Leuk argument, maar zodra alle informatie digitaal beschikbaar is (dit is al in volle gang) verliezen bibliotheken ook wel een beetje hun nut, dus zou het geen ramp zijn als de meeste zouden verdwijnen. Je hebt in 2013 echt geen bibliotheek nodig voor kennis.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 16:21 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Zelf heb ik er geen last van, maar de samenleving wel
Waar ik ook bang voor ben:
Minder mensen lezen --> Boeken worden duurder --> Mensen gaan nadenken of het nog wel nodig is bibliotheken te subsidiëren --> Kennis wordt minder toegankelijk.
Natuurlijk heb je ook nog internet om kennis vandaan te halen, maar ik zou het erg zonde vinden als bibliotheken verdwijnen.
Daar ben ik het wel mee eens.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:07 schreef IPA het volgende:
[..]
Leuk argument, maar zodra alle informatie digitaal beschikbaar is (dit is al in volle gang) verliezen bibliotheken ook wel een beetje hun nut, dus zou het geen ramp zijn als de meeste zouden verdwijnen. Je hebt in 2013 echt geen bibliotheek nodig voor kennis.
Je snapt niet eens wat er word geschreven....quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:57 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Nee, ik maak me oprecht zorgen. En daar ben ik niet de enige in.
http://datanews.knack.be/(...)le-1194716257885.htm
Om maar een voorbeeld te noemen. Ik denk dat we echt voorzichtig moeten zijn met het massaal gebruiken van nieuwe media. Pas achteraf denken we over de gevolgen na, terwijl de daar eigenlijk voor het gebruik bij stil zouden moeten staan.
Het is inderdaad inconclusive, maar er staat ook duidelijk dat er weinig bewijs te vinden is dat het geen invloed zou hebben.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:14 schreef J0rnn het volgende:
[..]
Je snapt niet eens wat er word wordt geschreven....
The review concluded that analysis provided little support for most of the common beliefs about the negative influence of television on children. However, the conclusion that television had no major effects was difficult to support, since the review also reported that little research has been conducted on several major issues, including the influence of entertainment television on children's academically relevant knowledge. Also, reported was that some of the existing research could be challenged on methodological grounds. In addition, the review offers a research critique and suggestions for future research. (Sixteen pages of references are appended.)
Aka inconclusive, Aka kan niet worden aangehaald als bewijs of als start van een discussie aangezien het totaal niks zegt.
Ja maar in de context van je post suggereerde je dat het artikel uitwees dat het een slechte invloed zou hebben op het brein.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:19 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Het is inderdaad inconclusive, maar er staat ook duidelijk dat er weinig bewijs te vinden is dat het geen invloed zou hebben.
Natuurlijk moet het falsifieerbaar zijn en blabla, dus er moet inderdaad beter onderzoek naar gedaan worden.
Dat is dus iets dat alleen de tijd ons zal leren. Die vraag heeft men zich weleens vaker in het verleden gesteld. Gaat het ons helpen. Wat wel opmerkelijk is dat tegenwoordig in tegenstelling tot vroeger ontwikkelingen niet meer worden gezien als vooruitgang maar dat er telkens kritische noten bij worden geplaatst. Dat is natuurlijk ook niet helemaal niet onterecht, maar wellicht is het zo dat de hersenen die nu verschrompelen inderdaad niet meer nodig zijn en over een generatie of 5 die nieuwe ruimte wordt ingezet voor doeleinden die dan nuttig zijn. We weten het simpelweg niet.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 12:33 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Ik vraag me sterk af hoe we het onderwijs vorm gaan geven als kinderen zo slecht gaan concentreren. Nu kinderen op steeds jongere leeftijd een smartphone krijgen zet deze trend zich, denk ik, alleen maar voort. Natuurlijk kunnen wij ons aanpassen, dat vraag ik me ook helemaal niet af. De vraag is: hoe wenselijk is het als we daaraan zijn aangepast? Een maatschappij die constant overspoeld wordt met media en alles met de paplepel moet krijgen ingegoten.
Het was meer om een voorbeeld aan te duiden dat er onderzoek naar gedaan wordt, dus dat ik niet de enige ben die zich erover druk maakt.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:22 schreef J0rnn het volgende:
[..]
Ja maar in de context van je post suggereerde je dat het artikel uitwees dat het een slechte invloed zou hebben op het brein.
Tsja, dat is inderdaad de vraag.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:23 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Dat is dus iets dat alleen de tijd ons zal leren. Die vraag heeft men zich weleens vaker in het verleden gesteld. Gaat het ons helpen. Wat wel opmerkelijk is dat tegenwoordig in tegenstelling tot vroeger ontwikkelingen niet meer worden gezien als vooruitgang maar dat er telkens kritische noten bij worden geplaatst. Dat is natuurlijk ook niet helemaal niet onterecht, maar wellicht is het zo dat de hersenen die nu verschrompelen inderdaad niet meer nodig zijn en over een generatie of 5 die nieuwe ruimte wordt ingezet voor doeleinden die dan nuttig zijn. We weten het simpelweg niet.
Wat ik wel weet en daarom wil ik niet te veel afhankelijk zijn van technologie is dat het allemaal zeer fragiel is, er hoeft niet eens zo gek veel te gebeuren om alles plat te leggen. De vraag is, wat doet de aan technologie aangepaste mens dan. Uitgaande van het feit dat we voor de scenario's dat de technologie plat ligt geen oplossingen hebben bedacht.
In zekere zin, zo is het met alles in het leven, heeft het gewoon een zeer positieve kant maar het draagt ook negatieve dingen met zich mee. Ik ben echt niet zo wars van de technologie (hoewel ik vreselijk achterloop) dat ik er niets positiefs in zie, in het onderwijs kan het prachtig ingezet worden zoals jij al aangeeft.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:32 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Tsja, dat is inderdaad de vraag.
Er kunnen gelukkig door de digitale revolutie juist ook nieuwe oplossingen worden aangedragen. E-learning vind ik prachtig, mits juist gebruikt. Op een speelse manier oefenen met rekenen en dergelijke. Dat juich ik alleen maar toe. Wat inderdaad belangrijk is - en wat jij ook zegt - is dat we ook zonder moeten kunnen. Een beetje het euvel dat we nu hebben met kinderen die niet meer kunnen hoofdreken, omdat ze zo gewend zijn om alles op een rekenmachine te doen.
En ik ben bang dat veel ouders daar niet aan denken. Het is allemaal prachtig die games en snelle actie, maar leer je kinderen vooral ook rust waarderen.
Inderdaad. Helemaal met je eens. Die associatie dat computers alleen vrije tijd en plezier is moet er snel uit, als dat bij kinderen aanwezig is.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:44 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
In zekere zin, zo is het met alles in het leven, heeft het gewoon een zeer positieve kant maar het draagt ook negatieve dingen met zich mee. Ik ben echt niet zo wars van de technologie (hoewel ik vreselijk achterloop) dat ik er niets positiefs in zie, in het onderwijs kan het prachtig ingezet worden zoals jij al aangeeft.
Echter ben ik van mening dat kinderen en jeugdigen een computer standaard associëren met vrije tijd en ontspanning en daardoor een serieuze leeroefening op de computer te snel als plezier zien en niet als leerzaam. Dat is op dit moment het grote gevaar.
Maar het gaat verder ook, de jeugd geeft ook niets om privacy door al die profielensites, dat kan ook erg gevaarlijk worden want privacy en vrijheid zijn een groot goed waar hard voor gevochten is, dat dreigt ook teloor te gaan.
Eigenlijk denk ik dat ik er juist beter over kan oordelen omdat ik deel uitmaak van de jeugd. En ja, ik zit dus ook wel eens op mijn mobieltje in de klas. Daar ben ik niet de enige in, want twee derde van de leerlingen schijnt dit te doen. Eigenlijk zouden ze daar wat op moeten verzinnen.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:14 schreef doppelgänger het volgende:
Je bent pas 17, dus weet niet of je al over de jeugd kan spreken, maar je wel een punt. M'n nichtjes ook, altijd mobieltjes bij zich dus als ze geen facebook en whatsapp notifications krijgen zijn ze wel aan het gamen etc. het zijn inderdaad allemaal afleidingen..
Maar ik merk het bij mezelf ook, ik wil altijd nog eens Brave New World lezen maar heb er geen tijd voor (oh the irony)
Flikker toch op man ( jochie ). Als we overal bij stil gaan staan stonden we nu nog koeien te roosteren op een houtvuur.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:57 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Nee, ik maak me oprecht zorgen. En daar ben ik niet de enige in.
http://datanews.knack.be/(...)le-1194716257885.htm
Om maar een voorbeeld te noemen. Ik denk dat we echt voorzichtig moeten zijn met het massaal gebruiken van nieuwe media. Pas achteraf denken we over de gevolgen na, terwijl de daar eigenlijk voor het gebruik bij stil zouden moeten staan.
Dan heb je het niet goed begrepen. Die vergelijking maak ik nergens.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:21 schreef tiho1 het volgende:
[..]
Flikker toch op man ( jochie ). Als we overal bij stil gaan staan stonden we nu nog koeien te roosteren op een houtvuur.
En tussenfilms van een game met een boek vergelijken. Wtf.
En toch, deze man heeft gelijkquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:28 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Dan heb je het niet goed begrepen. Die vergelijking maak ik nergens.
En om in jouw (enigszins vreemde vergelijking) door te gaan. Als we niet stil zouden staan bij het maken van de atoombom hadden we veel kunnen voorkomen; als we niet stil gaan staan bij het gevaar van global warming dan zie ik het somber in; als we niet stil zouden staan bij het gevaar van onbeschermd vrijen, dan zouden we nu veel meer geslachtszieken oplopen; als we niet stil zouden staan bij de ontvlambaarheid van hout, dan zouden er veel meer huisbranden zijn ontstaan, et cetera.
Ik ben helemaal niet tegen verandering. Integendeel, ik vind het allemaal prima en ik ben ook erg geďnteresseerd in bijvoorbeeld IT. Wat ik wel vind is dat we manieren moeten vinden om ermee om te gaan. Dan kunnen we misschien iets kritischer kijken naar hoe we dat vandaag de dag doen.
Mijn ouders hebben het niet, die waren in staat zich zo te concentreren dat ze konden leren autorijdenquote:
Als ik mijn leeftijd niet in de OP had gemeld was de discussie denk ik een stuk leuker.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:36 schreef tiho1 het volgende:
Waar een 17 jarige zich allemaal niet druk om maakt.
OK.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:51 schreef tiho1 het volgende:
Als je dat niet had gedaan was de op nog zieliger .
Dat dekt de lading toch wel?quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:36 schreef tiho1 het volgende:
Waar een 17 jarige zich allemaal niet druk om maakt.
Jij word zeker altijd geslagen op school?quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:43 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Het laatste boek dat ik heb gelezen is De wereld als markt en strijd, ben nu bezig in 1984 en De eenzaamheid van de priemgetallen vond ik ook zeer goed.
Zodra techniek uitvalt, is kunnen hoofdrekenen wel de laatste zorg.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:32 schreef robin007bond het volgende:
Een beetje het euvel dat we nu hebben met kinderen die niet meer kunnen hoofdreken, omdat ze zo gewend zijn om alles op een rekenmachine te doen.
Spelen is leuk doordat je ervan leert, echter is leren niet altijd leuk.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:44 schreef Frank_Drebin het volgende:
Echter ben ik van mening dat kinderen en jeugdigen een computer standaard associëren met vrije tijd en ontspanning en daardoor een serieuze leeroefening op de computer te snel als plezier zien en niet als leerzaam. Dat is op dit moment het grote gevaar.
quote:Op zondag 18 augustus 2013 10:57 schreef kingtoppie het volgende:
Jaja, we hebben hele slechte concentratie, daarom zijn wij beter geeduceerd als vroeger etc.
De kern van waarheid hierin is dat wij niet echt meer iets hoeven te leren om iets te weten omdat de informatiebronnen zo makkelijk toegankelijk zijn.
Vroeger zou je de informatie moeten opzoeken en ben je eigenlijk ook weer geforceerd om veel meer informatie over het onderwerp te lezen.
Thats something i really doubt.quote:Op zondag 18 augustus 2013 11:00 schreef Kiid het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Let eens op je spelling. Dit was je niet gebeurt als je regelmatig een boek openslaat
Dom pubertje dat*quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:50 schreef Chai het volgende:
[..]
Haha net alsof jij oud bent.
Alleen TS is gewoon zo'n dom pubertje wat heel volwassen en ontwikkeld en beter dan zijn generatiegenoten wil overkomen. Stiekem hoopte hij dat wij hem nu allemaal veren in zijn reet gaan steken.
Ons gebruik van electriciteit is ook niet eeuwig, het houd een keer op en dan moeten we terug op de fysieke toer dus bibliotheken afschaffen zijn oerdom zijn.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:07 schreef IPA het volgende:
[..]
Leuk argument, maar zodra alle informatie digitaal beschikbaar is (dit is al in volle gang) verliezen bibliotheken ook wel een beetje hun nut, dus zou het geen ramp zijn als de meeste zouden verdwijnen. Je hebt in 2013 echt geen bibliotheek nodig voor kennis.
We kunnen die papieren boeken verbranden om elektriciteit op te wekkenquote:Op zondag 18 augustus 2013 14:01 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Ons gebruik van electriciteit is ook niet eeuwig, het houd een keer op en dan moeten we terug op de fysieke toer dus bibliotheken afschaffen zijn oerdom zijn.
Waar wil je de grondstoffen vandaan halen om apparatuur te maken eigenlijk, die is eindiger dan olie en gaat (in het monopolie van azie) er in een rap tempo doorheen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 14:06 schreef SeLang het volgende:
[..]
We kunnen die papieren boeken verbranden om elektriciteit op te wekken
Weet ik niet. Docent vind ik wel een eervol beroep.quote:Op zondag 18 augustus 2013 11:12 schreef Der_Profi het volgende:
TS, is je droombaan leraar Nederlands?
Mwah, als ze wat verder zijn met kernfusie is er niet zo veel meer te vrezen voor de stroomvoorzieningen. Andere grondstoffen daarentegen..quote:Op zondag 18 augustus 2013 14:01 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Ons gebruik van electriciteit is ook niet eeuwig, het houd een keer op en dan moeten we terug op de fysieke toer dus bibliotheken afschaffen zijn oerdom zijn.
Ach heel veel kunststofproducten zijn eenvoudig te vervangen door bio-materiaal. Echter zal dat wel lijden tot hogere voedselprijzen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 14:07 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Waar wil je de grondstoffen vandaan halen om apparatuur te maken eigenlijk, die is eindiger dan olie en gaat (in het monopolie van azie) er in een rap tempo doorheen.
Nu nog wel. Maar zodra we e-readers krijgen met flexibele schermen, die net zo buigbaar zijn als een papieren bladzijde en alle overige zaken ook perfect werken, zal het verschil tussen boek en e-reader steeds kleiner worden denk ik.quote:Op zondag 18 augustus 2013 11:15 schreef Blondje_93 het volgende:
Je kunt het ook van de positieve kant zien, iemand van 17 die over een onderwerp als dit nog serieus nadenkt.Als ik die scholieren in mijn buurt zie denk ik ''Wat moet dat worden later?'' Asociaal, mensen uitschelden, een grote bek hebben als iets niet gaat zoals hun het willen, geen rekening houden met andere, geen manieren/slecht opgevoed, nergens over nadenken en denken dat alles vanzelf gaat. Moet ik even doorgaan?
Dit heeft misschien wel niet zoveel met dit topic te maken, maar ik wou het toch even gezegd hebben
En ow ja; persoonlijk heb ik ook liever een goed boek dan een e-reader. Leest gewoon veel makkelijker!
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:46 schreef TheBurnerMan het volgende:
Hier is de equivalent van jou hersenscheet. En dan gaat het om de eerste en laatste regel.
[..]
By: Baz Luhrman
Nee, niet by Baz Luhrmann. Die heeft slechts de tekst op muziek gezet. Prima gedaan hoor, maar hij is niet de auteur van de tekst.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:46 schreef TheBurnerMan het volgende:
Hier is de equivalent van jou hersenscheet. En dan gaat het om de eerste en laatste regel.
[..]
By: Baz Luhrman
Hmm, bij sommige mensen loopt de ontwikkeling gewoon wat anders. De psychiatrie heeft er vast wel wat weer over te zeggen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 14:09 schreef KreKkeR het volgende:
Op zich een interessante openingspost. Is ook al wat onderzoek naar gedaan als ik me niet vergis. TS heeft zeker wel een paar sterke punten. Maar iemand van 17 hoort zich nog niet met dit soort zaken bezig te houden. Ga lekker CoD spelen ofzo!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Borderline Times van Dirk de Wachter is een erg interessant boek over dit onderwerp, over de psychiatrie en de labeltjes. Hier de uitzending op VPRO waarin hij zijn boek bespreekt:
http://boeken.vpro.nl/televisie/boeken/2013/24-maart.html
Even skippen naar de helft als het andere boek je niet interesseert.![]()
Interessant.quote:Op maandag 19 augustus 2013 14:32 schreef KreKkeR het volgende:
Volgens mij wel meer semi-wetenschappelijk:
Nadelen van internet volgens Nicholas Carr. Intensief internetgebruik leidt tot behoefte aan afleiding, concentratieverlies en oppervlakkigheid
http://www.arendlandman.n(...)mpassie-samenvattin/
Boek van dhr Carr:
http://books.google.nl/bo(...)sec=frontcover&hl=nl
Waar TS erkent dat hij eigenlijk een jonge pik is, doe jij hier alsof je een bejaarde vrouw bent.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:49 schreef oLexie het volgende:
Toen ik 17 was las ook niemand boeken.
We speelden ook gewoon games, begonnen met een Nintendo NES bij opa en oma en daarna de PS1 bij mij thuis. Toen hadden we ook gewoon al Medal of Honor, Tomb Raider en Resident Evil waar ik zelf (als klein kind) gewoon al verslaafd aan was.
Concentratie was er in die tijd ook niet bepaald, TS, de TV is niet iets van de afgelopen jaren ofzo.
Wij deden om de haverklap briefjes door het lokaal heen sturen in plaats van Whatsappen, stel je eens voor hoeveel inspanning dát wel niet kostte om de leraar het maar niet te laten merken! Ahja, en we hadden de Gameboy, denk jij, TS, dan iemand ook maar dácht aan leren terwijl we gewoon konden Gameboyen, gamen, buiten spelen en we veel meer keuze hadden uit tekenfilm kanalen dan vandaag de dag? Ook hadden wij kwalitatieve muziekzender waar iedereen zich rot naar staarde.
Dat was nog eens een tijd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |