abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_129565734
Ik heb tot volgende week zondag de tijd om een slagroomtaart te bakken(vanwege een weddenschap). Ik dacht dat het wel makkelijk zou zijn totdat ik een van de recepten zag op google :(

Heeft iemand tips om een simpele slagroomtaart te bakken.

Voorwaarden:
Moet alles van scratch
2 dagen houdbaar
Maximaal 60 uur mee bezig zijn

Dingen die ik niet heb:
Oven, magnetron
En allerlei keukenapp.
Geen enkel ervaring in bakken

[ Bericht 1% gewijzigd door wiskundenoob op 01-08-2013 00:40:13 ]
pi_129565851
Het makkelijkste wat er is: een kwarktaart van HomeMade (alleen water toevoegen:) )
En dan gewoon een dikke laag slagroom om de hele taart.

Benodigdheden: koelkast, springvorm, mixer
pi_129565917
zonder oven heb je niet echt veel mogelijkheden :P
pi_129565975
quote:
2s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:33 schreef spoorrails het volgende:
zonder oven heb je niet echt veel mogelijkheden :P
Zou een combimagnetron helpen? Ik zou evt naar mn ouders kunnen gaan ;)
pi_129565976
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:29 schreef wiskundenoob het volgende:
een slagroomtaart te bakken

Dingen die ik niet heb:
Oven,
Geen enkel ervaring in bakken
Lijkt mij vrij onmogelijk om dan iets te bakken. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_129566010
quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Lijkt mij vrij onmogelijk om dan iets te bakken. ;)
Ik dacht eerst in een pan met boter ofzo
pi_129566247
Maak je wel fotos?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 1 augustus 2013 @ 00:48:38 #8
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_129566290
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:37 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Ik dacht eerst in een pan met boter ofzo
_O-

Laagje voor laagje misschien maar ik bak nooit taarten.
pi_129566359
quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:48 schreef Scuidward het volgende:

[..]

_O-

Laagje voor laagje misschien maar ik bak nooit taarten.
Een appeltaart is wel te doen in een pan marja slagroom heb je toch echt keukenapparatuur voor nodig denk ik :Y)
pi_129566386
quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:46 schreef Catch22- het volgende:
Maak je wel fotos?
Als ik weet te beginnen dan zal ik het doen.
pi_129566530
Dit gaat mooi worden. Bij flckr kan je 1 TB aan fotos kwijt, maar twijfel of dat genoeg zal zijn :D

Je hebt echt een oven nodig, combi met ovenfuncctie zal wss ook werken.
pi_129566771
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 00:29 schreef wiskundenoob het volgende:
Ik heb tot volgende week zondag de tijd om een slagroomtaart te bakken(vanwege een weddenschap). Ik dacht dat het wel makkelijk zou zijn totdat ik een van de recepten zag op google :(

Heeft iemand tips om een simpele slagroomtaart te bakken.

Voorwaarden:
Moet alles van scratch
2 dagen houdbaar
Maximaal 60 uur mee bezig zijn

Dingen die ik niet heb:
Oven, magnetron
En allerlei keukenapp.
Geen enkel ervaring in bakken
Dat zal je leren; weddenschappen aangaan zonder te weten waar je aan begint. _O-



Hopelijk heb je wel een 3D printer. :+
pi_129566851
Hmm, het enige lastige is toch dat cake-gedeelte? Rest is gewoon aankleden, denk ik.
pi_129566915
Stiekem kopen bij de lokale AH?
Forcefield City Bewoner
pi_129568470
Pannenkoekentaart met slagroom?

Edit: Zoiets?
http://juffrouwtaartjes.b(...)rt-met-slagroom.html

[ Bericht 75% gewijzigd door Kowloon op 01-08-2013 03:31:23 (Edit) ]
pi_129571234
Feit: cakes kunnen ook gestoomd worden.
Dus fabriceer een stoomketel waar onderin een laag water borrelt. Daarboven, in de stoom dus, staat op een rekje jouw cakevorm. Daarboven: een deksel.
Oefen dit totdat het lukt.
  † In Memoriam † donderdag 1 augustus 2013 @ 11:49:16 #18
91830 MaximusTG
pi_129574474
Tis natuurlijk wel vet als je nu ff een zonne-oven in elkaar zet met wat oude dozen en wat alufolie. Vandaag of morgen doen, perfect weer voor!
pi_129574708
Wat is scratch?" :@
Somebody that I used to know
pi_129574958
quote:
2s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 11:57 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is scratch?" :@
Beetje verkeerd opgeschreven, maar bedoelde gewoon vanaf nul beginnen.
pi_129576067
Ah, op die manier.

Ja, dan zou ik denk ik ook een cake gaan stomen. Geen idee of dat werkt, maar mijn moeder maakte vroeger poffert in een speciale poffertpan op het fornuis. Nu kan je dat zelf ook wel in elkaar knutselen, daarvoor moet je even op internet ideetjes opdoen.

En verder zou ik de slagroom steviger maken met klop-fix (zakjes in de supermarkt bij de slagroom of de bakspullen) of enkele gelatineblaadjes, eerst 5 minuten geweekt in koud water, vervolgens goed opgelost in kokend water, en daarna met de geklopte slagroom gemengd.
Somebody that I used to know
  † In Memoriam † donderdag 1 augustus 2013 @ 12:43:42 #22
91830 MaximusTG
pi_129576235
quote:
Dat heeft zelfs een officiële naam! Wij noemden het thuis altijd de poffertpan, want dat was waar hij voor gebruikt werd. Nostalgie O+
Somebody that I used to know
pi_129588479
Kan je niet gewoon even bij iemand met een oven en mixer zijn/haar keuken lenen? :9 En dan een relatief simpel recept als deze gebruiken: http://allrecipes.nl/recept/4564/noten-slagroomtaart.aspx.
  † In Memoriam † donderdag 1 augustus 2013 @ 22:19:59 #25
91830 MaximusTG
pi_129593403
Nee man... Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Als je dit topic echt epic wil maken moet je dat toch wel doen imho..
pi_129595220
quote:
7s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 19:57 schreef msacras het volgende:
Kan je niet gewoon even bij iemand met een oven en mixer zijn/haar keuken lenen? :9 En dan een relatief simpel recept als deze gebruiken: http://allrecipes.nl/recept/4564/noten-slagroomtaart.aspx.
Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.

Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die ovenbestendig is.
pi_129595249
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:05 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.

Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die in ovenbestendig is.
Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129595359
quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 22:19 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man... Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Als je dit topic echt epic wil maken moet je dat toch wel doen imho..
Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken.
pi_129595393
quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd.
Met bakpapier?
pi_129595802
Ik wil wel een foto van het eindresultaat. Geen oven, kom als springvorm, geen handmixer. Ben benieuwd hoe dat eruit komt te zien :P
Somebody that I used to know
  donderdag 1 augustus 2013 @ 23:21:55 #31
14736 ABundy
I can DO it!
pi_129595973
Gewoon een cake in elkaar stomen en dan aankleden met wat slagroom. Een kind kan de was doen!

http://puurculinair.blogspot.nl/2009/02/gestoomde-cake.html

ter referentie.
pi_129596301
In een combi magnetron heb je een oven stand neem ik aan? Gebruik hem..
Een mixer zou trouwens wel heel handig zijn. De cake krijg je anders lang niet zo luchtig..
pi_129596435
quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:21 schreef ABundy het volgende:
Gewoon een cake in elkaar stomen en dan aankleden met wat slagroom. Een kind kan de was doen!

http://puurculinair.blogspot.nl/2009/02/gestoomde-cake.html

ter referentie.
Als ik dat probeer te maken dan heb ik bij voorbaat al verloren ;). Het moet lijken op de slagroomtaart van hema(die van 8e of 12e)
pi_129596882
Het makkelijkste is om hem bij iemand anders in de oven te stoppen. Ik zou niet weten hoe je anders zo'n cake gaar krijgt.
Dan nog enkele tips om 'm op die van de HEMA te doen lijken:
- HEEL lang je cakemix kloppen met de (geleende) handmixer. Liefst minimaal 10 minuten. Daar wordt het heel luchtig van.
- De opmaak is denk ik allesbepalend. Je kan bijvoorbeeld boterhamzakjes gebruiken als spuitzak. Je kan ook professionele (wegwerp)spuitzakken kopen. Je schept de slagroom erin en je spuit het er netjes op. Ziet er gelijk een stuk beter uit!
- Lekker garneren met nougatine, chocolaatjes, verse aardbeien
- Je zou tussen de twee lagen cake een mooie laag jam kunnen aanbrengen.
Somebody that I used to know
pi_129597039
quote:
2s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:43 schreef Postbus100 het volgende:
Het makkelijkste is om hem bij iemand anders in de oven te stoppen. Ik zou niet weten hoe je anders zo'n cake gaar krijgt.
Dan nog enkele tips om 'm op die van de HEMA te doen lijken:
- HEEL lang je cakemix kloppen met de (geleende) handmixer. Liefst minimaal 10 minuten. Daar wordt het heel luchtig van.
- De opmaak is denk ik allesbepalend. Je kan bijvoorbeeld boterhamzakjes gebruiken als spuitzak. Je kan ook professionele (wegwerp)spuitzakken kopen. Je schept de slagroom erin en je spuit het er netjes op. Ziet er gelijk een stuk beter uit!
- Lekker garneren met nougatine, chocolaatjes, verse aardbeien
- Je zou tussen de twee lagen cake een mooie laag jam kunnen aanbrengen.
Oven gaat wel lukken, maar mixer niet. Kan ik hiervoor blender gebruiken?
Is een springvorm alleen handig voor het uithalen van je cake?

Boterhamzakjes heb ik ook ;)

Met cakemix bedoel je toch gewoon meel?
pi_129597254
Maandag ga ik slagroom kloppen (oefenen). Tips?

Volgende week zat. ga ik cake bakken.
pi_129597256
Geen idee of je die blender kan gebruiken.

Heb je niet nog een tientje over?

Kan nog vaker te pas komen. Je moet namelijk ook nog die slagroom kloppen (kan ook met de hand, maar uit ervaring kan ik je dat afraden).
Somebody that I used to know
pi_129597398
Zorg dat je slagroom koud is (dus rechtstreeks uit de koelkast komt). Dan klopt 'ie het beste. Je zou eventueel je bak waar je de slagroom in klopt, in een andere bak met ijsklontjes kunnen zetten. Dan heb je gegarandeerd koude slagroom.

Ongeveer 4 tl suiker per 250 ml slagroom (afhankelijk van wat je lekker vindt).

Je moet ongeveer vier minuten kloppen met een handmixer. Het is de kunst om niet te kort en niet te lang te kloppen. Te kort: te vloeibaar; te lang: boter. Hoe je test of je slagroom goed is: als je de bak op z'n kop kan houden zonder dat de slagroom eruit valt, dan is het goed. En dan moet je ook niet langer doorkloppen, want dan wordt het boter.

En zie verder mijn tip over gelatine of klop-fix.
Somebody that I used to know
pi_129597501
Voor een hema taart moet je eigenlijk een biscuit bodem bakken, maar dan heb je dus wel echt een mixer nodig.. Dat spul moet je 10 minuten kloppen op de hoogste stand :P
Deze bodem snij je door midden en je smeert er een laagje aardbeien jam en banketbakkersroom(zakje poeder+melk) tussen.
pi_129597573
quote:
2s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:54 schreef Postbus100 het volgende:
Geen idee of je die blender kan gebruiken.

Heb je niet nog een tientje over?

Kan nog vaker te pas komen. Je moet namelijk ook nog die slagroom kloppen (kan ook met de hand, maar uit ervaring kan ik je dat afraden).
Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld! ^O^
pi_129597600
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:47 schreef wiskundenoob het volgende:
Is een springvorm alleen handig voor het uithalen van je cake?
Ja, en voor de mooie vorm.

quote:
Met cakemix bedoel je toch gewoon meel?
Ja. Maar wat je nog beter kan doen, is eerst alles behalve de (zelfrijzend) bakmeel goed door elkaar heen kloppen. Beginnen met boter en suiker, dan de eieren één voor één toevoegen. Dit moet je 10 minuten lang op hoge stand mixen. Pas aan het eind spatel je de (gezeefde!!) bloem+bakpoeder/bakmeel/zie recept er doorheen. Spatelen! Niet roeren of mixen, want dan haal je de lucht weer uit je cake. Je schept het beslag een paar keer om totdat alle meel is opgelost in je eierbeslag. Dat giet je vervolgens in je (spring)vorm.
Somebody that I used to know
pi_129597626
Als het kloppen van slagroom niet goed gaat dan ga ik zo'n mixer kopen. Liefst niet ;) ben al arm genoeg
  vrijdag 2 augustus 2013 @ 00:05:11 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129597631
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 12:05 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Beetje verkeerd opgeschreven, maar bedoelde gewoon vanaf nul beginnen.
In dat geval, stap 1: Ploeg de grond.
pi_129597650
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 00:03 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld! ^O^
Die van de HEMA heeft ook nog meer vermogen (200W) dan die van de Blokker (175W voor 15 euro).

Mijn moeder werkt alweer jaren met een fantastisch mixertje van de Aldi. Niets mis mee. Eigenlijk was het een 'tussenmixer' totdat ze weer eentje naar wens had gevonden (moest een speciaal merk zijn), maar deze voldoet eigenlijk ook wel :).
Somebody that I used to know
  † In Memoriam † vrijdag 2 augustus 2013 @ 09:05:26 #45
91830 MaximusTG
pi_129603291
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:08 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken.
Duh, het idee is juist dat je het licht van de zon focust.. Daardoor kan je wel hogere temperaturen halen. Maar goed, laat maar hoor.
pi_129623931
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 23:05 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.

Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die ovenbestendig is.
Als je slagroom wilt kloppen zou ik toch echt een mixer regelen. Ja, het kan met de hand, maar dan ben je best even bezig. :') Dan kan je het beste al geklopte slagroom kopen, bijvoorbeeld deze:
pi_129624008
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:37 schreef msacras het volgende:

[..] afbeelding ]
Over geldklopperij gesproken.
Somebody that I used to know
pi_129624044
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Over geldklopperij gesproken.
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?

Ik zie trouwens net dat deze kant en klaar geklopte slagroom goedkoper is (wel 2 cent! *O*) dan 500 ml slagroom die je zelf moet kloppen nog. Dan valt het wel weer mee met de geldklopperij.

[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 02-08-2013 19:42:15 ]
pi_129624331
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:

[..]

Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?

Ik zie trouwens net dat deze kant en klaar geklopte slagroom goedkoper is (wel 2 cent! *O*) dan 500 ml slagroom die je zelf moet kloppen nog. Dan valt het wel weer mee met de geldklopperij.
Ja, ho, gaat dat om inhoudsmaten of om gewicht? Want 500ml ongeklopte slagroom is niet hetzelfde als 500ml geklopte slagroom....
Somebody that I used to know
pi_129636131
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:

[..]

Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?
5 minuten toch?
pi_129652137
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 00:32 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

5 minuten toch?
Met een mixer ja. Maar met de hand ben je zo 10-15 minuten en een lamme arm verder :P
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')