gaan heersen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |