wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:29 |
Ik heb tot volgende week zondag de tijd om een slagroomtaart te bakken(vanwege een weddenschap). Ik dacht dat het wel makkelijk zou zijn totdat ik een van de recepten zag op google ![]() Heeft iemand tips om een simpele slagroomtaart te bakken. Voorwaarden: Moet alles van scratch 2 dagen houdbaar Maximaal 60 uur mee bezig zijn Dingen die ik niet heb: Oven, magnetron En allerlei keukenapp. Geen enkel ervaring in bakken [ Bericht 1% gewijzigd door wiskundenoob op 01-08-2013 00:40:13 ] | |
NandoNijhuis | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:31 |
Het makkelijkste wat er is: een kwarktaart van HomeMade (alleen water toevoegen:) ) En dan gewoon een dikke laag slagroom om de hele taart. Benodigdheden: koelkast, springvorm, mixer | |
spoorrails | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:33 |
zonder oven heb je niet echt veel mogelijkheden ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:35 |
Zou een combimagnetron helpen? Ik zou evt naar mn ouders kunnen gaan ![]() | |
golfer | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:35 |
Lijkt mij vrij onmogelijk om dan iets te bakken. ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:37 |
Ik dacht eerst in een pan met boter ofzo | |
Catch22- | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:46 |
Maak je wel fotos? | |
Scuidward | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:48 |
![]() Laagje voor laagje misschien maar ik bak nooit taarten. | |
NandoNijhuis | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:51 |
Een appeltaart is wel te doen in een pan marja slagroom heb je toch echt keukenapparatuur voor nodig denk ik ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:52 |
Als ik weet te beginnen dan zal ik het doen. | |
spoorrails | donderdag 1 augustus 2013 @ 00:58 |
Dit gaat mooi worden. Bij flckr kan je 1 TB aan fotos kwijt, maar twijfel of dat genoeg zal zijn ![]() Je hebt echt een oven nodig, combi met ovenfuncctie zal wss ook werken. | |
Hiddendoe | donderdag 1 augustus 2013 @ 01:09 |
Dat zal je leren; weddenschappen aangaan zonder te weten waar je aan begint. ![]() Hopelijk heb je wel een 3D printer. ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 01:14 |
Hmm, het enige lastige is toch dat cake-gedeelte? Rest is gewoon aankleden, denk ik. | |
roislecxe | donderdag 1 augustus 2013 @ 01:17 |
Stiekem kopen bij de lokale AH? | |
Kowloon | donderdag 1 augustus 2013 @ 03:30 |
Pannenkoekentaart met slagroom? Edit: Zoiets? http://juffrouwtaartjes.b(...)rt-met-slagroom.html [ Bericht 75% gewijzigd door Kowloon op 01-08-2013 03:31:23 (Edit) ] | |
Blues | donderdag 1 augustus 2013 @ 06:37 |
http://heerlijke-recepten(...)oek-taart-bodem.html | |
klaarover | donderdag 1 augustus 2013 @ 09:41 |
Feit: cakes kunnen ook gestoomd worden. Dus fabriceer een stoomketel waar onderin een laag water borrelt. Daarboven, in de stoom dus, staat op een rekje jouw cakevorm. Daarboven: een deksel. Oefen dit totdat het lukt. | |
MaximusTG | donderdag 1 augustus 2013 @ 11:49 |
Tis natuurlijk wel vet als je nu ff een zonne-oven in elkaar zet met wat oude dozen en wat alufolie. Vandaag of morgen doen, perfect weer voor! | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 11:57 |
Wat is scratch?" ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 12:05 |
Beetje verkeerd opgeschreven, maar bedoelde gewoon vanaf nul beginnen. | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 12:42 |
Ah, op die manier. Ja, dan zou ik denk ik ook een cake gaan stomen. Geen idee of dat werkt, maar mijn moeder maakte vroeger poffert in een speciale poffertpan op het fornuis. Nu kan je dat zelf ook wel in elkaar knutselen, daarvoor moet je even op internet ideetjes opdoen. En verder zou ik de slagroom steviger maken met klop-fix (zakjes in de supermarkt bij de slagroom of de bakspullen) of enkele gelatineblaadjes, eerst 5 minuten geweekt in koud water, vervolgens goed opgelost in kokend water, en daarna met de geklopte slagroom gemengd. | |
MaximusTG | donderdag 1 augustus 2013 @ 12:43 |
Jij bedoelt een wonderpan! CUL / Hoe werkt een wonderpan en wie heeft recepten | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 12:47 |
Dat heeft zelfs een officiële naam! Wij noemden het thuis altijd de poffertpan, want dat was waar hij voor gebruikt werd. Nostalgie ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 1 augustus 2013 @ 19:57 |
Kan je niet gewoon even bij iemand met een oven en mixer zijn/haar keuken lenen? ![]() | |
MaximusTG | donderdag 1 augustus 2013 @ 22:19 |
Nee man... Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Als je dit topic echt epic wil maken moet je dat toch wel doen imho.. | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:05 |
Combimagnetron met oven/hete lucht? Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking. Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die ovenbestendig is. | |
Mirjam | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:06 |
Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd. | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:08 |
Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken. | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:09 |
Met bakpapier? | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:17 |
Ik wil wel een foto van het eindresultaat. Geen oven, kom als springvorm, geen handmixer. Ben benieuwd hoe dat eruit komt te zien ![]() | |
ABundy | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:21 |
Gewoon een cake in elkaar stomen en dan aankleden met wat slagroom. Een kind kan de was doen! http://puurculinair.blogspot.nl/2009/02/gestoomde-cake.html ter referentie. | |
Dragonberry | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:29 |
In een combi magnetron heb je een oven stand neem ik aan? Gebruik hem.. Een mixer zou trouwens wel heel handig zijn. De cake krijg je anders lang niet zo luchtig.. | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:32 |
Als ik dat probeer te maken dan heb ik bij voorbaat al verloren ![]() | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:43 |
Het makkelijkste is om hem bij iemand anders in de oven te stoppen. Ik zou niet weten hoe je anders zo'n cake gaar krijgt. Dan nog enkele tips om 'm op die van de HEMA te doen lijken: - HEEL lang je cakemix kloppen met de (geleende) handmixer. Liefst minimaal 10 minuten. Daar wordt het heel luchtig van. - De opmaak is denk ik allesbepalend. Je kan bijvoorbeeld boterhamzakjes gebruiken als spuitzak. Je kan ook professionele (wegwerp)spuitzakken kopen. Je schept de slagroom erin en je spuit het er netjes op. Ziet er gelijk een stuk beter uit! - Lekker garneren met nougatine, chocolaatjes, verse aardbeien - Je zou tussen de twee lagen cake een mooie laag jam kunnen aanbrengen. | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:47 |
Oven gaat wel lukken, maar mixer niet. Kan ik hiervoor blender gebruiken? Is een springvorm alleen handig voor het uithalen van je cake? Boterhamzakjes heb ik ook ![]() Met cakemix bedoel je toch gewoon meel? | |
wiskundenoob | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:54 |
Maandag ga ik slagroom kloppen (oefenen). Tips? Volgende week zat. ga ik cake bakken. | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:54 |
Geen idee of je die blender kan gebruiken. Heb je niet nog een tientje over? Kan nog vaker te pas komen. Je moet namelijk ook nog die slagroom kloppen (kan ook met de hand, maar uit ervaring kan ik je dat afraden). | |
Postbus100 | donderdag 1 augustus 2013 @ 23:58 |
Zorg dat je slagroom koud is (dus rechtstreeks uit de koelkast komt). Dan klopt 'ie het beste. Je zou eventueel je bak waar je de slagroom in klopt, in een andere bak met ijsklontjes kunnen zetten. Dan heb je gegarandeerd koude slagroom. Ongeveer 4 tl suiker per 250 ml slagroom (afhankelijk van wat je lekker vindt). Je moet ongeveer vier minuten kloppen met een handmixer. Het is de kunst om niet te kort en niet te lang te kloppen. Te kort: te vloeibaar; te lang: boter. Hoe je test of je slagroom goed is: als je de bak op z'n kop kan houden zonder dat de slagroom eruit valt, dan is het goed. En dan moet je ook niet langer doorkloppen, want dan wordt het boter. En zie verder mijn tip over gelatine of klop-fix. | |
Dragonberry | vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:01 |
Voor een hema taart moet je eigenlijk een biscuit bodem bakken, maar dan heb je dus wel echt een mixer nodig.. Dat spul moet je 10 minuten kloppen op de hoogste stand ![]() Deze bodem snij je door midden en je smeert er een laagje aardbeien jam en banketbakkersroom(zakje poeder+melk) tussen. | |
Dragonberry | vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:03 |
Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld! ![]() | |
Postbus100 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:04 |
Ja, en voor de mooie vorm. Ja. Maar wat je nog beter kan doen, is eerst alles behalve de (zelfrijzend) bakmeel goed door elkaar heen kloppen. Beginnen met boter en suiker, dan de eieren één voor één toevoegen. Dit moet je 10 minuten lang op hoge stand mixen. Pas aan het eind spatel je de (gezeefde!!) bloem+bakpoeder/bakmeel/zie recept er doorheen. Spatelen! Niet roeren of mixen, want dan haal je de lucht weer uit je cake. Je schept het beslag een paar keer om totdat alle meel is opgelost in je eierbeslag. Dat giet je vervolgens in je (spring)vorm. | |
wiskundenoob | vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:05 |
Als het kloppen van slagroom niet goed gaat dan ga ik zo'n mixer kopen. Liefst niet ![]() | |
Erasmo | vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:05 |
In dat geval, stap 1: Ploeg de grond. | |
Postbus100 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:05 |
Die van de HEMA heeft ook nog meer vermogen (200W) dan die van de Blokker (175W voor 15 euro). Mijn moeder werkt alweer jaren met een fantastisch mixertje van de Aldi. Niets mis mee. Eigenlijk was het een 'tussenmixer' totdat ze weer eentje naar wens had gevonden (moest een speciaal merk zijn), maar deze voldoet eigenlijk ook wel ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 2 augustus 2013 @ 09:05 |
Duh, het idee is juist dat je het licht van de zon focust.. Daardoor kan je wel hogere temperaturen halen. Maar goed, laat maar hoor. | |
#ANONIEM | vrijdag 2 augustus 2013 @ 19:37 |
Als je slagroom wilt kloppen zou ik toch echt een mixer regelen. Ja, het kan met de hand, maar dan ben je best even bezig. ![]() ![]() | |
Postbus100 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 19:39 |
Over geldklopperij gesproken. | |
#ANONIEM | vrijdag 2 augustus 2013 @ 19:41 |
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch? Ik zie trouwens net dat deze kant en klaar geklopte slagroom goedkoper is (wel 2 cent! ![]() [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 02-08-2013 19:42:15 ] | |
Postbus100 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 19:50 |
Ja, ho, gaat dat om inhoudsmaten of om gewicht? Want 500ml ongeklopte slagroom is niet hetzelfde als 500ml geklopte slagroom.... | |
wiskundenoob | zaterdag 3 augustus 2013 @ 00:32 |
5 minuten toch? | |
Postbus100 | zaterdag 3 augustus 2013 @ 18:28 |
Met een mixer ja. Maar met de hand ben je zo 10-15 minuten en een lamme arm verder ![]() | |
Musil | zaterdag 3 augustus 2013 @ 22:18 |
Als je een echte slagroomtaart zoals de hema wil maken moet je iig niet een cakerecept met boter maken, de bodem van zo'n taart is een biscuitbodem (zoals eerder hier genoemd) en die is veel luchtiger. Dit is het recept wat ik daar altijd voor gebruik: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/ De allereerste keer dat ik een biscuitbodem maakte had ik ook geen mixer, dus ik heb ervaring met het met de hand kloppen van zo'n beslag. Ervaring: het kan, mijn bodem was aardig luchtig. Maar ik heb dan ook wel een uur lang voor de TV onafgebroken zitten kloppen. Duurt ff, maar kan wel dus (al zou ik gewoon een mixer kopen voor 15 e als ik jou was). Die in de oven in een springvorm (leen m maar als je er zelf geen hebt, of koop er een, die heb je bijv bij de action al voor een paar euro). Tip: bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, dan kun je de bodem makkelijker eruit halen. Vergeet niet de zijkanten van de vorm wel in te vetten. Als de bodem klaar is, laat de bodem dan rustig afkoelen in de vorm. Als hij afgekoeld is vorm verwijderen (zorg dat ie goed gekoeld is, als ie warm is dan breekt ie sneller). Snij met een groot broodmes de bolle kant van de bovenkant zodat ie vlak is. Draai de bodem om (de onderkant gebruik je als bovenkant want die is mooi vlak). Snij de bodem met het broodmes voorzichting horizontaal doormidden. Smeer op de onderste helft jam en plaats de bovenste (de oude onderkant) er weer op. Klopt slagroom stijf met klopfix en/of gelatine (zoals al genoemd). Besmeer de taart aan de zijkant met een spatel met slagroom totdat er een mooie egale laag op zit. Strooi een flinke hoeveelheid amandelschaafsel op je aanrecht en rol de taart heel voorzichtig met de zijkanten hierdoor (je kan ook nougatine gebruiken: http://www.oetker.nl/producten/decoratie/strooisels/nougatine/). Zet de taart weer neer op de bodem en besmeer nu de bovenkant met slagroom. Vouw een stuk bakpapier tot een spuitmond, zo: Vul met wederom slagroom en spuit op de bovenkant mooie toefjes slagroom. Dan gooi je er op wat je verder nog leuk vindt: geschaafde chocolade, vers fruit, etc. Succes. | |
Piger | zaterdag 3 augustus 2013 @ 22:48 |
Voor 10 euro heb je al een mixer. Handmatig een biscuitbodem kloppen is een ramp. Combi hete lucht werkt zelden. Alleen een prijzige. ik zou ergens een oven bij buren zoeken. | |
arachide. | zondag 4 augustus 2013 @ 00:23 |
Maar nu de vraag: wat was de weddenschap | |
blow... | zondag 4 augustus 2013 @ 01:18 |
ik klop zo'n bekertje in 5 minuten hoor? | |
#ANONIEM | zondag 4 augustus 2013 @ 11:51 |
Aangezien je voor een slagroomtaart vanzelfsprekend best wel veel slagroom moet kloppen zou je daar met een mixer al 5 minuten over doen, met de hand nog wel wat langer dus denk ik. ![]() | |
Ole | zondag 4 augustus 2013 @ 19:52 |
Maar niet te lang mixen hoor! | |
Redcoon | zondag 4 augustus 2013 @ 21:26 |
Ik geloof dat jullie collectief getrolt worden Hoop ik, anders is dit best een ernstig topic. ![]() | |
Isabeau | zondag 4 augustus 2013 @ 23:09 |
Waar blijft een foto van de taart! | |
spoorrails | maandag 5 augustus 2013 @ 09:03 |
Joehoe TS... Lukt het een bietje? ![]() | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 11:36 |
Heb net slagroom gekocht, maar ik kan geen garde vinden! | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 11:44 |
pannelikker kan ook, het kan zelfs met een vork | |
Cat-astrophe | maandag 5 augustus 2013 @ 12:07 |
Hoe is het met je taartmix? Slagrom blijft niet eeuwig goed he? | |
Postbus100 | maandag 5 augustus 2013 @ 12:49 |
Begint er inderdaad wel op te lijken ![]() | |
Cindy1988 | maandag 5 augustus 2013 @ 13:44 |
Ben toch ook wel benieuwd naar het eindresultaat, als dat er komt :p | |
MaximusTG | maandag 5 augustus 2013 @ 13:47 |
"Heb geen camera" wedden? | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 14:04 |
plan is biscuitmix. Kan je slagroom invriezen? | |
Cat-astrophe | maandag 5 augustus 2013 @ 14:05 |
Nee, die moet je vlak van tevoren maken. Ontdooide slagroom is kledderboel. ![]() | |
Myraela | maandag 5 augustus 2013 @ 14:38 |
Tuurlijk wel, dat gaat prima. | |
#ANONIEM | maandag 5 augustus 2013 @ 14:40 |
Oké, dan heb ik gewoon geen skills in slagroom kloppen met de hand. Ieder zo z'n eigen talent toch? ![]() | |
Myraela | maandag 5 augustus 2013 @ 14:43 |
Ach, het zou niet mijn voorkeur hebben het zelf te doen. Maar iemand die niets in de keuken doet en waarschijnlijk ook niet meer zal doen de komende tijd heeft geen mixer nodig. | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 21:40 |
Slagroom kloppen is gelukt! Ik probeerde eerst in een ovenschaal te kloppen met een garde, maar dat werkte niet echt. Vervolgens heb ik in een kom geprobeerd en dat werkte! Enige nadeel is dat er maar 50ml in mijn kom past. Dat wordt dus 5x kloppen. Duurt 2 minuten per keer. Biscuitmix hoef je toch niet kloppen zoals slagroom? PS: welke slagroom kopen jullie in de winkel? | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 21:44 |
die bekertjes. Blauw dacht ik. En heb je nou nu al slagroom geklopt terwijl al gezegd was dat invriezen kut gaat? | |
Lienekien | maandag 5 augustus 2013 @ 21:44 |
Je hebt de slagroom al geklopt, maar de taart moet je nog bakken? | |
Mirjam | maandag 5 augustus 2013 @ 21:47 |
Oh my lord. | |
Postbus100 | maandag 5 augustus 2013 @ 21:49 |
| |
Spanky78 | maandag 5 augustus 2013 @ 21:50 |
Koop bij je lkokale bakker 'biscuit' dat is de cake die ze gebruiken bij dit soort taarten. Wordt ook wel kapsel genoemd, beetje cheaten, maarja. Eigenlijk moet je moskovisch beslag hebben trouwnes, maargoed. En anders ga je naar 24kitchen en neem je een recept van RUdolf. Kijk de filmpjes en maak de beste taart ooit. http://www.24kitchen.nl/recepten/slagroomtaart Een oven, springvormen, keukenmachine (voor het beslag) en iets van en spuitzak heb je wel nodig ... | |
liesje1979 | maandag 5 augustus 2013 @ 22:08 |
Volgens de link van Musil: Dus daar ben je denk ik ook wel even mee bezig. | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 22:23 |
600ml slagroom volgens jouw link, beetje veel ![]() | |
Spanky78 | maandag 5 augustus 2013 @ 22:26 |
HEt is een slagroomtaart, wat dacht je dan dat er in ging, pepernoten? | |
Cat-astrophe | maandag 5 augustus 2013 @ 22:33 |
Voor een beetje SLAGROOMtaart is 600 ml niks! Je moet het tussen de lagen doen, buitenkant afsmeren en nog overhouden om leuke toefjes erop te spuiten. Wat ga je doen met je oefenslagroom trouwens? | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 22:38 |
ik gok proeven om te kijken hoeveel suiker hij erdoor wil. | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 22:38 |
Hoe zit het precies met bakken? Bij een combimagnetron heb je oven- en heteluchtfunctie, welke moet je gebruiken? Baktijd van oven en combimag hetzelfde? Ik ga een ronde ovenschaal gebruiken; is er een verschil in baktijd als er een springvorm met een ander diameter wordt aanbevolen? [ Bericht 0% gewijzigd door wiskundenoob op 06-08-2013 11:01:18 ] | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 22:41 |
je moet gewoon met een prikkertje kijken of hij gaar is. Het prikkertje moet in het midden geprikt worden en er weer droog uitkomen. Ohja: heteluchtoven is een oven stand. | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 22:41 |
Dan doe ik alleen toplaag met slagroom. Slagroom is op ![]() | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 22:43 |
alleen de toplaag ![]() Ga meer halen dan haha. | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 22:48 |
Ik ga 250ml slagroom kloppen. Maak wel een taart met 2 lagen. | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 22:49 |
uhm ik zou nog 2 bekertjes kopen. 250 ml is echt niks. | |
Cat-astrophe | maandag 5 augustus 2013 @ 22:52 |
Hoe moet ik dat zien? Doorsnijden, misschien jam ertussen en dan 'droog' op elkaar plakken? ![]() Slagroom kloppen lukt nu al, dus mocht het biscuit mislukken dan is slagroom ook een prima camouflagemiddel. Win-win! ![]() | |
wiskundenoob | maandag 5 augustus 2013 @ 22:54 |
Ik ga een kleine taart maken, die taart op de link is echt grooooot. Als cake lukt dan snij ik wel een kleine vierkant uit ![]() Ik heb ook nog jam nodig. Ik heb diepvries mango nog op voorraad. Denk je dat ik hiermee jam van kan maken? | |
trovey | maandag 5 augustus 2013 @ 22:56 |
![]() Ja, dat zal lukken.....dan heb je die 60 uur wel nodig. ![]() | |
blow... | maandag 5 augustus 2013 @ 22:57 |
![]() ![]() | |
Pien85 | dinsdag 6 augustus 2013 @ 08:08 |
Wacht... Je kan nét een bekertje slagroom kloppen, hebt geen idee hoe je de rest van die taart in elkaar wil knutselen en nu wil je zelf jam gaan maken? ![]() | |
Redcoon | dinsdag 6 augustus 2013 @ 09:11 |
Voer de trol niet... ![]() | |
wiskundenoob | dinsdag 6 augustus 2013 @ 10:56 |
Het enige wat ik nog moet uitvinden is welke instellingen van combimag ik moet gebruiken. Iemand een idee? Deze heb ik tot mijn beschikking: m.samsung.com/nl/consumer/home-appliances/microwaves/archive/CE117A-X/XEN | |
Lienekien | dinsdag 6 augustus 2013 @ 11:00 |
Heb je de gebruiksaanwijzing? | |
Cat-astrophe | dinsdag 6 augustus 2013 @ 18:13 |
Ik ben te lui om het voor je op te zoeken, maar weet je zeker dat er een oven in zit? | |
Lienekien | dinsdag 6 augustus 2013 @ 18:16 |
Ja, die zit erin. | |
chocolatelover | zondag 11 augustus 2013 @ 14:25 |
en verder is er niets meer. Jammer, ik had de uitkomst wel willen weten en zien. | |
blow... | zondag 11 augustus 2013 @ 14:37 |
die is er niet, omdat troll. | |
Cat-astrophe | zondag 11 augustus 2013 @ 14:48 |
En toch word ik er elke keer weer een beetje verdrietig van ![]() |