Zelfs al zou dicht echt waar zijn.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:04 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
De norm binnen de bebouwde kom wordt 30km/u. Ook op doorgaande wegen.
Ja, maar dat accepteer je WEL. hallo?quote:Maar ik vind dat geen goede vergelijking, want autoverkeer leidt dagelijks tot gevaarlijke situaties
Ik accepteer dat niet, ik weet niet waarom het komt dat daar zo gemakkelijk over wordt gedaan. Ik vermoed toch een autolobby die goede maatregelen aanwijst als "autootje pesten" en ze zo weet te blokkeren. Als het aan mij zou liggen zouden de maximumsnelheden overal omlaag gaan en handhaving fors omhoog. Automobilisten maken echt veel te veel overtredingen, niet alleen op het gebied van snelheid. De balans klopt daar wat mij betreft niet, terwijl de balans bij spoorveiligheid misschien tever doorslaat naar de andere kant, maar ik weet daar niet genoeg over om daar een hard oordeel over te vellen. Dat laat ik liever over aan de instanties en reizigersorganisaties.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:09 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Zelfs al zou dicht echt waar zijn.
[..]
Ja, maar dat accepteer je WEL. hallo?
Grootste onzin ooit. Bij een herinrichting van een weg is vrijwel altijd sprake van het behouden van de wegcategorie en alleen bij hoge uitzondering downgraden van de weg. http://nl.wikipedia.org/wiki/Weg#Wegcategorie.C3.ABnquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:09 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Heb er niet echt een bron voor anders dan de dagelijkse praktijk. 30km-zones worden uitgebreid en steeds vaker mag alleen op randwegen e.d. binnen de bebouwde harder mogen gereden, waar het langzaamverkeer volledig van het autoverkeer is gescheiden. Dat merk ik zowel in stedelijke gemeenten als in de meer plattelandsgemeenten, dus ik denk dat het toch echt een richtlijn is?
E: Ik meen me te herinneren dat ik het ergens heb gelezen in een herstructuringsplan van een bepaalde weg van een gemeente, waar zo'n doorgaande weg omgetoverd werd tot een 30km-zone, wat later ook elders gebeurde.
Jij rijdt nooit auto of wel?quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:13 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Ik accepteer dat niet, ik weet niet waarom het komt dat daar zo gemakkelijk over wordt gedaan. Ik vermoed toch een autolobby die goede maatregelen aanwijst als "autootje pesten" en ze zo weet te blokkeren. Als het aan mij zou liggen zouden de maximumsnelheden overal omlaag gaan en handhaving fors omhoog. Automobilisten maken echt veel te veel overtredingen, niet alleen op het gebied van snelheid. De balans klopt daar wat mij betreft niet, terwijl de balans bij spoorveiligheid misschien tever doorslaat naar de andere kant, maar ik weet daar niet genoeg over om daar een hard oordeel over te vellen. Dat laat ik liever over aan de instanties en reizigersorganisaties.
Maar ja, dat is een andere discussie.
Ik snap de relevantie niet, maar ik heb een rijbewijs. Geen auto in bezit though, volstrekt overbodig.quote:
Omdat als je wel auto zou rijden je kan beseffen dat wat je zegt echt complete onzin is.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:17 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Ik snap de relevantie niet, maar ik heb een rijbewijs. Geen auto in bezit though, volstrekt overbodig.
Nou, dan klopt je theorie dus niet.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:20 schreef b2py het volgende:
[..]
Omdat als je wel auto zou rijden je kan beseffen dat wat je zegt echt complete onzin is.
Nee, het gaat nu over de inrichting van verkeerswegen.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:27 schreef Sounddragon het volgende:
Ging het hier niet in een soort van gezellige vorm over treinen en zulks?
Begon er al mee dat alles bibeko naar 30 zou gaan. Verder maken automobilisten lang niet zoveel fouten als jij beweert, zeker gezien de hoeveelheid kilometer die dagelijks wordt afgelegd. Verder is 130 aantoonbaar niet meer onveilig dan 120 dus dat is ook uit de lucht gegrepen.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:21 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Nou, dan klopt je theorie dus niet.
Wat is er dan onzin volgens jou?
Dat het de norm is/wordt betekent niet dat álles 50km/u wordt, maar misschien trok ik te snel een conclusie uit mijn praktijkervaring, dat wil ik best toegeven.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:34 schreef b2py het volgende:
[..]
Begon er al mee dat alles bibeko naar 30 zou gaan. Verder maken automobilisten lang niet zoveel fouten als jij beweert, zeker gezien de hoeveelheid kilometer die dagelijks wordt afgelegd. Verder is 130 aantoonbaar niet meer onveilig dan 120 dus dat is ook uit de lucht gegrepen.
@James, Yup ook iets van Duurzaam Veilig.
Het zijn grotendeels de spitstreinen maar dit is één van de treinen die in Amsterdam start ivm het rijden van een IC Berlijn tot aan Amsterdam.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 22:51 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik zag vanmiddag zo rond de klok van zes uur een Plan V rijden op traject A'dam CS - Enkhuizen... Nee, het was geen spitstrein volgens mij. Ik viel bijna van mijn stoel van schrik.. Ik mag hopen dat dit niet planmatig is?
Als het maar vanaf 1 september gewoon weer VIRM of ICM wordt.. Of DDZ
De 120-vs-130-discussie is al vrij vaak gevoerd in Nederland, waarbij voorstanders wijzen op dingen als tijdwinst, weinig uitstoot van moderne auto's en de goede staat van ons wegdek, waar de tegenstanders weer wijzen op hogere risico's, meer uitstoot, geluidsoverlast, enzovoorts.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:46 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Wat betreft 130 idem oneens, waarbij ik kan verwijzen naar diverse onderzoeken en jij kan verwijzen naar statistiekjes die het kabinet gebruikt om het te verdedigen en we dus op een patstelling uitkomen, dus die laat ik voor wat het is.
Ik rijd zelf ook vaak te hard in 30-zones, maar dat komt vooral doordat de gemeente waar ik woon te pas en te onpas doorgaande wegen naar 30 heeft gedegradeerd maar ook andersom, kleine wegen door woonwijken vol drempels die dan doodleuk weer 50 zijnquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:46 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Dat het de norm is/wordt betekent niet dat álles 50km/u wordt, maar misschien trok ik te snel een conclusie uit mijn praktijkervaring, dat wil ik best toegeven.
Wat betreft de fouten ben ik het oneens. Feit is dat er in die 30-zones veel te vaak te hard wordt gereden. Uit steekproefsgewijze onderzoeken ligt dat >90% (Bron). Terwijl het juist in die gebieden is het extra belangrijk om je aan de snelheidslimiet te houden, want het zijn precies die gebieden met veel voetgangers, fietsers, spelende kinderen enzovoort. Ik vind dat zorgwekkend. Het betekent niet dat iedere automobilist fout is, het is niet alsof ik jou iets wil verwijten.
Die snelheid is idd opvallend hoger dan hier in NL. Ook de remafstand veel korter waardoor er een stuk efficienter gereden wordt daar. Toch is niet alles slecht in NL, want hier ligt de frequentie een stuk hoger en met name 's avonds laat kan je nog prima thuis komen, itt Duitsland. Aan de andere kant beginnen de RE's in Duitsland weer rond 4 a 5:00 met rijden (bijvoorbeeld op zondag) en dat is in Nederland weer slechter geregeld.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 01:31 schreef Dr_Flash het volgende:
100/120/130![]()
In duitsland t rijdt ELKE RE gewoon standaard 160. Nederland faalt op elk denkbaar vlak
Goed idee om de norm binnen de bebouwde kom 30 te maken dan toch? Uniformiteit draagt bij aan veiligheid. Bepaalde doorgaande wegen kun je dan 50km/u maken/houden, maar dat is afhankelijk van het type doorgaande weg. Als een doorgaande weg dwars door een druk winkelgebied loopt, is het misschien een beter idee het 30 te houden bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 09:38 schreef J.B. het volgende:
[..]
Ik rijd zelf ook vaak te hard in 30-zones, maar dat komt vooral doordat de gemeente waar ik woon te pas en te onpas doorgaande wegen naar 30 heeft gedegradeerd maar ook andersom, kleine wegen door woonwijken vol drempels die dan doodleuk weer 50 zijnHet probleem is dat er nogal een onoverzichtelijke chaos van maximumsnelheden is ontstaan waar ik geen touw meer aan kan vastknopen, en nog vervelender, je kunt het vaak niet meer aan de weginrichting zien omdat het tamelijk willekeurig gebeurt.
Dat geeft een prettig resultaat voor iedereen.quote:Deze maatregelen hebben ertoe geleid dat Houten één van de verkeersveiligste gemeenten van Nederland is binnen de bebouwde kom en dat de gemiddelde snelheid van auto's binnen wijken laag is.
Klopt, maar dat zijn naar mijn weten vooral die 'inprikkers' vanaf de randweg en dan alleen waar dat veilig mogelijk is (en de randweg zelf natuurlijk ook). Dat zijn de uitzonderingen die ik bedoel. Het gros van de bebouwde kom van tegenwoordig is in mijn ervaring een 30-zone inclusief sommige doorgaande wegen. Dat was wat ik vannacht bedoelde met de norm, maar dat had ik beter moeten verwoorden. 's-Nachts ben ik niet op mijn bestquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 10:15 schreef b2py het volgende:
In Houten liggen ook bibeko wegen waar je 50 mag hoor!
Dus dat 80% van de wegen een 30 km/uur-gebied wordt binnen de bebouwde kom, daaruit concludeerde ik dat het de norm wordt. Maar het lijkt er inderdaad wel op dat als je de bebouwde kom inrijdt de standaardsnelheid gewoon 50km/u blijft tenzij anders aangegeven, dus in die zin blijft 50 de norm ook al is/wordt dat op een bepaald aantal wegen het geval.quote:Eind 1997 zijn gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk in het startprogramma
'Duurzaam Veilig' overeengekomen dat de helft van alle binnen de bebouwde kom gelegen
wegen 30 km/uur-gebieden worden. Het is de bedoeling dat op termijn 80% van alle binnen
de bebouwde kom gelegen wegen als 30 km/uur-gebied worden ingericht.
60 op een provinciale weg? Dat lijkt mij sterk.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 10:35 schreef Anno1982 het volgende:
Ik vraag me wel eens af, wie kijkt er nou echt op zijn snelheidsmeter in een 30-zone? Echt compleet onzinnig die zooi, als de gemeente het veiliger wil maken, doen ze dat maar door de inrichting van de weg te veranderen, dat is minder betuttelend en laat meer over aan het inzicht van de automobilist. Bij mij voor de deur is het volgens mij ook 30, maar daar rij ik overdag volgens mij nooit harder, omdat het altijd druk is met parkeren, oversteken etc. Als ik er 's nachts langs kom, rij ik daar netjes 50.
Het probleem is echter dat elke gemeente bezig lijkt te zijn met het veiliger maken van de wegen, zonder dat ze de doorstroming eens goed bekijken. Hetzelfde geldt voor de provinciale wegen waar ineens 60-borden opduiken, terwijl die wegen juist bedoeld zijn om van het ene dorp naar het andere dorp te rijden. Als je dat kruipend bijna sneller kan doen, waarom ligt die weg er dan eigenlijk nog?
Houten heeft dan ook, voor een plaats van die grootte, uitstekende rond- en ontsluitingswegen (waar je overigens 70km/h mag), waardoor de wijken feitelijk autovrij zijn behalve bestemmingsverkeer.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 10:14 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Goed idee om de norm binnen de bebouwde kom 30 te maken dan toch? Uniformiteit draagt bij aan veiligheid. Bepaalde doorgaande wegen kun je dan 50km/u maken/houden, maar dat is afhankelijk van het type doorgaande weg. Als een doorgaande weg dwars door een druk winkelgebied loopt, is het misschien een beter idee het 30 te houden bijvoorbeeld.
Overigens werken snelheidsverlagingen het beste als je ze samen laat gaat met infrastructurele aanpassingen omdat er anders inderdaad te hard wordt gereden. Eigenlijk jammer dat dat nodig moet zijn, maar de praktijk wijst dat uit (je geeft het zelf ook aan). Bij die infrastructurele aanpassingen denk ik bv. aan woonerven, fietsstraten, korte straten met bochten, doodlopende straten, drempels, straten van klinkers i.p.v. asfalt (iig voor auto's) en/of een fietspadnetwerk dat voorrang heeft boven autoverkeer. Houten is wat mij betreft het schoolvoorbeeld van hoe het moet. Voor een algemene beschrijving daarover, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Houten#Verkeer_en_vervoer. Het resultaat mag er zijn:
[..]
Dat geeft een prettig resultaat voor iedereen.
Heb wel eens gelezen dat ze in Engeland van origine keken naar de gereden snelheid om maximum snelheid te berekenen, ze nemen dan de snelheid van iemand die van 100 auto's als 15e snelste rijdt (dus 84 autos langzamer). Wel een realistisch beleid, al denk ik niet dat ze dat nog gebruiken.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 01:03 schreef James1988 het volgende:Voor mijn gevoel zijn de Britse wegen daarin een stuk consequenter. Nu moeten de Britten alleen nog leren autorijden - en dan vooral leren anticiperen op het overige verkeer.
N972, onlangs verkracht naar 60-zone.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 10:46 schreef b2py het volgende:
[..]
60 op een provinciale weg? Dat lijkt mij sterk.
Overigens, terug naar de treintjes?
Niet eens, je voegt wel degelijk extra veiligheid toe door nog verder weg te gaan staan, maar dat is maar dat is wel ontzettend weinig en je moet er veel grotere inspanningen voor doen. Op een gegeven moment kom je op een punt dat de investering niet meer in verhouding is met de toegevoegde veiligheid. Helaas herkent niemand dat punt.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 22:04 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Ben ik helemaal met je eens. Maar het is niet alsof mijn voorgestelde maatregelen de spoorwerkers in gevaar brengen. Enige wat ik betoog is dat ALS je eenmaal 3 meter buiten PVR bent. Dan voeg je geen extra veiligheid meer toe door NOG verder weg te gaan.
Opzich wel logisch, de weg was vroeger voorzien van een te hoge snelheid. Het is een erftoegangsweg, buiten de bebouwde kom dus 60 volgens de voorgeschreven regels.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 11:06 schreef Anno1982 het volgende:
[..]
N972, onlangs verkracht naar 60-zone.
Nou, niet helemaal. Er worden soms ook wegen ingericht als 30 km zones die nergens op slaan. Doorgaande weg, vrijliggend fietspad. Dan denk ikquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 00:46 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Dat het de norm is/wordt betekent niet dat álles 50km/u wordt, maar misschien trok ik te snel een conclusie uit mijn praktijkervaring, dat wil ik best toegeven.
Wat betreft de fouten ben ik het oneens. Feit is dat er in die 30-zones veel te vaak te hard wordt gereden. Uit steekproefsgewijze onderzoeken ligt dat >90% (Bron). Terwijl het juist in die gebieden is het extra belangrijk om je aan de snelheidslimiet te houden, want het zijn precies die gebieden met veel voetgangers, fietsers, spelende kinderen enzovoort. Ik vind dat zorgwekkend. Het betekent niet dat iedere automobilist fout is, het is niet alsof ik jou iets wil verwijten.
Wat betreft 130 idem oneens, waarbij ik kan verwijzen naar diverse onderzoeken en jij kan verwijzen naar statistiekjes die het kabinet gebruikt om het te verdedigen en we dus op een patstelling uitkomen, dus die laat ik voor wat het is.
Wie weet wordt het ooit werkelijkheidquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 11:36 schreef Kentekenplaat het volgende:
Oh ja, treintjes:
Lekker zegeltjes sparen met je trein.
[ afbeelding ]
Die truc met de OV chipkaart om voor de helft te reizen, geniaal!quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 23:13 schreef DrNick het volgende:
Haha, MVBOV op tv. Dacht even dat het Driek was; moest lachen
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1361652
daarom gaat het in regio den haag met ~50% omhoog in 2 jaar tijd en in een andere regio met 10-20% ?quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 12:07 schreef KnightSolaire het volgende:
Ook klopt het dat prijzen in regionaal OV zijn gestegen, maar dat ligt niet per definitie aan de OV-chipkaart. De kaart maakt het wel mogelijk dat er per regio andere tarieven zijn, terwijl vroeger gewoon het strippenkaarttarief landelijk steeg. Zoals aangegeven ligt de oorzaak van die prijsstijging overigens bij bezuinigingen vanuit Den Haag.
Tja, dat ligt er dus aan hoe regio's invulling geven aan de bezuinigingen vanuit Den Haag. Zonder OV-chipkaart was de prijs landelijk gelijk gestegen en/of waren er buslijnen geschrapt. Daar zou je de voorkeur aan kunnen geven, maar goed, de regering heeft de voorkeur gegeven aan decentralisatie en dergelijke beslissingen in handen te leggen van stadsregio's en provincies.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 12:20 schreef mschol het volgende:
[..]
daarom gaat het in regio den haag met ~50% omhoog in 2 jaar tijd en in een andere regio met 10-20% ?
sorry, maar dat is niet acceptabel of geloofwaardig
volgensmij zijn die dingen nooit voor eurostar gaan rijden zelfs. Iets met profiel en overbodig enzo. Hoe ging de automaat/het loket? En heb je ook nog een suplementskaartje gekocht? :pquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 12:52 schreef greavy het volgende:
Zit nu in de TER GV naar Calais Fréthun. Deze trein rijdt met een ex-Eurostar stel. Nice, nog nooit in gezeten.
Sterkte man!quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 14:01 schreef Darkwing_Duck het volgende:
Ik heb een aanrijding met een persoon gezien. Weliswaar vanuit de verte. T was de trein waar ik op stond te wachten. Bij nogent le perreux. Trein staat nu met knipperende koplampen op de volle baan. Weet iemand waarom dat is?
ik heb geen horrorfilm gezien hoorquote:
blauwe automaat op Flandres vreet geen Maestro. Maar op het dodelijke Calais Ville werkt ie wel ...quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 13:24 schreef Darkwing_Duck het volgende:
[..]
volgensmij zijn die dingen nooit voor eurostar gaan rijden zelfs. Iets met profiel en overbodig enzo. Hoe ging de automaat/het loket? En heb je ook nog een suplementskaartje gekocht? :p
Misschien is dat de Franse variant op het gevaarsein.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 14:01 schreef Darkwing_Duck het volgende:
Ik heb een aanrijding met een persoon gezien. Weliswaar vanuit de verte. T was de trein waar ik op stond te wachten. Bij nogent le perreux. Trein staat nu met knipperende koplampen op de volle baan. Weet iemand waarom dat is?
In België in ieder geval wel.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:19 schreef James1988 het volgende:
[..]
Misschien is dat de Franse variant op het gevaarsein.
Als dat het enige zou zijn waar ik die auto voor zou gebruiken wel, ja.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 12:07 schreef KnightSolaire het volgende:
Ook de prijsvergelijking is wat krom. Ja, een OV-chipkaart kost 7,50, maar alleen als je er los één koopt, bij een abonnement zijn ze gratis. En ze zijn ook bruikbaar met een saldo <20 euro, alleen niet direct in de trein, wel in het andere OV. Daarnaast wordt de aanschafprijs meeberekend in de reiskosten voor een dagje Amersfoort, terwijl zo'n kaart vijf jaar houdbaar is. Als je een auto aanschaft om een dagje Amersfoort te doen, tel je dan ook de aanschafprijs van 20.000 euro op bij de reiskosten van die dag?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |