Nee dat zijn niet alleen de bonussen. Dat staat er toch....quote:Op maandag 2 september 2013 19:21 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Een blog vol met een paar slechte argumenten en vol flauwe stemmingmakerij.
Als je 160 uur per week werkt voor $7,25 / uur dan verdien je $1160 per maand
Omgerekend naar euros's is dat ¤ 1160 / 1,32 = ¤ 879 per maand.
Maar omdat de auteur Kevin D. Williamson zomaar $25 ingetypt heeft, is duidelijk geworden dat de mensen die ¤ 879 per maand verdienen niet zo moeten zeuren. Laat ze eens een voorbeeld nemen aan de veel bescheidener mensen op Wall Street.
[..]
Dit zijn alleen de bonussen natuurlijk.
Sorry, niet alleen de bonussen. De gemiddelde bonus voor 2013 is:quote:Op maandag 2 september 2013 20:11 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Nee dat zijn niet alleen de bonussen. Dat staat er toch....
Ja, en dokters verdienen gemiddeld nog meer.quote:Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Sorry, niet alleen de bonussen. De gemiddelde bonus voor 2013 is:
23 / 127 x $149.472 = $27.069
Voor iemand die het minimum loon verdient, is een jaarsalaris:
12 x $1160 = $13.920
De gemiddelde bonus is 2 x het jaarsalaris van iemand met een minimum loon. En dat is het gemiddelde over de ca. 850.000 werknemers van deze 5 grote banken. De distributie is ook van belang. Deze studie geeft een idee van de verdeling
Average bonus in 2012
Associate 0 $37,625
Associate 1 $92,321
Associate 2 $115,753
Associate 3 $151,320
Vice President 1 $183,043
Vice President 2 $259,176
Vice President 3 $284,450
Senior Vice President $323,321
Managing Director $739,286
Ach ja. Het belangrijkste punt is, dat ¤ 879 per maand nauwelijks onvoldoende is om van rond te komen. Iedereen heeft een aantal vaste lasten, vooral woonlasten, die je bestaan mogelijk maken. Als deze gelijk zijn aan je volledige inkomen, dan werk je 40 uur per week, zonder dat je meer kunt dan werken en bestaan. Het lijkt mij redelijk dat deze mensen wat meer gaan verdienen. De blog van Lyrebird maakt dat belachelijk.quote:Op maandag 2 september 2013 21:08 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Ja, en dokters verdienen gemiddeld nog meer.
Eens. 40 uur werken en dan alleen een dak boven je hoofd en wat eten vind ik niet normaal.quote:Op maandag 2 september 2013 21:32 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Ach ja. Het belangrijkste punt is, dat ¤ 879 per maand nauwelijks onvoldoende is om van rond te komen. Iedereen heeft een aantal vaste lasten, vooral woonlasten, die je een bestaan mogelijk maken. Als deze gelijk zijn aan je volledige inkomen, dan werk je 40 uur per week, zonder dat je meer kunt dan werken en bestaan. Het lijkt mij redelijk dat deze mensen wat meer gaan verdienen. De blog van Lyrebird maakt dat belachelijk.
Maar goed dan dat je voor het minimumloon heel wat meer hebt.quote:Op maandag 2 september 2013 21:34 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Eens. 40 uur werken en dan alleen een dak boven je hoofd en wat eten vind ik niet normaal.
Hier in Nederland is het minimumloon beduidend hoger dan in de VS.quote:Op maandag 2 september 2013 21:54 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Maar goed dan dat je voor het minimumloon heel wat meer hebt.
Eens. Ik heb hier eens gesteld dat iedereen die 40 uur per week werkt minstens een rijtjeshuisje moet kunnen betalen en wat geld moet overhouden voor wat hobby's, gezond eten en bescheiden luxe.quote:Op maandag 2 september 2013 21:34 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Eens. 40 uur werken en dan alleen een dak boven je hoofd en wat eten vind ik niet normaal.
Heb jij al eens uitgerekend wat je overhoudt wanneer je in je uppie alle vaste lasten moet betalen?quote:Op maandag 2 september 2013 21:54 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Maar goed dan dat je voor het minimumloon heel wat meer hebt.
Ik vind dat ook wel een mooie gedachte.quote:Op dinsdag 3 september 2013 00:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Eens. Ik heb hier eens gesteld dat iedereen die 40 uur per week werkt minstens een rijtjeshuisje moet kunnen betalen en wat geld moet overhouden voor wat hobby's, gezond eten en bescheiden luxe.
Vandaar dat links probeert de staatsschuld terug te dringen en rechts deze vergroot (onder luidt geroep dat links potverteerders zijn zodat zij de schuld krijgen).quote:Op dinsdag 3 september 2013 06:15 schreef Lyrebird het volgende:
Enne BvL - zelfs met mijn topinkomen kan ik me geen rijtjeshuis veroorloven. Dat krijg je als een overheid zich tot 250% van het BNP in de schulden steekt en hoge belastingen heft.
Daar zijn de kampen het vanzelfsprekend over eens.quote:De oplossing ligt echt in beter onderwijs en betere opleidingen.
Nu overdrijf je schromelijk!quote:Op dinsdag 3 september 2013 06:15 schreef Lyrebird het volgende:
Enne BvL - zelfs met mijn topinkomen kan ik me geen rijtjeshuis veroorloven. Dat krijg je als een overheid zich tot 250% van het BNP in de schulden steekt en hoge belastingen heft.
Ik meen dat Lyrebird niet in Nederland resideert.quote:Op woensdag 4 september 2013 00:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nu overdrijf je schromelijk!
Met een inkomen van 2 keer modaal (toch wel het minste wat je onder een topinkomen mag verstaan, ik ben nu zeer conservatief) kan je echt wel prima een rijtjeshuisje in Nederland betalen.
Wat betreft de schulden, Nederland is een van de landen met de laagste staatsschuld, relatief gezien. Nu zal jij zeggen "moet je nagaan hoe erg het met de andere landen is gesteld". Misschien wel, misschien niet, maar laten we het wel in het juiste perspectief zien. Ik ben het met je eens dat die staatsschuld omlaag moet maar ineffectief bezuinigen via lastenverzwaring etc. tijdens een recessie is niet de oplossing. De oververhitting van de economie afremmen tijdens een hoogconjunctuur door de schuld dan sterker af te lossen dan dat die toeneemt tijdens een laagconjunctuur is wel een oplossing. Het vergt slechts een ietwat technocratischere regering.
Hij woont als ik me niet vergis in Zuid-Korea, ik had de indruk dat hij sprak over de Nederlandse situatie.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:00 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Ik meen dat Lyrebird niet in Nederland resideert.
De schuld als percentage van het BNP - genoemd in de post waar jij op reageerde - doet denken aan de Japanse situatie. In Nederland is de staatsschuld als percentage van het BNP naar ik meen 65 - 67%.quote:Op vrijdag 13 december 2013 16:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Hij woont als ik me niet vergis in Zuid-Korea, ik had de indruk dat hij sprak over de Nederlandse situatie.
Even hypothetisch: Zouden mensen niet snellerkiezen wat ze echt leuk vinden, wat ze echt goed kunnen en waarmee ze verwachten dat ze later werk vinden, als ze hun studie zelf moeten betalen?quote:Op zaterdag 14 december 2013 17:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik denk dat jullie gelijk hebben, in Nederland kan momenteel bijna iedereen zich een rijtjeshuis veroorloven. De mensen die echt de pineut zijn naast de mensen die niet werken zijn juist de mensen die genoeg inkomen hebben om geen subsidie te krijgen maar te weinig inkomen hebben om een huis te kunnen kopen, natuurlijk met name de alleenstaanden. Ik heb eens gerekend. Als je 50 000 Euro zelf moet inleggen en vervolgens in 20 jaar tijd 130 000 Euro moet aflossen exclusief de gestapelde rente, veel succes om dat als alleenstaande te doen als je niet een hoog salaris hebt. In 30 jaar is het al beter te doen maar altijd nog taai voor een alleenstaande, meer gestapelde rente en een bank moet dan een hypotheek voor die duur willen geven.
De mensen die een laag inkomen hebben kunnen bij de sociale huur terecht - zolang rechts Nederland er niet in slaagt om dat af te breken waar ze erg naar streven (D66 en VVD) - de mensen die bruto 5000+ krijgen per maand kunnen in hun uppie de hypotheek van een rijtjeshuisje betalen, de mensen die alleenstaand zijn en die een middelmatig inkomen hebben zijn de lul. Zeker als ze straks met een grote schaarste aan woningen en grond aangewezen zouden zijn op de private markt en dit uiteraard buiten de periferie van Nederland (niet iedereen kan daar werken).
Ik vind dat een zorgwekkende ontwikkeling. Natuurlijk moet je iets gaan studeren waarmee je aan de slag kan (al is het als journalist of als soort van maatschappelijk werker), hier geen discussie over, maar daarnaast is het wenselijk voor een samenleving als mensen er ook voor kiezen om datgene te doen waarvoor ze bij uitstek geschikt zijn. Willen we dat onze slimste mensen er maar voor kiezen om advocaat/openbaar aanklager/rechter/fiscaal jurist, tandarts of farmacist worden terwijl ze heel erg geschikt zijn om baanbrekend natuurkundig onderzoek te verrichten, nieuwe technologie uit te vinden (kijk naar hoe belangrijk ASML en Philips zijn (ja, nu meer een handelshuis maar ooit groot geworden als innovatief bedrijf) voor Nederland ) of fantastisch les te geven.
Mensen worden steeds meer gedwongen om voor hun eigen hachie te kiezen, de consequentie zou wel eens kunnen zijn dat er maatschappelijke verliezen zijn doordat minder optimaal de talenten worden benut. Misschien dan toch maar beter een wat socialer stelsel?
Ik denk niet dat we dat zo zeker kunnen stellen. Mensen zullen ook naar de kosten en baten kijken, het is echt niet zo dat iedereen spontaan een advocaten opleiding gaat doen als hij het zelf moet betalen. Voor veel mensen zullen de kosten van het studeren voor advocaat (In moeite, maar ook in extra geld vanwege eventuele uitloop) niet opwegen tegen de baten. Zij kiezen dan misschien voor een andere studie.quote:Niemand zou meer leraar of verpleegkundige worden als hij zelf zijn opleiding zou moeten betalen.
Dit zou een gevolg kunnen zijn ja. Echter moet je ook bekijken welke rekening hoger is, die van de hogere salarissen of die van de studiefinanciering.quote:Gevolg: de leraren en verpleegkundige-salarissen gaan omhoog en we betalen alsnog met zijn allen een forse rekening.
Hoewel dit een veelgehoord argument is ontbreekt de onderbouwing vaak. Enkele argumenten voor:quote:Het is in ons aller belang om het studeren financiëel laagdrempelig te maken. Te maken, want Nederland is een van de duurste landen qua studeren.
Bram, echt, ga eens elders kijken. Nederland geeft:quote:Op dinsdag 24 december 2013 14:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Nederland is een van de duurste landen qua studeren. Er zijn maar een paar uitzonderingen op de wereld, met name de USA en de UK en in zekerer zin Frankrijk (gratis bachelorfase, erg dure masterfases).
Nu veronderstel je dat alle doelstellingen in het leven in elkaars verlengde liggen, niet alleen in theorie maar ook in de huidige praktijk. Dat grote harmonie model is onjuist.quote:Op zaterdag 28 december 2013 01:21 schreef El_Matador het volgende:
Ouders mogen ook wat bijdragen natuurlijk. Vanmiddag hadden we een discussie met een bijstandsmoeder en dan wordt het lastig, maar dat is een zeeeeer kleine minderheid.
Een vetpot is het niet, maar dat hoeft ook helemaal niet. Studeren is ook een prima voorbereiding op het echte leven in de zin dat je es een maand niet mee kan zuipen of de laatste week brood of met vrienden mee eet.
Collegegeld mag op zich naar beneden, maar niet door meer overheidsuitgaven; laat het bedrijfsleven investeren en gastdocenten aanstellen, dat is in beider belang en dan kan het collegegeld omlaag. Het is trouwens ook onzin dat dat gelijk moet zijn voor alle studies, meer variatie zou ook meer keuzevrijheid en spreiding in kamernood brengen.
Huh? Wat veronderstel ik? En hoe kan jij ooit weten wat mijn veronderstellingen zijn?quote:Op zaterdag 4 januari 2014 11:36 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Nu veronderstel je dat alle doelstellingen in het leven in elkaars verlengde liggen, niet alleen in theorie maar ook in de huidige praktijk. Dat grote harmonie model is onjuist.
Dat studeren een prima voorbereiding op het leven is, en dat financiering door het bedrijfsleven in beider belang is. Mooi hoor, dat niet alleen de studie van de student en goede investering is, maar zijn levensstijl ook. Dat niet alleen de universiteit geld en extra docenten van het bedrijfsleven krijgt, maar dat deze precies in de onderwijsdoelstellingen van de universiteit passen. Eén grote harmonie, terwijl dat nu juist ter discussie staat in dit topic.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 16:00 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Huh? Wat veronderstel ik? En hoe kan jij ooit weten wat mijn veronderstellingen zijn?
En welk "grote harmoniemodel"? Ik dacht dat mijn stukje wel helder genoeg was?
Geforceerd streven naar harmonie is meer jouw ding.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 18:05 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Dat studeren een prima voorbereiding op het leven is, en dat financiering door het bedrijfsleven in beider belang is. Mooi hoor, dat niet alleen de studie van de student en goede investering is, maar zijn levensstijl ook. Dat niet alleen de universiteit geld en extra docenten van het bedrijfsleven krijgt, maar dat deze precies in de onderwijsdoelstellingen van de universiteit passen. Eén grote harmonie, terwijl dat nu juist ter discussie staat in dit topic.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |