Goed om te horen dat het goed ging! Voor een stage worden de recruiters inderdaad vaak overgeslagen. Bij mij zeiden ze dat, in tegenstelling tot het gebruikelijke, het gesprek met de partner wordt overgeslagen. Met andere worden: Het is gebruikelijk om een gesprek te voeren met de partner. Van studiegenoten overigens gehoord dat je, je daar niet teveel zorgen over moet maken.quote:Op maandag 2 juni 2014 20:07 schreef Nautilus. het volgende:
[..]
Gracias. Klinkt een beetje als tax compliance.
Ik heb vandaag een gesprek gehad bij Deloitte kantoor Amstelveen voor een stage van een half jaar bij het Governance & Compliance-team. Ik had mijn gesprek met twee seniors (dus niet met een recruiter) en het was een erg leuk gesprek. Er is wel een kans dat ik nog een tweede gesprek moet voeren met de partner. Is dit gebruikelijk?
Niemand die hier wat over wilt/ durft te zeggen?quote:Op zondag 1 juni 2014 20:37 schreef Djoggo het volgende:
Beste forumleden,
Zoals we weten staat de accountancy sector de laatste tijd onder vuur en met name één van de big four firma's.
Ik zou graag van de (bij de big four) werkzame accountants willen weten of zij dit ondervinden op de werkloer (gespannen houding, mindere arbeidsvoorwaarden etc.) en hoe hiermee wordt om gegaan binnen het bedrijf.
Ik kijk uit naar jullie reacties !
Groeten,
Een accountancy student met intresse in de big four
Ach morgen op gesprek bij een big 4 voor een adviesfunctiequote:Op dinsdag 10 juni 2014 11:48 schreef Djoggo het volgende:
[..]
Niemand die hier wat over wilt/ durft te zeggen?
Ik ga door naar het tweede gesprek.quote:Op maandag 2 juni 2014 20:26 schreef aron1 het volgende:
[..]
Goed om te horen dat het goed ging! Voor een stage worden de recruiters inderdaad vaak overgeslagen. Bij mij zeiden ze dat, in tegenstelling tot het gebruikelijke, het gesprek met de partner wordt overgeslagen. Met andere worden: Het is gebruikelijk om een gesprek te voeren met de partner. Van studiegenoten overigens gehoord dat je, je daar niet teveel zorgen over moet maken.
Werkzaamheden hebben veel raakvlakken met Tax compliance inderdaad. Was ook de reden dat ik graag binnen die afdeling wilde werken, om hier meer affiniteit mee te kunnen krijgen.
Ik wil er prima wat over kwijt hoor. We lezen allemaal op de vloer het nieuws. Meestal is de reactie een teleurstelling dat discussies met verkeerde argumenten worden gevoerd. Ook is van een heel deel maar de vraag in hoeverre het echt de accountancy raakt. Verder zijn we blij dat ons bedrijf niet de meeste aandacht krijgt.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 11:48 schreef Djoggo het volgende:
[..]
Niemand die hier wat over wilt/ durft te zeggen?
Raar, meestal is het eerste gesprek bij de big 4 met mensen die er nog maar kort werken of een recruiter. Het 2e gesprek is dan met een partner of director. Met wie had jij het eerste gesprek dan?quote:Op maandag 16 juni 2014 11:29 schreef Brembo het volgende:
Mijn eerste gesprek, assessments waren allemaal prima bij een van de grote 4. Nu heb ik binnenkort een inhoudelijk gesprek met iemand die sinds een jaar werkzaam is bij een van de grote 4.
Ligt de focus van dit gesprek voornamelijk op werkgerelateerde activiteiten, je rol binnen het team of ergens anders op? En zijn er nog handige tips?
Huh? Serieus?quote:Op maandag 16 juni 2014 15:10 schreef T1992 het volgende:
meestal is het eerste gesprek bij de big 4 met mensen die er nog maar kort werken
Het eerste gesprek met een manager en recruitment adviseur. En nu heb ik een gesprek met een partner. Dus het lijkt een afglijdende schaal te zijn qua functies maar het gaat om werk in de advisory.quote:Op maandag 16 juni 2014 15:10 schreef T1992 het volgende:
Raar, meestal is het eerste gesprek bij de big 4 met mensen die er nog maar kort werken of een recruiter. Het 2e gesprek is dan met een partner of director. Met wie had jij het eerste gesprek dan?
w.b. de focus van het gesprek, dit kun je het beste te weten komen door de recruiter op te bellen met dezelfde vraag. Ikzelf denk dat het voornamelijk gaat over jou als persoon, je nevenactiviteiten, waarom big4, waarom kantoor X en je zal wat STAR vragen krijgen.
Kort was misschien niet het goede woord, ik bedoel korter dan diegene waar je tijdens het 2e gesprek mee praat. Had zelf eerste gesprek met manager en senior manager, 2e gesprek met director en HRM manager.quote:
Iemand die een partner is en net iets meer dan een jaar werkt. en er al wel langer werkt, my badquote:Op dinsdag 17 juni 2014 00:21 schreef T1992 het volgende:
Maar, iig vond ik zelf, audit, het 2e gesprek eenvoudiger en meer ontspannen dan het 1e gesprek. Waarschijnlijk dat dit bij adivsory net zo is.
Super! Met de partner neem ik aan dan? Gesprek overigens al gehad?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 18:35 schreef Nautilus. het volgende:
[..]
Ik ga door naar het tweede gesprek.
Nee, met een recruiter en met de vervanger van mijn begeleidster (die tussentijds twee maanden naar het buitenland gaat). Ik zou eigenlijk met de partner spreken, maar die gaat net met vakantie. Ik neem aan dat de recruiter de vragen gaat stellen waarin de partner geïnteresseerd is.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 21:11 schreef aron1 het volgende:
[..]
Super! Met de partner neem ik aan dan? Gesprek overigens al gehad?
Dat zou idd ook kunnen maar we weten beiden dat de antwoorden van een recruiter niet helemaal objectief zullen zijnquote:Op dinsdag 10 juni 2014 12:05 schreef Brembo het volgende:
[..]
Ach morgen op gesprek bij een big 4 voor een adviesfunctie. Vond ze erg persoonlijk en duidelijk. Waarom bel je ze niet op
.
Bedankt voor je bijdrage. Nee jullie zullen er vast niet zoveel last van hebben. Als ik mij niet vergis werkte jij bij EY of Delloite volgens mij was het EY (Ik heb namelijk deze forumreeks al een keer doorgespit).quote:Op dinsdag 10 juni 2014 23:20 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ik wil er prima wat over kwijt hoor. We lezen allemaal op de vloer het nieuws. Meestal is de reactie een teleurstelling dat discussies met verkeerde argumenten worden gevoerd. Ook is van een heel deel maar de vraag in hoeverre het echt de accountancy raakt. Verder zijn we blij dat ons bedrijf niet de meeste aandacht krijgt.
Haha heel vreemd, allemaal op hetzelfde moment weg. Zolang je gesprek maar goed gaat, daar gaat het uiteindelijk om.quote:Op woensdag 18 juni 2014 22:24 schreef Nautilus. het volgende:
[..]
Nee, met een recruiter en met de vervanger van mijn begeleidster (die tussentijds twee maanden naar het buitenland gaat). Ik zou eigenlijk met de partner spreken, maar die gaat net met vakantie. Ik neem aan dat de recruiter de vragen gaat stellen waarin de partner geïnteresseerd is.Maar het is wel een beetje een aparte volgorde.
gewoon solliciteren en aangeven dat je dat vak nog moet volgen. Zal niet zo'n probleem zijn.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 16:21 schreef Rekticy het volgende:
Ik wil beginnen bij een van de grote 4 als auditor, maar heb nog een enkele deficiëntievak die nodig is voor de post master accountancy opleiding, moet ik dat vak volgen voordat ik begin met werken? Of kan ik het vak volgen tijdens mijn werk bij de grote 4, en worden de kosten voor het volgen van het vak dan vergoed (900 euro, staat in het inschrijfformulier wel een plek voor "werkgever" als die het betaalt)?
Ik zie dat jullie niet echt happig zijn om hierover te praten.quote:Op donderdag 19 juni 2014 11:45 schreef Djoggo het volgende:
[..]
Dat zou idd ook kunnen maar we weten beiden dat de antwoorden van een recruiter niet helemaal objectief zullen zijn. Hij of zij zal immers ervoor moeten zorgen dat de potentiële nieuwe werknemers hun kantoor kiezen.
Daarom ben ik vooral benieuwd naar de mening van forumleden die werkzaam zijn bij één van de big four.
[..]
Bedankt voor je bijdrage. Nee jullie zullen er vast niet zoveel last van hebben. Als ik mij niet vergis werkte jij bij EY of Delloite volgens mij was het EY (Ik heb namelijk deze forumreeks al een keer doorgespit).
Ik ben daarom ook voornamelijk benieuwd naar de mening van KPMG'ers. Wat merken jullie na al die slechte publiciteit rond om het kantoor? Resulteert dit zich ook in de sfeer op de werkfloer, arbeidsvoorwaarden etc.? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Natuurlijk zijn de meningen van andere big four medewerkers ook welkom! Het zou bijv. kunnen dat klanten o.b.v. reputatie eerder voor jullie kiezen. Merken jullie daar wat van?
Grt,
Waarschijnlijk via de adviespraktijk wel. Studie is niet alles natuurlijk, maar je hebt wel wat meer uit te leggen.quote:Op zondag 29 juni 2014 13:01 schreef bamibij het volgende:
Bestaan er ook mogelijkheden met een studie als geschiedenis hier terecht te komen?
Ik denk dat je meer kans krijgt op meningen door het plaatsen van standpunten en stellingen. Op deze manier leeft het niet echt.quote:Op zondag 29 juni 2014 10:37 schreef Djoggo het volgende:
[..]
Ik zie dat jullie niet echt happig zijn om hierover te praten.
PM'en mag ook. Ik waardeer het in ieder geval heel erg.
Binnenkort bij PwC.quote:Op zondag 29 juni 2014 13:01 schreef bamibij het volgende:
Bestaan er ook mogelijkheden met een studie als geschiedenis hier terecht te komen?
Gefeliciteerd.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 10:58 schreef Brembo het volgende:
Ik ben binnen bij de big 4. Maar nu moet ik bij PES onderzoek, relevante werkervaring en stages en zo invullen. Nu vroeg ik mij af, hoe zit dat precies? Ik heb redelijk lang nog gestudeerd na mijn laatste stage en eigenlijk veel freelance klussen gedaan.
Kan iemand mij hier wat meer over vertellen?
Ik heb eigenlijk relevante werkervaring maar is meer in de vorm van freelance opdrachten, anders vermeld ik daar wel een van op het formulier. Dat is wel de meest recente ervaring.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 11:10 schreef snabbi het volgende:
[..]
Gefeliciteerd.
Bij PES?
Een Pre Employment Screening is iets wat ze standaard opvragen in de hoop bij klanten gemakkelijker door de screening aldaar te komen. Wat er in staat maakt ze niet heel veel uit eigenlijk. Als je relevante werkervaring hebt opgegeven, dan moet je daar dus iets over vermelden en als je als starter begint niet te veel moeite van maken.
Salaris ligt als starter volgens mij redelijk vast, tenzij je met werkervaring instroomt. Je begrip salaris is mij onduidelijk, inclusief / exclusief vakantiegeld, etc.quote:Op woensdag 16 juli 2014 11:49 schreef Skv het volgende:
Vraagje: als ze op zoek zijn naar een 'young professional', bedoelen ze dan iemand met werkervaring of niet? In de functie-eisen hebben ze het er verder niet over.
Ben vooral benieuwd hoe ze dit matchen met salaris als je toch al een paar jaar ervaring hebt (en een uitgebreid traineeship hebt gevolgd). Is dit in de regel onderhandelbaar? Ik zit nu op een goede 36.000 per jaar en zou graag bij 1 van de big 4 werken, maar ik zie dat het startsalaris rond de 28-30.000 zit.
Ik zit nu op 2900 bruto per maand, geen bonus, wel een 13e maand en vakantiegeld, laptop, telefoon, trainingen etc.quote:Op woensdag 16 juli 2014 14:35 schreef Brembo het volgende:
[..]
Salaris ligt als starter volgens mij redelijk vast, tenzij je met werkervaring instroomt. Je begrip salaris is mij onduidelijk, inclusief / exclusief vakantiegeld, etc.
ik heb toevallig in dezelfde situatie gezeten, instromen met 3 jaar relevante ervaring, uiteindelijk konden zij niet verder dan 2900 plus leaseauto. Dat is lager dan wat ik nu heb dus ben er om die reden ook niet mee verder gegaan.quote:Op woensdag 16 juli 2014 15:14 schreef Skv het volgende:
[..]
Ik zit nu op 2900 bruto per maand, geen bonus, wel een 13e maand en vakantiegeld, laptop, telefoon, trainingen etc.
Ik lees dat startersfuncties bij de big 4 zitten rond de 2200 bruto per maand.
De functie die ik heb gevonden is voor 'young professional'. Het is voor mij lastig in te schatten of dit nou een startersbaan is (met dito salaris) of een baan voor iemand met werkervaring. Mijn vraag is of het salaris onderhandelbaar is in het geval dat het een startfunctie is, omdat ik ervaring meebreng en er niet op achteruit wil gaan.
Dwz dat je 2900 bruto hebt met een auto, maar van die 2900 gaat nog wel je bijtelling af? Als dat klopt dan heb ik er ook niet veel aan, krijg nu 2900 voor 36 uur en kan fietsen naar mijn werk. Heb prive niks aan een auto.quote:Op woensdag 16 juli 2014 19:39 schreef DezeBestaatVastNogNiet het volgende:
[..]
ik heb toevallig in dezelfde situatie gezeten, instromen met 3 jaar relevante ervaring, uiteindelijk konden zij niet verder dan 2900 plus leaseauto. Dat is lager dan wat ik nu heb dus ben er om die reden ook niet mee verder gegaan.
Van die 2900 gaat inderdaad bijtelling en een eigen bijdrage af, tenzij je geen prive rijdt natuurlijk. Besef wel dat je eigenlijk best hoog zit met 2900 voor 36u en 13e maand, zeker als het een traineeship betreft. Als ik jou was zou ik wel snel de overstap maken naar het bedrijfsleven/Big4 want je komt er anders misschien nog lastiger tussen.. maar dat is mijn mening, de overheid lijkt mij niks.quote:Op woensdag 16 juli 2014 22:27 schreef Skv het volgende:
[..]
Dwz dat je 2900 bruto hebt met een auto, maar van die 2900 gaat nog wel je bijtelling af? Als dat klopt dan heb ik er ook niet veel aan, krijg nu 2900 voor 36 uur en kan fietsen naar mijn werk. Heb prive niks aan een auto.
Dat is ook mijn overweging. Van overheid naar bedrijfsleven doorstromen later in de carriere is een stuk lastiger dan andersom. Daarom hoef ik er ook niet op salaris op vooruit te gaan, als maar geen stap terug is. Ik zal voor dezelfde 2900 waarschijnlijk ook gewoon 40+ uur moeten draaien, tegen nu 36 (in praktijk ook meer), dus per uur zal het omlaag gaan. Aan de andere kant: als ik binnen een bedrijf stappen kan zetten gaat het ook weer een stukje harder. Geld is natuurlijk niet de drijfveer.quote:Op woensdag 16 juli 2014 23:59 schreef DezeBestaatVastNogNiet het volgende:
[..]
Van die 2900 gaat inderdaad bijtelling en een eigen bijdrage af, tenzij je geen prive rijdt natuurlijk. Besef wel dat je eigenlijk best hoog zit met 2900 voor 36u en 13e maand, zeker als het een traineeship betreft. Als ik jou was zou ik wel snel de overstap maken naar het bedrijfsleven/Big4 want je komt er anders misschien nog lastiger tussen.. maar dat is mijn mening, de overheid lijkt mij niks.
Maar beter vraag je het gewoon zelf, misschien stroom jij een schaal/functie hoger in.
Maar als geld niet de drijfveer is en je binnen een Big 4 sneller stappen kunt zetten, hoe hard is dan je eis dat je er niet op achteruit wilt gaan?quote:Op donderdag 17 juli 2014 10:22 schreef Skv het volgende:
[..]
Dat is ook mijn overweging. Van overheid naar bedrijfsleven doorstromen later in de carriere is een stuk lastiger dan andersom. Daarom hoef ik er ook niet op salaris op vooruit te gaan, als maar geen stap terug is. Ik zal voor dezelfde 2900 waarschijnlijk ook gewoon 40+ uur moeten draaien, tegen nu 36 (in praktijk ook meer), dus per uur zal het omlaag gaan. Aan de andere kant: als ik binnen een bedrijf stappen kan zetten gaat het ook weer een stukje harder. Geld is natuurlijk niet de drijfveer.
Ik moet mijn huur kunnen betalen, dus aardig hard. Heb de luxe niet om een stap terug te doen op het moment. Maar voor 2900 zou ik de stap maken (qua loon gelijk, qua uren omhoog); als ze me nu 2400 gaan bieden dan kan het niet uit.quote:Op donderdag 17 juli 2014 10:50 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Maar als geld niet de drijfveer is en je binnen een Big 4 sneller stappen kunt zetten, hoe hard is dan je eis dat je er niet op achteruit wilt gaan?
Begrijpelijk. Uiteindelijk wil niemand erop achteruit gaan natuurlijk.quote:Op donderdag 17 juli 2014 10:52 schreef Skv het volgende:
[..]
Ik moet mijn huur kunnen betalen, dus aardig hard. Heb de luxe niet om een stap terug te doen op het moment. Maar voor 2900 zou ik de stap maken (qua loon gelijk, qua uren omhoog); als ze me nu 2400 gaan bieden dan kan het niet uit.
Anyway, eerst maar eens een reactie op mijn brief afwachten
Op welke functie heb je gesolliciteerd? Want als je voor een buitendienstfunctie gaat dan zul je niet altijd kunnen fietsenquote:Op woensdag 16 juli 2014 22:27 schreef Skv het volgende:
[..]
Dwz dat je 2900 bruto hebt met een auto, maar van die 2900 gaat nog wel je bijtelling af? Als dat klopt dan heb ik er ook niet veel aan, krijg nu 2900 voor 36 uur en kan fietsen naar mijn werk. Heb prive niks aan een auto.
Als je als consultant aan de gang gaat krijg je ook rond de 2900 lijkt mij. Accountants krijgen 2550 inclusief leaseregeling. Als je de leasevergoeding laat uitbetalen (iets dat accountants niet kunnen omdat ze zakelijk veel moeten rijden, maar volgens mij wil jij een hele andere functie), dan kom je dus al uit op ongeveer 2550+483 (de leasevergoeding voor starters) =~ 3000 bruto.quote:Op donderdag 17 juli 2014 10:52 schreef Skv het volgende:
[..]
Ik moet mijn huur kunnen betalen, dus aardig hard. Heb de luxe niet om een stap terug te doen op het moment. Maar voor 2900 zou ik de stap maken (qua loon gelijk, qua uren omhoog); als ze me nu 2400 gaan bieden dan kan het niet uit.
Anyway, eerst maar eens een reactie op mijn brief afwachten
Ik heb collega's die het uit laten betalen. Maar die hebben dan een privé autoquote:Op vrijdag 18 juli 2014 02:57 schreef Noortje1988 het volgende:
[..]
Als je als consultant aan de gang gaat krijg je ook rond de 2900 lijkt mij. Accountants krijgen 2550 inclusief leaseregeling. Als je de leasevergoeding laat uitbetalen (iets dat accountants niet kunnen omdat ze zakelijk veel moeten rijden, maar volgens mij wil jij een hele andere functie), dan kom je dus al uit op ongeveer 2550+483 (de leasevergoeding voor starters) =~ 3000 bruto.
Ik ga er wel vanuit dat je solliciteert op een buitendienstfunctie.
Buitendienst inderdaad.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 02:57 schreef Noortje1988 het volgende:
[..]
Als je als consultant aan de gang gaat krijg je ook rond de 2900 lijkt mij. Accountants krijgen 2550 inclusief leaseregeling. Als je de leasevergoeding laat uitbetalen (iets dat accountants niet kunnen omdat ze zakelijk veel moeten rijden, maar volgens mij wil jij een hele andere functie), dan kom je dus al uit op ongeveer 2550+483 (de leasevergoeding voor starters) =~ 3000 bruto.
Ik ga er wel vanuit dat je solliciteert op een buitendienstfunctie.
Je gaat je scriptiestage beginnen bij de Big Four of je bent nog op zoek? Substantieel verschil! Uit je post maak ik op dat je nog zoekende bent.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 20:43 schreef Domofdon het volgende:
Ik ga na de zomer mijn scriptiestage beginnen bij 1 van de big 4 kantoren. Nu doe ik zelf de studie bedrijfseconomie op de HES in Amsterdam en dit sluit niet perfect aan op de accountancy.. Nou zijn er toch wel regelmatig mensen die als BE student hun scriptie schrijven bij een accountancykantoor alleen kan ik ze niet zo goed vinden. Mijn vraag dus zijn hier mensen met een bedrijfseconomie achtergrond (hbo) die hun scriptie bij een accountantskantoor hebben geschreven of mensen die tips hebben over welke richting ik kan/moet opgaan?
Compliance Services zat ik ook naar te kijken, leuke afdeling (ken twee personen die daar stage hebben gelopen) met een dynamisch, jong team. Heb je al enig idee wat je verwachtingen zijn omtrent je werkzaamheden/cultuur bij PwC?quote:Op vrijdag 30 mei 2014 12:32 schreef aron1 het volgende:
[..]
Ik doe zelf ook BE, en ga volgend jaar meeloopstage bij PWC doen dus. Mijn advies, probeer te kijken naar afdelingen naast Audit. Zelf heb ik bij PwC gekozen voor Compliance Services, die overigens ook in Amsterdam zit. Verder zou je misschien kunnen zoeken naar afstudeerstages met Corporate Finance of iets dergelijks.
*gebeurt.quote:Op zondag 3 augustus 2014 22:59 schreef Iwanius het volgende:
Inhoudige?![]()
Daarbij geef je zelf aan: 2de gesprek. Dan gaat het niet over koetjes en kalfjes want dat gebeurd in het eerste gesprek (aftasten)
Je kunt eerder/makkelijker een overstap maken vanuit de fiscale adviespraktijk naar het bedrijfsleven dan andersom.quote:Op maandag 4 augustus 2014 15:20 schreef Xcess het volgende:
Ik heb eind deze maand 2x een tweede gesprek met 2 BIG-4 kantoren, voor een functie op de fiscale afdeling. Echter ben ik vandaag gebeld door een internationaal opererende onderneming voor een functie als junior fiscalist, waarbij ik zal werken voor een bedrijfsfiscalist en uiteindelijk bedrijfsfiscalist ga worden. Als bedrijfsfiscalist ben je dan verantwoordelijk voor alle fiscale zaken binnen NL.
Eind deze maand zal ik alle arbeidsvoorwaarden vergelijken met elkaar, maar ik twijfel enorm. Een BIG-4 kantoor staat goed op je cv, je komt met veel meer mensen en ondernemingen in contact, meer/betere opleidings-/trainingsfaciliteiten en (waarschijnlijk) een hoger startsalaris. Daarbij kan je nog altijd van afdeling wisselen als het werk of de afdeling je niet bevalt. Maar als bedrijfsfiscalist krijg je met veel meer verschillende fiscale zaken en belastingtakken te maken, waardoor je breder wordt opgeleid en veel meer verantwoordelijkheden krijgt.
Ik vind het een enorm moeilijke keuze, waar zouden jullie voor kiezen? En waarom?
En de reden daarvan is? Komt dat doordat je breed wordt opgeleid waardoor je niet een expert wordt op een bepaald gebied?quote:Op maandag 4 augustus 2014 20:48 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Je kunt eerder/makkelijker een overstap maken vanuit de fiscale adviespraktijk naar het bedrijfsleven dan andersom.
Je bent juist breeder bezig in het bedrijfsleven dan bij een Big 4. Het voordeel van het beginnen bij een Big 4 (of een advocatenkantoor) is dat je veel verschillende ondernemingen ziet, het spel leert tussen de belastingdienst, ministerie en de belastingadviseur, en het NOB-traject.quote:Op maandag 4 augustus 2014 21:17 schreef Xcess het volgende:
[..]
En de reden daarvan is? Komt dat doordat je breed wordt opgeleid waardoor je niet een expert wordt op een bepaald gebied?
Aardig goed verwoord, inderdaad. Alhoewel ik het niet eens ben met je laatste zin. Afhankelijk van op welk niveau van de markt je mikt, zijn de startsalarissen in de adviespraktijk hoger dan die van bedrijfsfiscalisten (dat leert in ieder geval mijn ervaring op de adviespraktijk van een advocatenkantoor).quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 01:21 schreef Noortje1988 het volgende:
[..]
Je bent juist breeder bezig in het bedrijfsleven dan bij een Big 4. Het voordeel van het beginnen bij een Big 4 (of een advocatenkantoor) is dat je veel verschillende ondernemingen ziet, het spel leert tussen de belastingdienst, ministerie en de belastingadviseur, en het NOB-traject.
Tevens zal je als bedrijfsfiscalist veel contact hebben met de Big 4. Bij een multinational schakel je voor de specialistische klussen vrijwel altijd een fiscaal adviesbureau in. Je begrijpt een advieskantoor beter als je er zelf al hebt gewerkt.
Het is lastiger switchen van bedrijfsfiscalist naar een advieskantoor omdat je vrijwel altijd gewoon onderaan moet beginnen aan de ladder. Als jij al 5 jaar ervaring hebt als bedrijfsfiscalist zal jij dat waarschijnlijk niet accepteren, en het bedrijf heeft liever iemand die ze nog kunnen kneden (hoewel ik dit persoonlijk een onzinargument vind).
Ik vermoed dat het startsalaris overigens als bedrijfsfiscalist juist hoger is, maar minder groei. Maar dat weet ik niet.
Bij een advocatenkantoor verdien je wel een stuk meer dan bij een accountantskantoor. Bij een advocatenkantoor waar ik werkte ligt het startsalaris rond de 3500, terwijl dat bij een BIG-4 meestal rond de 3000 ligt.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 09:19 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Aardig goed verwoord, inderdaad. Alhoewel ik het niet eens ben met je laatste zin. Afhankelijk van op welk niveau van de markt je mikt, zijn de startsalarissen in de adviespraktijk hoger dan die van bedrijfsfiscalisten (dat leert in ieder geval mijn ervaring op de adviespraktijk van een advocatenkantoor).
Dat is waar, vandaar dat ik zeg dat het ervan afhangt op welk niveau van de markt je mikt. Binnenkomen op zo'n advocatenkantoor is over het algemeen nog iets lastiger dan bij de Big 4, althans voor fiscaal.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 16:19 schreef Xcess het volgende:
[..]
Bij een advocatenkantoor verdien je wel een stuk meer dan bij een accountantskantoor. Bij een advocatenkantoor waar ik werkte ligt het startsalaris rond de 3500, terwijl dat bij een BIG-4 meestal rond de 3000 ligt.
Klopt, bij een advocatenkantoor kijken ze meer naar je cijfers en heerst er ook een andere cultuur. Bij de BIG-4 kantoren ben ik redelijk makkelijk binnengekomen, terwijl ik bij alle advocatenkantoren (waar ik gesolliciteerd heb) ben afgewezen. Zelfs het advocatenkantoor waar ik een jaar als werkstudent heb gewerkt. Dit allemaal omdat ik gemiddeld ''maar'' een 7 sta op mijn cijferlijst.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 17:08 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Dat is waar, vandaar dat ik zeg dat het ervan afhangt op welk niveau van de markt je mikt. Binnenkomen op zo'n advocatenkantoor is over het algemeen nog iets lastiger dan bij de Big 4, althans voor fiscaal.
Jammer! Mijn ervaring leert dat een (erg) goede stagebeoordeling (denk aan 8,0 - 8,5) wel helpt als ze twijfelen (bijvoorbeeld door een 7 gemiddeld).quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 17:22 schreef Xcess het volgende:
[..]
Klopt, bij een advocatenkantoor kijken ze meer naar je cijfers en heerst er ook een andere cultuur. Bij de BIG-4 kantoren ben ik redelijk makkelijk binnengekomen, terwijl ik bij alle advocatenkantoren (waar ik gesolliciteerd heb) ben afgewezen. Zelfs het advocatenkantoor waar ik een jaar als werkstudent heb gewerkt. Dit allemaal omdat ik gemiddeld ''maar'' een 7 sta op mijn cijferlijst.
Mijn stagebeoordeling was ook gemiddeld een 7.5. Hierdoor twijfelden de andere advocatenkantoren ook over mijn kunnen. Ze vragen allemaal ''waarom heb je geen 8 gehad?''.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 17:27 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Jammer! Mijn ervaring leert dat een (erg) goede stagebeoordeling (denk aan 8,0 - 8,5) wel helpt als ze twijfelen (bijvoorbeeld door een 7 gemiddeld).
Ze hechten inderdaad wel aardig wat waarde aan elkaars stagebeoordelingen.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 17:30 schreef Xcess het volgende:
[..]
Mijn stagebeoordeling was ook gemiddeld een 7.5. Hierdoor twijfelden de andere advocatenkantoren ook over mijn kunnen.
Advocatenbureaus zijn inderdaad erg gericht op cijfers. Dat merkte ik tijdens introductiedagen al. Toen ik zei dat ik een 9 gemiddeld stond voor mijn master kreeg ik bij wijze van spreken op deze dagen al een baan aangeboden gekregen*. Ik neem het ze overigens niet kwalijk, het is een effectieve manier om te selecteren. Persoonlijkheid en cultuur kan je vaak wel kneden, intelligentie is toch wat minder makkelijk te ontwikkelen.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 17:22 schreef Xcess het volgende:
[..]
Klopt, bij een advocatenkantoor kijken ze meer naar je cijfers en heerst er ook een andere cultuur. Bij de BIG-4 kantoren ben ik redelijk makkelijk binnengekomen, terwijl ik bij alle advocatenkantoren (waar ik gesolliciteerd heb) ben afgewezen. Zelfs het advocatenkantoor waar ik een jaar als werkstudent heb gewerkt. Dit allemaal omdat ik gemiddeld ''maar'' een 7 sta op mijn cijferlijst.
Nee.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 22:08 schreef Rechtsgeleerdheid92 het volgende:
Is er een ''Werken bij een groot Angelsaksische advocatenkantoor'' of ''Werken op de Zuidas'' topic? Vroeg het me af, kan er zo een, twee, drie geen vinden.
Zou je het erg vinden om je hele leven bedrijfsfiscalist te blijven?quote:Op donderdag 7 augustus 2014 14:54 schreef Xcess het volgende:
Net dus het tweede gesprek gehad als bedrijfsfiscalist bij een grote retail onderneming en ik ben ontzettend gaan twijfelen nu. Ze willen mijn NOB opleiding vergoeden, ze zeggen dat de arbeidsvoorwaarden geen probleem zijn en de reistijd vanaf mijn huis is 5 min op de fiets.
Bij de BIG 4 kantoren zal ik eerst 2 maanden in een proefperiode zitten, 2 uur reistijd (uur heen uur terug), maar je wordt heel goed in je vakgebied. Want bij de retailer zijn ze niet fiscaal creatief bezig met het opzetten van structuren e.d., terwijl je daar juist wat van leert.
Ik weet niet waar ik voor moet kiezen.
Ik zou de vergoeding van de NOB opleiding niet als een perk zien. Geloof dat het ondertussen verplicht is dat de werkgever dat betaalt.quote:Op donderdag 7 augustus 2014 14:54 schreef Xcess het volgende:
Net dus het tweede gesprek gehad als bedrijfsfiscalist bij een grote retail onderneming en ik ben ontzettend gaan twijfelen nu. Ze willen mijn NOB opleiding vergoeden, ze zeggen dat de arbeidsvoorwaarden geen probleem zijn en de reistijd vanaf mijn huis is 5 min op de fiets.
Bij de BIG 4 kantoren zal ik eerst 2 maanden in een proefperiode zitten, 2 uur reistijd (uur heen uur terug), maar je wordt heel goed in je vakgebied. Want bij de retailer zijn ze niet fiscaal creatief bezig met het opzetten van structuren e.d., terwijl je daar juist wat van leert.
Ik weet niet waar ik voor moet kiezen.
Uiteraard is dat een prima opleiding waarmee je diverse richtingen op kunt. Behalve de vele type functies die een econoom zou kunnen invullen, kan je ook denken aan een actuariaat of zoals hierboven al genoemd werd vanuit een data-analyse kant. Bij de laatste moet je wel uitkijken dat je meer werkt aan de kant van business intelligence dan data kwaliteit.quote:Op donderdag 7 augustus 2014 16:43 schreef ibrkadabra het volgende:
Is er voor een econometrist een baan te vinden bij de Big 4? En hoe verstandig vinden is dat?
Ik zou eerst bepalen wat je daadwerkelijk wilt. Stel je zou alle 3 de aanbiedingen nu krijgen, waarvoor zou je kiezen?quote:Op donderdag 7 augustus 2014 18:30 schreef Xcess het volgende:
Jongens, ik heb een dilemma:
Ik heb momenteel 3 sollicitaties lopen. Vandaag werd ik door bedrijf 1 gebeld (functie als bedrijfsfiscalist voor een grote retailer) die mij wil hebben. Dit bedrijf zei dat ik uiterlijk morgen moet laten weten of ik met het contact akkoord ga.
Echter heb ik eind van deze maand nog gesprekken met 2 BIG 4 kantoren. Bij deze kantoren verdien ik meer, staat beter op mijn cv, beter voor mijn carrière en leer er ontzettend veel. Nadeel, proefperiode van 2 maanden en meer uren maken.
Er is nu gewoon crisis en het is moeilijk om aan een goede baan te komen. Ik twijfel nu om uitstel van bedrijf 1 te vragen en zo niet deze kans voorbij te laten gaan voor een kans bij de 2 BIG 4 kantoren. Maar als ik dit verpest zit ik met lege handen.
Wat zouden jullie carrieretijgers doen?
Ik wil graag voor de grote advieskantoren werken omdat je daar enorm veel leert, connecties opbouwt en het goed staat op je cv. De testen hebben ik inmiddels behaald en ben ook door de eerste gesprekken gekomen. Ik heb dus 2x een 2de gesprek, waardoor het mij sterk lijkt dat ik BEIDE gesprekken verpest.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 03:36 schreef Noortje1988 het volgende:
[..]
Ik zou eerst bepalen wat je daadwerkelijk wilt. Stel je zou alle 3 de aanbiedingen nu krijgen, waarvoor zou je kiezen?
Als dat big 4 is, dan zou ik goed voor ogen houden hoe realistisch het is dat je wordt aangenomen bij een big 4. Heb je al meermaals contact met ze gehad of kennen ze je eigenlijk niet? Heb je de IQ testen enzovoort al gehad? Is dit je 1ste gesprek of 2de gesprek? Heb je al gesolliciteerd bij de andere 2 big 4? Zou je eventueel daar nog kunnen solliciteren als je wordt afgewezen bij de andere 2 big 4?
Als je echt op een advieskantoor wilt werken, dan zijn er natuurlijk ook andere keuzes. Ook bij een niet-big4 kantoor (die een internationale praktijk heeft) kan je veel leren en zal het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden ook weer niet zoveel verchillen.
Eens.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 10:26 schreef Xcess het volgende:
[..]
Ik wil graag voor de grote advieskantoren werken omdat je daar enorm veel leert, connecties opbouwt en het goed staat op je cv. De testen hebben ik inmiddels behaald en ben ook door de eerste gesprekken gekomen. Ik heb dus 2x een 2de gesprek, waardoor het mij sterk lijkt dat ik BEIDE gesprekken verpest.
Is een 7,5 niet goed dan? Ik begreep namelijk dat je vanaf een 7,5 wel goed zou zitten.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 17:30 schreef Xcess het volgende:
[..]
Mijn stagebeoordeling was ook gemiddeld een 7.5. Hierdoor twijfelden de andere advocatenkantoren ook over mijn kunnen. Ze vragen allemaal ''waarom heb je geen 8 gehad?''.
Ga je daar met een propedeuse solliciteren?quote:Op zondag 31 augustus 2014 15:06 schreef zaka07 het volgende:
Hallo mensen,
Vraagje. Ik heb een HBO propedeuse Accountancy op zak. Hoe hoog zal in mijn geval gemiddeld de salaris zijn als Junior Associate bij een van de big4? Alvast bedankt!
De salaris? Succes.quote:Op zondag 31 augustus 2014 15:06 schreef zaka07 het volgende:
Hallo mensen,
Vraagje. Ik heb een HBO propedeuse Accountancy op zak. Hoe hoog zal in mijn geval gemiddeld de salaris zijn als Junior Associate bij een van de big4? Alvast bedankt!
Tip: ga eerst je HBO afmaken. Juniortraject bij Big-four heeft heel hoog uitvalpercentage en ook bij enkele kantoren helemaal afgeschaft.quote:Op zondag 31 augustus 2014 15:06 schreef zaka07 het volgende:
Hallo mensen,
Vraagje. Ik heb een HBO propedeuse Accountancy op zak. Hoe hoog zal in mijn geval gemiddeld de salaris zijn als Junior Associate bij een van de big4? Alvast bedankt!
Botweg gezegd, doet er niet toe. We hebben zelfs iemand rondlopen die communicatiewetenschappen heeft gestudeerd. Uiteindelijk gaat het er om dat je analytisch vermogen hebt (voor begrip van data structuren), organisatie-inzicht of management skills (voor je begrip over hoe afdelingen werken, AO/IC, project management etc.) technische vaardigheden zodat je begrijpt hoe ICT werkt of tenminste dat je het niet 'eng' vindt om er mee bezig te zijn.quote:Op woensdag 17 september 2014 22:26 schreef Awsom het volgende:
Met wat voor (bachelor/)master maak je een goede start bij de big4 als IT auditor? Zoeken ze echt naar die hard informatica studenten of valt dit wel mee
werkvloer, 100%.quote:en leer je het meeste op de werkvloer/ in je postdoc?
1 maand bij jaarcontract, 2 maanden bij vast contract. Zo was het in elk geval altijd.quote:Op donderdag 18 september 2014 13:54 schreef fyah het volgende:
Wat mag ik voor een senior positie bij Deloitte als proeftijd verwachten?
Tegen de 3k (vaak er wel net onder)*, bij diverse bedrijven, maar wel buiten de big4quote:Op maandag 22 september 2014 20:25 schreef Awsom het volgende:
Traineeships met 3k? Welke traineeships bedoel je? Ook bij de big4?
Dat is inderdaad de range waar je aan moet denken.quote:Op maandag 22 september 2014 19:30 schreef adriaan85 het volgende:
Wat is gebruikelijk qua arbeidsvoorwaarden als IT auditor?
Starter met MSc, ik hoor ergens 2500 + auto, elders meer (ik zou dan ergens rond december beginnen). Vind voor het qua startsalaris wel een beetje tegenvallen, zeker omdat traineeships vaak een stuk hoger zitten (tegen de 3k).
De kantoren hebben daar geen universeel beeld op. Sowieso is er een aparte studieregeling die je afsluit waarin meestal iets staat over de kosten (volledig vergoed met potentieel een terugbetalingsregeling wanneer je binnen 3 jaar weg gaat) en iets over de uren. Meestal is het 50-50, dus krijg je voor 36 uur uitbetaald.quote:Hoe zit het met de contracten, ik hoor dat je na 1e (half)jaar met een post-initiele master moet beginnen. Teken je daar direct al voor? Hoeveel moet je eventueel terugbetalen als je eerder stopt?
Wat is gebruikelijk voor een 1e jaars?
Ik denk dat een maand er bijna altijd wel in zit. Alleen met proeftijd niet natuurlijk. Meer dan een maand mag toch niet met een jaarcontract.quote:Omdat ik te laat ben voor vrijwel alle traineeships vroeg ik mij af wat een eventuele termijn is, omdat ik bij een van big4 in december kan beginnen, maar de meeste traineeships eerder (september) beginnen en ik dus misschien geen heel jaarcontract kan afmaken, geldt er dan een opzegtermijn voor een maand of (kwam op een ander forum een topic tegen waarbij iemand geen opzegtermijn had in zijn jaarcontract)?
Vanalles is het antwoord inderdaad. Strategie (consulting?) zal je wellicht iets minder snel zien, maar IT management, project management, security management, risk management, internal audit zullen de meest logische stappen zijn. Meer aan het begin van je carriere kan je ook alle functionele hoeken nog op (business analist etc) of de BI hoek.quote:Verder hoe zit het met de uitstroom van IT auditors, kan je makkelijk overstappen naar een andere zijtak (strategie of IT management), of blijf je altijd een beetje vast in de audit hoek. Wat is carrieretechnisch handig? Heb in dit topic wel iets voorbij zien komen, maar geen concrete ervaringen (behalve viavia).
http://www.accountant.nl/Accountant/Wat_verdien_ik.aspxquote:Op maandag 22 september 2014 21:05 schreef Moogwai10 het volgende:
Ik ken iemand die onlangs van manager naar senior manager is gepromoveerd bij KPMG Audit. Hij had het over een salarissprong van ca. ¤ 500,- per maand. Ben wel benieuwd aan welke maand- of jaarsalarissen moet ik dan ongeveer moet denken? Hij is trouwens RA en werkt inmiddels 11 jaar bij KPMG.
Dank voor de reactie. Wellicht zou er wel iets bij kunnen, ik moet nog met HR praten over het salaris.quote:Op maandag 22 september 2014 23:36 schreef snabbi het volgende:
[..]
Dat is inderdaad de range waar je aan moet denken.
Vergeet overigens niet even de secundaire arbeidsvoorwaarden er bij te pakken voor een goede vergelijking. Zo'n studie, leaseauto, pensioen etc is ook allemaal iets waard. Ik zal niet roepen dat dit de best betaalde baan is die er te krijgen is, maar je moet naar meer dan alleen het nominale salaris kijken.
Als die drie jaar ingaan, nadat je begint met RE opleiding lijkt me op zich prima (die opleiding zelf duurt zelf twee jaar). Ik neem aan dat je niks terug hoeft te betalen als je nog niet begonnen bent met de RE opleiding.quote:De kantoren hebben daar geen universeel beeld op. Sowieso is er een aparte studieregeling die je afsluit waarin meestal iets staat over de kosten (volledig vergoed met potentieel een terugbetalingsregeling wanneer je binnen 3 jaar weg gaat) en iets over de uren. Meestal is het 50-50, dus krijg je voor 36 uur uitbetaald.
Ik begreep dat het verplicht was. De advieskant lijkt me leuk, de audit kant iets minder. Maar een RE was verplicht na je eerste jaar en om er dan nog drie jaar te zitten. Tja, ik twijfel nog heel erg.quote:Afhankelijk van het kantoor en in hoeverre advies en controle strak gescheiden zijn doe je wel of niet de RE opleiding (of een andere executive master). In jouw tekst zal je wel post-doc bedoelen, maar die term dekt de lading niet helemaal aangezien je niet voor een dr titel gaat![]()
Opzegtermijn en proeftijd zijn twee verschillende dingen en beide mogen in een jaarcontract. Proeftijd is je eerste maand. Opzegtermijn (vaak het gunstig voor de werknemer) gaat over je laatste maand, eigenlijk kan je eenjaarcontract niet opzeggen, tenzij deze een opzegclausule bevat. Ik zou dus graag willen weten of je inderdaad beide krijgtquote:Ik denk dat een maand er bijna altijd wel in zit. Alleen met proeftijd niet natuurlijk. Meer dan een maand mag toch niet met een jaarcontract.
Zit helemaal aan het begin van mijn carriere, dus ik vermoed dat ik na 1 jaar vrij makkelijk nog kan wisselen als ik het zo hoor.quote:Vanalles is het antwoord inderdaad. Strategie (consulting?) zal je wellicht iets minder snel zien, maar IT management, project management, security management, risk management, internal audit zullen de meest logische stappen zijn. Meer aan het begin van je carriere kan je ook alle functionele hoeken nog op (business analist etc) of de BI hoek.
Bij mijn kantoor is de regeling dat elk jaar 1/3e van je studieschuld wordt kwijtgescholden. Als je niet begint heb je natuurlijk ook geen schuld.quote:Op dinsdag 23 september 2014 01:00 schreef adriaan85 het volgende:
Dank voor de reactie. Wellicht zou er wel iets bij kunnen, ik moet nog met HR praten over het salaris.
Als die drie jaar ingaan, nadat je begint met RE opleiding lijkt me op zich prima (die opleiding zelf duurt zelf twee jaar). Ik neem aan dat je niks terug hoeft te betalen als je nog niet begonnen bent met de RE opleiding.
Het ligt dus een beetje aan het kantoor. Recentelijk was het bij ons nog verplicht, nu niet meer. Kan niet met 100% zekerheid zeggen hoe het bij anderen zit.quote:Ik begreep dat het verplicht was. De advieskant lijkt me leuk, de audit kant iets minder. Maar een RE was verplicht na je eerste jaar en om er dan nog drie jaar te zitten. Tja, ik twijfel nog heel erg.
Met post-doc bedoelde ik een opleiding na je doctoraalstudie (= tegenwoordig master, verwarrend want in alle andere landen betekent post-doc iets anders dan in NL)
Proeftijd is inderdaad je eerste maand en is voor beide partijen gunstig. Vergeet niet dat je ook plots gemeld kan krijgen dat je niet meer hoeft terug te komen. En verder weet ik dat wij in ieder geval hanteren 1 maand opzegtermijn.quote:Opzegtermijn en proeftijd zijn twee verschillende dingen en beide mogen in een jaarcontract. Proeftijd is je eerste maand. Opzegtermijn (vaak het gunstig voor de werknemer) gaat over je laatste maand, eigenlijk kan je eenjaarcontract niet opzeggen, tenzij deze een opzegclausule bevat. Ik zou dus graag willen weten of je inderdaad beide krijgt
Wisselen kan natuurlijk altijdquote:Zit helemaal aan het begin van mijn carriere, dus ik vermoed dat ik na 1 jaar vrij makkelijk nog kan wisselen als ik het zo hoor.
Bedankt voor je reactiequote:Op dinsdag 23 september 2014 22:16 schreef snabbi het volgende:
[..]
Bij mijn kantoor is de regeling dat elk jaar 1/3e van je studieschuld wordt kwijtgescholden. Als je niet begint heb je natuurlijk ook geen schuld.
Heel erg bedankt voor je info.quote:Het ligt dus een beetje aan het kantoor. Recentelijk was het bij ons nog verplicht, nu niet meer. Kan niet met 100% zekerheid zeggen hoe het bij anderen zit.
Proeftijd is inderdaad je eerste maand en is voor beide partijen gunstig. Vergeet niet dat je ook plots gemeld kan krijgen dat je niet meer hoeft terug te komen. En verder weet ik dat wij in ieder geval hanteren 1 maand opzegtermijn.
Eigenlijk volgt het het facturatieproces van de instelling. De meeste instellingen betaal je per jaar. Dus na 1 jaar is het 66% van het eerste jaar +100% van het tweede jaar. Of wanneer je stopt met de studie en jaar 2 niet betaalt, zou het alleen 66% van het eerste jaar zijn.quote:Op dinsdag 23 september 2014 22:52 schreef adriaan85 het volgende:
Bedankt voor je reactie![]()
Op zich is dat wel een redelijk, want naar mijn weten duurt die hele opleiding (RE/EDP auditor) meestal 2,5 jaar. Dan zou je maar een half jaar door hoeven te werken na het halen van je RE titel. Dat is best redelijk. Of is het 3 jaar na het behalen (maar dat lijkt me wel erg lang, dan zou je in totaal zes jaar eraan vast zitten)?
Helder, bedankt voor je inzicht.quote:Op woensdag 24 september 2014 00:02 schreef snabbi het volgende:
[..]
Eigenlijk volgt het het facturatieproces van de instelling. De meeste instellingen betaal je per jaar. Dus na 1 jaar is het 66% van het eerste jaar +100% van het tweede jaar. Of wanneer je stopt met de studie en jaar 2 niet betaalt, zou het alleen 66% van het eerste jaar zijn.
En het is de eerste uit het rijtje van dit topic-titel.
Ik heb totaal geen ervaring of kennis van een actuaris, maar je hebt wel het pyramidemodel van accountancy, veel mensen beginnen onderaan in de accountancy en groeien naar boven maar een enkeling wordt partner en blijft écht openbaar accountant. Veel stromen uit naar een financiële functie in een bedrijf (kan ook een oud-klant zijn), juist omdat je zoveel ervaring hebt opgedaan in de accountancy en een AA- of RA-diploma hebt ben je dan erg gewild.quote:Op woensdag 24 september 2014 00:21 schreef uvastudentje het volgende:
Weet iemand hoe het zit met de carrièreperspectieven voor een actuaris vs. accountant?
Ik heb het idee dat je met accountant na circa 10 jaar veel meer mogelijkheden hebt om door te groeien richting andere financiële functies en dat je bij actuaris meer in dezelfde hoek blijft (verzekeringen/pensioenen), klopt dit beeld beetje? Heeft iemand toevallig ook ervaring met beide functies? Het gaat overigens over een functie bij de big 4.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |