abonnement Unibet Coolblue
pi_129421671
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129421797
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!

Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
pi_129422183
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 01:00 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!

Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
Dan heb je geluk gehad denk ik, of het was gewoon kouder.
Maar nu is het zo warm dat je er op kan rekenen dat iets bederft.

Ik bedoel het niet persoonlijk Hagelkaas, maar ik begrijp het niet zo goed. Aan de ene kant verwachten mensen dat ze dingen goed kunnen houden. Maar aan de andere kant houden ze hun koelkast zomaar heel lang open, en dat helpt niet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 28 juli 2013 @ 08:56:27 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426741
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:23 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Als de vaatwasser het er niet uitkrijgt of je hebt geen vaatwasser, probeer om je pan een nacht in de biotex te weken.
Jep, dit werkt ook, en stop liever geen biotex in de vaatwasser.
Een paar keer in de vaatwasser laten meelopen krijgt alles schoon, zelfs 40 jaar gasaanslag op de bodems van de pannetjes die je van je oma erft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 08:57:57 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426748
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
Soep voortaan goed doorkoken (niet als hij al kapot is) en in een aanrecht met koud water en ijs geforceerd koelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 08:59:41 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426758
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 01:00 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!

Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
Vies klam weer doet dat, heb met dit weer wel eens een beker melk ingeschonken en even laten staan, na een korte tijd, half uur ofzo, was het bedorven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 09:00:42 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426761
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Klopt, maar nooit warme zaken in de koelkast zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 17:01:47 #208
63722 z80
I fink you freaky
pi_129436786
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 28 juli 2013 @ 18:33:54 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129439128
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:

[..]

ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Heeft niets met onweer te maken maar met de drukkende weersomstandigheden ervoor, en onderbroken koelketen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 18:52:25 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129439686
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:

[..]

ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Pardon?! Grapjas.
Dat kwam toch zeker omdat er een menstuerende vrouw naar de koelkast keek.
  zondag 28 juli 2013 @ 19:40:12 #211
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_129441367
Ik ging er eigenlijk vanuit dat de koelkast kortsluiting kreeg door onweer en het niet meer deed.
Spoilers!
pi_129466115
Misschien is ook een factor dat koelkasten het zwaar hebben met dit weer. Een precieze thermostaat zit er niet in, en de warmte moet ook afgevoerd kunnen worden. Als je hem dan in een keer vult met een boel boodschappen op temperatuur moet je niet verwachten dat dat snel onder de 7 graden zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 29 juli 2013 @ 13:23:20 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129467067
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:
Misschien is ook een factor dat koelkasten het zwaar hebben met dit weer. Een precieze thermostaat zit er niet in, en de warmte moet ook afgevoerd kunnen worden. Als je hem dan in een keer vult met een boel boodschappen op temperatuur moet je niet verwachten dat dat snel onder de 7 graden zit.
Ook dat, meeste huiskoelkasten hebben niet voldoende vermogen snel alles te koelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129467459
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook dat, meeste huiskoelkasten hebben niet voldoende vermogen snel alles te koelen
Maar koelen is warmte-afvoer. Als je dan een klein keukentje hebt met ramen op het zuiden dan moet die koelkast die ruimte nog verder opwarmen om het spul te koelen, en dan moet die tegen die omgevingswarmte in gaan werken.

Dan kun je de knop op stand 11 zetten, maar dan gaat hij niet ineens alles op 3 graden koelen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 29 juli 2013 @ 13:36:49 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129467494
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar koelen is warmte-afvoer. Als je dan een klein keukentje hebt met ramen op het zuiden dan moet die koelkast die ruimte nog verder opwarmen om het spul te koelen, en dan moet die tegen die omgevingswarmte in gaan werken.

Dan kun je de knop op stand 11 zetten, maar dan gaat hij niet ineens alles op 3 graden koelen.
Klopt, en ingebouwd zitten maakt het niet beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129518083
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:

[..]

ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Dat betekent meestal dat die melk niet goed gekoeld is door de supermarkt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129541602
Ik heb net een varkenshiel gekocht om schweinehaxe te maken. Heb jij daar nog een goed recept voor, Piet? Liefst een recept waarbij het zwoerd knapperig wordt :9
  † In Memoriam † woensdag 31 juli 2013 @ 13:42:32 #218
91830 MaximusTG
pi_129542094
Hmm, Schweinehaxe (of is het Schweinshaxe?) mit Sauerkraut und Bratkartoffeln. Lekkaaaah
  woensdag 31 juli 2013 @ 13:53:05 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129542483
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 13:24 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb net een varkenshiel gekocht om schweinehaxe te maken. Heb jij daar nog een goed recept voor, Piet? Liefst een recept waarbij het zwoerd knapperig wordt :9
zwoerd ruitvormig insnijden
Halve liter water aan de kook brengen met 70 gram zout, 20 peperkorrels, blaadje of 3,4 foelie, laurier,
Af laten koelen
Haxe in deze pekel 2 tot 7 dagen in pekelen, dan goed droogdeppen en een uurtje of twee in de oven bij een graad of 150
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129544132
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zwoerd ruitvormig insnijden
Halve liter water aan de kook brengen met 70 gram zout, 20 peperkorrels, blaadje of 3,4 foelie, laurier,
Af laten koelen
Haxe in deze pekel 2 tot 7 dagen in pekelen, dan goed droogdeppen en een uurtje of twee in de oven bij een graad of 150
Danku!
pi_129677911
Ik heb een rookvraag. Ik heb bietjes uit de grond getrokken, gaar gepoft in de oven, geschild en in stukjes gesneden. Nu ben ik ze koud aan het roken in een geimproviseerde rookoven (Weber+conservenblik+rookmot+oude soldeerbout). Wat voor rooktijd moet ik op rekenen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-08-2013 14:18:15 ]
  zondag 4 augustus 2013 @ 15:58:56 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129680864
9 minuten
  zondag 4 augustus 2013 @ 16:00:59 #223
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129680929
Piet, hoe maak ik Obatzda en wat heb ik nog meer nodig voor een bayerische brotzeit?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_129681093
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 15:58 schreef RobinOok het volgende:
9 minuten
:')

Ik ben nu twee uur aan het roken. Net geproefd en er mag nog zeker een uur bij. Het was wellicht niet handig om de vraag pas te stellen toen ik al bezig was.
  zondag 4 augustus 2013 @ 16:09:27 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129681185
Oh, ik zie nu ook dat je schrijft koud roken. Ja, nee, dat zal vast langer moeten/kunnen dan warm roken. Ik heb alleen ervaring met warm roken.
pi_129681224
:)
  zondag 4 augustus 2013 @ 20:42:30 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129690858
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 14:16 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb een rookvraag. Ik heb bietjes uit de grond getrokken, gaar gepoft in de oven, geschild en in stukjes gesneden. Nu ben ik ze koud aan het roken in een geimproviseerde rookoven (Weber+conservenblik+rookmot+oude soldeerbout). Wat voor rooktijd moet ik op rekenen?
Ik ben geen roker, geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 augustus 2013 @ 20:54:12 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129691313
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 16:00 schreef XL het volgende:
Piet, hoe maak ik Obatzda en wat heb ik nog meer nodig voor een bayerische brotzeit?
100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room

Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129691405
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen roker, geen idee.
Proefondervindelijk: 3 uur, daarna zure appel, haring en een schep biogarde er doorheen.
  maandag 5 augustus 2013 @ 12:16:09 #230
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129710640
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room

Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
Ken je ook Kartoffelkäse?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 5 augustus 2013 @ 12:57:39 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129711790
quote:
99s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:16 schreef XL het volgende:

[..]

Ken je ook Kartoffelkäse?
Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 augustus 2013 @ 16:23:55 #232
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129718896
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...

Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech

Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk

Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon O+
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 5 augustus 2013 @ 16:31:45 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129719150
quote:
99s.gif Op maandag 5 augustus 2013 16:23 schreef XL het volgende:

[..]

Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...

Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech

Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk

Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon O+
Schmalz is idd ook nog een goeie, net al vers mett, maar daarmee oppassen met dit broeierige weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129752799
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.

Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:31:18 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129755322
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.

Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129756403
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
pi_129757344
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.
Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 17:59:20 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129760122
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:59 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
Je, een snelvriezer heeft veel vermogen, als je in een normaal vriezertje een kilo of 5 of nog meer vis, en dat heb je al snel, gooit dan heb je kans dat je vriezer veel te warm wordt, zelfs zaken ontdooien voordat ze opnieuw bevriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 20:35:24 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129765820
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Zullen we samen? :)
Ik wil ook al jaren.....
pi_129781466
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 20:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zullen we samen? :)
Ik wil ook al jaren.....
Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
  woensdag 7 augustus 2013 @ 09:20:53 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129781685
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 09:07 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
Boven een wrak ankeren en dan de ene makreel na de andere ophalen, heerlijk als je een rookoven bij je hebt, spartelend de rook in, zo goed heb je nog nooit gerookte makreel gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129790478
Wat supercool! :)

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 07-08-2013 14:29:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_129854691
Piet ik heb een blik Limabonen en kikkererwten in huis en niet zo een goed idee wat ik daarmee kan maken. Voor de kikkererwten weet ik als recept alleen choumous, maar dat wil ik niet maken. Kan ik chili con carne maken met Limabonen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:01:57 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129871909
Limabonen kunnen prima in de chili,(goed spoelen) persoonlijk vind ik capucijners lekkerder.
Voor de kikkererwten, (goed spoelen) zou ik gewoon warm maken en serveren met uitgebakken spek en tafelzuur.
Of een salade mee maken?
Met kip en kerry?
Een soep van maken met spinazie?
Prakken, Half half met gehakt en dan balletjes van draaien en bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:30:48 #245
249559 crew  Lavenderr
pi_129872560
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:32:33 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129872597
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:35:30 #247
249559 crew  Lavenderr
pi_129872660
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
Spek uitbakken lukt me inmiddels, dus ik ga het een keer met spekvet uitproberen.
pi_129876040
Piet, hij is vast wel eens voorbijgekomen, maar ik kon hem helaas niet terugvinden:

Hoe kun je het best zelf een hamburger maken? De lekkerste die ik ooit heb gegeten was er een die grof gehakt was, dus dat heeft mijn voorkeur. Welk vlees, welke kruiden etc.

Alvast dank!
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:23:51 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129876114
100% rund, zelf gehakt draaien van bv riblappen, niet teveel kneden en verder niets toevoegen, hooguit een beetje peper voor het draaien.
Kan je een mooie dikke en rode burger bakken, smaak komt van de sauzen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:46:15 #250
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_129879620
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Ganzenvet >:) En dan aan het eind wat 'persillade' erdoor: fijngehakte knoflook en peterselie. En dan heb je echte pommes de terre sarladaises :9~
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')