Zou een combimagnetron helpen? Ik zou evt naar mn ouders kunnen gaanquote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:33 schreef spoorrails het volgende:
zonder oven heb je niet echt veel mogelijkheden
Lijkt mij vrij onmogelijk om dan iets te bakken.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:29 schreef wiskundenoob het volgende:
een slagroomtaart te bakken
Dingen die ik niet heb:
Oven,
Geen enkel ervaring in bakken
Ik dacht eerst in een pan met boter ofzoquote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt mij vrij onmogelijk om dan iets te bakken.
quote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:37 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik dacht eerst in een pan met boter ofzo
Een appeltaart is wel te doen in een pan marja slagroom heb je toch echt keukenapparatuur voor nodig denk ikquote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:48 schreef Scuidward het volgende:
[..]![]()
Laagje voor laagje misschien maar ik bak nooit taarten.
Dat zal je leren; weddenschappen aangaan zonder te weten waar je aan begint.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:29 schreef wiskundenoob het volgende:
Ik heb tot volgende week zondag de tijd om een slagroomtaart te bakken(vanwege een weddenschap). Ik dacht dat het wel makkelijk zou zijn totdat ik een van de recepten zag op google
Heeft iemand tips om een simpele slagroomtaart te bakken.
Voorwaarden:
Moet alles van scratch
2 dagen houdbaar
Maximaal 60 uur mee bezig zijn
Dingen die ik niet heb:
Oven, magnetron
En allerlei keukenapp.
Geen enkel ervaring in bakken
Dat heeft zelfs een officiële naam! Wij noemden het thuis altijd de poffertpan, want dat was waar hij voor gebruikt werd. Nostalgiequote:Op donderdag 1 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Jij bedoelt een wonderpan! CUL / Hoe werkt een wonderpan en wie heeft recepten
Combimagnetron met oven/hete lucht?quote:Op donderdag 1 augustus 2013 19:57 schreef msacras het volgende:
Kan je niet gewoon even bij iemand met een oven en mixer zijn/haar keuken lenen?En dan een relatief simpel recept als deze gebruiken: http://allrecipes.nl/recept/4564/noten-slagroomtaart.aspx.
Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:05 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.
Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die in ovenbestendig is.
Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 22:19 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man... Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Als je dit topic echt epic wil maken moet je dat toch wel doen imho..
Met bakpapier?quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd.
Als ik dat probeer te maken dan heb ik bij voorbaat al verlorenquote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:21 schreef ABundy het volgende:
Gewoon een cake in elkaar stomen en dan aankleden met wat slagroom. Een kind kan de was doen!
http://puurculinair.blogspot.nl/2009/02/gestoomde-cake.html
ter referentie.
Oven gaat wel lukken, maar mixer niet. Kan ik hiervoor blender gebruiken?quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:43 schreef Postbus100 het volgende:
Het makkelijkste is om hem bij iemand anders in de oven te stoppen. Ik zou niet weten hoe je anders zo'n cake gaar krijgt.
Dan nog enkele tips om 'm op die van de HEMA te doen lijken:
- HEEL lang je cakemix kloppen met de (geleende) handmixer. Liefst minimaal 10 minuten. Daar wordt het heel luchtig van.
- De opmaak is denk ik allesbepalend. Je kan bijvoorbeeld boterhamzakjes gebruiken als spuitzak. Je kan ook professionele (wegwerp)spuitzakken kopen. Je schept de slagroom erin en je spuit het er netjes op. Ziet er gelijk een stuk beter uit!
- Lekker garneren met nougatine, chocolaatjes, verse aardbeien
- Je zou tussen de twee lagen cake een mooie laag jam kunnen aanbrengen.
Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld!quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:54 schreef Postbus100 het volgende:
Geen idee of je die blender kan gebruiken.
Heb je niet nog een tientje over?
Kan nog vaker te pas komen. Je moet namelijk ook nog die slagroom kloppen (kan ook met de hand, maar uit ervaring kan ik je dat afraden).
Ja, en voor de mooie vorm.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:47 schreef wiskundenoob het volgende:
Is een springvorm alleen handig voor het uithalen van je cake?
Ja. Maar wat je nog beter kan doen, is eerst alles behalve de (zelfrijzend) bakmeel goed door elkaar heen kloppen. Beginnen met boter en suiker, dan de eieren één voor één toevoegen. Dit moet je 10 minuten lang op hoge stand mixen. Pas aan het eind spatel je de (gezeefde!!) bloem+bakpoeder/bakmeel/zie recept er doorheen. Spatelen! Niet roeren of mixen, want dan haal je de lucht weer uit je cake. Je schept het beslag een paar keer om totdat alle meel is opgelost in je eierbeslag. Dat giet je vervolgens in je (spring)vorm.quote:Met cakemix bedoel je toch gewoon meel?
In dat geval, stap 1: Ploeg de grond.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 12:05 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Beetje verkeerd opgeschreven, maar bedoelde gewoon vanaf nul beginnen.
Die van de HEMA heeft ook nog meer vermogen (200W) dan die van de Blokker (175W voor 15 euro).quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 00:03 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld!
Duh, het idee is juist dat je het licht van de zon focust.. Daardoor kan je wel hogere temperaturen halen. Maar goed, laat maar hoor.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:08 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken.
Als je slagroom wilt kloppen zou ik toch echt een mixer regelen. Ja, het kan met de hand, maar dan ben je best even bezig.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:05 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.
Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die ovenbestendig is.
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?quote:
Ja, ho, gaat dat om inhoudsmaten of om gewicht? Want 500ml ongeklopte slagroom is niet hetzelfde als 500ml geklopte slagroom....quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:
[..]
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?
Ik zie trouwens net dat deze kant en klaar geklopte slagroom goedkoper is (wel 2 cent!) dan 500 ml slagroom die je zelf moet kloppen nog. Dan valt het wel weer mee met de geldklopperij.
5 minuten toch?quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:
[..]
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?
Met een mixer ja. Maar met de hand ben je zo 10-15 minuten en een lamme arm verderquote:
ik klop zo'n bekertje in 5 minuten hoor?quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 18:28 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Met een mixer ja. Maar met de hand ben je zo 10-15 minuten en een lamme arm verder
Aangezien je voor een slagroomtaart vanzelfsprekend best wel veel slagroom moet kloppen zou je daar met een mixer al 5 minuten over doen, met de hand nog wel wat langer dus denk ik.quote:
Heb net slagroom gekocht, maar ik kan geen garde vinden!quote:Op maandag 5 augustus 2013 09:03 schreef spoorrails het volgende:
[..]
Joehoe TS...
Lukt het een bietje?
pannelikker kan ook, het kan zelfs met een vorkquote:Op maandag 5 augustus 2013 11:36 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Heb net slagroom gekocht, maar ik kan geen garde vinden!
Hoe is het met je taartmix? Slagrom blijft niet eeuwig goed he?quote:Op maandag 5 augustus 2013 11:36 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Heb net slagroom gekocht, maar ik kan geen garde vinden!
quote:Op zondag 4 augustus 2013 21:26 schreef Redcoon het volgende:
Ik geloof dat jullie collectief getrolt worden Hoop ik, anders is dit best een ernstig topic.![]()
Begint er inderdaad wel op te lijkenquote:Op maandag 5 augustus 2013 11:36 schreef wiskundenoob het volgende:
Heb net slagroom gekocht, maar ik kan geen garde vinden!
quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:07 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Hoe is het met je taartmix? Slagrom blijft niet eeuwig goed he?
plan is biscuitmix. Kan je slagroom invriezen?quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:07 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Hoe is het met je taartmix? Slagrom blijft niet eeuwig goed he?
Nee, die moet je vlak van tevoren maken.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:04 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
[..]
plan is biscuitmix. Kan je slagroom invriezen?
Tuurlijk wel, dat gaat prima.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:
[..]
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?
Oké, dan heb ik gewoon geen skills in slagroom kloppen met de hand. Ieder zo z'n eigen talent toch?quote:
Slagroom kloppen is gelukt! Ik probeerde eerst in een ovenschaal te kloppen met een garde, maar dat werkte niet echt. Vervolgens heb ik in een kom geprobeerd en dat werkte! Enige nadeel is dat er maar 50ml in mijn kom past. Dat wordt dus 5x kloppen. Duurt 2 minuten per keer.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:05 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Nee, die moet je vlak van tevoren maken.
Ontdooide slagroom is kledderboel.
die bekertjes. Blauw dacht ik. En heb je nou nu al slagroom geklopt terwijl al gezegd was dat invriezen kut gaat?quote:Op maandag 5 augustus 2013 21:40 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Slagroom kloppen is gelukt! Ik probeerde eerst in een ovenschaal te kloppen met een garde, maar dat werkte niet echt. Vervolgens heb ik in een kom geprobeerd en dat werkte! Enige nadeel is dat er maar 50ml in mijn kom past. Dat wordt dus 5x kloppen. Duurt 2 minuten per keer.
Biscuitmix hoef je toch niet kloppen zoals slagroom?
PS: welke slagroom kopen jullie in de winkel?
quote:Op maandag 5 augustus 2013 21:44 schreef Lienekien het volgende:
Je hebt de slagroom al geklopt, maar de taart moet je nog bakken?
quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:54 schreef wiskundenoob het volgende:
Maandag ga ik slagroom kloppen (oefenen). Tips?
Volgende week zat. ga ik cake bakken.
Koop bij je lkokale bakker 'biscuit' dat is de cake die ze gebruiken bij dit soort taarten. Wordt ook wel kapsel genoemd, beetje cheaten, maarja. Eigenlijk moet je moskovisch beslag hebben trouwnes, maargoed. En anders ga je naar 24kitchen en neem je een recept van RUdolf. Kijk de filmpjes en maak de beste taart ooit.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 01:14 schreef wiskundenoob het volgende:
Hmm, het enige lastige is toch dat cake-gedeelte? Rest is gewoon aankleden, denk ik.
Volgens de link van Musil:quote:Op maandag 5 augustus 2013 21:40 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Slagroom kloppen is gelukt! Ik probeerde eerst in een ovenschaal te kloppen met een garde, maar dat werkte niet echt. Vervolgens heb ik in een kom geprobeerd en dat werkte! Enige nadeel is dat er maar 50ml in mijn kom past. Dat wordt dus 5x kloppen. Duurt 2 minuten per keer.
Biscuitmix hoef je toch niet kloppen zoals slagroom?
PS: welke slagroom kopen jullie in de winkel?
Dus daar ben je denk ik ook wel even mee bezig.quote:klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
600ml slagroom volgens jouw link, beetje veelquote:Op maandag 5 augustus 2013 21:50 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Koop bij je lkokale bakker 'biscuit' dat is de cake die ze gebruiken bij dit soort taarten. Wordt ook wel kapsel genoemd, beetje cheaten, maarja. Eigenlijk moet je moskovisch beslag hebben trouwnes, maargoed. En anders ga je naar 24kitchen en neem je een recept van RUdolf. Kijk de filmpjes en maak de beste taart ooit.
http://www.24kitchen.nl/recepten/slagroomtaart
Een oven, springvormen, keukenmachine (voor het beslag) en iets van en spuitzak heb je wel nodig ...
HEt is een slagroomtaart, wat dacht je dan dat er in ging, pepernoten?quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:23 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
600ml slagroom volgens jouw link, beetje veel
Voor een beetje SLAGROOMtaart is 600 ml niks! Je moet het tussen de lagen doen, buitenkant afsmeren en nog overhouden om leuke toefjes erop te spuiten.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:23 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
600ml slagroom volgens jouw link, beetje veel
ik gok proeven om te kijken hoeveel suiker hij erdoor wil.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:33 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Voor een beetje SLAGROOMtaart is 600 ml niks! Je moet het tussen de lagen doen, buitenkant afsmeren en nog overhouden om leuke toefjes erop te spuiten.
Wat ga je doen met je oefenslagroom trouwens?
je moet gewoon met een prikkertje kijken of hij gaar is. Het prikkertje moet in het midden geprikt worden en er weer droog uitkomen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:38 schreef wiskundenoob het volgende:
Hoe zit het precies met bakken?
Bij een combimagnetron heb je oven- en heteluchtfunctie, welke moet je gebruiken?
Baktijd van oven en combimag hetzelfde?
Ik ga een ronde ovenschaal gebruiken; is er in verschil in baktijd als er een springvorm met een ander diameter wordt aanbevolen?
Dan doe ik alleen toplaag met slagroom.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:33 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Voor een beetje SLAGROOMtaart is 600 ml niks! Je moet het tussen de lagen doen, buitenkant afsmeren en nog overhouden om leuke toefjes erop te spuiten.
Wat ga je doen met je oefenslagroom trouwens?
alleen de toplaagquote:Op maandag 5 augustus 2013 22:41 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Dan doe ik alleen toplaag met slagroom.
Slagroom is op
Ik ga 250ml slagroom kloppen. Maak wel een taart met 2 lagen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:43 schreef blow... het volgende:
[..]
alleen de toplaag![]()
Ga meer halen dan haha.
uhm ik zou nog 2 bekertjes kopen. 250 ml is echt niks.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:48 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik ga 250ml slagroom kloppen. Maak wel een taart met 2 lagen.
Hoe moet ik dat zien? Doorsnijden, misschien jam ertussen en dan 'droog' op elkaar plakken?quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:48 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik ga 250ml slagroom kloppen. Maak wel een taart met 2 lagen.
Ik ga een kleine taart maken, die taart op de link is echt grooooot. Als cake lukt dan snij ik wel een kleine vierkant uitquote:Op maandag 5 augustus 2013 22:49 schreef blow... het volgende:
[..]
uhm ik zou nog 2 bekertjes kopen. 250 ml is echt niks.
quote:Op donderdag 1 augustus 2013 00:37 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik dacht eerst in een pan met boter ofzo
quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:56 schreef trovey het volgende:
[..]![]()
Ja, dat zal lukken.....dan heb je die 60 uur wel nodig.
Wacht... Je kan nét een bekertje slagroom kloppen, hebt geen idee hoe je de rest van die taart in elkaar wil knutselen en nu wil je zelf jam gaan maken?quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:54 schreef wiskundenoob het volgende:
Ik heb diepvries mango nog op voorraad. Denk je dat ik hiermee jam van kan maken?
Het enige wat ik nog moet uitvinden is welke instellingen van combimag ik moet gebruiken.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 08:08 schreef Pien85 het volgende:
[..]
Wacht... Je kan nét een bekertje slagroom kloppen, hebt geen idee hoe je de rest van die taart in elkaar wil knutselen en nu wil je zelf jam gaan maken?
Heb je de gebruiksaanwijzing?quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 10:56 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Het enige wat ik nog moet uitvinden is welke instellingen van combimag ik moet gebruiken.
Iemand een idee? Deze heb ik tot mijn beschikking:
m.samsung.com/nl/consumer/home-appliances/microwaves/archive/CE117A-X/XEN
Ik ben te lui om het voor je op te zoeken, maar weet je zeker dat er een oven in zit?quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 10:56 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Het enige wat ik nog moet uitvinden is welke instellingen van combimag ik moet gebruiken.
Iemand een idee? Deze heb ik tot mijn beschikking:
m.samsung.com/nl/consumer/home-appliances/microwaves/archive/CE117A-X/XEN
Ja, die zit erin.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 18:13 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik ben te lui om het voor je op te zoeken, maar weet je zeker dat er een oven in zit?
die is er niet, omdat troll.quote:Op zondag 11 augustus 2013 14:25 schreef chocolatelover het volgende:
en verder is er niets meer. Jammer, ik had de uitkomst wel willen weten en zien.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |