Morgen en zondag 2 whisky proeverijen, gelukkig is het dan niet te warm...quote:Op donderdag 11 juli 2013 22:02 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
met dat warme weer is de zin in whisky wel minder
men, jij hebt er een baan naast met die Whiskyquote:Op donderdag 11 juli 2013 22:25 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Morgen en zondag 2 whisky proeverijen, gelukkig is het dan niet te warm...
Ik wilde vandaag een kaart bestellen maar het lijkt uitverkocht...quote:Op donderdag 11 juli 2013 22:02 schreef golfer het volgende:
Dankzij slobbermerk Famous Grouse ga ik morgen naar North Sea Jazz. Heb 2 kaarten bij ze gewonnen via een Facebook-aktie.
Het is vrijwilligerswerk...quote:Op donderdag 11 juli 2013 22:37 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
men, jij hebt er een baan naast met die Whisky
Macallan sherry oak 10yo hier. Superquote:Op woensdag 17 juli 2013 21:10 schreef totalatool het volgende:
Wat is het hier rustig. Zijn we allemaal aan het bier?
cognac en brandy. Meer voor de zomer.quote:Op woensdag 17 juli 2013 21:10 schreef totalatool het volgende:
Wat is het hier rustig. Zijn we allemaal aan het bier?
Even rustig aan na een afgelopen weekend met zo'n 30 whiskies.quote:Op woensdag 17 juli 2013 21:10 schreef totalatool het volgende:
Wat is het hier rustig. Zijn we allemaal aan het bier?
Wat mij betreft mag je komen proeven.quote:Op donderdag 18 juli 2013 22:37 schreef Karstman het volgende:
Sherry heb ik nooit wat gevonden. Ben er altijd ver van weg gebleven maar misschien kwam dat door de Osborne Demi-Sec die m'n oma altijd dronk... Maar die review klinkt wel erg goed...
Ik wil juist droge, PX is net een Israelische rode wijn: mierzoet met extra suiker erbij.quote:Op donderdag 18 juli 2013 23:30 schreef totalatool het volgende:
Ik vind met name de minder zoete sherries vaak behoorlijk noterig. Dat proef je ook terug in whiskies die op dergelijke sherryvaten hebben gelegen.
Als je echt zoete sherry zoekt, pak dan een PX.
Hoe verhoudt zich dat dan t.o.v. de Macallan Sherry Oak? Die vind ik namelijk heerlijk, dus ik zou wel wat meer in die richting willen proeven.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 10:41 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Wat mij betreft mag je komen proeven.
Btw, whiskysite heeft de HP 18yo voor 55 euro liggen, 10 euro onder de eerstvolgende aanbieder... goed bedrag.
[..]
Ik wil juist droge, PX is net een Israelische rode wijn: mierzoet met extra suiker erbij.
Ik weet zo niet of deze HP op sherry heeft gelegen. Ik heb thuis wel een gesherryde HP van 23yo en die is heerlijk fris, fruitig maar toch ook wat rokerigquote:Op vrijdag 19 juli 2013 16:21 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Hoe verhoudt zich dat dan t.o.v. de Macallan Sherry Oak? Die vind ik namelijk heerlijk, dus ik zou wel wat meer in die richting willen proeven.
De Bowmore 12yo heeft toch ook iets sherry-achtigs? Ook een favoriet bij mij, namelijk.
Ik bedoel meer smaken met PX, oloroso t.o.v. de Macallan reeks.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 16:27 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik weet zo niet of deze HP op sherry heeft gelegen. Ik heb thuis wel een gesherryde HP van 23yo en die is heerlijk fris, fruitig maar toch ook wat rokerig
HP is sowieso erg lekker, mocht je het willen proberen koop dan de 12yo. Beste prijs/kwaliteitsverhouding wat betreft destilleerderij bottelingen als je het mij vraagt.
Ja, maar dan moet je dus weten of deze whisky (HP 18yo) ook op sherry gerijpt is. Als je van Macallan sherry whisky houdt, kan je gaan voor Glendronach of Benriach. Ook zachte zoete whiskys gerijpt op sherry vaten.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 16:58 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Ik bedoel meer smaken met PX, oloroso t.o.v. de Macallan reeks.
Fijn cadeau! Bowmore 15 Darkest? Zeker lekkerquote:Op vrijdag 19 juli 2013 00:16 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik kreeg vandaag een Bowmore 15yr sherry cask finish omdat ik mijn opleiding heb afgerond![]()
quote:Op vrijdag 19 juli 2013 17:35 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Fijn cadeau! Bowmore 15 Darkest? Zeker lekker
Macallan ligt dan ook midden in de Speyside (vlak bij Craigellachie, boven op de heuvels), wat op zich weer midden in de Highlands ligt.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 21:40 schreef Cynix ® het volgende:
Wel gek trouwens dat deze Highland whisky op diverse sites bij de Speyside gerangschikt wordt.
De a'bunadh is zeker niet gefinished, maar fully matured in sherry. Heavy sherry zeker! Wellicht is wat subtielere sherry meer je ding.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:49 schreef DaCobus het volgende:
Gisteren weer een glaasje Aberlour A'Bunadh op.
Ik zal die niet snel weer kopen.
Ben niet zo kapot van sherry finished whiskies.
Fully matured in sherry vaten, je hebt gelijk.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 22:20 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
De a'bunadh is zeker niet gefinished, maar fully matured in sherry. Heavy sherry zeker! Wellicht is wat subtielere sherry meer je ding.
Lol, ik heb er alleen geen maand huur voor overquote:Op vrijdag 26 juli 2013 23:41 schreef Karstman het volgende:
Zeg JeMoeder, je was toch op zoek naar volledig sherry matured whiskies? Misschien is dit wat http://shop.whiskybase.com/21000/bowmore-1970-sv-signatory
Haha nee, ik ben gehecht aan die flessen!quote:Op zaterdag 27 juli 2013 12:20 schreef Karstman het volgende:
Altijd leuk. Ga je daarna met drie winkelwagens naar de glasbak?
Je mag mijn lege flessen wel hebben.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 19:17 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Haha nee, ik ben gehecht aan die flessen!
Yup same here.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 19:54 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Je mag mijn lege flessen wel hebben.
Heb ze in het begin ook bewaard, maar je doet er uiteindelijk niets mee.
Weg ermee dus...
Goh wat gek, misschien hebben ze ook sampletjes.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 12:40 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Lol, ik heb er alleen geen maand huur voor overMaar bedankt voor de tip
Die Ardbeg, is die rokeriger dan de 10yo? Google geeft me geen resultaat bij de 2e naam die je noemt.quote:
Coryvreckan, maar die is niet rokeriger dan de reguliere 10y. Wel subtieler...quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:34 schreef KolonelKhedaffi het volgende:
[..]
Die Ardbeg, is die rokeriger dan de 10yo? Google geeft me geen resultaat bij de 2e naam die je noemt.
Misschien heeft iemand nog tips voor een mooi flesje van een independent bottler?
Nee ken ik beide niet, zal eens wat onderzoek doen. Aanraders dus? Eigenlijk zoek ik zoiets als smokehead, maar dan geen smokehead. Zou leuk zijn als het voor een mooie prijs is want dan kan ik er een 2e flesje bij halen voor m'n geld.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:47 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Coryvreckan, maar die is niet rokeriger dan de reguliere 10y. Wel subtieler...
Ledaig of een peaty Benriach al eens geprobeerd?
Ledaig is toch een peated Tobermory? Moet ik ook eens gaan proberen, Tobermory proef ik veel butterscotch in, ben beniewd hoe dat smaakt met rookquote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:56 schreef Karstman het volgende:
mooie Ledaig is inderdaad een goed idee, heb een 8 jaar oude van the daily dram, die is lekker aan de rook.
Even ergens zoeken. Bij WB hebben ze ze niet in ieder geval.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 20:51 schreef Karstman het volgende:
[..]
Goh wat gek, misschien hebben ze ook sampletjes.
Als je op een gegeven moment een complete vloer vol hebt staan met die dingen, en je vriendin krijgt iets te zeggen, dan ga je er toch anders naar kijken.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 19:17 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Haha nee, ik ben gehecht aan die flessen!
Ik bewaar maximaal 20 kokers/dozen van mijn favo whiskys op een plank in de woonkamer. De flessen gaan standaard de glasbak in...quote:Op zondag 28 juli 2013 12:31 schreef totalatool het volgende:
[..]
Als je op een gegeven moment een complete vloer vol hebt staan met die dingen, en je vriendin krijgt iets te zeggen, dan ga je er toch anders naar kijken.
Een optie om de herinnering levend te houden is om een foto te maken van de lege fles, die ergens op te slaan en de fles in de glasbak te knikkeren. Mocht je hem dan nog eens willen zien, dan heb je altijd de foto nog.
Heb net Famous Grouse Vintage 1992 op. Een of andere speciale Vintage editie. Best te doen gezien ik meer van Bourbon houd en het rokerige in Scotch wat minder gewend ben.quote:Op donderdag 11 juli 2013 22:20 schreef Cynix ® het volgende:
The Black Grouse was trouwens nog net binnen te houden.
Hier ook, op een plankje in de slaapkamer zelfs!quote:Op zondag 28 juli 2013 12:33 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik bewaar maximaal 20 kokers/dozen van mijn favo whiskys op een plank in de woonkamer. De flessen gaan standaard de glasbak in...
Das een goeiequote:Op zaterdag 3 augustus 2013 10:02 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Hier ook, op een plankje in de slaapkamer zelfs!
Overigens heb ik, om het 'draagvlak' bij mijn vrouw wat te verhogen, sommige metalen kokers in de keuken in gebruik voor macaroni en spaghetti en koekjes en zo.
Bourbon/Canadese whiskey on the rocks met warm weer is vele malen beter dan Scotch vind ikquote:Op maandag 5 augustus 2013 12:18 schreef escalatie het volgende:
Met het hele warme weer smaakte de whiskey (puur) mij toch minder. Wel flink wat Jack Daniels met ginger ale en veel ijs gehad.![]()
Binnenkort een The Glenlivet 18y halen. Deze een paar weken terug gekregen in zo'n klein flesje en die smaakte prima. Over het algemeen bevallen de Islay whiskey's mij meer, maar deze vond ik ook lekker. Ook een proefflesje van de Ballantines 17y was verrassend lekker, want de standaard vind ik niet zo veel aan.
Dat overkwam mij dan een keer, en die vrienden dachten echt dat ze me er een plezier mee deden. Ik heb ontdekt dat het weg te krijgen was door mijn cola ermee te vervuilen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:35 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Jack Daniels zou ik nog niet drinken als ik het als cadeau kreeg though.
Hahaha, als je whiskey zegt dan denken mensen meteen aan die JD Black Label. Ik snap niet hoe dat spul zo populair is (ook als cadeau, je ziet het overal). Het is geeneens Bourbon, het is Tennessee Whiskey.quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:22 schreef totalatool het volgende:
[..]
Dat overkwam mij dan een keer, en die vrienden dachten echt dat ze me er een plezier mee deden. Ik heb ontdekt dat het weg te krijgen was door mijn cola ermee te vervuilen.
Marketing.quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:25 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Hahaha, als je whiskey zegt dan denken mensen meteen aan die JD Black Label. Ik snap niet hoe dat spul zo populair is (ook als cadeau, je ziet het overal). Het is geeneens Bourbon, het is Tennessee Whiskey.
Zo is de Green Label Malt Blend van JW wel een juweeltje voor ommenabij de 30 euro. Geen geld.quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:26 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Jep, meestal zo: meest gehypete spul is meestal crap.
Even op mijn lijstje zetten dan maar. Ik vind Single Malts allemaal zo duurquote:Op maandag 5 augustus 2013 13:27 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Zo is de Green Label Malt Blend van JW wel een juweeltje voor ommenabij de 30 euro. Geen geld.
quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 13:26 schreef samthegreat5 het volgende:
Iemand wel eens die Famous Grouse Vintage Malt 1992 geprobeerd?
quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 00:54 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Heb net Famous Grouse Vintage 1992 op. Een of andere speciale Vintage editie.
Heb je aandelen Famous Grouse of zo?quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:29 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Gisteren de hele avond aan een glas Famous Grouse 1992 Vintage Malt Blend gezeten.
Ik bedacht me net al dat ik deze hele draad bijna heb volgespammed met ''Ik ben Famous Grouse aan' t drinken!!!!!''.quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
[..]
[..]
Heb je aandelen Famous Grouse of zo?
Dat van dat Scotch heb je inderdaad ook al meerdere keren bekend gemaakt...quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:37 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Ik bedacht me net al dat ik deze hele draad bijna heb volgespammed met ''Ik ben Famous Grouse aan' t drinken!!!!!''.
Ik vond het geeneens zo geweldig, ben niet zo'n Scotch drinker. Maar is het enige wat in de kast staat aan Scotch.
Nou en? Zal ik het nog een keer zeggen? ..quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:55 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dat van dat Scotch heb je inderdaad ook al meerdere keren bekend gemaakt...
Dat kan, smaken verschillen. Vind de snobbistische/denigrerende houding van veel scotch drinkers jegens bourbon/bourbon drinkers echter vrij achterlijk.quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:55 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Om dit geen nutteloze post te laten zijn, ik vind Amerikaanse whiskeys/bourbons doorgaans niet te zuipen lekker.
Het één hoeft het ander natuurlijk nog niet te betekenen...quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:56 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Dat kan, smaken verschillen. Vind de snobbistische/denigrerende houding van veel scotch drinkers jegens bourbon/bourbon drinkers echter vrij achterlijk.
Het komt meestal in samengaande vorm. Bovendien keur ik geen van beide goed.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:02 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het één hoeft het ander natuurlijk nog niet te betekenen...
Hear hear, dit is tenminste een fatsoenlijk argument voor het niet lekker vinden van Bourbon. Niet: ''hurr duurrr Bourbon uilenzeik hurr duurr ik ben een Scotch snobbist''.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:04 schreef JeMoeder het volgende:
Het probleem met Bourbons voor mij is dat het gewoon te zoet is. Alle anders maken worden weggedrukt door het hoge suikergehalte in de drank.
Ik ken genoeg Scotch 'nerds' die een goede Amerikaanse whiskey zeker niet schuwen...quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:02 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Het komt meestal in samengaande vorm. Bovendien keur ik geen van beide goed.
Zoiets is het bij mij ook, hoewel ik Schotse whisky gelagerd op sherry- en port vaten (vaak toch ook richting zoet) vaak wel kan waarderen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:04 schreef JeMoeder het volgende:
Het probleem met Bourbons voor mij is dat het gewoon te zoet is. Alle anders maken worden weggedrukt door het hoge suikergehalte in de drank.
Hm, misschien eens specifiek naar dat soort Scotch zoeken.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:07 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Zoiets is het bij mij ook, hoewel ik Schotse whisky gelagerd op sherry- en port vaten (vaak toch ook richting zoet) vaak wel kan waarderen.
Met JD ben ik ooit begonnen met whiskey drinken, maar puur vind ik het niet meer lekker. Echter gemixt met ginger ale smaakt het prima met warm weer. Daarnaast drinkt mijn vrouw het wel, dus heb ik altijd wel wat staan.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:35 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Bourbon/Canadese whiskey on the rocks met warm weer is vele malen beter dan Scotch vind ik. Jack Daniels zou ik nog niet drinken als ik het als cadeau kreeg though.
Ah, thanks voor de tip, even in mijn Whisk(e)y lijstje zettenquote:Op maandag 5 augustus 2013 14:09 schreef escalatie het volgende:
[..]
Met JD ben ik ooit begonnen met whiskey drinken, maar puur vind ik het niet meer lekker. Echter gemixt met ginger ale smaakt het prima met warm weer. Daarnaast drinkt mijn vrouw het wel, dus heb ik altijd wel wat staan.
In begin ging mijn voorkeur ook naar bourbons, maar het smaakt mij niet meer. De Woodford Reserve was een favoriet van mij en kun je rond de 25 euro krijgen.
Dat vind ik altijd moeilijk onder woorden te brengen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:12 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Ah, thanks voor de tip, even in mijn Whisk(e)y lijstje zetten.
Waarom smaakte Bourbon opeens niet meer?
Ah zo, dat kan ik wel begrijpen!quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:29 schreef escalatie het volgende:
[..]
Dat vind ik altijd moeilijk onder woorden te brengen.Ik proef ook nooit die verschillende smaken in een whiskey of ik kan ze in ieder geval niet benoemen. Ik weet alleen wanneer ik het lekker vind of niet. Maar als ze vragen waarom vind ik dat lastig uit te leggen.
Ik ben begonnen met bourbons en langzamerhand ook single malts erbij gaan proeven. Vooral een fan geworden van de Islay Whiskey's en daar mee vergeleken ben ik bourbons misschien wat 'saaier' gaan vinden.
Dat ben ik sowieso nietquote:Op maandag 5 augustus 2013 14:06 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Hear hear, dit is tenminste een fatsoenlijk argument voor het niet lekker vinden van Bourbon. Niet: ''hurr duurrr Bourbon uilenzeik hurr duurr ik ben een Scotch snobbist''.
Het zoete in Bourbons vind ik richting rietzuiker-zoet gaan en daar heb ik een hekel aan. Port en Sherry gerijpte malts zijn vaak wat subtieler zoet.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:07 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik ken genoeg Scotch 'nerds' die een goede Amerikaanse whiskey zeker niet schuwen...
[..]
Zoiets is het bij mij ook, hoewel ik Schotse whisky gelagerd op sherry- en port vaten (vaak toch ook richting zoet) vaak wel kan waarderen.
Inderdaadquote:Op maandag 5 augustus 2013 16:59 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Dat ben ik sowieso nietAlles moet je proberen, anders weet je niet waarover je praat
Ik vind dat zoete in Bourbon juist een kenmerk dat Bourbon voor mij wat frisser en drinkbaarder maakt. Scotch is misschien iets meer van een acquired taste en op dit moment is de mannelijkheid van scotch misschien net iets te groot voor mij! Hahaquote:Op maandag 5 augustus 2013 16:59 schreef JeMoeder het volgende:
Het zoete in Bourbons vind ik richting rietzuiker-zoet gaan en daar heb ik een hekel aan. Port en Sherry gerijpte malts zijn vaak wat subtieler zoet.
Ik dus niet...quote:Op maandag 5 augustus 2013 17:11 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Ik vond Southern Comfort lekker, bijvoorbeeld. Om mijn punt te illustreren, hoeveel scotch drinkers hier zullen Southern Comfort met plezier gedronken hebben?
Precies.quote:
Oh jeej, waarom?quote:Op maandag 5 augustus 2013 20:54 schreef Atmosphere82 het volgende:
Dan zou ik echt wel die eerste nemen samthegreat5!
Ik zou juist gaan voor de Glenmorangie. Lekkere zachtzoete dram met een groot boeket lentebloemetjes erinquote:Op maandag 5 augustus 2013 21:05 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Oh jeej, waarom?
Achja, deze krijgt ook lovende recensies.
Nou ja, gewoon op basis van mijn persoonlijke smaak!quote:Op maandag 5 augustus 2013 21:05 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Oh jeej, waarom?
Achja, deze krijgt ook lovende recensies.
Hij is voor mijn post al gekocht hoor, cadeau voor m'n pa. Maar anders had ik misschien wel de Aberlour genomen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 21:42 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Nou ja, gewoon op basis van mijn persoonlijke smaak!![]()
Maar ja, je moet het zelf weten hoor...
Die waarin ik zei dat ik twijfelde tussen de 3. Dat was nadat ik de Glenmorangie al had gekochtquote:
Haha, ja. Maar volgende keer dus de Aberlour, had gelezen dat die ook best zoetig en minder rokerig wasquote:Op maandag 5 augustus 2013 21:47 schreef Atmosphere82 het volgende:
Oh, je bedoelt zo'n post!Oké, mooi!
Goeie keuze wat mij betreft. Ik moest het even opzoeken in mijn notities, maar ik vond die Aberlour juist wat tegenvallen, o.a. vanwege een scherpe nasmaak. De GF en GM scoorden bij mij ongeveer gelijk.quote:Op maandag 5 augustus 2013 18:11 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Precies.
Heb net een Glenmorangie The Original 10 yo gehaald als cadeau voor m'n pa. Zat te twijfelen tussen de Aberlour, de Glenfiddich en de Glenmorangie.
Nice, leuk dat je ook echt proefnotities maakt.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:27 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Goeie keuze wat mij betreft. Ik moest het even opzoeken in mijn notities, maar ik vond die Aberlour juist wat tegenvallen, o.a. vanwege een scherpe nasmaak. De GF en GM scoorden bij mij ongeveer gelijk.
Voor de goede orde, ongeveer 95% van de Schotse whiskies is niet of nauwelijks rokerig...quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:08 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Haha, ja. Maar volgende keer dus de Aberlour, had gelezen dat die ook best zoetig en minder rokerig was. Dat soort Whisky's zoek ik.
Hm, maar ik vond een Glenlivet, een Speyside, al rokerig.. Ik weet niet of dat wat over mij zegt?quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:49 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Voor de goede orde, ongeveer 95% van de Schotse whiskies is niet of nauwelijks rokerig...
Ik vrees dan van wel...quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:51 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Hm, maar ik vond een Glenlivet, een Speyside, al rokerig.. Ik weet niet of dat wat over mij zegt?
gefeliciteerdquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 08:23 schreef Orbeatle het volgende:
Afgelopen zondag voor m'n verjaardag gekregen.
[ afbeelding ]
Vroeger toen ik nog niet echt whisky dronk vond ik het nog wel eens lekker een glaasje. Tot het moment dat we een keer met z'n 3en laat op de avond besloten een glaasje te nemen en uiteindelijk 2 flessen weg hebben gezet... toen was het wel over...quote:Op maandag 5 augustus 2013 17:11 schreef samthegreat5 het volgende:
Ik vond Southern Comfort lekker, bijvoorbeeld. Om mijn punt te illustreren, hoeveel scotch drinkers hier zullen Southern Comfort met plezier gedronken hebben?
Haha, na die avond niet meer gedronken?quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 09:51 schreef Karstman het volgende:
[..]
Vroeger toen ik nog niet echt whisky dronk vond ik het nog wel eens lekker een glaasje. Tot het moment dat we een keer met z'n 3en laat op de avond besloten een glaasje te nemen en uiteindelijk 2 flessen weg hebben gezet... toen was het wel over...
Over het algemeen vind ik de Aberlour maar een slappe dram. Op whisky in Leiden 3 geproefd, vielen allemaal zwaar tegen. Dat waren wel gewone OB's en niet de A'bunadh.quote:Op maandag 5 augustus 2013 22:27 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Goeie keuze wat mij betreft. Ik moest het even opzoeken in mijn notities, maar ik vond die Aberlour juist wat tegenvallen, o.a. vanwege een scherpe nasmaak. De GF en GM scoorden bij mij ongeveer gelijk.
Die fles rechts is ook erg lekker btwquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 08:23 schreef Orbeatle het volgende:
Afgelopen zondag voor m'n verjaardag gekregen.
[ afbeelding ]
Mijn vriendin drinkt de Valinch '11 voor me opquote:Op woensdag 7 augustus 2013 09:34 schreef totalatool het volgende:
Zo, ik ben nog steeds bezig met flessen legen. Gisteren heb ik een fles Springbank 10 soldaat gemaakt, enkele dagen daarvoor was het een fles Auchentoshan Valinch 2011. De 'toshan ga ik niet vervangen, de Springbank mag misschien ooit nog wel eens terugkomen.
Jazekerquote:Op woensdag 7 augustus 2013 09:42 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Die fles rechts is ook erg lekker btw
Dat vind ik altijd zo'n afknapper, als m'n vriendin whisky wil drinken.quote:Mijn vriendin drinkt de Valinch '11 voor me opVindt ze heerlijk.
Dan zou ik de Quinta Ruban ook eens proberen als ik jou was.quote:
Juist super gezellig, ze gaat ook altijd mee naar whisky festivals ed.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 10:47 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Jazeker.
[..]
Dat vind ik altijd zo'n afknapper, als m'n vriendin whisky wil drinken.
Dan vind ik het niet meer stoer ofzo. Ze mag van mij ook nooit aan m'n whisky komen
.
Al gedaan. Ook een fijne inderdaadquote:Op woensdag 7 augustus 2013 10:57 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dan zou ik de Quinta Ruban ook eens proberen als ik jou was.
Vrouwen die van whisk(e)y houden!quote:Op woensdag 7 augustus 2013 09:42 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Die fles rechts is ook erg lekker btw
[..]
Mijn vriendin drinkt de Valinch '11 voor me opVindt ze heerlijk.
Tot ze teveel van je voorraad opdrinktquote:Op woensdag 7 augustus 2013 12:49 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Vrouwen die van whisk(e)y houden!Zo'n vriendin wil ik ook!
Dus voor jou geen Rum of Cachaca?quote:Op maandag 5 augustus 2013 16:59 schreef JeMoeder het volgende:
Het zoete in Bourbons vind ik richting rietzuiker-zoet gaan en daar heb ik een hekel aan. Port en Sherry gerijpte malts zijn vaak wat subtieler zoet.
Liever niet. Rum is wel lekker in cocktailsquote:Op donderdag 8 augustus 2013 12:25 schreef escalatie het volgende:
[..]
Dus voor jou geen Rum of Cachaca?
Zowel rum als cacacha zijn prima in cocktails. Ik heb wel eens een duurdere rum gehad en die was puur ook best lekker, maar haalt het bij whiskey. Mijn vrouw heeft net een fles cachaca meegenomen uit Brazilie van iemand die ze zelf stookt en die is ook heerlijk zacht en smaakvol (heel anders dan het industriele 'spul' bij de slijters hier), maar minder spannend dan whiskey's.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:29 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Liever niet. Rum is wel lekker in cocktails
Dat ga je niet, naast Whiskey kunnen we ook lekkere andere destillaten bespreken hierquote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:47 schreef escalatie het volgende:
[..]
Zowel rum als cacacha zijn prima in cocktails. Ik heb wel eens een duurdere rum gehad en die was puur ook best lekker, maar haalt het bij whiskey. Mijn vrouw heeft net een fles cachaca meegenomen uit Brazilie van iemand die ze zelf stookt en die is ook heerlijk zacht en smaakvol (heel anders dan het industriele 'spul' bij de slijters hier), maar minder spannend dan whiskey's.
Maar goed, ik ga teveel off-topic...
Da's dan 2 keer fout...quote:Op zondag 11 augustus 2013 22:38 schreef Cynix ® het volgende:
Hier vanavond (weer eens) een Macallen. On the rocks.
Bourbon is wel lekker on the rocks. Maar ik durf scotch niet on the rocks te proberen, want als ik dat bij die Glenmorangie doe ben ik bang dat iemand van jullie m'n deur in komt trappenquote:
Oh ja, Macallan.quote:
In Belo Horizonte heb je een restaurant dat tig flessen cachaca heeft staan uit alleen de staat Minas Gerais. Ook hadden ze vele cachaca cocktails op de kaart. Ik ben daar al een paar keer geweest.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 15:49 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Dat ga je niet, naast Whiskey kunnen we ook lekkere andere destillaten bespreken hierBen best benieuwd naar zachte Cachaca btw.
Klinkt goedquote:Op maandag 12 augustus 2013 09:26 schreef escalatie het volgende:
[..]
In Belo Horizonte heb je een restaurant dat tig flessen cachaca heeft staan uit alleen de staat Minas Gerais. Ook hadden ze vele cachaca cocktails op de kaart. Ik ben daar al een paar keer geweest.
In het centrum heb je de grote overdekte markt met ook winkeltjes gespecialiseerd in cacacha. Ook kleine barretjes waar je kunt drinken en ook lekker eten. Erg leuk en gezellig.
Mocht iemand 'toevallig' in Brazilië komen (WK volgend jaar misschien) dan is dat zeker een aanrader. Ik verwacht dat andere steden ook zoiets wel zullen hebben.
Daar heb je zeker gelijkquote:
Nee, één keer.quote:
Nee, dan is het gewoon bier.quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:01 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Nee, één keer.![]()
Zijn er hier trouwens ook mensen die af en toe whisk(e)y naar een festival meenemen, zoals naar Pinkpop of Lowlands? Wij hebben eens jaren terug een fles Dimple meegenomen, en dat dan verdeeld onder een groep. Ieder die dat wilde kreeg een paar plastic glaasjes. Natuurlijk niet zo lekker als in een echt whisk(e)yglas, maar het kon er best mee door vonden we!
quote:
Neem dan metalen 'glaasjes' mee die bij een heupflacon zitten.quote:Zijn er hier trouwens ook mensen die af en toe whisk(e)y naar een festival meenemen, zoals naar Pinkpop of Lowlands? Wij hebben eens jaren terug een fles Dimple meegenomen, en dat dan verdeeld onder een groep. Ieder die dat wilde kreeg een paar plastic glaasjes. Natuurlijk niet zo lekker als in een echt whisk(e)yglas, maar het kon er best mee door vonden we!
Jep, prima voor bij de tent, waar je je bier niet gekoeld kunt houden.quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:01 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Nee, één keer.![]()
Zijn er hier trouwens ook mensen die af en toe whisk(e)y naar een festival meenemen, zoals naar Pinkpop of Lowlands? Wij hebben eens jaren terug een fles Dimple meegenomen, en dat dan verdeeld onder een groep. Ieder die dat wilde kreeg een paar plastic glaasjes. Natuurlijk niet zo lekker als in een echt whisk(e)yglas, maar het kon er best mee door vonden we!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |