Huizenprijs is niet te hoog.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:02 schreef LoggedIn het volgende:
Die particulieren kunnen kiezen, niet? Of blijven hopen met hun veel te hoge prijs, of mee zakken. If anything is het juist positief, het versnelt het herstellen van de marktAls koper heb je met 25% korting best een toekomstbestendige prijs te pakken.
Omdat iedereen roeptoetert dat de prijzen te hoog zijn.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:12 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
waarom dalen ze dan alleen maar
Omdat het moeilijker is geworden om een hypotheek rond te krijgen?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:15 schreef betyar het volgende:
[..]
Omdat iedereen roeptoetert dat de prijzen te hoog zijn.
Ga toch weg, een groot gedeelte van de mensen wilden gewoon nooit afbetalen en als ze dat wel gedaan hadden waren hun problemen om iets minder te vragen voor hun huis ook niet zo problematisch geweest. Maar dan hadden ze nooit hun droomhuis kunnen(huur) kopen want dan waren hun woonlasten niet op te brengen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:29 schreef Chadi het volgende:
Huizenprijzen zijn wel te hoog. Bij iedere overdracht stijgt de prijs gedwongen door partijen die daar percentages op gooien. En ze zijn jarenlang met opzet hoog gehouden door schaarste te scheppen.
Ongetwijfeld, maar ligt dat niet aan de banken en werkgevers?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:36 schreef muhahaha het volgende:
[..]
Omdat het moeilijker is geworden om een hypotheek rond te krijgen?
Die kwamen in de knoei doordat ze de hypotheken zo 'gemakkelijk' gaven.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:38 schreef betyar het volgende:
[..]
Ongetwijfeld, maar ligt dat niet aan de banken en werkgevers?
Dan zijn de prijzen dus te hoog. Want de prijs is afhankelijk van het aanbod en de vraag.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:15 schreef betyar het volgende:
[..]
Omdat iedereen roeptoetert dat de prijzen te hoog zijn.
Ja en? Hun risico, jammer genoeg heeft de praktijk anders uitgewezen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:40 schreef muhahaha het volgende:
[..]
Die kwamen in de knoei doordat ze de hypotheken zo 'gemakkelijk' gaven.
Na, kwamen ze niet in de knoei omdat de Amerikaanse banken hypotheken zo makkelijk gaven, en Nederlandse banken massaal in producten van Amerikaanse banken hadden geïnvesteerd, die gebaseerd waren op die slechte hypotheken en dus niks waard bleken te zijn toen de mensen in Amerika hun hypotheken niet meer konden afbetalen?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:40 schreef muhahaha het volgende:
[..]
Die kwamen in de knoei doordat ze de hypotheken zo 'gemakkelijk' gaven.
Het probleem ligt ook bij de starters, ze kunnen moeilijk aan een hypotheek komen en daarnaast hebben ze ook nog eens hoge eisen qua woning. Niemand wil toch in een tokkiebuurt wonen?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:41 schreef RetepV het volgende:
[..]
Dan zijn de prijzen dus te hoog. Want de prijs is afhankelijk van het aanbod en de vraag.
Iedereen heeft tegenwoordig wel zijn woon-werkverkeer voor elkaar. Na het vergeefs proberen een huis te kopen voor een betaalbare prijs is de noodzaak voor dat his er niet meer zo en vinden mensen het wel best. Vraag zakt.
Dan heb ik het nog niet eens gehad over dat er bijna geen starters meer zijn. Dat zijn mensen die niet eerst een ander huis moeten verkopen. Starters leveren alleen maar vraag op en geen aanbod. Als het aanbod van huizen dus hoog is, kun je daar alleen maar iets aan doen met behulp van starters. Als die er niet zijn, dan kun je alleen nog maar de prijs omlaag doen.
Maar ik schrijf net dat de starters de sleutel zijn tot de woningmarkt. Zijn ze de afgelopen 50 jaar al geweest...quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:44 schreef betyar het volgende:
[..]
Het probleem ligt ook bij de starters, ze kunnen moeilijk aan een hypotheek komen en daarnaast hebben ze ook nog eens hoge eisen qua woning. Niemand wil toch in een tokkiebuurt wonen?
Starters denken nog steeds dat de huizen die ze als starterswoningen zien meteen 8 slaapkamers en 2 badkamers hebben.
Ja en dat is de reden waarom die regeling nu zwaarder is geworden waardoor het krijgen van een hypotheek lastiger is geworden.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:42 schreef betyar het volgende:
[..]
Ja en? Hun risico, jammer genoeg heeft de praktijk anders uitgewezen.
Dat heb ik niet exact bijgehouden.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:43 schreef RetepV het volgende:
Na, kwamen ze niet in de knoei omdat de Amerikaanse banken hypotheken zo makkelijk gaven, en Nederlandse banken massaal in producten van Amerikaanse banken hadden geïnvesteerd, die gebaseerd waren op die slechte hypotheken en dus niks waard bleken te zijn toen de mensen in Amerika hun hypotheken niet meer konden afbetalen?
Niks mis met premiewoningen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:47 schreef RetepV het volgende:
[..]
Maar ik schrijf net dat de starters de sleutel zijn tot de woningmarkt. Zijn ze de afgelopen 50 jaar al geweest...
Dus komt de woningmarkt los als er meer starters zijn.
Als een starter geen hypotheek kan krijgen, of geen huis naar zijn zin, dan koopt 'ie gewoon niks. En blijft de woningmarkt vastzitten.
Je kunt niet de schuld aan de starters geven, die zijn de consument, zij zijn niet degenen die geld aan de andere partijen proberen te verdienen. De verkopers en de banken zijn degenen die geld willen verdienen. Dus als starters niet kopen, ligt de schuld bij de verkopers (de prijs) en/of de banken (moeilijk doen met hypotheken).
Wat knap dat jij kan zien dat het verkopen van woningen altijd in elk geval een direct gevolg is van gokken met gemeenschapsgeldquote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:49 schreef Leandra het volgende:
Het is te zot voor woorden dat er corporaties zijn die de opbrengst "nodig hebben", dat kan alleen het gevolg zijn van zwaar wanbeleid, en indien daar sprake van is zouden ze geen woning mogen verkopen voordat iedere werknemer die daar verantwoordelijk voor was ontslagen is.
Ze hebben hun complete woningvoorraad nog geen 20 jaar geleden cadeau gekregen en nu moeten ze verkopen wegens geldgebrek? Incompetent en gokken men gemeenschapsgeld.
Dan kunnen we de wbv huizen in de verkoop toch wel beschouwen als premie woningen.quote:
Nee, ik heb ook past geleden een woning gekocht, hieraan had ik hoge eisen gesteld, omdat het een meerjarenplan is. Ik heb geen zin in extra kosten over een aantal jaren of opnieuw te moeten verhuizen etc.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:57 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dan kunnen we de wbv huizen in de verkoop toch wel beschouwen als premie woningen.![]()
Maar voor veel van die huizen/appartementen voelt een grote groep van de starters zich te goed en halen hun neus er voor op. Dat is dan wel weer een ander probleem dat starters zich ook moeten realiseren dat alles geld kost en sommige luxe eisen stukken meer.
Er is dan ook vrijwel geen verkoper die overweegt om tegen de huidige biedprijzen te verkopen. De markt is dan ook op slot gegaan.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:41 schreef RetepV het volgende:
Dan zijn de prijzen dus te hoog. Want de prijs is afhankelijk van het aanbod en de vraag.
Of nog in een veredeld studentenkot zitten maar geen geld (lees: schulden) hebben om daar weg te komen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:56 schreef RetepV het volgende:
Face it, de woningmarkt zit vast omdat:
- De meeste starters al een huis hebben en niet zo nodig weg hoeven.
Wel.quote:
In 2011 bestond deze regel nog niet, dus als ze huizen goedkoper kunnen aanbieden zijn ze een oneerlijke concurrent om het zo maar te noemen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:19 schreef Basp1 het volgende:
Wat ik me wel afvraag of dit bericht wel ergens op gebaseerd is of gewoon weer een makkelijk doelwit is.
Hoeveel huizen hebben de WBV's het afgelopen jaar nu daadwerkelijk verkocht.
Volgens wiki in 2011 16.700 (2012 cijfers kon ik niet vinden)
Het totaal aantal verkocht woningen in 2012 was 117.000
Dus op 7% marktaandeel zouden ze daadwerkelijk zoveel uitmaken?
Als mensen het er nog voor uitgeven zijn ze niet té hoog.quote:
In en voor 2011 werden huizen ook al met koopgarant regeling en ander voordelige dingen aangeboden door wbv's .quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:21 schreef Pheno het volgende:
[..]
In 2011 bestond deze regel nog niet, dus als ze huizen goedkoper kunnen aanbieden zijn ze een oneerlijke concurrent om het zo maar te noemen.
Maar de oude premie a b en c woningen waren dat net zo goed, De huidige startersleningen ook.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:28 schreef Pheno het volgende:
Het kan een 1-2tje zijn, maar het is en blijft oneerlijke concurrentie. Voor mensen die willen kopen natuurlijk prima, maar de verkoper zit er maar weer mee. En die kun je egoïst noemen, dat is iedereen. Je verkoopt zelf ook niets met verlies of je bent wel erg rijk waardoor het je niet boeit
Klopt, daarom zeg ik ook:quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:32 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Maar de oude premie a b en c woningen waren dat net zo goed, De huidige startersleningen ook.
Dat je als je nu een huis koopt verplicht een annuitaire hypotheek moet nemen in tegenstelling tot de vorig jaar toen je nog allerlei exotische contructies kon nemen waardoor je op de loopduur veel meer belastingvoordelen had.
Zo kunnen we nog veel meer regelingen vinden die niet voor iedereen evenredig uitpakken.
Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze doen en lappen ergens iets op waardoor er ergens anders weer mensen genaaid worden. En dan het liefst de werkende mens en niet de cooperaties die toch al slapend rijk werden in de goede tijd. Alleen van investeren en langetermijndenken hadden ze nooit gehoord.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:47 schreef Pheno het volgende:
Mooi, flikker de markt nog maar verder kapot met deze debiele regelgeving. Als de bonussen van de hoge heren maar door kunnen gaan.
Dit.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:06 schreef DS4 het volgende:
[..]
Er is dan ook vrijwel geen verkoper die overweegt om tegen de huidige biedprijzen te verkopen. De markt is dan ook op slot gegaan.
Dumpen van woningen door corporaties is te gek voor woorden. Het verstoort de markt op twee fronten: 1. de koopwoningen van particulieren zijn nog minder makkelijk te verhandelen voor een marktprijs en 2. er komen nog minder huurwoningen beschikbaar terwijl daar juist een gebrek aan is.
De overheid dient dit met alle macht tegen te gaan, want een kapitaalinjectie voor de corporaties (met daarbij strenge eisen) kost veel minder dan de maatschappelijke schade die dit gaat opleveren.
Tuurlijk hadden ze daar wel van gehoord, rentederivaten afsluiten voor de lange termijn en miljarden schuld op lopen. Een schip kopen om het daarna voor teveel geld op te knappen en te weinig geld weer te verkopen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:35 schreef Pheno het volgende:
Alleen van investeren en langetermijndenken hadden ze nooit gehoord
Dat zeg ik, wanbeleid en er met de bonus vandoor gaanquote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:40 schreef Basp1 het volgende:
Dat het investeringen / dingen waren waar ze eigenlijk niets mee zouden moeten doen dat is weer wat anders.
Hoe zit het ook alweer met dat 2de punt? Er wonen 2,5 miljoen mensen in sociale huurwoningen terwijl de doelgroep eigenlijk maar anderhalf miljoen is?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:06 schreef DS4 het volgende:
[..]
Er is dan ook vrijwel geen verkoper die overweegt om tegen de huidige biedprijzen te verkopen. De markt is dan ook op slot gegaan.
Dumpen van woningen door corporaties is te gek voor woorden. Het verstoort de markt op twee fronten: 1. de koopwoningen van particulieren zijn nog minder makkelijk te verhandelen voor een marktprijs en 2. er komen nog minder huurwoningen beschikbaar terwijl daar juist een gebrek aan is.
De overheid dient dit met alle macht tegen te gaan, want een kapitaalinjectie voor de corporaties (met daarbij strenge eisen) kost veel minder dan de maatschappelijke schade die dit gaat opleveren.
quote:Door die vraagstimulering is bovendien de woningmarkt scheefgegroeid. Nederland heeft momenteel 2,3 miljoen sociale huurwoningen. Maar liefst 1,7 miljoen bewoners van die woningen zitten in het segment midden- en hogere inkomens. De feitelijke doelgroep voor sociale woningen bestaat uit 1,3 miljoen huishoudens.Bron hier
Waarom zou je afbetalen als de bank je toch een lening zou geven? En waarom zou je afdingen als je hem toch het jaar erop kwijt kon. Mensen keken niet naar de prijs van een huis maar mer of dat ze het konden betalen en of ze hun geld dan nog terug kregen als ze het verkochten . En als daarvan overtuigd waren of werden kwam die lening.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 08:37 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ga toch weg, een groot gedeelte van de mensen wilden gewoon nooit afbetalen en als ze dat wel gedaan hadden waren hun problemen om iets minder te vragen voor hun huis ook niet zo problematisch geweest. Maar dan hadden ze nooit hun droomhuis kunnen(huur) kopen want dan waren hun woonlasten niet op te brengen.
Niet. Waarop baseer je dat?quote:
Wat is geen "fatsoenlijke" hypotheek?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 10:11 schreef lipjes het volgende:
Och, ik blijf wel lekker thuis wonen
Doe ik sowieso aangezien ik nog geen vast contract heb, en of ik die krijg is de vraag.
Daarnaast kan ik amper een fatsoenlijke hypotheek krijgen, en als ik die al kan krijgen kan ik er geen huis voor kopen.
Nee, ik blijf wel thuis.
Ah, ja, ik ben er zo een. Ik zit in een huurcorporatiewoning waar ik 15 jaar geleden in ben gegaan. Intussen ben ik door hard werken veel meer gaan verdienen. Ik verdien nu genoeg om een huis te kopen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 09:06 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
En vergeet ook niet dat er duizenden mensen voor een paarhonderd euro per maand in een (huur-)corporatiewoning zitten die daar al lang weg hadden moeten zijn, maar het niet willen of niet kunnen.
Helemaal mee eens hoor. Waarom zou je iets kopen wat eigenlijk niet de waarde heeft die het zou moeten hebben. En alleen maar in waarde is gestegen omdat er links en rechts aan dat product door iedereen verdiend moest worden sinds het gebouwd is en van hand veranderde.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 11:13 schreef RetepV het volgende:
[..]
Ah, ja, ik ben er zo een. Ik zit in een huurcorporatiewoning waar ik 15 jaar geleden in ben gegaan. Intussen ben ik door hard werken veel meer gaan verdienen. Ik verdien nu genoeg om een huis te kopen.
Echter, als ik een huis ga kopen, zullen mijn lasten gaan terwijl ik in een vergelijkbaar huis terecht zal komen. Als ik in een beter huis terecht wil komen, zullen mijn lasten bijna verdriedubbelen.
Ik denk niet dat ik mezelf ooit nog serieus zou kunnen nemen als ik dubbel zou gaan betalen voor exact hetzelfde dat ik nu heb.
Ja goed, ik zit in een huurhuis en dat is geen investering. Ik kan mijn huurhuis later niet tegen een hogere prijs verkopen en de winst opstrijken.
Maar als ik zo eens om me heen kijk, zie ik bijna niemand winst opstrijken bij de verkoop van zijn huis. Alleen makelaars, banken en notarissen. Dus ergens heeft iemand leugens zitten vertellen over de voordelen van een koophuis.
Sterker nog, mijn corporatie wil heel graag mijn huis aan mij verkopen. Maar tja, een andere reden dat ik een huurhuis heb is dat ik dan kan verhuizen wanneer ik wil. Wel zo handig als ik een andere baan vindt. Als ik nu mijn huis koop, zit ik er sowieso voor 3 jaar contractueel aan vast, maar zie het maar eens te verkopen... Ik woon er al weer 15 jaar, ik ben niet zo gehecht aan dat huis dat ik er nog eens 3 jaar zal wonen.
Hele rare situatie. En die komt echt niet door mij, maar door het opdrijven van de prijzen van koophuizen in de laatste 10 jaar. Ik weiger mezelf in dubbele maandlasten te steken omdat de makelaar een nieuwe Mercedes wil en met de andere makelaar afspreekt om de prijs zo hoog mogelijk op te drijven.
Tja, Rutte vindt dat ik het moet doen om solidair met Nederland te zijn.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 11:50 schreef Chadi het volgende:
[..]
Helemaal mee eens hoor. Waarom zou je iets kopen wat eigenlijk niet de waarde heeft die het zou moeten hebben. En alleen maar in waarde is gestegen omdat er links en rechts aan dat product door iedereen verdiend moest worden sinds het gebouwd is en van hand veranderde.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |